Sada je: pon maj 12, 2025 2:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denziteti i sve o njima
PostPostano: sub mar 06, 2010 8:47 pm 
Član foruma

e pitanje jesta da je van domene...sad htio nesto skinut sa portala i nece vidim onu blesavu ikonu koja znači da nesto nevalja.
e sad, jel trebam imat neki program za otvaranje linkova ili datoteka neznam, pliz uputite me

Vrh

PostPostano: sub mar 06, 2010 11:59 pm 
Administrator

http://www.val.hr/index.php?option=com_ ... Itemid=142

Ako misliš na DLC linkove... tu je sve fino objašnjeno.

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 5:41 pm 
Član foruma

može li se riječima opisat barem približno kako to zapravo izgleda egzistirati na nekom višem denzitetu? mislim kakav je "osjećaj", kako to svijest doživljava, ili je to nama sa ove tačke gledišta jednostavno nepojmljivo? može li biti da je "dosadno" pa duše onda ulaze u ovaj svijet koji je pun akcije, ili nešto tako, šta mislite?

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 5:56 pm 
Administrator

Da, dobro pitanje!

Evo, da samo malo usporedimo... možda čak i ovo bude lakše nego pogled na VIŠE denzitete ( više svijesti )...

Zamislimo se sada i recimo postavimo si pitanje: kako je to biti riba, lav ili leptir ( ili hrast koji raste na polju )? Kako bi se mi osjećali u koži ribe ili neke druge životinje ili biljke? Jasno, nebi imali ovu svijest, pa bi bili još više ograničeni nego sada... Kako riba percipira svoju okolinu? Ili drvo?

"Spustiti" se u niže denzitete je isto relativno teško za shvatiti u potpunosti, a kamoli "dići" se u više, gdje postoji još više mogućnosti... a ispravnu percepciju možemo jedino postići "u koži" onog bića u kojem doživljavamo taj nivo realiteta. Dakle, ispravan i potpun odgovor možemo jedino (pokušati) opisati kad budemo u višim denzitetima, svjesniji nego ovdje/sada.

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 6:36 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Kako riba percipira svoju okolinu? Ili drvo?

Bolje nego mi... :mrgreen:

LP

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 6:53 pm 
isključen/a

uskost:
Citat:
može li se riječima opisat barem približno kako to zapravo izgleda egzistirati na nekom višem denzitetu? mislim kakav je "osjećaj", kako to svijest doživljava, ili je to nama sa ove tačke gledišta jednostavno nepojmljivo? može li biti da je "dosadno" pa duše onda ulaze u ovaj svijet koji je pun akcije, ili nešto tako, šta mislite?

Teško nam je, a ja mislim i nemoguće, shvatiti 4D, odnosno način funkcionisanja u toj gustoći. Mnogi su nam "poslani" već pokušali objasniti što slijedi, a kakav će biti 4D to će upoznati oni koji pređu u "žetvi". Mudra glava je rekla;
"Dolazi žetva a poslenika je malo, zamolite Stvoritelja da vam pošalje poslenike".
I on ih posla, a na nama je ostalo.
Možda je bitnije raditi na sebi, a to mora svaka duša, ponaosob. Jack ti je pokušao pomoći iako i on zna da je to jalov posao. Tvoja svijest, tvoje dosadašnje znanje, tvoji karmički odnosi, tvoja unutrašnja energija određuje tvoje percipiranje fizičke iluzije u kojoj živimo.
Znam da ti sa ovim puno ne pomažem, ali sam svjestan da ti nemogu pomoći, nego samo pokušavam da ti istu stvar dočaram na drugačiji način.
Razmisli o ovome; pitati se šta je i kako je na 4D a propuštati ovaj, 3D zbog koga si i došao da učiš lekcije, malo je na preskok. Vjerovatno se moraš curiknuti, odnosno vratiti ovom realitetu da njega savladaš. Kada tu budeš pri kraju, nećeš imati potrebe pitati za 4.5. ili 6D. jer ćeš ih prosto osjećati u sebi - bićeš svoj na svome. Nestrpljenje ne može pomoći, nego samo odmoći. Na kraju nešto jako poučno;
“Da se ne doživi strah od novoga svijeta, valja ga
upoznati ranije, emocionalno - vjerom ili ljubavlju, ili intelektualno - razumom. A da se ne doživi strah od gubitka starog svijeta, valja ga se ranije dobrovoljno odreći, također vjerom ili razumom”.
Pozdrav.

Vrh

PostPostano: sri mar 10, 2010 5:09 pm 
Član foruma

jeli neko možda razmišljao o tome ko je stvoritelj čitavog tog sustava denziteta, ili bolje reči, ko je programer, jer sve liči na jedan dobar program? ili je besmisleno upuštati se u takva nagađanja iz 3D, jer onda možemo pitati ko je stvorio tog programera i tako upadamo u paradox..

Vrh

PostPostano: sri mar 10, 2010 10:32 pm 
Moderator

Uskost je napisao/la:
jeli neko možda razmišljao o tome ko je stvoritelj čitavog tog sustava denziteta, ili bolje reči, ko je programer, jer sve liči na jedan dobar program? ili je besmisleno upuštati se u takva nagađanja iz 3D, jer onda možemo pitati ko je stvorio tog programera i tako upadamo u paradox..

Pozdrav Uskost. Mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje i to na više mjesta. Mislim da si na tragu tog odgovora kad spominješ ''ulazak u paradoks'' a također kad spominješ ''nagađanje iz 3D''. Iako nisam u mogućnosti da pojmim ni 4D interesantno je misliti o tome uz shvatanje ograničenja koje imamo sa 3D ravni. Što se poimanja Boga, Kreatora, Svega Što Jeste, Apsoluta... odnosno božanskog tiče, to mi je tek daleko ali opet zašto ne misliti o tome. Probao sam tu cikličnu putanju ''ulaska u paradoks'' da spojim sa ovim što je južni na prethodnoj stranici naveo iz Ra materijala:

juzni krst je napisao/la:
Ra materijal:
Ispitivač: Možete li da definišete reč denzitet, onako kako je koristite?

Ra: Ja sam Ra. Termin denzitet je matematički. Najbliža analogija je muzika, pri čemu posle sedam nota vašeg zapadnog tipa skale, da tako kažemo, osma nota započinje novu oktavu.U vašoj velikoj oktavi, koju delimo sa vama, postoji sedam oktava ili denziteta. Unutar svakog denziteta postoji sedam pod-denziteta. Unutar svakog pod-denziteta postoji sedam pod-pod-denziteta. Unutar svakod pod-pod-denziteta sedam pod-pod-pod-denziteta i tako u beskonačnost.

Odgovor na pitanje ''ko je programer i ko je njega stvorio?'' kontam da počinje tu oko osme note... u stvari ... ja ne znam odgovor :mrgreen:

S druge strane što se denziteta tiče... ideja koja me je vodila kod razmišljanja o denzitetima ovih dana jeste da beskonačno ''malo'' (npr. ovdje - čovjek) sadrži kreativni potencijal tj. preslikana je slika beskonačno ''velikog'' ( odnosno božanskog; principa a ne tijela ). U nama se zbog toga nalazi potencijal za individuaciju. Preko bibilije saznajemo za taj potencijal a on je opisanan sa: ''Bog je čovjeka stvorio po svojoj slici ''- Meni logika ( sa dosada pročitanim-istraženim materijalom ) govori da ''svojoj slici '' znači da su SVI božanski zakoni ovog univerzuma utisnuti u čovjeka ( bio on adamičan ili pre-adaničan ) i da on ima potencijal da (uz rad) postane kreativno biće, individua. Na ovaj način (radom) se kreće ''ka gore'' razvijajući se do stepena da se može izabrati; kuda? A da bi se izabralo...druga priča :mrgreen:

Pošto potiče od božanskog (oni koji u ovo sumnjaju ostaju u domenu materijalizma - filozofija koja ne može u potpunosti da objasni Svijet ) čovjek ima taj broj sedam u sebi - npr. sedam čakri. Imamo i ostale ''svete'' brojeve u sebi ali ovdje se govori o denzitetima. Pitanja su da li postoje ili ne, ko je prvi zaključio da postoje i sl... Ukoliko posmatramo iz te tačke da je čovjek nastao '' po božanskoj slici'' nalazim da određeni denziteti odgovaraju vibraciji određene čakre kod čovjeka. Ovdje bih prvo tražio ''dokaz'' o postojanju dentiteta. ''Kako gore tako i dole, kako dole tako i gore''. S toga, mogu doći do denziteta preko znanja o čovjeku kao biću koje posjeduje sedam čakri. Svi kanalisani materijali, kako sam shvatio, govore o evoluciji koja je u toku a ona se odnosi na prelazak čovjeka ka četvrtom denzitetu a opet, taj denzitet odgovara vibraciji četvrte čakre - srčane čakre ( zeleni spektar u Ra materijalu ). Hrist nam govori da se kroz ljubav ide ka Bogu (ljubav je Bog) što odgovara, čini mi se, frekvenciji te čakre. Pozornica za evoluciju je postavljena i prije Hrista. Ko je među prvima imao znanje o denzitetima i koliko je to znanje staro? Najvjerovatnije da su Vede prvi spisi u kome se spominju denziteti a Indoevropljani nosioci tog znanja. Moguće je da je prije njih bilo drugih koji su imali isto znanje ali su Indoevropljeni prvi to zapisali. Koliko sam upoznat, od njih nam dolazi znanje o čakrama. Takođe, opis denziteta se može nalaći u ostalim religijama i mitovima. Kontam da mitovi nisu samo prenošenje priče o nekim društvenim događajima -nego i priče o arhetipovima te o denzitetima, samo ih treba prevesti na ''moderan jezik''. Vjerujem da vedska kosmogonija govori upravo o denzitetima i stvaranju istih. Mislim da postaje jasno ili se nazire da i druge religije znaju za denzitete (a prije će biti njihovi ezoteriski centri, ma kojeg polariteta bili ) te stara vjerovanja, mitovi i legande bilo kog naroda, plemena (fraza: ''iza sedam mora i sedam gora'')... ne zaostaju za Vedama što se tiče znanja o denzitetima. Mislim, postavite pitanje odakle dolazi simbol ''drvo života'' koliko je star, šta simboliše i kad se OPET pojavio ili postao poznat? ( ukoliko se sumnja: vidjeti analogju sa PONOVNOM pojavom svastike početkom 20-og vijeka.Ovaj znak je bio ''popularan'' u Evropi cca 6-7 000 godina i nestaje sa širenjem hrišćanstrva)...

:hello2:

Vrh

PostPostano: sri mar 10, 2010 11:01 pm 
Član foruma

Ja se izvinjavam, sto cu ovako upasti, ali malo sam bolesna, tako da necu mnogo siriti pricu.
Radi se o necemu sto mi je zapalo za oko jos davno, i ne znam da li se o tome diskutovalo na forumu, ali jedan deo Javinog posta me je podsetio na to.

Procitajte prvu recenicu, u Bibliji, kada je stvoren covek. Kaze :"26. Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од целе земље и од свих животиња што се мичу по земљи ."
"26. Potom reče Bog: Načinimo čovjeka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji."

Sve do tada, Bog je bio u JEDNINI, a kod stvaranja coveka, pojavljuje se mnozina.

Kod te recenice sam stala, davno je to bilo, sa citanjem Biblije, jer nisam je mogla sebi razjasniti. I upravo me je ta recenica navela da krenem u potragu, da saznam sta se krije u njoj. Toliko je prekrajanja ta knjiga dozivela tokom vekova, a da NIKO od prekrajaca nije dirnuo u nju? Ili mozda- jeste?

Vrh

PostPostano: sri mar 10, 2010 11:47 pm 
Član foruma

Vjerovatno čovjeku i ne može biti sve jasno u ovom realitetu, i svako dublje razmišljanje sa ovim čulima i tjelesnim mogućnostima se mora završavati paradoxima. Neke stvari ćemo vjerovatno saznati tek kada umremo i kada skinemo ove zatamljene "naočare" (tijela) kroz koje posmatramo sve oko nas i opet budemo opažali širi spektar frekvencija možda i beskonačan? Tijelo je samo receiver za jedan uski opseg frekvencija na koje smo konektovani svi zajedno. Kao kad prebaciš jedan kanal na TV-u i gledaš ga, samo je ovo 3D i mnogo realnije, mi se ustvari nalazimo na jednom od bezbroj kanala na kojem se trenutno pustaju neki ne baš lijepi filmovi i tu smo zajedno. Možda će nas 2012 prebaciti na jedan ljepši kanal. Ne zaboravite život je samo film koji gledamo, mi uopšte nemamo slobodnu volju, mi smo receiveri i moguće pojačivači impulsa to jest misli. Mi smo posmatrači.

Vrh

PostPostano: čet mar 11, 2010 2:21 am 
Član foruma

Uskost je napisao/la:
. Možda će nas 2012 prebaciti na jedan ljepši kanal.

mi uopšte nemamo slobodnu volju

jedno pitanjce :?:
koji ste to vi koji nemate slobodnu volju :?:
i to onako ni 'uopshte',dibidus greota,jooooooj
ko je naruchio narikache i dal' im je placeno unapred il' se rate otezu do 2012?

e da,ne mora po azbuchnom redu,moze i po abecednom :mrgreen:
:love3: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: čet mar 11, 2010 7:25 am 
Član foruma

Pa kada dobro pogledas, dali je nasa svjest (mogucnost donosenja odluka) stvarno nasa, i odlucujemo li mi nasom ili mozda nametnutom svjescu???

I u tom pitanju se krije paradoks!

Tj, velika je mogucnost da nase (bitne) misli nisu nase, i da nase odluke nisu nase nego nametnute! To govorim jer znam koliko mi je bilo tesko pristupit na ovaj forum!
Samo letimican pregled tema kojim se bavi, i nesto u meni je govorilo,to je glupost, to nije istina, to nema veze sa stvarnoscu.....

Na ovaj forum, privukla me je tema orogon, kasnije sam gledao prezentaciju 11/9 a zatim procitao naslovnu stranicu, onda su me zaintrigirale vakcine....... najteze mi je bilo prihvatit vanzemaljce i njihova uplitanja u nas zivot. Nakon dubokog promisljanja, u svakoj temi nalazio sam ponesto "istine", i tako istiskivao onu pocetnu odbojnost, dok sa svakim novim citanjem, kockice su se slagale sve vise i vise. Onda sam se odlucio i registrirat kao aktivan clan foruma!

Citajuci Castanedine knjige nailazim na tekst:
Samani starog Meksika- rekao je jedanput- vjerovali su da je izbor, onako kako ga svacaju ljudi, preduvjet spoznajnog svijeta covjeka, ali da je to samo dobrohotno tumacenje necega sto nalazimo kad se svjest odvazi preko jastuka naseg svjeta,da je to samo dobrohotno tumacenje pokoravanja. Ljutska su bica izlozena silama koje ih protezu na sve strane. Umjece carobnjaka nije biranje, nego istancanost koja im omogucuje pokoravanje.

Iako se cini da carobnjaci stalno odlucuju, oni zapravo uopce ne odlucuju- nastavio je-. Ja nisam odlucio da te izaberem, i nisam odlucio da budes takav kakav si. Buduci da nisam mogao birati na koga cu prenjeti znanje, morao sam prihvatiti onoga koga mi je duh ponudio.

Tako kada dobro razmislim sa ovim sto imam, nametnutim ili ne, dolazim do sljedeceg zakljucka:

Iz pocetka nasim odlukama je upravljao program, tj nase odluke nisu bile nase, sada stjecemo vlastito misljenje i vlastite odluke, a kada dosegnemo odredjeni prag svjesnosti, pokorit cemo se odlukama viseg ja, tj necemo donosit odluke onako kako ih sada donosimo i rezoniramo!

Pozdrav, Tilt! :love3:

Vrh

PostPostano: čet mar 11, 2010 2:48 pm 
Moderator

sigma je napisao/la:
Sve do tada, Bog je bio u JEDNINI, a kod stvaranja coveka, pojavljuje se mnozina.

Sigma, nadam se dužim postovima uskoro :mrgreen: . Da, jeste tako ! Veća je vjerovatnoća da govore o množini, bogovima. Ipak je tu petljao YHVH i ostala bratija. No nebitno koliko ih je bilo, bitan je materijal koji je nastao. A materijal koji je nastao iz tog petljanja posjeduje božansku prirodu. Biljka koju koristimo u prehrani, soja, ima božansku prirodu. Mi je koristimo xy godina. Za to vrijeme smo je uzgajali, poboljšavali za naše potrebe prirodnim putem (selekcijom) no njena priroda je ostala ista. Danas imamo GMO soju.Iako joj je nešto dodavano ili oduzimano na DNK nivou opet unutar nje (soje)postoji božanska priroda, potencijal ili neko ''sjećanje'' na ćeliskom nivou koji može pomoći soji da se vrati u staro stanje. Ovo sa sojom iznosiom kao hipotetičku mogućnost. Prije će biti da je GMO u slučaju čovjeka vezan za OP kao trajna i nepovratna promjena a za adamičnog čovjeka GMO je blokada (na nivou DNK) ka sjećanju.

Uskost, da li se ti boriš za sebe kroz život ili ideš kroz život bez brige o sebi? I jedno i drugo mogu biti odličan potencijal za razvoj-samo ako se uči iz iskustva. No ako je ta akcija slijepa, bez htijenja da idemo ka objektivnoj svijesti (Sebi, sopstvu...) ili bolje rečeno prvom koraku u svjesnosti -samosvijesti, džaba borba ili džaba prepuštanje toku matice. Kad se kaže da ''nemamo slobodnu volju'' to je vrlo gruba izjava koja nas navodi na to da nema svrhe činiti išta, sve je determinisano a mi se nalazimo u rukama sudbine pa je i rad na sebi nepotreban. Ovakve misli (nemamo slobodnu volju) bez jasnog shvatanja što jeste slobodna volja nas navode ka suprotanom rezultatu a to je rad po sebi (kozmetika, šminka) - tzv. ''vrtnja u krug'' gdje ostajemo na istoj razini razvoja (vraćanje u san) ako ne i goroj. Svakako imaš mogućnost da svojom voljom uperiš pažnju na nešto, zar ne :wink: Čemu posvećuješ pažnju ? Nemogućnosti ''slobodne volje'' ili mogućnosti rada na sebi :mrgreen: Posvećivanje i usmjeravanje pažnje je aktivan princip koji nam govori da imamo volju što je sasvim dovoljno za početak rada :angel4: . ''Slobodna volja'', koliko sam upućen, obuhvata mnogo više od volje i ona se može dostići tek punom sviješću a ta svijest se postiže radom i vezanana ja za rad na sebi.Možda griješim ali tako shvatam put ka ''slobodnoj volji''.

Tilt, da li je um i svijest isto?

:hello2:

Vrh

PostPostano: čet mar 11, 2010 2:56 pm 
Administrator

Tema o slobodnoj volji:

viewtopic.php?f=7&t=1984

Ovdje ćemo sa daljnjim istraživanjima o denzitetima, odnosno, nivoima svijesti.

:ontopic:

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 6:59 am 
Član foruma

Da li iko može pretpostaviti koliko čovek 3 denziteta, prelaskom na sledeći zadržava svoje JA. Ako ga zadržava, šta se sa tim JA dešava kada SVI dosegnemo 7 denzititet i kada ciklus počinje iznova.

Da li smrt znači automatski prelazak na 5 denzititet odakle se oni koji nisu naučili sve lekcije vraćaju na treći. Da li svi ljudi mogu naučiti sve lekcije 3 denziteta ili ih neko nikad ne nauči te ostaje zaglavljen u neprestanom ponavljanju.

Da li dolaskom vala te prelaskom na 4 denzititet onih koji su spremni ja koji nisam spreman gubim sve one oko mene koji jesu.

Da li prelazak na 6 denzititet nije moguć dok se ne prodje 4 denzititet.

ps. Uopšte problem mi je shvatiti prelaz na taj četvrti. Recimo, potpuno spozam sebe u trenutku smrti.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 7:00 am 
Član foruma

Da li iko može pretpostaviti koliko čovek 3 denziteta, prelaskom na sledeći zadržava svoje JA. Ako ga zadržava, šta se sa tim JA dešava kada SVI dosegnemo 7 denzititet i kada ciklus počinje iznova.

Da li smrt znači automatski prelazak na 5 denzititet odakle se oni koji nisu naučili sve lekcije vraćaju na treći. Da li svi ljudi mogu naučiti sve lekcije 3 denziteta ili ih neko nikad ne nauči te ostaje zaglavljen u neprestanom ponavljanju.

Da li dolaskom vala te prelaskom na 4 denzititet onih koji su spremni ja koji nisam spreman gubim sve one oko mene koji jesu.

ps. Uopšte problem mi je shvatiti prelaz na taj četvrti. Recimo, potpuno spozam sebe u trenutku smrti.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 3:02 pm 
Član foruma

Ćao!

U mom novom niku Shinning napisao sam već nekoliko stavova, koji mogu da ti malo više daju razumijevanja u to dogadjanje.

Ako imaš osobno pitanje i plaši te: piši: dreammer.noirdijanac@hotmail.com

Za sve kljućeve i transkripcije ima već odavno strogo odredjene kodirane naćine prelazenja.....
Pošto nisam ćitao jako dosta Css ne znam, što sve su stavili Css i što niso.

Pošto barem ja ne poznajem ćovjeka, koji može da stvarno sa absolutnog Znanja može da zauzima stav prema Css-poruku, jer Css za sebe kažu da so "naš" budući svijestni i existencionalni stav (entitet) - svako ukoći se u svoj sadašnji lik moguće su svako jake spekulacije i sukobi izmedju ljudi, ko ima više pravo.

Možda pomogne ti, ako proćitaš neke moje tekstove od danas ali ništa ti zapravo ja ne mogu dati.

Ali: ako postoje stvarne opasnosti u pružanju Css-transkripti (znaći: nepotpuno Znanje iz budućnosti)i ako mase ljudi slijepo oću da im slijede i ako onda nema stvarnog Znanja, što će da bude .... : jasno je, što se zbiva i odvija???
mljac mljac mljac, hehhh

Čao!

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 4:18 pm 
Član foruma

Citat:

Pitanje je sta je uopste "Ja", ali moje "ja" misli da zadrzavamo "ja" samo imamo vece znanje (o svemu). Kao sto se ne gubimo kada predjem iz 3. u 4. razred skole.

Ne znam sta bude kada SVI dosegnemo 7. denzitet ali eto kasiopejci rekose zanimljivu stvar "kada jedan dosegne, svi su dosegli", izgleda da smo svi ustvari to jedno (mozda taj 7. denzitet) iako je "svi smo jedno' malo netacno jer bi znacilo da je to jedno mnostvo a ne jedinstvo, tako da mislim da bi bilo tacnije "Jedan je sve".

Citat:

Koliko ja shvatam, trebalo bi da smrt znaci prelazak na 5. pa posle ako treba opet na lekcije (i gde treba), naravno moguca su i razna skretanja na kojekakve "astrale" i slicno, ali to bi bile stranputice.

Pretpostavljam da svi ljudi mogu da nauce te lekcije (to je nekako i prirodno, zar ne) ali takodje mislim da je potrebno uloziti svestan napor ka tome. Svestan napor je i "rad na sebi" naprimer. Odnosno citati malo Moravjeva, Gurdjijeva i slicne, oni ustvari govore o konkretnim stvarima, ne apstrakcijama, samo bi trebalo biti odredjene svesti da se to shvati. Verovatno ima i lenjivaca koji vole da ponavljaju :mrgreen:

Postoji i teorija o tim "organskim portalima" naprimer, oni verovatno ne bi mogli da nauce te lekcije.

Citat:

Ko bi mogao da kaze ko je spreman? Ko zna kako to sve ide . . .

Citat:

Ne znam.

Citat:

Ja mislim da mozes (i da trebas) da spoznas sebe i za zivota :D I to bas tim svesnim naporom i radom na sebi.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 6:47 pm 
Član foruma

a kako to izgleda spoznati sebe za života? i šta to zapravo znači kada kažemo da jedan čovjek ima veću svijest od drugog? po čemu se razlikuje znanje dobrog automehaničara koji sve zna o popravljanju auta, od nekog duhovnog "svjesnog" čovjeka za kojeg bi smo mogli reći da je spoznao sebe. malo mi je nejasna ta granica znanja i koje je to znanje o spoznaji, ako pretpostavimo da niko ko je spoznao nema neke ezotericne mogucnosti i prosirenu čulnu percepciju, izgleda mi previše besmisleno.
moguće da znanje zapravo ne znači ništa, nego se samo broje postupci koji mogu biti iz ljubavi(pozitiivno) ili straha(negativno-mrznja,ljubomora,zavist...) (intuitivno neko nama neopisivo znanje), i shodno tome dobijaju se zasluge prelazak na veće denzitete, ustvari svi teže jednom kroz mukotrpan broj raznih života i pročišćavanja karme nastale iz tih postupaka. sve liči na jedan dobro programiran kompjuterski program sa jasnim i tako prostim zakonima koji u njemu vladaju.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 8:11 pm 
Član foruma

nije bitno znanje nego mudrost.
životom, akcijom, mišlju, intuicijom možeš nešto spoznati.
nakon toga je život, misao, akcija, intuicija drugačija jer proizlazi iz mudrosti.
naravno da je ovo pojednostavljeno jer ima hrpa prepreka i spoznaja u međuvremenu.
a najvažnija je u startu sklonost ka tome, tj. da postoji već donekle izgrađena duša i duh.

ne znam kako ide nakon smrti(nadam se da ljudi shvaćaju da potpuni prelazak u drugačiji svijet znači ujedno i smrt fizičkog tijela),
ali znam da to nisu zasluge jer zasluge su nagrada za nekakvu akciju/e. prije će biti da onaj tko je sposoban "zadržati" proširenje svijesti (ili tu frekvenciju, svejedno), tu i ostaje. ideš gdje ti je mjesto. to je kozmička pravda.
denzitet je samo naziv novijeg datuma za svijet iznad našeg. i za još jedan iznad. a o tzv. 7 denzitetu ne bi trebali niti razmišljati jer je to možda previše bahato.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.