Sada je: pon maj 05, 2025 12:54 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbi i Hrvati
PostPostano: pon aug 09, 2010 7:04 pm 
Član foruma

Prvo da ti se zahvalim šta me nisi napao nego objasnio neke stvari više manje... :thumbup:

Drugo stvarno al stvarno mi se ne više raspravljat o povijesti jer ispadnem sa svojim stavovima glupi kad raspravljam sa srbima i sa hrvatima...
Svi imaju neku svoju istinu...

I jedni i drugi su više puta pokušali u povijesti živjeti zajedno u jednoju državi i nije im išlo...
Razloga ima više i tu ima razilaženja...
Smiješna mi je ona:"Ko nas bre zavadi?" :mrgreen:

Ali još smješnija mi je ona da je najvažnija lekcija povijesti da iz nje niko niš ne nauči...
I tako vrtimo se u krug, malo smo iliri pa se malo koljemo,
pa smo malo slaveni pa se opet malo koljemo,
pa smo malo srbi i hrvati pa se opet malo koljemo,
pa smo onda jugoslaveni pa se opet malo koljemo...

Ok ti kažeš da smo sad svi srbi, ne kontam šta time rješavamo, ozbiljno ti kažem...
Kad govorim o Hrvatskoj, ne mogu o Srbiji jer premalo znam, o tome al pretppostavljam da ni tamo nije ništa bolje,
hoće li nam to poništit državni dug,
hoće li nam to vratit rasprodana poduzeća,
hoće li nam to izgradit tvornice u kojima će ljudi radit...

Stvarno meni je skroz svejedno, nek sam i danac, šta me briga...
Ali opet nakon svega ja sam ovdje gdje jesam, godina je 2010.,
nije nam bajno, nije nimalo
i nekako mi nema smisla opterećivat sa tim šta je bilo prije XXXXXXX godina, kao ni glupostima poput narodnosti, vjere, ....

evo pogledaj samo prvih par minuta aamonovog videa George Carlin on our similarities

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=10&t=2287&start=640

kolko god da je smiješno, još više je istinito :mrgreen:

Tako jednostavno, a tako jako...
Podjeli pa vladaj...
Opet i opet...
I ajmo se malo klat zbog vjere, pa malo zbog ovog, pa malo zbog onog...

I onda nadam se jednog dana da ćemo shvatit da smo svi ljudi...

LJUDI

Svi, ja, ti i svi na Majci Zemlji!!!

I oprosti, al ja vjerojatno nikad neću shvatit zašto je bitno uvjerit ljude
da pripadaju nekom narodu...
I ne krivim ako ti misliš da sam u krivu,
jednostvno ja bih radije pokušo na drugi način...

Na kraju krajeva svi se krećemo nekim svojim putevima, ali dolazimo do istog odredišta... :wink:

Eto ne želim ti govorit šta ćeš ti radit, samo bi htio da pokušaš shvatit... :kiss:

:blob:

iiiihaaaaaaaaaa

Vrh

PostPostano: pon aug 09, 2010 7:46 pm 
Član foruma

Ovde
http://www.youtube.com/watch?v=qDyebCA6 ... re=related
je Deretić, ma šta mislili o njemu, odlično primetio kako je politika Vatikana na pograničnim područjima katoličkog uticaja bila sistematsko razvijanje mržnje prema istočnim susedima, prema pravoslavnim narodima (oni su "šizmatici" cigani, niža vrsta...). Tako su Poljake programirali da mrze Ruse, Hrvate da mrze Srbe, a ja bih dodao i Ukrajinske unijate da mrze Ruse, to je aktuelno i danas.
Ovde
http://www.youtube.com/watch?v=3Gj5FwLA ... re=related
kazuje kako su na isti način koristili i Mađare.

Ta politika programiranja mržnje i zavade ima i svoj službeni naziv u Vatikanu. To je dakle službena tajna Vatikana koju on ovde otkriva.

O tome govori na 5:10 min. i dalje.

S druge strane, Srbi nikada nisu mrzeli Hrvate, ni katoličku crkvu kao takvu. Ovde
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/m ... lavlja.pdf
je pismo don Frana Ivaniševića upućeno Stepincu. U tom pismu lepo opisuje kakav je bio položaj katoličke crkve u Srbiji do II sv. rata. Na misama u Beogradu uvek je bilo više pravoslavnih nego katolika. Apsolutno nikakvih problema nisu imali. A danas pravoslavni u Hrvatskoj moraju da se kriju da ih razularena horda "civiliziranih europejaca" ne prebije na ulici.

Zaista neko tu ima veliki problem sa programiranjem.

I da naglasim jer nekima niije jasno: uopšte me ne interesuje toliko sama istorija, jer nisam ni kvalifikovan za nju, koliko njena manipulacija i programiranje ljudi kroz istoriju. A mi, Srbi i Hrvati, idealni smo za takvo proučavanje.

Pošto je i ovaj sajt posvećen razotkrivanju svih mogućih manipulacija, tema je na mestu i treba da se razvija.
Zato ne lupajte više da je ova tema jadna i da smo svi mi samo ljudi. To tek treba da postanemo kada se probudimo.

Vrh

PostPostano: pon aug 09, 2010 9:02 pm 
Član foruma

Deretić možda ima pravo kad kaže tako o vatikanu, uopće me nebi čudilo s obzirom na to šta su sve napravili kroz povijest, ovo im ne bi bio ni najmanji problem...
Ali sve ostalo o čemu priča je u najmanju ruku smiješno...

A što to on govori da je smiješno??
Ajde malo bolje pogledajte i sve će vam bit jasno!!

I zato ga ja ne mogu uzeti zaozbiljno kao ni vas koji ga uzimate...

Nekako mi je ova rasprava ravna npr. raspravi o benzinskom i dizelskom motoru...
Zastarjele tehnologije, štetne za okoliš, odavno trebale bit zamjenjene električnim il nekim drugim motorom, al nekom to nije odgovaralo, eto bitno da se skreće pozornost s važnog...

Odo ja sad odavde jer eto događa se to što sam i mislio da će se dogodit... :mrgreen:

iiiihaaaaaaaaaa

Vrh

PostPostano: pon aug 09, 2010 9:38 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
A danas pravoslavni u Hrvatskoj moraju da se kriju da ih razularena horda "civiliziranih europejaca" ne prebije na ulici.

auuu, baš si lepo programisan Pantelijo
onda je zagrebački prota Milenko sav u plavom s obzirom da je isti tude barem od kako ga ja viđam po gradu a viđam ga duuuugoooo i često, mora da je to čudo hriščanstva da je preživio 1990-95 a da mu ni dlaka s brade nije pala osim prilikom češljanja....

Nebih se mogao apsolutno složiti s novodom da je ova tema besmislena, naime ima svoj puni smisao kad se shvati koliko su i oni svjesniji kad im "počeneš prebrojavati krvna zrnca" krvavo programirani ispod kože...
Možda je "svjesnost" samo maska, možda nema razlike dal mantraš Hari Ram ili Turbo Folk kad nekog ogoliš "do koske" sve bude isto....

GOTO auuu

Vrh

PostPostano: pon aug 09, 2010 11:32 pm 
Član foruma

pljujete si pod noge...
nikako da se odmaknete do cetrdesetih proslog stoljeca zar od tuda pocinje povjest?
di su 13 godine itd.... pa stotine tisuce unatrag.
kvar se nemoze otklonti niti krpati- popraviti trajno ako nije pronadjen uzrok, rijesen.

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 12:09 am 
Član foruma

Ova tema je mjesto gdje se moraju dijelit uputnice za bolničko liječenje.

Svo naše znanje, koje je tek informacija, može biti vrijedno ili bezvrijedno. Upijajući ga poput spužve, možemo ga lako ponavljati i pričati o njemu logično i uvjerljivo, bez da razumijemo išta o njemu.

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 7:42 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Ovde
http://www.youtube.com/watch?v=qDyebCA6 ... re=related
je Deretić, ma šta mislili o njemu, odlično primetio kako je politika Vatikana na pograničnim područjima katoličkog uticaja bila sistematsko razvijanje mržnje prema istočnim susedima, prema pravoslavnim narodima (oni su "šizmatici" cigani, niža vrsta...). Tako su Poljake programirali da mrze Ruse, Hrvate da mrze Srbe, a ja bih dodao i Ukrajinske unijate da mrze Ruse, to je aktuelno i danas.
Ovde
http://www.youtube.com/watch?v=3Gj5FwLA ... re=related
kazuje kako su na isti način koristili i Mađare.

Ta politika programiranja mržnje i zavade ima i svoj službeni naziv u Vatikanu. To je dakle službena tajna Vatikana koju on ovde otkriva.

O tome govori na 5:10 min. i dalje.

S druge strane, Srbi nikada nisu mrzeli Hrvate, ni katoličku crkvu kao takvu. Ovde
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/m ... lavlja.pdf
je pismo don Frana Ivaniševića upućeno Stepincu. U tom pismu lepo opisuje kakav je bio položaj katoličke crkve u Srbiji do II sv. rata. Na misama u Beogradu uvek je bilo više pravoslavnih nego katolika. Apsolutno nikakvih problema nisu imali. A danas pravoslavni u Hrvatskoj moraju da se kriju da ih razularena horda "civiliziranih europejaca" ne prebije na ulici.

Zaista neko tu ima veliki problem sa programiranjem.

I da naglasim jer nekima niije jasno: uopšte me ne interesuje toliko sama istorija, jer nisam ni kvalifikovan za nju, koliko njena manipulacija i programiranje ljudi kroz istoriju. A mi, Srbi i Hrvati, idealni smo za takvo proučavanje.

Pošto je i ovaj sajt posvećen razotkrivanju svih mogućih manipulacija, tema je na mestu i treba da se razvija.
Zato ne lupajte više da je ova tema jadna i da smo svi mi samo ljudi. To tek treba da postanemo kada se probudimo.

Ne sumnjam da je Vatikan, i ne samo oni, režirao puno toga na ovim prostorima, da su između ostalog oni i jedni od planera ovog zadnjeg rata, no stvar nije tako crno bijela. Mislim da su problemi počeli kad se Država SHS, koja je nastala 29.10.1918., ujedinila sa Kraljevinom Srbijom 1.12.1918, te je time nastala Kraljevina SHS, kasnije nazvana Kraljevina Jugoslavija. Znači, Država SHS, sa glavnim gradom Zagrebom, je živjela oko mjesec dana. Iz nekog čudnog razloga, hrvatski političari su se htjeli udružiti sa Srbima u jednu zemlju, i nikako mi nije jasno zašto. Tu su počeli problemi, jer su Srbi zauzeli cjelokupnu vlast ( što je i logično, sa obzirom da je glavni grad bio Beograd), i vladala je srpska kraljevska obitelj. U svim segmentima vlasti su bili glavni, dok su nacionalne slobode drugih naroda bile ugušene. To ne moram učiti iz povijesnih knjiga, nego znam od ljudi koji su živjeli u toj državi. U vojsci su Srbi bili apsolutna većina, dok je ostalih naroda bio zanemariv broj. Zar nije logično da svi narodi jednako participiraju u vlasti, ako su svi ravnopravni?
Onda je došao 2. svjetski rat, stvaranje NDH, gdje je na jednom teritoriju bilo mali milijun vojski, gdje nisi znao tko pije a tko plaća, ukratko nered apsolutni. Ustaše su, nažalost, napravile veliko zlo nad Srbima, Romima, Židovima i sl., i tu nema tajni, kao što su i četnici, na području NDH, gdje su bili većina (npr. u Lici) također napravili puno lošega drugima. Ustaše su to radile možda i djelomično iz odmazde, zbog gušenja sloboda Hrvatima u Kraljevini Jugoslaviji.
Nakon toga je stigla socijalistička Jugoslavija, gdje su, budimo realni, Srbi opet bili glavni igrači. U vojsci su bili apsolutna većina, u policiji, državnim službama na rukovodećim pozicijama. Dokaza o namještanjima poslava je bilo i previše, i bili su tako očiti da je to bilo smiješno. Npr., moj otac se nakon fakulteta nije mogao zaposliti u svom rodnom kraju zbog nacionalnosti (to su mu i otvoreno rekli, da stvar bude gora, a da stvar bude žalosnija, tamo Srbi uopće nisu većina). Također, u kraju odakle mi je majka, Hrvati su uvijek bili 100 %, dok su u policiji uvijek radili samo Srbi. Zašto oni, ako smo svi ravnopravni i vlada bratstvo i jedinstvo? Zar nije logičnije zaposliti domaće ljude? Da, domaći su se prijavljivali za rad u policiji, no nisu ih primali.
Ove situacije je bilo nemoguće vidjeti u Srbiji, jer tamo je situacija bila čista, dok u Hrvatskoj se na svakom koraku vidjelo tko stvarno vlada i da nema tog "bratstva i jedinstva". Zato se ne morate čuditi zašto su Hrvati, i ostali nesrpski narodi, htjeli izaći iz te bezvezne zemlje, koja je bila samo priprema za ovo što imamo danas. Uz Srbe, možda jedini narod koji je žalio, a i danas možda žali za SFRJ, su muslimani, jer im je Tito dao status nacije pa su ga štovali kao boga. Srbi su najveći jugonostalgičari, a dokaz tome je što su forsirali jugoslavenske simbole do nedavno, a i danas ih imaju poprilično, iako je ta zemlja odavno nestala, a takvi su jer im je u toj državi bilo super, imali su sve i potpunu vlast.
Nažalost, dogodio se i ovaj zadnji krvavi rat, sa puno žrtava i ruševina, a forsira se teza kako se ništa nije dogodilo. Nikako ne mogu razumjeti Srbe, koji kad dođu u Hrvatsku, se čude zašto mnogi ljudi ovdje imaju toliki antagonizam prema njima, zašto im smeta njihov govor i sl., dok, kako tvrde, u Srbiji Hrvati nikome ne smetaju. Odgovor je vrlo jednostavan, a to je da hrvatske granate nisu padale po Srbiji, nego obrnuto, i to je činjenica. Odjednom se glumi da se ništa nije dogodilo, da smo braća kao i prije, do to nije istina, i treba pogledati u oči. Previše se prolilo krvi, razorilo materijelnih dobara, previše je nestalih i izbjeglih da bi smo se sad pretvarali kako je sve ok. Tko je razorio Vukovar i pobio one jadne ranjenike u bolnici? Škabrnju? Srebrenicu? Prestanimo se pretvarati kao da se ništa nije dogodilo, ako ne ništa, onda barem iz poštovanja prema tim žrtvama.
Ono što me žalosti, a što je najbitnija stvar u cijeloj priči, je da su ova dva naroda namjerno posvađana, i na tome se radi već jako dugo. Nije bitno tko koga napada, bitno je da se ratuje. Vjerujem da to ima veze sa određenim energijama koje prolaze kroz ovo područje, a koje bi trebale ostati blokirane, te je najbolji način blokade konstantno svađati narode koji žive na ovim prostorima.

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 1:18 pm 
Član foruma

Ako se sjedinimo u europskom planu neizbjezno s gnusanjem prihvatit ces gorku istinu. nestajemo... apsolutno je tocno sto iznosis

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 2:28 pm 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Ne sumnjam da je Vatikan, i ne samo oni, režirao puno toga na ovim prostorima, da su između ostalog oni i jedni od planera ovog zadnjeg rata,

Ako ti je ovo jasno, onda je sve ostalo što si napisao u kontradikciji sa tim.

MOONLIGHT je napisao/la:
Mislim da su problemi počeli kad se Država SHS, koja je nastala 29.10.1918., ujedinila sa Kraljevinom Srbijom 1.12.1918, te je time nastala Kraljevina SHS, kasnije nazvana Kraljevina Jugoslavija. Znači, Država SHS, sa glavnim gradom Zagrebom, je živjela oko mjesec dana. Iz nekog čudnog razloga, hrvatski političari su se htjeli udružiti sa Srbima u jednu zemlju, i nikako mi nije jasno zašto. Tu su počeli problemi, jer su Srbi zauzeli cjelokupnu vlast ( što je i logično, sa obzirom da je glavni grad bio Beograd), i vladala je srpska kraljevska obitelj. U svim segmentima vlasti su bili glavni, dok su nacionalne slobode drugih naroda bile ugušene. To ne moram učiti iz povijesnih knjiga, nego znam od ljudi koji su živjeli u toj državi. U vojsci su Srbi bili apsolutna većina, dok je ostalih naroda bio zanemariv broj. Zar nije logično da svi narodi jednako participiraju u vlasti, ako su svi ravnopravni?

Hrvati i Slovenci su najviše hteli da se ujedine u Kraljevinu Jugoslaviju, da bi je kako su posle rekli: "Iskoristili kao dobrog konja". Znali su da onako fantomski kao narod i država ne bi ostalo ništa od njih pored zapadnih suseda.
To što govoriš o diskriminaciji drugih naroda je izvrtanje činjenica: ti "drugi" narodi su ono što Deretić sada nanovo otkriva a tada se dobro znalo. Srbi su najbolje očuvali zajednički izvor svih "naroda" koji su posle izmišljeni podelama i sukobima. Zato su na meti Vatikana. Srbi ne čuvaju neko svoje "srpstvo" nego tu izvornost svih nas. Zato se napadaju. I ta "diskriminacija" je samo lažna optužba od strane onih koji bi sve da podele i isperu mozak narodima od prave istorije i zajedničkog porekla.

Kada su Srbi hteli da budu više gazde u svojoj kući - koja jeste njihova - onda su vatikanci ubili kralja Aleksandra.

Sve ostalo što pišeš je takođe izvrtanje po dobro poznatom programu. Srbi su u SFRJ bili sluge i žrtve slovenačkih i hrvtskih političara. Samo su vojsku držali, zbog tradicije i jer niko drugi nije mogao, i zbog brojnosti. Kada je Ranković hteo da se malo pobuni i poveća srpski uticaj, Hrvati i Slovenci su napavili Goli otok.
Ako je bilo pritisaka u Hrvatskoj posle rata, to je zato što ste Hitlera dočekali sa cvećem, pa je bilo malo i opravdano. Mnoge ustaše koje Vatikan nije spasao i sproveo "pacovskim kanalima" dobili su dobre položaje u Hrvatskoj posle rata, postali du važni "drugovi". To je tako moglo zato što su i dalje radili za Vatikan, samo su promenili uniformu i komandanta. Sada im je to bio Tito.
Zato je posle došao maspok i napokon Tuđman (čudnog li hrvatskog prezimena!) da dovrši stare planove.
Ni vi ni mi se o tim planovima uopšte ne pitamo. Samo trpimo.

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 3:35 pm 
Član foruma

koliko ja znam..
njemačkog: Feldman, Tuđman, Hartman, Cimerman

ali neki tvrde drugacije.
http://tvrtkodolic.bloger.hr/post/kandi ... 77969.aspx
Citat:
POTRAGA ZA KVALITETNIM KORIJENJEM
Pomalo je nejasno o kakvim se međunarodnim nagodbama radi. Možda je 91. postavljen uvjet za našu samostalnost? Neka nam bude ta nekakva RH, ali namjesnik mora biti Židov! Ameri su najavili Franju Tüdjmana kao našeg prvog predsjednika dvije godine prije nego što se to dogodilo,

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 10:32 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Srbi su najbolje očuvali zajednički izvor svih "naroda" koji su posle izmišljeni podelama i sukobima. Zato su na meti Vatikana. Srbi ne čuvaju neko svoje "srpstvo" nego tu izvornost svih nas. Zato se napadaju. I ta "diskriminacija" je samo lažna optužba od strane onih koji bi sve da podele i isperu mozak narodima od prave istorije i zajedničkog porekla.

Pantelija je napisao/la:
Hrvati i Slovenci su najviše hteli da se ujedine u Kraljevinu Jugoslaviju, da bi je kako su posle rekli: "Iskoristili kao dobrog konja". Znali su da onako fantomski kao narod i država ne bi ostalo ništa od njih pored zapadnih suseda.

Rekao si da je Vatikan manipulator,po tome je Vatikan krivac.Zašto i dalje ne nazivaš krivca imenom.
Napravio bih samo jedan mali sažetak onog što vidim da iznosiš-Hrvati ne postoje niti su ikad postojali,njih je izmislio Vatikan...hrvati postoje,ali su manipulirani od strane Vatikana...Vatikan je kriv za postojanje hrvata kao nacije.Ali ipak su hrvati krivci!
I to me nimalo ne smeta,jer ja samo živim u prostoru koji je 7 km od slovenije,30 km od mađaske,50km od austrije,govorim 4 jezika, nemogu se poistovjetiti s hrtvatstvom,ali to ipak na neki način jesam na papiru.I svuda će me,po papirima,prepoznati kao hrvata.A ono što ne razumijem što ti ipak i mene koji živim tu gdje jesam i koji me možda otprilike poznaješ po mom pisanju,ipak opisuješ kao nekog tko je :"...to je zato što ste Hitlera dočekali sa cvećem...".A znam da ga nisam dočekao,zapravo znam da ga ni moj djed i pradjed nisu dočekali (radio sam si obiteljsko stablo,pa prema tome znam).A ti ipak mene na neki način diskriminiraš ovakvim riječnikom.
Slažem se s tobom da hrvatski narod netko drži za uzicu i to je meni oćito.I mislim da ako promatram slučaj iz tog ugla,mogu doći na trag razlogu i odgovoru na pitanje ;"Zašto Hrvatska nemože postojati samostalno barem 100 godina?"
Ali držati krivcima sve ljude koji poput mene samo žele odratiti karmu (ili što već) i živjeti na OPD način,zaista mislim da nije pravi put.I dok god nećeš vidjeti razliku između manipulanta i manipuliranog,nećeš ni moći na pravi način doprijeti do manipuliranog(što se tiče teme oko manipulacije nacionalizmom),već ćeš se vrtjeti u krug.To je kao da bih optuživao svu djecu koja pohađaju 1.razred osnovne škole da hodaju neoprezno preko ceste prepune vozila,a učitelj ih je tako učio/naučio.Zovi krivca imenom i na taj ćeš način biti prisiljen pronači pravi riječnik kojim ćeš objasniti svoju,očito pozitivnu namjeru,a čini mi se da to nema nikakve veze s nikakvim nacionalizmom.
:occasion5:

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 5:02 am 
Član foruma

Da, nema veze sa nacionalizmom.
Tebe i sve druge koji živite na tim prostorima, vidim kao obične ljude, isto kao i sebe.

Pokušajte razlikovati dve stvari: govorim o istorijskim manipulacijama, a ne o vama lično.
Problem je što sebe identifikujete sa tim manipulacijama.
Drugi problem je što ne znate istoriju. U Zagrebu jesu Hitlera dočekali sa ovacijama i cvećem.
Treća stvar, ja nisam istoričar i ne znam mnogo o istoriji, tek učim i to ovu noviju istoriografiju koja kritički preispituje staru koja je očigledno manipulisana.

Poenta nije da li Hrvati postoje ili ne postoje, nego da su Srbi jedini sačuvali izvornost svih naroda na Balkanu (u jeziku i teritoriji) i da su zato napadani i satanizovani od strane najvećeg manipulatora na svetu, Vatikana - koga su Katari s pravom nazivali "Sataninom sinagogom".

I na kraju, ako ja nisam ovde krivca nazvao pravim imenom, ne znam ko jeste.
Još u 17 veku kada je ustanovljen Jezuitski red, stvoreno je u Vatikanu i tajno odeljenje za narode i istoriju gde se određivalo šta će kom narodu da pripadne i šta će da im se radi.
To je istorijska činjenica koju treba imati u vidu pre svakog bavljenja istorijom.

Dakle, da bi uopšte mogli da lažiraju istoriju, morali su te laži da kreiraju vekovima, i to ne samo na papiru.

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 7:23 am 
Član foruma

Nijedan narod nije postaojao oduvijek, nego je u određenoj točki vremena i prostora nastao, pa tako i hrvatski i srpski narod. Pantelija, ne znam kakvu povijest proučavaš, no jesi li se ikad pitao: da li je to što tvrdiš uopće istina? Da nije i to jedna vrsta manipulacije? Istina, vjerujem, a i donekle znam po određenim spoznajama, da je Vatikan jedan od kreatora ovoga zadnjeg rata, no ne samo on, nego ni jedna strana, ni hrvatska ni srpska, tu nisu nevine. Likovi u obliku Miloševića i Tuđmana su postavljeni sa ciljem. Isto je tako činjenica da Srbiju kao zemlju su u ovim planovima poprilično poštedili, jer tu nije bilo rata kao u Hrvatskoj i BiH.
Da su oba naroda izmanipulirana do iznemoglosti, slažem se, no ne bih se složio da je hrvatski narod "umjetno" stvoren, jer postoji niz povjesničara koji proučavaju hrvatsku povijest na drugačiji, alternativniji način, gdje je gomila dokaza tome.
Na mom selu su prije rata, a i danas, živjeli i Srbi i Hrvati (da, vraćaju se Srbi koji su pobjegli iz Krajine, i nitko ih ne ometa pri tome), te se uvijek vidjela razlika među ta dva naroda, gdje je bilo očito da ne pripradaju u nikakvom pogledu istoj narodnoj skupini. Naime, to su ljudi rođeni na istom području, odrasli u istim uvjetima, gdje bi bilo logično da, primjerice, imaju isti mentalitet, no to nije bilo tako. Primjećivalo se da su Srbi nekako mentalno jači, imaju veću moć koncentracije, hladnijih su glava za razliku od Hrvata. Ukratko, djelovali su smirenije. Sad, to je vjerovatno povezano sa istočnim i zapadnim genima, jer su zapadni narodi nekako temperamentniji, dok su istočni smireniji.
Također, budimo realni, iako su nam jezici vrlo slični i razumijemo se, ne govorimo istim jezikom. Jedna od najvećih povijesnih nebuloza je bila ujedinjenje ta 2 jezika, sa 2 pisma (?!), te će se ta šteta još dugo godina sanirati. Ako malo bolje lingvistički proučavate ova 2 jezika, vidjet ćete da se razlikuju gramatički a i vokabular nam je poprilično različit, iako na prvi pogled ne djeluje tako, jer se međusobno razumijemo.

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 7:38 am 
Član foruma

Da li znaš koliko su puta menjani hrvatski pravopis i gramatika u zadnjih sto godina?
Da znaš bilo bi ti očito da ga neko izmišlja.
Sam možeš vrlo lako otkriti ko ga smišlja, da ne ispada da ti ja sugeriram.

Da bi menjali države i narode moraju prvo da menjaju jezik. On je osnova identiteta.
A što se razlika u našem jeziku tiče, svaka pokrajina ima neke svoje reči i narečja pa se to ne smatra drugim jezikom. Francuzi i Nemci su imali mnogo više razlika unutar svojih jezika nego mi, pa im nije padalo na pamet da se dele. Tačnije, nije imao ko to da im uradi.

Uporedi jezik starih hrvatskih pisaca i intelektualaca sa ovim današnjim novogovorom pa će ti sve biti jasno. Oni sličnije pišu srpskom nego današnjem novohrvatskom.

Zadnja izmjena: Pantelija; sri aug 11, 2010 10:04 am; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 9:25 am 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Nijedan narod nije postaojao oduvijek, nego je u određenoj točki vremena i prostora nastao, pa tako i hrvatski i srpski narod. Pantelija, ne znam kakvu povijest proučavaš, no jesi li se ikad pitao: da li je to što tvrdiš uopće istina? Da nije i to jedna vrsta manipulacije? Istina, vjerujem, a i donekle znam po određenim spoznajama, da je Vatikan jedan od kreatora ovoga zadnjeg rata, no ne samo on, nego ni jedna strana, ni hrvatska ni srpska, tu nisu nevine. Likovi u obliku Miloševića i Tuđmana su postavljeni sa ciljem. Isto je tako činjenica da Srbiju kao zemlju su u ovim planovima poprilično poštedili, jer tu nije bilo rata kao u Hrvatskoj i BiH.
Da su oba naroda izmanipulirana do iznemoglosti, slažem se, no ne bih se složio da je hrvatski narod "umjetno" stvoren, jer postoji niz povjesničara koji proučavaju hrvatsku povijest na drugačiji, alternativniji način, gdje je gomila dokaza tome.
Na mom selu su prije rata, a i danas, živjeli i Srbi i Hrvati (da, vraćaju se Srbi koji su pobjegli iz Krajine, i nitko ih ne ometa pri tome), te se uvijek vidjela razlika među ta dva naroda, gdje je bilo očito da ne pripradaju u nikakvom pogledu istoj narodnoj skupini. Naime, to su ljudi rođeni na istom području, odrasli u istim uvjetima, gdje bi bilo logično da, primjerice, imaju isti mentalitet, no to nije bilo tako. Primjećivalo se da su Srbi nekako mentalno jači, imaju veću moć koncentracije, hladnijih su glava za razliku od Hrvata. Ukratko, djelovali su smirenije. Sad, to je vjerovatno povezano sa istočnim i zapadnim genima, jer su zapadni narodi nekako temperamentniji, dok su istočni smireniji.
Također, budimo realni, iako su nam jezici vrlo slični i razumijemo se, ne govorimo istim jezikom. Jedna od najvećih povijesnih nebuloza je bila ujedinjenje ta 2 jezika, sa 2 pisma (?!), te će se ta šteta još dugo godina sanirati. Ako malo bolje lingvistički proučavate ova 2 jezika, vidjet ćete da se razlikuju gramatički a i vokabular nam je poprilično različit, iako na prvi pogled ne djeluje tako, jer se međusobno razumijemo.

Jedan slavonac i jedan sumadinac ce se bolje jezicki razumeti nego slavonac i zagorac ili sumadinac i vranjanac ... Prema tome tvoji leksicki i gramaticki argumeni, Moonlight padaju u vodu... Slazes li se onda da postoji i zagorski jezik i da ga ne bi trebalo mesati sa recimo dalmatinskim ni po koju cenu... ? Jedna od takvih nebuloza je upravo napravljena sa crnogorskim jezikom... Ima dobar vic o tome da su onda crnogorci morali i tamo gde nikada nisu koristili ubacuju cuveno : IJE ... I tako par studenata crnogorske knjizevnosti krene iz Podgorice kolima ka Cetinju i kraj puta vide svog profesora knjizevnosti kao ceka autobus... Evo nam ga profesor, ajde da ga pitamo kuda je posao ... samo pazite da govorite svi crnogorski, ispiti su blizu... Itako, pitaju profu kuda ide ...ovaj kaze na Cetinje a oni njemu ... Mozemo mi da vas prIJEbacimo ... i tako svi zaradise desetke ...

Sto se tice latinice i cirilice ... u srbiji svako dete koje ima 8-9 godina potpuno isto pise, cita i koristi oba pisma ... cak do te mere kada im das nesto da procitaju pa sklonis tekst i pitas koja slova su bila u tekstu - ne mogu da se sete dal jedna ili druga ... to je fakat ... i to je stvar kulture! ... i obrazovnog sistema (sustava) ... e sad, da je mrznja tolika , koliko bi vam milo bilo da jeste i koliko se odgaja u vasem obrazovnom sistemu, nasa deca ne bi znala oba pisma istovremeno...

Vi koji ste iz Zagreba, Karlovca ... nije vam daleko... imate oko 45 km juzno od Zagreba , preko Kupe jedno selo koje se zove Lasinjski Sijenicak. Provozajte se malo i pogledajte kako i koliko je demolirana osnovna skola "Sava Mrkalj". Namerno vam necu reci ko je Sava Mrkalj, imate na Wikipediji, ali recimo da je rodjen tu u tom selu nadomak Zagreba i da je tvorac 26 tzv. pismena srpskog jezika, te da je Vuku Karadzicu posle njega ostalo da malo uradi i da izvrsi svoju misliju... Sve je slomljeno razruseno, unisteno ... da mu se svi tragovi zatru... Odgovor mi ponudite vi, jer ja ga nemam !
Citat:
Ne sumnjam da je Vatikan, i ne samo oni, režirao puno toga na ovim prostorima, da su između ostalog oni i jedni od planera ovog zadnjeg rata, no stvar nije tako crno bijela. Mislim da su problemi počeli kad se Država SHS, koja je nastala 29.10.1918., ujedinila sa Kraljevinom Srbijom 1.12.1918, te je time nastala Kraljevina SHS, kasnije nazvana Kraljevina Jugoslavija. Znači, Država SHS, sa glavnim gradom Zagrebom, je živjela oko mjesec dana. Iz nekog čudnog razloga, hrvatski političari su se htjeli udružiti sa Srbima u jednu zemlju, i nikako mi nije jasno zašto. Tu su počeli problemi, jer su Srbi zauzeli cjelokupnu vlast ( što je i logično, sa obzirom da je glavni grad bio Beograd), i vladala je srpska kraljevska obitelj. U svim segmentima vlasti su bili glavni, dok su nacionalne slobode drugih naroda bile ugušene. To ne moram učiti iz povijesnih knjiga, nego znam od ljudi koji su živjeli u toj državi. U vojsci su Srbi bili apsolutna većina, dok je ostalih naroda bio zanemariv broj. Zar nije logično da svi narodi jednako participiraju u vlasti, ako su svi ravnopravni?

Jednu cinjenicu tako lako zaboravljate. Vi ste bili agresori na Srbiju u sastavu Austro-Ugarske vojske (cak i sam drug Tito :) ... Srbija je spaljena, pregazena, desetkovana i onda u kontraudaru i proboju solunskog fronta oslobadja se sav ovaj prostor i razbija vasa vojna udruga... Kao GUBITNICI u 1.sv.ratu vi dobijate jedan izuzetan poklon a to je da opstanete u drzavi SHS i povampiruje se jedna stara ideja o bratskom slovenstvu koja je kasnije dala i temelje Jugo-slaviji... Tu, u tom trenutku se vidi kolika je moc vladara , nemackih masonskih loza s jedne i Vatikana s druge strane... OK , gubimo i spasmo sto se spasti moze ! Aleksandru uvaljuju kukavicje jaje koje ce uskoro njemu samom doci glave uz blagoslov njegove masonske loze kojoj je poceo da okrece ledja i da shvata da je veeomaaaa izigran - ali naravno kasno...

Duga je prica pa moram ovako skraceno... Zatim zdusno docekujete Hitlera, opet tisucljetne tendencije za samostalnost i nezavisnost pa NDH ... i opet pogrom - ubistva Jasenovac, Nova Gradiska i druga zla mesta ... i opet nemacaka masonerija s jedne i Vatikanske sluzbe s druge strane u svojim interesnim sverama... Zatim ponovo kukavicje jaje u srpskom gnezdu u vidu Josipa Broza (istog onog iz !. Sv. rata ) koji postaje CAR od SFRJ i gospodar Beograda i Dedinja... Opet na delu vidljiva moc masonerije, ali ovaj put su tu prsti i francuskih i britanskih i inih drugih loza... Srbi su opet popasli jer izgleda da ovce i nisu ni za sta drugo...

Na kraju, kao kruna ove ispase i propasti srpskog naroda dolazi veliki udar CIA-e koja instalira na srpki vrh jednog psihopatu u liku Slobodana Milosevica, posle osam godina obrade od strane americkih obavestajnih struktura i pripreme za zadatak koji ima... Ista struktura je vama poslala Tudjmana, Slobinog rodjenog brata - da ne kazem klona! Naravno da su racunali na petnaestak miliona budala, prethodno instalirane verske programe i matrice, medije i sve je tako lepo i lako bilo kontrolisano...

Ako ne znate ko je izgubio a ko dobio u ovim ratovima - pogledajte samo u svoje novcanike - pa ako tamo trenutno nema vise od 50 evra - onda znajte da ste na strani porazenih - i pridruzite nam se na ispasi ...

Moji prijatelji hrvati - kojih imam dosta - dobro znaju da moje reci ne nose mrznju i da je ljudskost moja religija... ali dajte, bar malo se pomaknite od ti programa instaliranih sa HTV-a i na nedeljnim misama...

Pozdrav... :love9:

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 10:25 am 
Član foruma

FerdinandTheBull je napisao/la:
Moji prijatelji hrvati - kojih imam dosta - dobro znaju da moje reci ne nose mrznju i da je ljudskost moja religija... ali dajte, bar malo se pomaknite od ti programa instaliranih sa HTV-a i na nedeljnim misama...

Nisam bas tvoj tekst dozivio kao promicanje ljubavi .
I za vase frustracije prestanite vec jednom optuživati : hrvate , muslimane , amerikance , njemce a po novome i bracu crngorce .
Svatko je krojac svoje sudbine pa tako i vi . Sami ste si krivi za sve sta vam se dogadja pa tako i za nedostatak vise od 50 € u novcaniku.
Umjesto da trosis energiju na besmislene postove bolje idi radi nesto da zaradis koju euro .

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 11:20 am 
Član foruma

Hiner je napisao/la:
FerdinandTheBull je napisao/la:

Nisam bas tvoj tekst dozivio kao promicanje ljubavi .
I za vase frustracije prestanite vec jednom optuživati : hrvate , muslimane , amerikance , njemce a po novome i bracu crngorce .
Svatko je krojac svoje sudbine pa tako i vi . Sami ste si krivi za sve sta vam se dogadja pa tako i za nedostatak vise od 50 € u novcaniku.
Umjesto da trosis energiju na besmislene postove bolje idi radi nesto da zaradis koju euro .

Hiner, ja upravo radim :wink: i igrom sudbine - sasvim dobro zaradjujem - tako da se nemoj brigati za moju satnicu, rad i vreme... ovde se radilo o hipotetickom govoru koji kaze da smo svi jako osiromasili, nazadovali i izgubili .... odnosno da je slovensko bratstvo moglo biti mnogo uspesnije, stabilnije, produktivnije da nije bilo vatikanskih i raznih masonskih igrarija sa VAMA-NAMA koji smo svi popasli ... Dopire li to do tvojih malih sivih celijica !? ili ti program ne dopusta bilo kakav prodor !?

Nema vise tih i takvih frustracija, na koje se pozivas, u Srbiji. Ako ti par istina koje sam izneo zvuce kao govor mrznje - to stvarno nije moj , vec tvoj problem :-k ... Dobra stavr je sada , sto je svako dobio svoje - na svome i sto sile razdora nece vise moci da manipulisu sloganima : Slovenija radi - Crnu Goru gradi ... Hrvatska lisnica u hrvatskom dzepu ... i slicnim niskim sloganima razdora i narusavanja jedinstva... Nikome od mocnih sila zapada nije bila u interesu jedinstvena, slozna i ekonomski stabilna Jugoslavija ... Zavadi pa vladaj je uspelo ... i ako mislis da tvoja Vlada ili ova ovde moja donose neke BITNE odluke za tebe i mene onda si u velikom zajebu ... donose ih isti oni koji su nas na krv i noz zavadili ...

Novak Djokoic rece : Nisam Hrvat, Srbin sam, ali nema veze - sve je to isto ! Secas se? i svi su u Srbiji to pozdravili sa simpatijama i ne secam se da ga je neko prozivao zbog toga... Mozes li da zamislis da tako nesto izjavi Ljubicic, a da ga kontrolisani mediji ne razapnu na stub srama ? namerno kazem kontrolisani mediji a ne hrvarski gradjani, jer zanm da hrvatski gradjani imaju sirinu pogleda i tolerancije - vec mediji koji su i dalje pod kontrolom istih sila i grupice i organizacije koje se finansiraju iz istih izvora... Inace, veoma bih bio srecan da je ova moja poslednja procena netacna ...

Kakav govor mrznje vidis u tome da sam svrstao Tudjmana i Slobu u isti bratski psihopatski kos ???

Kakav govor mrznje vidis u cinjenici da sam svojim ocima video i fotografisao skolu Sava Mrkalj u Sijenicaku i da sam pri tom osetio koliko je mocan vatikanski PROGRAM unistavanja svega sto ima veze sa srpstvom ... Nije to mrznja Hiner - vec cinjenicno stanje ... Kapiras ?

Kakav govor mrznje vidis u tome da je cinjenica to da je Tito bio vojnik A-U i !. sv ratu ... ne razumem !? Kakav govor mrznje vidis u tome da je kasnije kao istaknuta masoncina i radnik bratstva svojega instaliran u Beograd za Jugo - CARA ... nisu to izmisljotine vec cinjenice - a cinjenice ne mogu biti govor mrznje...

Da li je govor mrznje ako kazem da mi je mnogo rodjaka zaklano u Jasenovcu !? Nije to govor mrznje vec iznosenje cinjenica koje onda zabole slusaoca pa to subjektivno dozivi kao eho svoje unutrasnjosti i govor mrznje... i pri tome opet ne prozivam niti krivim obicne hrvatske gradjane, svestan sila manipulacije nad njma - nama... Tako je is vasim zrtvama u proslom ratu koji su nam dva brata donela... Braca Apokalipse ...

Ja sam odavnooo uradio sve svoje unutarnje oprosti i ne gajim tu emociju koja se zove mrznja... ali isto tako sam i zapamtio neke bitne cinjenice tek da ne bih gutao svakakve gluposti i konstrukcije iz Kontrolne masinerije javnog mnjenja - sto naseg - sto vaseg !

Pozdrav :love9:

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 1:12 pm 
Član foruma

Eeeeh Ferdinande !!
Ja rekao "Nisam bas tvoj tekst dozivio kao promicanje ljubavi ."
Gdje si procitao " govor mrznje " ?

Vidi sad ! Predpostavimo da sam hrvat i da razgovaras sa hrvatom (a nemas pojima tko sam i sta sam ali programiranim automatizmom radis odmah kontru uvjeren da sam hrvat ) , te jednosmjerno spominjes neku skolu , jasenovac i sve ono sto nije islo na ruku srbima . Onda spominjes sive celije u negativnom kontekstu i neke kvazi moje probleme a onda s druge strane govoris o svom unutarnjem oprostu itd . Tako se ne razgovara sa dojucer zaracenom stranom ako zelis razviti kakav takav normalan odnos .

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 9:05 pm 
Administrator

Ova tema nije besmislena, već nezanimljiva ( barem meni ). Tko hoće, neka sudjeluje u ovakvoj "neverending story" tematici... ima slobodnu volju.

Jedino nemojte vrijeđati druge, niti psovati ili slično, jer bi tema onda mogla postati zaključana.

Zato pristupite ovoj "problematici" otvorenog uma, probajte pogledati sve iz raznih kuteva gledanja i percepcija na stvar, uvažavati tuđa i različita razmišljanja..

Znanje štiti ( a i manje hrani 4D OPS predatore )... pa sad... tko voli - nek izvoli.

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sri aug 11, 2010 9:18 pm 
Član foruma

sto se mene tice mozes se zakljucati iz razloga sto tema vrti samo oko skorije povjesti, dogadjaja.
kao na saborskoj sjednici... markovi konaci...
ako tako nastavi slobodno trenutni lock!

Ponovicu mene intrigira tema samo zato sto me zanima razlog pocetka. uzroka problema.
Sto se krije iza tog fenomena zataskavanja prekrajanja istine o antickim srbima...
O tome pitanju sam vec naveo moguce razloge.
nista nije bez vraga uzrecica iz naroda.

zanimljiva su pojmovi koji nas vode uvjek prema jednom.
kako to odgodnetnuti...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... yrians.jpg
tezina prezimena tudjman.
Tko su KAtari
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=2346
http://planetx.bloger.hr/post/katari-3/934412.aspx
http://planetx.bloger.hr/post/katari/929296.aspx

http://hr.wikipedia.org/wiki/Crkva_bosanska

kako se zove film u kojem koriste tkace masine za sifriranje citanje... WANTED
rekao sam odavno... svi fimovi danas imaju subliminalne poruke ili teme cinjenica iz povjesti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.