Sada je: uto maj 06, 2025 12:17 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: pon nov 01, 2010 8:39 pm 
Član foruma

Ma ne ne treba strah, to se i očekuje od ljudi da se prepanu. Kakva je to krivica ? Za što smo krivi? To su gluposti. Nije čovjek kriv nizašto to su kosmički procesi koji se periodično ponavljaju. Trijeznog uma bez straha dočekajmo promjene jer nas čekaju nove obaveze. A ove budalaće što nas zamlaćuju glupostima prezrite. Pažljivo posmatrajte okolinu uočavajte ritmove koji su vam do sad izmicali pažnji, uočavajte neobičnosti u ponašanju ljudi i životinja i ostalih stvorenja i polako se svijest počinje otvarati.Batalite zaglupljivanja i budalaštine ovo su jedinstveni trenutci koji se rijetko proživljavaju i vrijede da budu zapamćeni i za sljedeće živote.

Vrh

PostPostano: pon nov 01, 2010 8:42 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Ma ne ne treba strah, to se i očekuje od ljudi da se prepanu. Kakva je to krivica ? Za što smo krivi? To su gluposti. Nije čovjek kriv nizašto to su kosmički procesi koji se periodično ponavljaju. Trijeznog uma bez straha dočekajmo promjene jer nas čekaju nove obaveze. A ove budalaće što nas zamlaćuju glupostima prezrite. Pažljivo posmatrajte okolinu uočavajte ritmove koji su vam do sad izmicali pažnji, uočavajte neobičnosti u ponašanju ljudi i životinja i ostalih stvorenja i polako se svijest počinje otvarati.Batalite zaglupljivanja i budalaštine ovo su jedinstveni trenutci koji se rijetko proživljavaju i vrijede da budu zapamćeni i za sljedeće živote.

ZIVIO GOVORNIK! =D> :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri nov 03, 2010 7:23 pm 
Član foruma

"Misaona energija napunjena strahom može biti razornija od atomskog oružja, jer strah stvara jednu silovitu energiju koja može prouzrokovati katastrofe. Strah djeluje pri tome kao magnet koji proizvodi jedno silovito energetsko polje razaranja.

ZATO JE VAŽNO DA IMA DOVOLJNO SVJESNIH LJUDI KOJI POZITIVNO I S RADOŠĆU GLEDAJU U BUDUĆNOST - TIME ZNAČAJNO UBLAŽAVAJU PRITISAK NA PLANETU I NAPOSLJETKU SPREČAVAJU KATASTROFE I RAZARANJA."

Vrh

PostPostano: sri nov 03, 2010 8:47 pm 
Član foruma

Upravo tako.
Prelistajte koju gođ temu do nazad 3-4 godine i uporedite sa današnjim temama i zaključcima.Ipak sam optimista :occasion5: :hello2: :thumbup: :thumbup:

Vrh

PostPostano: čet nov 04, 2010 2:28 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Upravo tako.
Prelistajte koju gođ temu do nazad 3-4 godine i uporedite sa današnjim temama i zaključcima.Ipak sam optimista :occasion5: :hello2: :thumbup: :thumbup:

dodo je napisao/la:
"Misaona energija napunjena strahom može biti razornija od atomskog oružja, jer strah stvara jednu silovitu energiju koja može prouzrokovati katastrofe. Strah djeluje pri tome kao magnet koji proizvodi jedno silovito energetsko polje razaranja.

ZATO JE VAŽNO DA IMA DOVOLJNO SVJESNIH LJUDI KOJI POZITIVNO I S RADOŠĆU GLEDAJU U BUDUĆNOST - TIME ZNAČAJNO UBLAŽAVAJU PRITISAK NA PLANETU I NAPOSLJETKU SPREČAVAJU KATASTROFE I RAZARANJA."

Zahvaljujem na izraženom optimizmu, moram priznati da sam se u određenim vremenskim razdobljima iz moje bliže povijesti znao udubiti u pesimističke misli o 2012 i kataklizmama. Ovakva razmišljanja kao što su ova vaša stvarno su potrebna da nas sve vrate na kolosijek pozitivizma i ponovo uvjere u happy end.

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: čet nov 04, 2010 10:17 pm 
Član foruma

langolijer je napisao/la:
FORMICA je napisao/la:
Upravo tako.

dodo je napisao/la:

Zahvaljujem na izraženom optimizmu, moram priznati da sam se u određenim vremenskim razdobljima iz moje bliže povijesti znao udubiti u pesimističke misli o 2012 i kataklizmama. Ovakva razmišljanja kao što su ova vaša stvarno su potrebna da nas sve vrate na kolosijek pozitivizma i ponovo uvjere u happy end.

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

=D> =D> =D>

:thumbup: :notworthy:

:wink:

:love3:

Vrh

PostPostano: čet nov 04, 2010 10:56 pm 
Član foruma

To su njihovi štosevi. Vole oni (oni koji misle da vladaju ljudima bilo da su zemljani iline) da proturaju neprimjetno crne misli pa ih ljudi prihvataju i odjednom se nađu u mrkom raspoloženju a još kad dodaju razne tehnike programiranja zračenjima i izazivanja masovnih pogibija i nesreća zaista čovjeku nije lako.
Kad otkriješ da je ovaj život jedan od mnogih da se prestankom ovoga života ne prekida ništo nego samo funkcionisanje tijela. onda se na sve gleda drugačije. S druge strane ne treba se nikakao prema životu odnositi kao nečemu beznačajnom. Naprotiv treba se shvatiti vrlo ozbiljno jer to su zadaci koje moramo odraditi pa onda bolje što prije. Eda se nebi neko sa strane petljao uvaš život budite trijezne glave. Spremili su ovi naši uz pomoć onih drugih dosta zabave za nas pa uživajmo u njoj. Oni doduše misle da ćemo se isprepadati ama šipak. Biće iznenađeni više nego mi s tim da se oni neće zabavljati. Naročito se radujem kad sa svojih visina "nedostižnih" budu padali u glib koji su sami načinili. Opušteno uživajte nastupaju zanimljivi događaji i bez sumnja u sebe, jaki smo mi :D :blob: :king: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 12:43 am 
Član foruma

Hvala ti na ovome, FORMICA!
Sjajan post!!!

=D> =D> =D>

:hello2:

Vrh

PostPostano: sub nov 06, 2010 8:41 pm 
Član foruma

FORMICA:

"Biće iznenađeni više nego mi s tim da se oni neće zabavljati. Naročito se radujem kad sa svojih visina "nedostižnih" budu padali u glib koji su sami načinili. Opušteno uživajte nastupaju zanimljivi događaji
i bez sumnja u sebe, jaki smo mi"

Upravo mi se javljaju te misli u zadnje vrijeme non-stop, i vidim potvrdu toga sve više i više...

To je to! :love3: =D> =D> =D>

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 12:11 am 
Početnik

Tema pada u vodu , rekli jos pre mesec dana da su se zeznuli u racunanju.
Majin kalendar se zavrsava negde izmedju 2050 i 2100 god.

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 1:50 am 
Član foruma

H.Moris je napisao/la:

Ne pada. Dosta davno sam napisao da se ne može predviđati tako naročito ne vezujući za nepouzdanu vremensku skali koju su ljudi načinili. Događaji se odvijaju kad se steknu uslovi za događaj. Oće li to biti za dva tri dana, neđelje, meseca ili vijeka uopšte nije važno. Važno je da će se desiti. A desiće se sigurno jer su mnogi viđeli taj događaj.. Zapravo se ništo ne desi na onaj datum i u onaj sat koji se predviđa.

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 1:57 am 
Član foruma

FORMICA misliš li da je 2012 neka prekretnica u svijesti posle koje će stvari da se kreću u drugom pravcu, ili jednostavno neki nagli rascjep denziteta ili tako nešto? ja osobno intuicijom osjećam da se dešava neka sve izraženija promjena u svijesti (posmatrajući sebe i okolinu) koja će kulminirati tog datuma.

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 4:08 am 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Događaji se odvijaju kad se steknu uslovi za događaj. Oće li to biti za dva tri dana, neđelje, meseca ili vijeka uopšte nije važno. Važno je da će se desiti. A desiće se sigurno jer su mnogi viđeli taj događaj.. Zapravo se ništo ne desi na onaj datum i u onaj sat koji se predviđa.

Ovo samo mogu potpisati i podcrtati!!!

Hvala ti FORMICE još jednom!

:occasion5:

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 5:33 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
H.Moris je napisao/la:

Ne pada. Dosta davno sam napisao da se ne može predviđati tako naročito ne vezujući za nepouzdanu vremensku skali koju su ljudi načinili. Događaji se odvijaju kad se steknu uslovi za događaj. Oće li to biti za dva tri dana, neđelje, meseca ili vijeka uopšte nije važno. Važno je da će se desiti. A desiće se sigurno jer su mnogi viđeli taj događaj.. Zapravo se ništo ne desi na onaj datum i u onaj sat koji se predviđa.

I ja se potpuno slažem. Čak ni Kasiopejci niti Ra nisu smjeli tvrditi da mogu predviditi kad će se nešto dogoditi. Previše je varijabli koje utiču na tijek zbivanja. Mislim da je Jack u jednoj temi vrlo dobro pojasnio kako vremenski tijek može biti multidimenzionalan, i kako postoje razne alternative. Hoću reći, da od ovog trenutka moja budućnost može krenuti u toliko različitih pravaca, a tako i kolektivna budućnost.

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 7:09 pm 
Član foruma

rankovic je napisao/la:
FORMICA misliš li da je 2012 neka prekretnica u svijesti posle koje će stvari da se kreću u drugom pravcu, ili jednostavno neki nagli rascjep denziteta ili tako nešto? ja osobno intuicijom osjećam da se dešava neka sve izraženija promjena u svijesti (posmatrajući sebe i okolinu) koja će kulminirati tog datuma.

ne mora biti 2012. Naše bilježenje vremena nema nikakve veze jer vrijeme kako ga mi zamišljamo zapravo ne postoji. Ranije sam o tome napisao neki post, meni su vanzemaljci pokazali taj novi svijet a pratilac (anđeo čuvar) mi je pokazao trenutak dolaska talasa promjena. Ne znam kako se to odigrava u fizičkom svijetu znam samo da će talas naići i tad će mo se svi śetiti tog ośećaja jer nam nije prvi put. Talas će nas podići i idućeg trana se nalaziš u drugom svijetu. Tad moraš ostati miran i sačekati da se vrati śećanje jer se možeš oštetiti budući da neznaš što j što u tom svijetu. Čim se vrati śećanje znaš tačno mjesto đe trebaš ići i ideš. Vidio sam milione kako prelaze. Ne prelaze svi ljudi neđe polovina ostaje ali i oni se mijenjaju vidio sam i taj svijet i mogu ti reći fini, vaspitani, kultirni, predurjetljivi momci žive tamo. Potpuno si u pravu kad kažeš da primjećuješ te promjene. Čak i ova graja oko tobožnjeg globalnog otopljavanja je zapravo posljedica nailaska talasa. Nagledaćemo se svakakvih čuda ali ne smijemo dozvoliti da strah preovlada. Zabavljaj se čudima i pažljivo smatraj počećeš uočavati ritmove koji su ti izmicali i sve stvari postaju jasnije.

I što vele aamon i langolijer mi smo teško oštećeni u moćima da razumijemo što je vrijeme. Iako izgleda nemoguće meni se čini da zapravo poslijedice prijethode uzrocima, ili da je sve što se danas događa zapravo smišljenu u budućnosti odakle se djeluje ili tako nekako. Zapetljano brate mili ne umijem se izraziti.
Fantastičn mnoštvo stvari koje su se dogodile još uvijek se događaju čekajući još neke događaje koji trebaju da se dogode. Tako od prilike to izgleda. I nije nemoguće živjeti živote koji se nijesu desili.

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 11:46 pm 
Član foruma

Izvalih se od smijeha na neki ruski forum đe ljudi o istoj temi duhovito razgovaraju. Jedan od komentara je bio:
slika
Svi će biti dobro
Uploaded with ImageShack.us

slika
Plan evakuacije
Uploaded with ImageShack.us

Vrh

PostPostano: pon nov 08, 2010 10:54 am 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Opušteno uživajte nastupaju zanimljivi događaji i bez sumnja u sebe, jaki smo mi

da sam mazohista a ne metuzalem možda bih i uživao, ovako teško...
Vapim za promjenom, svi oko mene isto, teška i čudna te nadasve uvrnuta vremena.
Sva sreća da je barem vrijeme ubrzano kao što je zapisano između gomile dezinformacija u Mt 24:22
"I kad se ne bi skratili dani oni, nitko se ne bi spasio. No poradi izabranih skratit će se dani oni."

Vrh

PostPostano: pon nov 08, 2010 8:54 pm 
Član foruma

to je jako zanimljiva rečenica novog zavjeta, i cjeli Mt 24 je izuzetno intrigantan, pogledaj samo Mt24:19 "A teško trudnima i dojilicama u te dane." , ovo se može protumačiti na dosta načina, moguće je da se odnosi na one koji su tek začeli svoj duhovni razvoj.

Vrh

PostPostano: pon nov 08, 2010 10:20 pm 
Član foruma

A moze se i protumaciti kao trudne zene i zene koje su se skoro porodile. Zasto komplikovati?

Zar im nije vec tesko? Nabedjuju ih da pate od cudnih izmisljenih bolesti, isprobavaju na njima razne preparate . . . a verovatno je i tesko imati decu i biti u tom stanju dok te bombarduju idiotizmom i strahovima.

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 12:23 am 
Član foruma

pa može i tako da se protumači, ali ne vjerujem da im je teško da budu trudne čim to rade, niko ih ne tjera da nose trudnoću i rađaju djecu iako je to meni najbesmislenija stvar u ovom luđačkoj 3D klaonici, ali one to rade "jer to tako treba", "tako je normalno", "tako svi", a da im je tako teško probili bi patnjom i tu barijeru i slobodnom voljom i rekle "meni to ne treba". ovaj stih iz novog zavjeta mislim da je metaforičan zbog toga što je cjela biblija takva i iza tih rečenica obično se krije dublje mistično značenje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.