zelenozubi je napisao/la:
navigatore sad sam zbunjen. dali si ti dosao do tog nivoa?
ako jesi, bili bi ti mi svi zahvalni da nam malo pojasnis o cemu se ustvari radi
U vezi cega si zbunjen?
Da, radi se o tome sto si procitao u citatu, nemam previse sta da dodam sem onoga sto sam vec pisao, mozes da se vratis par stranica pa da procitas ako te zanima.
zelenozubi je napisao/la:
i dali postoje iznimke u pravilu da kada dostignes visoki nivo sanjanja, vise nemas potrebu za raspravljanjem o njemu?
drugi dio pitanja mi je vazan kako bih sto bolje razumio odgovor na prvi dio,
unaprijed hvala

To nije nikakvo "pravilo", to je prirodno stanje stvari...nekom moze da se prica vise o tome, nekom manje.
Moze da postoji razgovor izmedju dva sanjaca, ali ne i rasprava, jer taj izraz donekle podrazumeva sukob misljenja na neki nacin tj. "raspravljanje", a ovde nema sta da se "raspravlja" ako oboje imaju isto iskustvo na istom nivou...sve je vrlo jasno, i ne moze da postoji "rasprava".
Takodje, moze da postoji i razgovor izmedju sanjaca i nekoga koga zanimaju te stvari, ali ocigledno ne i "rasprava".
"Rasprava" moze da postoji samo kod onih koji nemaju neposredno znanje i dovoljno licnog iskustva, vec uglavnom razne informacije koje su procitali i u koje su izabrali da veruju...pa onda cak i kad im se predstavi istina, oni i dalje raspravljaju na osnovu onoga sto su do tad mislili ili verovali da znaju. Ali to je sve pitanje licne snage..kao i u vezi svega ostalog...neko je u stanju da prepozna pravu stvar, neko ne.