Uskost je napisao/la:
jeli neko možda razmišljao o tome ko je stvoritelj čitavog tog sustava denziteta, ili bolje reči, ko je programer, jer sve liči na jedan dobar program? ili je besmisleno upuštati se u takva nagađanja iz 3D, jer onda možemo pitati ko je stvorio tog programera i tako upadamo u paradox..
Pozdrav Uskost. Mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje i to na više mjesta. Mislim da si na tragu tog odgovora kad spominješ ''
ulazak u paradoks'' a također kad spominješ ''
nagađanje iz 3D''. Iako nisam u mogućnosti da pojmim ni 4D interesantno je misliti o tome uz shvatanje ograničenja koje imamo sa 3D ravni. Što se poimanja Boga, Kreatora, Svega Što Jeste, Apsoluta... odnosno božanskog tiče, to mi je tek daleko ali opet zašto ne misliti o tome. Probao sam tu cikličnu putanju ''
ulaska u paradoks'' da spojim sa ovim što je južni na prethodnoj stranici naveo iz Ra materijala:
juzni krst je napisao/la:
Ra materijal:
Ispitivač: Možete li da definišete reč denzitet, onako kako je koristite?
Ra: Ja sam Ra. Termin denzitet je matematički. Najbliža analogija je muzika, pri čemu posle sedam nota vašeg zapadnog tipa skale, da tako kažemo, osma nota započinje novu oktavu.U vašoj velikoj oktavi, koju delimo sa vama, postoji sedam oktava ili denziteta. Unutar svakog denziteta postoji sedam pod-denziteta. Unutar svakog pod-denziteta postoji sedam pod-pod-denziteta. Unutar svakod pod-pod-denziteta sedam pod-pod-pod-denziteta i tako u beskonačnost.
Odgovor na pitanje ''ko je programer i ko je njega stvorio?'' kontam da počinje tu oko osme note... u stvari ... ja ne znam odgovor
S druge strane što se denziteta tiče... ideja koja me je vodila kod razmišljanja o denzitetima ovih dana jeste da beskonačno ''malo'' (npr. ovdje - čovjek) sadrži kreativni potencijal tj. preslikana je slika beskonačno ''velikog'' ( odnosno božanskog; principa a ne tijela ). U nama se zbog toga nalazi potencijal za individuaciju. Preko bibilije saznajemo za taj potencijal a on je opisanan sa: ''Bog je čovjeka stvorio po svojoj slici ''- Meni logika ( sa dosada pročitanim-istraženim materijalom ) govori da ''svojoj slici '' znači da su SVI božanski zakoni ovog univerzuma utisnuti u čovjeka ( bio on adamičan ili pre-adaničan ) i da on ima potencijal da (uz rad) postane kreativno biće, individua. Na ovaj način (radom) se kreće ''ka gore'' razvijajući se do stepena da se može izabrati; kuda? A da bi se izabralo...druga priča
Pošto potiče od božanskog (oni koji u ovo sumnjaju ostaju u domenu materijalizma - filozofija koja ne može u potpunosti da objasni Svijet ) čovjek ima taj broj sedam u sebi - npr. sedam čakri. Imamo i ostale ''svete'' brojeve u sebi ali ovdje se govori o denzitetima. Pitanja su da li postoje ili ne, ko je prvi zaključio da postoje i sl... Ukoliko posmatramo iz te tačke da je čovjek nastao '' po božanskoj slici'' nalazim da određeni denziteti odgovaraju vibraciji određene čakre kod čovjeka. Ovdje bih prvo tražio ''dokaz'' o postojanju dentiteta. ''Kako gore tako i dole, kako dole tako i gore''. S toga, mogu doći do denziteta preko znanja o čovjeku kao biću koje posjeduje sedam čakri. Svi kanalisani materijali, kako sam shvatio, govore o evoluciji koja je u toku a ona se odnosi na prelazak čovjeka ka četvrtom denzitetu a opet, taj denzitet odgovara vibraciji četvrte čakre - srčane čakre ( zeleni spektar u Ra materijalu ). Hrist nam govori da se kroz ljubav ide ka Bogu (ljubav je Bog) što odgovara, čini mi se, frekvenciji te čakre. Pozornica za evoluciju je postavljena i prije Hrista. Ko je među prvima imao znanje o denzitetima i koliko je to znanje staro? Najvjerovatnije da su Vede prvi spisi u kome se spominju denziteti a Indoevropljani nosioci tog znanja. Moguće je da je prije njih bilo drugih koji su imali isto znanje ali su Indoevropljeni prvi to zapisali. Koliko sam upoznat, od njih nam dolazi znanje o čakrama. Takođe, opis denziteta se može nalaći u ostalim religijama i mitovima. Kontam da mitovi nisu samo prenošenje priče o nekim društvenim događajima -nego i priče o arhetipovima te o denzitetima, samo ih treba prevesti na ''moderan jezik''. Vjerujem da vedska
kosmogonija govori upravo o denzitetima i stvaranju istih. Mislim da postaje jasno ili se nazire da i druge religije znaju za denzitete (a prije će biti njihovi ezoteriski centri, ma kojeg polariteta bili ) te stara vjerovanja, mitovi i legande bilo kog naroda, plemena (fraza: ''iza sedam mora i sedam gora'')... ne zaostaju za Vedama što se tiče znanja o denzitetima. Mislim, postavite pitanje odakle dolazi simbol ''drvo života'' koliko je star, šta simboliše i kad se
OPET pojavio ili postao poznat? ( ukoliko se sumnja: vidjeti analogju sa
PONOVNOM pojavom svastike početkom 20-og vijeka.Ovaj znak je bio ''popularan'' u Evropi cca 6-7 000 godina i nestaje sa širenjem hrišćanstrva)...