Sada je: ned maj 04, 2025 4:22 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: ned sep 05, 2010 11:26 am 
Član foruma

hehe vidio sam vec mnogo polemika koje je izazvao lone bird i nemogucnost da se neke njegove tvrdnje razumiju s druge strane. mogu reci samo to da nisam pronasao netocnosti medu njegovim tvrdnjama, no natiskali ste dosta teksta pa bi uzelo previse vremena da se sveg dotaknem i dam svoje misljenje.

svakako primjecujem da lone bird kaze jedno, no razumije ga se namjerno ili slucajno na krivi nacin, i onda se tvrdnja koja nije netocna pokusaava prikazati u drugacijem obliku, tj da daje drugo neko tumacenje.

treba uzet u obzir da je i svo pisanje nesavrseno pa tako ima dovoljno mjesta da se nesto zaista krivo protumacii opise. oko takvih stvari se da natezati do mile volje. ipak njegovo pisanje u cijelosti je vrijedno proucavanja.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 11:28 am 
Moderator

Slažem se, no tek sad postaje zanimljivo i razumljivije.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 11:58 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
Nromalno da nije provodnik Duha, nego čisti, suhoparni, egzatni filozof.

Pa da, možda ima tu nečega, vidiš. Kad se makne Moć i Duh sa pojedinca on zbilja pomalo podsjeća na impotentnog propovjednika i isprazog filozofa, LOL.

Sjenko je napisao/la:
Razvijene verbalne sposobnosti i malo natprosječne inteligencije i svatko to može, pogotovo ako sebe uvjeri da je ratnik i provodnik Duha. Čak su mu i alteri skrojeni da oponašaju ratnika, uvijek nastupa pokrovitelji ali strogo, želi pomoći jer shvaća kako nam je :mrgreen: no vidi se kak puca ko kokica kad ga se dirne u pravo dugme.

Nemoj vrijeđai i mene i sebe sa ovakvim ispadima ega, samorefleksije i nedostatkom kontrole, jer to nas zbilja ne vodi nigdje. Možda nismo besprijekorni ratnici no ne moramo bit ni zajedljiva djeca iz vrtića. Nemaš se razloga osjećati ugroženo od mene niti imaš što braniti. Prema tebi sam nastupio iskreno, ispričao sam ti se za krivu procjenu i pokušao ti približit svoje motive krajnje otvoreno i koliko sam najbolje znao i umio. Ako iza toga ne možemo razgovarat ko ljudi, nemojmo ni razgovarat uopće.

Btw moram nešto primjetiti, ti kažeš da se samozavaravam no ja mislim da ukoliko želiš otpisat mene i iskustva koje sam iznio to jednostavno nije "dovoljno dobro". Mi smo prešli točku samozavaravanja jer ona ne može objasnit izneseno. Priroda iskustava koje tvrdim da sam doživio se teško može "krivo shvatiti". Ili ti se točno dogodilo to što kažeš, ili lažeš sve, do zadnjeg jebenog slova. Ukoliko ne želiš vjerovat da sam iskren, u redu, tvoj stvar u krajnjem slučaju no nadalje ja vidim da imaš samo dvije opcije:

Ili me moraš proglasiti i vjerovati da sam potpuno lud i istinski krajnje poremećen, u smislu ljudi u munjari koji vjeruju da su Napoleon Bonaparte, samo je to stanje kod mene još i gore.

Ili me moraš proglesiti i vjerovati da sam istinski lažljivac i manipulator, egomanijak koji sve ovo radi zbog priznanja drugih i zadovoljenja nekih niskih poriva moći i važnosti. Ukratko duboko poremećena, patološki lažljiva i totalno iskvarena osoba.

Ukoliko misliš ostat dosljedan sebi i onom u što si odlučio vjerovat ove su ti jedine preostale opcije. Kad se već misliš "ne slagati" onda to barem radi kako treba.

Ne vrjeđam ja tebe, čak ni ne mislim o tebi, niti je ovo bio ispad ega. Ovo je bilo samo moje viđenje, koje ne mora biti točno niti ja tvrdim da je takvo, ali je moje i držat ću ga se.

Hvala ti što mi daješ opcije, ali ne moraš. Nisi istinski lažljivac ni manipulator (bar ne svjesni), o egomanijaku bi se možda i moglo pričati, no to svi nosimo u sebi.

Nisi ni lud, da si lud riječi ti nebi bile profinjene i dugačke, nego kratkem nepovezane i nekoheretno iscjepkane.

Ti vjeruješ u ono što govoriš, vjeruješ u svoj cilj potpune Slobode i daješ svoju energiju da bi ga pokušao objasniti. To je divno i za svaku pohvalu. Čovjek mora tu i tamo preispitati ono u što vjeruje, staviti to na kušnju, zato sam ti se i obratio. Da bi ti preispitao moje, a ja tvoje. Znam da si mi pristupio iskreno i pokušao objasniti ono što vidiš, zato se ne osjećam ugroženo od tebe, jer jednostavno nemam razloga. Nije da se ne slažem s tobom, rekli smo da se zezamo ne?

Ono što ne valja je što svakom drugom osporavaš njegov Cilj i pokušaje. Primjer su ti Formica i Promatrač čija su iskustva odmah poistovjetio sa onim starih vračeva. Ti ne znaš šta su oni vidjeli, ti možeš samo misliti, ali nikada nećeš znati pravu istinu, bar dok sam to ne doživiš. No svejedno ih kategoriziraš i guraš u NE VALJA kutiju , samo zato što ih ne poznaješ. Isto je i sa drugim tradicijama. Ne poznaješ ni jednu osim Toltečke, pa Toltečku uzdižeš, a ostale potkopavaš bez da si im dao šansu. Samo je Toltečka prava a sve druge su krive. Ja sam isto nekad tako mislio, ali onda sam dao i drugim tradicijama šansu, tražio poveznice i našao sam ih. Sve one pričaju o istom, žao mi je što to ne vidiš.

Sam kažeš da ti je kao ratniku glupo prosuđivati druge, a gore sam ti ostavio dva primjera prosuđivanja koja sigurno nisu nastala po Duhu, nego po egu i umu.

No možda sam u krivu :toothy2:

I btw pucaš ko kokica kad te se dirne u krivo mjesto, to je svojstveno svakom čovjeku pa i tebi, sam si rekao da nisi savršen :glasses7:

Još uvijek mi nisi objasnio spuštanje Duha :P

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 6:38 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Znači sad nisi provodnik duha, sad samo zanovjetaš 100% uvjeren u ono vani? :rofl

Naravno da nisam, pa zar to nije bolno očito? Običan sam čovjek isti kao i svi drugi, budaletina (kako bi rekao Pervan) i marioneta prve pozornosti, našeg opisa svijeta koji svijet nije, ko i svatko od nas. Jedina je razlika što sam jednom no NE svojom zaslugom i NE svojom energijom, uspio postići nešto uistinu nevjerovatno, polomiti lance, izaći iz kontejnera i udahnuti zraka s naviše točke, sa vrha najviše planine. Kažeš da to nije -sve- no je ti kažem da je, baš to i ne tražim od tebe da se sa mnom složiš jer to ne možeš, nego samo da ostaviš mogućnost da postoji mogućnost, jer to ionako moraš. (btw pitao si me odakle sam posuđivao energiju - od biljaka moći, ako te zanima više - PP) Nema tu ništa čudno. Šamani su od vajkada jeli lude gljive i razumijevali svijet. Čak i bilo koji ljudi koji za to imaju sklonosti. Pogledajte samo jedan sjajni primjer meni vrlo dragog čovjeka koji više nije živ, koji lijepo dopunjuje ovo što pričam o spoznaji istine i biljakama moći. Ovaj clip je sjajan, uživajte:

http://www.youtube.com/watch?v=fntiAF3OSts

Za postizanje najviše točke čovjeku trebaju dvije stvari - treba mu poznavanje cilja odn. usmjerenje i treba mu energija. Ne treba mu razum, ne treba mu mišljenje, ne treba mu vjerovanje, ne treba mu sigurnost u sebe, ne treba mu baš ništa, ništa osim energije i znanja kako da ju upotrijebi. Ovo je krajnji cilj svakog duhovnog učenja, svakog puta i svakog "tapkanja u mraku". Energiju jedino može koristiti vlastitu zato je treba sačuvati kroz, naravno, OČUVANJE ENERGIJE KROZ PREUSTROJ TONALA. Ukratko mora promjenit sebe i načine na koje njegova osobnost funkcionira. Mora biti u stanju da kroz sebe provode energiju glatko, bez tuburlencija, bez zastoja, bez začepljenja. Mora bit fluidan i besprijekoran. Mora bit skoro kao da ga nema, kao da nije tu. To je jedini meni poznati, ne, to je JEDINI način da se dosegne sloboda. Drugog puta za nas ljude jednostavno nema.

promatrač je napisao/la:
Pogledaj serije ovog video materijala, možda se štogod otčepi.

Pogledao sam prvi, no zašto mi, za ime Božje, daješ linkove na andromedance i na vanzemaljske civilizacije? :-) Jel to neka vrsta tvog uvrnutog humora? ;-) Već sam ti ranije rekao što mislim o tome, ne mislim, nisam u poziciji ni potvrditi ni zanijekati pa ne donosim nikakvo mišljenje. Nemam pojma, zbilja. No da je vjerovatno nešto postoji tamo vani, naravno da da. Teško da samo sami u ovom prostranstvu (ma šta pričam, svemir vrvi od života svih vrsta) no kud ću sa andromedancima kad sam i sam sebi previše? :-) Ti vidim voliš druge sustave razmišljanja i razumijevanja drugih oblika postojanja, i anorganskih i dalekih. Vrlo zanimljivi hobi, teško mogu zamislit zanimljiviji, zato baš pazi da te njegova ogromnost ne proguta.

Zadnja izmjena: lone_bird; ned sep 05, 2010 6:50 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 6:42 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Ono što ne valja je što svakom drugom osporavaš njegov Cilj i pokušaje. Primjer su ti Formica i Promatrač čija su iskustva odmah poistovjetio sa onim starih vračeva. Ti ne znaš šta su oni vidjeli, ti možeš samo misliti, ali nikada nećeš znati pravu istinu, bar dok sam to ne doživiš. No svejedno ih kategoriziraš i guraš u NE VALJA kutiju , samo zato što ih ne poznaješ.

Možda sam krenuo sa pogrešnim pristupom no namjera mi je bila dobra, valjda (znate čime se kaže ono da je popločan put u pakao...?). Ti jesi u pravu moram priznati, te ljude ne poznam dovoljno i da o njima ne znam ništa tako da uvijek postoji šansa da drobim gluposti. Pokušao sam istaknut razliku između namjere i Cilja -ratnika- i cilja -vidovnjaka- koji s ratništvom nemaju veze, kao što je Formica. Već sam ovo pokušavao pojasniti u više navrata pa mi izgleda ne uspijeva. Ratnici nisu u istraživanje onostranoga išli da im prođe vrijeme ni da vide malo šta ima tu vani, nego sa točno određenom svrhom i namjerom. Ne mogu zamislit Don Huana kako uzbuđeno prepičava Don Henaru kako je vidio velike stupove energije koji se pretvaraju u svemir i pulsiraju. Uvjeren sam da bi ga Henaro gledao kao da je lud. :-) Ratnici, na primjer, ako su se družili sa saveznicima onda je to bilo ili u svrhu zarobljavanja istih ili u slučajevima, kao u sanjanju, prevare istih i krađe energije. Imali su svoj cilj, u svoju agendu, onostrano je preogomno i preopasno da se tamo glumi list na vjetru, luta od jednog entiteta do drugog. Osobno mislim da je to samo oblik proširenja kontejnera, samozavaravanje i gubitak vremena no mišljenje ko mišljenje, ne mora bit točno. Moguće je valjda da se tamo i pronađe nešto da se trud isplati, tko će ga znati.

Sjenko je napisao/la:
Isto je i sa drugim tradicijama. Ne poznaješ ni jednu osim Toltečke, pa Toltečku uzdižeš, a ostale potkopavaš bez da si im dao šansu. Samo je Toltečka prava a sve druge su krive. Ja sam isto nekad tako mislio, ali onda sam dao i drugim tradicijama šansu, tražio poveznice i našao sam ih. Sve one pričaju o istom, žao mi je što to ne vidiš.

To jednostavno ne stoji. Ovo je forum Castanedinog učenja a ono je meni i najpoznatije pa se tema uvijek nekako vrti oko njega, to je točno, ali nikad nisam osporavao ni jedno učenje, niti bi to imalo smisla. Ovdje na forumu sam prenosio yoginsko tumačenje Boga, Duha i Namjere koje je zapravo vrlo precizno: http://tinyurl.com/2wgqnro. A ovdje (http://tinyurl.com/yogin5) je moj post završavao sa "Po meni i po mojem nesavršenom i nepotpunom viđenju, jedino što se donekle može usporedit sa toltečkim šamanizmom i jedini ljudi koji su pored toltečkih Naguala uspjeli postignut nešto cjelovitije i potpunije tumačenje svijeta su upravi indijski jogini. Njihovo tumačenje brahmana i svih ostalih sila koje određuju i definiraju svijet i čitavo stvaranje je zapravo vrlo točan. Skidam im kapu. To su ljudske jedinke vrijednje divljenja i inspiracije." Nadalje koristim i nešto meditacije a i često svoja zapažanja nadopunjujem Zen budističkim filozofijama. To je ono malo drugih tehnika i škola što poznajem. Meni osobno ne treba više lutati u raznim učenjima (mada i ona mogu svakako bit korisna) jer sam ono što sam tražio ili što nisam ni znao da sam tražio pronašao baš u Toltečkom Šamanizmu. Previše i predobro je utjecao na moj život a u njegovu ultimativnu efikasnost sam se osvjedočio na način da više dokaza ne trebam. Tehnike su davno koncipirane i razrađene od strane ultimativnih praktičara. Rade. Ostalo je nebitno. Naravno, nisu svi ljudi isti. Put se ne može definirat na samo jedan način i ograničit učenjem bilo kakve vrste. Učenje ima svrhu do jedne faze a onda nastupa njegova svojevrsna negacija i dopuštanje da se ono u nama uklopi s onim vani na način kako ono već najbolje zna.

Sjenko je napisao/la:
Još uvijek mi nisi objasnio spuštanje Duha :P

Tako ste me izmorili ovih dana da se osjećam poput iscjeđenog limuna, :-) zbilja nemam volje pisat više.
To ćemo ostavit za neki drugi put.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 6:48 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:

Tvoji postovi su bogati dobrim podsecanjima, na tome ti se zahvaljujem. I uzvraticu ti protivuslugom, mada je nisi trazio.

Kada ides svojim putem, ne zaboravi na srce. Jer, bez njega, od svega, na kraju nece ostati nista sto moze ziveti u svetlosti.

Umalo ti zaboravih zahvaliti na lijepim riječima, to bi bilo bezobrazno od mene, dakle:

Hvala ti na lijepim riječima. :) :love12:

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 7:06 pm 
Moderator

Nije uvrnuta šala, pogledaj andromedijance kao SF.

Ali ti si i dalje nevjerovatno zatvorenog uma iako ti se desilo to što ti se desilo, žao mi je, nemam vremena za to.
Kažeš da znaš -sve- a ne možeš prežvakati pišljivu drugu galaksiju u ovom malom svemiriću i tu širinu postojanja... jadno je to tvoje -sve- onda.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 7:25 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Umalo ti zaboravih zahvaliti na lijepim riječima, to bi bilo bezobrazno od mene, dakle:

Hvala ti na lijepim riječima. :) :love12:

Nema potrebe da se zahvaljujes lone_bird.

Obratila sam se tebi.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 7:35 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Nije uvrnuta šala, pogledaj andromedijance kao SF.

Ali ti si i dalje nevjerovatno zatvorenog uma iako ti se desilo to što ti se desilo, žao mi je, nemam vremena za to. Kažeš da znaš -sve- a ne možeš prežvakati pišljivu drugu galaksiju u ovom malom svemiriću i tu širinu postojanja... jadno je to tvoje -sve- onda.

Nemoj pred mene postavljati veće zahtjeve i imati veća očekivanja nego što bi imao od bilo kog drugog. Prvo zato jer nije fer a drugo zato jer se tako možeš lako razočarati. Moje -sve- je bilo pa prošlo. Neke stvari su možda ostale no čovjek sam sa svim svojim nesavršenostima, manam i "mišljenjima" baš kao i svatko drugi. Zašto to uvijek moram ponavljati? Zar sam ikad dao naslutiti drugačije?

Zatvorena uma valjda nisam - baš zato što nisam u mogućnosti ni prihvatiti ni odbaciti stvari koje si mi pokazao, o tome zbilja ne znam ništa. Suzdržao sam se, nisam rekao da je sranje. Kako onda mogu biti zatvorena uma? Što točno hoćeš da kažem? Aha, tako je!? Zanimljivo je? Super je? Podsjeća me na to i to? Neko mišljenje? Neku vezu koju uočavam s nečim drugim?

Neznam zbilja, postavio si me pred veliku paradigmu meni stranog znanja i sustava razmišljanja i zbilja ne znam što se tu od mene očekuje. Daj pomozi. Nemam ja ništa protiv andromedijanaca samo zbilja ne znam šta da radim sa njima.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 7:48 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Možda sam krenuo sa pogrešnim pristupom no namjera mi je bila dobra, valjda (znate čime se kaže ono da je popločan put u pakao...?). Ti jesi u pravu moram priznati, te ljude ne poznam dovoljno i da o njima ne znam ništa tako da uvijek postoji šansa da drobim gluposti. Pokušao sam istaknut razliku između namjere i Cilja -ratnika- i cilja -vidovnjaka- koji s ratništvom nemaju veze, kao što je Formica. Već sam ovo pokušavao pojasniti u više navrata pa mi izgleda ne uspijeva. Ratnici nisu u istraživanje onostranoga išli da im prođe vrijeme ni da vide malo šta ima tu vani, nego sa točno određenom svrhom i namjerom. Ne mogu zamislit Don Huana kako uzbuđeno prepičava Don Henaru kako je vidio velike stupove energije koji se pretvaraju u svemir i pulsiraju. Uvjeren sam da bi ga Henaro gledao kao da je lud. :-) Ratnici, na primjer, ako su se družili sa saveznicima onda je to bilo ili u svrhu zarobljavanja istih ili u slučajevima, kao u sanjanju, prevare istih i krađe energije. Imali su svoj cilj, u svoju agendu, onostrano je preogomno i preopasno da se tamo glumi list na vjetru, luta od jednog entiteta do drugog. Osobno mislim da je to samo oblik proširenja kontejnera, samozavaravanje i gubitak vremena no mišljenje ko mišljenje, ne mora bit točno. Moguće je valjda da se tamo i pronađe nešto da se trud isplati, tko će ga znati.

Pa svi navigatori su krenuli sa određenom svrhom i namjerom. Da bi spoznali sebe, svoje krajnje mogućnosti. Nemoj odbacivati Ciljeve drugih zato što ih oni ne definiraju isto kao ti. Možda Formica sam sebe ne naziva ratnikom, ali to ne znači da njegov Cilj u osvnovi nije isto kao Cilj jednog ratnika. Da se oslobodi sustava, matrice, strane instalacije i te nađe svoj svukupnost, potpunu Slobodu. Istina je da puno navigatora ne dođe do svog Cilja, no tu je više faktora u igri osim Cilja kao takvog.

Sjeti se da u knjigama postoje dvije faze učenja. Dok je Nagual tu i dok ga nema. Praktičarov zadatak je da sve nauči, zaboravi, te ponovno pronađe. Nebi se čudili da su se članovi Juanove družine međusobno prepucavali, prepričavali iskustva i povezivali ih da bi spoznali Pravilo i put. Tu dolaze traganje i sanjanje, tapkanje u mraku. Juanova loza je barem imala neku tradiciju, povezanost preko učitelja. Mi nemamo ništa, osim knjiga, interneta i ljudi koje zanimaju iste stvari. Kako ćemo sami pronaći put, ako ne razmjenjujemo iskustva i ne tražimo poveznice? Naša objašnjenja se možda razlikuju, ali Cilj je isti.

Castaneda je u Torresovoj knjizi rekao dolazi vrijeme novog Naguala, a taj Nagual je internet. Zato smo i ovdje, ne?

lone_bird je napisao/la:

To jednostavno ne stoji. Ovo je forum Castanedinog učenja a ono je meni i najpoznatije pa se tema uvijek nekako vrti oko njega, to je točno, ali nikad nisam osporavao ni jedno učenje, niti bi to imalo smisla. Ovdje na forumu sam prenosio yoginsko tumačenje Boga, Duha i Namjere koje je zapravo vrlo precizno: http://tinyurl.com/2wgqnro. A ovdje (http://tinyurl.com/yogin5) je moj post završavao sa "Po meni i po mojem nesavršenom i nepotpunom viđenju, jedino što se donekle može usporedit sa toltečkim šamanizmom i jedini ljudi koji su pored toltečkih Naguala uspjeli postignut nešto cjelovitije i potpunije tumačenje svijeta su upravi indijski jogini. Njihovo tumačenje brahmana i svih ostalih sila koje određuju i definiraju svijet i čitavo stvaranje je zapravo vrlo točan. Skidam im kapu. To su ljudske jedinke vrijednje divljenja i inspiracije." Nadalje koristim i nešto meditacije a i često svoja zapažanja nadopunjujem Zen budističkim filozofijama. To je ono malo drugih tehnika i škola što poznajem. Meni osobno ne treba više lutati u raznim učenjima (mada i ona mogu svakako bit korisna) jer sam ono što sam tražio ili što nisam ni znao da sam tražio pronašao baš u Toltečkom Šamanizmu. Previše i predobro je utjecao na moj život a u njegovu ultimativnu efikasnost sam se osvjedočio na način da više dokaza ne trebam. Tehnike su davno koncipirane i razrađene od strane ultimativnih praktičara. Rade. Ostalo je nebitno. Naravno, nisu svi ljudi isti. Put se ne može definirat na samo jedan način i ograničit učenjem bilo kakve vrste. Učenje ima svrhu do jedne faze a onda nastupa njegova svojevrsna negacija i dopuštanje da se ono u nama uklopi s onim vani na način kako ono već najbolje zna.

Upravo si rekao ono što ja tvrdim cijelo vrijeme. Učenje ima svrhu do jedne faze, a onda nastupa njegova negacija. Ja sam toltečko učenje preispitivao drugim učenjima i svojim vlastitim iskustvima, tu je došla negacija. Tek preko negacije sam spoznao vrijednost Toltečkog učenja. Problem je što nam Juan i Carlos baš i nisu ostavili previše tehnika, te su mnoga znanja postavili iz jednog kuta. Proučavajući druga učenja sam shvatio bit onoga što je Juan htio reći. Treba pogledati sve iz više kutova. Da si uz budizam i hinduizam unio u recimo Hermetizam, Kabalu, Hyperspace tehnike, Sufi tehnike, Kasiopejske transkripte, Bringers of dawn i ostale tradicije, uvidio bi da sve u osnovi nose isto, makar im se objašnjenja razlikuju. Ako se odvažiš na takav podhvat, možda i shvatiš što Promatrač hoće sa ovim Andromedijancima. To ti se zove simultano postojanje, koje može biti itekako dobar saveznik i izvor znanja. Recimo vibraciona sila ima svijest i ona je jedno simultanih postojanja. Hyperspace tehnike od Swerdlowa su dosta dobar put za saznavanje onoga što jesi ako se ispravno rabe.

Kad smo već kod saveznika. Nikad nije opisan u Carlosovim knjigama točan postputak za zarobljavanje saveznika. Da li ti znaš iz onoga što si pročitao prizvati saveznika na budno? Recimo ja sam to naučio kombinirajući znanje invokacije i evokacije i hyperspace tehnika. Kad sam uspio prizvati ono što se tamo naziva demonom, shvatio sam da je to ono što Juan naziva saveznikom. Singularni anorganski entitet koji se hrani sexualnom energijom i preko nje ga se priziva. U terminu je razlika velika, u suštini je uopće nema.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 7:59 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Nemoj pred mene postavljati veće zahtjeve i imati veća očekivanja nego što bi imao od bilo kog drugog. Prvo zato jer nije fer a drugo zato jer se tako možeš lako razočarati. Moje -sve- je bilo pa prošlo. Neke stvari su možda ostale no čovjek sam sa svim svojim nesavršenostima, manam i "mišljenjima" baš kao i svatko drugi. Zašto to uvijek moram ponavljati? Zar sam ikad dao naslutiti drugačije?

Zatvorena uma valjda nisam - baš zato što nisam u mogućnosti ni prihvatiti ni odbaciti stvari koje si mi pokazao, o tome zbilja ne znam ništa. Suzdržao sam se, nisam rekao da je sranje. Kako onda mogu biti zatvorena uma? Što točno hoćeš da kažem? Aha, tako je!? Zanimljivo je? Super je? Podsjeća me na to i to? Neko mišljenje? Neku vezu koju uočavam s nečim drugim?

Neznam zbilja, postavio si me pred veliku paradigmu meni stranog znanja i sustava razmišljanja i zbilja ne znam što se tu od mene očekuje. Daj pomozi. Nemam ja ništa protiv andromedijanaca samo zbilja ne znam šta da radim sa njima.

Gle, samo sam predložio da to pogledaš (kad stigneš) i ništa ne moraš ni prihvatiti ni odbaciti. To je sve što se tiće potrebne otvorenosti.
Činilo mi se da ćeš možda u toj priči prepoznati nešto, zato sam ti predložio da to pogledaš.

Evo ovo ti može biti uvod da stekneš dojam o čem se priča: viewtopic.php?p=88658#p88658

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 8:25 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Pa svi navigatori su krenuli sa određenom svrhom i namjerom. Da bi spoznali sebe, svoje krajnje mogućnosti. Nemoj odbacivati Ciljeve drugih zato što ih oni ne definiraju isto kao ti.

Ne brine mene kako drugi definiraju svoje ciljeve - mene brine koliko su ih sposobni definirati. A nisu. To je ono oko čega se ti i ja ne možemo nikako složiti, jednostavno zato jer nastupamo iz drugih pozicija. Ti braniš pravo svakog čistog pojedinca na prosvjetljenje i u teoriji si potpuno u pravu a ja znam o čemu pričam. Kad se već ne možemo složiti možda je bolje onda da se i prestanemo međusobno mučiti.

Sjenko je napisao/la:
Castaneda je u Torresovoj knjizi rekao dolazi vrijeme novog Naguala, a taj Nagual je internet. Zato smo i ovdje, ne?

Ponovo se surećemo s istim problemom ovdje. Barataš pojmovima koje kao ni većina ljudskog roda ne razumiješ. Ti u biti nemaš pojma što je to Nagual dok sam ga ja vidio i doživio na svojoj koži i zato ja i ti o Nagualu ne možemo razgovarati. Nagual nije i ne može biti internet i veću glupost dugo nisam čuo. Nemoj se samo sad opet naljutiti molim te. Sad je rasprava krenula u puno zdravijem i kvalitetnijem tonu pa se potrudimo da tako i ostane.

EDIT: Sad me šupilo. Možda misliš na naguala u ljudskom obličju, ne na naguala pravog. Ovako već ima više smisla tvrdnja.

Sjenko je napisao/la:
Upravo si rekao ono što ja tvrdim cijelo vrijeme.

Nikad nisam ni tvrdio suprotno, jednostavno smo pričali o različitim stvarima.

Sjenko je napisao/la:
sam shvatio bit onoga što je Juan htio reći. Treba pogledati sve iz više kutova. Da si uz budizam i hinduizam unio u recimo Hermetizam, Kabalu, Hyperspace tehnike, Sufi tehnike, Kasiopejske transkripte, Bringers of dawn i ostale tradicije, uvidio bi da sve u osnovi nose isto, makar im se objašnjenja razlikuju.

Za dobar dio toga čujem sad upravo prvi put. Ako imaš kakav zanimljivi link gdje se ukratko govori o tim tehnikama/učenjima .... Posebno onim koje najbolje nadopunjuju toltečko znanje.

Sjenko je napisao/la:
Ako se odvažiš na takav podhvat, možda i shvatiš što Promatrač hoće sa ovim Andromedijancima. To ti se zove simultano postojanje, koje može biti itekako dobar saveznik i izvor znanja.

Svaka čast no o tome zbilja ne znam ništa. Ne volim govoriti o stvarima koje ne poznajem. Ako i kad jednom budem imao iskustva s time možemo pričati i o tome.

Sjenko je napisao/la:
Kad smo već kod saveznika. Nikad nije opisan u Carlosovim knjigama točan postputak za zarobljavanje saveznika. Da li ti znaš iz onoga što si pročitao prizvati saveznika na budno?

Ne znam. Mogu ti jedino reći da su moji sanjalački saveznici uz mene i noću i danju kao i uz sve sanjače i dovoljno je da pomislim na njih da se jave. U budnom stanju mogu ga čuti u obliku šuma u ušima koji samo zazuji odgovor DA/NE na bilo koje pitanje koje mu postavim. Smatram ih beskoristnim i njihovu pomoć bilo koje vrste ne koristim. Čak mi je i neugodno pričati o njima jer zvučim kao jebeni luđak. :D

Sjenko je napisao/la:
Recimo ja sam to naučio kombinirajući znanje invokacije i evokacije i hyperspace tehnika. Kad sam uspio prizvati ono što se tamo naziva demonom, shvatio sam da je to ono što Juan naziva saveznikom. Singularni anorganski entitet koji se hrani sexualnom energijom i preko nje ga se priziva. U terminu je razlika velika, u suštini je uopće nema.

Zašto bi, za ime Božje, netko želio prizvati seksualnog anorganskog vampira na sebe?? Nemamo li dovoljno problema u životu sa samim sobom zar nam još trebaju petljanije sa moćnim, prijetvornim i opasnim entitetima?

Zadnja izmjena: lone_bird; ned sep 05, 2010 8:55 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 8:27 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Gle, samo sam predložio da to pogledaš (kad stigneš) i ništa ne moraš ni prihvatiti ni odbaciti. To je sve što se tiće potrebne otvorenosti.
Činilo mi se da ćeš možda u toj priči prepoznati nešto, zato sam ti predložio da to pogledaš.

Pogledat ću. Javit ću ti.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 8:29 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Pozdrav svima, nisam već dugo pisao po Galaksiji, u zadnje vrijeme samo čitam :)

Interesantan i veoma riječit način razlaganja interpretacije lone_bird, čini mi se kao da daješ naslutiti da ti imaš drugačiji "uvid" od ostalih članova ove diskusije. Čini mi se kao da želiš reći da energetsko spiritualna iskustva, promjene percepcije i viđenja ovih navigatora ne vode na pravi put. Bi li mi mogao objasniti zašto misliš da ti iznesena iskustva po potpisu i okusu liče na drevne vračeve? Po čemu zaključuješ da oni koji su ih doživjeli upadaju u "zamku" drevnih vračeva? Koliko mene moje iskustvo služi, viđenja i jesu tu da bi spoznali Pravilo, koje se promjenilo od Juanovog vremena.

Također me zaintrigiralo to što djeliš ljude na "treću generaciju sljedbenika toltečkog šamanizma" i ostale. Ne znam jesi li proučavao neka druga učenja, no sva kao svoj cilj imaju konačno "prosvijetljenje", povratak Jednom. Možda se razlikuju po interpretaciji, po opisu svijeta od onog Toltečkih vračeva, ali suština je ista. Koliko me moje sjećanje služi, a prošlo je neko vrijeme od čitanja Carlosovih djela :) Juan je rekao da dolazi treći krug vidovnjaka, a ne treći krug sljedebenika toltečkog šamanizma, te da će ih bit mnogo u usporedbi s drugim krugom zbog promjena koje trenutačno nastupaju. Naravno uvijek će biti onih koji misle da vide suštinu, onih koji su zapetljani u grandiozne riječi, dok im poanta stalno izmiče. No u zadnje vrijeme se također bude i oni koji suštinu umiju vidjeti, neovisno o tome koje objašnjenje, termine i nazive koriste da bi imenovali ono što vide. To su po meni pravi vidovnjaci trećeg kruga. Sam Don Juan je rekao da je vračev opis svijeta, samo opis svijeta :)

Puno riječi si iznio lone_bird, no gdje je moć koja tim riječima daje vrijednost?

Sad tek procitah sve sto si napisao na ovu temu! :thumbup: Odusevljena sam! \:D/ :blob: :love8:

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 8:37 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Nemamo li dovoljno problema u životu sa samim sobom zar nam još trebaju petljanije sa ................?

Vidiš tu je ta navika tromosti tonala da ostane isti, da se popis ne promjeni.
Ja sam ja, i bavit ću se sobom, a ono je ono i to nek ostane tamo, neću se petljati u to.

Zapravo i nije sve tako odvojeno kao što Tonal kaže, nije strogo odvojeno "ono u vezi samog sebe" i "ono vani, drugi entiteti".

Što misliš zašto ih čuješ u svojim ušima?

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 8:55 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Vidiš tu je ta navika tromosti tonala da ostane isti, da se popis ne promjeni.

Nemam ništa protiv mijenjanja popisa, samo, to bi onda trebalo napravit na pametan način. Možeš mijenjat i popis skokom s mosta tako. Entitetima se treba bavit samo kad jako dobro znaš što radiš i što od njih hoćeš. Sve drugo je prilično glupa stvar, po meni. Te stvari nikako nisu za zajebanciju, nedaj bože to naučit na teži način.

promatrač je napisao/la:
Zapravo i nije sve tako odvojeno kao što Tonal kaže, nije strogo odvojeno "ono u vezi samog sebe" i "ono vani, drugi entiteti".

Što misliš zašto ih čuješ u svojim ušima?

Tonal u praksi ne zna razlikovat sebe i nagual, točno. :) Kako je ono rekao sveti ... neki "Bože, daj mi snage da mirno podnesem stvari koje ne mogu promijeniti, podaj mi hrabrosti da promijenim stvari koje mogu promijeniti, i daj mi mudrosti da razlikujem to dvoje." Nije ova zadnja rečenica uzalud.

Ne znam zašto ih čujem u ušima. Vjerovatni imamo neku... vezu.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 8:59 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Ne brine mene kako drugi definiraju svoje ciljeve - mene brine koliko su ih sposobni definirati. A nisu. To je ono oko čega se ti i ja ne možemo nikako složiti, jednostavno zato jer nastupamo iz drugih pozicija. Ti braniš pravo svakog čistog pojedinca na prosvjetljenje i u teoriji si potpuno u pravu a ja znam o čemu pričam. Kad se već ne možemo složiti možda je bolje onda da se i prestanemo međusobno mučiti.

Možda bi bilo bitno da kažem da je danas puno navigatora dobilo pozivnicu, te su zato definicije nebitne.

lone_bird je napisao/la:
Pa svi navigatori su krenuli sa određenom svrhom i namjerom. Da bi spoznali sebe, svoje krajnje mogućnosti. Nemoj odbacivati Ciljeve drugih zato što ih oni ne definiraju isto kao ti.

Sjenko je napisao/la:

Ponovo se surećemo s istim problemom ovdje. Barataš pojmovima koje kao ni većina ljudskog roda ne razumiješ. Ti u biti nemaš pojma što je to Nagual dok sam ga ja vidio i doživio na svojoj koži i zato ja i ti o Nagualu ne možemo razgovarati. Nagual nije i ne može biti internet i veću glupost dugo nisam čuo. Nemoj se samo sad opet naljutiti molim te. Sad je rasprava krenula u puno zdravijem i kvalitetnijem tonu pa se potrudimo da tako i ostane.

EDIT: Sad me šupilo. Možda misliš na naguala u ljudskom obličju, ne na naguala pravog. Ovako već ima više smisla tvrdnja.

[/quote]

Dobro te je šupilo. Btw, digresija, nemoj mi govoriti da li sam ja vidio Nagual (ne čovjeka :D) ili ne, zato što samo ja to najbolje znam :)

lone_bird je napisao/la:
Za dobar dio toga čujem sad upravo prvi put. Ako imaš kakav zanimljivi link gdje se ukratko govori o tim tehnikama/učenjima .... Posebno onim koje najbolje nadopunjuju toltečko znanje.

Nijedna ne nadopunjuje Toltečko znanje, samo daje drugačiji pogled na istu stvar.
Ja sam ti ponajviše stvari saznao od drugih ljudi sa različitih foruma, s kojih sam onda skidao materijale i knjige. Jedan od tih je ovaj na kojem pišemo :) Dat ću ti linkove za druge: http://sirius-a.nu.mu/ http://forum.superzona.org/index.php (u oba foruma ima naglaska na hyperspace tehnikama (u koje su uklopljena simultana postojanja, okultnom, hermetizmu, kabali i programiranju) http://www.forumohalu.org/index.php (ovaj forum je svaštara, u zadnje vrijeme naglasak na Vedama)

Eto to su neki od foruma, samo da te upozorim, ako misliš ići na njih probaj shvatiti poantu njihovih objašnjenja, jer će se ona toliko razlikovati od tvojih da će na prvi pogled izgledati kao da pričate o različitima stvarima. I pobogu nemoj govoriti da si ti jedini izabrani jer će te u najboljem slučaju storpedirati sa foruma (vjeruj mi da o ostalim mogućnostima ne želiš ni razmišljati :twisted: )

lone_bird je napisao/la:

Ne znam. Mogu ti jedino reći da su moji sanjalački saveznici uz mene i noću i danju kao i uz sve sanjače i dovoljno je da pomislim na njih da se jave. U budnom stanju mogu ga čuti u obliku šuma u ušima koji samo zazuji odgovor DA/NE na bilo koje pitanje koje mu postavim. Smatram ih beskoristnim i njihovu pomoć bilo koje vrste ne koristim. Čak mi je i neugodno pričati o njima jer zvučim kao jebeni luđak. :D

Hehe, kužim što hoćeš reć, mnogi čudno gledaju na te glasove u uhu koji savjetuju stvari :P

lone_bird je napisao/la:

Zašto bi, za ime Božje, netko želio prizvati seksualnog anorganskog vampira na sebe?? Nemamo li dovoljno problema u životu sa samim sobom zar nam još trebaju petljanije sa moćnim, prijetvornim i opasnim entitetima?

Moraš pitat Juana zašto vračevi imaju saveznike, možda radi energy boostova, možda radi znanja, drugačije perspektive, zaštite, tko će ga znat :-k

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 9:12 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Eto to su neki od foruma, samo da te upozorim, ako misliš ići na njih probaj shvatiti poantu njihovih objašnjenja, jer će se ona toliko razlikovati od tvojih da će na prvi pogled izgledati kao da pričate o različitima stvarima.

Bez brige. Nisam amater i znam lurkat. Svoj fanatizam iskazujem samo u kontroliranim uvjetima ;-) recimo ovdje. Thnx za linkove.

Sjenko je napisao/la:
I pobogu nemoj govoriti da si ti jedini izabrani jer će te u najboljem slučaju storpedirati sa foruma (vjeruj mi da o ostalim mogućnostima ne želiš ni razmišljati :twisted: )

Ne mislim da sam ni po čemu poseban ni izabran. Štoviše, mislim, čak i znam da se stvari koje su se meni dogodile događaju mnogim ljudima, stalno.

Sjenko je napisao/la:
Moraš pitat Juana zašto vračevi imaju saveznike, možda radi energy boostova, možda radi znanja, drugačije perspektive, zaštite, tko će ga znat :-k

Sve to stoji, samo, ratnici Don Hunova znanja i kalibra znaju kako s njima na kraj. Dok ne znaš točno što od njih hoćeš i na koji način to ostvarit bolje se je držat dalje.

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 9:47 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Bez brige. Nisam amater i znam lurkat. Svoj fanatizam iskazujem samo u kontroliranim uvjetima ;-) recimo ovdje. Thnx za linkove.

Nema problema, nadam se da će ti pomoći :)

lone_bird je napisao/la:

Ne mislim da sam ni po čemu poseban ni izabran. Štoviše, mislim, čak i znam da se stvari koje su se meni dogodile događaju mnogim ljudima, stalno.

Pa onda to samo znači da su mnogi izabrani :P Sve u svemu, slažem se s tobom, nagli porast svjesnosti i je odrednica trećeg kruga vidovnjaka :)

lone_bird je napisao/la:
Sve to stoji, samo, ratnici Don Hunova znanja i kalibra znaju kako s njima na kraj. Dok ne znaš točno što od njih hoćeš i na koji način to ostvarit bolje se je držat dalje.

Istina, samo napuhana budala priziva ono što ne može kontrolirat :)

Vrh

PostPostano: ned sep 05, 2010 9:58 pm 
Član foruma

Hvala Natu i Tragom_ptice_dodo na podršci :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.