(50265)
Sad, mislim da nije loše da vam kažem da se moja teorija, koja je na neki način vezana za teoriju “Milankovićevi ciklusi”, razlikuje od njegove teorije.
No to ne znači da mnogo toga iz njegove teorije nije točno.
(Informativno za one koji ne znaju:
Milutin Milanković (1879-1958) je najpoznatiji srpski geofizičar, klimatolog i astronom i osnivač Katedre za nebesku mehaniku na Univerzitetu u Beogradu.
Tvorac je teorije ledenih doba koja povezuje varijacije Zemljine orbite i dugoročne klimatske promene).
Zašto spominjem Milankovića?
Zato jer je on objavio da do klimatskih promjena na Zemlji dolazi radi ciklusa precesije, tokom kojih na Zemlji nadolaze periodi ledenih doba).
Po meni to nije točno.
Razlog promjena klimatskih promjena na Zemlji dolazi radi prelaska Solarnog sistema i Kuiperovog pojasa iz jedne u drugu ravninu naše galaksije.
Da bih bio konkretniji evo slike na kojoj se nalazi predstava prelazaka.
slika 1
Dakle upravo taj prelazak, od postojanja Solarnog sustava, donosi dugoročnije klimatske promjene u tom sustavu, naročito na Zemlji, gdje su promjene primjetljivije nego na drugim planetama.
Te promjene se dešavaju svakih 13.000 godina, i svakih 26.000 godina.
Što se tiče nadolaska ledenog doba, o tom bi se trebala voditi duža rasprava na nivou znanstvenika.
Naime, po meni, možda je čovjek svojim “zagađenjem” Planete uradio to da ne može ni doći do drastično velikih promjena klime.
(Sumnjam, ali zvući utješno).
Inače, to što mnogi tvrde da nas čuva Golfska struja je u redu, ali samo onda kad se ne bi umješale “više sile” koje bi mogle djelovati da se “preko noći” ne promjeni njen totalni efekat.
Naime do promjene magnetnih polova će zasigurno doći, a šta će te promjene donijeti Zemlji, o tom ja sad ne bih htio govoriti.
I još primjedba: Jest, neki su znosili teorije o promjeni Sunca iz jedne u drugu galaktičku ravan, ali kako ćete kasnije vidjeti te teorije nemaju svoj logički temelj u izlaganju.
To se svakako odnosi na tekstove koje sam ja mogao naći na internetu ili knjigama.
Mislim da shvaćate da je sve ovo prethodno objavljeno vezano za prelazak Solarnog sustava iz jedne u drugu ravninu Galaksije.
Prema tome ću u ovom tekstu iznijeti teoriju iz koje ćete moći vidjeti zašto i kako dolazi do prelaska Solarnog sistema i Kuiperovog pojasa iz jedne u drugu ravninu naše galaksije.
Uz to, po mojoj teoriji postoji, nazovimo, “energetska pupčana vrpca” koja povezuje središte galaksije s kompletnim Sunčevim sustavom..
No kako se u središtu galaksije nalazi crna rupa, to tvrdim da i u središtu kompletnog Sunčevog sustava također postoji crna rupa.
I upravo iz te spoznaje se može izvući tajna koja oduvijek “mući” znanstvenike, a koja je vezana za gravitaciju koja je provedena u kompletnom sustavu, kao i u galaksijama i kozmosu.
(Usputna napomena, mislim de je crne rupe u središtima galaksija, kao i zvjezdanim sustavima, ipak bolje nazivati bijele rupe).
Naime, saznat ćete, postoje crne rupe (bolje reći bijele) čija je uloga da izgrađuju sustave (koristeći centrifugalne i centripetalne sile), dok je uloga “pravih” crnih rupa da razgrađuju sustave, i to urušavanjem.
Inače, što se tiče “pupčane vrpce”, ista je presudna što se dešavaju manje, veće ili velike promjene u kompletnom Sunčavom sustavu.
I saznajte još, putem te “energetske pupčane vrpce” se vrši prirodna regulacija stanja Sunca, koje automatski djeluje i na promjene koje se dešavaju na planetama u Solarnom sustavu.
No o tome mnogo više kasnije.