Sada je: uto maj 06, 2025 4:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Igra brojkama, slovima i slikama
PostPostano: sri feb 10, 2010 11:41 pm 
Početnik

:mrgreen: pozdraf ! ja se zabrinuo, mislim si: pa covjek je imao i dosta godina i buran zivot...

Ali eto! izgleda da ce bit jos toga za :read:

and even better: to interact!

my apologies for interruption.

:love3:

Vrh

PostPostano: čet feb 11, 2010 12:15 am 
Član foruma

(48992)

Samo informativno.

Kao prvo, ja sam već objavio na nekoliko mjesta da trebam doživjeti 103. godinu, a to znači da trebam još živjeti 29 godina (u ovom tijelu, koje je sve mlađe [-o< ).
(To bi uostalom trebao biti i odgovor onima koji misle da će uskoro doći do kraja svijeta.

Drugo, što je važnije, moji tekstovi (koje sam htio ovdje objaviti) se prevode na savršenom engleskom jeziku, a to znači da ću konačno moći ponuditi tekstove nekim poznatim i priznatim novinskim kućama.
Jasno, dok se ovo sve ne "odvije" ne mogu ništa da objavim.

Prema tome budite strpljivi neko vrijeme.

Pozdrav svima

Vrh

PostPostano: čet feb 11, 2010 12:26 am 
Početnik

tombola33 je napisao/la:
(48992)

Drugo, što je važnije, moji tekstovi (koje sam htio ovdje objaviti) se prevode na savršenom engleskom jeziku, a to znači da ću konačno moći ponuditi tekstove nekim poznatim i priznatim novinskim kućama.

:occasion5:

a sto se tice kraja svijeta te ledenih i ostalih doba: que serra serra, whatever will be, will be...

jedino mi je zao sto nece biti toplo pa da mogu tenis malo cesce igrat, a boze moj to znaci da ce tamo di je sad bilo 40 C biti uskoro negdje oko 25, znaci idealno!

Vrh

PostPostano: sub feb 13, 2010 3:47 pm 
Član foruma

1x8+1=9
12x8+2=98
123x8+3=987
1234x8+4=9876
12345x8+6=98765
123456x8+7=987654
1234567x8+8=9876543
12345678x8+9=98765432

Vrh

PostPostano: sub feb 13, 2010 3:52 pm 
Član foruma

1x9+2=11
12x9+3=111
123x9+4=1111
1234x9+5=11111
12345x9+6=111111
123456x9+7=1111111
1234567x9+8=11111111
12345678x9+9=111111111
123456789x9+10=1111111111

Vrh

PostPostano: sub feb 13, 2010 3:57 pm 
Član foruma

9x9+7=88
98x9+6=888
987x9+5=8888
9876x9+4=88888
98765x9+3=888888
987654x9+2=8888888
9876543x9+1=88888888
98765432x9+0=888888888

Vrh

PostPostano: sub feb 13, 2010 4:05 pm 
Član foruma

1x1=1
11x11=121
111x111=12321
1111x1111=1234321
11111x11111=123454321
111111x111111=12345654321
1111111x1111111=1234567654321
11111111x11111111=123456787654321
111111111x111111111=12345678987654321

:love12:

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 10:30 am 
Član foruma

tombola33 je napisao/la:
...Drugo, što je važnije, moji tekstovi (koje sam htio ovdje objaviti) se prevode na savršenom engleskom jeziku, a to znači da ću konačno moći ponuditi tekstove nekim poznatim i priznatim novinskim kućama.

Eto tako je to s tombolom33.3 postane zanimljivo a on ode u "sileznio stampa" mod...
Teško da će biti neka šteta ako objavi spoznaje na ovom našem balkaniše šprahe u ovom malom kutu interneta pa to ti ovi kaj šprehaju stranjski teško razumiju i još teže nađu...
Uglavnom šteta što nismo saznali zašto sunčev sustav ima Yo-Yo putanju preko galaktičke ravni...

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 4:18 pm 
Član foruma

metuzalem je napisao/la:
Uglavnom šteta što nismo saznali zašto sunčev sustav ima Yo-Yo putanju preko galaktičke ravni...

Ko kaže da nismo? :P
Saznaćemo...Neke stvari su vrijedne čekanja.

Vrh

PostPostano: čet mar 25, 2010 4:27 pm 
Član foruma

Brav je napisao/la:
metuzalem je napisao/la:

(50041) = ko 10000 zapovijesti (od onih gore) :angel4:

Ko kaže da nismo? :P
Saznaćemo...Neke stvari su vrijedne čekanja.

Poštovani (možda ima i nepoštovanih, što nije bitno jer ih je jako malo) forumaši.
Napunite baterije u svojim PC-ima jer opet se javljam, ako ne danas onda sutra.
Iskreno, nisam se javljao iz razloga da vam ne iznosim informacije za koje nisam siguran da su točne.
Eto, pozovite i svoje prijatelje jer će biti jako interesantno to što ću nadalje iznositi.
Usput mogu napomenuti da imam namjeru da uskoro na facebook-u pozovem ljude dobre volje koji žele da "bezbolno" uđu u doba koje nadoilazi, a koje znamo pod nazivom Novo doba.
No o tom potom.

Dakle do gledanja.

tombola33

Vrh

PostPostano: pet mar 26, 2010 11:35 am 
Član foruma

Citat:
Eto nastavljam s ovom Igrom brojkama, slovima i slikama uz napomenu da to više neće biti igra, već će to biti čisto znanstvena doktrina, koja bi morala u skoroj budućnosti promjeniti mnoge teoretske postavka koje su iznijeli znanstvenici čije doktrine ulaze u specifična znanstvena područja.
Znam, prepotentno zvući, no na kraju mojih izlaganja i sami ćete se uvjeriti da će moja saznanja ući u Novo vrijeme, dakle u vrijeme Novog doba – koje Doba je najavljivano od jednog broja proroka koji su djelovali u sredinama mnogih naroda na različitim mjestima na Zemlji.
Da je od strane Maya, apostola Ivana (Jovana) u Apokalipsi, kao i mnogih drugih (koje neću navoditi jer ih ima suviše), najavljen dolazak Novog doba to je sigurno.
Uostalom, prije dvanaest godina u Hrvatskoj je objavljena moja knjiga KRISTAL TESAMENT ZA NOVO DOBA I. dio / GNOTHI SEAUTON (Poznaj samoga sebe), , na kojoj sam radio 10 godina, gdje se nalaze mnoge objave koje su vezane za sadržaj svih moji tekstova objavljenih na forumu, i gdje na prvoj strani stoji ovo:

Razmišljanja uz komentar
"Kada bi bilo tko pokušao iznijeti povijest postojanja svijeta, taj pokušaj ne bi mogao predstavljati ništo dostojnije od biblijske povijesti o stvaranju svijeta."
David William Morris, geolog
Komentar:
Došlo je vrijeme da se otkrije KAKO JE STVOREN "SVIJET".
No, po Otkrivenju mnoge će znanstvene discipline MORATI IZ TEMELJA mijenjati SVOJ Program u učenju, što znači da će MORATI početi s učenjem:
 od PraPraPočetka, dakle od BUĐENJA Prirode,
 od PraPočetka, dakle od Početka; prije Početka stvaranja kozmosa.

"Čut ćete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite jer treba to sve biti. Ali, još nije pošljedak.
Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo, i bit će gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svijetu.
Ali, koji pretrpi do kraja, blago njemu."
NOVI ZAVJET,
Matej 24.6.7.13.

Za one koji prate svjetske vijesti komentar je nepotreban!

"I vidjeh nebo novo i zemlju novu jer prvo nebo i prva zemlja prođoše...
I vrata njegova neće se zatvarati danju, jer ondje noći neće biti."
Apokalipsa 21.1.25.

Komentar:
NEBO NOVO I ZEMLJA NOVA: najava Novog doba,JER NOĆI NEĆE BITI: najava Doba kad će i "čovjek svakodnevnice" izaći iz TAME NEZNANJA.

A taj "čovjek" već sada MNOGO TOGA ZNA iako NE ZNA DA ZNA.

Autor: Dubravko Hrnjak Schultz

Toliko za prvo javljanje.
Slijedi: PROGLAS:

DA LI SE LJUDSKA POPULACIJA NALAZI
PRED VRATIMA DAVNO NAJAVLJENIH PROMJENA

Vrh

PostPostano: ned mar 28, 2010 1:57 pm 
Član foruma

Citat:
(50161)

GALAKSIJA, KOMPLETAN SUNČEV SUSTAV i 2012-ta godina

UVOD u tekst, kojeg možete okaraktezirati kao znanstvenu doktrinu, ili kao tekst koji ulazi u okvire Na rubu znanosti, odnosno, ako vam se to više sviđa, Preko ruba znanosti.
Opće je poznata izreka znanosti da izvanredne tvrdnje zahtijevaju i izvanredne dokaze.
Prihvaćajući tu izreku potrudio sam se da uz ovaj tekst iznesem što više izvanrednih dokaza, da bi informacije u tekstu dobile onaj karakter koji to zaslužuju.
Kako će biti okarakteriziran taj tekst od vaše strane to ipak ovisi od vas samih,
Naime već iz naslova ste mogli izvući zaključak o čemu će biti govora u ovom tekstu.
Upravo radi toga vas želim navesti na to, da treba da shvatite da ono koje će biti napisano u tom tekstu treba da vam posluži isključivo kao vodić, a donošenje konačnog vlastitog zaključka u vezi pročitanog ostaje na vama samima.
Ta rečenica se odnosi i na to da taj tekst nije napisan da nešto naučite.
Naime u njemu su zastupljene razne teze, no iz njih ne možete ništa naučiti već vam ona treba poslužiti da vas vodi do vlastitog zaključka.
Dakle svaka ponuđena teza od moje strane vam nudi da nađete riješenje pojedinog predmeta, ali konačno riješenje mora biti vaše, a ne, zato jer sam sve to studirao dugi niz godina, povjerovati svemu onom koje sam ja napisao.
Da bi u potpunosti shvatili poruku koja se nalazi u iznešenoj rečenici iznijet ću vam ovaj primjer iz povijesti.
Aristotel, koji je i danas priznat kao jedan od najvećih filozofa, bezdiskutabilno je dokazivao da je Zemlja u centru i da se ne okreće oko osi.
I reputacija velikog filozofa držala je svijet u zabludi do kraja srednjeg vijeka.
Sad, da li treba da vas uvjeravam da je Aristotel uveliko pogriješio.
Ili treba li da vas uvjeravam da sve što je Aristotel napisao ne zaslužuje da se nauči?
Razmislite o ovome.
Ovaj primjer iz povjesti, koji je vezan za Aristotela, uzeo sam iz tog razloga jer ja besdiskutabilno tvrdim da se Solarni sustav zajedno s Kuiperovim pojasom ne nalaze u centru Oortovog oblaka (s kojom hipotetičnom vrijednosti tvore kompletan Sunčev sustav).
Svakako da ova izvanredna tvrdnja zahtijeva i izvanredne dokaze, koje ću objaviti, djelomično, u ovom tekstu, a potpuno u četvrtoj knjizi na kojoj radim.

Vrh

PostPostano: sri mar 31, 2010 10:40 pm 
Član foruma

(50265)

Sad, mislim da nije loše da vam kažem da se moja teorija, koja je na neki način vezana za teoriju “Milankovićevi ciklusi”, razlikuje od njegove teorije.
No to ne znači da mnogo toga iz njegove teorije nije točno.
(Informativno za one koji ne znaju:
Milutin Milanković (1879-1958) je najpoznatiji srpski geofizičar, klimatolog i astronom i osnivač Katedre za nebesku mehaniku na Univerzitetu u Beogradu.
Tvorac je teorije ledenih doba koja povezuje varijacije Zemljine orbite i dugoročne klimatske promene).
Zašto spominjem Milankovića?
Zato jer je on objavio da do klimatskih promjena na Zemlji dolazi radi ciklusa precesije, tokom kojih na Zemlji nadolaze periodi ledenih doba).
Po meni to nije točno.
Razlog promjena klimatskih promjena na Zemlji dolazi radi prelaska Solarnog sistema i Kuiperovog pojasa iz jedne u drugu ravninu naše galaksije.
Da bih bio konkretniji evo slike na kojoj se nalazi predstava prelazaka.

slika
slika 1

Dakle upravo taj prelazak, od postojanja Solarnog sustava, donosi dugoročnije klimatske promjene u tom sustavu, naročito na Zemlji, gdje su promjene primjetljivije nego na drugim planetama.
Te promjene se dešavaju svakih 13.000 godina, i svakih 26.000 godina.
Što se tiče nadolaska ledenog doba, o tom bi se trebala voditi duža rasprava na nivou znanstvenika.
Naime, po meni, možda je čovjek svojim “zagađenjem” Planete uradio to da ne može ni doći do drastično velikih promjena klime.
(Sumnjam, ali zvući utješno).
Inače, to što mnogi tvrde da nas čuva Golfska struja je u redu, ali samo onda kad se ne bi umješale “više sile” koje bi mogle djelovati da se “preko noći” ne promjeni njen totalni efekat.
Naime do promjene magnetnih polova će zasigurno doći, a šta će te promjene donijeti Zemlji, o tom ja sad ne bih htio govoriti.
I još primjedba: Jest, neki su znosili teorije o promjeni Sunca iz jedne u drugu galaktičku ravan, ali kako ćete kasnije vidjeti te teorije nemaju svoj logički temelj u izlaganju.
To se svakako odnosi na tekstove koje sam ja mogao naći na internetu ili knjigama.

Mislim da shvaćate da je sve ovo prethodno objavljeno vezano za prelazak Solarnog sustava iz jedne u drugu ravninu Galaksije.
Prema tome ću u ovom tekstu iznijeti teoriju iz koje ćete moći vidjeti zašto i kako dolazi do prelaska Solarnog sistema i Kuiperovog pojasa iz jedne u drugu ravninu naše galaksije.
Uz to, po mojoj teoriji postoji, nazovimo, “energetska pupčana vrpca” koja povezuje središte galaksije s kompletnim Sunčevim sustavom..
No kako se u središtu galaksije nalazi crna rupa, to tvrdim da i u središtu kompletnog Sunčevog sustava također postoji crna rupa.
I upravo iz te spoznaje se može izvući tajna koja oduvijek “mući” znanstvenike, a koja je vezana za gravitaciju koja je provedena u kompletnom sustavu, kao i u galaksijama i kozmosu.
(Usputna napomena, mislim de je crne rupe u središtima galaksija, kao i zvjezdanim sustavima, ipak bolje nazivati bijele rupe).
Naime, saznat ćete, postoje crne rupe (bolje reći bijele) čija je uloga da izgrađuju sustave (koristeći centrifugalne i centripetalne sile), dok je uloga “pravih” crnih rupa da razgrađuju sustave, i to urušavanjem.
Inače, što se tiče “pupčane vrpce”, ista je presudna što se dešavaju manje, veće ili velike promjene u kompletnom Sunčavom sustavu.
I saznajte još, putem te “energetske pupčane vrpce” se vrši prirodna regulacija stanja Sunca, koje automatski djeluje i na promjene koje se dešavaju na planetama u Solarnom sustavu.
No o tome mnogo više kasnije.

Vrh

PostPostano: sub apr 03, 2010 8:58 pm 
Član foruma

Svima onima koji slave Uskrs želim sve najljepše, uz dosta (ali ne previše) pojedenih tucanih jaja uz veliku (ali ne preveliku) porciju šunke.
Svakako uz to ide i salata (po želji), uz ljutu račiju ili blago vino, može i pivo.
Kruh nije obavezan.

tombola33

Vrh

PostPostano: pon apr 05, 2010 3:06 pm 
Član foruma

Također, tombolo, ako slaviš!

Mislim da bi te moglo zanimati predviđanje NASA-e o sunčevoj superoluji koju predviđaju u neko dogledno vrijeme, ako već nisi čuo... prvo su je smjestili negdje u 2012-tu, a sad govore o sradini petog mjeseca 2013-te godine. Kažu da posljedice mogu biti ravne posljedicama nuklearnog rata što se tiče efekta na "civilizaciju". Jer- pada električni sustav na cijelom planetu, teoretski... evo linka, ne znam koliko je to pretjerivanje, procijeni sam...

http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/za-samo-tri-godine-sunceva-superoluja-mogla-bi-unistiti-civilizaciju.html

Vrh

PostPostano: pon apr 05, 2010 5:33 pm 
Član foruma

theodores je napisao/la:
Također, tombolo, ako slaviš!

Mislim da bi te moglo zanimati predviđanje NASA-e o sunčevoj superoluji koju predviđaju u neko dogledno vrijeme, ako već nisi čuo... prvo su je smjestili negdje u 2012-tu, a sad govore o sradini petog mjeseca 2013-te godine. Kažu da posljedice mogu biti ravne posljedicama nuklearnog rata što se tiče efekta na "civilizaciju". Jer- pada električni sustav na cijelom planetu, teoretski... evo linka, ne znam koliko je to pretjerivanje, procijeni sam...

http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/za-samo-tri-godine-sunceva-superoluja-mogla-bi-unistiti-civilizaciju.html

(50513)

Da poznat mi je ovaj znanstveni crni pogled u budućnost Zemlje, po kojem bi se moglo dešavati ono za koje "znanstvenici" tvrde da se ne može dešavati.
Šta više!
Ostati ću na ovom šta više, jer bolje je vjerovati "znanstvenicima", što znači mirnije spavati.
A ako šta dođe - to mora doći.
No budimo pozitivni u razmišljanju o skoroj i dalekoj budućnosti.

No da ja nastavim s tekstom kojeg sam započeo iznositi.

DA LI SE LJUDSKA POPULACIJA NALAZI
PRED VRATIMA DAVNO NAJAVLJENIH PROMJENA

Nakon dugogodišnjeg istraživanja mogu da tvrdim da moderna znanost ne iznosi ispravne podatke koji se tiču kompletnog Sunčevog sustava.
Šta više, nedorečene su, ili su krivo postavljene mnoge teze koje su vezane za kozmos i galaksije, a da ne navodim informacije o Postanku, o big bang-u, crnim (i bjelim) rupama, strunama, superstrunama...
No ne smijemo znanstvenicima zamjeriti na tome što nam iznose krive podatke, jer mnogo toga što ulazi u predmet navedenih pojmova ne može se dokazati koristeći svih pet ljudskih osjetila, pa čak ni koristeći vrhunska tehnička pomagala.
Prema tome se znanstvenici ne bi trebali ljutiti na ovo koje sam iznio na početku ovog teksta.
Svakako, uz modernu znanost treba da stavimo rame uz rame i filozofiju modernog doba.
Naime poznato je da su filozofi iz generacija prije Krista ostavili dosta pravih saznanja, koja su na žalost filozofi novijeg datuma iskrivili, ili su ih, iz razloga što ih nisu shvaćali, jednostavno poništili i bacili u zaborav.
Tako su filozofi novijeg datuma potpuno poništili spoznaju koja je vezana za vječnu Majku prirodu, koja se u starogrčkoj filozofiji, a i kasnije, spominje kao Iskonska priroda.
Da bih to potvrdio evo primjera.
Poznato je da je starogrčki filozof Anaksimandar pisao o Iskonskoj prirodi (dakle o Majci prirodi).
Za nju je rekao da je to apejron (τὸ ἄπειρον), supstancija bez granica, vječna i bezvremenska.
I ta vječna i beskonačna Iskonska priroda je od svih priroda različita, jer, konačno, iz nje nastaju sva neba i svjetovi u njima.
Prema tome, poništenjem spoznaje od strane novije filozofije da postoji vječna Majka priroda urađen je teški promašaj.
Uz to, vulgarizirati vječnu Majku prirodu do stanja ništavila također je jedna od velikih pogreška čovjeka.

Vrh

PostPostano: sri apr 07, 2010 8:43 am 
Član foruma

(50599)

Jedno je sigurno.
Ukoliko će ljudi i dalje ignorirati postojanje vječne beskonačne Majke prirode (u kojoj se vječno, dakle od iskona nalazi Sve i koja se nalazi u Svemu) tad ne mogu očekivati napredak u svojim istraživanjima koji su vezani za Postanak svijeta i svega onog koje je postojalo, koje postoji i koje će postojati u ne-prostoru, kojeg slobodno možemo staviti u okvire Majke prirode.
No da ne bi u ovom momentu ostali u dilemi da li treba u ovo iznešeno vjerovati, mogu već sad navesti da su se prije Postanka materijalnog svijeta u Majci prirodi dešavale vječne mijene tokom kojih su se stvarala vječna naprezanja, što je uzrokovalo da se kod nje dešavaju promjene.
Te vječne promjene su opet djelovale da se Majka priroda razvija, da bi je taj razvoj i doveo do stanja da u njenom beskonačnom ne-prostoru dođe do pojave neke vrsta svijesti.
Tu neku vrstu svijesti možemo slobodno nazvati ne-svijest.
I upravo je ta ne-svijest navela sve vječno-postojeće oblike, koji su se vječno nalazili u Majci prirodi, da na svoj način djeluju na Majku prirodu da se razvije do današnjih vrijednosti.
Znajući ovo, filozofija je u samom početku svog razvoja postavila definiciju, koja je i danas prihvaćena od svih naučnih disciplina: Bitne karakteristike Majke prirode su njena beskonačnost, neprestane mijene i neprestani razvitak.
O ovom prethodno iznešenom svakako mora da se još mnogo toga kaže, da bi tu postavku mogli mnogi ljudi privatiti kao pravovaljanu.
Iako, ja sam do sad na internetu objavljivao koji su to vječni oblici beskonačne Majke prirode, koji su ''zaslužni'' da je dolazilo do mijena u Majci prirodi, kako bi se razvijala.
Zato mogu tvrditi da ima dosta mladih ljudi (jer su mi javljali svoja mišljenja) koji shvaćaju i prihvaćaju moje objave, što je u svakom slučaju veoma pozitivno za Civilizaciju Novog doba.
No evo još jedan primjer iz kojeg se može zaključiti šta su filozofi novijeg doba uradili poništavanjem jednog pojma, kojeg su stavili u okvire spektakularne filozofije.
Taj pojam je nosio svoje ime koje je glasilo: Nepromjenjiva srž nekog predmeta, odnosno u konkretnim slučajevima: Nepromjenjiva vrijednost srži Svog bitka .
Svakako, filozofi novijeg datuma su objavili kako je ta srž nadvremenska podloga koja tvori narav predmeta te se kao takva suprostavlja postojanju (egzistanciji) pojavama i akcidentima.
Velik promašaj u razmišljanju.

Vrh

PostPostano: sri apr 07, 2010 9:27 am 
Član foruma

tombola kako bi ti izgledalo kada bi se umjesto majke prirode upotrebljavao izraz duh.
u povjesti zadnjih milenija izbačeni su pojmovi duše i duha.
nije čudno da najviše samoubojstava ima među psihijatrima kada moraju radit s ljudima a izbijen im je alat.

a pojasni ako možeš zadnju izjavu o bitku.
da li bitak postoji dok postoji ijedan primjerak predmeta ili bića, ili prestajanjem postojanja zadnjeg primjerka vrste prestaje postojati i bitak predmeta/bića.

Vrh

PostPostano: sri apr 07, 2010 10:40 am 
Član foruma

MonteChristo je napisao/la:
tombola kako bi ti izgledalo kada bi se umjesto majke prirode upotrebljavao izraz duh.
u povjesti zadnjih milenija izbačeni su pojmovi duše i duha.
nije čudno da najviše samoubojstava ima među psihijatrima kada moraju radit s ljudima a izbijen im je alat.

a pojasni ako možeš zadnju izjavu o bitku.
da li bitak postoji dok postoji ijedan primjerak predmeta ili bića, ili prestajanjem postojanja zadnjeg primjerka vrste prestaje postojati i bitak predmeta/bića.

"grofe" =D>
Hvala na prijedlogu, ali duh prirode je totalno neodređen pojam.
Uz to, kad kažemo duh, tad mnogi ljudi razmišljaju o duhu, a ne o suštini pojma duh prirode.
Daleko bi bio bolji naziv Iskonska priroda, ali podsvjesno sam bio "sputavan" da u svojim tekstovima nazivam tu prirodu iskonskom, iako ona to i jeste.
Ali od Iskona, dakle vječno, U TOJ PRIRODI se manifestiraju još 4 prirode.
Dakle svaka od njih je Iskonska, uz napomenu da svaku od njih prožima njihov duh.
Prema tome, po meni, najbolje ime za generalnu prirodu glasi Majka, jer konačno, svaka manifestacija se od iskona pokazuje U NJOJ, da bi se po manifestaciji bilo čega od iskona do danas Majka priroda našla u tom manifestiranom.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Što se tiče bitka, sačekaj kompletno objašnjenje do objavljivanja slijedećeg teksta.

I jedna primjedba za sve vas koji pratite moja izlaganja.
Ja vam ne iznosim kratke tekstove i u razmacima radi toga da vam "vadim mast" već radi toga što ja nakon objave na forumu čitam nekoliko puta šta sam objavio i to dotjerujem da bi kod mene u PC-u dobio taj tekst krajnju vrijednost koju ću objaviti u svojoj knjizi.
Dakle tekst kojeg vi čitate se u suštini ne razlikuje od novog teksta koji je nastao nakon dopuna informacija, ali se ipak u općem smislu riječi razlikuje.
Upravo to će vas navest da s punom pažnjom pročitate tekst koji slijedi a u kojem se govori o Nepromjenjivoj srži nekog predmeta.

Vrh

PostPostano: čet apr 08, 2010 2:53 pm 
Član foruma

(50684)

Jasno, ako ćete pročitati pojam Nepromjenjiva srž nekog predmeta na način filozofa novijeg datuma tad bi mogli reći da su oni u pravu, ali ako to pročitate na taj način da koristite logične zaključke tad ćete shvatiti da nisu u pravu.
Naime, nepromijenjivost se ne može promjeniti, već se jedino može na nju nadograđivati.
Na taj će način srž ostati nepromijenjiva dok se na nadograđeno može i dalje nadograđivati.

Da bi vam ovo bilo koliko toliko jasno to ću vam iznijeti jedan primjer iz kog se može shvatiti Nepromjenjiva srž nekog predmeta.
Napisao sam na tri kompjuterske stranice jednu priču bez ispravaka, bez brisanja slova ili znakova.
Tu priču sam spasio (File - Save As - File name:) i dao joj naslov ''XXX'', pod kojim naslovom će se voditi u WordPerfektu mog kompjutera.
Svakako da ovu kompletnu priču, koja je spašena kao original i koja će na tvrdom disku biti nepromjenjena pod svojim imenom, treba da posmatramo, jedino, kao nepromjenjivu srž napisane priče.
Na taj način je ta priča ''XXX'' postala arhetip (prauzorak) koji će se zauvijek nalaziti kao nepromjenjiva priča na tvrdom disku.
Slijedeći sam dan kopirao kompletan tekst ''XXX'', s time da sam toj stranici (putem File – Save As – File name:) dao naslov ''XXX/1''.
Dakle u pregledu Moj Document su se našla dva dokumenta: 1. ''XXX'' i 2. ''XXX/1.
Čitajući srž priče ''XXX'' (koja priča se sad vodi pod imenom ''XXX/1) ustanovio sam da sam na jednom mjestu zaboravio staviti zarez.
Dodao sam zarez, nakon čega sam spasio tekst ''XXX/1''.
(Svakako, da nije bilo tog ispuštenog zareza tekst bi bio nepromjenjen, pod imenom ''XXX'' ).
Treći sam dan opet kopirao tekst ''XXX/1'' i čitajući ga ustanovio da sam kod jedne riječi ispustio jedno slovo.
Ubacio sam ispušteno slovo i tekst priče sam spasio... pod naslovom ''XXX/2''.
Dalje sam nastavio s čitanjem novog teksta, pa novih tekstova – tako da sam na posljetku bio zadovolja s pričom, koja se je na kraju, u Moj Document, vodila pod imenom ''XXX/23''.
I da li sad možete prihvatiti spoznaju da se na tvrdom disku mog komjutera na stranici ''XXX'' nalazi nepromjenjena srž napisane priče, čija suština je takođe nepromjenjena, iako je dolazilo do promjena u samom tekstu.
Prema tome, tekst ''XXX'' nije bio mijenjan već je bio nadograđivan.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.