Sada je: ned maj 04, 2025 12:34 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pet sep 24, 2010 4:02 pm 
Član foruma

white deer je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:

Ma nije to iz knjiga, to je moj izraz, jer ne znam kako bi drugačije opisao.

Neznam da bi to bas tako bilo, al dobro, proucit cu i to.

Zašto?

Vrh

PostPostano: pet sep 24, 2010 8:36 pm 
Moderator

Pa ja sam pročitao u CC knjigama o entitetu koji bi se mogao strpati u Sjenkov opis, makar je Sjenka malo teže shvatiti o čem priča jer nije iznesen kontekt njegovih razmatranja.

Recimo postoji stražar koji može izgledati svakako kad bi se trebala probiti prepreka opažanja.
Kod Castanede je izgledao ko neka velika buba koja leti okolo, to u neku ruku jest on sam, ali i nije, ovisi o okolnostima i gledištu.

Vrh

PostPostano: pet sep 24, 2010 11:37 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Zašto?

Iskreno, neznam ni sam, al momentalno to tako osjecam.

Vrh

PostPostano: pet sep 24, 2010 11:41 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa ja sam pročitao u CC knjigama o entitetu koji bi se mogao strpati u Sjenkov opis, makar je Sjenka malo teže shvatiti o čem priča jer nije iznesen kontekt njegovih razmatranja.

Recimo postoji stražar koji može izgledati svakako kad bi se trebala probiti prepreka opažanja.
Kod Castanede je izgledao ko neka velika buba koja leti okolo, to u neku ruku jest on sam, ali i nije, ovisi o okolnostima i gledištu.

Moguce malo se teze shvaca ukupna sjenkova prica oko toga.

Strazar nije nista strasno samo stoji na prelazu i tjera nam strah u kosti kad prevazijdemo taj strah onda vise nema ni strazara.

Mozda smo mi sami taj strazar u strahu od nepoznatog jer neznamo sta nas ceka tamo.

Vrh

PostPostano: pet sep 24, 2010 11:54 pm 
Moderator

Pa nije sad tu tema da li je stražar strašan, ne mora biti ni strašan, može bit totalni varalica da nikad ne saznaš da ga nisi prošao, a misliš da jesi ili nešto treće, ko zna što.

Vrh

PostPostano: sub sep 25, 2010 2:40 pm 
Član foruma

Stražar bi mogao biti neko naše postojanje, dio nas koji moramo nadići. Spominje se i u drugim učenjima vrsta stražara koji ti neda da prođeš dalje dok nisi spreman. Recimo Crowley spominje demona Choronzona koji u Abyssu (bezdan) čeka kao zadnja prepreka. Choronzon prestavlja one djelove nas koji nisu božanski. Kad praktičar prođe, nadilazi Ego, ličnost, te postaje "Magister Templi". Interesantno je kako i kod Carlosa imamo skok u ponor, bezdan, nakon čega praktičar postaje punopravni vrač :)

Čak mi se ponekad čini da cijela matrica, cijeli sustav igra ulogu stražara, dok je Sloboda nagrada za nadilaženje istoga.

Vrh

PostPostano: sub sep 25, 2010 4:05 pm 
Moderator

Spominje se i entitet kojeg možeš preživjeti samo ako spavajući prolaziš kraj njega. :)

Ako budeš budan da poneseš sjećanje, ubije te.

A sad "ubije te" je isto relativan pojam, može te ubiti pa preživiš ili te netko odmah oživi i onda znaš za "svijet mrtvih" "podzemni svijet" "nagual" to jest otvoren si prema tome, a isto tako možeš biti i vozilo za entitete od tamo, ovisi koliko možeš nositi.

Vrh

PostPostano: ned sep 26, 2010 9:54 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Čak mi se ponekad čini da cijela matrica, cijeli sustav igra ulogu stražara,

Pa tako nesto se i meni cini da smo sami sebi sa cjeim tonalom strazar dok ne pukne ta grancica na kojoj sjedimo.

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 9:25 am 
Član foruma

white deer je napisao/la:

Pa tako nesto se i meni cini da smo sami sebi sa cjeim tonalom strazar dok ne pukne ta grancica na kojoj sjedimo.

Nije tu samo tonal u igri, nego cijela hijerarhija poznatog nam okolnog univerzuma. Sve u svemu, puno veće od ljudskog tonala, puno manje od Beskraja.

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 11:02 am 
Član foruma

Opet lupetate gluposti a ekipa?

LOL

:) :D :mrgreen: :rofl

no offense malo zajebavam ;-)

A pišem jedan post, više se pretvorio u megapost pa nikako da dovršim. Imamo još neke zanimljive stvari za raspravit, ja i većina vas ovdje. Sad sam imao vremena pročitat sve izneseno u zadnjih par tjedana i dotaknut se nekih zanimljivih tema koje su tad olako prošle. Čitamo se uskoro. Stay good.

:occasion5:

Zadnja izmjena: lone_bird; pon sep 27, 2010 11:13 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 11:09 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

A pišem jedan post, više se pretvorio u megapost pa nikako da dovršim. Imamo još neke zanimljive stvari za raspravit, ja i većina vas ovdje.

Samo napisi.

Ma bolje taj mega rascjepaj na nekoliko manjih jer ti mega su nekako pre teski za citati jer u njima ima svega.

Samo moj prijedlog, nemoras ga uzeti za ozbiljno.

;-)

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 11:13 am 
Član foruma

Svjestan sam problema druže
;-)

Nije loša ideja btw.

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 2:50 pm 
Član foruma

Ajde Lonie sam ti piši, ispravi ovaj nered koji smo napravili :glasses7:

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 3:00 pm 
Moderator

Ja bi volio čuti i konkretno o bilju moći od Lonija.
Nije da mislim to koristiti, ali volio bi čuti više o tome od nekog baš takvog kao što je lone_bird.

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 8:55 pm 
Član foruma

.
Pozdrav svima ljudi.
Nije me bilo neko vrijeme a nekako imam dojam da će periodi moje prividne odsutnosti na forumu biti sve češći, što je sasvim prirodan kraj jedne faze. Moja potreba za pisanjem (tj. za "pametovanjem" ;)) je nekako smanjena a osim toga imam dojam da sam sve ono što vrijedi i što je bitno ili što smatram za bitno već ovdje rekao. Poruke su prenesene i time se na neki način skinuo teret s mojih leđa. Paradoksalno, ili možda i ne, pisanje je bilo potrebnije meni nego što se pokazalo korisnim (odn. "bitnim") vama, no to je obično tako. Pričanje i razgovori (da ne spominjem mišljenja) ionako imaju samo vrlo ograničenu, gotovo pa nebitnu ulogu fazama unutarnjeg razvoja pojedinca. Možebitne tuđe spoznaje i priče o moći ma kako fantastične bile ostaju samo to - priče. Evolucija svijesti privatna je zabava između sebe i onostranog. Netko je jednom rekao da na svijetu ne postoji ništa osim tonala, naguala i namjere i bio je savršeno u pravu. Razgovor te može ohrabriti, stimulirati ili potaknuti no to su ionako samo maske kojima se privremeno služimo i koje po potrebi odbacujemo i energija se uskoro počne kretati svojim davno utvrđenim, lijenim i (naoko) nepopravljivim oblicima uljuljkana u barici svojeg bijednog ljudskog obličja, a sposobna da bude sve što god hoće. Kakav jebeni paradoks. Šteta samo što ga vidiš "od tamo preko" a ne i inače.

Da se spomenem nekih ranijih točaka koje su dotaknute i odgovorim na pokoje pitanje. Nemojte ova mišljenja shvaćat ozbiljno. Znate kako sam alergičan na "mišljenja", pa tako i na svoje. Shvatite ovo zato ko neke usputne anegdote ili ćaskanje da prođe vrijeme. To se ovdje ionako kako vidim najčešće i radi. Biti "u pravu" je samo varka uma i ne postoji per se. Nitko nikad na ovom svijetu nije bio u pravu, čak ni kada je tvrdio da je nebo plavo. Znam da zvuči pomalo suludo no svejedno je tako. Mišljenje je kad slijepac uhvati slona za surlu pa kaže da je kao zmija. On je "u pravu", jer slon je i kao zmija između ostalog ali je i puno više od toga. Jedna istina obuhvaća drugu, negira je kroz nadograđivanje. To je TOČAN način na koji druga pozornost obuhvaća prvu (a treća i prvu i drugu i sve ostalo) BTW Imam jednu fantastičnu ideju pojašnanjvanja stanja svijesti i percepcije pomoću crteža ili geometrijskih prikaza koje su za razliku od riječi točne i jasne. Vrlo dobro odgovaraju duhovnim istinama. Ovih dana ću pokušat to nacrtat, bit će zanimljiv post definitivno.

Za Omenicu;

OMEN je napisao/la:
To nemozemo pouzdano znati – mozda i jesu, ali ne pricaju ...
Kad si vec spomenuo Dw, ima li smisla da bi pisao o stanju u kojem je apsolutno sve moguce,
bez da je ikada dodirnuo trecu pozornost?

Da, sijećam se kako sam bio ozbiljno fasciniran onim materijalom koji si mi poslala. Onako piše samo netko tko je ozbiljno upoznao moć i oblike ljudske pozornosti no opet, DW je čudna biljka. Nije iz našeg vrta. Ne mogu ti odgovoriti na pitanje no mogu ti reć samo jednu stvar - tko god je bio u trećoj pozornosti napravit će sve samo da se tamo vrati. To je obećana zemlja, raj, kraj evolucije svijesti za separiranu jedinku. Nešto tako dobro da je nemoguće ni sanjat da postoji. Još jedna stvar, tko god je bio tamo zna i kako do tamo opet doći jer se od tamo sve vidi i sva pitanja su unaprijed odgovorena, samo ih treba postavit, a to je ono koje ćeš postavit sebi prvo kad shvatiš gdje si - "kako ovdje ostat zauvijek". Dakle potreban je smijer odn. namjera, i potrebna je naravno energija (kao i kod svakog putovanja) odnosno njena prenamjena. Kad imaš energiju onda ko da imaš novac. Možeš je upotrijebit kako god želiš. Energiju dobijaš kroz očuvanje vlastite a vlastitu čuvaš kroz preustroj tonala. Za preustroj tonala potreban je besprijekorni, savršeni ratnik. Ratnik nema vremena za ljudske gluposti. Ne mora bit savršen odma iz početka no savršenstvu tj. besprijekornosti mora težiti. Takva težnja se obično vidi no Dw sa druge strane izbacuje sa svojeg foruma i za samu naznaku da se ne slažeš s nekim njegovim razmišljanjem. To ne čini ratnik ni čovjek koji teži ratništvu. Mislim da je to čak i javno potvrdio IIRC. Kao što rekoh, nije iz našeg vrta, njegova energija potiče od savezništva sa anorganskim bićima, ne iz preustroja vlastite. (S druge strane on je ima a mi je nemamo LOL). On je savršen prototip stare generacije toltečkih čarobnjaka. Moćan i ćudljiv. Sjajan no "flawed", "tainted", fali mi riječ u hrvatskom. Ja sam "odgojen" na Castanedijanstvu. Više cijenim besprijekornost nego direktnu moć, mada joj moraš priznat da je jebeno zavodljiva.

OMEN je napisao/la:
Si primijetio da ga cesto pise pod navodnicima...'anđeo cuvar' - stogod da je taj vodič, pratitelj,
ima određenu svrhu ... a na njemu je da uči koliko se
kome moze vjerovat...

Zanimljivo je to da po DH od svog dvojnika treba bježat ko vrag od tamijana, mada mu (carlitosu) konkretno nije znao i objasnit zašto. Sanjajuće tijelo ne bi nikad smijelo srest svoje uobičajeno, kažu. Svijest je fizički separirana na više razina i može postojat neovisno. Ljudi koji rade OBE po NEW sutavu Roberta Brucea (odlična knjiga no nikakao da je dovršim čitat ;-)) često uspiju pri izlasku iz tijela no ne zapamte taj događaj, memorija boravka u tijelu potisne onu kad si bio izvan. Obe stvari se događaju istovremeno. Kad se sjetim kako mi je bilo nategnuto objašnjenje u CC knjigama o istovremenom boravku na dva mjesta :-) Izgleda da i drugi istraživači onostranog dolaze do sličnih rezultata.

OMEN je napisao/la:
Kraj za osobnost, ne i za zivotnu silu - ako sam dobro razumjela, mi smo zivotna sila, ona suština o kojoj Formica prica , koja skuplja iskustva putem razlicitih oblika postojanja - orao odvaja svijest tj. zivotna iskustva od zivotne energije - ponekad imam dojam da se mi ustvari bunimo oko termina – trebali bi se dogovorit oko toga ... npr. rijec 'osobnost ' meni znaci ideju o 'JA' , umjetno stvorenu licnost, laznu identifikaciju...
Kad se odljepimo od te ideje, i dalje postojimo, percipiramo , svjesni smo ... ne ?

Bojim se da ne. Mi možda i percipiramo, samo onda se isto tako moramo dogovorit i oko termina "Mi" :) . To više nismo mi, ime i prezime, taj i taj čovjek. Životna sila preživljava no njen oblik ne, a taj oblik smo mi. Ta osobnost je bojim se puno više od "umjetno stvorene ličnosti" i "lažne identifikacije", kako ti kažeš. Daj Bože da griješim.

I jedna molba, jednom si mi poslala neki dokument, tekst sa kratkim tumačenjima svih bitnih kastanedijanskih pojmova, namjera, Duh i sl. Mislim da je bio na engleskom. Ne mogu ga nikako naći, pa ako ti je slučajno negdje na hardu pošalji mi opet.

Za Zelenozubog;

zelenozubi je napisao/la:
uci u kozu djeteta mozes jedino ako si i inace sposoban pomaknuti svoju spojnu tocku na polozaj kojota, prepelice ili cvorka. u svakom drugacijem slucaju dovodis i sebe i njega u opasnost, jer ti si sada SIGURAN da ga kuzis. u njegovoj si kozi. greske napravljene iz te perspektive su jako skupe.

Greške napravljene iz perspektive pokušaja razumijavanja djeteta su možda moguće no svakako i nemjerljivo manje nego kod nekoga tko ga uopće ne pokušava razumijeti.

ispravan put je truditi se u svakoj sekundi pokusati razumjevati njegove potrebe, bilo fizicke, bilo emocionalne, i istovremeno uzimati u obzir stupanj njegova razvoja. to su jedine 2 stvari potrebne kod odluke kako reagirati u odgoju malog neandertalca.

Pa da. To sam otprilike i ja rekao.

bolno iskustvo) traju do dobi u kojoj postaju jasni apstraktni pojmovi, i on vise neide na salter, ne zato sto zna da ce biti pljas po ruci, nego jednostavno sada sam od sebe kuzi otprilike sto je struja.

Naravno, to sam otprilike i ja rekao. Zabrana silom bez pokušavanja pobuđivanja razumijevanja je kao prvo gruba i sirova (nekad nažalost i jedino moguća) no često i kontraproduktivna i frustrijajuća na obje strane. Dijete testira tvoj autoritet kroz inat i ne vidi razlog zašto ti vjerovati, a zbog toga ga ne možeš i ne smiješ kriviti. Uspjeh u objašnjavanju zašto/razlog prvo čini dijete pametnijim, mudrijim a drugo ga čini sigurnijim čak i kad nisi kod njega. Nije li to onda metoda broj dva nemjerljivo bolja i ne bi li trebala bit cilj svakog roditelja?

edit; mozda mislimo isto ali se drugacije izrazavamo, ali ni u razumjevanju odraslih nebih bas koristio to ulazenje u njegovu kozu, ako bas zelimo najveci moguci ucinak u praksi. mozda je zgodniji izraz "stavljanje u njegovu situaciju", jer u njegovoj kozi ti pretpostavljas i njegove misaone i emocionalne obrasce, a kako znamo, pretpostavka je majka svih zajeba. ali vjerujem da mislimo na istu stvar, pa sam ovo samo dodao da napisem prostu rijec u postu.

Pa da, mislim da otprilike pričamo o istome. Ciljao sam na to da pri interakciji s djecom (recimo želiš mu objasnit zašto ne smije radit određenu stvar) ne treba ti bit na umu samo objašnjavanje nego djetetov DOŽIVLJAJ istog. Gledaš kroz njegove oči, koliko je to moguće naravno. Dakle pokušaj stavljanja u djetetovu situaciju. Ne moraš mu baš na neki magiski način uć pod kožu niti smiješ pretpostavit da znaš baš sve naravno, no ono što možeš pretpostavit obično je dovoljno za cilj kojeg misliš postić. Nije to neka mudrost velika. Sve nas pokreću iste stvari, samo je mudrost izdvojit ono različito u nama.

Eto two down, two to go

Sutra ide "porcija mišljenja" za Sjenka i Promatrača. :)

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 1:03 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
.

Zanimljivo je to da po DH od svog dvojnika treba bježat ko vrag od tamijana, mada mu (carlitosu) konkretno nije znao i objasnit zašto. Sanjajuće tijelo ne bi nikad smijelo srest svoje uobičajeno, kažu. Svijest je fizički separirana na više razina i može postojat neovisno.

I meni je ovo zapelo za oko... Formica svojeg sreće samo u sanjanju.
nego, moguće da povremeno ima iznimki (koje ne završavaju fatalno :) )
nedavno sam naišla na tekstove jedne ratnice, navodno nagualke,
koja tvrdi da joj njezin dvojnik prilazi i na javi .

Quantum Shaman

Basically, when I talk about the double, I am not really talking about a metaphor for the higher self (though that is often the words used for convenience), nor is the double limited to being an "energy body" alone. The double is the self in eternity - non-local, a ubiquitous singularity (now there's a quantum paradox), with the knowledge and power of the universe at his/her fingertips. The double is not just a concept. It is a very real thing. I can visit you in your home, for example, and the double can visit you in dreaming, as an ally. When I say I have met my double in the flesh, I mean this quite literally. First attention. Stone cold sober. The fact of the matter is that Orlando chose to manifest in that form for reasons which have only become clear to me in hindsight. Bottom line - I was stubbornly rooted in the real world, and ONLY such a blatant display of the nagual could ever have gotten my attention.

-----------------
The real source of power lies within the mortal self. We poor, wretched mortal slobs create the double out of the despairing awareness of our mortality - at least that's where it often begins. We "Dream" of immortality, eternity, infinity. And because we can imagine it, we have the quantum ability to create it - though not in any direct manner such as we might build a starship or bake a cake. The creation is through what I keep calling the love/hurt/ache/want/need pit-of-the-gut longing which was what made me shake my fist at the sky when I was 11-years-old, and vow to something, "If I can't come to you, I'll bring you to me!"

-----------------

At some point in the human equation, if the warrior maintains that intent and nurtures that longing (which most people actively do NOT want to nurture, and consciously close off), the double is created. But it isn't until we give the double an agenda that it really begins to come into its own power sufficiently to begin "Dreaming" the mortal self. I gave Orlando the agenda, "Make me whole - no matter what." When he accepted that agenda, he began "Dreaming" me in such a way as to bring me into alignment with himself - immortal, eternal, infinite. This is done through what is commonly called "past lives", but has nothing whatsoever to do with linear time. The double dreams us in the Now by taking on experiences of "otherlives". We only perceive them as past because we are creatures of linear time, whereas the double isn't.

If someone is still at the level of dreaming their double, it may be impossible to see that as the path progresses, the double begins dreaming you. Even when it is first *seen*, there is still the long path toward understanding what it really means... and that can and usually does take years.

------------------

One thing I've learned is that we are the source - the human, mortal self is the source of the double, not the other way around. The only reason this matters is that it really brings home to us the realization that we don't have the luxury of assuming some "higher power" or even a "higher self" is going to take care of everything FOR us. That's just xtianity re-written and served in a different wrapper.

The self dreams the double so that the double can then dream the self. It's the word "dream" that bears examination here. To dream the double is an act of intent-ional and will-ful creation - putting forth to the universe who we ARE, what our heart desires, and the shape and color of our spirit. That is the energy that creates the double - but it is not an energy that stops when the warrior might begin to perceive that the double is now dreaming him/her. On the contrary, that is when double and self begin "dreaming toward one another" - an ongoing process of mutual creation which, in essence, provides the link of survival between life and death. Essentially, the double becomes the vessel of our awareness - without the confines & restrictions of our physical bodies. As such, the double can live literally hundreds or even thousands of "lifetimes" in the blink of an eye - what we traditionally (and mistakenly) call "past lives" are movements of the double outside of time.

The reason for this is simple - it is through that vast experience that the double amasses his/her knowledge, and may THEN begin dreaming you/me. By virtue of gathering so much knowledge, the double is then able to communicate to us through gnosis (silent knowing) the very things we will need to know in order to slip past the eagle to be free. As to what freedom will look like? For starters, it will look like your double - the energetic vessel into which we will transfer our consciousness when our corporeal bodies fall back into the earth.

If you visualize what DJM & CC were saying, it even makes sense at a quantifiable level. IOW, we really CAN "reason out the double", though attempting to put it in words we can all agree upon... well, that's another story altogether.

But the thing is... the double is our energetic cohesion; and the reason it comes to us and teaches us is because it is fighting for its own survival, too. It is you. And it is the sorcerer's trick - the energetic vessel of awareness which cannot be destroyed by the eagle because it is ALREADY beyond the eagle.

-------------------

opis njene šamanske inicijacije:
*The event as it unfolded was that I engaged in a shamanic journey with Intent to find this helper don Juan had talked about. Shortly after entering the otherworld, I was approached by my double, Orlando. At first, he appeared to me in his "human-esque" form of a man, but as he read my intent, he instantly transformed into a being who very much resembled the Egyptian god, Anubis - guardian of the underworld. Without explanation or apology, he immediately descended on me, and quite literally split me open from the top of my head to the pubic bone, and layed open all my limbs as well. Then, with the aid of 3 or 4 helpers, everything "internal" was literally devoured. All organs, flesh and bone was either eaten or cast aside. Then, when only my skin remained and was stretched out on the ground like a hide to be tanned, he lay down inside my skin, and sewed himself inside with a bone needle and sinew. At this time in my life, I had not heard or read that this type of dismemberment experience is common to the shamanic initiation, so when I read about it several months later, I was astonished, to say the least.
http://www.quantumshaman2.com/thesorcer ... 22d435eb67

Sve u svemu, zanimljivo ...8)

Citat:
I jedna molba, jednom si mi poslala neki dokument, tekst sa kratkim tumačenjima svih bitnih kastanedijanskih pojmova, namjera, Duh i sl. Mislim da je bio na engleskom. Ne mogu ga nikako naći, pa ako ti je slučajno negdje na hardu pošalji mi opet.

hm, ovoga se ne sjećam ..možda ti je netko drugi to poslao
ali ok, pogledat ću za svaki slučaj

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 10:12 pm 
Član foruma

OMEN je napisao/la:
I meni je ovo zapelo za oko... Formica svojeg sreće samo u sanjanju.
nego, moguće da povremeno ima iznimki (koje ne završavaju fatalno :) )
nedavno sam naišla na tekstove jedne ratnice, navodno nagualke,
koja tvrdi da joj njezin dvojnik prilazi i na javi .

Prvo, ma gdje ti samo iskopaš takle stvari? Mislim da bi bila dobar izvidnik ;-)
Interesantan sajt, i nevelik, pročitao sam većinu iznesenog. Tumačenja koja si ti citirala u postu o svrsi i načinu postanka dvojnika mi tako tipično ženski zvuče da bi odma pogodio da je riječ o ratnici i da nisam znao:) . Za moj ukus su nekako manjkava i previše pretpostavljaju (možda ih je trebao Orlando, tj. dvojnik ispisati :) ) no zbilja ne mogu nać manu ili nelogičnost u onom što sam pročitao. Jedan citat za početak;

You mentioned that I had released him so that he could teach me - and that, to me, is the key to working with the double. Though I had been working with him for a period of years, there came a day when he asked me, "What do you want me to be?"

In the context the question was asked, it was asking if I wanted him to be the man whom I had met in the flesh many years in the past, or if I wanted him to "become" something else. I actually agonized over that question for several days. Finally, I knew it could only be one way. And so I told him, "I want you to be whatever you need to be in order to teach me what I need to know to become whole & eternal - in order to become a singularity of consciousness." Though I didn't have all the words at the time, that was the message I sent to him through gnosis - words which essentially freed him from MY preconceived notions of what the double "should" be, and gave him the free will be be ANYTHING he needed to be.

I cannot stress strongly enough how important that decision was - for only in giving the double free will did I set myself free. That was when the journey really began.

O dvojniku zbilja ne znam puno pa mi je malo glupo zaključivat išta no probajmo se držat stvari koje znamo: za početak toltečki šamani su izbjegavali susrete. Dal je to bio samo odraz kakve tradicije, dogme ili proizvoljna stvar bez temelja u stvarnosti? Teško. Stari i novi šamani su bili vrhunski praktičari i eksperimentatori. Ukoliko su zadali takva pravila definitivno su imali razloge. Sad izgleda da u novije vrijeme istraživači onostranog zbilja imaju načina sresti i moguće iskoristiti dvojnika. Zaključak: Nema ga. Ne mogu od ovog izvuć ništa konkretno. Možda se nešto promijenilo u međuvremenu, možda postoje načini koje stari šamani nisu poznavali a možda su u šumi. Ostavljam pitanje otvoreno.

"No sorcerer knows where his Other is. A sorcerer has no notion that he is in two places at once. To be aware of that would be the equivalent of facing his double, and the sorcerer that finds himself face to face with himself is a dead sorcerer. That is the rule. That is the way power has set things up. No one knows why." (Don Juan to Carlos Castaneda)

Edit: Ovo kaže ratnica:
When I met Orlando in the flesh, in real time, in ordinary awareness, it was long before I had any direct awareness of what he was, what I am, and what the two of us are together. For that reason, I think I was simply protected through innocence. It has been observed in some cultures that infants who do not yet possess "cultural awareness" (i.e., they haven't been programmed into this reality yet) can actually crawl through burning embers without harm to themselves. Obviously, this is not always the case.

Druga stvar, u odsvješćivanjima sanjajućeg tijela u kastanedijanskim ali i raznim drugim tehnikama postoje momenti kad se dvojnik navodno, ako sam dobro shvatio a imam neku slutnju da nisam, vraća u tijelo sanjača i s njim združuje. Dvojnik postaje manifestacije svijesti sanjača mada je on u biti definivno nešto više. Dakle kao oblik, dio energetskog tijela ili samo vrsta ljudskog energetskog tijela (eto me, sad sam i ja počeo drobit gluposti ;-)) tako da postoje momenti kad se dvojnik združuje sa sviješću sanjača, pamćenje i doživljaji se pamte no samo jednog od blizanaca. Jedna memorija pokriva drugu. To je Bruce lijepo dokumentirao u Svojoj knjizi "Astral Dynamics". Ovdje je dvojnik samostalno, separirano biće koje ide tako daleko da povremeno "zaposijeda" svojeg originala i u njegovoj koži izvodi pizdarije. Jesu to uopće iste stvari? Dvojnik i sanjajuće tijelo? Jer taj mijenja obličja od egipatskih bogova do zmajeva i nevjerovatno je mudar i napredan (možda je ključ u njenoj dozvoli odn. u tekstu koji sam gore citirao no zašto bi dvojnik uopće dozvolu tražio /trebao?) Meni to nekako fantastično zvuči no ovdje zbilja nisam u poziciji davat sudove o ičemu. Način na koji ta žena govori mi nekako ...leži dobro. jer kad mi netko koristi rečenice kao: "To those who already "grok" this, no further explanation is necessary. To those who have not yet experienced it, no further explanation is possible." odma mi se sviđa jer ih i sam često zatrebam.

Edit: Sad vidim o tome ima više ovdje:
http://www.quantumshaman2.com/thesorcer ... p?f=7&t=14

Ovo je njen sajt:
http://www.quantumshaman.com/

Pa ako kome ovo zvuči zanimljivo tamo će sigurno nać materijala za ugodno čitanje.

Zadnja izmjena: lone_bird; uto sep 28, 2010 10:19 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 10:18 pm 
Moderator

Koliko ja znam, dvojnik nije isto što i sanjajuće tijelo, nije ni slično.

I ne smeta me da drobiš gluposti, sviđaš mi se sad ako ti to išta znači. :love9:

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 10:26 pm 
Član foruma

Čekajte nešto o kavom dvojniku vi govorite? Ja za to ne znam.

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 10:33 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Koliko ja znam, dvojnik nije isto što i sanjajuće tijelo, nije ni slično.

Izgleda da stvarno nije, no prema R. Bruceu, koji je vrhunski praktičar AP, koja je opet samo oblik sanjanja (četvrta vrata ili kojaveć) svijest pri izlasku iz tijela postoji istovremeno sa uobičajenom sviješću. Jednom mu je sasvim slučajno ono što je mislio da je neuspjela AP s koje je uspio sačuvati obje memorije dala odgovore koje kao zapadnjak linearnog uma nikad ne bi shvatio: o dvojnosti čovjeka. Njegov opis me jako podsjeća na iskustva s dvojnikom: nije li DH davao naputke kako u sanjanju uobličavati svoje sanjajuće tijelo da što više sliči fizičkom? Izgleda da tih jebenih tijela ima više komada onda. :) Zbilja nemam puno iskustva u ovome pa ću se suzdržat makar ti i bio simpatičan kad drobim gluposti. :hello2:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.