Sada je: pon maj 05, 2025 9:10 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ljubav
PostPostano: pon okt 04, 2010 7:50 am 
Član foruma

Moonchild je napisao/la:
@bajs slažem se sa tvojim poimanjem tako kompleksne teme, kao što je ljubav. Samo sam htela da se malo našalim, mojim postovima i da vidim reakcije članova foruma :blob:

:thumbup:

Vrh

PostPostano: pon okt 04, 2010 5:54 pm 
Član foruma

nogard je napisao/la:
Moonchild je napisao/la:
@Tragom-ptice-Dodo, ne bih da idem u off, ovo je, ipak, tema o ljubavi.
No, ako ne znaš šta je dobar sex, teško ću uspeti da ti objasnim...

e jesi zahebana :rotfl:
tako stvarno samo žemska može odgovoriti :twisted:

:love12:

Ma, nisam... bolje bi bilo da jesam. [-o<

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 5:18 pm 
Član foruma

Moonchild je napisao/la:
Okej :D ali stariji ljudi žele da se druže i zbog straha od toga, da ne ostanu sami, što se uočava i kod mlađe populacije, inače, kako objasniti srljanje iz veze u vezu, na primer. No, to je već šira tema. Htedoh da istaknem, da je sex jaaaako bitan, bar meni :mrgreen: a ako je loš, nema šanse da takvog tipa zadržim pored sebe. Može mi biti prijatelj, poznanik ali frajer, ne. :rofl

Ma naravno :mrgreen:

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=23

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 8:11 pm 
Član foruma

@Arbitrium Liberum
Ako joj je bitan sex ne znači odmah da je OP,vjerojatno nema smisla za određene stvari,čak i da ih pročita,jel svatko posjeduje programe,bitno ih je osvijestiti i prepoznati,a onaj tko ne prihvaća tu borbu će sasvim sigurno patiti,ali na potpuno mehaničan način.Uvijek se zapitam zašto ljudi nepotrebno pate,čini se da se svatko truje na specifičan način.

Sjetio sam se čim sam pročitao post od Moonchild Otta Weininger-a i njegovo objašnjenje ženskog "problema" i seksualnosti,razlike između muškarca i žene,ali svaki put kada se toga prisjetim postane mi teško,jel u postovima ovog člana vidim upravo ono što je Weininger htio reći.

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 8:23 pm 
Član foruma

Gospodo, ako ste ovim postovima, "između redova", hteli da dokažete da sam neupućena u neke metafizičke stvari, psihološke metode pa čak i promiskuitetna, moram da vas razočaram, jer nisam.
Naprotiv.

Rekoh, bilo bi bolje da sam drugačija, "modernih shvatanja", "cool" (grozim se ovih reči),
obzirom na vreme/vek u kojem živimo.

OK je i ako mi ne verujete, verovatno zbog mog načina, da šalom prevaziđem neke stvari u svom životu.

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 8:37 pm 
Član foruma

Ma ne sekiraj se Moonchild, to je vjerovatno bila šala.
Lično mi je sex bio jako prioritetna stvar ali vremenom se neke stvari promjene.
To su sve lekcije kroz koje prolazimo.

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 8:57 pm 
Član foruma

Ne sekiram se, samo me zasmejava, ako se neko olako ubacuje u određen kalup... na primer, da sam napisala nešto u stilu, smeđokosa-nosim naočare-predajem istoriju, nosim Šanel kostime (bla, bla), drugačije bi me pojedinci 'doživljavali', preko ekrana svog kompa. U to sam ubeđena.

Međutim, i to je očekivano, da se osobe poput mene, klasifikuju na određen način. Ništa me više ne može iznenaditi.
Štaviše, imam više manevarskog prostora. :read:

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 9:17 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
@Arbitrium Liberum
Ako joj je bitan sex ne znači odmah da je OP,vjerojatno nema smisla za određene stvari,čak i da ih pročita,jel svatko posjeduje programe,bitno ih je osvijestiti i prepoznati,a onaj tko ne prihvaća tu borbu će sasvim sigurno patiti,ali na potpuno mehaničan način.Uvijek se zapitam zašto ljudi nepotrebno pate,čini se da se svatko truje na specifičan način.

Sjetio sam se čim sam pročitao post od Moonchild Otta Weininger-a i njegovo objašnjenje ženskog "problema" i seksualnosti,razlike između muškarca i žene,ali svaki put kada se toga prisjetim postane mi teško,jel u postovima ovog člana vidim upravo ono što je Weininger htio reći.

Nisam rekao da je OP. To svakako niko ne moze da zna. Samo sam dao link koji je povezan sa takvim shvatanjem.

Jel moze neki link ili preporuka na Weininger-a i to njegovo objasnjenje?

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 9:49 pm 
Član foruma

Ha, pomenuti "mislilac" je bio osvedočeni... da ne preterujem ali mrzeo je ženski rod.

Jasno mi je, zašto se nekima dopada njegovo viđenje žena.
Samo čitajte, no problem.

I da, očekujem sledeću dijagnozu od pojedinaca, pošto me fasciniraju npr. zmajevi, garant sam nekakav reptil, a da to ne znam? Da ne pričam o zamkovima, srednjem veku, vitezovima i sličnim temama koje, takođe, proučavam. Hajd' sad, raspalite. :lol:

Može na pp da ne idemo u off :rofl

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 10:28 pm 
Član foruma

Očekivao sam ovakav tipičan odgovor,nevjerojatno kako programi brzo reagiraju,uvijek se iznenadim,ali eto ti lista tkz "ženomrzaca" koji su vjerojatno više volili žene nego one same sebe,samo treba se sjetiti "da istina bode tamo gdje najviše boli".
From wikipedia
Rousseau, Schopenhauer, Nietzsche, Weininger, Kant, Hume, Wittgenstein, Socrates, Buddha, Plato, Aristotle and Hegel are alleged to be misogynists.

Razlike postoje,a pošto one postoje ne znači da je netko ženomrzac ako govori o razlikama između dva spola.

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 10:44 pm 
Član foruma

O Weininger-u mnogi govore, ovo što pomenuh. I muškarci.

Ako pričaš o programima, misliš da si van nekog programa?
Volela bih da, ako je tako, podeliš sa nama svoje iskustvo (možda si to, doduše, i uradio, nova sam na forumu i nisam stigla da pročitam tvoje postove).

Uzgred, baš zato, što smo postale svesne sebe, ko smo i šta smo, više ne dozvoljavamo da manipulišete našim emocijama... tema je jako kompleksna, za forum, to je jasno ali zato smo tu, da diskutujemo.
Možeš me, slobodno, trpati u koji poželiš koš, to me ni najmanje ne dotiče jer sam to odavno prošla.

I, da... nisi svestan, sa kakvim bićem, virtuelno, razgovaraš... :love3:

Vrh

PostPostano: sri okt 06, 2010 12:55 am 
Član foruma

Moonchild

Sve sto ti je Daco rekao, rekao ti je iz iskustva. I vecina stvari vecine clanova koje budes procitala, su pisani na osnovu iskustva. pri tome ne mislim samo o ovoj temi vec i o ostalima na forumu. Naravno, moguce je da takvu vrstu iskustva neko k'o (jos uvek) nije iskusio ne razume i moze ga smatrati nevaznim, ili cak i misticnim (sto na neki nacin i jeste). I tu nema nicega protiv tebe.

A sad, batali ideju da si zensko, zaboravi je. Nema ovde mnogo ljudi koje ce to da zanima. Jednostavno nas nije briga dal' si zensko ili musko. To vecini ljudi ovde spada u red vaznosti i zanimanja kao dal' pijes kafu sa secerom ili ne :mrgreen: Nas zanima samo kakva si osoba.

Osim sto si narcisoidna (ali sto nije tako strasno, uglavnom smo svi. Sto je proizvod sveta u kome zivimo)

Citat:
I, da... nisi svestan, sa kakvim bićem, virtuelno, razgovaraš...

:wink:

A ako i dalje budes insistirala na "mi zene, vi muskarci", bices nam dosadna i necemo se druziti sa tobom :(

Mislim da iako neko ne mora biti OP, sve dok se tako ponasa, odnosno ne potrudi se da se razvije, efektivno jeste OP. Dzaba mu potencijal ako se ne ispoljava. Setite se Gurdjijeva i odumiranja sustine (ako bese on to zvao sustina #-o )

:mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri okt 06, 2010 7:34 am 
Član foruma

Citat:
Ovaj sajt je stvarno dobar, ali jedna mala primjedba; sve je nekako suhoparno, umna spekulacija me umara, smatram da bi trebalo malo vise zivnuti...Od filozofije duhovna dusa ne moze biti sretna... Kroz vase razgovore uvidjeh da ima jako puno dusa koje su shavtile kotac, pa ako bi netko bio ljubazn pa da isprica neku od svojih realizacija....

...ovako je Mara započela ovu temu. ne vidim baš pomaka nakon 30 stranica...

pokušat ću ja iznijeti svoje viđenje ljubavi:

ljubav je cilj. postizanje apsolutne veze među ljudima - dušama, dok ne postanemo jedna grupna duša koju bih mogao nazvati - ljubav.

da pokušam pojednostaviti na što mislim, voljeti jednu osobu je sebično, loše. ali je dobar put za shvatiti cilj. svi možemo reći da smo se kad-tad zaljubili, nekoga stvarno voljeli. možda roditelje, brata, djevojku, momka, nije bitno, ali prema nekome smo osjetili te "posebne osjećaje".
e to je "demo" osjećaj, sad ga samo treba postati svjestan i preusmjeriti prema svih 6-7 milijardi ljudi na planeti. e to je LJUBAV - CILJ!

sad si zamislite tu interkonekciju ljudi.

oni se bore protiv toga da se ljudi ujedine na taj način. huškaju na ratovanje, ograničavaju nas na male zajednice (brak), zatvaraju u sobe, najbolji prijatelj nam je TV i sl...

ako je tko primijetio moj potpis, s njim to isto govorim. mogao bih dodati i nastavak "With our soul we could always rebuild our love", ali neću.

:love12: :love5: :love9: :hello2:

Vrh

PostPostano: sri okt 06, 2010 7:49 am 
Član foruma

Slažem se osim što mislim da "voljeti jednu osobu" nije sebično već je početak.
Jeste ljubav cilj ali i početak, uvijek je u nama, samo zakopana.
:love5:

Vrh

PostPostano: sri okt 06, 2010 10:56 am 
Član foruma

@A. Liberum: samo ću dodati, da je pominjanje "mi žene, vi muškarci", vezano za temu. No, složićeš se, možda, neminovno je i u životu, kakvim ga nazivamo/živimo jer prilično različito funkcionišemo, najviše zbog predrasuda.
Ako si pomislio da govorim o tome, koji sam pol zbog nekog isticanja sebe, i još gore, muvanja po netu, to je poslednja stvar koju bih učinila, ne samo na ovom već na bilo kojem forumu. [-(

Ovde sam, jer tražim neke odgovore.

Slažem se da je duša najbitnija - takođe, ne delim ljude po nacionalnosti, boji kože, etc. zato i pomenuh, da ovaj član ne zna s kim razgovara, a ne zbog narcisoidnosti - kako si pomislio.
Sve najbolje :love3: stvarno mi je neprijatno da idemo u off.

Vrh

PostPostano: sri okt 06, 2010 4:05 pm 
Član foruma

Moze to svakako da se protumaci. Verovatno zavisi od coveka i njegove trenutne "male licnosti". Verovatno to vazi i za onoga ko pise i za onoga ko cita. Nije to of topik.

Ja mislim da je ljubav vrlo jednostavna, samo je komplikujemo i time sebi smanjujemo mogucnosti da je shvatamo i primenimo. Pravu ljubav (ne ovu na koju vecina ljudi misli) bih opisao mozda kao "Siroko shvatanje i veliko postovanje". Naravno ne ide bez znanja i slobodne volje, koji nam pomazu u prevazilazenju nasih malih licnosti i nasih malih komplikacija.

Vrh

PostPostano: čet okt 07, 2010 7:29 am 
Član foruma

Kasiopejci:

"Bit svjetlosti je znanje koje je ljubav"

Mislim da je ovo blizu definiciji ljubavi u svjetlu novih spoznaja i metafizičkih dostignuća:

"Ljubav je aktivnost zračenja svjetla (energije) koja prističe iz svjesnosti da je sve samo JEDNO"

Vrh

PostPostano: čet okt 07, 2010 5:13 pm 
Član foruma

Oko tog "sve je JEDNO", bas i ne pomaze oko shvatanja nekih stvari. Da bi se shvatilo treba imati dobru osnovu i veoma razvijeno apstraktno misljenje. Jer "sve je jedno" opisuje mnostvo, koje moze biti objedinjeno u jednom, ali ipak mnostvo i kao takvo moze biti samo "bezbrojno" "u izuzetno velikoj kolicini" i slicno. Odnosno veliko ali ipak ograniceno.

Mislim da je tacnije "JEDAN je sve" gde nema mnostva nego jedinstva, nema odnosa kolicina i nema ogranicenja. Odnosno jedan je svako posebno, ali je iste vaznosti kao i sve zajedno.

Iako za nas ni jedno ni drugo ne znaci puno, posto treba tek da izadjemo iz nesvesnog mnostva, postanemo svesni pojedinci, da bi se evetualno (kako neki tvrde) ujedinili u svesno mnostvo :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet okt 07, 2010 9:27 pm 
Član foruma

Po mom mišljenju, i iskustvu, samo čista ljubav je divna, u neku ruku i sveta stvar, osećaj.
Ne bukvalno stvar, već prekrasan osećaj.

Vrh

PostPostano: pet okt 08, 2010 9:29 am 
Član foruma

Moonchild, vjerujem da je čista ljubav zbilja prekrasna. Mislim da u je našoj ravni postojanja najlakše osjetiti najčišću ljubav u ljubavi između roditelja i djece i obratno.

Arbitrium, dobro rezoniraš, ali jednostavno čitajući Ra materijal i Kasiopejce(nove metafizičke izvore), dolazi do izražaja Zakon Jednog i ljubav kao "alat". Zato sam tako napisao, a što smo svjesniji više bi trebali biti svjesniji i da nismo zasebne cjeline nego smo i dio Jednog. Onaj Ra kaže da je kolektiv, Kasiopejci isto. Oni su već na puno višoj razini svjesnosti i oni su Jedno u kolektivu ali su još svjesni i određenih sebe/individua, a tek im predstoji ujedinjavanje sa Beskonačnim Kreatorom, kako ga Ra zove, gdje neće biti mnoštva nego jedinstvo;kako si ti dobro napisao.

U nama dakle, treba postojati Bog, i trebamo ga otkriti, jer smo dio Jednog; a svjesni smo (više manje, čast izuzecima) samo zasebnosti i individualnosti. Spona koja veže individue u kolektiv je ljubav.
Penjanje stepenicama ka nebu bi značilo sve manje svjesnosti individualnosti a sve više Jedinstva

U svakom slučaju, Ave Arbitriume Liberume, natjerao si me da još malo razmislim

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.