Sada je: pon maj 05, 2025 9:27 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OPS/OPD polariteti bića
PostPostano: pet nov 05, 2010 4:20 pm 
Član foruma

teh_zoh je napisao/la:
Aragorn je napisao/la:

OPD ne moze biti "iluzija necijeg uma" isto kao sto ni OPS ne moze to biti. Koncept OPD/OPS predstavljaju samo jedan od pokusaja da se opisu dva "fundamentalna" principa na kojima pociva Kreacija. Isto kao i drugi pokusaji i ovaj ima svoje mane. OPD je termin koji opisuje princip prema kome se tudja "slobodna volja" ne krsi nego postuje, a u "energetskom smislu" opisuje "slobodan protok energije". Dok OPS termin opisuje suprotnu stvar, krsenje slobodne volje drugih entiteta i princip "zadrzavanja energije" i usmeravanje njenog toka u sebe samog zarad svojih interesa na stetu tudje slobodne volje. Slobodno proticanje energije je u vezi sa "kreativnoscu" a usisavanje i zadrzavanje energije sa "destrukcijom". U sustini, vrlo jednostavno za shvatiti.

Mislim da je smatrati OPD iluzijom uma "koji je pokleknuo radi slabosti" zapravo iluzija kojom se zeli zastiti trenutno stanje uma koji svoju stagnaciju iliti "status quo" zeli da nazove "napretkom".

Inace, ne bih sada ovde da se ponavljam, jer sam vec napisao o ovoj temi na ovom topicu:
viewtopic.php?f=7&t=3149&p=96781#p96774

kršenje slobodne volje je za kršitelja daleko produktivnije nego što bi bilo poštivanje i to je sve što želim da ti shvatiš.

Shvatam da iz jednog OPS ugla posmatranja stvari mogu izgledati tako.

Teh-zoh, prema ovome svemu sto pises mozda se mogu zakljuciti dve stvari. Prva, ti nisi dobro razumeo o cemu mi ovde pisemo, kao ni sustinu koncepta OPD/OPS, ili drugo, da ti jesi razumeo ali si po prirodi vise sklon OPS frekvenciji. Ako je drugo u pitanju, moram ti reci da se ovde trudimo koliko-toliko da se odaljimo od te frekvencije, pa u tom smislu ti predlazem da pronadjes sebi drugi forum ili napravis svoj sajt. Ako je prvo u pitanju onda predlazem da malo vise procitas i istrazis o cemu mi ovde pisemo pre nego sto krenes dalje da kritikujes.

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 5:41 pm 
Član foruma

svaki put kad ja dam neki primjer ti okrečeš stvari kako ti pašu, primjerice govoriš da smo svi OPS na 3ćem denzitetu dok sa druge strane govoriš o pozitivnim aspektima u čovjeku kao nešto apsolutno OPD ( samo su kandidati za OPD umjetnici, doktori, učitelji i slično jel).

prekinimo jednostavno svaku raspravu u pojmovima OPS/OPD kao takvima da se možemo konstruktivno raspravljati o konkretnim pitanjima.

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 6:35 pm 
Član foruma

teh_zoh je napisao/la:
...samo su kandidati za OPD umjetnici, doktori, učitelji i slično jel...

Ne, to nema veze sa statusom u društvu već sa unutrašnjom kvalitetom čovjeka.

teh_zoh je napisao/la:
prekinimo jednostavno svaku raspravu u pojmovima OPS/OPD kao takvima da se možemo konstruktivno raspravljati o konkretnim pitanjima.

Na temi OPS/OPD se raspravlja o polaritetima bića. :ontopic:

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 7:07 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Na temi OPS/OPD se raspravlja o polaritetima bića. :ontopic:

parafrizirati ću. ja osobno prekidam raspravu koja se tiče definiranja polariteta bića, a što se tiče pojedinih karakteristika to ću komentirati ukoliko mi se svidi.

naprimjer

dali je karakteristika OPSa, kršenja slobodne volje tuđega sasvim negativno ? ne, slaba slobodna volja pod kontrolom drugog korisna za "tlačitelja" i nekim slučajevima "tlačenog". kod slučaja oslobođenja entiteta od kontrole "tlačitelja" entitet će imati jaču, veču slobodnu volju zbog okolnosti koju će i sam vjerojatno početi više cjeniti.

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 7:27 pm 
Član foruma

ovde je teško bilo što komentirati jer osim zakona slobodne volje postoji i onaj zakon konfuzije koji se ovde masovno krši jer bacanje bisera pred svinje zbunjuje svinje, a svinje vide samo svinje

pokušat ću:

kao što vuk dolazi u ovčjoj koži tako i ovca dolazi u vučjoj koži.

bajke nisu za malu djecu

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 7:34 pm 
Član foruma

Tacno!

A zube ne pere pasta za zube nego cetkica! (i ostale zivotne istine . . . )

Tehnicaru Zohar,

Ne prekidaaaj!
Tek sto smo poceli da se zezamo slika

Voila! slika

Moram od ovoga da napravim potpis :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 8:13 pm 
Član foruma

teh_zoh je napisao/la:
svaki put kad ja dam neki primjer ti okrečeš stvari kako ti pašu, primjerice govoriš da smo svi OPS na 3ćem denzitetu dok sa druge strane govoriš o pozitivnim aspektima u čovjeku kao nešto apsolutno OPD ( samo su kandidati za OPD umjetnici, doktori, učitelji i slično jel).

Mozda bi trebalo da procitas malo pazljivije ono sto sam napisao na drugom topicu. U tom slucaju bi mozda video da ova tvoja interpretacija nema veze sa sustinom o kojoj sam pisao.

Citat:

Nisam siguran da se moze konstruktivno raspravljati o "konkretnim pitanjima" sa nekim ko ima takve stavove kada je u pitanju tema "krsenja/ne krsenja tudje slobodne volje", kao sto ih ti izgleda imas.

U tom smislu, zamolio bih te da potrazis sebi neko drugo mesto na internetu. Mozda neki sajt koji ce biti blizi tvojoj "frekvenciji" jer na ovom forumu takva frekvencija nije dobrodosla.

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 11:03 pm 
Član foruma

teh_zoh je napisao/la:

Dobro ovo se ne odnosi na mene :angel4:
Pa i ti svojim primjerom okrećš vodu na svoju vodenicu i to je u redu. Čovjek nije u upštem slučaju OPD niti OPS ali mora biti nešto od to dvoje pa izaberi. Čovjek zaita teži biti OPD.

Što prekidš raspravu? Nastavimo :hello2:

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 6:55 pm 
Član foruma

FORMICA pratim veće neko vrijeme tvoje postove i djeluješ previše napadno/iritantno (ovo zvuči kao OPD), čini mi se kao da si previše ubjeđen u svoje znanje o nekim suštinskim stvarima kao što je Astralna Projekcija, ops/opd.. Na nekim temama vidim da samouvjereno kažeš da nastupaju zanimljivi događaji itd. Fino bi bilo kad bi podjelio sa nama odakle ti te spoznaje da li si imao neka nadnaravna iskustva.

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 7:05 pm 
Član foruma

rankovic je napisao/la:
FORMICA pratim veće neko vrijeme tvoje postove i djeluješ previše napadno/iritantno (ovo zvuči kao OPD), čini mi se kao da si previše ubjeđen u svoje znanje o nekim suštinskim stvarima kao što je Astralna Projekcija, ops/opd.. Na nekim temama vidim da samouvjereno kažeš da nastupaju zanimljivi događaji itd. Fino bi bilo kad bi podjelio sa nama odakle ti te spoznaje da li si imao neka nadnaravna iskustva.

Pa ispadao sam iz tijela a kad ispaneš onda lutaš po tom svijetu i vidiš mnogo što. Dalje moj pratilac (anđeo čuvar) mi je pokazao što će se desiti to su mi pokazala i ona mala siva vanzemaljsa govanca. A pokazali su mi ljudi iz budućeg svijeta. Tako da sam sve to vidio i zato i govorim tako. I pazi nijesam jedini koji to zna. Zapravo svako to zna samo se treba śetiti. Oko toga se ne terbaš puno śekrtai jer su svi ljudi uglavnom već pripremljeni za predstojeće događaje. Jedino postoji opasnost dasejavi strah ili da u svojoj naivnosti naśednemo lažima vanzemaljske i zemaljske ološi.

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 7:11 pm 
Član foruma

rankovic je napisao/la:

Pootvaras teme po forumima, pronadjes gde je osoba pisala i sve se lepo sam obavestis :D

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 7:23 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Pa ispadao sam iz tijela a kad ispaneš onda lutaš po tom svijetu i vidiš mnogo što. Dalje moj pratilac (anđeo čuvar) mi je pokazao što će se desiti to su mi pokazala i ona mala siva vanzemaljsa govanca. A pokazali su mi ljudi iz budućeg svijeta. Tako da sam sve to vidio i zato i govorim tako. I pazi nijesam jedini koji to zna. Zapravo svako to zna samo se treba śetiti. Oko toga se ne terbaš puno śekrtai jer su svi ljudi uglavnom već pripremljeni za predstojeće događaje. Jedino postoji opasnost dasejavi strah ili da u svojoj naivnosti naśednemo lažima vanzemaljske i zemaljske ološi.

Zanimljivo je to tvoje "ispadanje" iz tijela, ne znam da li misliš na lucidne snove putem koje si to sve vidio ili u nekim drugim stanjima, možda pomoću halucinogenih supstanci ili nekim drugim načinom? S obzirom na način na koji se izražavaš, a posebno vještačko potenciranje tih novih crnogorskih slova, mogao bih zaključiti da se radi o nekom prosječnom tipu stabilne ličnosti-ega ograničenih shvatanja koji je malo više čitao pa eto voli da "uči" druge, ali neću to da zaključim jer te ne znam. Ako bi mogao da mi pojasniš to "ispadanje", na koji način to postižeš.

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 8:05 pm 
Član foruma

rankovic je napisao/la:
Zanimljivo je to tvoje "ispadanje" iz tijela, ne znam da li misliš na lucidne snove putem koje si to sve vidio ili u nekim drugim stanjima, možda pomoću halucinogenih supstanci ili nekim drugim načinom? S obzirom na način na koji se izražavaš, a posebno vještačko potenciranje tih novih crnogorskih slova, mogao bih zaključiti da se radi o nekom prosječnom tipu stabilne ličnosti-ega ograničenih shvatanja koji je malo više čitao pa eto voli da "uči" druge, ali neću to da zaključim jer te ne znam. Ako bi mogao da mi pojasniš to "ispadanje", na koji način to postižeš.

:D :D :D Nasmijao si me. Nemam želju da ispanem nadmen. Što se tiče novih slova koja se koriste da bi se napisale riječi crnogorskog jezika ne moraš se nervirati (a i nema ih puno ś i ź u abecedi i azbuci). Pišem razumljivo pa ti neće smetati ako to ne želiš. Znaš da su se s Vukom Karadžićem sprdali kako uvodi teleći jezik i unakažuje crkveno pismo.:)
U procjeni mojih kvaliteta si dosta pogodio.
Ne želim nikome soliti pamet ali želim ispričati što sam vidio kako bi pomogao drugim ljudima koji se nađu tamo na što treba obratiti pažnju.
Pa tako ispaneš iz tijela, izađeš iz njega. To se može raditi na razne načine. Ja sam u početku spontano ispadao kasnije sam naučio da to radim po volji, a još kasnije da zapravo i ne moraš izići iz tijela (samo tad nemaš kontrolu nad tijelom). Postoje opisi raznih tehnika kako se postižu ti izlasci iz tijela. Svi ti postupci du jednako dobri i ne bih izdvojio nijedan a to zavisi od čovjeka. Zapravo se tu radi o dvije stvari. Prva je savladati strah koji je mehanizam usađen u čovjeka da bi se spriječilo njegovo lutanje po duhovnom svijetu i obezbijedilo ispravno ponašanje. Drugi mnogo veći problem je zaborav koji nam je takođe ugrađen kako bi se obezbijedilo ispravno življenje života. Obje ove prepreke se mogu preći vježbanjima. Ja sam prklopio prekidač kad sam odabirao tijelo tako da meni zaborav ne važi pa se śećam svega što doživim.

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 8:16 pm 
Član foruma

Nisi mi konkretno objasnio na koji način to postižeš, što me još više uvjerava da "mlatiš praznu slamu" što bi se ono reklo. Možeš li bar reći koju tehniku ti koristiš, konkretno kako to postižeš. Inače pratio sam tvoje postove pod istim nikom i na nekim drugim forumima pa sam zato ocjenio da si ograničenih shvatanja. Ne nerviram se zbog slova i potpuno sam iznad tih sitnih podjela, neka od tih slova i sam koristim, ali to potenciranje mi govori da imaš čvrst izgrađen ego (stavove) što mi ne ide sa duhovnim razvitkom koji tvrdiš da si postigao.

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 8:31 pm 
Član foruma

ih rankoviću, pa šo si zapo za čoeka, em misliš da je ograničen, em bi još i da ti on to dokaže, potpiše se i zaljepi biljege. :shock:

svi smo mi ograničeni, ja pogotovo.
zamisli koliko sam ja tek ograničen naspram tebe, kada smatram da je formica jedan od najmanje ograničenih, i na račun toga, najpozitivnijih i najzanimljivijih likova na forumu.

zato te lijepo molim da mi objasniš kako si postigao taj stupanj neograničenosti, pomoću kakvih tehnika i vježbi, i ako nije problem, napiši usput koje si stručne spreme. :wink:

ako ne može konkretan odgovor, molim te nekonkretan :)

aj živio i uzdravlje! :occasion5:

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 9:04 pm 
Član foruma

Aragon, brate, pusti psihopate, pogotovu ovog bivšeg Srbina, koji izmišlja slova...

Vidi, ovaj, Forum je postao smetlište gluposti, na sve strane O.P, i ljudi koji nemaju vremena za išta, do da napadaju...

Na žalost, korumpiranost Foruma uzima maha... ugušiće ga. Niko se više ne drži teme(svakako sa namerom), i razni poletarci i omladinci, ripaju pred rudu, očekujući nekog mesiju...

Gluposti... Zgrožen sam... ljudi vratite se na temu...

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 9:31 pm 
Član foruma

rankovic je napisao/la:
Nisi mi konkretno objasnio na koji način to postižeš, što me još više uvjerava da "mlatiš praznu slamu" što bi se ono reklo. Možeš li bar reći koju tehniku ti koristiš, konkretno kako to postižeš. Inače pratio sam tvoje postove pod istim nikom i na nekim drugim forumima pa sam zato ocjenio da si ograničenih shvatanja. Ne nerviram se zbog slova i potpuno sam iznad tih sitnih podjela, neka od tih slova i sam koristim, ali to potenciranje mi govori da imaš čvrst izgrađen ego (stavove) što mi ne ide sa duhovnim razvitkom koji tvrdiš da si postigao.

Eto vidiš složismo se za slova :)
Pa izađi i ti i sve će ti biti jasno.Najbolje je kad sam dođeš do saznanja onda je to znanje potpuno tvoje. :)
Ne vidim to kao duhovni razvitak i ne mislim da sam u prednosti u bilo čemu u odnosu na bilo koga. Svi smo mi tu neđe isti.
No što veli Bojan vratimo se temi (bio sam Jugosloven a poslije propasti tog projekta vratio sam se vjeri prađedovskoj).

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 9:37 pm 
Član foruma

bojane, potpuno si u pravu.
meni osobno je ovaj forum sjeo prije jedno 2.5-3 godine "ko budali šamar", ali sada se gubim, tj sve manje imam volje započinjati s nekim temama, jer zaspamaju se već u samom početku.

pala mi je na um (što god to bilo) ideja da otvorimo topic za prijave članova koji su za da se obrišu svi njihovi postovi. ja bih se prvi prijavio, jer moji su postovi uglavnom samo neke reakcije koje ustvari ne pridonose ničemu, u smislu proširivanja znanja nekog drugog člana. ima nas takvih dosta ovdje, dobrih smo namjera i puni entuzijazma, ali ustvari trebali bi samo čitati.

desi se često da uživam u galaksijinim ili arjinim tekstovima, i onda upadne neki ludak sa jednim okom i navali sa glupim pitanjima. tada mu netko kaže "daj šuti, glup si" ali ovaj to doživi kao osobni napad, pa počnu ego-kurco-mačevanja, i onda se umorim, ugasim browser i upalim fliper.

osim toga, iz moje (nepotpune) perspektive, o dosta tema je sve bitno rečeno, i nakon 4-5 stranica nemaš što pametno pročitati, ali opet čitaš, jer "možda ima još nešto".

nažalost, svaki forum teži članstvu, jer to je nekakva garancija da ispunjava svoju svrhu, a opet, tada se dešava ovo što se dešava.
kao neki dobar noćni klub; u početku odlična muzika, super ekipa, dobra vibra... onda s vremenom počnu stizati snobovi, seljačine, droga, policija... i ključ u bravu.

potpuno sam :offtopic: izvinteme :-#

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 10:07 pm 
Član foruma

zelenozubi, i ti si odlično primetio... Mislim da je u toku već duže vreme napad na ovaj Forum, Moderatori izgleda spavaju...

Ovaj Forum se razblažuje, proširuje glupostima... Zanimljivo je, da su skoro svi odgovori tu, niko da se seti, osvrne se, stane... Kao što postoje napadi na određene osobe koje vrede, tako je u toku i napad na ovaj Forum...

Da se vratimo temi, kako bi trebalo da teče...
Ako neko postavi pravo pitanje, to je već pola odgovora...

Ovo su samo primeri...

Zašto mora da postoji OPS, ili OPD? Koja je njihova krajnja svrha? Da li je moguće da postoji biće koje je izvan toga? Šta je sa kolektivnom svešću OPS-a? Koja je krajnja svrha OPD-a?
Šta je metafora hranjenja OPS-a tamom, a OPD-a svetlom? Božanska iskustva kroz polaritete... itd...

Zar je teško da neko prati raspravu... Nije, ali nekome to nije u interesu....

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 12:40 pm 
Član foruma

Bojan71 je napisao/la:
Zašto mora da postoji OPS, ili OPD? Koja je njihova krajnja svrha? Da li je moguće da postoji biće koje je izvan toga? Šta je sa kolektivnom svešću OPS-a? Koja je krajnja svrha OPD-a?
Šta je metafora hranjenja OPS-a tamom, a OPD-a svetlom? Božanska iskustva kroz polaritete... itd...

Zar je teško da neko prati raspravu... Nije, ali nekome to nije u interesu....

Uzmimo ideju da je Bog jedan.
Jedan može biti okrenut samo sebi, u to nema sumnje.
Zato postoji OPS. Odatle kreće.

Ali...kako su dijelovi Njega podijeljeni na nas, tada sve te spoznaje o fizičkim i mentalnim svjetovima koje Njemu služe da stekne (kroz nas) iskustva tih realiteta, nas vodi ka ujedinjenju, odnosno mi stremimo ka OPD.

Koja je krajnja svrha?
Lijepo pitanje.

Naravno, to bi bila spoznaja da smo mi On.

OPS može da ide daleko. Ali kada dostigne stepen prosvjetljavajuće spoznaje, on ne može a da ne prihvati sve ostalo što čini Kreaciju. Ne može ne osjetiti puls svijesti koja ga okružuje.
Ne može zatvoriti oči pred frakcijama Tvorca čijeg je i sam dio.
Prihvatiće to i tada će postati OPD.
Jedina zamka koja se pojavljuje je velika moć koja se razvojem svijesti stiče. Ukoliko OPS ne uoči taj faktor, ukoliko je poželi iskoristiti u sopstvene svrhe, da usliši svoje želje, pašće na dno bunara svijesti kroz koji se eonima penjao i tako će ona metafora evolucije u crno sunce biti završena!
Sjećanje good bye!
Ako pak uspije i prevaziđe taj most, otvoriće se novi list...

Razlika u postupcima OPS i OPD a koji posjeduju moć i energiju da misao sprovede u djelo je utoliko ogromna što OPD to čini bez uplitanja u slobodnu volju i za dobrobit svih žitelja Kreacije da se tako izjasnim dok OPS čini upravo suprotno i sve želi da usmjeri ka sebi ne shvatajući da je još rano za tako nešto... Još nije Bog! Ne vidi širu sliku! Ne shvata da na taj način može urušiti Svemir!

Ujedinjeni OPD će zajedno napredovati u daljim spoznajama i radu, praviće fizičke i mentalne svjetove (OPD koji ima razvijenu svijest, direktno znanje crpi iz Boga i tako svojim djelima gradi) poput sanjara koji svjesno gradi, uživajući u znanju i blaženstvu bez opasnosti od pada.

U momentu će se i ta evolucija završiti vjerovatno tako što će grupa OPD-a zajedno spoznati sebe u Bogu odnosno postati sam Bog jer svi zajedno mi i jesmo Bog!

:love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.