Sada je: pon maj 05, 2025 10:07 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: sri jun 23, 2010 9:45 am 
Član foruma

:rofl

Vrh

PostPostano: sub aug 21, 2010 8:46 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Kako ti zamišljaš to stapanje?

Ja ga ne zamisljam, dogodilo mi se da sam sreo kompatibilno bice o cemu se tamo i prica i kad je napisan onaj post jednostavno sam se sjetio toga.

Osjecaj je neopisiv, koda si sam ti sa druge strane i jos nesto vece, upotpunjenije nekako na isti nacin cudno i prijatno.

Dogodio se neočekivani i nepojmljivi talas simpatije.

Nebi opsirno o tome, nije za forum, jer je osoba bila iz drzavne uprave a ja sam zajebo nesto a ona me je izvukla iz govna, mada smo se tek upoznali i mada joj je posao da me jos dublje gurne i zakopa u ta ista govna.

Poslije toga se vise nismo nikad vidjeli...

Al sad bar znam kaj se trazi,.. :thumbup:

citiram nešto davnije napisano .... ali sad sam na to naletjela ...

Tolteq, to meni liči na "prepoznavanje" osobe s kojom si bio povezan ranije.
Dogodilo mi se više puta, nevjerovatan doživljaj!

Vrh

PostPostano: sub aug 21, 2010 9:56 pm 
Član foruma

Bonsai je napisao/la:

Mrzim biti kvaritelj zabave no...

Znaš li ti koja je vjerovatnost, da više puta sretneš osobe s kojom si povezan od "ranije", ukoliko uzmemo u obzir broj mogućih reinkarnacija i količinu duša u, zašto ne, čitavom svemiru? :wink: :D

(e jesam zao ;-))

Vrh

PostPostano: ned aug 22, 2010 11:38 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Bonsai je napisao/la:

Mrzim biti kvaritelj zabave no...

Znaš li ti koja je vjerovatnost, da više puta sretneš osobe s kojom si povezan od "ranije", ukoliko uzmemo u obzir broj mogućih reinkarnacija i količinu duša u, zašto ne, čitavom svemiru? :wink: :D

(e jesam zao ;-))

nisam ni rekla da je bilo slučajno :lol:

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 9:30 am 
Član foruma

Da li se itko uspio "probuditi" o svom snu (koliko god to smješno zvučalo) na onaj način na koji to Castaneda tumači...kaže da je sanjanje vrlo blisku smrti odnosno umiranju, pa zašto bi čekali smrt, kad "drugu stvarnost" možemo posjetiti već tokom noći, a najveći uspjeh jest zaspati u snu i probuditi se unutar drugog sna...

...nekoliko sitnica koje sam uspio izvuć, a koje bi mogle pomoć pri "sanjanju" su...

- budite svjesni toga da ćete sanjati i ponovite nekoliko puta u sebi "Ja sam sanjač"
- opustite se prije spavanja, nemojte gledati TV,ne ulazite u dublje rasprave, ne razmišljajte o problemima,itd,itd...
- uzmite čašu vode i polovicu popite prije spavnja, a polovicu kad se probudite poslije sna
- uz krevet imajte praznu bilježnicu u koju možete odmah netom sanjanja zapisivati,crtati ili bojati snove

...Castaneda kaže da "umijeće sanjanja" nije ništa teško i da svatko to može...tako lako,a opet tako teško... :-k

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 11:59 am 
Član foruma

dobro je uzet biljeznicu i olovku i stavit je pored kreveta sa namjerom da je ispisemo snovima koje sanjamo. ta tehnika pojacava mogucnost pamcenja i prisjecanja snova te vodi prema svijesnom sanjanju.

prije spavanja mozemo raditi tehniku uranjanja u san uz brojanje. brojanjem 1, 2, 3... u nedogled primjecujemo poremeceni kontinuitet u radu svijesti svaki puta kada se brojanje prekine, cega postanemo svijesni. kada se prekine brojanje, svijest je pomanula svoju tocku malo blize sanjanju. to jos svakako nije sanjanje, no nas zanimaju promjene tj pomaci u svijesti.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 4:35 pm 
Član foruma

gocat je napisao/la:
dobro je uzet biljeznicu i olovku i stavit je pored kreveta sa namjerom da je ispisemo snovima koje sanjamo. ta tehnika pojacava mogucnost pamcenja i prisjecanja snova te vodi prema svijesnom sanjanju.

prije spavanja mozemo raditi tehniku uranjanja u san uz brojanje. brojanjem 1, 2, 3... u nedogled primjecujemo poremeceni kontinuitet u radu svijesti svaki puta kada se brojanje prekine, cega postanemo svijesni. kada se prekine brojanje, svijest je pomanula svoju tocku malo blize sanjanju. to jos svakako nije sanjanje, no nas zanimaju promjene tj pomaci u svijesti.

da...potpisujem to... :notworthy:

Vrh

PostPostano: pon sep 06, 2010 7:54 pm 
Član foruma

Zanimaju me vasa misljenja i iskustva sa pojmovima kojima CC barata kada govori o sanjanju. Ljude dijeli na tragace i sanjace. Sanjaci bi trebali biti oni koji imaju vrlo zive snove, a tragaci.. ne znam tocno kako bi opisao njihovu funkciju.

Da li tko ima iskustvo sanjanja snova sa nekim? Jel tko probavao povezati se u snovima sa drugom osobom koja isto pokusava?

Ima li kakvih tehika i vjezbi koje bi dvoje mogli raditi kako bi sanjali zajedno?

Vrh

PostPostano: pon sep 06, 2010 8:20 pm 
Član foruma

gocat je napisao/la:
Zanimaju me vasa misljenja i iskustva sa pojmovima kojima CC barata kada govori o sanjanju. Ljude dijeli na tragace i sanjace. Sanjaci bi trebali biti oni koji imaju vrlo zive snove, a tragaci.. ne znam tocno kako bi opisao njihovu funkciju.

Da li tko ima iskustvo sanjanja snova sa nekim? Jel tko probavao povezati se u snovima sa drugom osobom koja isto pokusava?

Ima li kakvih tehika i vjezbi koje bi dvoje mogli raditi kako bi sanjali zajedno?

ja sam nažalost pročitao samo CC-ovu prvu knjigu, nastojim ih čitati po redu pa ću krenuti odamh na drugu...meni se to što ti tu pričaš dogodilo samo jednom i nikad prije niti kasnije, taj "zajednički" san sa nekim

Vrh

PostPostano: pon sep 06, 2010 8:20 pm 
Član foruma

Ovo mi zvuci pravo zanimljivo. Mozda bi se moglo izvesti sa nekim sa foruma…posto i nisam bas okružena ljudima koji bi me shvatili kad bi ih pitala da “sanjamo skupa” :D

Pali su mi na pamet indijanci koji su znali tehniku ulaska u sna drugim ljudima. Inec oni su krali iz sna sanjaca njegove najbolje snove, ali, avaj, nikad nisu smjeli previse da ukradu, jer onda ne bi mogli izaci iz sna spavaca….to je kao kad bi gladni mis usao u koš pun žita i onda se najeo žita pa zbog debljine ne bi mogao izaci na istu rupu kroz koju je usao.

Vrh

PostPostano: uto sep 07, 2010 3:42 am 
Moderator

Imam ja jednu koleginicu sa kojom sanjam, ali problem je (ili nije?) da je to spontano i da sanjanje ima nas a ne mi sanjanje. :)
Mislim da kad se duše prepoznaju da se onda susreću na svakakve načine, pa tako i u snovima da odrade ono što se ne može u javi.

Samo ono što je zanimljivo iz kuta gledanja Toltečkog sanjanja je to da se mnoge apstraktne stavri dovuku iz snova i na javu.

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 7:38 am 
Član foruma

Da bi se moglo svjesno sanjati prvo treba biti svjestan u tonalu posloziti svoj tonal onda dolazi do sanjanja u snovima.

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 9:06 am 
Član foruma

E a kako znaš da ti je tonal posložen i da si svjestan White Deeru? Ja često svjesno sanjam, jel onda meni tonal posložen?! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 10:33 am 
Član foruma

ja dosta često znam sanjati rano ujutro, tipa šrobudim se u 6 i uspijem još malo zaspati,i u ta npr. 2 sata sanjam svašta...a znam još neke ljude kojima se isto dešava... :dontknow: ...što mislite o dreamhackerima i "mapiranju" snova...?

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 12:06 pm 
Moderator

white deer je napisao/la:
Da bi se moglo svjesno sanjati prvo treba biti svjestan u tonalu posloziti svoj tonal onda dolazi do sanjanja u snovima.

Pa ja mislim da sam svjestan u tonalu, barem mislim... :mrgreen:

Rijetko kad padam u nesvjest na javi, ne padnem čak ni mrtav pijan u nesvjest.

A posložiti tonal, ono, složim krevet nešto, potkušulju u hlače, kažem sebi da sam u tišini i idem.

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 8:17 pm 
Član foruma

pa kaj se jos nisi rijesio alkohola :toothy2:

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 9:47 pm 
Član foruma

Syon je napisao/la:
ja dosta često znam sanjati rano ujutro, tipa šrobudim se u 6 i uspijem još malo zaspati,i u ta npr. 2 sata sanjam svašta...a znam još neke ljude kojima se isto dešava... :dontknow: ...što mislite o dreamhackerima i "mapiranju" snova...?

Uobičajeno je da se snovi bolje pamte kad si već dobro naspavan. Inače sanjaš uvijek i baš svaku noć, u pravilnim intervalima. Znanstveno dokazano.

Što mislimo, kažeš. Postadoh alergičan na ovu riječ. :) Nekad sam znao mislit da je tehnika obećavajuća i zanimljiva. Novi pristup starim temama. Povezivanja ljudi internetom i akomulacija znanja. Dreamhackersi slijede ideju mapiranja snova (mape nepoznatog su za castanedijance poznata tema) tako da vezuju položaje skupne točke uz pejzaž i krajolik snova na istoku zapadu sjeveru i jugu. Neka mjesta na mapi su, interesantno za sve ljude ista. Vlasita kuća uvijek predstavja najmanji otklon skupne točke, i svojevrsni centar sanjanja. Ideja je obećavajuća, recimo planine na sjeveru su mjesto koje krije zanimljive stvari (ili to oni barem vjeruju) pa se neki naprediniji sanjači trude da ih posjećuju. Stvar je u tome da oni ne znaju šta to točno rade, niti što traže niti mogu povezati znanje koje prikupljaju sa nekim drugim temama kojima bi možda trebali, tako postaju istraživači nepoznatoga bez nekog pravog, heh evo nas opet, Cilja, što ja smatram (i zadržavam svoje pravo da budem i glup i u krivu, naravno) uljepšanim oblikom gubljenja vremena.

Nekad sam tako znao mislit a u zadnje vrijeme trudim se mislit što manje, jer svako mišljenje sužava dijapazon mogućih akcija, očekivanja i rezultata od svake situacije i iskustva. Samo osobe bez prethodnog mišljenja mogu imat beskrajne mogućnosti interakcije i rezultata iste. To je ono što definiramo kao otvoreni um. Dakle što manje mišljenja, to bolje. Ukoliko vas zanimaju metode dreamhackersa i njihova efikasnost samo je jedini način da to saznate - isprobajte ih na vlastitoj koži.

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 10:00 pm 
Moderator

gocat je napisao/la:
pa kaj se jos nisi rijesio alkohola :toothy2:

Nisam. :) Još mi stoji votka i rakija u vitrini, nikako da popijem to što ima.

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 10:01 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Syon je napisao/la:

Uobičajeno je da se snovi bolje pamte kad si već dobro naspavan. Inače sanjaš uvijek i baš svaku noć, u pravilnim intervalima. Znanstveno dokazano.

Što mislimo, kažeš. Postadoh alergičan na ovu riječ. :) Nekad sam znao mislit da je tehnika obećavajuća i zanimljiva. Novi pristup starim temama. Povezivanja ljudi internetom i akomulacija znanja. Dreamhackersi slijede ideju mapiranja snova (mape nepoznatog su za castanedijance poznata tema) tako da vezuju položaje skupne točke uz pejzaž i krajolik snova na istoku zapadu sjeveru i jugu. Neka mjesta na mapi su, interesantno za sve ljude ista. Vlasita kuća uvijek predstavja najmanji otklon skupne točke, i svojevrsni centar sanjanja. Ideja je obećavajuća, recimo planine na sjeveru su mjesto koje krije zanimljive stvari (ili to oni barem vjeruju) pa se neki naprediniji sanjači trude da ih posjećuju. Stvar je u tome da oni ne znaju šta to točno rade, niti što traže niti mogu povezati znanje koje prikupljaju sa nekim drugim temama kojima bi možda trebali, tako postaju istraživači nepoznatoga bez nekog pravog, heh evo nas opet, Cilja, što ja smatram (i zadržavam svoje pravo da budem i glup i u krivu, naravno) uljepšanim oblikom gubljenja vremena.

Nekad sam tako znao mislit a u zadnje vrijeme trudim se mislit što manje, jer svako mišljenje sužava dijapazon mogućih akcija, očekivanja i rezultata od svake situacije i iskustva. Samo osobe bez prethodnog mišljenja mogu imat beskrajne mogućnosti interakcije i rezultata iste. To je ono što definiramo kao otvoreni um. Dakle što manje mišljenja, to bolje. Ukoliko vas zanimaju metode dreamhackersa i njihova efikasnost samo je jedini način da to saznate - isprobajte ih na vlastitoj koži.

gledao sam njihove stranice, postoje čak i naši dreamhackeri...pa me zanima kako točno započeti sa tim mapiranjem...najprije napravimo mapu naše kuće i okolice i onda svaki san ponovno "mapiramo" i jednom bi to trebalo ispasti kao neka cjelina...?...mapiranje se može raditi rulno i kompjuterski koliko sam shvatioo....

Vrh

PostPostano: sri sep 08, 2010 10:17 pm 
Član foruma

Syon je napisao/la:

gledao sam njihove stranice, postoje čak i naši dreamhackeri...pa me zanima kako točno započeti sa tim mapiranjem...najprije napravimo mapu naše kuće i okolice i onda svaki san ponovno "mapiramo" i jednom bi to trebalo ispasti kao neka cjelina...?...mapiranje se može raditi ručno i kompjuterski koliko sam shvatio....

Za početak dovoljna je bilježnica pored kreveta, gdje zapisuješ snove, mjesta, odma čim se probudiš naravno (jer se brzo gube, kako skupna točka pluta nazad u svoje utabano mjesto ...). Osobno sam napustio metodu jer sam shvatio da vrlo često, još od djetinjstva sanjam uvijek nova i nepoznata mjesta, neka stara već poznam i za njih mi ne treba bilježnica no broj novih mjesta jednostavno je golem. Svejedno, način razmišljanja je zanimljiv i sad često koristim orjentaciju po feelingu mape gdje sam točno i počeo sam promatrat snove više, onako, topografski. Jedan lijepi i relativno korisni novi detalj u rasčlanjivanju snova.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.