Sada je: pet maj 02, 2025 12:29 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Susret Čovjeka I Fikcija, Pravnih I Fizičkih Osoba
PostPostano: pon apr 12, 2010 9:21 am 
isključen/a

Da li se rodni list smatra za ugovor između pojedinca i države?
Da li je suglasnost postignuta pod prisilom ili bez vašeg znanja?
Možete li vratiti taj certifikat isto onako kao što ste to učinili s vozačkom dozovolom?

Da bi promjenili državu i ono što nazivaju vlast, ljudi prvo moraju promijeniti način na koji razmišljaju kad misle o državi i vlasti.
Ako je ideja o državi zasnovana na dobrovoljnom ujedinjenju svakog čovjeka u ovakav oblik zajednice, onda svakako i svaki čovjek kao član te zajednice mora biti slobodan istupiti iz zajednice kad za to izrazi volju.
Zašto bi netko uopće prije svega izrazio volju za istupanjem iz ove zajednice?

Pravo na posjedovanje samog sebe je apsolutno pravo svakog čovjeka temeljeno na njegovom postojanju kao živog bića, posjedovati i kontrolirati svoje vlastito
tijelo bez prisilnih vanjskih interferencija je osnovni smisao ljudskog postojanja.
Nitko ne može tvrditi da ima pravo nasrnuti na tijelo ili imovinu druge osobe, jasno i jednostavno.

Što se dešava kad se na sudu živo biće od krvi i mesa sretne s pravnim fikcijama?
Treba li slobodan čovjek imati vozačku dozvolu i osiguranje za automobil?
Kakva je situacija u odnosu na banke i kredite?

Evo sasvim neočekivanih odgovora, ljudi su na probleme počeli gledati iz sasvim drugog ugla i kako se čini, uspješno ih rješavati...

Banka, Čovjek, Fizička Osoba, Pravna Osoba, Država, Sud I Zakon

slika

Vrh

Naslov: Re: Susret Čovjeka I Fikcija, Pravnih I Fizičkih Osoba
PostPostano: čet apr 22, 2010 9:14 pm 
Član foruma

Prijevod je u toku. #-o
:occasion5:

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 10:10 am 
Peacemaker je i dalje on the mission. Što dalje gledam njegovo serviranje "evidentnih istina i nepravdi" koje muče ljudski rod to sam bliže mišljenju da je on ili ekipa s kojom surađuje (ne znam kako se predstavlja na forumu kojeg ovdje copy/pejsta jel on roman, odnosno banirani sektor na forumu svjesnost) imaju dobre ponerološke predispozicije.

Kada je psihopata "on the mission" onda on ne preza niti od čega, potpuno fokusiran na cilj kao što smo to u životinjskom svijetu vidjeli kod grabežljivaca (predatora) koji su obilježili svoj plijen i prikradaju mu se. Naravno s obzirom da je ljudska interakcija bitno kompleksnija nego životinjska pa postoje niz ciljeva od kojih neki mogu biti i humani, psihopate mogu itekako biti borci za dobre ciljeve, ali njihova plitkost i nemogućnost da shvate psihološku i emocionalnu stvarnost jer su za zakinuti kao što su daltonisti zakinuti u doživljavanju spektra boja, oni će lako ignorirati cjelokupnu sliku (kao što grabežljivac fokusiran na plijen, često zaboravlja provjeriti svoj položaj što ga čini ranjivim) i lako se dovesti (kao i sve one koji ga prate) u nemoguće situacije.

Što je ovdje problem? Da se jedna doktrina/svjetonazor ignorira i servira svoja, u ovom slučaju "alternativna i oslobađajuća" doktrina koja nije ništa drugo nego samo još jedan pokušaj prodavanja muda za bubrege. Problem je da psihopata ne vidi razliku između muda za bubrege i na prvi pogled bi se reklo da on nesvjesno to radi, kako bi pomogao. Ali onaj tko nije odradio svoj susret s psihopatom (ili nekom od izvedenica "poremećene osobnosti") teško će shvatiti da tu nije riječ o pomaganju drugima, nego pomaganju SEBI jer u psihološkoj realnosti psihopate (ako to uopće tako možemo nazvati) NE POSTOJE drugi na način kao to normalna osoba može percipirati, već oni funkcioniraju kroz interakciju koja je okrunjena maksimom "zavadi pa vladaj" ili "čovjek, čovjeku vuk" i za njih je optimalan stav "cilj opravdava sredstva".

I tako peacemaker i dalje prodaje muda za bubrege na galaksijinom forumu koji se temelji na uzimanju u obzir multidimenzionalnosti, toga da čovjek nije zadnji u hranidbenom lancu i potrebi osvješćivanja i rada na sebi. Rekao bi kako groteskno, ali to peacemakera ne brine on je u svojoj misiji promoviranja tzv. alternativnog novca oslobođenog duga (wow!) i gurajući nas na forum koji se sprda s vanzemaljcima jer isti ne postoje ali postoji zločesti FED kojega bi se trebali osloboditi tako da se svi nakačimo na njegovu alternativu, a alternativu neće voditi sada najmoćniji ljudi nego peacemakerovi pajdaši. Tako to izgleda kada rob/psihopata sanja postati robovlasnikom (jer to je njegov doživljaj slobode!) dižući svoje supatnike kako bi on jednom kada ih oslobodi trenutnog ropstva mogao povesti u svjetliju budućnost (tj. staviti pod svoju kontrolu i ubirati danak za sebe). :thumbup:

Pozdrav do slijedećeg pisanja (dok moderatori ne baniraju mene ili peacemakera s foruma).

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 11:16 am 
Član foruma

prasimix je napisao/la:
Pozdrav do slijedećeg pisanja (dok moderatori ne baniraju mene ili peacemakera s foruma).

Interesantan završetak teksta koji zove na daljnji razgovor,kako bi se potvrdile ili odbacile "činjenice" o kojim govoriš.
Iako u ovom tekstu govoriš vjerojatno o alternativnom novcu,koji se prezentira kao crom,a koji su "izumili" osnivači udruge Cromalternatini novac,ovo nije tema o tome već o razlici čovjeka na papiru i čovjeka kao "božjeg" bića.
Ako ne govoriš o alternativnom novcu,što te golica oko ovoga o čemu jest tema?

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 12:35 pm 
Kolos, ako ti Himmler priča o npr. proizvodnji zdrave hrane hoćeš li ga bez poteškoća slušati dok priča o ovome, znajući da isti nema problema s eugenikom ili zbrinava svoje neprijatelje u konc.logore?
Dakle "golica" me IZVOR i način na koji se suptilno želi navući voda na svoj mlin. U manje suptilnim formama ovo bi izgledalo kao banner ili plaćeni oglas, ili u više suptilnoj formi ono što se zove "sponzorirana vijest" gdje ta etiketa mora biti vidljivo istaknuta od strane medija (tv, novine, ...) i ako to nije istaknuto odgovorni urednik medija može imati problema. No, ovdje toga nema, ovo smatram kao zloupotrebom ovog foruma gdje se de facto podvaljuje čitateljima ono što je na drugim mjestima odavna regulirano.
Da li peacemaker i slični imaju pravo ovako nešto raditi? Pa očito da imaju ali samim time tj. takvim podmetanjem miniraju "dobrobit" onoga što žele promovirati. To je ono što je karakteristično za psihopatiju: da često dobre namjere sjebu.

To je moje mišljenje o manevriranju peacemakera i kako on uzima za pravo da diže "kvalitetne" teme tako i ja uzimam za pravo da na iste reagiram kako reagiram i u tom svjetlu sam i završio prethodni post.

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 1:15 pm 
Član foruma

prasimix je napisao/la:
To je moje mišljenje o manevriranju peacemakera i kako on uzima za pravo da diže "kvalitetne" teme tako i ja uzimam za pravo da na iste reagiram kako reagiram i u tom svjetlu sam i završio prethodni post.

Ok,a što misliš o temi kao takvoj i o tome da je "stvoren" jedan svijet viritualnih osoba sa kojima se mi ljudi poistuvjećujemo,a da to neznamo i da imamo čak i šanse,možda,na neki način izbjeći navodne izmišljene kosekvence sistema u kojem živimo.
Recimo,meni osobno je interesantno da iako osobno nisam u minusu na bankovnom računu,ja kao državljanin RH sam u dugu od neki 100 tisuća kuna (ako se dobro sjećam vijesti) i što je najgore taj dug raste.Da ne pričam o tek rođenoj djeci koja su također dužnici bankam,a samo zbog toga jer su se rodili u ovoj državi.
Dakle,zar nebi bilo dobro saznati ako to zaista mora biti tako ili su nas namagarčili.Zar nebi bilo dobro znati i saznati postoji li neko legitimno pravo koje se odnosi na čovjeka kao takvog.Zar nije dobro poznavati mehanizam kojim nas se kontrolira od banaka ili država?Jer,mada su vlasnici tih banaka ili država samo psihopate,lutke viših realiteta,zar nije dobro poznavati njihov jezik?
Mada na kraju krajeva,ako nas se požele riješiti neće brinuti o tome koliko je sredstvo legitimno. :dontknow:
Revolucije,revolucije,...,pogledaj recimo slučaj Islanda i sad Grčke gdje je Island odbio plaćati svoje dugvanje (na koji način?),dok će grci svoj plaćati,a zapravo NEmoraju!?Jeli to stvarno ili zajebancija?Može li svaki čovjek iskoristiti pravo neplaćanja kazne za nešto što on nije uradio ili dao pristanak?
Možda jest peacemaker na nekoj misliji,ali u ovom trenutku mi je ovo veoma interesantno zbog mogućnosti da će se,možda,i nama nešto slično događati.

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 2:29 pm 
Kolos, ne sumljam da sve ovo što si spomenuo nisi prvi puta čuo zahvaljujući dobroti peacemakerova foruma. Apsolutno se slažem da bi trebali znati što se događa i to je dio našeg posla i osvješćivanja, ali ponovno, mene smeta izvor (jer sam ga prepoznao) i trenutno, nastavljanjem ove teme držim da mu činimo uslugu jer je pustio trag, a mi ćemo se nadovezati s našim protestima, zaključcima, itd. na kraju davajući izvoru direktno ili indirektno kredibilitet (koji će on poslije iskoristiti za svoj cilj: ponovno karakteristično za psihopate koji "suosjećaju" i "razumiju" i pojavljuju se kao eksperti koji mogu ponuditi pomoć, a što je sve dio standardne procedure obrade plijena).

Ovo nije prvi pokušaj peacemakera da otvori "konstruktivnu" temu i oh da, mislim da je sve bolji, mislim da je već naučio iz prethodih par pokušaja na što može naletjeti bude li preotvoreno promovirao svoj proizvod. Naravno u niti jednoj od prethodnih tema nije našao za shodno odogovoriti na postavljena mu pitanja, jer to i nije u njegovoj agendi, jer njega ni ne zanimaju naša mišljenja.

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 4:38 pm 
Član foruma

prasimix je napisao/la:
mene smeta izvor (jer sam ga prepoznao) i trenutno, nastavljanjem ove teme držim da mu činimo uslugu

Što ti preporučaš,kako da nastavimo istraživanjem ovog konteksta manipulacije,a da se ne nadovezuje na taj izvor?
Iskreno,tema mi je stvarno jako dobra i vrijedna posmatranja.Odbacivanje teme mi se ne čini kao želja za objektivnim pogledom.

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 6:13 pm 
Hm, pa ako me tako što već pitaš, a nemam što drugo reći nego da nastaviš tragom istoga. Peacemakerova ekipa nije prepričala/prevela ništa novo što već nisam do sada pogledao ili pročitao. Agenda je po meni i dalje ista: priča o (drugim) alternativama, slobodama od ropstava i prije ili poslije ponuda njihovog rješenja (u kojem vide i banke kao partnere, oh kako uvrnuto!).

Moguće da će netko od čitatelja i pokušati ići tragom i prema preporukama ovih beskompromisnih boraca za ljudske slobode, pa ćemo o njihovim iskustvima moći uskoro čitati u medijima ili ovdje na forumu, kako su prošli npr. na sudu, u susretu s policajcem bez pokazivanja vozačke, itd. Puno zabave želim, ... jer učenje je zabavno :-"

Vrh

PostPostano: pet apr 23, 2010 10:46 pm 
Administrator

Pa bilo koja želja za bilo kakvim novcem je materijalne prirode, te pojačava materijalni aspekt bića... tako da bilo kakav novac ionako pravim "duhovnim" putnicima ništa baš puno ne znači.

Sve ovo su samo - lekcije.

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sri apr 28, 2010 2:09 am 
Član foruma

viewtopic.php?f=5&t=2693

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.