funkee je napisao/la:
...ne vidim kako to ruganje moze podsvjesno ili na neki drugi nacin utjecati na nekoga. To se pitam, zasto je to sad velika stvar, sva ta iluminatska simbolika? Stavit cu i ja Horusovo oko na majicu i hodati okolo s njom, sto ja imam od toga?
Pošto se govori o manipulaciji čovječanstvom reći ću o negativnoj upotrebi simbola.
Reiki je primjer pozitivne upotrebe simbola.
Ti lično nemaš ništa od nošenja Horusovog oka na majici ali tvoja majica sa određenim simbolom i/ili sloganom utiče na tvoju okolinu. Upitaj se zašto se toliko potenciraju natpisi na majicama? Bilbordi po ulicama? Plakati po autobusima i stanicama za autobuse? Žuta štampa i generalno štampa? TV, PC igrice, interenet, muzika ? Gdje god se okreneš u urbanoj a od skoro i u ruralnoj sredini, vidjećeš slike, parole, simbole...
Da li zato što je svrha "programiranje" ljudi? Možda postoji još neki razlog za štancanje iluminati simbolike? Možda da se pokaže ko je "gazda"? Možda da se ne da ni tren odmora istom tom umu jer je potrebno vrijeme da se informacije procesiraju? Ili da se stvori jedno prepoznavanje "kvaliteta" koji stoji iza tih simbola?
Um se agresivno bombarduje adekvatnom simbolikom i zbog toga da bi se čovjek vezao za tu simboliku jer ona tako postaje njegova, lična. A onda čovjek nesvesno postaje emiter tih simbola. Takođe se ljudi emotivno vežu za određeni simbol i ideju/energiju koju taj simbol predstavlja. Primjer je onaj znak pis i hipi pokret ili ono A i pank pokret il nacisti i svastika ili krst i kršćanstvo/hrišćanstvo.
Ljudi imaju uzore na koje se ugledaju. Znajući ovu činjenicu dovoljno je da fabrikuješ uzore koje će potom da oponaša masa. Dobar dio čovječanstva se ugleda na takve isfabrikovane uzore a ideje koje ti uzori propagiraju poslije ljudi oponašaju i smatraju svojim idejama. Uzore obično prati i adekvatna simbolika. Ideologija tih uzora je ili "niska" ili "visoka". Primjer "niske" bi bila ideje koje propagira neka "problematična" pjevaljka npr. Gaga a primjer "visoke" bi bila npr. Opra. Ili primjer "niske" bi bio satanizam a "visoke" bi bio današnje hrišćanstvo predstavljeno nekom Crkvom. Oba, i "nisko" i "viskoko" su po meni dio kontrolnog sistema.
Kada gledaš dosta slika ulazi bez obrade u podsvijest jer ih nemaš kad preraditi. Ako nemaš znanja tada se neki simboli lako provuku i postaju dio tvoje podsvjesti. Poslije se simbolu doda slogan, npr: "Koka kola i osmjeh". E, sad, postavlja se pitaje: "Koju sam sliku imao u glavi kad sam pročitao ovaj slogan?"...itd, itd. Potom taj čovjek počinje sa tom simbolikom, koja je podržana i određenim riječima, svjesno ili nesvjesno da barata. Tako održava "u životu" simbol koji mu stoji u podsvesti a sa njim i određenu ideju. Na taj način radi marketing, a pošto je lova u rukama iluminata zato imamo mnogo njihove isfabrikovane simbolike oko nas, ko' zvijezda na nebu a i na trotoarima, što da ne, i tamo se mogu postaviti njihovi simboli (Holivud).
A za svaki simbol je vezana i određena frekvencija. Npr. za svastiku je bila vezana sasvim drugačija frekvencija prije 3000 godina a sasvim drugačja poslije 1945. Danas je taj simbol "negativan" i ubačen je u naš um kao "negativan" zbog II S.R.
Um se najbolje "puni" preko čula vida i sluha. Zato se meinstrim muzički spotovima i filmovima masovno koriste za propagandu iluminati simbolike jer se sprema teren za buduća vremena. Plan je da se u jednom trenutku pojavi "gazda" ili "gazde" pa bi bilo dobro da se preko određene simbolike ljudi vežu za njih prijatnim osjećanjima. Naravno cijelo vrijeme držati ljude u neznanju.
Dodatno znanje o raznim uticajima na um možeš naći
OVDJE pa onda baci pogled
OVDJE a takođe i
OVDJE