Sada je: ned maj 04, 2025 11:02 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 414 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Psihopatija
PostPostano: uto sep 28, 2010 7:11 am 
Član foruma

Ja sam pogledala test i nisam imala pojma koji bi dala odgovor na pitanje, mislila sam ima more mogućnosti (odnos sa sestrom...). Moj odgovor je bio, ne znam. Test je zanimljiv, moglo bi se o njemu raspravljati. Kad sam vidila odgovor pomislila sam pa da, ovo je kao trik pitanje (mada piše da nije) i odgovor je očekivan.

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 8:21 am 
Član foruma

Počela sam čitati lnjigu BOG GOVORI - Meher Baba (može se naći u seitu Ivan Antić). Već do 40-sete strane je objašnjena evolucija duše. I kamen ima dušu i metal. Duša prelazi iz jedne niže forme u višu. Krajnja je čovjek. Kako je moguće da psihopati nemaju dušu, nisam sigurna da je to dovoljno promišljeno. Sigurno je da postoje ljudi krajnje okrutni i sebični, bolesni od ambicija ali da nemaju dušu... kakvu takvu, uspavanu, iskrivljenu, zaluđenu, vrbovanu...

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 10:44 am 
Član foruma

nioivo je napisao/la:
Počela sam čitati lnjigu BOG GOVORI - Meher Baba (može se naći u seitu Ivan Antić). Već do 40-sete strane je objašnjena evolucija duše. I kamen ima dušu i metal. Duša prelazi iz jedne niže forme u višu. Krajnja je čovjek. Kako je moguće da psihopati nemaju dušu, nisam sigurna da je to dovoljno promišljeno. Sigurno je da postoje ljudi krajnje okrutni i sebični, bolesni od ambicija ali da nemaju dušu... kakvu takvu, uspavanu, iskrivljenu, zaluđenu, vrbovanu...

Šta ako se duša kamena nađe u fizičkom tijelu čovjeka?

Vrh

Naslov: Psihopati na zadatku
PostPostano: sub okt 02, 2010 11:09 pm 
Evo jedan odličan primjer kako to izgleda kada se psihopati uhvate "posla" i kako bi oni rješili postojanje svojih neistomišljenika:

How to Cut Carbon Emissions

Jasno kada su shvatili da su prevršili svaku mjeru onda su stavili "ispriku" u kojoj nam između ostaloga žele poručiti: "Many people found the resulting film extremely funny, but unfortunately some didn't and we sincerely apologise to anybody we have offended."

I tako to ide do sljedećeg incidenta, jer psihopati ne mogu ništa naučiti iz prijašnjih iskustava.

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: ned okt 10, 2010 7:46 pm 
Početnik

Tina je napisao/la:
Ovo je FANTASTICAN i poucan post, galaksija. Ja bi ga cak stavila kao sticky.

galaksija je napisao/la:
a bićemo njihove žrtve sve do tada dok ništa ne poduzimamo u vezi svoje zaštite od njih.

Da, meni je trebao maltene cijeli zivot da shvatim da oni nemaju ni savjesti, ni srama, ni sjecaja krivnje, ni iceg slicnog. I da je tako nesto stvarno moguce. Jer sam od malih nogu mislila, polazeci od sebe, da su svi ljudi isti.

Psihopati u mojoj okolini su imali prefektnu hranu. Perefektnu gozbu i nasladjivanje sa mnom.
Jer sam bila preplavljena sa ovim svime – krivnja, savjest, odgovornost, sram i tako dalje.

Dok eto nisam u zadnje vrijeme rijesila i taj problem u svom zivotu. Kako?

Pa jednostavno. Shvatila sam da je u meni postojalo jedno OGRANICAVAJUCE uvjerenje, koje je meni branilo da na napade psihopata regiram na takav identican nacin, jer sam se bojala da onda ne postanem SKROZ ko oni, odnosno “smece”.
K tome jos, strah da JA NJIH ih sa svojom pretjeranom reakcijom NE POVRIJEDIM. Zamisli.

To uvjerenje je nastalo kroz odgoj, jer kad ti non stop trube da moras biti fin, kulturan, pristojan, ne smijes biti zlocest, ne smijes ovo, ne smijes ono, kriv si, ti ces biti kriv, srami se, ne odgovaraj, itd. na kraju od tebe postoji samo dijete - ovca, koja za ljubav i naklonost onih koji je odgajaju je spremna odreci se svoje zdave psihicke samoobrane. Jer se bojis, svaki put kad protestiras, kad se zdravo branis, da ces biti opsovan ko bezobrazno, zlocesto, nezahvalno deriste, tretiran kao smece i kaznjen.

Ubiju ti osjecaj da imas pravo na svoje vlastito postojanje. Da imas pravo na samoobranu.

Ne da se ti samoobrane odreknes svjesno, nego to se desava polako, korak po korak, skoro neprimjetno.
Radis sve da bi zadovoljio ocekivanja tih koji te odgajaju. DA bi dobio paznje i naklonosti.

I onda poslije hodas kroz zivot, dusevno osakacen i sluzis kao energetska hrana psihopatama.

I tako sam se oslobodila tog ogranicavajuceg uvjerenja, kad sam ga spoznala i dozvolila sebi, da u interakciji, prvenstveno u REAKCIJI sa psihopatama navucem masku prefektnog psihopate – bez savjesti, bez krivnje, bezskrupuloznog, nekulturnog, bezrespektnog, masku sa svim onim karakteristikama koje ima taj doticni psihopata.

I onda udaram na isti nacin natrag. Na njegov nacin.

Onda, kad ja tako reagiram - skroz su zbunjeni.

Naucili su da ljudi sa savjesti i osjecajima, k tome jos negativno kondicionirani odgojem, bez sposobnosti psihicke samoobrane ponizno trpe njihova mucenja.

A posto im je dosadno sa sebi istima, jer tu za njih nema energije, okrenu se od mene i traze nekog slabijeg od sebe na kom ce se izzivljavati.

I otkad tako radim, imam fantastican (skoro ekstatican) dusevni mir.
I sto je najbolje, vidim da ta metoda za mene funkcionira.

Eto, a htjedoh na pocetku samo reci da kuzim 100% o cem pises.

pozdrav :-)
Nazalost,nisam imao strpljenja da pomnije proucim vase misljenje,ali to nece smetati da vam saopstim pravu istinu o psihopatiji.Svi ljudi,ama bas svi su psihopate,savjest nepostojibar ne sa onim prerogativima koji se njoj pripisuju,savjest je samo strah od odmazde,bio taj strah na nivou svjesnisti ili podsvjesti on je uvjek samo cisti strah.Samo kukavice i plasljivci,sa velikim nivoom straha su ono sto mi uobicajeno nazivamo dobrim i savjesnim osobama.Posmatrao sam mnoge znamenite licnosti i licno ih poznavao i razgovarao sa njima i uvjek i kod svakog od njih sam ispod tanke kore civilziranosti nasa pravu stvarnost koja potvrdjuje moj zakljucak.Nazalost mnogi se nece sloziti samnom,ali to nesmeta,bolje je zivjeti u svjetu iluzije bez bola nego u istinskom svjetu u kojem je jedina i jedini oblik bivstva,samo bol i patnja.Istina kazu oslobadja,ne istina otvara oci pred bolnom stvarnoscu i ona nikada ama bas nikada nije prijatna.Ako pogledate u S:P GENEZU,vidjet ce te da bog i nije Adamu namjenio istinu,samo mu je dao sa blagoslovom iluziju i strogo ga opomenuo da se nepriblizava drvetu saznanja,jer ono donosi SMRT.Za to moj bi savjet bio svima onima koji cackaju oko prosvjetljenja da se manu toga coravog posla jer ce proci kao i Praotac ADAM. :thumbup:

Vrh

PostPostano: ned okt 10, 2010 10:25 pm 
Član foruma

@ salcin
Znaš za onu
"Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir još nismo sigurni." -Einsten

Jedino ovo stoji
Citat:
Istina kazu oslobadja,ne istina otvara oci pred bolnom stvarnoscu i ona nikada ama bas nikada nije prijatna.

A ostalom je mjestu dole desno u ikoni na kojoj piše recycle bin.

Vrh

Naslov: Re: Re:
PostPostano: pon okt 11, 2010 9:56 am 
Član foruma

salcin je napisao/la:
Nazalost,nisam imao strpljenja da pomnije proucim vase misljenje,ali to nece smetati da vam saopstim pravu istinu o psihopatiji.

woooooooooooow

Citat:
Svi ljudi,ama bas svi su psihopate,savjest nepostojibar ne sa onim prerogativima koji se njoj pripisuju,savjest je samo strah od odmazde,bio taj strah na nivou svjesnisti ili podsvjesti on je uvjek samo cisti strah.

wooooooooow
Citat:
Samo kukavice i plasljivci,sa velikim nivoom straha su ono sto
mi uobicajeno nazivamo dobrim i savjesnim osobama.

woooooooooooow
Citat:
Posmatrao sam mnoge znamenite licnosti i licno ih poznavao i razgovarao sa njima i uvjek i kod svakog od njih sam ispod tanke kore civilziranosti nasa pravu stvarnost koja potvrdjuje moj zakljucak.

woooooooooooooooooooooooooooow
Citat:
Nazalost mnogi se nece sloziti samnom,ali to nesmeta,bolje je zivjeti u svjetu iluzije bez bola nego u istinskom svjetu u kojem je jedina i jedini oblik bivstva,samo bol i patnja.Istina kazu oslobadja,ne istina otvara oci pred bolnom stvarnoscu i ona nikada ama bas nikada nije prijatna.

woooooooooooooooow
Citat:
Ako pogledate u S:P GENEZU,vidjet ce te da bog i nije Adamu namjenio istinu,samo mu je dao sa blagoslovom iluziju i strogo ga opomenuo da se nepriblizava drvetu saznanja,jer ono donosi SMRT.Za to moj bi savjet bio svima onima koji cackaju oko prosvjetljenja da se manu toga coravog posla jer ce proci kao i Praotac ADAM. :thumbup:

joj :angel4:
nazalost, :ontopic: si ,i to dubooooooko

:love3:

Vrh

Naslov: Re: Re:
PostPostano: pon okt 11, 2010 10:52 am 
Član foruma

salcin je napisao/la:
Nazalost,nisam imao strpljenja da pomnije proucim vase misljenje,ali to nece smetati da vam saopstim pravu istinu o psihopatiji.

Želiš "prosvijetliti" ljude u vezi ove teme...

salcin je napisao/la:
Samo kukavice i plasljivci,sa velikim nivoom straha su ono sto mi uobicajeno nazivamo dobrim i savjesnim osobama.

Još "prosvjetljenja"...

salcin je napisao/la:
Posmatrao sam mnoge znamenite licnosti i licno ih poznavao i razgovarao sa njima i uvjek i kod svakog od njih sam ispod tanke kore civilziranosti nasa pravu stvarnost koja potvrdjuje moj zakljucak.

...i još... :angel4:

salcin je napisao/la:
Nazalost mnogi se nece sloziti samnom,ali to nesmeta,bolje je zivjeti u svjetu iluzije bez bola nego u istinskom svjetu u kojem je jedina i jedini oblik bivstva,samo bol i patnja.Istina kazu oslobadja,ne istina otvara oci pred bolnom stvarnoscu i ona nikada ama bas nikada nije prijatna.Ako pogledate u S:P GENEZU,vidjet ce te da bog i nije Adamu namjenio istinu,samo mu je dao sa blagoslovom iluziju i strogo ga opomenuo da se nepriblizava drvetu saznanja,jer ono donosi SMRT.. :thumbup:

...i još... :notworthy:

salcin je napisao/la:
Za to moj bi savjet bio svima onima koji cackaju oko prosvjetljenja da se manu toga coravog posla.

...a onda uskačeš sebi u usta?!
:?: :shock:

:blob: Mićko, pokušaj malo meditirati na sve ovo, nemoj samo grebati po površini.
Srećan rad.
:hello2: :love6:

Vrh

PostPostano: pon okt 11, 2010 11:00 am 
Wow, salcin je kapitalac kakvog nemamo prilike vidjeti tako često na forumu =D>
Jednostavno oduzima dah. Jedva čekam novo obraćanje.

Vrh

PostPostano: pon okt 11, 2010 12:15 pm 
heheh ja sto "satraste" covjeka hehehe, ko zna mozda mu je i trebalo ovo!

Vrh

PostPostano: uto okt 12, 2010 8:26 am 
Član foruma

Salicin je u pravu donekle. Većina ljudi su dobri zbog straha od Boga, policije, zakona.... no postoje ljudi koji su dobri jer su krenuli po stazi prosvjetljenja i ne misle da trebaju biti dobri i nemaju straha od ničega jer znaju da će znati i da su oni svi i svi oni i da su oni sve i svi sve i da nema kazne nema straha nema u mraku mraka.
Preporuka: http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/B ... r_Baba.pdf

Vrh

PostPostano: uto okt 12, 2010 8:59 am 
Član foruma

A na putu prosvijetljenja osim vjere da su svi Jedno imaju i pomagače, ponekad ih zovu anđelima!

Opće je poznato da pred anđelom svaki psihopat zadrhti!

I svi su zajedno živjeli u vječnosti ljubavi i svjetlosti!

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: uto okt 12, 2010 11:53 am 
Administrator

nioivo je napisao/la:

Meni lično je ovaj prikaz problematike puno bliži onome što mogu primjetiti u realnosti, odnosno, bolje odražava "situaciju na terenu":

http://www.galaksija.com/metafizika/ljudi_bez_duha.htm

(S tim u vezi, svi bi imali dušu, ali ne i - duh!?)

...

Vrh

PostPostano: uto okt 12, 2010 10:31 pm 
Član foruma

nioivo je napisao/la:
Salicin je u pravu donekle.

Možda i više nego "donekle"... i ako je sve to vrlo subjektivan sud, i i ako je sve to zaključak indukcijom, od pojedinačnog (sebe i svojih strahova i osobina) ka opštem (ako sam ja takav -> svi su takvi) :mrgreen:
Ako ću biti iskren, što ne znači i u pravu, ja ne vidim da je on više pogrešio (osim u pravopisu :angel4: ) ili bio u pravu od ostalih ovde (sem vrlo retkih izuzetaka kojima svaka čas, bar na retorici ono, kad može biti da smisao još nisam skontao :mrgreen: )...
Mnogo bre mi ljudi lažemo sebe, samo ne znam zašto... Evo on (Salicil) je sebi priznao neke istine, a drugi (uopšte - ne konkretno) radije žive u iluziji...
No Salicile brate dragi, pa otkud to da je istina bolna, ma posle godina i godina bola i patnje čovek se bre umori od toga, i prestane da išta vidi kao bol i patnju, i nauči da stvari doživljava intelektom a ne "srcem", ne da jadikuje nad istinom i oplakuje sebe, već konstatuje a zatim deluje na najbolji njemu mogući način...... Bar ja tako (ili mislim da ja tako :mrgreen: )...
Ono što je najveće prosvetljenje u mom slučaju je da što više znam to više znam da ne znam ništa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Citat:
Većina ljudi su dobri zbog straha od Boga, policije, zakona.... no postoje ljudi koji su dobri jer su krenuli po stazi prosvjetljenja

Dobrodošli drugovi, na našu malu maskaradu...
Pozivnice imate, najlepše je to u gradu...
Šampanjac otvorite, otkačimo svi do daske....
Jer i da se goli skinemo ( :angel4: ), ostaće nam naše maskeeeeeeeee.... :-"

Hehe... bude i zastrašujuće za druge (ponekad i za sebe samog, zavisno od toga ko kakav želudac ima) kad si previše iskren :angel4:

Zaista veruješ da ima prosvetljenih... može biti da ima samo utripovanih :mrgreen:
No... može biti i da sam jedino ja utripovan :mrgreen:

Svet je lep kada sanjamo, kada sanjamo...
Hajmo sad svi da sanjamo, svi da sanjamo...
La la la, lalalalala lalala la la... :-"

Vrh

PostPostano: sri okt 13, 2010 11:40 am 
Član foruma

Mislim da ima onih koji su na stazi koja vodi ka prosvjetljenju, nadam se da ima, mislim da su neki od tih i na ovom forumu. Zašto bi netko izlagao o psihopatama, zar samo zato jer su oni sami ugroženi. Ja bih istrpila njihov "napad" na mene ali mislim da ne mogu samo mirno sjediti jer oni napadaju najslabije, djecu, gladne... Mislim da nisu ljudi sebični ili da nisu baš svi sebični da ima altruista i altruizna kroz povijest čovječanstva i danas.

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 2:01 pm 
Administrator

nioivo je napisao/la:
Mislim da ima onih koji su na stazi koja vodi ka prosvjetljenju, nadam se da ima, mislim da su neki od tih i na ovom forumu.

Na žalost, put do istinskog prosvjetljenja vodi kroz objektivnu realnost.

Citat:
Zašto bi netko izlagao o psihopatama, zar samo zato jer su oni sami ugroženi.

Postoji i jedna "sitnica" koju bi trebali imati na umu a to je da oni vladaju svijetom. Čisto da se podsjetimo:

http://www.galaksija.com/planeta/psihop ... litika.htm

...

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 2:24 pm 
Član foruma

Normalno da oni vladaju svijetom. Tko uopće može vladati ikim osim psihopat. Zar će netko dobar, svijetao vladati nekim ili svijetom. Kad se ugasi mogućnost da se vlada svijetom tek tada će prestati vladavina psihopata.

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 2:28 pm 
Član foruma

Čini mi se da zbog hello Kitty moguće netko može pomisliti da svijet gledam ružičastim očima. Nije točno ni približno.

Vrh

PostPostano: pon okt 18, 2010 12:31 pm 
Član foruma

nioivo je napisao/la:

Ova knjiga je sjajna i zaista objašnjava mnoge stvari.
Hvala ti Nioivo!
:thumbup:

Toda je napisao/la:
Šta ako se duša kamena nađe u fizičkom tijelu čovjeka?

Pročitaj knjigu, sve će ti biti jasno. :wink:
Pozdrav!

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 10:01 pm 
Član foruma

Najgore od svega je to da ne moraš biti "zdravog razuma" da bi bio inteligentan (ili karizmatičan).
Neznam, mislim da svatko od nas u sebi nosi i dobro i zlo, važno je naučiti balansirati ta dva pola.
Moramo znati kada je vrijeme za jing, a kada za jang.
Ovi dečki to očito ne znaju i očito su previše otišli u jednu krajnost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 414 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.