Sada je: sub maj 10, 2025 10:04 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2315 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Chemtrails - kemijski tragovi aviona
PostPostano: sub nov 13, 2010 5:06 pm 
Početnik

Nad Beogradom, danas oko 15.30

slika

Vrh

PostPostano: sub nov 13, 2010 5:12 pm 
Član foruma

righteous je napisao/la:
Pozdrav bajs!

Hvala! :) Evo, već dio ljudi prevodi, a još dvoje se treba javiti pa ako zatreba pomoć, javit ću ti.

Ajde onda javi do ponedeljka koji dio treba ja da obradim. :blob:

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 12:33 am 
Član foruma

bajs je napisao/la:
righteous je napisao/la:
Pozdrav bajs!

Hvala! :) Evo, već dio ljudi prevodi, a još dvoje se treba javiti pa ako zatreba pomoć, javit ću ti.

Ajde onda javi do ponedeljka koji dio treba ja da obradim. :blob:

Sređeno :)

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 2:12 am 
Član foruma

Dobrodošao zexy! :hello2:

Čini se da kod vas, zexy i Flamella danas nije izgledalo baš dobro. Evo, par današnjih snimaka. Očekivao sam da će se chemtrailsi nekako bolje vidjeti na NASA-inim slikama Beograda i okolice, ovo je jedino što ima.

13.11.2010

Beograd i okolica

slika

Bugarska

slika

slika

Zapadna obala Italije

slika

Katalonija i zapadno Sredozemlje

slika

slika

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 5:36 pm 
Početnik

Danas 14.11.2010. bilo je chemtrails aktivnosti u Hrvatskoj, točnije iznad Zagreba. Primjetio sam prve avione oko 12 sati i to se sve nastavilo do 16 sati. Onda se broj aviona smanjio ali se i dalje nastavilo sve do 19 sati, tada sam prestao promatrati. Evo par slika o tom događaju...
Isprva je bilo malo oblačno i nisu se chemtrailsi toliko vidjeli jer su bili iznad oblaka, a kasnije je vjetar odnio oblake i jedino što je ostalo su ti tragovi od aviona. Nakon nekog vremena kada su se chemtrailsi raširili nastala je "izmaglica" koja je prekrila čitavo nebo. Aećina aviona je letjela u istom smjeru(vidi se na slikama) a neki su već napravljene linije presjecali.
slika
slika

Imam još par slika, pa ako nekog zanima rado ih stavim. Inače novi sam na forumu i ovo mi je prvi post :wink:

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 8:16 pm 
Početnik

I ja vidim ta cuda redovito. Istina da je cudno da se toliko aviona sretne na tako malom protoru u tako malo vrijeme s takvim tragovima, ali koliko aviona sleti svaki dan u zracne luke da bi napunili gorivo ili obavili servis. Sto niko od svih tih ljudi koji pune gorivo ili obavljaju servis nisu vidjeli nista cudno na avionima. Ikakve cudne naprave koje to izbacuju i koje nebi trebale bit tamo. Od toliko ljudi bar bi 10% njih pricalo okolo sto se dogadja.

Kad ono, vidi cuda, nitko. Sad vi meni recite kako je to moguce? A ako pretpostavimo ti chemtrails ne postoje, nek onda neko razmisli koji bi mogao biti drugi razlog da se bas odjednom toliko aviona pojavi iz svih smjerova na tako maloj povrsini. Sto nije logicnije da prodje svakih par sati po jedan, nego da ih se odjednom nadje 4+ na istom mjestu?

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 8:40 pm 
Član foruma

Any1 je napisao/la:
I ja vidim ta cuda redovito. Istina da je cudno da se toliko aviona sretne na tako malom protoru u tako malo vrijeme s takvim tragovima, ali koliko aviona sleti svaki dan u zracne luke da bi napunili gorivo ili obavili servis. Sto niko od svih tih ljudi koji pune gorivo ili obavljaju servis nisu vidjeli nista cudno na avionima. Ikakve cudne naprave koje to izbacuju i koje nebi trebale bit tamo. Od toliko ljudi bar bi 10% njih pricalo okolo sto se dogadja.

Kad ono, vidi cuda, nitko. Sad vi meni recite kako je to moguce? A ako pretpostavimo ti chemtrails ne postoje, nek onda neko razmisli koji bi mogao biti drugi razlog da se bas odjednom toliko aviona pojavi iz svih smjerova na tako maloj povrsini. Sto nije logicnije da prodje svakih par sati po jedan, nego da ih se odjednom nadje 4+ na istom mjestu?

jel da da je to interesantno!? :mrgreen:

:love3:

Vrh

PostPostano: pon nov 15, 2010 7:55 am 
Član foruma

aamon je napisao/la:
Any1 je napisao/la:
mjestu?

jel da da je to interesantno!? :mrgreen:

:love3:

ma da jučer je poviše Solina u jednom trenutku bilo 8 aviona istovremeno, a počeli su prskati ujutro oko 9 da bi nastavili cijeli dan i sinoć oko 21 sat još uvijek su bili aktivni jer se trag zahvaljujući mjesecu itekako lijepo vidio.

Vrh

PostPostano: pon nov 15, 2010 12:19 pm 
Član foruma

http://trosjed.net.hr/ekipa/kundalini/blog/6195126/

http://vrlovrlinovisvijet.blog.hr/

Vrh

PostPostano: pon nov 15, 2010 2:24 pm 
Član foruma

danyq7 je napisao/la:
Imam još par slika, pa ako nekog zanima rado ih stavim. Inače novi sam na forumu i ovo mi je prvi post

Pozdrav danyq7 i dobrodošao na forum! :)

Slobodno stavljaj slike.

14.11.2010

Katalonija i zapadno Sredozemlje

slika

slika

Istok Turske

slika

Jug Rusije (Kavkaz)

slika

Rusija, Saratov i okolica

slika

New York

slika

Vrh

PostPostano: pon nov 15, 2010 3:55 pm 
Član foruma

Any1 je napisao/la:

Po mojim saznanjima, toliko aviona stvarno prelece, znaci to nije cudno. Nije u pitanju toliko broj koliko zasto se zadrzavaju kondenzacioni tragovi i zasto se tako ponasaju.

Evo npr. dve moje prilicno prizemne teorije:

1. Kerozin se ili drugacije proizvodi ili se obogacuje necim pa tako sagoreva (sto bi se dalo proveriti kada bismo videli kakav kondenzacioni trag ostavlja neki klipni avion na tim visinama, jer klipni koriste uglavnom avionski benzin, ne kerozin).

2. Proizvodjaci motora su budzili nesto sa motorima i sad gorivo tako sagoreva (nije nemoguce kada se uzme u obzir ko su proizvodjaci motora)

Evo jedne koja nije toliko prizemna:

1. To su obicni tragovi obicnog goriva, ali se zbog promenjenih atmosferskih uslova tako ponasaju.

Vrh

PostPostano: pon nov 15, 2010 8:13 pm 
Član foruma

Stvarno toliko aviona prelijece? Cak mogu i vjerovati u to, ali nije mi jasno, kao sto je to netko gore napisao, da se vrte na istom prostoru i to satima...

Vrh

PostPostano: pon nov 15, 2010 8:33 pm 
Član foruma

Ne znam da li se vrte, ali nekoliko njih kojima se putanje ukrste u slicno vreme mogu izgledati kao guzva na nebu.

Za mene je "vrcenje" vidljiv i jasan let u krug (naprimer) jednog aviona, koji bi pritom pravio tragove. Imamo li takav snimak?

Ovo bi bilo vrtenje, Takav trag nikad nisam video iznad Beograda ili Srbije (ovo je snimak iz Amerike, da se ne shvati pogresno)

Sta ako je prica kako svasta prosipaju ustvari samo jos jedno zataskavanje i skretanje paznje sa necega drugog. Ipak su i u ovome prvi amerikanci (a ruku na srce, nijednom od njih ne verujem niti malo, bio "zvanicnik" ili alternativa, da ne pominjem razne alekse dzonsove i slicne gluposti).

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 9:59 am 
Administrator

Kad su kemtrejlsi u pitanju i njihova opservacija, tu se takođe pojavljuje fenomen selektivne percepcije gdje čovjek uzima u obzir samo one opservacije koje se uklapaju s njegovim ličnim vjerovanjem dok se one koje se ne uklapaju - ignorišu. (Ova "lična vjerovanja" čovjek obično stiče tako što ih preuzima od strane onih koje smatra autoritetima.)

Dakle, imamo ljude koji vjeruju u kemtrejlse odnosno da se nad našim glavama sprovodi jedna operacija zaprašivanja planete i čovječanstva određenim kemikalijama i one koji ne vjeruju, od kojih su jedni svjesni tog fenomena dok drugi nikada nisu ni čuli za to.

Tako, oni koji vjeruju u kemtrejlse počinju svaki mlazni trag aviona da intepretiraju kao kemtrejls, dok oni koji su čuli za taj pojam ali ne vjeruju da je to ono što se stvarno zbiva, ne vide iznad svoje glave ništa neobično.

**

S obzirom da nismo "in the know", ostaje nam da se oslanjamo na "svoja" predubjeđenja, da nagađamo, racionalizujemo itd.

Promjena atmosferskih prilika

Ukoliko se držimo 3D logike, koja se na žalost slabo koristi kod selektivne percepcije, avioni isto imaju "red vožnje" kao i vozovi, autobusi itd. Dakle, istim danima u isto vrijeme trebali bi viđati iste avione sa ili bez mlaznica i njihove putanje leta bi trebale biti iste. Međutim, oni koji su se stvarno potrudili da sami proučavaju fenomen i mućnu vlastitom glavnom, mogli su primjetiti da to nije slučaj.

Kod mene poslednjih godina nisu nijednom omašili neke veće praznike kao npr. Božić i Uskrs. Tada kao da se iživljavaju na nebu. Može proteći i par mjeseci da na nebu ne vidim nijednu mlaznicu a onda jedan dan cijela mreža ili "X-znakovi" (u simbologiji "X" kao 24-to slovo eng. alfabeta daje šesticu?!)

Jednom sam imao priliku da zajedno s jednim "skeptikom" posmatram avion kako ostavlja mlaznicu tačno iznad naših glava. Onda je ta mlaznica odmah iza njega počela da se prekida, iz pune linije je prešla u isprekidanu i onda je potpuno nestala dok smo istovremeno imali priliku da gledamo avion kako se udaljava ne ostavljajući nikakav trag iza sebe. Da li je to bilo zato što je on to iznenada uletio u područje nekih drugačijih atmosferskih prilika ili je nešto drugo bilo u pitanju?!

Frekvencija letova

S obzirom da sam imao priliku da u vezi s poslom obilazim neka manja mjesta u Australiji iznad kojih rijetko šta prelijeće osim manjih aviona kanadske proizvodnje tipa Q200 i Q400, koji uglavnom saobraćaju između većih gradova i mijesta u unutrašnjosti. Tako je lako primjetiti iznenadnu pojavu većih aviona koji ispuštaju mlaznice i ostavljaju ih iznad tih mijesta u obliku mreže, paralelnih linija i znaka X. U stvari, lako je primjetiti onima koji obraćaju pažnju na realnost a fenomen je upravo u tome što većina ljudi nije u stanju primjetiti nagle promjene na nebu čak i u tim mjestima gdje su preleti ikakvih aviona rijetki?! Tu samo nagađam da se u sklopu te operacije sprovodi i neka vrsta "kontrole uma-percepcije" ljudi (subliminalne poruke?!). Pogotovo zato što se ljudi počinju iracionalno ponašati kad im skreneš pažnju na zbivanja iznad glave. Žao mi je što nisam zapisivao njihove interpretacije jer se to uglavnom svodilo na lupetanje koje ni pas s maslom ne bi progutao. Zajedno s tim se kod njih pojavljivala tendencija za promjenu teme što je brže moguće. Isto tako i znakovi nemira, nervoze i agresivnosti.

[Primjećeno je da se većina ljudi slično ponaša i kad vidi NLO!? - "Sindrom crnih gusaka"]

Naravno, nisam im ništa pominjao u vezi s kemtrejlsima, nego sam postavljao samo generalna pitanja u smislu, odakle to ovdje iznenada toliki avionski saobraćaj, kako je moguće da čovjek danima ne vidi nikakav avion a sada nebo vrvi od njih...?! Koja se to mjesta nalaze u pravcima u kojima se kreću ti avioni, zašto ove mlaznice vise satima u zraku (često se spuste i na visinu koja je daleko niža od one na kojoj su izbačene).

Uglavnom, stekao sam utisak da bi se većini ljudi mogli odozgo i na glavu posrati a on bi oni to govno interpretirali kao nešto sasvim drugo, kao i njegov izvor!?

Sada živim u jednom mjestu između Sidneja i Brisbejna, pa s tim u vezi, uzimajući u obzir geografsku kartu Australije, logično bi bilo za očekivati da mlaznice aviona budu usmjerene sjever-jug kuda se normalno i kreće avionski saobraćaj. Međutim, kod pojačane aktivnosti, avioni lete u svim pravcima, uključujući i istok-zapad, a tamo nema nikakvih većih mijesta odakle bi uzlijetali ili gdje bi slijetali.

[He, he, jednom prilikom sam čuo i objašnjenje da je otvorena linija između Perta i Tokija, pa je to zato. Dakle, zamislimo koincidenciju da je u tom momentu nekoliko aviona istovremeno letjelo iz Perta za Tokijo i iz Tokija za Pert a sastali se svi baš iznad naših glava?! A i da jesu letjeli za Tokijo, prošli bi dosta sjevernije od mjesta gdje smo se nalazili. S tim u vezi, u Evropi je mnogo lakše nadoći do objašnjenja kako je toliko intezivan saobraćaj aviona u raznim pravcima normalan, međutim, ovdje to slabo može da pije vode.]

Miješanje goriva

Kod ove teorije da se radi o promjenama sastava avionskog goriva (što je sasvim moguće), obično izostaje objašnjenje kakvu ulogu tu igraju barijum i aluminijum, koji su redovno nalaženi u primjercima skupljeni iz tih mlaznica. Da li barijum, aluminijum itd. poboljšavaju svojstva goriva? Bez obzira na to da li ga poboljšavali ili ne, onda tu opet govorimo o kemtrejlsima a ne o normalnim mlaznicama avionskih motora koje se po svojoj definiciji uglavnom sastoje od vodene pare.

Drugačije sagorijevanje goriva takođe ne objašnjava prisustvo barijuma, aluminijuma i drugih sastojaka "mlaznica", čudan "red vožnje", frekvenciju i pravce letenja aviona itd.

S tim u vezi, na osnovu svojih ličnih opservacija, smatram da se na ovoj planeti ipak odvija jedna tajna i sofisticirana operacija zaprašivanja kemikalijama iz vazduha. Kakav je stvarni sastav te smjese kao i krajnji cilj bagre koja to radi, nije mi poznato?! To mogu samo nagađati.

...

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 10:21 am 
Član foruma

=D> =D> =D> =D>

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 3:49 pm 
Član foruma

Ja ne kazem da se nesto dogadja ili ne dogadja, da verujem ili ne verujem. Govorim na osnovu znanja (takvog kakvog imam, dali valja ili ne, ne znam) i opservacija (da li su objektivne, ne znam). I govorim za mesto u kome zivim.

1. Avioni stvarno mnogo prelecu, u svim pravcima.

2. Normalni kondenzacioni tragovi su kratki, moguce je da ih ne bude uopste, sve zavisi od amtosferskih prilika.

3. Ponekad se tragovi zadrzavaju. Ponekad ti zadrzani tragovi polako nestanu, a ponekad se rasire i prekriju celo nebo.

4. Pravi "normalni" kondenzacioni tragovi jesu atmosferska pojava i apsolutno zavise od atmosferskih uslova.

5. Posmatrao sam avione koji prolaze kada su tragovi "normalni" (mali ili ih nema) i kada ostavljaju te dugotrajne. Dosao sam do zakljucka da se avioni koji ostavljaju tragove krecu na istim visinama i istim koridorima kojima i oni koji ostavljaju "normalne" tragove. Bar je tako tamo gde ja zivim.

6. Da postoji operacija u kojoj se to radi, bilo bi umesano hiljade pilota i clanova zemaljskih posada. Bar neko bi progovorio.

7. Da se prosipa barijum i aluminijum u cilju trovanja ljudi, brzo bismo osetili posledice. Ne iskljucujem da se prosipa u druge svrhe i u manjoj koncentraciji.

Ali i zakljucujem.

1. Tragovi koje zovemo (pogresno ili ne) chemtrails stvarno postoje, iz nekog razloga se ne ponasaju kao dosadasnji kondenzacioni tragovi.

2. Nekada ih nije bilo uopste. Koliko se secam negde do 1999-2000.

3. Kako ljudi kazu (ne znam da li govore istinu) aviona ima i tamo gde ih ne bi trebalo biti (ili do sada nije bilo), i sto je zanimljivo kada ih ima ostavljaju te produzene tragove.

4. Nebo zadnjih godina generalno nije kako je bilo pre. Nema vise onog dubokog plavetnila, umesto toga imamo sivu corbu.

Da li sam skeptik ili vernik ne znam, samo pokusavam da razmisljam i ne budem ni jedno ni drugo.

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 6:56 pm 
Član foruma

I jos da dodam, da ne bi bio etiketiran kao verovatelj ili skeptik.

Svestan sam pojave, ali ne znam sta je izaziva. Postoje indicije da se radi o zaveri, ali nema nikakvih dokaza. Sa druge strane moze se dokazati da je to prirodna pojava, ali bi i to dokazivanje, bas kao i one indicije u prethodnom slucaju, bilo vrlo nategnuto i nestabilno.

Do neceg konkretnog: tu je, al' sta, pojma nemam.

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 9:35 pm 
Član foruma

meni pada na pamet da se lepo testiram i sam proverim koncentracije aluminijuma i barijuma u svom sistemu.
jedino povecaano prisustvo tih elemenata moze biti dokaz i putokaz za dalje delovanje.

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 10:55 pm 
Član foruma

ma sigurno nesto izvode tim linijama,i geometrijskim oblicima.prosle godine je pet ljudi u mom
komsiluku,ukljucujuci i mene,imalo zagonetnu upalu pluca.svi imamo porodice,a samo muskarci
bolesni.bez simptoma.na testiranju sam dobio izvestaj da se radi o atipicnoj upali,i izvrsili su sva
moguca testiranja na viruse,i zamislite-nisu nista otkrili.kao i kod mojih komsija.mislio sam ako se
radi o nekom virusu,a inace je bilo van sezone gripa,da on ne bi bio tako selektivan.na 400 kvadratnih
metara,pet pacijenta i svi muskog pola...
primetio sam i da psihicki veoma lose uticu na sektor gde prolaze.dokaz mi je bilo dvogodisnje dete,
koje uvek kad cuje potmuli zvuk mlaznjaka,bez svesnosti o tome sta se dogadja na nebu,
panicno zeli da pobegne kod svoje mame i tate.meni licno su u prvih nekoliko meseci svesnosti
o njima uterali strah u kosti,da sam i ja panicno bezao sa otvorenog prostora kad vidim,ili cujem.
na neki nacin su me otvorili...otkljucali psihu,otvorili mozak za razna sranja.
i tako.ja sam siguran da izvode krive drine.jel uspeo neko da prepozna jos neki oblik sem onog
famoznog x.po meni x znaci meta,kao kad uhvatis nekoga snajperom na nisan.recimo oni naprave
oblik,a sateliti odrade posao.ti geometrijski oblici su veoma sumnjivi...

Vrh

PostPostano: sri nov 17, 2010 12:55 am 
Član foruma

Lipi moji,

evo kontaktirao me novinar jednog portala trazeci izjavu u vezi chemtrailsa, a povodom pisma saborske zastupnice Mirele Holy od 18.05.2010.g. (http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5526:chemtrails-dokumenti&catid=38:zdravlje&Itemid=141) u kojem Vlada RH uvjetuje pokretanje bilo kakve istrage u vezi chemtrailova konkretnim dokazima o lokaciji, vremenu, datumu tocnog preleta aviona koji navodno ispusta kemijske tragove.

Stoga sam se potrudio i objedinio neke svoje najkonkretnije dokaze (slike i radarske zapise) u obliku jednog pisma kojega cu poslati kao neku moju izjavu novinaru, ali probat cu poslati i na adrese ostalih medija u RH te na adresu sab. zastupnice M. Holy, a sve kako bi se cak eventualno i pokrenula neka istraga, a ako nista drugo onda kako bi i sira javnost saznala sto im se dogadja iznad glava.

Pismo sam objavio na svom siteu: http://www.mandrilo.com/index.php/ispovijedi-jedne-ovce/57-chemtrailsthumb/164-chemtrail-predstavka

Pozivam Vas da ga proucite, mozda nesto novo i saznate, a ako imate kakve kritike i prijedloge, slobodno saljite

Adio lipi moji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2315 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.