Sada je: pon maj 05, 2025 6:46 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: sri maj 05, 2010 7:16 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ima u nekoj knjizi napisano da onaj tko nađe svoje paralelno biće... taj nađe jedan ogroman izvor enerije, svega i svačeg.
Možda je to to.

Jer bi bio tako dobar da se sjetis te knjige?

Vrh

PostPostano: sri maj 05, 2010 11:12 pm 
Moderator

Orlov Dar, stranica 349 u pdf obliku. Nekoliko stranica prije odlomka "Pernata zmija".

Vrh

PostPostano: čet maj 06, 2010 10:06 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Orlov Dar, stranica 349 u pdf obliku. Nekoliko stranica prije odlomka "Pernata zmija".

Hvala!

Ima sigurno 7-8 godina kako sam citao tu knjigu morat cu ponoviti gradivo.

Sta bi u principu bilo to paralelno bice to je neka kopija samog sebe ili kopija energetskog tijela nije mi bas jasno.

Vrh

PostPostano: čet maj 06, 2010 4:58 pm 
Moderator

Nešto kao drugi ti, ali napravljen od nečeg suprotnog od ovog ovdje i naravno suprotan je i njegov svemir.

Recimo da je svjetlost tamo crna... nisam siguran da li hodaju po plafonu umjesto po podu :twisted: :roll: .

Vrh

PostPostano: čet maj 06, 2010 8:24 pm 
Član foruma

Da mozda ne mislis o “unutarnjem vodicu”? Ili o dvojniku (po Islamu zove se quarin)?. Ovako: po Islamu quarin je nas dvojnik kojem cemo lice vidjeti kad nastupi trenutak nasa smrt. Tako da mislim da se radi o ovome drugom: o untrasnjem vodicu.
Imala sam susret sa unutrašnjim vodicem. Susret moze svako od vas da izvede samo sto nekima treba duze nekima manje vremena. Ja sam uspjela nakon prvog puta…Poslije cu objasniti sta mi se dešavalo ako je to ono na sta je @promatrac mislio “ogroman izvor svega i svačega” (bas bih voljela da mi to pojasni na sta je mislio)
Dakle da biste susreli svog unutarnjeg vodica trebate leci na krevet i opustiti se. Za ovu vježbu veoma je bitno da znate dobro vizualizirati. Pokusajte ovo izvoditi u tisini, da vas niko ne prekida (isključite telefon, tv…). Vizuelizirajte mjesto koje vam se svidja. Npr. Nemojte vizualizirati plazu Sejsela ako niste tamo bili, pa tako preporučujem da vizualizirate mjesto gdje se ugodno osjecate a gdje ste bili. Vizuelizirajte pojedinosti, cvijece, drvece, nebo, sta vas okružuje itd. a onda vizualizirajte zvukove, nor. Zvukove ptica, mozda i zvuk aviona kako prolazi nebom, zvuk zrikavaca itd….nakon toga vizualizirajte svoje skloniste, to ce biti vase licno utociste gdje cete se skrivati…to moze biti i neka kucica, sator, bilo sta…samo da je vase licno skloniste gdje ste samo vi….
Nakon toga, ustanes sa tog mjesta i krenes putem koji ce biti beskonačan…iz daljine zamislis da ti prilazi neka prilika. Prilika treba da je mala mrlja (packica) koja ce vam se sve vise i vise približavati i sto vam se vise približava naravno postaje veca….a onda kad skroz dodje do vas, pozdravite se s njom, vidite odmah kako je obucena (boja odjece) a zatim pitate za ime…odmah mozete uočit jel zensko ili musko….zatim pitate da mu vidite lice (obicno ne pokazuje lice odmah) i naravno kad zavrsite razgovor pozdravite se sa vodicem i razidjete se tako sto on ponovo ode svojim putem a vi svojim…
Ja sam se bila uplasila kad sam ovo izvodila. Pomisla sam da cu otic tamo gdje ne treba tj.u tacku…no…pitala sam svog učitelja jel ovo ispravno sto radim i da li je to okej, na sto je on odgovorio da jeste i da slobodno komuniciram sa unutarnjim vodicem….vremenom ce mi pokazat svoje lice, a kasnije cu ga sve ceste osjecat u svom prisustvuj, a potom cu ga moci i vidjeti uzivo pored sebe, ponekad…na sto sam ja odgovorila: e to ne bih…mozda bi me to uplasilo…. 8)

Vrh

PostPostano: čet maj 06, 2010 10:47 pm 
Član foruma

E da, zaboravila sam ispricat sta mi se poslije dešavalo….
Dakle kad sam imala taj susret sa svojim unutrašnjim vodicem, nakon toga puno mi se spavalo. Legla sam i zaspala ko nikad u zivotu , za tili cas…
Nakon nekog vremena probudila sam se. Nisam mogla da odredim vrijeme : ili je bilo jutro ili sumrak…zato sam ustala i prebacila (tv je kod mene uvijek upaljen) na TV Pink koji uvijek ima sat u uglu televizora. Tada sam vidjela vrijeme: tacno 18.00 H. Ok, rekla sam imam jos vremena i vratila se na kauc da spavam. Pri tom sam pomislila kako nisam otisla u wc kad uvijek u takvim situacijama kad se probudim odem u wc bez obzira dal mi se ide ili ne…i tako….proslo je opet neko vrijeme i ja sam ustala. Pogledala sam prema tv-u na kojem je bio tv pink ali sat je pokazivao 17.46.h. Ne kontam sta se desilo? Da li sam to imala nesvjesnu astralnu projekciju? Mogu da se kunem da je sve bilo savršeno jasno i normalno da ni jedne jedine sekunde nisam posumnjala da se dešava nesto drugačije…
Nakon toga….pred ocima su mi jasno dolazile slike. Nisam bas kontala odkud sve te slike i zasto recimo vidim brdo snijega i sliku skijasa? Sta mi on znaci i kakvu mi on poruku nosi? I tako bilo je jos slika….koje su dolazile pojma nemam odakle i zasto sam bas to vidjela i mislila o tome….

Ah…ovaj zivot je pun cuda.

Vrh

PostPostano: pet maj 07, 2010 2:21 am 
Moderator

Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Da mozda ne mislis o “unutarnjem vodicu”? Ili o dvojniku (po Islamu zove se quarin)?. Ovako: po Islamu quarin je nas dvojnik kojem cemo lice vidjeti kad nastupi trenutak nasa smrt. Tako da mislim da se radi o ovome drugom: o untrasnjem vodicu.

Mislim da nije ni jedno ni drugo, nego nešto treće, četvrto... ali možda krivo mislim.
Što je sa onima koji su recimo kao već umrli, a ipak se vratili? Mogu li oni vidjeti quarina?
Koncept simultanih postojanja i paralelnih svemira ostavlja jako mnogo mogučnosti za to sa čime se sve možemo povezati, to jest što sve jesmo.

Vrh

PostPostano: pet maj 07, 2010 9:36 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Mislim da nije ni jedno ni drugo, nego nešto treće, četvrto... ali možda krivo mislim.
Što je sa onima koji su recimo kao već umrli, a ipak se vratili? Mogu li oni vidjeti quarina?
Koncept simultanih postojanja i paralelnih svemira ostavlja jako mnogo mogučnosti za to sa čime se sve možemo povezati, to jest što sve jesmo.

Pa ne znam sta je sa onima koji su vec umrli, a ipak se vratili. Mislis doživjeli klinicku smrt?
Dakle religija pripovijeda da je quarin tvoj dvojnik kojem ces lice vidjeti tek kad nastupi cas tvoje smrti. Znaci pretpostavljam da su svi oni koji su umrli vidjeli svog quarina,a za one koji su doživjeli klinicku smrt ne znam. Pitanje ti je zaista zanimljivo!
Ne bi bilo lose pitati ove sto su doživjeli klinicku smrt, jesu li vidjeli quarina, zaculi Gabrijelove trube ili ugledali Azraela…

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 7:49 am 
Član foruma

Pozdrav.

Quarin mene podsjeca na dvojnika, na naseg vodica.
U momentu smrti se svaka stanica sjeti sebe, u momentu smrti upoznamo sebe.
Zato neki ljudi u zivotu prepoznavaju sebe, i budu ponovo rodjeni.

"Umri prije nego sto umres."
Muhammed

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 10:17 am 
Član foruma

Vag je napisao/la:
Pozdrav.

Muhammed

Ono sto ja znam Quarin je tvoj dvojnik, a sta znaci rijec dvojnik? Po nekoj mojoj logici rijec dvojnik označava nekog ko izgleda isto kao ti, zapravo označava tvoje drugo JA.

Eh sad, unutarnji vodic ,opet po nekoj mojoj logici, označava tvoju intuiciju,tvoju podsvijest. Koliko puta nam se dešavalo da nam neki unutarnji glas kaze da ne idemo na taj put jer se moze desit nesto lose, ili, ne druzi se sa tom osobom ta osoba je losa osoba…i sl.

Kazem ovo sve navedeno je moja logika, medjutim svi grijesimo, pa mozda sam i ja pogriješila.
Molim sve one koji znaju nesto o unutarnjem vodicu ili nesto o quarinu da se jave i napisu stagod, kako bismo mi koji tezimo spoznajama i otkrivanjima prestali cackat tamo gdje ne treba…

Fakat, necu vise da dozivam unutarnjeg vodica ako je to quarin….

Moj drug tvrdi da jeste quarin i da mu bas zato nisam mogla vidjet lice i da je bas zato se upalio alarm u glavi. Moj učitelj reikija kaze da to nije quarin vec bas tvoj unutarnji vodic.
Moj drug kaze da vidovnjaci kad nekoj osobi predvidjaju budućnost upravo tada govore sa njihovim quarinom.

Ko bi ga znao.

Zbunjena sam.

Ima li neko odgovor?

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 1:01 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:
Moj drug tvrdi da jeste quarin i da mu bas zato nisam mogla vidjet lice i da je bas zato se upalio alarm u glavi. Moj učitelj reikija kaze da to nije quarin vec bas tvoj unutarnji vodic.
Moj drug kaze da vidovnjaci kad nekoj osobi predvidjaju budućnost upravo tada govore sa njihovim quarinom.

Ima li neko odgovor?

ide policajac parkom i začuje neko šuškanje u grmu.
-"tko je u grmu!?" uzvikne policajac
-"joe maračić-maki!" odgovori mu glas iz grma
-"IZLAZITE SVA TROJICA" nato če milicioner odrešito.

sori za :offtopic: al meni se čini kao prikladan odgovor :read:

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 2:09 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:
Pozdrav.

Muhammed

Ono sto ja znam Quarin je tvoj dvojnik, a sta znaci rijec dvojnik? Po nekoj mojoj logici rijec dvojnik označava nekog ko izgleda isto kao ti, zapravo označava tvoje drugo JA.

Eh sad, unutarnji vodic ,opet po nekoj mojoj logici, označava tvoju intuiciju,tvoju podsvijest. Koliko puta nam se dešavalo da nam neki unutarnji glas kaze da ne idemo na taj put jer se moze desit nesto lose, ili, ne druzi se sa tom osobom ta osoba je losa osoba…i sl.

Kazem ovo sve navedeno je moja logika, medjutim svi grijesimo, pa mozda sam i ja pogriješila.
Molim sve one koji znaju nesto o unutarnjem vodicu ili nesto o quarinu da se jave i napisu stagod, kako bismo mi koji tezimo spoznajama i otkrivanjima prestali cackat tamo gdje ne treba…

Fakat, necu vise da dozivam unutarnjeg vodica ako je to quarin….

Ko bi ga znao.

Zbunjena sam.

Ima li neko odgovor?

Nisam bas siguran zasto ne zelis vise dozivljavat quarin ako je on vodic? Mozda jer quarin dolazi u momentu smrti, pa zato nes?

Sto sam ja s svojim htjeo reci je da, smrt sastavlja, Don Juan je govorio o tome da se covjek u momentu smrti spoji s svojim stvarnim bicem dvojnikom, dusom, energetskim tjelom ili ga zovi quarin.
Za neke je to jedinstveni i jedini momenat kad vide svog dvojnika u momentu smrti, drugi rade cjeli svoj zivot na tome da upoznaju sebe dok su jos zivi, znaci da upoznaju svoje stvarno ja, svoju sustinu.

Zato je Muhammed rekao da umres prije nego sto umres, da u zivotu vec upoznas svog dvojnika.
Jer za one koji sebe netraze u zivotu, ti u momentu smrti imaju samo jedan jedini momenat osjecaj da su spojeni, zato vald svako koji umre prirodnom smrti ima osmjeh na licu.

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 2:28 pm 
Član foruma

Pa jeste upravo to, malo je neugodno kad pomislis da ti Quarin dolazi na cas tvoje smrti. S druge strane nisam nigdje procitala da se Quarin moze dozvati. Dosla sam do jedne knjige u kojoj sam nailazila na razne meditacije , vježbe, afirmacije i sl. i onda sam dosla i do te vježbe: kako dozvati unutarnjeg vodica, upoznati ga, saznati njegovo ime, vidjeti mu lice, saznati jel zensko ili musko i onda ostati u kontaktu sa tim vodicem. Kasnije vremenom bi se njegovo prisustvo moglo jasno osjecati u nekim situacijama.

Razlog zasto sam ustvari dozivala svog unutarnjeg vodica jeste taj da kad dodjem do neke raskrsnice mogu da stupim u kontakt sa njim da ga pitam koji put je najispravniji. Ustvari da ga pitam neko pitanje na koje ne znam odgovor a vezano je za neke bitne odluke u mom zivotu.

Vrlo je zanimljivo ovo sto je rekao Muhamed a.s., tako da mi zapravo to govori da ono sto sam ja radila nije nikakav grijeh, vec naprotiv, dozvoljeno je i preporučljivo, citiram: “da u zivotu upoznas svog dvojnika.”

I ja sam ustvari off topic kao i ovaj vicoman iznad pa se izvinjavam pokretacu teme na tome.

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 3:30 pm 
Član foruma

I ja sam ustvari off topic kao i ovaj vicoman iznad pa se izvinjavam pokretacu teme na tome.

pa ustvari sam ti ponudio jedan vrlo točan odgovor, a veći je vic od moga to da o sanjačkim tehnikama predstavljenim od karlita raspravlja netko kome Muhamed a.s. sugerira što je grijeh, a što ne.
ovim ne mislim obezvrijediti tvoj izbor, nego eto samo opaska, čini mi se da to 2 neide skupa.
aj uzdravlje :love12:

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 3:45 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:

netko kome Muhamed a.s. sugerira što je grijeh, a što ne.
:love12:

Decko ovo ti nije trebalo.

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 8:44 pm 
Član foruma

Pticice...kakvu tehniku koristis...voodo lutke, materijalizaciju stvari u posteljini ili? 8)

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 11:27 am 
Član foruma

Meni se cini da je to paralelno bice tvoj dvojnik tamo.
Recimo kao da ides naci ovdje svog dvojnika znaci istog ti u fizickom obliku sto je gotovo nemoguce.

Isto tako je i tamo cini mi se kao dvojnik tvog energetskog tijela znaci 99.9999% ista energetska konfiguracija kao i tvoja kao i ne fizickog tijela.

Materijalno se i onako ne racuna jer je potrosna roba.

Neki to mozda zovu i andjelom cuvarom.

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 11:59 am 
Član foruma

white deer je napisao/la:
Recimo kao da ides naci ovdje svog dvojnika znaci istog ti u fizickom obliku sto je gotovo nemoguce.

Isto tako je i tamo cini mi se kao dvojnik tvog energetskog tijela znaci 99.9999% ista energetska konfiguracija kao i tvoja kao i ne fizickog tijela.

Da, bas tako, neki to zovu andjelom cuvarom.

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 8:26 pm 
Član foruma

white deer je napisao/la:

Da, bas tako, neki to zovu andjelom cuvarom.

Možda ne bi bilo besmisleno pročitati na forumu i prevedenu knjigu pod nazivom "Anđeoska maskarada" na vanzemaljcima i NLO-ima! Iako zvuči da nema baš veze s Kastanedom - čitajući tvoje postove nekako mislim da bi ti možda pomogla u dobivanju odgovora na neka pitanja koja si ovdje postavila, a i na drugim temama.

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 2:40 am 
Član foruma

Nemojte se ljutit na mene previše večeras ekipa, budite blagi, jer ja neću ;-)
Baš vas malo ovako površno čitam po zahvaljujući svom lagano blagoslovljenom stanju ne mogu da na to ne gledam barem malo s visoka, barem večeras. Kakva hrpa budalaština da ne povjeruješ. Paralelna bića, suprotni svemiri, islamski vodići, vanzemaljci, NLOi, kastaneda. Sve zmješano u jedan veliki kup govana. Ništa što vi mislite o tim stvarima nije točno. Vi o tome ništa ne znate. Ne samo o tome nego o ničemu. Točka. Ne, ne zanima me što hoćete sad reć/odgovorit na ovo: Bezvrijedno je. Nema nikakvu težinu. Unaprijed odbacujem svaku vašu reakciju: Nemojte se truditi. Još jedno govno na naš kup govana.

Osjećate se neopravdano prozvani i bezrazložno napadnuti? Jebe mi se za to. Get over it! Lav je hrđav, nema pravo da vas slijedi. (kako volim ovu rečenicu :-)) Dakle sve ono što vi radite od prvog momenta kad se probudite do zadnje sekunde kad zaspite je nebitno. Sve štogod mislili o životu, sebi, kastanedi, moći, namjeri, meni i mom tekstu je netočno. Odraz, reflaksija, opsjena. Park ogledala u lunaparku. Jedno povećava drugo smanjuje treće vas čini debelim al u biti sva rade isto. Koprena, veo, granica. Gradimo je cijeli život i ona nam je sve. A s druge strane nas čeka beskraj. Nije ovo samo fraza, vama je al vaše mišljenje se ne broji, sjećate se? Prva pozornost, sve ono što jesmo i ujedno i naš zatvor. Svijest je jedina stvar koja nas može osloboditi ali i jedina koja nas može zarobiti a svi mi smo to, zarobljni. I ja skupa s vama. No za razliku od drugih, ja sam bio tamo preko. Vidio sam SVE. Znam koji je naš cilj. Znam kamo idemo. Vidio sam. Ja se ne moram trudit više. Ja više ne moram tražiti. Već znam naš cilj. Tamo su stvari koje su zbilja bitne. Nagual, apsolutna moć i evolucija svijesti. Nešto nezamislivo, nepojmljivo. Nešto što ni u najluđim snovima ne možete zamislit. Zamislite najbolje iskustvo koje možete i ono nije ni 1%. Ništa, nula.

Vani je područje, mjesto gdje sumnja i strah ne postoje. Sve ono čeg se stalno bojite - shvatit ćete da nikad nista imali razloga! Kakvo olakšanje! Sva sumnja i strah u vašem životu nestaju kao da nikad nisu ni postojali. Jer SU I TO SAMO OSOBNA MIŠLJENJA! Pogrešna i blesava. Možete li to uopće zamislit? Naravno da ne možete. Dakle sve ono što mislite da je bitno - nije. Sve ono što mislite da je tako - nije. Nemate pojma jer prva pozornost je samo skup osobnih mišljenja i vjerovanja proizašlih iz njih (o tome sam pisao ovdje http://tinyurl.com/mqcztr)

Svako osobno mišljenje je tvrdnja da je slon deblo (noge) ili zmija (surla) ili konop (rep). A Slon je sve to i opet je nešto drugo. Ista stvar je i ovdje. Što je cilj ovog svega večeras? Možda da se opustite malo. Počnete stvari ne shvaćat tako jebeno ozbiljno. Sve što mislite je samo projekcija. Opsjena. Laž. Ne istina. Tonal - NE Nagual. Tko misli taj ne zna. Jednostavno je u biti, mi smo ti koji kompliciramo. Prihvatite da ne znate. Prihvatite mogućnost da postoji nešto drugo. Jer postoji. Nebitno je što vi o tome mislili. Pitanje koje ima smisla postaviti je: Dal ja mogu priuštit sebi da budem u krivu? Dal možete? Naravno da ne možete. Dakle otvorite mogućnost da postoji mogućnost. Makar šansa bila jedan u millijun, ne možete je odbaciti. Ne možete si priuštit osobno mišljenje i ovaj put, mada to stalno radite. Cijeli život.

Kakav jebeni promašaj, kad malo bolje razmisliš o tome. Svjesno odabereš što ćeš vjerovat (ono što ti se sviđa, ne mora imat logike) i onda u to povjeruješ (Men willingly believe what they wish. Julius Caesar) bez obzira što u biti o tome ne znaš ništa. Recimo neki od vas će svjesno odlučit povjerovat da je ovo što pišem sranje i da sam ja bahati majmun. Iako možda nije. Možda ne mogu razumijet. Možda se ne trude. Možda nemaju energije. Možda je nešto drugo po srijedi. Ima milijun mogućnosti ovdje no mi odabiremo i vjerujemo u jednu. Pa bila pogrešna ili točna. To je prva pozornost. To je neprijatelj no istovremeno i jedino što imamo. Bez nje smo goli i mrtvi. Poruka? Radite ne mislite.

Rekapitulacija funkcionira. Put ratništva funkcionira. Unutarnja tišina funkcionira. Sanjanje isto funkcionira. Sve ono što je castaneda donio vrijedi. Ne treba mislit i donosit mišljenje o tome. Ne treba čitati, razmišljati. Ionako je uzalud. Treba radit, besprijekorno, bez rezerve i ako ne vidimo razlog, radit ko majmuni. baš ko jebeni Don Huan i Don Henaro. Sve ono što su rekli stoji. Kakvi face i kakva inspiracija za svakog ratnika. No to je nemoguće. Čak ni ja koji znam što me čeka ne mogu se natjerat da radim. Kako onda to od vas mogu očekivat? Nikako. No ako ne možeš nešto, radi ono što možeš. Ako te odgovor ne zadovoljava onda ne postavljaš prava pitanja. Ovu rečenicu vrijedi dvaput pročitat. Put nagualizma gdje šamani uvode u taj svijet obične ljude mi se čini kao jedini moguć. Čovjek baz prevare, straha i poticaja ne želi ništa, to je prirodno. Gdje to onda nas svih stavlja. Nas drukčijih. Nas koji smo pozvani za svjedoke. Zbilja ne znam. Pravila se možda mijenjaju. Svijet se mijenja. Ne čini mi se ponekad da imamo neke velike šanse no opet, to je samo moje glupo osobno mišljenje. Ne znam, pa neću donosit mišljenje. Radit ću jedino ono što mogu. Što bolje zavezivat tu vezicu. Imajte povjerenja u Duha. Mislite na njega, on to osjeća. Uvijek je s vama. Nebitno je vaše osobno mišljenje o tome što ja upravo sad govorim. Ovo vas je ili dotaklo ili nije. Ostalo je nebitno. A i ne govorim to samo zbog vas naravno. Meni to treba isto kao i vama.

Kao što rekoh, budite blagi ;-)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.