Syon je napisao/la:
ja dosta često znam sanjati rano ujutro, tipa šrobudim se u 6 i uspijem još malo zaspati,i u ta npr. 2 sata sanjam svašta...a znam još neke ljude kojima se isto dešava...

...što mislite o dreamhackerima i "mapiranju" snova...?
Uobičajeno je da se snovi bolje pamte kad si već dobro naspavan. Inače sanjaš uvijek i baš svaku noć, u pravilnim intervalima. Znanstveno dokazano.
Što
mislimo, kažeš. Postadoh alergičan na ovu riječ.

Nekad sam znao mislit da je tehnika obećavajuća i zanimljiva. Novi pristup starim temama. Povezivanja ljudi internetom i akomulacija znanja. Dreamhackersi slijede ideju mapiranja snova (
mape nepoznatog su za castanedijance poznata tema) tako da vezuju položaje skupne točke uz pejzaž i krajolik snova na istoku zapadu sjeveru i jugu. Neka mjesta na mapi su, interesantno za sve ljude ista. Vlasita kuća uvijek predstavja najmanji otklon skupne točke, i svojevrsni centar sanjanja. Ideja je obećavajuća, recimo planine na sjeveru su mjesto koje krije zanimljive stvari (ili to oni barem vjeruju) pa se neki naprediniji sanjači trude da ih posjećuju. Stvar je u tome da oni ne znaju šta to točno rade, niti što traže niti mogu povezati znanje koje prikupljaju sa nekim drugim temama kojima bi možda trebali, tako postaju istraživači nepoznatoga bez nekog pravog, heh evo nas opet, Cilja, što ja smatram (i zadržavam svoje pravo da budem i glup i u krivu, naravno) uljepšanim oblikom gubljenja vremena.
Nekad sam tako znao mislit a u zadnje vrijeme trudim se mislit što manje, jer svako mišljenje sužava dijapazon mogućih akcija, očekivanja i rezultata od svake situacije i iskustva. Samo osobe bez prethodnog mišljenja mogu imat beskrajne mogućnosti interakcije i rezultata iste. To je ono što definiramo kao otvoreni um. Dakle što manje mišljenja, to bolje. Ukoliko vas zanimaju metode dreamhackersa i njihova efikasnost samo je jedini način da to saznate - isprobajte ih na vlastitoj koži.