Dreamways-ov opis pakla i raja, i ta podela koja postoji u istim, me izuzetno podseca na ono sto pise u knjizi
"Nebo i Pakao" (autor:
Emanuel Swedenborg). Postoji kratak opis na
ovom linku.
Pokuskadabra je napisao/la:
Zanimljiva mi je i prica Dremwaysa o tome kako mu je andjeo dosao (ne secam se tacno koji valjda Rafailo?(nije ni vazno ) i rekao kako andjeli dolaze ili onima koji su to stvarno zasluzili ili onima kojima je pomoc najportebnija jer se nalaze ili ce tek upasti u neku veliku nevolju.Andjeo mu je rekao da je on ovaj drugi slucaj posto nije u zivotu uradio ama bas nista da zasluzi susret sa andjelom iz onog prvog razloga.
Dreamways onda opisuje kako se dobro osecao u prisustvu andjela ali isto tako kako se lose osecao kada je on otisao (osecao se lose u tom smislu da se vise nije osecao onako dobro)
Ovako isto tvrdi i Robert Bruce. Tako da ona Stalkerova prica, kako se Bog (verovatno preko Andjela) obratio Kastanedi, u zadnjem, kriznom trenutku, ima nesto istinitog u sebi.
evo o cemu ja trenutno razmisljam..Dreamways negde kaze kako je carobnjastvo neorgansko ali astralna ravan nije..
da li neko zna nesto vise o ovome?ispada da onaj ko zeli da ide u pravcu u kojem ja zelim da idem(suprotan pravac od Dreamwaysovog, Kastanedinog , Don Huanovog , i pravca izazivaca smrti) moze da praktikuje astralnu projekciju ?da li je astralna projekcija i astralno telo (umesto sanjackog) nesto cime bih trebao da se bavim?
U prevodu - Koji put vodi do Boga? ... ili - Da li izgradnja astralnog tela vodi do Boga? - Zajebano i preopsirno si pitanje postavio

... ne znam da li ce se iko usuditi da odgovori na ovo pitanjce.
Cini mi se da je pogresno totalno odbacivati sanjanje, i prevashodno se usrediti na astral. I jedno i drugo ima svoju funkciju. Jednu od funkcija sanjanja opisuje Kastaneda (sto naravno meni licno ne odgovara i ne zelim da idem u tom pravcu) , tako da verovatno postoje i neke druge funkcije koje nisu opisane, a koje mogu da koriste. Naravno, Kastaneda nista ne pise o astralu .. znanje o takvim stvarima se mora potraziti na drugim mestima.
Medjutim najbitnije je ono sto se desava u ovoj realnosti. Delovati "gore", a "dole" biti pasivan je velika greska.
Koliko astralna projekcija moze coveka pribliziti Bogu, najbolje je sam da procitas:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 8909#58909 (citaj postove FORMICE koji je iskusni astralni letac)
Dnevnik Bluelight surfer-aRazni materijali (video, audo, ebooks) vezano za 2 poznata imena: Robert Bruce i Robert A. Monroe -
linkFrancuz Daniel Meurois-Givaudan:
http://www.meurois-givaudan.com/ ... ne znam da li je ovo ime spominjano na galaksiji. Postoje 2 njegove knjige na nasem jeziku:
1. Smaragdna zemlja - astralna putovanja
link2. Put u Sambalu
linkKesdjan Body (drugi naziv za astralno telo) se spominje u knjigama Gurdjijeva i Uspenskog. Imas ukrtako o njemu na ovom
linku i u delu "Saint Jesus" u opisima junaka knjige "Belzebubovi razgovori s unukom" -
linkPokuskadabra je napisao/la:
ti si Kromp u stvari vec napisao nesto o tome pa bih te zamolio da to u vezi astralnog i sanjackog tela blize objasnis.
takodje obratite paznju da je Stalker na krstarici napisao kako se borba izmedju Kastanede i Hristovog ratnika odvijala na astralnom nivou..
Samo sam prepricao ono sto je Dreamways rekao.
Ne svidja mi se kako istice sposobnost sanjackog tela, a nigde nije rekao koje su sposobnosti astralnog tela. A astralno telo ih itekako ima (shape-shifting, bacanje vatrenih kugli, stvaranja raznih imaginarnih oruzja i sl., pristup "nemom znanju", sa iskustvom sve se vise otkljucava potencijali astralnog tela - kao npr. dobijanje neke vrste super vida u astralu, fenomen
Astralnih vitezova itd. itd.). Broj svetova koji se mogu obici u astralu je enorman. Najasnija razlika izmedju sanjackog i astralnog tela je ta sto astralno telo ima srebrni konopac (silver cord) sa kojim je zakaceno na fizicko telo.
lone_bird je napisao/la:
da li je astralna projekcija i astralno telo (umesto sanjackog) nesto cime bih trebao da se bavim?
Ja čak ni ne znam kako ući u to spominjano astralno tijelo. Ako netko ima kakvu tehniku ili iskustvo nek podijeli.
Kompletna tehnika za izgradnju astralnog tela postoji u knjizi "Astral Dynamics" (autor: Robert Bruce).
link