Sada je: uto maj 06, 2025 8:38 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Igra brojkama, slovima i slikama
PostPostano: čet apr 08, 2010 4:51 pm 
Član foruma

mislim da ta logika nije sasvim u redu.
ako je srž nepromijenjena, tada tvoje "nadogradnje" nisu "nadogradile" srž, već niz slova i brojki, ukratko tekst.
tekst, broje i slova, su posrednik kojim, uz našu svijest možemo uhvatiti srž, bez obzira na zarez više ili manje.
nepromjenjivost se ne može ni mijenjati ni nadograđivati jer je i to mijenjanje. tekst si promijenio i ako si promijenio samo boju pozadine teksta.
u ovom tvom primjeru je srž apstraktna, misao koja može biti u svijesti.
što ako se radi o procesu i zakonitostima, npr. ponašanja nebeskih tijela u sunčevom ili nekom drugom sustavu.
ako srž i zakonitosti procesa možemo spoznati, da li ta srž postoji i dalje ako kojim slučajem taj nebeski sustav prestane postojati.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 10:47 am 
Član foruma

MonteChristo je napisao/la:
mislim da ta logika nije sasvim u redu.
ako je srž nepromijenjena, tada tvoje "nadogradnje" nisu "nadogradile" srž, već niz slova i brojki, ukratko tekst.
tekst, broje i slova, su posrednik kojim, uz našu svijest možemo uhvatiti srž, bez obzira na zarez više ili manje.
nepromjenjivost se ne može ni mijenjati ni nadograđivati jer je i to mijenjanje. tekst si promijenio i ako si promijenio samo boju pozadine teksta.
u ovom tvom primjeru je srž apstraktna, misao koja može biti u svijesti.
što ako se radi o procesu i zakonitostima, npr. ponašanja nebeskih tijela u sunčevom ili nekom drugom sustavu.
ako srž i zakonitosti procesa možemo spoznati, da li ta srž postoji i dalje ako kojim slučajem taj nebeski sustav prestane postojati.

(50797)

Moram priznati da mi je drago da ove moje objave čitaju i oni koji, po čitanju, razmišljaju o tome šta su pročitali.
Ipak, moram ti reći, kao prvo, možda si trebao ipak sačekati da objavim daljnji tekst, jer bi možda iznio drugačiji komentar.
Vidi, ja svoj PC posmatram istim očima kao i čovjaka.
Uostalom, ja sam već objavljivao da čovjeka i kompjutor možemo gledati istim pogledom.
I kao što čovjek mora biti vezan S NEPROMJENJIVOM SRŽI NJEGOVE BITI, tako isto i komjuter mora imati svoju Nepromjenjivu srž.
Ta Nepromjenjiva srž je adresa emaila.
A ta srž, dakle "monada" u kompjuteru, popunjena s velikim brojem tekstova, brojeva i slika.
I sve je to vezano za Moju adresu emaila, koja je opet formirana od slova, brojeva i znakova.
Dakle moj email je nepromjenjiv, a sve vezano za njega je nadograđeno, svakako u polju koje pripada isključivo mojem PC-u.

A sad evo nastavak teksta.
No sad obratite pažnju na ovo.
Ja sam naveo da je priča pod šifrom ''XXX'' postala arhetip (prauzorak), koja je kao takva u svojoj krajnjoj biti postala nepromjenjiva.
Pazite, ja govorim samo o priči koja se vodi po šifrom ''XXX''.
Sad, svaka nadogradnja, dakle promijena u tekstu čini od novog teksta priču koja ima svoju srž.
Dakle tekst ''XXX/1 je vezan za svoju srž, koja postaje nepromjenjiva – ali samo za tekst pod šifrom ''XXX/1.
No taj tekst je suštinski vezan za prvi tekst pod šifrom ''XXX''.
To isto važi i za sve tekstove - do teksta koji je šifriran sa ''XXX/23.
Prema tome svi ti tekstovi od ''XXX/1'' do ''XXX/23'', iako imaju svoju srž koja je nepromjenjiva, ipak su sa svojom srži vezani za srž prvog napisanog teksta.
I taj prvi tekst je jedini za kojeg možemo da kažemo da je arhetip (prauzorak) od svih kasnije ispravljanih (nadograđenih) tekstova.
Možda će nekom od vas koji čitate ovo izlaganje biti besmisleno, no moram vam reći da jedino uz pomoć arhetipa koji je vezan za Nepromijenjivu srž SVOG BITKA možete shvatiti razvoj Majke prirode.
Ako ste shvatili poruku tad bi mnogi od vas mogli shvatiti i to, na koji se način odvija Ponavljanje spirita, koje mnogi, nepravilno, nazivaju reinkarnacijom.
Naime čovjekov spirt je vezan za Određenu monadu, koja se se nalazi, kao magnetsko polje, ''ugrađena'' u Svom astralu.
Tijelo živog čovjeka i njegov spirit su povezani s tom monadom određenom frekvencijom koja prepoznaje SAMO Nepromjenjivu srž bitka određenog čovjeka.
Svakako, kako se tokom života čovjeka pojavljuje velik broj životnih sekvenci (životnih priča) – te sekvence, iako svaka od njih ima svoju srž, vezane su za Nepromjenjivu srž čovjekovag bitka.
I sve te svekvence se prebacuju u Određenu monadu gdje ostaju kao slike svih sekvenci, da bi dobile formu memorijskih zapisa.
Ovo je teško za vjerovati, ali tako je.
Nakon rađanja novog čovjeka koji će biti vezan za tu monadu, počinje ista priča koja se povezuje na relaciji spirit tog novog čovjeka s monadom.
I neću dalje da vas uvlačim u spoznaju Ponavljanja (''reinkarnacije'') jer kasnije ću u knjizi iznijeti sve detalje koje je potrebno iznijeti da se shvati taj prirodni fenomen.

Primjedba:
Ako neko od vas koji pratite moja izlaganja ima primjedbu na informacije iz teksta neka je slobodno iznese, jer ću iz te primjedbe moći shvatiti da nisam kod iznašanja informacija bio razumljiv, ili sam možda iznio krivu informaciju.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 12:10 pm 
Član foruma

pa imam ja opet.
jednostavno promatranje čovjeka i pc-a nije ispravno niti to može biti.
naravno da rezoniranjem sve može biti dokazivo, pa i ta tvrdnja.
ako je prevedemo drugačije, ti kažeš da je živo biće i neživa priroda isto. dakle skup silicijske tvari, bakra, plastike i sličnih materijala je po svojoj biti isto što i čovjek.
opet kažem, u okvirima razuma sve je dokazivo pa i to.
ali bit čovjeka nije isto što i bit životinje, a kamoli "nežive" prirode.
kažeš da svoj pc promatraš istim očima kao i čovjeka. ali pc je samo skup elemenata mineralnog svijeta, a svi tvoji dokumenti su samo "mikroskopska udubljenja i izbočine" na hard disku ili drugom mediju, odnosno samo skup nula i jedinica koji ispravno posloženi daju sadržaj tvog e-maila.
uzmi pretpostavku da si dobio e-mail kojeg spletom okolnosti nikada nisi pročitao iako je on uredno stigao na tvoj pc. da li i takav mail nastavlja priču XXX/X ?
svijet ipak nije matematički model, odnosno možda i je ali ne u smislu današnje matematike.
uzmi samo pojam beskonačnog.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 3:58 pm 
Član foruma

Ljudsko tijelo se, ipak, može promatrati sasvim kao kompjuter- možda samo mnogo složeniji, ali ipak kompjuter...u redu, sa mnogim drugim funkcijama, ali shvaćaš što hoću reći- koja je razlika između mineralnih tvari od kojih je sazdan kompjuter, od ugljika i ostalih spojeva od kojih je sazdano ljudsko tijelo?

Ipak, ako je ljudsko tijelo kompjuter, čovjek je svakako korisnik.

Edit: možda je bolje reć ljudski mozak ako govorimo o kompjuteru... ali sasvim je jasno, vjerujem... :roll:

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 4:16 pm 
Član foruma

imaš krivu predođbu o kompjutoru. umjesto kompjutor možeš razmišljat i o nekom mehaničkom stroju. logika rada je potpuno ista.
kod stroja podesiš neke prijenose, omjere i radi kako ti želiš. kod kompjutora način podešavanja je potpuno drugačiji, ali to je glupi stroj, jako ubrzan i jako umanjen.
pazi , kažeš da ako je tijelo kompjutor, da je čovjek korisnik. ti čak pišeš da tijelo nije čovjek. suprotno od tombole. on kaže da je čovjek i kompjutor isto, a tebi je čovjek ono izvan tijela.
ja mislim da si ti čak i bliži istini.

čovjekovo fizičko tijelo se istina sastoji os svih tih elemenata, ali njihova sveukupnost daje nešto posve drugo.
promatrat čovjeka kao skup mineralnih elemenata je rudimentarni znanstveni princip, a znanost ne priznaje ništa izvan toga, ni dušu a pogotovo ne duh. a samo mišljenje nije princip fizičkog svijeta, dakle samim time što promišljamo stvarnost potvrđujemo da fizički svijet nije sve.

čovjekovo fizičko tijelo je isto što i kamen ili kompjutor, ali samo mrtvo tijelo, leš. ono što je život, to je izvan frekvencija "ovog" svijeta.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 4:22 pm 
Član foruma

Tombola, ponavljanje i nepromjenjivu vrijednost srži bitka si već objašnjavao i mislim da je onaj ko treba da shvati to i shvatio... Ajmo dalje, sunčev sistem, "planet" x, 2012...
:blob:

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 4:22 pm 
Član foruma

U redu, to je ipak stvar terminologije... uzmi što god hoćeš umjesto kompjuter- istina, ljudsko tijelo je ipak opsežnije od kompjutera što sam već naglasio- to je samo stvar terminologije. Recimo stroj, u redu, može, stroj.

I taj stroj, dakle... ne razlikuje se niti od jednog stroja, osim što je od svih strojeva koji je čovjek stvorio- perfektniji. Ali ipak stroj.

korisnik+stroj nije jednako stroj... ipak korisnik stroju daje svrhu, stroj je alat u našim rukama... i zaista, ne razlikuje se osim po složenosti niti od jednog drugog stroja.

ne, tombola nije materijalist, vidjet ćemo što će reći... možda je samo stvar terminologije. Pa primjetio si da mu se ne sviđa moderna "znanost", je li tako? Ne sviđa mu se.

Možda samo priča malo drukčijim jezikom od mog ili tvog... ali prevedivo je.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 4:28 pm 
Član foruma

pa ja iskreno pišem postove. ne želim mu kontrirat.
imam uvijek "u glavi" da je ovo post na forumu, dakle čitam ono što je napisano.
ako mi to napisano "bode oči" onda to i napišem, uz uvjet da mislim da neće bit loše shvaćeno. odnosno i pišem zato jer ne mislim da će to shvatit kao loše namjere.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 4:30 pm 
Član foruma

brisan suvišan post.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 4:56 pm 
Član foruma

Brav je napisao/la:
Tombola, ponavljanje i nepromjenjivu vrijednost srži bitka si već objašnjavao i mislim da je onaj ko treba da shvati to i shvatio... Ajmo dalje, sunčev sistem, "planet" x, 2012...
:blob:

uzaludan ti trud, probo ja njega izvest na pravi put, što milom što ...., al ne da se on... evo mjesecima čekamo objavu zašto sunčev sustav s Oortovim oblakom ide gore dolje kroz galaktičku ravan...
a nije da nije obećao, i časnu pionirsku je dao, al ništa....

a kad mene on pita što je to "cliffhanger ending" ja mu ljepo i odmah objasnim, al nije ti tombola33.3 od te sorte...

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 5:38 pm 
Član foruma

imaš krivu predođbu o kompjutoru. umjesto kompjutor možeš razmišljat i o nekom mehaničkom stroju. logika rada je potpuno ista.
kod stroja podesiš neke prijenose, omjere i radi kako ti želiš. kod kompjutora način podešavanja je potpuno drugačiji, ali to je glupi stroj, jako ubrzan i jako umanjen.
pazi , kažeš da ako je tijelo kompjutor, da je čovjek korisnik. ti čak pišeš da tijelo nije čovjek. suprotno od tombole. on kaže da je čovjek i kompjutor isto, a tebi je čovjek ono izvan tijela.
ja mislim da si ti čak i bliži istini.

čovjekovo fizičko tijelo se istina sastoji os svih tih elemenata, ali njihova sveukupnost daje nešto posve drugo.
promatrat čovjeka kao skup mineralnih elemenata je rudimentarni znanstveni princip, a znanost ne priznaje ništa izvan toga, ni dušu a pogotovo ne duh. a samo mišljenje nije princip fizičkog svijeta, dakle samim time što promišljamo stvarnost potvrđujemo da fizički svijet nije sve.

čovjekovo fizičko tijelo je isto što i kamen ili kompjutor, ali samo mrtvo tijelo, leš. ono što je život, to je izvan frekvencija "ovog" svijeta.

Dečače.
Sviđa mi se kod tebe što pokazuješ manire odgajanog ljudskog bića.
Sviđa mi se također to što zastupaš politiku znanstvene hijerarhije koja, na žalost svih ostalih ljudi na Planeti, želi spriječiti ljude koji su duhovno odrasli (dakle čiji je spirit mnogo puta Ponavljan) da iznose u javnost mnoge "istine koje bole" .
Svakako da ovakvo stajalište koje ti zastupaš, kao i mnogi koji se druže na podforumima znanstvenog znanja, ne drži vodu.
Gledaj, na ovom forumu se druže ljudi koji čiji je materijalni i duhovni pogled zastupan sa podjednakim vrijednostima.
Da ti dokažem da je to točno postati ću ti odgovor meni od strane Jack987, koji možeš naći na strani 4 ove moje "Igre...).

Jack987:
Oprosti na maloj primjedbi ( koja je subjektivna i nema većeg značenja na ostatak materijala ):

Citat:
Dalje, to što ja za ČOVJEKA Vegetativni (Autonomni) živčani sistem – to je za KOMPJUTER; BIOS (software koji posreduje između hardwarea i operativnog sistema i raznih drugih aplikacija).

Bios samo pokreće matičnu ploču i osnovnu komunikaciju sa uređajima, dakle, hardwerom. Podešavanje biosa znači sinhroniziranje hardwera.

Na ovu ispravku sam odgovorio:
Jack987,
Zahvaljujem ti na tvojoj maloj primjedbi - koja je za mene ogromno velika.
Naime ja pišem knjigu, a u toj knjizi neće smjeti biti grešaka.
Čak ni malih.

Svakako sam iskoristio ovaj momenat da još malo dotjeram drugi dio ranije objavljenog teksta - koji sad izgleda ovako:
(Napomena: Izmjene će biti naglašene svjetloplavim slovima):
..."Dakle analizirajmo živog čovjeka s kompjuterskom tehnologijom.
(Napomena: Oni koji ne poznaju u detalje tu tehnologiju teško će moći u potpunosti poistovjetiti te totalno različite; a ipak identične vrijednosti).
Pogledajmo.

(ČOVJEK); Leđna moždina =
(KOMPJUTER); Matična ploča (Motherboard)

(ČOVJEK); Središnji živčani sistem. koji prenosi impulse da se stvori misao ili slika na ''EKRANU'' u Mozgu (čije postojanje je za ljude nepoznanica). =
(KOMPJUTER); Matična ploča sa Dodatnom karticom (koja je povezana s matičnom pločom) koja prenosi signale preko sistema da se stvori slika... na Vidljivom Ekranu.

(ČOVJEK); sve je povezano Endokrinim žlijezdama, memorijskim stanicama, Žilama, Živcima, Crijevima i Organima za različite potrebe – i sve to je ograđeno s kostima i kožom =
(KOMPJUTER); sve je povezano Karticama sa Čipovima, Žicama, Dodatnim karticama i uređajima za različite potrebe – i sve to je ograđeno limom i plastikom.

ČOVJEK posjeduje ekstremitete koji mu služe kod: traženja Opipom, stvaranja Otisaka, kod stvaranja zvučnih efekata – što nas navodi da ih uporedimao s Mišom, Štampačem, Scanerom, Zvučnikom.

Ako bi sveli, kod ČOVJEKA, Osjetila za receptore u jednu vrijednost – tu vrijednost bi mogli bez razmišljanja izjednačiti sa Tasturom KOMPJUTERA.

Dalje, to što ja za ČOVJEKA Vegetativni (Autonomni) živčani sistem – to je za KOMPJUTER Bios, koji pokreće matičnu ploču i osnovnu komunikaciju s drugim uređajima.

A Stanice koje su ''ugrađjene'' u ČOVJEKA možemo prihvatiti kao bipolarne i unipolarne tranzistore, kondezatore... koji su ugrađeni u KOMPJUTER.

Uostalom, zar nas već i virusi, uzročnici mnogih bolesti, ne mogu asocirati na kompjuterske viruse.

Dakle, ako prethodno prihvatimo za ozbiljno – tad nam nije teško shvatiti da su Priroda i Stvoritelj morali uraditi (i) za živog ČOVJEKA “Svedržiteljski kompjuter” (Netwerk) preko kojeg će na njega moći djelovati da prima impulse, koji će biti PREVEDENI u informacije koje će, na kraju, često biti registrirane kao misao koja će se pojaviti u mozgu.

No odakle dolaze impulsi do živog čovjeka.
Dolaze iz Vantjelesnog Spiritualno-memorijskog polja (Monade) kojeg možemo po funkciji izjednačiti s kompjuterskim Tvrdim diskom.
(Tvrdi disk je elektronički uređaj koji se koristi za pohranu podataka kao npr. Upravljačkih programa, korisničkih programa i drugih informacija).

Na kraju analize čovjek = kompjuter iznijet ću i ovaj podatak.
Čipove, koji se nalaze ugrađeni na karticama koje se nalaze u kompjuterskoj aparaturi, možemo po funkciji izjednačiti sa besmrtnim extra-genima koji se nalaze “ugrađeni” u čovjeku, vjerojatno, na besmrtnim extra-kromosomima.
Iskreno, možda naziv besmrtni extra-geni nije ispravan, no kako mi je taj naziv formalno nametnut još prije desetak godina to ću ga i dalje koristiti u svojim tekstovima.
I pitam se, ne djeluju li upravo na te besmrtne extra-gene neki faktori koji ne samo da stimuliraju diobu stanica već imaju još neke dodatne funkcije, kao na primjer da prenose impuls-informacije koje, po potrebi, trebaju da stignu iz Viših sfera do Određenih neurona u mozgu čovjeka – i obratno.
U tom slučaju bi se i teoretske postavke G.Haberlandta i A.G.Gurviča (po kojima postoje nekromosomi, desmosomi i mitogenske zrake) mogle prihvatiti - a to znači da bi mogli prihvatiti i spoznaju po kojoj se (…i) čovjek nalazi unutar simulacije.
Uostalom, zar nas ne može navesti na tu spoznaju i saznanje da se kromosomi sa genima nalaze unutar tvari želatinozne konzistencije (nonbasic chromosomal proteins) – koju tvar je “čovjek nazvao”: matrix.

Neću ulaziti u to da li ćete sve prethodno iznešeno prihvatiti za ozbiljno – ali ja to mogu i moram prihvatiti jer posjedujem velik broj ličnih pokazatelja i dokaza da su Priroda i Stvoritelj prvo stvorili čovjeka u obliku biokompjutera – da bi mu tokom razvoja (evolucije) dali Djelomično pravo (do 33%) da vlada samomišljenjem kako bi donosio, sada u mnogim slučajevima, samoodluke - daleko više nego u samom početku razvoja.
Konačno mu je data Stvaralačka moć da u ovom vremenskom periodu svog razvoja i on sam stvori aparat koji se po funkciji može izjednačiti s čovjekom-biokompjuterom.

Dakle, po ovom možemo slobodno zaključiti da praroditelje čovjaka nisu ''donijele rode iz svemira''.
Druga je stvar ta - da su te ''rode'' dolazile do Zemlje da prate razvoj homo sapiensa".

Eto dečače, toliko o PC i čovjeku.
Uz to, na strani 3 možeš naći i informacije o Šiframa s kojima "barata" Kosmički Um.

No htio bih ti još navesti da su tvoja duhovnost i logika veoma daleko od tvog Materijalnog pogleda na svijet.
Naime ti sa svojim stavom o anorganskog i organskog osporavaš spoznaju ZNANSTVENIKA (to su oni koji su stvarno znanstvenici) koji su ustvrdili da je organska materija nastala od anorganske.
I mislim da sam dosta toga napisao, koje se drugi koji čitaju moje objave od početka nastanka ovog topika; sjećaju.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 5:50 pm 
Član foruma

Moram se složiti s montechristom- fizičko ipak nije jedino što mi jesmo... to je alat, za manifestaciju u fizičku ravan.

Je li čovjek ipak korisnik? Postoji li razlika između stroja i korisnika?

Jasno- sad su ujedinjeni. Zbog čega se čovjek ne bi mogao izdići iznad samog sebe? Tj. iznad svoga tijela? Zašto ne bi mogao- vladati i koristiti alat? Umjesto da alat prisiljava njega?

I jasno, to ne bi oduzelo smisao bilo čemu što kažeš...

ili te možda nisam dobro shvatio? ako je tako, ispričavam se...

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 5:58 pm 
Član foruma

@tombola
stvarno mi nije jasno kako si zaključio da ja zastupam znanost. iz kojih rečenica?
a što se tiče kompjutora, to su za mene nezgodne usporedbe, pošto od nagovaranja kompjutora da rade ono što korisnik želi živim zadnjih 20 godina, i to isključivo od toga. bez obzira na staž, jer staž ne znači i znanje, smatram da znam više od ponešto o tome.
jednostavno znam kako to radi, pa i malo prošireno.
ovo je krenilo prema nekim drugim vodama pa ću se ja vratit na ono gdje si stao:
Citat:

jednostavno mislim da usporedba kompjutora i čovjeka ne stoji.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 10:15 pm 
Član foruma

(50878)

@tombola
stvarno mi nije jasno kako si zaključio da ja zastupam znanost. iz kojih rečenica?
a što se tiče kompjutora, to su za mene nezgodne usporedbe, pošto od nagovaranja kompjutora da rade ono što korisnik želi živim zadnjih 20 godina, i to isključivo od toga. bez obzira na staž, jer staž ne znači i znanje, smatram da znam više od ponešto o tome.
jednostavno znam kako to radi, pa i malo prošireno.
ovo je krenilo prema nekim drugim vodama pa ću se ja vratit na ono gdje si stao:
Citat:

jednostavno mislim da usporedba kompjutora i čovjeka ne stoji.

Gledaj "grofe", ja sam u drugom tekstu koji se nalazi na prošloj stranici napisao ovo:
Kako će biti okarakteriziran taj tekst od vaše strane to ipak ovisi od vas samih,
Naime već iz naslova ste mogli izvući zaključak o čemu će biti govora u ovom tekstu.
Upravo radi toga vas želim navesti na to, da treba da shvatite da ono koje će biti napisano u tom tekstu treba da vam posluži isključivo kao vodić, a donošenje konačnog vlastitog zaključka u vezi pročitanog ostaje na vama samima.
Ta rečenica se odnosi i na to da taj tekst nije napisan da nešto naučite.
Naime u njemu su zastupljene razne teze, no iz njih ne možete ništa naučiti već vam ona treba poslužiti da vas vodi do vlastitog zaključka.
Dakle svaka ponuđena teza od moje strane vam nudi da nađete riješenje pojedinog predmeta, ali konačno riješenje mora biti vaše, a ne, zato jer sam sve to studirao dugi niz godina, povjerovati svemu onom koje sam ja napisao.

Dakle tvoje gledište, da usporedba čovjeka s kompjutorom ne stoji, je tvoje gledište kojeg ja nemam namjeru poništavati.

Jedno je sigurno.
Moj pogled na duhovnost se u mnogočem razlikuje od poimanja duhovnosti velikog broja "duhovnjaka", filozofa, psihologa, ali i znanstvenika...
Zašto?
Jednostavno zato jer ja pratim duhovnost od vremena prije nastanka FIZIČKOG svijeta, dakle od prije postanka prve i druge crne rupe (koje ja nazivam crne rupe pozitivnih karakteristika), prvog zvjezdanog sistema, prve galaksije - a zatim ostalih galaksija, koje tvore u ne-prostoru Majke prirode zaokruženu vrijednost koju zovemo kosmos.
Ove spoznaje mi davaju drugu mogućnost shvaćanja po pitanju kako je postalo inteligentno živo biće, kojeg smo mi ljudi na Zemlji dali ime homo sapiens - čovjek.
Po mojim spoznajama čovjek nije nastao od nekih ribica, vodenih gmazova ili majmuna, već je, prvo od Majke prirode kreiran, a zatim je nastao prirodnom selekcijom organa pri kojoj je bio prisutan Stvoritelj (NE! religijski Bog).
To se je svakako moglo ostvarivati iz razloga što je svaki prvostvoreni čovjek posjedovao, kao što i danas posjeduje, Svoju Nepromijenjljivu SRŽ Svog bitka, koja SRŽ je izražena u DNA profilu organa i u krvi.
I upravo je prirodna selekcija organa vršena tako da je čovjek formiran po kostruktivnoj formi koja je bila u svojoj osnovi jedna vrsta BIOkompjutera.
Svakako, kako je čovjek podložan PODSVIJESTI, koja djeluje na njega tako idealno da on sam misli da su podsvijest i svijest pod njegovom kontrolom, to je PODSVIJESNO kopirao aparat, ili stroj, koji je uveliko identičan njegovoj BIOkonstruktivnoj formi.
Dakle to su čovjek i PC, i to je razlog da ja poštujem svoj PC kao čovjeka.
No da ga smatram živim bićem - pa to bi bila od moje strane glupa postavka.
Tad bi se i ja upisao u listu znanstvenika, na kojoj sam se listi nalazio u vrijeme prije penzije.

Ti svakako u ovo ne trebaš vjerovati jer to je tvoje pravo.
No ja MORAM!

I primjedba:
Ovo sve koje sam u ovom postu iznio neće moći 95% znanstvenika prihvatiti, jer, kao što sam često navodio na raznim mjestima, nisu DUHOVO Odrasli.
A znaš li zašto nije većina njih Duhovno odraslo.
Zato jer su njihove monade nedovoljno popunjene s saznanjima i spoznajama.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 10:34 pm 
Član foruma

Da ne pogazim svoju pionirsku riječ evo da vas rastužim, kad to već želite.

EVO RAZLOG ZAŠTO ĆE NA ZEMLJI DOĆI DO DRASTIČNE PROMJENE KLIME

Kako se 21. godinu bavim istraživačkim radom koji je općenito vezan za, ljudima nepoznatu, Majku svih priroda, za Postanak, Stvaranje i druge mnoge nepoznanice koje traže odgovor to sam spreman da u ovom tekstu iznesem novu teoretsku postavku postanka Sunčevog sistema.
Ova teoretska postavka može da bude interesantna i iz razloga jer je vezana za datum 21. 12. 2012. godinu, odnosno za datum kad Sunce treba da započne svoj prelazak iz jedne ravnine naše galaksije u drugu.
Taj događaj se odigrava svakih 13.000 godina.
Ovdje treba da navedem da ja zasad nemam namjeru pisati o tome šta će se dešavati prije i poslije 2012-te, već ću iznijeti studiju koja je vezana za izgrađenost kompletnog Sunčevog sistema, iz koje će svako moći zaključiti zašto i kako Sunca prelazi s jedne strane galaktičke ravnine u drugu, što će se, svakako po ljudskim gledištima, negativno odražavati na kompletan Solarni sistem i svega koje će u tom momentu bivstvovati u tom Sistemu.
Nakon objave prelaska Sunca iznijet ću moju teoriju kako je postao Sunčev sistem.

Da bi sam prelazak Sunca bolje shvatili pogledajte ovu sliku 1 (slobodni prikaz):

Prikaz periodičnog položaja Sunca u našoj Galaksiji

slika 1 slika

Dakle na slici se vidi da Sunce mijenja položaj od jedne u drugu ravninu, posmatrajući ih prema središnjoj ravnini diska Galaksije.
Svakako moram navesti da teorija tih promijena nije nova, ali moja teorija se ne slaže ni sa jednom objavljenom koju sam mogao naći u knjigama, odnosno na internetu.
Tako se na primjer ne slaže ni s teorijom koja je objavljena na ''the Proiect Horizon''.
Istina, po toj teoriji Solarni sistem mijenja ravnine Galaksije - što je prikazano na slici 2.

Nastavak sutra

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 10:50 pm 
Član foruma

tvoja slika postanka(skraćena) uklapa se u moju intuiciju. inače te ne bih čitao. znanost me uopće više ne zanima.
upravo monada koja je prisutna kod čovjeka nije i kod kreiranja pc-a, ali neću više davit s tim.
imam i pitanje, ako ti je i kad ti bude zgodno. kada je i kako kreirano vrijeme.

Vrh

PostPostano: sub apr 10, 2010 11:31 pm 
Član foruma

Citat:
imam i pitanje, ako ti je i kad ti bude zgodno. kada je i kako kreirano vrijeme.

Na ovo ti neće nitko moći odgovoriti.

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 8:09 am 
Član foruma

ozbiljno je pitanje, jer tombola prati duhovnost od prije fizičkog svijeta.
dakle zanima me, dali postoji vrijeme prije fizičkog svijeta.
daco, na to je pitanje moguće odgovoriti ali ne matematički. bar tako mislim i zanima me.

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 8:11 am 
Član foruma

tvoja slika postanka(skraćena) uklapa se u moju intuiciju. inače te ne bih čitao. znanost me uopće više ne zanima.
upravo monada koja je prisutna kod čovjeka nije i kod kreiranja pc-a, ali neću više davit s tim.

Na ovo imamo odgovor od daco-a:
Na ovo ti neće nitko moći odgovoriti.

Na dacov odgovor slijedi moj odgovor: dacu se odao da je ''znanstvenik''. :rofl

No, MonteChrysto, evo odgovora na tvoje pitanje.
Kao prvo moramo da razjasnimo o kojem vremenu raspravljamo.
Naime poznato nam je da postoje pojmovi za vrijeme s kojim se služi: filozofija, astronomija, metereologija, fizika, lingvistika, ekonomija, pravo...
Svakako da nas od tih pojmova može jedino zanimati pojam vremena kojim se služe filozofi, iako je atraktivan pojam s kojim se služe fizičari, ali koji ''svoje'' vrijeme baziraju od vremena Postanka materije koja je zaslužila da se nađe u nekom Određenom prostoru – koji prostor se nalazi u okvirima ne-prostora Majke prirode.
Znamo, fizika u svom učenju koristi pojam Prostor i vrijeme.
Svakako, znanost - koja nije ''ušla'' u Vrijeme kad je postojao Određen prostor kojeg je ispunjavala antimaterija, a naročito u ne-prostor koji je ispunjavala pratvar (pramaterija) ili kako je danas popularno nazivamo tamna tvar ili tamna materija – i nema odgovora da li je postojalo vrijeme prije big banga.
Šte više, znanstvenici se nisu ni potrudili da prodiskutiraju pojam Supstancija postanaka, upravo zato jer nisu, kao što sam naveo, ''duhovno odrasli''.
A da jesu, došli bi do TRODIMENZIONALNE, dakle prve MATERIJALNE točke, koja je nastala od ''duhovne točke'' koja nam je poznata kao Yin&Yang.
Gledaj MonteChrysto.
Već iz ovog prethodnog izlaganja možemo govoriti o vremenu koje je postojalo, jer sve što je preduslovilo da dođe do Stvaranja svijeta odvijalo se je u nekim vremenskim razmacima.
A vremenski razmaci MORAJU da se dešavaju u periodima koje je, istina, jedino Majka priroda mogla da ne-svjesno konceptira da isto postoji prije big banga.
No ako se dalje vraćamo u Vječnu prošlost tad ćemo saznati da su se u vječnoj Majci prirodi Vječno dešavale MIJENE 4-tvero karakternih priroda, koje su i djelovale na to da se Majka priroda RAZVIJA.
Svakako da su se te MIJENE morale odvijati u nekim vremenskim razmacima – a to znači, kako te 4-vero karakterne prirode bile aktivne Vječno, to je logički da i Vrijeme možemo akceptirati kao nešto koje postoji Vječno.

Jest da ima još nekih fundametalnih pojava koje su se odvijale Vječno, no sad neću o tome, jer i ovo koje sam iznio je dovoljno da shvatimo da Vrijeme nije moglo biti Kreirano.

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 8:29 am 
Član foruma

naravno da mislim na vrijeme koje je osobina slijeda događanja.
da bi došli do točke Yin/Yang bio je potreban slijed događaja, a čim imamo slijed, imamo i vrijeme.
samo rekapituliram, znači vrijeme imamo prije 3d prostora.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.