LightCaster:
Citat:
Vidim sebe (a i druge) kao ljutsko biće, sa besmrtnom suštinom, u putu po ovom beskonačju čiji smo dio. Ljubav i Svjetlo je sve čemu bi trebali težiti, svi mi. A ne rasčivijavanju koji narod, nacija ili etnička grupa (što su opet imaginarne podjele, jer smo svi, ili bi to prvo trebali biti LJUDI) je pravila više sranja po ovoj našoj balkanskoj vukojebini, i ko je bio u pravu čineći tako nešto. E pa niko nije bio u pravu, niti i jedna strana može pravdat sebe zločinima druge strane. "Prvi ste počeli pa vam ga evo", koji idiotizam. Što hoćete? Da vam se podjele kame, srbosjeci, maljevi i topuzi pa da pootvarate nove Gole Otoke, Jasenovce, jame, itd., jedni za druge? I dokle tako, i kome služite na taj način? A isto ste u biti. Jebale vas podjele, pogotovo tako pogrešne, i lažna istorija na svim stranama, i lažne vođe i lažni heroji i junaci.
Tražio bih oproštaj od vas za ovaj rant, ali nemam zašto.
Joj ljudi što je ovo večeras, nitko ništa ne čita:
Južni krst:
Citat:
Mogu sa sigurnošću da kažem da ti nikada niti si vidjela ustašu niti četnika, niti rata. A ako želiš da znaš, Ja sam bio komandir čete u vojsci Rep. Srpske i znam dobro što su radili i Srbi i Hrvati i Muslimani, tamo gdje sam ja bio na ratištu. (od Doboja do Broda) Vidio sam ono što ti nisi vidjela ni u crtanim filmovima, nego si slušala od kontrolora rata i mira, priče koje oni serviraju, i to na sve tri strane. Vidio sam poklane ljude koje je HRVATSKA VOJSKA (naravno pojedinci)-(uz odobrenje politike) poklala u Bosni (oko Doboja) itd, itd, itd. Mlatiš praznu slamu ovuda po forumu, a da malo uđeš u dubinu nebi o ovome nikad ništa ni prozborila, jer o tome neznaš ništa. Kada sam već započeo, Hrvatska nema ukupno u čitavom, tako zvanom oslobodilačkom ratu, 5000 mrtvih, dok je ovdje ukupno 100 000 mrtvih i oko 300 000 hiljada ranjenih. Moraš prvo poznavati stvar i to 100% da bi o njoj mogla razgovarati i opet moraš ostaviti mogućnost da ćeš biti prevarena.
Da si 4 godine živjela pod granatama, (oko 5000 kom) kao mi u Doboju, ili bi se opametila, ili bi već bila u bolnici na liječenju. (ako bi ti moglo što pomoći) (nekima ne pomaže ni ludara, jer oni su već poludili)
Dakle, čitam tvoje gluposti i tvoja sranja koja pišeš i ne da sam se u to upecao, ja sam u tim sranjima bio, zato nemam potrebe da se upecavam, ali iskustvo koje sam doživio nebi nikome dao, jer ono je samo moje i služi mi kao znanje za vremena koja dolaze.
Tvoja bolest je opasna ali nije nepoznata na ovim prostorima. Takvih kao što si ti, ja imam okolo sebe tri puta više, samo su oni tvoja druga strana.
Iz projektovanog rata, kojeg su vladari Svijeta nacrtali, ostale su samo frustrirane, oštećene i zarobljene duše koje se pate, same sa sobom, kako da izađu iz vlastitog mraka, a kojima nikakva terapija nemože pomoći. Takvih srećem svaki dan, ovdje gdje živim, koji nisu izvukli nikakvu pouku iz prošlih sukoba, i koji su, isto kao i ti, još uvijek u stalnom ratu, ali sa samima sobom.
Dobila si odgovor, sada možeš mlatiti slamu koliko ti volja, iz nje nikada neće ništa izaći, SAMO PRAŠINA.
Drugar ne vidim ono što si komentirao. Neznam gdje vidjeh mržnju, osim ispovjesti jednog veterana. Neću ništa komentirati, nego samo PROTESTIRAM - Krivi navod.
Pozdrav.