MonteChristo je napisao/la:
imaš krivu predođbu o kompjutoru. umjesto kompjutor možeš razmišljat i o nekom mehaničkom stroju. logika rada je potpuno ista.
kod stroja podesiš neke prijenose, omjere i radi kako ti želiš. kod kompjutora način podešavanja je potpuno drugačiji, ali to je glupi stroj, jako ubrzan i jako umanjen.
pazi , kažeš da ako je tijelo kompjutor, da je čovjek korisnik. ti čak pišeš da tijelo nije čovjek. suprotno od tombole. on kaže da je čovjek i kompjutor isto, a tebi je čovjek ono izvan tijela.
ja mislim da si ti čak i bliži istini.
čovjekovo fizičko tijelo se istina sastoji os svih tih elemenata, ali njihova sveukupnost daje nešto posve drugo.
promatrat čovjeka kao skup mineralnih elemenata je rudimentarni znanstveni princip, a znanost ne priznaje ništa izvan toga, ni dušu a pogotovo ne duh. a samo mišljenje nije princip fizičkog svijeta, dakle samim time što promišljamo stvarnost potvrđujemo da fizički svijet nije sve.
čovjekovo fizičko tijelo je isto što i kamen ili kompjutor, ali samo mrtvo tijelo, leš. ono što je život, to je izvan frekvencija "ovog" svijeta.
Dečače.
Sviđa mi se kod tebe što pokazuješ manire odgajanog ljudskog bića.
Sviđa mi se također to što zastupaš politiku znanstvene hijerarhije koja, na žalost svih ostalih ljudi na Planeti, želi spriječiti ljude koji su duhovno odrasli (dakle čiji je spirit mnogo puta Ponavljan) da iznose u javnost mnoge "istine koje bole" .
Svakako da ovakvo stajalište koje ti zastupaš, kao i mnogi koji se druže na podforumima znanstvenog znanja, ne drži vodu.
Gledaj, na ovom forumu se druže ljudi koji čiji je materijalni i duhovni pogled zastupan sa podjednakim vrijednostima.
Da ti dokažem da je to točno postati ću ti odgovor meni od strane Jack987, koji možeš naći na strani 4 ove moje "Igre...).
Jack987:
Oprosti na maloj primjedbi ( koja je subjektivna i nema većeg značenja na ostatak materijala ):
Citat:
Dalje, to što ja za ČOVJEKA Vegetativni (Autonomni) živčani sistem – to je za KOMPJUTER; BIOS (software koji posreduje između hardwarea i operativnog sistema i raznih drugih aplikacija).
Bios samo pokreće matičnu ploču i osnovnu komunikaciju sa uređajima, dakle, hardwerom. Podešavanje biosa znači sinhroniziranje hardwera. Na ovu ispravku sam odgovorio:
Jack987,
Zahvaljujem ti na tvojoj maloj primjedbi - koja je za mene ogromno velika.
Naime ja pišem knjigu, a u toj knjizi neće smjeti biti grešaka.
Čak ni malih.
Svakako sam iskoristio ovaj momenat da još malo dotjeram drugi dio ranije objavljenog teksta - koji sad izgleda ovako:
(Napomena: Izmjene će biti naglašene svjetloplavim slovima):
..."Dakle analizirajmo živog čovjeka s kompjuterskom tehnologijom.
(Napomena: Oni koji ne poznaju u detalje tu tehnologiju teško će moći u potpunosti poistovjetiti te totalno različite; a ipak identične vrijednosti).
Pogledajmo.
(ČOVJEK); Leđna moždina =
(KOMPJUTER); Matična ploča (Motherboard)
(ČOVJEK); Središnji živčani sistem. koji prenosi impulse da se stvori misao ili slika na ''EKRANU'' u Mozgu (čije postojanje je za ljude nepoznanica). =
(KOMPJUTER); Matična ploča sa Dodatnom karticom (koja je povezana s matičnom pločom) koja prenosi signale preko sistema da se stvori slika... na Vidljivom Ekranu.
(ČOVJEK); sve je povezano Endokrinim žlijezdama, memorijskim stanicama, Žilama, Živcima, Crijevima i Organima za različite potrebe – i sve to je ograđeno s kostima i kožom =
(KOMPJUTER); sve je povezano Karticama sa Čipovima, Žicama, Dodatnim karticama i uređajima za različite potrebe – i sve to je ograđeno limom i plastikom.
ČOVJEK posjeduje ekstremitete koji mu služe kod: traženja Opipom, stvaranja Otisaka, kod stvaranja zvučnih efekata – što nas navodi da ih uporedimao s Mišom, Štampačem, Scanerom, Zvučnikom.
Ako bi sveli, kod ČOVJEKA, Osjetila za receptore u jednu vrijednost – tu vrijednost bi mogli bez razmišljanja izjednačiti sa Tasturom KOMPJUTERA.
Dalje, to što ja za ČOVJEKA Vegetativni (Autonomni) živčani sistem – to je za KOMPJUTER Bios, koji pokreće matičnu ploču i osnovnu komunikaciju s drugim uređajima.
A Stanice koje su ''ugrađjene'' u ČOVJEKA možemo prihvatiti kao bipolarne i unipolarne tranzistore, kondezatore... koji su ugrađeni u KOMPJUTER.
Uostalom, zar nas već i virusi, uzročnici mnogih bolesti, ne mogu asocirati na kompjuterske viruse.
Dakle, ako prethodno prihvatimo za ozbiljno – tad nam nije teško shvatiti da su Priroda i Stvoritelj morali uraditi (i) za živog ČOVJEKA “Svedržiteljski kompjuter” (Netwerk) preko kojeg će na njega moći djelovati da prima impulse, koji će biti PREVEDENI u informacije koje će, na kraju, često biti registrirane kao misao koja će se pojaviti u mozgu.
No odakle dolaze impulsi do živog čovjeka.
Dolaze iz Vantjelesnog Spiritualno-memorijskog polja (Monade) kojeg možemo po funkciji izjednačiti s kompjuterskim Tvrdim diskom.
(Tvrdi disk je elektronički uređaj koji se koristi za pohranu podataka kao npr. Upravljačkih programa, korisničkih programa i drugih informacija).
Na kraju analize čovjek = kompjuter iznijet ću i ovaj podatak.
Čipove, koji se nalaze ugrađeni na karticama koje se nalaze u kompjuterskoj aparaturi, možemo po funkciji izjednačiti sa besmrtnim extra-genima koji se nalaze “ugrađeni” u čovjeku, vjerojatno, na besmrtnim extra-kromosomima.
Iskreno, možda naziv besmrtni extra-geni nije ispravan, no kako mi je taj naziv formalno nametnut još prije desetak godina to ću ga i dalje koristiti u svojim tekstovima.
I pitam se, ne djeluju li upravo na te besmrtne extra-gene neki faktori koji ne samo da stimuliraju diobu stanica već imaju još neke dodatne funkcije, kao na primjer da prenose impuls-informacije koje, po potrebi, trebaju da stignu iz Viših sfera do Određenih neurona u mozgu čovjeka – i obratno.
U tom slučaju bi se i teoretske postavke G.Haberlandta i A.G.Gurviča (po kojima postoje nekromosomi, desmosomi i mitogenske zrake) mogle prihvatiti - a to znači da bi mogli prihvatiti i spoznaju po kojoj se (…i) čovjek nalazi unutar simulacije.
Uostalom, zar nas ne može navesti na tu spoznaju i saznanje da se kromosomi sa genima nalaze unutar tvari želatinozne konzistencije (nonbasic chromosomal proteins) – koju tvar je “čovjek nazvao”: matrix.
Neću ulaziti u to da li ćete sve prethodno iznešeno prihvatiti za ozbiljno – ali ja to mogu i moram prihvatiti jer posjedujem velik broj ličnih pokazatelja i dokaza da su Priroda i Stvoritelj prvo stvorili čovjeka u obliku biokompjutera – da bi mu tokom razvoja (evolucije) dali Djelomično pravo (do 33%) da vlada samomišljenjem kako bi donosio, sada u mnogim slučajevima, samoodluke - daleko više nego u samom početku razvoja.
Konačno mu je data Stvaralačka moć da u ovom vremenskom periodu svog razvoja i on sam stvori aparat koji se po funkciji može izjednačiti s čovjekom-biokompjuterom.
Dakle, po ovom možemo slobodno zaključiti da praroditelje čovjaka nisu ''donijele rode iz svemira''.
Druga je stvar ta - da su te ''rode'' dolazile do Zemlje da prate razvoj homo sapiensa".
Eto dečače, toliko o PC i čovjeku.
Uz to, na strani 3 možeš naći i informacije o Šiframa s kojima "barata" Kosmički Um.
No htio bih ti još navesti da su tvoja duhovnost i logika veoma daleko od tvog Materijalnog pogleda na svijet.
Naime ti sa svojim stavom o anorganskog i organskog osporavaš spoznaju ZNANSTVENIKA (to su oni koji su stvarno znanstvenici) koji su ustvrdili da je organska materija nastala od anorganske.
I mislim da sam dosta toga napisao, koje se drugi koji čitaju moje objave od početka nastanka ovog topika; sjećaju.