Sada je: čet maj 15, 2025 1:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Utjecaj iluminatske simbolike
PostPostano: uto maj 04, 2010 3:18 pm 
Član foruma

Nabasao sam na stranicu vigilantcitizen.com ciji autor svako toliko navodi primjere okultne simbolike prisutne u masovnoj kulturi, npr. u filmovima, glazbenim spotovima, casopisima, novinama i tako dalje.

Primjer je recimo film Sherlock Holmes odnosno stil koji ima Lady Gaga.

Autor cesto navodi da se simboli ubacuju u masovnu kulturu kako bi utjecali na njezine konzumente. Ono sto mene zanima je sljedece - kako ti simboli utjecu na nas? On ih stavlja na svoju stranicu, zar ne utjece i to na mene dok citam njegov tekst?

Ili, pogledajte one slike od Lady Gaga - ona na vecini njih na neki nacin pokazuje Horusovo svevidece oko, na jednoj se cak nalazi u pozi Baphometa i to sam skuzio i bez da sam citao ovaj tekst.

No konkretno - kakav to utjecaj moze imati na mene koji znam prepoznati neke od tih simbola, a kakav na nekoga tko svjesno nema pojma o tome? Ima li uopce ikakav utjecaj?

Vrh

Naslov: Re: Utjecaj iluminatske simbolike
PostPostano: uto maj 04, 2010 5:01 pm 
Član foruma

Nakon što sam se pet puta trgo da nešto napišem i odlučio ne postat poduži tekst ,
zato evo kopi paste, pa nek se zna:
Citat:
Lady Gaga, The Illuminati Puppet

The symbolism surrounding Lady Gaga is so blatant that one might wonder if it’s all a sick joke. Illuminati symbolism is becoming so clear that analyses like this one becomes a simple exercise of pointing out the obvious. Her whole persona (whether its an act or not) is a tribute to mind control, where being vacuous, incoherent and absent minded becomes a fashionable thing.

.
.
.

Her Name

Gaga is a term that immediately refers to absent mindedness. Here are some synonyms taken from a thesaurus:

Citat:
# Given to lighthearted silliness: empty-headed, featherbrained, flighty, frivolous, frothy, giddy, harebrained, lighthearted, scatterbrained, silly. Slang birdbrained, dizzy.
# Afflicted with or exhibiting irrationality and mental unsoundness: brainsick, crazy, daft, demented, disordered, distraught, dotty, insane, lunatic, mad, maniac, maniacal, mentally ill, moonstruck, off, touched, unbalanced, unsound, wrong.

“Gaga” is probably the easiest word to say in the English language, as it is often the first sound emitted by babies trying to imitate speech. So her name basically says: I’m a lady and I’m empty-headed. This empty head can filled with any crap you want. Imitate me young people. This state of mind is achieved after successful mind control.

slika

Još i njen Logo, Lijepo obezglavljen, sa gromom koji ide prema genitalijama...

Ipak se divim tome ko se svega toga dosjetio. :-k

Vrh

PostPostano: uto maj 04, 2010 5:17 pm 
Član foruma

Ta analiza imena "Gaga" je proizvod razmisljanja. Dakle, da bi netko shvatio da je ime Gaga zapravo poziv obozavateljima da se smatraju praznoglavcima, treba razmisljati. Mozda ime govori obozavateljima da su praznoglavi?

U redu, ali opet ne vidim kako to ruganje moze podsvjesno ili na neki drugi nacin utjecati na nekoga. To se pitam, zasto je to sad velika stvar, sva ta iluminatska simbolika? Stavit cu i ja Horusovo oko na majicu i hodati okolo s njom, sto ja imam od toga?

Vrh

PostPostano: sri maj 05, 2010 10:54 pm 
Moderator

funkee je napisao/la:
...ne vidim kako to ruganje moze podsvjesno ili na neki drugi nacin utjecati na nekoga. To se pitam, zasto je to sad velika stvar, sva ta iluminatska simbolika? Stavit cu i ja Horusovo oko na majicu i hodati okolo s njom, sto ja imam od toga?

Pošto se govori o manipulaciji čovječanstvom reći ću o negativnoj upotrebi simbola.

Reiki je primjer pozitivne upotrebe simbola.

Ti lično nemaš ništa od nošenja Horusovog oka na majici ali tvoja majica sa određenim simbolom i/ili sloganom utiče na tvoju okolinu. Upitaj se zašto se toliko potenciraju natpisi na majicama? Bilbordi po ulicama? Plakati po autobusima i stanicama za autobuse? Žuta štampa i generalno štampa? TV, PC igrice, interenet, muzika ? Gdje god se okreneš u urbanoj a od skoro i u ruralnoj sredini, vidjećeš slike, parole, simbole...

Da li zato što je svrha "programiranje" ljudi? Možda postoji još neki razlog za štancanje iluminati simbolike? Možda da se pokaže ko je "gazda"? Možda da se ne da ni tren odmora istom tom umu jer je potrebno vrijeme da se informacije procesiraju? Ili da se stvori jedno prepoznavanje "kvaliteta" koji stoji iza tih simbola?

Um se agresivno bombarduje adekvatnom simbolikom i zbog toga da bi se čovjek vezao za tu simboliku jer ona tako postaje njegova, lična. A onda čovjek nesvesno postaje emiter tih simbola. Takođe se ljudi emotivno vežu za određeni simbol i ideju/energiju koju taj simbol predstavlja. Primjer je onaj znak pis i hipi pokret ili ono A i pank pokret il nacisti i svastika ili krst i kršćanstvo/hrišćanstvo.

Ljudi imaju uzore na koje se ugledaju. Znajući ovu činjenicu dovoljno je da fabrikuješ uzore koje će potom da oponaša masa. Dobar dio čovječanstva se ugleda na takve isfabrikovane uzore a ideje koje ti uzori propagiraju poslije ljudi oponašaju i smatraju svojim idejama. Uzore obično prati i adekvatna simbolika. Ideologija tih uzora je ili "niska" ili "visoka". Primjer "niske" bi bila ideje koje propagira neka "problematična" pjevaljka npr. Gaga a primjer "visoke" bi bila npr. Opra. Ili primjer "niske" bi bio satanizam a "visoke" bi bio današnje hrišćanstvo predstavljeno nekom Crkvom. Oba, i "nisko" i "viskoko" su po meni dio kontrolnog sistema.

Kada gledaš dosta slika ulazi bez obrade u podsvijest jer ih nemaš kad preraditi. Ako nemaš znanja tada se neki simboli lako provuku i postaju dio tvoje podsvjesti. Poslije se simbolu doda slogan, npr: "Koka kola i osmjeh". E, sad, postavlja se pitaje: "Koju sam sliku imao u glavi kad sam pročitao ovaj slogan?"...itd, itd. Potom taj čovjek počinje sa tom simbolikom, koja je podržana i određenim riječima, svjesno ili nesvjesno da barata. Tako održava "u životu" simbol koji mu stoji u podsvesti a sa njim i određenu ideju. Na taj način radi marketing, a pošto je lova u rukama iluminata zato imamo mnogo njihove isfabrikovane simbolike oko nas, ko' zvijezda na nebu a i na trotoarima, što da ne, i tamo se mogu postaviti njihovi simboli (Holivud).

A za svaki simbol je vezana i određena frekvencija. Npr. za svastiku je bila vezana sasvim drugačija frekvencija prije 3000 godina a sasvim drugačja poslije 1945. Danas je taj simbol "negativan" i ubačen je u naš um kao "negativan" zbog II S.R.

Um se najbolje "puni" preko čula vida i sluha. Zato se meinstrim muzički spotovima i filmovima masovno koriste za propagandu iluminati simbolike jer se sprema teren za buduća vremena. Plan je da se u jednom trenutku pojavi "gazda" ili "gazde" pa bi bilo dobro da se preko određene simbolike ljudi vežu za njih prijatnim osjećanjima. Naravno cijelo vrijeme držati ljude u neznanju.

Dodatno znanje o raznim uticajima na um možeš naći OVDJE pa onda baci pogled OVDJE a takođe i OVDJE

:hello2:

Vrh

PostPostano: čet maj 06, 2010 10:12 am 
Član foruma

Hvala ti puno na opsirnom objasnjenju!

Slazem se s tobom u tome da su i "negativni" i "pozitivni" simboli samo dio kontrolne mreze (pogotovo u slucaju Crkve i sotonizma), bas kao i politicka ljevica i desnica, primjerice.

Sto se tice pripreme ljudi za nadolazeca vremena, primijetio sam npr. nastup Beyonce na nekoj dodjeli nagrada, gdje su je na pozornici pratili pjevaci obuceni u crne vojnicke odnosno policijske uniforme, bas kao policijski odredi koji sluze za kontrolu nereda na stadionima odnosno prosvjedima.

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 5:52 pm 
Član foruma

Tvrdnja da je pevaljka lady Gaga i kompletna pop industrija namjerno oružje nekog fantomskog bratstva je paranoična. Umjetnici bilo koje vrste od davnih dana koriste simboliku mističnih unija, simbola alkemijskih procesa i stvari duše i duha ne zato da bi kontrolirali mase već da bi manjini koja je ponizna pred znanjem i željna istinske individualne inicijacije, tj. onima koji vide dalje od forme, omogućili putokaze i smjernice na tom putu. Ne vidim nikakve svrhe u uporabi subliminalne ezoterne simbolike u svrhu potvrde "zna se tko je gazda" kako kaže Java.

To vrijedi za mnoge konspiratorne teorije u kojima se na simbole gleda samo kao na sredstvo manipulacije. Dajte, toliko paranoičan nije ni Mel Gibson u "Conspiracy Theory". Simboli se često koriste kako bi unaprijedili kontemplacije koje dovode do višeg razumijevanja, a svaka glazba, umjetničko djelo bilo pisano bilo likovno, koje je nabijeno strastvenim dimenzijama simbola koji kriju duhovne dimenzije, je vrhunac svake umjetnosti.

Ne kažem naravno da su ovi pojedini muzičari u potpunom razumijevanju simbola koje koriste, no postoji niz umjetnika koji nisu izolirani slučaj u mnogim epohama povijesti koji su itekako težili višem izričaju.

Danas, kroz konspiratornu literaturu se provlači ideja simbolike kao neke tajne sile čija je svrha dominirati umovima podređene raje. Takvo razumijevanje je izrazito pogubno po duhovni razvoj u kojem je ezoterijska simbolika način komunikacije.

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 6:42 pm 
Član foruma

tehuti je napisao/la:
Danas, kroz konspiratornu literaturu se provlači ideja simbolike kao neke tajne sile čija je svrha dominirati umovima podređene raje. Takvo razumijevanje je izrazito pogubno po duhovni razvoj u kojem je ezoterijska simbolika način komunikacije.

=D>

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 4:21 pm 
Moderator

tehuti je napisao/la:
Tvrdnja da je pevaljka lady Gaga i kompletna pop industrija namjerno oružje nekog fantomskog bratstva je paranoična. Umjetnici bilo koje vrste od davnih dana koriste simboliku mističnih unija, simbola alkemijskih procesa i stvari duše i duha ne zato da bi kontrolirali mase već da bi manjini koja je ponizna pred znanjem i željna istinske individualne inicijacije, tj. onima koji vide dalje od forme, omogućili putokaze i smjernice na tom putu. Ne vidim nikakve svrhe u uporabi subliminalne ezoterne simbolike u svrhu potvrde "zna se tko je gazda" kako kaže Java. To vrijedi za mnoge konspiratorne teorije u kojima se na simbole gleda samo kao na sredstvo manipulacije. Dajte, toliko paranoičan nije ni Mel Gibson u "Conspiracy Theory". Simboli se često koriste kako bi unaprijedili kontemplacije koje dovode do višeg razumijevanja, a svaka glazba, umjetničko djelo bilo pisano bilo likovno, koje je nabijeno strastvenim dimenzijama simbola koji kriju duhovne dimenzije, je vrhunac svake umjetnosti. Ne kažem naravno da su ovi pojedini muzičari u potpunom razumijevanju simbola koje koriste, no postoji niz umjetnika koji nisu izolirani slučaj u mnogim epohama povijesti koji su itekako težili višem izričaju. Danas, kroz konspiratornu literaturu se provlači ideja simbolike kao neke tajne sile čija je svrha dominirati umovima podređene raje. Takvo razumijevanje je izrazito pogubno po duhovni razvoj u kojem je ezoterijska simbolika način komunikacije.

Tehuti, hvala. =D> :thumbup:

Tvoj blistavi um mi je ponudio neke odgovore preko simbolike koju si koristio.

1.dan:

:-s :-s :-s :-k

Simbolika nije shvaćena ali se nešto pokrenulo unutra. Napisah ti mašala post o uticaju simbolike na čovjeka sa sve objašnjenjima što jeste umjetnik te što nije te ko su "gazde", itd, ... Poslije naknadnih čitanja posta odlučih da poslušam unutrašnje impulse pa nisam postao.

2.dan:

:-s :-k :-k :-k

Simbolika nije shvaćena ali se razmišlja punom parom i sve sam tu negdje oko ali nikako da dođem. Napisah mašala na kvadrat post sa nekim djelovima iz prethodnog. ... Poslije naknadnih čitanja posta odlučih da poslušam unutrašnje impulse pa nisam postao.

3.dan:

:) :D :mrgreen: :love3:

Simbolika je shvaćena.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moguće da tvoje riječi nisu produkt jasne namjere da mi ukažeš na nešto već reakcije na moje tvrdnje mada držim da je takođe moguće da griješim ili nešto treće. Pohvala blistavom umu pokriva manje-više sve strane ove dileme. Da, još nešto. Ne slažem sa dobrim djelom rečenog u tvom postu, a opet, slažem sa dosta toga rečenog. U ovom trenutku impuls govori da ne ulazim u obrazlaganje nekih činjenica o umjetnicima i ostalima koji to nisu ( a rade za industriju ), te onog najbitnijeg: uticaju simbolike generalno i u ovom slučaju, iluminatske koja je navodno hipotetična "tajna organizacija" ili možda bolje reći "ezoteriska" organizacija - jedan prsten koji vlada svim ostalim prstenovima moći. Malčice ću da sačekam 8)

Sve najbolje :love3:

:occasion5:

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 7:40 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Tehuti, hvala. =D> :thumbup:

Tvoj blistavi um mi je ponudio neke odgovore preko simbolike koju si koristio.

1.dan:

:-s :-s :-s :-k

Simbolika nije shvaćena ali se nešto pokrenulo unutra. Napisah ti mašala post o uticaju simbolike na čovjeka sa sve objašnjenjima što jeste umjetnik te što nije te ko su "gazde", itd, ... Poslije naknadnih čitanja posta odlučih da poslušam unutrašnje impulse pa nisam postao.

2.dan:

:-s :-k :-k :-k

Simbolika nije shvaćena ali se razmišlja punom parom i sve sam tu negdje oko ali nikako da dođem. Napisah mašala na kvadrat post sa nekim djelovima iz prethodnog. ... Poslije naknadnih čitanja posta odlučih da poslušam unutrašnje impulse pa nisam postao.

3.dan:

:) :D :mrgreen: :love3:

Simbolika je shvaćena.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moguće da tvoje riječi nisu produkt jasne namjere da mi ukažeš na nešto već reakcije na moje tvrdnje mada držim da je takođe moguće da griješim ili nešto treće. Pohvala blistavom umu pokriva manje-više sve strane ove dileme. Da, još nešto. Ne slažem sa dobrim djelom rečenog u tvom postu, a opet, slažem sa dosta toga rečenog. U ovom trenutku impuls govori da ne ulazim u obrazlaganje nekih činjenica o umjetnicima i ostalima koji to nisu ( a rade za industriju ), te onog najbitnijeg: uticaju simbolike generalno i u ovom slučaju, iluminatske koja je navodno hipotetična "tajna organizacija" ili možda bolje reći "ezoteriska" organizacija - jedan prsten koji vlada svim ostalim prstenovima moći. Malčice ću da sačekam 8)

Sve najbolje :love3:

:occasion5:

Iskreno, ne znam kako se ova tema našla na ovom podforumu. Možda bi prikladnija sekcija bila "Manipulacija..." Mislio sam da barem jedna sekcija ovog foruma može bez teorija zavjere.

No, da ne odemo u pretjeranu širinu, mislim da sam kroz više postova u zadnjih godinu na ili više dana na ovom forumu dao svoje viđenje cijele te konspiratorne problematike. Glavna ideja je da teorije zavjere služe kao mentalna, intelektualna gimnastika i to je sve. To nema nikakve veze sa duhovnošću. To je površinsko znanje koje se može pobiti sa više razina no meni to nije bila svrha. Ovakve informacije služe gruboj pripremi nesavršenog kamena duše (kako vele slobodni zidari), tj. da pripreme čovjeka na kritičko i intelektualno razmatranje čovjekove prirode u egzistencijalnim okvirima (gl. ideja je ljudsko "zlo", često povezivo s metafizičkim "zlom", što god to bilo). Također, pojedinac bi trebao nauči filtrirati korisne informacije od njemu beskorisnih, no isto tako biti svjestan da su podložne mnogim interpretacijama, često kontradiktornim. Tako bar nalaže razum. To je i praktični agnosticizam koji je meni sve privlačniji.

Zato ja ne dajem definitivni značaj teorijama zavjere (no niti ga u potpunosti zanemarujem), jer meni su poslužile da formiram kriticizam i da me usmjere u dubljim naučavanjima ezoterijske doktrine.

Ako ćemo antropološki i komparativno mito-religijski, ljudima je oduvijek trebao simbol za nešto "zlo", bilo to životinjskog porijekla, ljudskog ili neljudskog-demonskog. Za mene "Illuminati" i cijeli mit oko njih služi kao dokaz da je interpretacija apsolutno ne-jednoznačna i da će se ljudi uvijek sukobljavati makar i oko najbanalnih stvari i načina interpretacija istih. Ono što Illuminati (ovaj naziv uzimam samo u originalnom povijesnom kontekstu) za mene predstavljaju u tom složenom dijapazonu simbola je također višeznačno: kao istinski humanisti koji su ugašeni jer se nisu dopadali establišmentu bavarskih klerika i farizeja, kao anarhisti nove ere razuma i novog čovječanstva, a istovremeno kao ljudi koji su pravi primjer aktivista čiji je ustanak i bunt protiv dogme i licemjerja ugašen na tragičan i brz način.

Sve ostale uporabe naziva "Illuminati" meni su strane i u današnje vrijeme kada se svuda mantra "Illuminati, Illuminati" smatram to prostituiranjem imena koje je nekad nešto značilo, no sada je to vrlo kompleksan socijalno-mitološki problem novog doba pa je teško reći što taj termin znači. Bitno je naglasiti da ne postoje univerzalna tumačenja već su ona podložna mnogo kompleksnijim algoritmima prostora, vremena, društva i filozofije.

Ako te zanima kako povezujem stvari, možeš pogledati ovdje:

viewtopic.php?f=13&t=1638&start=0

Čisto da razumiješ ubuduće moje postove ako ću još nešto pisati po forumu.

Pozdrav!

Tehuti, pisar bogova

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 8:01 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Malčice ću da sačekam 8)

Preporucam ti takodjer dok cekas, da procitas malo detaljnije o ovim stvarima. Recimo za pocetak od Slavinskog "Psihonauti unutrasnjih svetova" i "Simboli hermetizma".

LP :love3:

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 10:31 pm 
Moderator

tehuti je napisao/la:
Iskreno, ne znam kako se ova tema našla na ovom podforumu. Možda bi prikladnija sekcija bila "Manipulacija...". Mislio sam da barem jedna sekcija ovog foruma može bez teorija zavjere.

Sigurno da bi bilo prikladnije da se premjesti. Tvoj stav u vezi ostalog razumjem.

U svakom slučaju došlo je kao moguća lekcija ili iskrslo je kao prilika se nešto nauči - kako učesnik/ci na ovoj temi tako i novi moderatori kojima kontam treba malo prakse da nauče alhemiju prebacivanja kompletnih tema s jednog na drugo mjesto :mrgreen:

Prijedlog : možda u isto vrijeme prebacivanja da se u naslovu dodaju dvije zagrade (iluminatske) pa da dobijemo malo na širini.

Rado ću biti učesnik teme "Okultna simbolika u svjetskoj arhitekturi" a kako vidim po slikama koje si postavio na toj susjednoj temi nastavaljamo ovaj razgovor simbolikom. Lijepo si uočio vezu sa avatarom.

Što se ostalog tiče a vezanog za ovu temu, izložiću svoje viđenje u bliskoj budućnosti.

Java,

na duhovnom putu a opisano jednom riječi ka čemu:

individua ( iliti individed-dual(ity) odnosno, nedjeljivo - dvojstvo ( a njemu je latinski mnogo rđav ) )

:hello2:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bad.ass hvala. Svakako da bi mi bilo dobro pročitati više o simbolima ako nađem vremena.

Ponekad mi prija ](*,) pa :-s a nakon toga :-k i sve tako do :) :D :mrgreen: :love3:

A pošto će na ovoj temi biti riječi i o nečem drugom sem simbolima a vezanom za spektakle i sl. evo i tebi jedan link:

Gi Debor - Društvo spektakla

:read: :love5: :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.