Leteci tanjiri nisu nista drugo od gluhe letalice koje mogu istovremeno biti i rakete i kosmicki brodovi i avioni i camci... savrsene tehnologije. Navod potvrdjuje svedocanje Antonia Filipa,spanskog momaka tridesettih godina,koji je bio izlozen otmici od strane cetiri neidentifikovana bica iz letecih tanjira a koji je reko: "Leteci tanjir je u krajnijem,ogromni avion u obliku spuzeve skoljke,bezvucan,savrseniji od bilo koji avion koji poznaje svijet" To se zbilo u spaniji 1987.god.
Hulio F.,koga su otela neidentifikovana bica ujutro 5.februara 1978.godine,opisao je leteci tanjir ili kosmicki brod na sledeci nacin: "... Pokusavam se sjetiti detalje letjelice u koju su me odveli. To je brod poput obrnutog tanjira za supu. Krila i stop mu sacinjavaju dvije pa i vise od dvije trecine oblika. Lijep je,nema sumnje.Izmedju kupole i krila se nalazi jedna halka cija je visina oko metar i po. Od te halke-koja je od cistog metala-siri se spektar raznih medjusobno kazaljka na satu. Medjutim,to je samo privid koji nastaje prelamanjem svjetlosti i sjaja koji iz nje izvire."
U najboljoj knjizi koja je objavljena u toku 1966.godine "The White Sands Axcident" od Danijela Frija ( Danijel F. vazi za najznamenitijeg americkog strucnjaka na polja konstrukcije svemirskih raketa). Nalazi se prica o istinitom dogadjaju a koju je skrivao 16 god. zbog stroge zabrane pricanja o ovim i slicnim spoznanjama. U njoj stoji da je u noci 4 jula 1950 god. setao poligonom na kome se vrsi proba raketa F2U
Vajt Sancu poligon je dugacak oko 2,5km u toku setnje iznenada je ugledao nepoznato tijelo,a kada je po drugi put pogledao,video je tjelo elipsastog oblika kako se necujno spusta na Zemlju,na udaljenosti od 20 metara do njega najinteresantnije je bio to sto je jedini zvuk koji je proizvela nepoznata lijetjelica bio lagani sum poput pucketanja grancica.Inzinjer Frie zacudjen opisao citav krug oko nepoznatog objekta cija je visina iznosila oko 8 a duzina 9m. Na njemu nije primjecivao nikakvih otvora razmisljavao je... u koliko je lijetece tijelo ima posadu ona se morala nekako i ukrcati,bilo da se udes nalazi sa gornji ili donje strane.Prisao je i rukom dohvatio srebrenjasti metalni strop iz koga je izbijalo zasljepljujuce bljestavilo. Dodirom je osjetio da je veoma gladak,i vruc vise nego obicni.Lagano je udario po stropu.Prsti mu zadrhtase kad se cu glas koji kao da je dolazio iz dubine: "Molim da ne diras oplatu.Jos uvjek je vruca" Fri se prepade i spopade ga strasan nemir.Skoci nazad i pade na zemlju u komicnom prizoru,kako je kasnije govorio.Kao u strasnom bunilu cuo je glas na tacnom engleskom jeziku tako da je u prvi mah pomislio kako je to glas nekog amerikanca poput njega. Nastavio je svoju istinitu pricu: "Samo sto sam pomislio da je to glas nekog americkog moreplovca,zacu isti glas,kao da je znao sta mislim: Ne,ja nisam amerikanac,poput tebe,nego me moja sluzba primorava da tvoj jezik naucim kako bi stobom mogao razgovarati. Tvoje uvjerenje da sam ja amerikanac,upucuje na to da moj trup u protekle 2 godine,dok sam ucio tvoj jezik nije bio uzaludan.Covjece,nikad ranije nisam bio na ovoj planeti pa dok se naviknem na zemljeni zrak i ovu silu teze,procice jos 4 god... Cilj mog putovanja je izucavanje covjekovih mogucnosti prilagodjavanja na (razlicite) okolnosti.Zelimo istraziti covjekove mogucnosti njegovu spremnost i intelektualnu sposobnost razumljevanja ideja koje su veoma daleko od tradicionalnih.Covjece ! Nasi su preci tako proteklih stoljeca vise puta dolazili na zemlju,ali nazalost nisu uspjeli u ostvarenju svojih ciljeva.Nadamo se da su se sad stekli bolji uslovi.Ljudi su,u odnosu na predjasnji period mnogo uravnotezniji i stabilni.Mi stanovnicima zemlje zelimo pruziti ruku pomoci na putu njihovih napretka "Fri nastavlja dok sam ne tremice njiemo slusao tainstveni glas,stajao sam na pjesku kao ukopan.Glas mi se ponovo javi: "Priznam da ti je tesko slusati me stojeci tu na pjesku.Zato predlazem da podjes sa nama na jedno kratko putovanje.Pogledaj ovaj nas leteci tanjir ro je obicna kapsula kojom se upravlja iz daleka.Opremljen je bezvucnim motorom,a predvidjen je i za prevoz tereta u njemu ima jedna prostorija sa nekoliko sjedista za putnike... Ja (inace),boravim u komandnom centru na centralnoj platformi,kako bi vi zemljani kazali,smjestenoj na visini od 1450km od zemlje.Kad zavrsim sa uputstvima,spustit cu ulazni dio ispod donjeg stropa letjelice koji vodi u prostoriju dugu 2,70m i siroku 2,10m u njj su se nalazile 4 stolice sa naslonjacima.Nakon toga mi ovaj glas ponudi putovanje do njujorka,koja ce u odlasku i povratku trajati svega pola sata.Nije mi nista drugo preostalo nego da prihvatim ovu cudnu ponudu.Usao sam i uhvatio se za stolicu pricvrscenu za pod nalik na sjediste u avionu.Za nekoliko sec. zemlja se neshvatlivom brzinom pocela udaljivati od mene.Posebno zanimljivo je da to na sebi nisam osjetio nikakav pritisak,imao sam osjecaj da se ljetjelica uopste ne krece.Ucas,kroz providnu povrsinu podah letjelice ugledah svijetla grada iako smo za svega 2 ili 3 sec. dostigli visinu 33.000 m. Nisam osjecao nikakav strah.Neshvatljivo jeste,ali je istina ! Ni sam sebi nisam mogao odgovoriti na pitanje sta je uzrok odsustvu straha u mene i pored zastrasujuce brzine ljetjelice ? Isti mi je glas dao odgovor na moje (naglas ne postavljeno) pitanje rekavsi: "Pogonska sila koja nas pokrece od prilike je ista kao i polje teze,tako da je teza ne utjece ni na jedan atom vanjskog omotaca letjelice,pa cak ni na jedan atom putnika u njoj. Krajniji domet brzine odredjuje jacina pogonske snage sobzirom da je ta snaga u skladjena sa masom,imajuci u vidu da zemljina teza deluje na oblik letjelice,bez umanjena,pocetna snaga izmedju stolice i tjela ostaje stabilna postaje samo jedno ogranicenje za nju a to je da ce se ova snaga smanjivati u onom omjeru u kojem se smanjuje polje zemljene teze.Iznad njujorka ljetjelica se spustila na visinu od 32.000m "inzinjer danijel fri je zabeljezio sledece" "nakon sto se letjelica spustila na visinu od 32.000m. jedan snop svijetla,koji se vidio iz grada,rasprsio se u milijone svijetlih tacaka,poput plave mase na crnom platnu.Prizor je bio dirljiv ali naj velicanstveni je bio kratki boravak iznad njujorka.Pri povratku u vajt sands postigli smo daleko vecu brzinu nego prilikom odlaska. U napustajuci tainstveni brod osjetio sam tezinu u nogama kao da su u njih okacene vreca cementa.Prije nego sto sam smukom iskoracio nekoliko koraka po pjesku primjetih da je otvor na koga sam izasao potpuno nestao.Tainstvena letjelica je isijavajuci bljestavu narandzastu svijetlost,ucas rasparala nebo,a prostor na kome je stajala pretvorio se u jak magnetni vrtlog koji me je povukao tako snazno da sam izgubio ravnotezu i gotovo se strusio.Umjesto tajanstvene letjelice pred ocima mi titrala narandzasta svjetlost. Fri je svoju knjigu zavrsio vako: "U istinu sam se sve ono sto mi se desilo opisao u podrobnom izvestaju,precizno pojasnjavajuci sve sto sam dozivio i vidio.Imajuci u vidu posebna uputstva o obaveznom cuvanu tajnu o svemu sto se desava u Vajt Sansu,sobzirom da je to voena oblast,moj izvestaj je objavljen tek nakon sto je proslo 12 god. od navedenog dogadjaja.Ako bi zanemarili neobicne stavove inzinjera danijela fri-a o tome da je tainstvena letjelica u kojoj se vozio dosla sa udaljenosti od nekoliko milijona suncevih god. moglo bi se pretpostaviti da je ona samo dio ruskog arsenala tajnog naoruzanja projekat uradjen u sklopu "rata zvijezda" ja kazem: "I kad bih zanemario gornji navod,ostaje otvoreno nekoliko pitanja ,a prije svega problem brzine kojim se jos davno pozabavio i ajnstajn.On je sebi postavio sledece pitanje:Kako bi gledao na ovaj svijet kada bi bio u mogucnosti da letim brzinom svjetlosti,i kako bi svijet gledao na mene ? Mozda bi svijet u meni vidio boga.A ako su svemirska bica u istinu htjela stanovnicima zemlje pruziti ruku saradnje na putu prosperiteta,zasto im je onda nisu pruzili u proteklim godinama otkako se pojavljaju.Ili,ako u istinu posjeduju takvu cudnu moc i snagu,zasto onda ne pokore zemlju i uspostave svoju vlast i u pojavnom svijetu.Nadalje,misteriozni pilot koji (perfektno)govori na cistom engleskom jeziku ,ne saljuci ni jedno slovo iz indiskog,kineskog,ili francuskog jezika,tvrdeci da je naucio za svega 2 god. ne zvuci uvjerljivo pa i kad bi bila istina da ga je u toku 2 god. naucio sa filmova i kaseta,zasigurno ga nebi mogao tako usavrsiti. Bez mjesanja sa ljudima koji govore taj jezik.A ako ga je naucio druzeci se sa zemljanima,kako je moguce da ga niko nije primjetio.Naj bolji komentar koji sam cuo o problemu letecih tanjira svakako je komentar Dr.Dzek-a Fleliha,astronoma i profesora iz oblasti matematike na univerzitetu u sorboni koji je na kraju svoje knjige (messengers of despotion) rekao: "Ne poznata leteca tijela,bez obzira ko stoji iza njih se poigravaju sa covjekom i njegovom razumom dosaptajuci mu da je vidio nesto sto nepostoji oni takodjer uzimaju covjeka tamo gdje ce ga suociti sa njihovim crnim namjerima" U svojoj knjizi Dozvola putovanja u Madzoniji profesor Felih potvrdjuje da: Na polju istrazavanja NLO ne pokazuje se nista kao stvarnost,tamo ne postoji nikakva stvarnost koju je moguxce precizno utviriti kao sto je slucaj kod pojave NLO... Kad covjek,bez snage i moci (da utjece na bilo sto ) dodje do stalno promenljivog prizora,puno neobicnih svetala i boja,a onda se taj prizor zavrsi susretom sa nekim bicem koje je slicno njemu (hum anoid) izvjesna je samo zbunjenost iako nista od svega nije vjerodostojno !! A,ipak,istina je da postoji... postoji neko izuzetno jako umno ustrojstvo,medjusobno ulagivanje i podrugivanje.Mislim da je ono jako podlo i da stoji iza ovih misterioznih pojava.Ono vuce sve konce varki o kojima govorimo.Dali je ono izvan zemlje ?! To nije neophodno znati !!! Licno sam cuo priznanja mnogih ucenjaka kad je brojka vidjenja nepoznatih letecih tijela u svijetu veoma visoka,te da-po njegovu mislenju koje poddrrzavam-nije moguce da te pojave dolaze izvan zemlje imajuci u vidu veliki broj registrovanih vidjenja.Sto se tice materijala od koga je napravljen leteci tanjir sva svedocenja bez izuzetka potvrdjuju da je napravljen od mase koja moze podnjeti veliku temperaturu sto znaci da je ili od metala,ili od mesavine plastike ili aluminiuma,ili pak slicne mase koja moze podnjeti velika opterecenja i visoku temperaturu.....
I jos mnogo mnogo vakvih i zanimljivijih slucajevima ima koji nas kazu da je vlasnik NLO samo jedan covjek.
|