Sada je: sri maj 07, 2025 8:13 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pet nov 19, 2010 8:30 pm 
Početnik

odma da napomenem da smatram i kasiopejce... i ra materijal... mnogo vrijednima i poucnima..
i ne zalim sta sam ih procitao... ne znam ima li tu 5 posto ili 85 posto istinitosti, nije ni bitno i
to ne mogu ni znati...

Tu ima dosta istinitih informacija i to je sve sta je bitno.

no moje predrasude su ovo:

ovo je primjer(ne ja nisam ovaj jadni starac iz primjera od 90 godina hehe)

zamislite jadnog starca od 90 godina,... nikad se nije ozenio, nema djece. nema srednju skolu....

dolazi mu bog ili nekakvo biće...svejedno...kaže mu:
imaš 20 sec. da napraviš sve ovo: postaneš snažan kao mladić,
oženiš se sa manekenkom. završiš srednju i fakultet... napraviš 3 djece...
i postaneš direktor velike korporacije...

ova parabola je cak nedovoljno snazna i preblaga da izrazi koliko sam bjesan na
sljedecu cinjenicu:

100.000 pr. n. e. Razvija se moderni čovjek Homo sapiens.-- prema nasim teoreticarima...

prema lacerta spisima zadnja generacija ljudi nastaje tek prije 15000g...

evo ja cu uzeti za primjer da prvi moderni ljudi nastaju prije 15 000 god, da ublazim
situaciju...

znaci 17000godina...i prvi put dobijamo ikakvu korisni informaciju kroz ra materijal 80tih godina,
znaci samo 30tak godina (od nevjerovatnih 17000g) prije 2012godine,, najvaznije godine za našu
rasu, godine u kojem ce nevjerovatno napredna rasa reptiliskih bica porobiti nase duse
za cijelu vjecnost????moze li ovo biti potresnije??? jeli iko ovo uspio povezati?

znaci mogli su nas poceti kontaktirati prije 500god, prije 5000, prije 10 000
i cak mislim da bi i tad bilo upitno, bili uspjeli razbiti kontrolni matrix...
jer svatko ko se malo vise angazira i ko nije vec kroz sam sistem potpuno zarobljen,
pocne dozivljavati napade tisucama puta gorima, da ga se slomi i porobi...

ne znam s obzirom na gore izrečeno kako da se postavim prema tim materijalima u smislu, koliko su
oni nam stvarno dati da nam pomognu...mozda su nam dati samo da nam se rugaju , da uvidimo
dubinu robstva??? jeli iko o tome razmisljao???mozda baš zato sadrze toliko istine od koje je veci
dio poprilicno ružan...

i jos bi rekao ovo : broj mogucnosti je beskonocan za bilo koju stvar...ako ti neko nudi samo ops i
opd oprijedeljenje to zvuci kao ultimatum i nema nikakve veze sa istinskom slobodom,,, ja nemoram
biti zla osoba i ne moram nikome nauditi a pritom mogu ostati ops... to nije uvjet i ne bi trebao biti...
ako uzivam u materijalnim stvarima za sebe ne znaci da ne zelim nikome pomoci i da zelim nekome
nauditi.,.. to je iskrivljeno i nema smisla...

amo zamisliti ovaj primjer:
jedan covjek zeli imati ljepu i veliku kucu(primjer materijalizma i ops)... a pritom pomaze drugima...
nikad nije mrava zgazio,vegetarijanac je( znaci ne dira se u zivotinjski svijet), ima postovanja
prema biljkama, zemlji(land),,nikoga ne mrzi,... itd.... ajmo rec ma sve bas sve sta se ocekuje od
jednog opd bića,,, ali samo ali... covjek voli imati prostranu i ljepu kucu?

sta to znaci da 2012te kada dode val, mora biti uklet za sva vremena, otici u ops 4d...
di ce mu reptili porobiti dusu???

ti materijali su inteligentni i zanimljivi, ali se ne razlikuju puno od hrpe ultimatuma koje daje bog u
bibliji...samo ovdje imamo jedan jedini koji je zapravo skupina svih ultimatuma iz biblije...

ne zelim nikoga ovim uvrijediti... ovaj txt je napisan u obliku pitanja,
i bio bi zahvalan ako mi netko odgovori na sve ovo , tako da mi objasni ima li to smisla.

znači pitanja su ova:

1. zasto ultimatum???

2. zasto tek sad??? kada je prekasno???

Vrh

PostPostano: pet nov 19, 2010 8:39 pm 
Početnik

kako dovesti temu na vrh? ovo je palo poprilicno na dno i tesko da ce ovo itko vidjeti?? nakon odgovora cu izbrisati pitanje jer je offtopic, hvala

Vrh

PostPostano: pet nov 19, 2010 10:11 pm 
Član foruma

Rapedsky je napisao/la:
kako dovesti temu na vrh? ovo je palo poprilicno na dno i tesko da ce ovo itko vidjeti??

Pisanjem :twisted:

Vrh

PostPostano: sub nov 20, 2010 12:45 am 
Početnik

da to mi je jasno, ali u trenutku kada je to napisano dospjelo je sa stranice broj2. na prvu stranicu. ali tek na sredinu...ne razumijem zasto nije prema vrhu sa ostalim temama koje su tamo zbog svjezih komentara, jer komentar nije mogao bit svjeziji...

vrlo si mi pomogao... a taj vrazicak ne umanjuje cinjenicu da je tvoj reply gubljenje svog i mog vremena, i ako ne zelis pomoc ne trebas nista ni napisat, a ne pretvarat se da si napisao sarksasticnu posalicu koja ce sigurno nekoga zabaviti. jer NEĆE. zasto svi imaju potrebu kad nemaju sto za rec prekidat temu sa bezvrijednim sarkazmom

Vrh

PostPostano: sub nov 20, 2010 1:47 am 
Član foruma

Mene ja bas zabavio.

Nije dospelo na sam vrh, jer na vrh idu teme koje su "sticky". Odnosno vaznije. One su uvek na vrhu prve strane (bas bi mogao i da ih procitas).

Vrh

PostPostano: sub nov 20, 2010 9:08 pm 
Početnik

mora da je tebe lako zabaviti... evo da i ja bude bezobrazno sarkastican,,, sta je sad ovo , jel treba jos 50 ljudi doc i napisat i mene je zabavio, i mene , i mene, sve nas je zabavio, nismo se bolje zabavili nikad... koji vrag. sta sam ja kome ovde napravio da vec 2 ljudi me zajebaju iz cista mira...

unatoc tome , hvala na odgovoru Arbitrium Liberum,nisam ovdje da se igram prepirki...

Vrh

PostPostano: ned nov 21, 2010 12:36 am 
Član foruma

Ma ko se prepire . . . naprotiv, bas si zabavan slika slika

Vrh

PostPostano: ned nov 21, 2010 2:04 am 
Član foruma

Rapedsky je napisao/la:

jedan covjek zeli imati ljepu i veliku kucu(primjer materijalizma i ops)... a pritom pomaze drugima...
nikad nije mrava zgazio,vegetarijanac je( znaci ne dira se u zivotinjski svijet), ima postovanja
prema biljkama, zemlji(land),,nikoga ne mrzi,... itd.... ajmo rec ma sve bas sve sta se ocekuje od

sta to znaci da 2012te kada dode val, mora biti uklet za sva vremena, otici u ops 4d...

ti materijali su inteligentni i zanimljivi, ali se ne razlikuju puno od hrpe ultimatuma koje daje bog u
bibliji...samo ovdje imamo jedan jedini koji je zapravo skupina svih ultimatuma iz biblije...

Sto se mene tice apsolutno si u pravu . Ima tu jos dosta upitnika .

Vrh

PostPostano: ned nov 21, 2010 12:12 pm 
Član foruma

Rapedsky je napisao/la:
ne razumijem zasto nije prema vrhu sa ostalim temama koje su tamo zbog svjezih komentara, jer komentar nije mogao bit svjeziji...

Zbog toga jer jedan ili dva komentara u pola godine ne aktualiziraju temu toliko da bi bila pri vrhu,za to treba veći broj komentara.Zbog toga je i moj odgovor na tvoje pitanje bio:
kolos je napisao/la:
Rapedsky je napisao/la:
kako dovesti temu na vrh? ovo je palo poprilicno na dno i tesko da ce ovo itko vidjeti??

Pisanjem :twisted:

Jer samo pisanjem,sudjelovanjem članova na toj temi,ta tema može stići do vrha.Vražičak je tu samo zbog toga što je odgovor jednostavan.Tvoja ljutnja nema smisla.
Uostalom,ako nekog zanima ima li od njegove posljednje posjete novih postova i koji su to,treba samo pritisnuti opciju "Novi postovi".
Također,velika je vjerojatnost da svatko koga zanimaju neke nelogičnosti oko kasiopejaca,sigurno će opazizi i ovu temu.Zbog toga,stvarno nema smisla da se brineš oko toga.
Rapedsky je napisao/la:
znaci 17000godina...i prvi put dobijamo ikakvu korisni informaciju kroz ra materijal 80tih godina,
znaci samo 30tak godina (od nevjerovatnih 17000g) prije 2012godine,, najvaznije godine za našu
rasu, godine u kojem ce nevjerovatno napredna rasa reptiliskih bica porobiti nase duse
za cijelu vjecnost????moze li ovo biti potresnije??? jeli iko ovo uspio povezati?

Rekao bih da nije to prva informacija.Ove informacije postoje već stoljećima...tisučljećima,samo u drugačijem obliku ili iz drugaćijih izvora npr: viewtopic.php?f=7&t=2331 , viewtopic.php?f=13&t=2346 , viewtopic.php?f=13&t=266 , viewtopic.php?f=7&t=20 , viewtopic.php?f=7&t=2143&hilit=arkoni ...itd......
Rapedsky je napisao/la:
i jos bi rekao ovo : broj mogucnosti je beskonocan za bilo koju stvar...ako ti neko nudi samo ops i
opd oprijedeljenje to zvuci kao ultimatum i nema nikakve veze sa istinskom slobodom,,, ja nemoram
biti zla osoba i ne moram nikome nauditi a pritom mogu ostati ops... to nije uvjet i ne bi trebao biti...
ako uzivam u materijalnim stvarima za sebe ne znaci da ne zelim nikome pomoci i da zelim nekome
nauditi.,.. to je iskrivljeno i nema smisla...

Pojmovi OPS o OPD nisu nikakva vrsta ultimatuma.Ova dva pojma se djele samo na OPS pojam koji ne poštuje slobodu izbora i OPD koji je poštuje.OPD sadrži znanje o OPS,ali OPS ne sadrži znanje o OPD-u slika

Tako da to nema nikakve veze sa "zlom" ili "dobrotom".I nema veze s budučnosti.
Ali o tom eviše na odgovarajučoj temi. :occasion5:
Rapedsky je napisao/la:

Još jednom ne.Prema KS-ima,a i meni se tako čini,da u praksi ovdje na 3D- mi nemožemo biti OPD,već možemo postati samo kandidati OPD-a.Tako da tvoj čovjek djeluje u skladu da bude OPD kandidat.Nakon toga se navodno dolazi u denzitet gdje će njemu biti olakšano postupno prelaženje u OPD,tj, to će zavisiti od njegovog izbora i dal neće pasti opet pod manipulaciju OPS-a.
Rapedsky je napisao/la:

Zapravo jest razlika baš u tome što ovdje nema ultimatuma.U tim se spisima piše kakva jest manje više objektivna situacija,dok se sveti spisi mogu tumačiti na miljun načina,dok je kod KS-a jednostavno.Ako poštuješ "slobodnu volju" si OPD,a ako ne si OPS.
Rapedsky je napisao/la:
ne znam s obzirom na gore izrečeno kako da se postavim prema tim materijalima u smislu, koliko su
oni nam stvarno dati da nam pomognu...mozda su nam dati samo da nam se rugaju , da uvidimo
dubinu robstva??? jeli iko o tome razmisljao???mozda baš zato sadrze toliko istine od koje je veci
dio poprilicno ružan...

Znaš li da to tvoje pitanje omogučava meni ili bilo kome da djeluje na tvoju slobodnu volju?I da si ti to dozvolio?Da naučimo i shvatimo što zapravo radimo kad nešto činimo,za to nije nikad kasno.Čak ni kad je sve gotovo.Dakle ako se ja prema bilo kakvome tekstu,djelovanju postavim na način tipa:"Mogu li što naučiti iz ovoga?!",mislim da je to ispravan stav.S time da ostanem čim više objektivan.

Evo još jedan :twisted:
:occasion5: :thumbup:

Vrh

PostPostano: uto nov 23, 2010 5:05 pm 
Početnik

kolos je napisao/la:
Jer samo pisanjem,sudjelovanjem članova na toj temi,ta tema može stići do vrha.Vražičak je tu samo zbog toga što je odgovor jednostavan.Tvoja ljutnja nema smisla.

nema smisla nikakvog, niti sam se ljutio, zato sam zahvalio Arbitriumu na replyu da pokazem to...

priznajem da mi sarkazam diže živac jer ga smatram najuvredljivijim oblikom podjebavanja, radije bi da mi neko kaže idiote glupi ko te napravi,,, nego "pametnjakovicu", "a jesi mudar", ili " thx . captain. obvious" sto ti odgovore na utubu.

jbg, te vražičke na kraju svacam kao sarkazam.... pa jbga. malo mi je diglo zivac, ali niposto da bi se naljutio...

uglavnom mnogo sam zahvalan na tvom odgovoru , zadovoljio je glupu žeđ moga blesavog uma... da prestane sa filozofiranjem i propitkivanjem... jer to je sve što um želi i radi... um je najtvrdokornija tvorevina 3d matrixa, i najuzasniji zatvor u kojem se mozes nalaziti....a ti si me podsjetio na to...
hvala ti, na neke dane se gubim pa me um pobjedi, na neke dane ga uspijem ugasiti, ili izaci iz njega na trenutak... ali sve u svemu tesko je to.

kolos je napisao/la:
Znaš li da to tvoje pitanje omogučava meni ili bilo kome da djeluje na tvoju slobodnu volju?I da si ti to dozvolio?

zamolit cu te samo da mi ovo bolje objasnis, nisam svatio koje pitanje to omogucava , i kako ?
zanima me mnogo

Vrh

PostPostano: uto nov 23, 2010 6:01 pm 
Član foruma

Rapedsky je napisao/la:

kolos je napisao/la:
Znaš li da to tvoje pitanje omogučava meni ili bilo kome da djeluje na tvoju slobodnu volju?I da si ti to dozvolio?

zamolit cu te samo da mi ovo bolje objasnis, nisam svatio koje pitanje to omogucava , i kako ?
zanima me mnogo

Možemo razgovor nastaviti u odgovarajućoj temi. :occasion5:
viewtopic.php?f=7&t=1984&hilit=slobodna+volja&start=120

Vrh

Naslov: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: uto feb 15, 2011 2:54 pm 
Član foruma

"Mi iz budućnosti" smo/su rekli da bismo se trebali hraniti na temelju naše krvne grupe. Pretpostavljam da je, povodeći se takvom ishranom, samo krvna grupa A ta koja ne bi trebala dobivati meso. Krvna grupa AB može, ali i ne mora dobivati meso.

Trebali bismo konzumirati masti (zaključujem životinjske masti?) za obranu od nadolazeće kuge koja može doći sa prolazom komete Elenin!?

1. Kako da saznam jel pušenje duhana pogoduje mojem genetskom profilu, odn. koji genetski profili postoje?
2. Gdje da nabavim ulje duhana, kokosovo ulje, laneno ulje?

NLO iznad Jeruzalema, egipatski jahač apokalipse i drugi događaji rezultat su stanjivanja vela koji je opet rezultat električnih fenomena. Ne bi bilo na odmet ponoviti gradivo I. Živković: http://ivonazivkovic.net/ELEKTRICNI-SVEMIR-PRVI-DEO.html

Citat:
P: (Andromeda) Da li vegeterijanstvo i nije baš dobro za nas, kao što smo počeli sumnjati iz naših istraživanja?

O: Nije baš dobro.

P: (L) Zašto?

O: Svaki živi organizam ima zaštitni mehanizam za preživljavanje. Kod životinja je njihova sposobnost za bježanje, skrivanje ili borbu. Za živa bića koja nemaju te mogućnosti, priroda ih još uvijek nije napustila i pobrinula se za njih.

Malo sam se pogubio u tom odgovoru o zaštitnom mehanizmu. Mi nemamo ovu mogućnost o kojoj pričaju. Kako se to priroda o nama pobrinula?

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: uto feb 15, 2011 3:58 pm 
Član foruma

Pisces,za kokosovo i duvansko ulje ne znam ali laneno ulje mozes naci u svim slikarskim radnjama(one koje prodaju slikarski pribor)

i ja sam pitao tako jedno pitanje na koje nisam znao odgovor cleargreen,i oni su mi predlozili da pitam svog ``unutrasnjeg carobnjaka``...

Ja obicno kad ne znam odgovor na nesto okrenem se i pratim svoju okolinu,prirodu i obicno dobijem odgovor...Taj odgovor mozes dobiti kroz bilo sta,(moze ti ga reci biljka,macka,opiljci od drvene olovke)jer na karaju krajeva mi smo povezani sa svime..

Ne verujem da ce ti macka to recima saopstiti na primer ali to je osecaj koje telo dobija...

Pozdrav i nek ti je sa srecom..Uzgred,to sa duvanom i mene mori...samo ,kad me zabole pluca od dubokog udisanja vazduha pitam se koj ce mi duvan,nije dobro za svest celokupnu

Kastaneda kaze da je telo oblik svesti i da se prema njemu moramo ophoditi besprekorno :wink:

Vrh

PostPostano: uto feb 15, 2011 4:47 pm 
Član foruma

Pozdrav

O: Svaki živi organizam ima zaštitni mehanizam za preživljavanje. Kod životinja je njihova sposobnost za bježanje, skrivanje ili borbu. Za živa bića koja nemaju te mogućnosti, priroda ih još uvijek nije napustila i pobrinula se za njih.

Pisces, ovde Kasiopejci misle na biljke koje nemaju mogućnosti da beže!
Izgleda da u postapokaliptičnom dobu nema mesta za bašte i baštice, jer će sve biti kontaminirano, ledeno doba, ili sam odbrambeni sistem biljaka nije u takvom okrušenju sposoban da se prilagodi novonastaloj situaciji.
Da li će ljudska bića ponovo biti lovci na divljač, pa to je izleda neminovnost u haosu, ali gde će da love i u kojim oblastima, to je već na grupama koje budu preživljavale. Biće tu lova i na ljude, povratak kanibalizma....

Crna smrt ili kuga, pomutiće mnogima um i srca, a o agonijama i da ne govorim, ti hiperdimenzionalni banditi upravo pripremaju escajg i rasprostiru svoje krvave čaršave za obilnu gozbu, izgleda da je to vreme nekog njihovog praznika...
Spominje se pušene protiv mikroba, tu je i acetoholin kao i pušenjem povećavanje crvenih krvnih zrnaca. Sad, ja sam vegan, ali čudan, ne mogu bez nikotina, jednostavno, ako ga ostavim, razbolim se i ugojim. tako da već više od pola godine motam domaći duvan iz Makedonije, vrlo dobro sam uskladio i disajne vežbe. Drugo, primetio sam da određeno povrće ili voće odgovara ili mi ne odgovara. Treće, plodovi sa drveća mi odgovaraju, orah, kesten, i drugo... Možda će meni biti to dovoljno, možda je to genetski, neki drugi će morati da koriste meso i domaću mast da bi preživeli. Ja sam na selu i ima i toga, a tu je i šuma pa mogu i u lov. Stari ima pušku bokericu pa može da posluži, ili da kao onaj što peživljava(Ber), napravim luk i strelu!

U svakom slučaju crno se piše čovečanstvu!

Nadam se da će Val učiniti žetvu na vreme(valjda neće da zakasni?)(šala o vremenu koje ne postoji). U tom slučaju nemojte da očekujete ništa, bez želja ili traženja, jednostavno se opustite i nemojte da mislite da su tela sve. U ovo vreme mnogi su izabrali namerno da dođu i da prisusutvuju šouu uživo. Neko će biti u prvom redu, neko na sredini, neko na balkonu, zavisi od životne karte koja je kupljena nekim od života za ovo vreme(možda karma ili ekstaza kroz urušavanje civilizacije kroz apokaliptičke događaje(Jel, kada se doživi uživo onda je to prava stvar!)).
Zamislite vest, poginulo je nekoliko miliona ljudi, ili desetina, pa dalje... Onaj ko ne bude u takvim situacijama pribran, poludeće. Emocije moraju biti obuzdane, tj, da emocije ne reaguju prve, već sama svest duše koja je već pripremljena, na neki način za nastupajuće događaje...

Svim kandidatima za 4D želim srećan prelaz. Onima za 5D isto tako. Onima koji ostaju i koji ne žele dalje još više sreće, jer idu na ponovo vraćanja filma iz početka, na Drevnu Zemlju, ispod crvenog nebe, i hladnog vetra koji fijuće....

Ave 7D!

Vrh

PostPostano: uto feb 15, 2011 8:15 pm 
Član foruma

Treba biti oprezan sa tim slikarskim lanenim uljem, pitanje je da li je ipak za jelo.

Citat:
Malo sam se pogubio u tom odgovoru o zaštitnom mehanizmu. Mi nemamo ovu mogućnost o kojoj pričaju. Kako se to priroda o nama pobrinula?

Stvarno nemamo mogucnosti koje imaju biljke. Ali to nam i ne treba, nije za nas.

Zato imamo nesto bolje i primerenije za nas. Svest i razum, pomocu kojih bi trebalo da zakljucujemo kako da se zastitimo, sta nam prija, sta skodi i tako dalje. Visi oblik zivota, veca i odgovornost, pre svega za sebe.

Mislim da se priroda/univerzum tako pobrinuo i za ljude.

Sto se tice duvana i genetskog profila, mislim da nikoga duvan nece zastiti ako on sam nije takav. Odnosno, ako pusis, a nisi za to i ne prija ti, dzaba pusis. A ako jesi, jos vise ce ti pomoci.

Vrh

PostPostano: uto feb 15, 2011 9:02 pm 
Član foruma

Bojan71 je napisao/la:
Izgleda da u postapokaliptičnom dobu nema mesta za bašte i baštice, jer će sve biti kontaminirano, ledeno doba, ili sam odbrambeni sistem biljaka nije u takvom okrušenju sposoban da se prilagodi novonastaloj situaciji.
Da li će ljudska bića ponovo biti lovci na divljač, pa to je izleda neminovnost u haosu, ali gde će da love i u kojim oblastima, to je već na grupama koje budu preživljavale. Biće tu lova i na ljude, povratak kanibalizma....

Crna smrt ili kuga, pomutiće mnogima um i srca, a o agonijama i da ne govorim, ti hiperdimenzionalni banditi upravo pripremaju escajg i rasprostiru svoje krvave čaršave za obilnu gozbu, izgleda da je to vreme nekog njihovog praznika...
Spominje se pušene protiv mikroba, tu je i acetoholin kao i pušenjem povećavanje crvenih krvnih zrnaca. Sad, ja sam vegan, ali čudan, ne mogu bez nikotina, jednostavno, ako ga ostavim, razbolim se i ugojim. tako da već više od pola godine motam domaći duvan iz Makedonije, vrlo dobro sam uskladio i disajne vežbe. Drugo, primetio sam da određeno povrće ili voće odgovara ili mi ne odgovara. Treće, plodovi sa drveća mi odgovaraju, orah, kesten, i drugo... Možda će meni biti to dovoljno, možda je to genetski, neki drugi će morati da koriste meso i domaću mast da bi preživeli. Ja sam na selu i ima i toga, a tu je i šuma pa mogu i u lov. Stari ima pušku bokericu pa može da posluži, ili da kao onaj što peživljava(Ber), napravim luk i strelu!

U svakom slučaju crno se piše čovečanstvu!

Koji crnjak! :?

Citat:
Svim kandidatima za 4D želim srećan prelaz. Onima za 5D isto tako. Onima koji ostaju i koji ne žele dalje još više sreće, jer idu na ponovo vraćanja filma iz početka, na Drevnu Zemlju, ispod crvenog nebe, i hladnog vetra koji fijuće....

Također!

Vrh

PostPostano: uto feb 15, 2011 10:37 pm 
Član foruma

Ja bih pre rekao jedan objektivan pogled na svet, ne crnjak. I pogled koji ljudima koji to zele menja ceo svet, jer ih motivise da saznaju zasto je to tako i da li moze da se promeni. Moze se napisati da je sve super i bajno sjajno, ali da li je?

Naravno ne treba ni pasti u ocaj, vec raditi na tome da bude bolje, a takav post motivise na to. Primecujem da ljudi kojima je to "crnjak" imaju izgleda cela dva polozaja u kojima im "um" funkcionise: "on i off" "crno i belo" i slicne analogije. I ako nisu u polozaju "ljubav i svetlo" onda su ocajni i gube glavu, nema izmedju . . . #-o

Vrh

PostPostano: sri feb 16, 2011 10:33 am 
Član foruma

uf uf....
jel će biti još tih Kasiopejskih materijala?

Laneno ulje - ima ga za kupiti u ljekarnama, jako je gorko i mora se čuvati u hladnjaku.
Ne koristiti slikarsko.

Mislim kao majka zanima me u vezi tog vala-prijelaza, kako djeca? Negdje su izjavili.... djeca su kao na prvom mjestu.... Ima neko mišljenje?

Vrh

PostPostano: sri feb 16, 2011 3:41 pm 
Član foruma

Pisces je napisao/la:
Trebali bismo konzumirati masti (zaključujem životinjske masti?) za obranu od nadolazeće kuge koja može doći sa prolazom komete Elenin!?

Ne samo zbog toga. Zivotinjsku mast bi navodno trebalo konzumirati i inace zato sto se u njoj nalaze supstance koje visestruko pozitivno uticu na ljudski organizam. Mast navodno utice na ojacavanje imuniteta i cini celije organizma manje podloznim upalnim infekcijama izazvanim virusima. Izgleda da obicaj nasih predaka da deci daju mast namazanu na hleb nije nastao tek slucajno, kao izmedju ostalog i brojne navike nasih starih koje se u "modernom" svetu nepravedno smatraju stetnim.

Pisces je napisao/la:
1. Kako da saznam jel pušenje duhana pogoduje mojem genetskom profilu, odn. koji genetski profili postoje?

Mislim da se ne treba opterecivati sa tim. Ako je neko pusac i prija mu duvan onda bi trebalo da nastavi da pusi bez obzira da li ima taj odredjeni genetski profil. Navodno i duvan takodje ima odredjeno anti virusno dejstvo. Oni koji nisu pusaci i ne prija im duvan ne bi ni trebalo sada da pocnu da puse. Mozda je to taj "trag" o kojem pricaju, otprilike oni ljudi koje bi kolokvijalno mogli nazvati "strastveni pusaci" i koji su sve pokusali da bi prestali da puse ali im nije uspelo. Meni licno ostaje nejasno da li duvan moze pomoci samo tim ljudima sa odredjenim genetskim profilom ili svima?!

Pisces je napisao/la:
Citat:
P: (Andromeda) Da li vegeterijanstvo i nije baš dobro za nas, kao što smo počeli sumnjati iz naših istraživanja?

To se odnosi na biljke, odnosno ovaj citat nije vezan za ljude i njihov zastitni mehanizam koji sigurno postoji.

Bojan71 je napisao/la:

Pisces, ovde Kasiopejci misle na biljke koje nemaju mogućnosti da beže!

Moguce je da gresim ali cini mi se da si ovo pogresno shvatio. Ovaj citat se ne moze posmatrati odvojeno od konteksta pitanja na koje je izasao kao odgovor:

Citat:

P: (Ailen) Jednostavno lektini... (Psyche) I anti-hranjive tvari. (Ailen) Ufff... između toga i propagande o smanjivanju masnoće - većina ljudi je mrtva.

O: Da.

Upravo zbog toga sto biljke nemaju mogucnost bezanja, skrivanja i borbe, priroda ih nije napustila, nego biljke u sebi sadrze supstance koje predstavljaju njihovu odbranu od teskih uslova, a te supstance su istovremeno stetne za coveka. Ovo je bio odgovor na pitanje zasto vegeterijanstvo nije dobro za ljude. Navodno su lektini i druge anti-hranljive materije iz biljaka stetni za ljude jer inace narusavaju imunitet ljudi i sprecavaju pravilnu regeneraciju ljudskih celija. Ovaj stetan efekat tih materija iz biljaka na ljude narucito dolazi do izrazaja kada se ne konzumiraju namirnice zivotinjskog porekla a pre svega zivotinjska mast. Upravo se na to odnosi ovaj deo citata:

Citat:
P: (Ailen) Jednostavno lektini... (Psyche) I anti-hranjive tvari. (Ailen) Ufff... između toga i propagande o smanjivanju masnoće - većina ljudi je mrtva.

O: Da.

U stvari ispada da je realna situacija totalno obrnuta od one koja je u proteklim decenijama zestoko propagirana u "mainstream" javnosti. Mast nije stetna za ljudski organizam isto kao sto ni vegeterijanstvo nije dobro za ljude. Izgleda da je to namerno smisljena podvala kako bi se oborio imunitet ljudskog organizma i ljudi bili podlozniji raznim bolestima, a cini se i toj nadolazecoj "crnoj smrti". Ne bi me cudilo da je citava ideja direktno inspirisana 4D OPS entitetima isto kao sto je i bizarna kampanja protiv pusenja navodno direktno inspirisana od strane lizard bica.

Na cassiopaea forumu su se u poslednje vreme prilicno bavili pitanjem vegeterijanstva i stetnosti svega toga na ljudski organizam, pa u tom smislu predlazem malo istrazivanja ukoliko nekoga to zanima.

Burying The Vegetarian Hypothesis
The Naive Vegetarian
Opening Pandora's Bread Box: The Critical Role of Wheat Lectin in Human Disease
Viruses & Lectins- The Missing Links
Lectins -- Their Damaging Role in Intestinal Health, Rheumatoid Arthritis and Weight Loss
THE LECTIN REPORT
http://cassiopaea.org/forum/index.php?topic=21915.0

...

Inace, ono na sta kasiopejci referisu kao "crna smrt" u stvari nije "kuga". Tumacenje da je srednjovekovna bolest koju su nazivali "crna smrt" zapravo kuga je tumacenje savremenog doba kao Yersinia pestis. Ali u stvari taj pojam "crna smrt" u srednjem veku je bio vezivan za bolest koju je obicno "predskazivalo" neko nebesko telo u prolazu. Odnosno vezivali su prolazak nekog nebeskog tela sa bolescu ciji je "predznak" bio taj prolazak "nebeskog tela". U sustini se ne zna tacno da li se radi o kugi, to je samo predpostavka. Na primer, na cass forumu tvrde da to nije ista bolest kao kuga. :-k

Vrh

PostPostano: čet feb 17, 2011 5:42 pm 
Član foruma

Sada kazu da su Znakovi u žitu neka vrsta oprosta ponuđenog onima koji su predviđeni za krajnje uništenje , a ranije su rekli da su znakovi u zitu ispoljavanja misli...

Sta kazete na ovo?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.