Sada je: sri maj 07, 2025 4:09 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Objašnjenja, dokazi, odgovori...
PostPostano: uto jan 25, 2005 11:53 pm 
Početnik

Zdravo svima,

Zovem se Aleksandar i sasvim sam slucajno "nabasao" na ovaj sajt za koji
mogu da kazem da me je prilicno zainteresovao. Ima dosta informacija
( i dezinformacija?) o temama koje me interesuju. Prilicno jednostavno
jasno i logicki je objasnjeno kako je izveden "napad" na trgovinski centar, rad CIA-e, Mosada i ostalih obavestajnih agencija.
Medjutim ono sto mi "bode" oci su vanzemaljci. Prilicno mi je otvoren um za sve nove stvari, cak i verujem da nismo sami u kosmosu, ali kada neko ne samo tvrdi da su medju nama vanzemaljci vec ih po imenima klasifikuje,
prilicno sam rezervisan. Voleo bih da mi ti dobri poznavaoci neljudskih rasa pomognu da sagledam iz njihovog ugla tu situaciju. Znam da je verovatno tesko nabaviti dokaz, ali bar neki pokazatelj da postoji bar delic istine u tome.

Hvala

Vrh

Naslov: Re: dokazi, ili neki logicni odgovor
PostPostano: sri jan 26, 2005 4:38 am 
Član foruma

Leteci tanjiri nisu nista drugo od gluhe letalice koje mogu istovremeno biti i rakete i kosmicki brodovi i avioni i camci... savrsene tehnologije. Navod potvrdjuje svedocanje Antonia Filipa,spanskog momaka tridesettih godina,koji je bio izlozen otmici od strane cetiri neidentifikovana bica iz letecih tanjira a koji je reko: "Leteci tanjir je u krajnijem,ogromni avion u obliku spuzeve skoljke,bezvucan,savrseniji od bilo koji avion koji poznaje svijet" To se zbilo u spaniji 1987.god.

Hulio F.,koga su otela neidentifikovana bica ujutro 5.februara 1978.godine,opisao je leteci tanjir ili kosmicki brod na sledeci nacin: "... Pokusavam se sjetiti detalje letjelice u koju su me odveli. To je brod poput obrnutog tanjira za supu. Krila i stop mu sacinjavaju dvije pa i vise od dvije trecine oblika. Lijep je,nema sumnje.Izmedju kupole i krila se nalazi jedna halka cija je visina oko metar i po. Od te halke-koja je od cistog metala-siri se spektar raznih medjusobno kazaljka na satu. Medjutim,to je samo privid koji nastaje prelamanjem svjetlosti i sjaja koji iz nje izvire."

U najboljoj knjizi koja je objavljena u toku 1966.godine "The White Sands Axcident" od Danijela Frija ( Danijel F. vazi za najznamenitijeg americkog strucnjaka na polja konstrukcije svemirskih raketa). Nalazi se prica o istinitom dogadjaju a koju je skrivao 16 god. zbog stroge zabrane pricanja o ovim i slicnim spoznanjama. U njoj stoji da je u noci 4 jula 1950 god. setao poligonom na kome se vrsi proba raketa F2U
Vajt Sancu poligon je dugacak oko 2,5km u toku setnje iznenada je ugledao nepoznato tijelo,a kada je po drugi put pogledao,video je tjelo elipsastog oblika kako se necujno spusta na Zemlju,na udaljenosti od 20 metara do njega najinteresantnije je bio to sto je jedini zvuk koji je proizvela nepoznata lijetjelica bio lagani sum poput pucketanja grancica.Inzinjer Frie zacudjen opisao citav krug oko nepoznatog objekta cija je visina iznosila oko 8 a duzina 9m. Na njemu nije primjecivao nikakvih otvora razmisljavao je... u koliko je lijetece tijelo ima posadu ona se morala nekako i ukrcati,bilo da se udes nalazi sa gornji ili donje strane.Prisao je i rukom dohvatio srebrenjasti metalni strop iz koga je izbijalo zasljepljujuce bljestavilo. Dodirom je osjetio da je veoma gladak,i vruc vise nego obicni.Lagano je udario po stropu.Prsti mu zadrhtase kad se cu glas koji kao da je dolazio iz dubine: "Molim da ne diras oplatu.Jos uvjek je vruca" Fri se prepade i spopade ga strasan nemir.Skoci nazad i pade na zemlju u komicnom prizoru,kako je kasnije govorio.Kao u strasnom bunilu cuo je glas na tacnom engleskom jeziku tako da je u prvi mah pomislio kako je to glas nekog amerikanca poput njega. Nastavio je svoju istinitu pricu: "Samo sto sam pomislio da je to glas nekog americkog moreplovca,zacu isti glas,kao da je znao sta mislim: Ne,ja nisam amerikanac,poput tebe,nego me moja sluzba primorava da tvoj jezik naucim kako bi stobom mogao razgovarati. Tvoje uvjerenje da sam ja amerikanac,upucuje na to da moj trup u protekle 2 godine,dok sam ucio tvoj jezik nije bio uzaludan.Covjece,nikad ranije nisam bio na ovoj planeti pa dok se naviknem na zemljeni zrak i ovu silu teze,procice jos 4 god... Cilj mog putovanja je izucavanje covjekovih mogucnosti prilagodjavanja na (razlicite) okolnosti.Zelimo istraziti covjekove mogucnosti njegovu spremnost i intelektualnu sposobnost razumljevanja ideja koje su veoma daleko od tradicionalnih.Covjece ! Nasi su preci tako proteklih stoljeca vise puta dolazili na zemlju,ali nazalost nisu uspjeli u ostvarenju svojih ciljeva.Nadamo se da su se sad stekli bolji uslovi.Ljudi su,u odnosu na predjasnji period mnogo uravnotezniji i stabilni.Mi stanovnicima zemlje zelimo pruziti ruku pomoci na putu njihovih napretka "Fri nastavlja dok sam ne tremice njiemo slusao tainstveni glas,stajao sam na pjesku kao ukopan.Glas mi se ponovo javi: "Priznam da ti je tesko slusati me stojeci tu na pjesku.Zato predlazem da podjes sa nama na jedno kratko putovanje.Pogledaj ovaj nas leteci tanjir ro je obicna kapsula kojom se upravlja iz daleka.Opremljen je bezvucnim motorom,a predvidjen je i za prevoz tereta u njemu ima jedna prostorija sa nekoliko sjedista za putnike... Ja (inace),boravim u komandnom centru na centralnoj platformi,kako bi vi zemljani kazali,smjestenoj na visini od 1450km od zemlje.Kad zavrsim sa uputstvima,spustit cu ulazni dio ispod donjeg stropa letjelice koji vodi u prostoriju dugu 2,70m i siroku 2,10m u njj su se nalazile 4 stolice sa naslonjacima.Nakon toga mi ovaj glas ponudi putovanje do njujorka,koja ce u odlasku i povratku trajati svega pola sata.Nije mi nista drugo preostalo nego da prihvatim ovu cudnu ponudu.Usao sam i uhvatio se za stolicu pricvrscenu za pod nalik na sjediste u avionu.Za nekoliko sec. zemlja se neshvatlivom brzinom pocela udaljivati od mene.Posebno zanimljivo je da to na sebi nisam osjetio nikakav pritisak,imao sam osjecaj da se ljetjelica uopste ne krece.Ucas,kroz providnu povrsinu podah letjelice ugledah svijetla grada iako smo za svega 2 ili 3 sec. dostigli visinu 33.000 m. Nisam osjecao nikakav strah.Neshvatljivo jeste,ali je istina ! Ni sam sebi nisam mogao odgovoriti na pitanje sta je uzrok odsustvu straha u mene i pored zastrasujuce brzine ljetjelice ? Isti mi je glas dao odgovor na moje (naglas ne postavljeno) pitanje rekavsi: "Pogonska sila koja nas pokrece od prilike je ista kao i polje teze,tako da je teza ne utjece ni na jedan atom vanjskog omotaca letjelice,pa cak ni na jedan atom putnika u njoj. Krajniji domet brzine odredjuje jacina pogonske snage sobzirom da je ta snaga u skladjena sa masom,imajuci u vidu da zemljina teza deluje na oblik letjelice,bez umanjena,pocetna snaga izmedju stolice i tjela ostaje stabilna postaje samo jedno ogranicenje za nju a to je da ce se ova snaga smanjivati u onom omjeru u kojem se smanjuje polje zemljene teze.Iznad njujorka ljetjelica se spustila na visinu od 32.000m "inzinjer danijel fri je zabeljezio sledece" "nakon sto se letjelica spustila na visinu od 32.000m. jedan snop svijetla,koji se vidio iz grada,rasprsio se u milijone svijetlih tacaka,poput plave mase na crnom platnu.Prizor je bio dirljiv ali naj velicanstveni je bio kratki boravak iznad njujorka.Pri povratku u vajt sands postigli smo daleko vecu brzinu nego prilikom odlaska. U napustajuci tainstveni brod osjetio sam tezinu u nogama kao da su u njih okacene vreca cementa.Prije nego sto sam smukom iskoracio nekoliko koraka po pjesku primjetih da je otvor na koga sam izasao potpuno nestao.Tainstvena letjelica je isijavajuci bljestavu narandzastu svijetlost,ucas rasparala nebo,a prostor na kome je stajala pretvorio se u jak magnetni vrtlog koji me je povukao tako snazno da sam izgubio ravnotezu i gotovo se strusio.Umjesto tajanstvene letjelice pred ocima mi titrala narandzasta svjetlost. Fri je svoju knjigu zavrsio vako: "U istinu sam se sve ono sto mi se desilo opisao u podrobnom izvestaju,precizno pojasnjavajuci sve sto sam dozivio i vidio.Imajuci u vidu posebna uputstva o obaveznom cuvanu tajnu o svemu sto se desava u Vajt Sansu,sobzirom da je to voena oblast,moj izvestaj je objavljen tek nakon sto je proslo 12 god. od navedenog dogadjaja.Ako bi zanemarili neobicne stavove inzinjera danijela fri-a o tome da je tainstvena letjelica u kojoj se vozio dosla sa udaljenosti od nekoliko milijona suncevih god. moglo bi se pretpostaviti da je ona samo dio ruskog arsenala tajnog naoruzanja projekat uradjen u sklopu "rata zvijezda" ja kazem: "I kad bih zanemario gornji navod,ostaje otvoreno nekoliko pitanja ,a prije svega problem brzine kojim se jos davno pozabavio i ajnstajn.On je sebi postavio sledece pitanje:Kako bi gledao na ovaj svijet kada bi bio u mogucnosti da letim brzinom svjetlosti,i kako bi svijet gledao na mene ? Mozda bi svijet u meni vidio boga.A ako su svemirska bica u istinu htjela stanovnicima zemlje pruziti ruku saradnje na putu prosperiteta,zasto im je onda nisu pruzili u proteklim godinama otkako se pojavljaju.Ili,ako u istinu posjeduju takvu cudnu moc i snagu,zasto onda ne pokore zemlju i uspostave svoju vlast i u pojavnom svijetu.Nadalje,misteriozni pilot koji (perfektno)govori na cistom engleskom jeziku ,ne saljuci ni jedno slovo iz indiskog,kineskog,ili francuskog jezika,tvrdeci da je naucio za svega 2 god. ne zvuci uvjerljivo pa i kad bi bila istina da ga je u toku 2 god. naucio sa filmova i kaseta,zasigurno ga nebi mogao tako usavrsiti. Bez mjesanja sa ljudima koji govore taj jezik.A ako ga je naucio druzeci se sa zemljanima,kako je moguce da ga niko nije primjetio.Naj bolji komentar koji sam cuo o problemu letecih tanjira svakako je komentar Dr.Dzek-a Fleliha,astronoma i profesora iz oblasti matematike na univerzitetu u sorboni koji je na kraju svoje knjige (messengers of despotion) rekao: "Ne poznata leteca tijela,bez obzira ko stoji iza njih se poigravaju sa covjekom i njegovom razumom dosaptajuci mu da je vidio nesto sto nepostoji oni takodjer uzimaju covjeka tamo gdje ce ga suociti sa njihovim crnim namjerima" U svojoj knjizi Dozvola putovanja u Madzoniji profesor Felih potvrdjuje da: Na polju istrazavanja NLO ne pokazuje se nista kao stvarnost,tamo ne postoji nikakva stvarnost koju je moguxce precizno utviriti kao sto je slucaj kod pojave NLO... Kad covjek,bez snage i moci (da utjece na bilo sto ) dodje do stalno promenljivog prizora,puno neobicnih svetala i boja,a onda se taj prizor zavrsi susretom sa nekim bicem koje je slicno njemu (hum anoid) izvjesna je samo zbunjenost iako nista od svega nije vjerodostojno !! A,ipak,istina je da postoji... postoji neko izuzetno jako umno ustrojstvo,medjusobno ulagivanje i podrugivanje.Mislim da je ono jako podlo i da stoji iza ovih misterioznih pojava.Ono vuce sve konce varki o kojima govorimo.Dali je ono izvan zemlje ?! To nije neophodno znati !!! Licno sam cuo priznanja mnogih ucenjaka kad je brojka vidjenja nepoznatih letecih tijela u svijetu veoma visoka,te da-po njegovu mislenju koje poddrrzavam-nije moguce da te pojave dolaze izvan zemlje imajuci u vidu veliki broj registrovanih vidjenja.Sto se tice materijala od koga je napravljen leteci tanjir sva svedocenja bez izuzetka potvrdjuju da je napravljen od mase koja moze podnjeti veliku temperaturu sto znaci da je ili od metala,ili od mesavine plastike ili aluminiuma,ili pak slicne mase koja moze podnjeti velika opterecenja i visoku temperaturu.....

I jos mnogo mnogo vakvih i zanimljivijih slucajevima ima koji nas kazu da je vlasnik NLO samo jedan covjek.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 26, 2005 4:25 pm 
Administrator

Pozdrav,

Citat:
Zdravo svima,

Zovem se Aleksandar i sasvim sam slucajno "nabasao" na ovaj sajt

Predlažem da si pročitaš sve tekstove o NLO-ima na Galaksiji, pa uleti sa pitanjima. Tamo ima brdo toga što ti može prosvijetliti um. Probudit ćeš se. Zato si i došao ovdje.

Uspješno učenje! I podizanje svijesti i znanja. Bravo.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 26, 2005 8:34 pm 
Početnik

Hvala na lepim zeljama, procitao sam uglavnom sve, ali to je sve na varijantu rekla-kazala. I slike ,sve uglavnom crtezi. Mene zanima neka
konkretna cinjenica potkretpljena nekim uzrocno-posledicnim dogadjajima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 26, 2005 9:57 pm 
Početnik

Recimo na primer onaj bivsi agent CIA-e, koji je "otvorio dusu" u vezi
vanzemaljaca, da li se moze nekako dokazatii da je on stvarno radio za agenciju?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 26, 2005 11:39 pm 
Administrator

Citat:
Hvala na lepim zeljama, procitao sam uglavnom sve, ali to je sve na varijantu rekla-kazala. I slike ,sve uglavnom crtezi.

Što bi bio konkretan dokaz za tebe? Neka slika - nije. Neki film - nije. Neke informacije - nisu. Rekla - kazala - nije. Što, da objave na TV-u? Ili da ti NLO sleti na glavu? Gdje ima dima - ima i vatre. Nekim ljudima dokaz nebi bio ni da mu se NLO spusti na glavu jer bi sigurno mislio da halucinira ili slično. Opet varijanta percepcije. Zar od tolikog broja filmova svjedočenja i svega - da nije ništa dokaz??? Ako od tih, recimo nekoliko tisuća, filmova, slika, svjedočenja i intervjua, ako je samo JEDAN istinit - onda zbilja nije teško shvatiti i ostale primjere.

Ja sam nedavno imao susret sa vjerojatno materijaliziranim entitetom iz 6. denziteta. Već sam pisao o tome na forumu. Pročitaj si ako želiš. A i prije toga sam saznao takve stvari koje su na rubu našeg shvaćanja i realiteta, pa se ovo ohrabrenje za dalje sigurno odnosilo kao podrška. A i mnogi drugi s foruma imaju neka slična ili potpuno drukčija iskustva...

Mislim da nisi sve uspio pročitati sa stranice jer si se tek pridružio forumu 08. 01. 2005. (00:33:45) sati... Pa mislim da nisi bio na stranici jedno 2-3 mjeseca, a da se nisi pridružio forumu... Zbilja bi bilo šteta. A tu ima toliko materijala da za čitanje treba bar par mjeseci... Dakle... ??? Ili imaš fotografsko pamćenje sa istovremenim učenjem svega što vidiš? Hmmm... malo vjerojatno - bio bi već napredniji i pun znanja... i rekao bi nam što sve postoji ... itd... heheee ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 2:43 am 
Član foruma

Ima dosta slucajeva,razlicite izjave otetih ljude od strane NLO-a Ni jedan nije imao priliku da posjeti njihov svijet.Nikome do sada nisu se pohvalili kako izgleda njihov svijet,kako je napredniji od nasi. To je takodjer dokaz da su vlasnici NLO-a Ljudi sa planete zemlje.A da su stvarnost jesu i nista cudno,sasvim realno. I da je njihova baza negdje na moru a naj vjerovatno tamo i gdje je i prijesto njihovog stvoritelja tj. u Bermudskom Trokutu. Ako te zanima veza izmedju Bermudskog Trokuta & NLO ostavi e-mail pa cu ti potraziti neke materijale da vidis ko se krije tamo ;-)

Antonio Fejlas Buvas,jedan od onih koga je oteo leteci tanjir 1958 god. potvrdio da su ga otela kosmicka bica.Pokusao da pobjegne ali ga je jedan od njih zadrzao za ramena.Oborili su ga (kako kaze) i okruzili i ostala trojca koji su bili i izveli cudan experiment.Uzeli su mu nesto krv,na nacin kako cine Arapi pomocu staklene cijevi,u staklenu casu.

Antonio kaze: "Siguran sam da su peterica koje sam video u kosmickom brodu bili ljudi.Ubukli su odjela koja su im bila pripijena uz tjelo,napravljena,cini mi se,od njeznog debelog platna.Boje pepela sa sirokom crnom prugom po sredini.Na glavi su imale metalne kacige sive boje pricvrscene metalnim vrpcima.Na ocima su imale okrugle naocare.Cini mi se da su im oci bile plave.Na sredini kacige uocio sam tri cijevcice srebrnaste boje,ali nisam siguran jesu li izradjene od kaucuka ili metala." On je cak opisao i zenu koju su mu doveli radi spavanja.Opisao ju je kao obicnu zenu,stime sto je bila izuzetno lijepa. "Kosa joj je lijepa,mekana i kovrdjava,pala niz ledja i povijena unutra.Imala je krupne plave oci.Nos joj je bio pravilan,obrazi duguljasti.Lice joj je bilo nesto duze nego sto je kod Indijki iz Juzne Amerike koje su poznate po lijepoti.Imala je njezne usne a usi su joj bile iste kao kod nase zene. Cini mi se da je bila naj ljepsa zena sto sam ikada vidio.Imala je poduze ruke sa lijepim noktima.Bila je nesto nize od mene..." -Kaze Antonio Fejls.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 7:19 am 
Administrator

Alex,

vjerujem da ti je nakon ovog Mome-tovog objašnjenja - sve jasno!?. (Dobro si prošo, mogo si dobiti po glavi nekim ajetom iz Kurana).

Ukoliko nisi shvatio suštinu problematike, da bi je shvatio, moraš je sam proučavati. Niko drugi ne može to da odradi za tebe (osim Mome).

Dokaze ćeš sam naći ukoliko počneš da proučavaš objektivnu realnost. U uvodnoj poruci na temu NLO/UFO, gdje sam citirao Bramley-a, on je to na jedan sasvim jednostavan način izrazio. Počeo da je da istražuje pozadinu međuljudskih sukoba i kad je vidjeo kuda stvar vodi, nekoliko puta je prestajao sa istraživanjem, jer to nije bilo ono što je on očekivao ili što je željeo. To se događa sa svima koji se ozbiljnije posvete tome.

Proučavanjem te tematike istovremeno se razvija i svijest da bi se mogla akomodirati istina. Kad bi čovjek saznao istinu a da prethodno nije pripremljen za to – puko bi ko lubenica. Negdje od 7-me strane teme NLO/UFO, u materijalu koji je prebačen sa vebsajta evolucija.com, već smo raspravljali na temu “dokaza”.

U svakom slučaju, dokaze čovjek sam nalazi ili ne nalazi. I najpliće ezoteričko istraživanje dovodi čovjeka do zaključka da on vidi samo ono što treba da vidi, hoće da vidi ili želi da vidi, i da to što većina ljudi “vidi” ima veoma malo veze sa objektivnom realnošću. (To i Gurđijev kaže ako si pročitao tekst na tu temu.)

Ovaj sajt nije ni zamišljen da nekoga u nešto ubjeđuje ili da nešto dokazuje, nego da pruži određene informacije za one koji ovu tematiku proučavaju, po sistemu “uzmi ili ostavi”.
Npr. tekst Mutilacija Životinja i Ljudi:

http://www.galaksija.com/mutilacija.htm

sam napisao na temelju saznanja do kojih sam došao proučavajući ovu problematiku a nisam taj tekst napisao da bih nekoga u nešto ubjeđivao ili nekome nešto dokazivao.

Šta vrijedi ako neko nekome nešto dokaže, ako ovaj to ne može razumjeti?

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 8:54 am 
Član foruma

Ma Mome je legenda.

Alex,
Slusaj jedan moj predlog:
Nemoj da verujes da oni postoje,
Znaj da oni postoje!

Uh,bruka,sad sam jos i postao neki pesnik... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 11:00 am 
Administrator

Streamer,

Pojedini režiseri Sci-fi filmova raspolažu veoma pouzdanim informacijama kako određeni ‘vanzemaljci’ izgledaju, isto kao i njihovi brodovi. Npr. još u filmu Bliski Susreti Treće Vrste, onaj brod greys-a je bio prilično vjerno predstavljen isto kao i oni.

U video materijalu u kome Zulu šaman, Credo Mutwa, govori o svojim iskustvima na tu temu, on npr. tvrdi za skoro svakog pojedinog entiteta iz serije Star Treck, da se radi o “vjernim kopijama istinskih vanzemaljaca”. On ih je čak i imenovao - i čudio se odakle je to režiseru serije tih filmova poznato.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 1:28 pm 
Član foruma

Dokaz?
Pojma nemam :) , za sada samo citam ovo sve, ali mislim da ima smisla, logike sto bi se reklo.
Samo govorim iskreno.
Citajuci ovo sve pa i ne bih bas volio da mi slete odozgo na glavu i da me kidnapuju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 1:37 pm 
Član foruma

Citao sam ispovijed jednog samana nisam gledao video, i bas na ovom sam zakocio i vracao se. Zvucalo mi je malo nestvarno. Da li je bas reziser toliko upucen, ili saman dobro poznaje Star Treck. To je to sto mi moramo da spoznamo. ISTINA.
Volio bih doci do video materijala ili pak neke knjige.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 3:13 pm 
Početnik

jack, sajt sam otkrio , cini mi se u oktobru tako da sam imao vremena da ga procitam.
mome ,hvala ti na odgovoru, zvucis spontano , neostrasceno i prija mi da citam tvoje komentare. mail mi je mirkovicsale@yahoo.com pa ako zelis mozes mi poslati materijal o kome si pisao.
Znam da su jos nacisti konstruisali letilicu elipsastog oblika koja je razvijala brzinu koja do tada nije vidjena. Koristili su je za spijunazu. Mnogi koji su je videli zakleli bi se da su to vanzemaljci. Poznato je da su i Ameri konstruisali slicne letilice, necujne , i koje radari ne mogu "uhvatiti" u slicne svrhe. Pricao mi je prijatelj iz vojske da su jednu takvu i " skinuli" u okolini Bujanovca za vreme NATO agresije 1999. On kaze da je mislio da su vanzemaljci. Letilica i posada je tajno premestena
u Rusiju sa diplomatskim avionom. Ako se neko seca , Ameri su se bunili sto je jedan ruski avion sleteo na aerodrom u Surcinu i iste noci se vratio nazad.
To ne znaci da su sve letilice nepoznatog porekla strani spijuni, ali isto tako kao sto ne treba sve verovati sto ti serviraju na Tv, isto tako treba imati dovoljno mudrosti i ne verovati sve sto je suprotno sablonu koji na serviraju svaki dan.
Zeleo sam da otvorim diskusiju , ne u zelji da me neko na nesto nagovara, ili da mi govori gde i sta da pricitam nego da pokusam kroz dijalog i neke relevantne cinjenice sagledam stvari iz drugog ugla.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 27, 2005 6:35 pm 
Član foruma

Hehe... Galaksija,ovdje vi trazite istinu ili bjezite od istine ?

Ako ste takvi,kako se prestavljate ili kako sam ja shvatio,nebi trebalo da smetaju Bibliski i Kur'anski citati. Cini mi se da se ti plasis od istinu.
A garant i platu uzimas za ovu tvoju "misiju".
Mene stvarno zanima sta si primjetio lose u navedene Kuranske citate ?

Kulturni ljudi,ne odgovaraju na nacin poput Jack-ov i tvoj odgovor.

slipknot-maGGoT,,, vidi kako si djelovao ovdje,na Kur'anski ajet: http://galaksija.com/forum/viewtopic.php?t=45

Sad postadoh legenda u negativnom smislu... ili si ti covjek poput kaputa sa 2 lika ? Ne plasi se bolan,kazi ono sto mislis,kazna slijedi tek poslie smrti...Ovdje niko me nemoze kazniti :wink:

A ovo je Jack napisao: Zanimljivo je da ovakve knjige kao Kuran, Biblija ( .......................... ) imaju puno zanimljivih stvari....

Znaci nije na odmet da se i to procita.Ja mislim,ako se trazi znanje,trazi se na sve strane (ako ti nije zabranjeno !).

Evo da zavrsim ovaj post sa jos jedan slucaj,dio teme... Slucaj objavljen je u kolumbijskom casopisu "Fija" u januari 1976 god. Opisao je slucaj kolumbijac Liberta Kuntijera iz Bogote koga je otelo nekoliko koje su izasle iz kosmickog broda,zgrabili ga i uveli unutra.On ih je opisao kao velike ljude oko1,5m,svijetlog tena i bez trepavice.Medju nima je bilo i zenska bica duge kose.Pri pokusaju da pobjegnem cetvorica sam ih oborio.Ali stiglo je i pojacanje pa su mi na nos stavili krpu namocenu.Kada sam,nakon izvjesnog vremena,dosao sebi,bio sam u nekoj jakoj osvetlenoj prostoriji.Pored mene su stajale 3 obnazena zenska bica.Izgledali su kao i nase zene.Sa njima sam imao ono sto svaki muskarac ima sa zenom,a pri tome su mi dali neki zuti napitak od koga se dobija sexualni nagon i snaga...

Eto,nema ni jedan slucaj koji opisava "bica" razlicite od ljude. Razlika jeste samo u to sto su naprijed od nas.

U naj cuvenijem intervjuu koji je dao oteti spanjolac Hulio,neki su odgovori bili nejasni pa su zahtjevali dodatnu razradu,dok su ostali bili jasni.Hulio,za ljude iz letecih tjela kaze: "Mi i oni smo jedno... Stime sto su oni ljudi buducnosti." Na pitanje odakle dolaze,on je odgovorio: "Kada sam im postavio isto takvo pitanje oni su rekli:"To nije bitno",Nakon mog insistiranja oni su rekli: "Poznavanje odakle smo mi dosli nista ti nece znaciti !!!" Istrazivac Kolins ga je pitao: " Jesu li oni ovdje u prolazu ili su stalno nastanjeni ovdje?"
"Stalno su boravili ovdje" odgovori on.
"A gdje" upita ga kolins
"Oni imaju vise baza" Odgovorio je Hulio
Dr.Fince ga je upitao: "A sta je cilj njihove posjete? "
Hulio rece: "Kada sam to pitao kazali su mi da to nije posjeta,vec da su stalno sa nama"
hmm... Mozda sa nekog "vanzemaljca" sam i kafu pio :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 30, 2005 11:14 pm 
Administrator

Vidi u linkovima. Tamo imaš puno linkova za skinut knjige i snimke. Odaberi si što te zanima. Samo filmovi su veliki za skinut, treba ti neka brza internet konekcija...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 30, 2005 11:45 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Streamer,

Pojedini režiseri Sci-fi filmova raspolažu veoma pouzdanim informacijama kako određeni ‘vanzemaljci’ izgledaju, isto kao i njihovi brodovi. Npr. još u filmu Bliski Susreti Treće Vrste, onaj brod greys-a je bio prilično vjerno predstavljen isto kao i oni.

U video materijalu u kome Zulu šaman, Credo Mutwa, govori o svojim iskustvima na tu temu, on npr. tvrdi za skoro svakog pojedinog entiteta iz serije Star Treck, da se radi o “vjernim kopijama istinskih vanzemaljaca”. On ih je čak i imenovao - i čudio se odakle je to režiseru serije tih filmova poznato.

Pozdrav!

Je, znam.

To je Tetra sa ovog foruma rekao http://superzona.babaroga.org/phpBB2/index.php

Tamo ima zanimljivih stvari.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 02, 2005 1:59 pm 
Administrator

slika

NLO na francuskom novčiću iz 17 vijeka

http://www.prweb.com/releases/2005/1/prwebxml202359.php

NLO se srušio na granici između Nepala i Kine?

http://www.indiadaily.com/editorial/01-31c-05.asp

NLO iznad Meksiko sitija (slike)

http://www.rense.com/general62/ovr.htm

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 02, 2005 3:09 pm 
Član foruma

Mome,
Nisam rekao da verujem u Kur'An,vec da je zanimljiv.
Sto se tice onog "covek sa 2 lika" , ja sam covek sa 1 likom,a to je "little genius" - kako me neki zovu .Ne verujem ni Kur'An-u a ni Bibliji.Inace,bre,pa sta ti zelis da cujes od mene??? Imam 13 godina,treniram fudbal i jos sam jedan od najboljih ucenika u razredu + proucavam ovo + imam muzicki bend = puno obaveza !!!
Ma daj,jos sam dete !!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 02, 2005 3:26 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
NLO iznad Meksiko sitija (slike)

http://www.rense.com/general62/ovr.htm

Pozdrav!

Ovo meni izgleda kao balon. Pogledajte drugu sliku. Bas ima oblik balona, i vidi se ona kosarica.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 02, 2005 3:33 pm 
Član foruma

Streamer,
Mozda je to ipak bio NLO.Znas,oni imaju sposobnost da zavaraju covekov vid i tako to.Moguce su obe teorije...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.