Sada je: pon maj 05, 2025 11:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pon mar 15, 2010 5:36 pm 
Početnik

Pozdrav svima na forumu!

.... i nismo više daleko od Jednog planeta i Nove Jedne svetske savjesti! (@Alf).

Neznam, ako možete da proćitate text i postinge na mom linku gore: jer pisao sam na Cs-forumu u "welcome-threadu" i vidim, da je nevidljiv za exsiderje foruma.
Ali moj topić išao je tačno u pravac, dje pokušao sam da stavim na kocku moje i njihovo saznanje i iskustva pa bili ili ne: naravno, kritike mi kažu da ja nisam u pravom stavu, da sva ljudska bića smo manipulirani, da je to baš frka STS manipulatora i slićno .... ćak i da iza mene radi snažan i svemogućni um Predatora (Castaneda).

Eto - nisam ni htijeo da Vama prićam ovu priću ni ja nisam znao kamo će ići i krenuti, pa odgovor dobio sam već vrlo brzo, nakon nekoliko dana posete na forumu Cs ..... nova religija već davno je rodjena i napravljena grozdom novih egomana, žao mi je.
Cs-feni mogu da sudjuju druge i kažu im da smo - da sam ja STS i manipuliran i sve to, ali oni slušaju Wave-teaching i progutali su cijelu Istinu dole....
Meni predrasudali su (to mi rekla Laura) da moja želja je da ih ućim, da niko me nije molio za to i slićno.
Ali: svako ima pravo da piše nešto i komentira dijaloge ili teme - nikad ni mislio nisam na to da bih htio da ućim nešto u smislu teranja nekog.... svi mi se ućimo niko nije nešto posebno, mislim nismo mi neki novi nadljudi i to a ja taksito maleni ćovjek sam....
Ah tako puno buke i diskusija zbog toga....
Imam slićna iskustva iz privatnog života: ako si u sebi vrlo ljubomoran, sklon da pumpaš ego, da hćeš dominirati drugima i tako dalje ..... oćeš da projiciraš sve ovo u taj spiegel (mirror) i vidiš i predrasudjuješ ona druge kao da imaju ova svojstva..... i što si tako napravio za svoj spiritualni poredak i disciplinu?
Ništa.
Nisam ja bio prvi koji počeo provokacije na Cs-forumu ni ja nisam nekome rekao ti nemaš pravo.
Jedino što sam pokušavao, pisao sam komentare o mojim stavovima na razlićit e teme i to su vrlo zanimljive teme. A dobio sam kritiku, da ime nadmetam svoju subjektivnu STS materiju i niko me nije molio za ovo tamo ..... a u istom momentu i da nemam pojma, pun sam zablude i dezinformacije i manipulacije 4-D STS stvora.

Jako mi je žao, da je to tako, jako mi je žao. Ali svako dobi tisto, što želi i što mu je njegova namera.....

I opet Vama kažem: pazite na sebe, budite oprezni i sretni!

Čao

Edit. - natrag:
pa da, Vani sam (banner 4 posting on Cs). Hm .................

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 6:29 pm 
Član foruma

@ en1di0n : hvala na podršci, prijatelju!

@ boristurk : nisam ja pozitivan, nego ti to vidiš odraz Sebe u meni! :wink:

@ SVI OSTALI : nisam još pročitao sve odgovore, ali čini mi se da se je ovdje jako zahuktako, stoga mi treba malo vremena da sve pohvatam! :mrgreen:

:love3:

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 6:58 pm 
Početnik

Pozdrav Svima!

Hm .... ma nešto u ovu kuću donjeo sam i ja, tako da primam i svoju odgovornost za ovo stanje postinga.

Dobro - htio bi da napravim malu refleksiju na moje iskustvo - ali prvo da pitam, je li to ovde uopšte dozvoljeno, ili je zabranjeno?

PA mislim, da ovdje nije iznad nas svih nekva Doktrina i vjerojatno to nama dozvoljava i izlaganje naših subjektivnih stavova.

Moj stav je, da ako mi se dješavaju iskustva, kakvo je i sa Cs-forumom, da baš ovdje u suštini ima lanac Istine, baš ova lekcija donosi mi nekvu poruku. Moj stav nikad ne znaći zatvoriti vrata nekome ili staviti glavu u pjesak kao noj (izbeći situaciji) kao što su napravili na forumu. Ali takisto nikad nije bio moj cilj, da bilo kog provociram.
I to sam ih direktno pitao na PN e mailu, da su sada sretni i osjećaju se sigurnije ..... Već dugo nisam bio tako direktan ali istovremeno iskren. Možda pa traže taćno ovu reakciju??

Mislim da ne. Mislim, da svima nama se jako smije nekvi UM Predatora, kao su mi napisali na Cs - da sam ja tragični primjerak djelovanja ovog Predatorovog-uma, smeji se i meni i njima ali ja sam zvijestan ove iluzije, žao mi je da oni tako su reagirali ali na sve provokacije nakon nekoliko postinga trebao sam se da se zaštitim, to mi je osnovno ćovjekovo pravo ali nisam bio grub, samo stavio sam granice i rekao da ja ne sumnjam u moje znanje i to bilo je suviše. Znaći - to nije dobrodošlo u njihovoj sredini.

<Baš ova razina komunikacije vrlo mi je zanimljiva, baš u graničnim situacijama padamo nazad .... trćimo na stran, odklopimo se, savijemo se u svoje predrasude i ovdje naravno, pomogne nama naša velika jedina doktrina i isabrano ućenje, da nismo mi pogrešili, ali oni sa suprotne strane jesu. i još snažnije uklopimo se u svoju isabrano grupu ...

Možda u biti je pitanje relacije izmedju stava prema subjektivnoj svijesti i iskustvu i objektivnoj - barem ona oće da se tako nama kaže (ili bolje: tako oću da je nama prave njezini sledbenici). I tako smo opet na poćetku ovih mojih izlaganja i mojem savjetu - kojeg niko ovdje ni tražio ali dao sam ga:
mislim, da ućenje i praksa, koja vama radira/ruši sve što ste sabrali u svim vašim ućenjima i iskustvima, koja oće da vama potpuno pere mozag i natera vama kao prvo i obavezno ćak i svoju terminologiju i naravno - sve isabrane naćine kako treba da je posmatrate, je vrlo opasna i možda i lažna odnosno manipulirana.
Nije sve manipulirano ovdje u našom svijetu, u 3-D, ali izbjegavanje stranim impulzima, novim situacijama, težkoćama, ćak i opasnosti od UFO-a i slićno, neće nas napraviti bolje i prosvetlijenije i isabrane kao nešto posebne u traganju za Istinom.

Budite mi dobro svi ovdje!!
Čao.
D.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 7:19 pm 
Član foruma

@ Dreammer Nordijanac

Koliko sam pratio tvoje izlaganje na onom forumu vidi se da ti ideš baš u određenom smjeru što se tiče postanja.Prvo pišeš u smislu da njima zvučiš "prihvatljivije",a ipak sigurno imaš puno pitanja i neslažeš se sa dosta toga,a tamo su više ozbiljni ljudi koji su već upoznati sa materijalom,barem oni koji su aktivni.

Kod tebe je "problem" to što sve uzimaš ozbiljno,a vjerojatno si se i uvrijedio,jel to tako ide u većini situacija kod nas ljudi.

A koliko vidim upravo si baš ti u zadnja dva posta radio što se na eng. kaže "noise".

Vidim da si tu novi,pa ako nisi preporučio bi ti da pročitaš sticky topice na metafizici.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 7:41 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Ako ti je to prvo palo u oci, odnosno to si odmah uvideo, onda se postavlja pitanje tvojih iskrenih namera dolaskom ovde. Ili da kazem preciznije, bilo bi iskreno da si ti ovde dosao da procitas, razmislis, uvazis neke nove informacije i razmisljanja ljudi, ali ispada da si ti zapravo dosao da na neki nacin potvrdis sam sebi svoj stav. O tome najbolje govori cinjenica da nisi uvazio komentare razlicitih ljudi, a "napravio" si se kao da te iskreno zanima. Na taj nacin si ti u stvari zloupotrebio njihovu dobru volju da ti objasne svoje stavove, i u sustini, nepotrebno si im usisao energiju. Boristurk, ono sto bi ti mozda nazvao "prikriveni gard" je u stvari "vanjska konsideracija/uvazavanje". Ako dobro shvatam sta si hteo da kazes, ispada da si ti imao nameru da isprovociras ne bi li neko pokazao tebi drazi "otvoreni gard". Tu se postavlja pitanje smisla takvih tvojih namera, i koji je tvoj cilj? Ne znam da li uvidjas ali to bi spadalo pod ociglednu manipulaciju, a svako ko dublje razmislja o temama kojima se bavimo na ovom forumu zna kakvu frekvenciju 'manipulacija' sa sobom nosi.

Sto se mene licno tice, to nije nista novo kada su u pitanju osobe koje sebe po svaku cenu dozivljavaju kao "indigo decu". Od kada sam na ovom forumu toga je bilo u dosta razlicitih varijanti, ali sustina se skoro uvek na kraju svodila na isto.

Argumenti su ti valjani. Ali mogu ici u oba smjera.

Dreammer, volio bih da si malo razumljiviji, tezi si mi za citanje od Ra materijala na engleskom kad se zapetljaju u onim raznoraznim prijedlozima, prilozima, i sl..... :mrgreen:
Ali inace, cini mi se da imamo slicna zapazanja, a nismo jedini ovdje.
Samo naprijed, a ja cu se trudit da i dalje hvatam nit o cemu pises... :thumbup:

pozdrav ljudi

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 7:47 pm 
Početnik

Zdravo!

Hvala ti puno na ovom stavom.

Priznajem da malo izgubim crveni lanac - ako postanem taćka fokusiranja. Kažeš sasvim taćno: nešto malo znam za sebe ali još puno više treba da se naućim i tek postignem pa zato i došao sam na forum Cs. Što možem da podelim, podelit ću, a ako tražim više znanja, ućit ću se novo.

Da, reagirao sam na postinge, jer i ovi bili su u smislu, da me guše dole odnosno namete mi STS i druge predrasude. Izgleda da sam bio "sladak a kasnije konfuzan" ili tako, nije bitno. Nije mi ok, ako ljudi namete ti predrasude, i kao kažeš - ovladavaju material i tako nije tažko da te "uhvate...." a onda izbaće van :(

Nisam se vrijedijo - napisao sam ovdje gore, ovakve lekcije nešto nama pružaju, nekvu poruku.

Mislim, da budem u svom miru pročitao Wave. Kad sam gledao koricu - prvu stranu, i Laura kaže da je srela svoj vlastiti lik (biće) iz budučnosti (future): takisto ja sam jednom doživjeo - ali ako si me zaista pratio tamo, ovo izlaganje osudjivali su kao manipulirano sa STS (4-D).

Ma da, imam veliki entuzijazam, još sam u stanju iluzionističkog entuzijazma da sam našao ovaj i "onaj" forum, to je super i tako idem na Wave.

Čao i sretno!
D.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 7:58 pm 
Početnik

.... Boristurk: puno Ti hvala za positivno podržku (stav) !!!

gledaj - i mene 2 dana jako je bolela glava pošto engelski ----- o "bože" stvarno pravi mi težkoće.

Molim Vas ovdje sve za tolerancijom : i Vaš jezik mi je stran. Ali mislim, da ide mi malo bolje nego engelski. Molim Vas - ako nešto ne razumjete, pitajte me natrag.

Gledaj Boristurk: mislim da je 5 dana, odkad sam nešto tragao u netu, pa prvo našao sam forum krstarice i temu o UFO tamo. Mislim, da tamo nisam barem tada našao resnih izlaganja (ako jesu, opravdavam se svima autorima) i tragao sam naprijed. Našao sam val.hr i napisao poruku na admina i rekao, da zanimaju me UFO i da tražim ljudi, ko imaju barem slićna iskustva i tako našao ovaj forum i takisto Cs. Da, izmedju bio je još jedan naš slov. forum, dje piše isto o Pleadijcima i Ra itd .... ali tamo nešto nije ok. Tako dobio sam savjet da možem da pišem ovdje o mojim iskustvima i stavovima jer vidim - da na Cs primaju samo njihovu variantu Istine od/o Cs.

Tako malo što je bilo izad.

Čao svima!
D.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 12:04 am 
isključen/a

Dreammer Nordijanac:
Citat:
Tako dobio sam savjet da možem da pišem ovdje o mojim iskustvima i stavovima jer vidim

Još nisam shvatio tvoja iskustva, i ako nije ni bitno što ja shvaćam, ali daj i definitivno reci što te muči, jer puno pišeš a ništa ne kažeš. Ja naslućujem što stoji iza svega, ali da nebi istrčavao čekam da se izjasniš, naravno, ako želiš. To nije zarad mene, nego zarad procesa koji slijedi, ili zarad kreacije koja može biti OPD ili OPS, zavisi?
Tvoje dopisivanje s Laurom nema nikakve veze sa kosmičkom kreacijom, niti sa istinom, a ni njena komunikacija sa Cs-ima ima bilo kakvu vezu s individualnim učenjima ali može pomoći. Kosmička kreacija je mnogo kompleksnija nego što je ti pominješ ako uopšte to pisanje ima bilo kakve veze s kreacijom. Naravno, svaka individua ima mogućnost da se izrazi, i iznese svoj stav, ali on ne odražava stvarno stanje kosmičkih istina, ni Svjetlosti kojoj svi pripadamo. Dakle tvoj pojačan pritisak može ići čak i iz nesvjesnih usmjerenja koja su dijelovi tvoje fizičke stvarnosti, a koja je po svojoj suštini san ili iluzija, nad čime nemaš kontrole. "Oni" koji su nas prekrojili i koji još smatraju da smo njihovo vlasništvo, neće se lako odreći robova ili ovaca koje im služe kao hrana.
Šta hoću da kažem, koristiće razne metode da zavedu one koji se još nisu učvrstili na stazi Svjetlosti, koji su još ranjivi, tako da prema raznim "naivčinama" treba biti jako oprezan, a ako se i pogreši, uzdigli entitet će shvatiti da je to jedini način zaštite. Zato, polako i oprezno, jer nema potrebe za žurbom - ponekad je sigurniji korak kornjače, nego skok leoparda koji može skočiti u prazno. Mi, iz 3D smo još preslabi za one iz 4D i zato svima savjetujem mnogo opreza dok ne dođemo u 4D, a tada ćemo biti u približno u istim pozicijama. Do tada, mnogo mudrosti. Pozdrav.

ps. čekam da se izjasniš - biti će jako interesantno, samo nemoj uvlačiti Lauru, niti bilo koga u ovaj tvoj cirkus.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 1:12 am 
Član foruma

Dreammer Nordijanac je napisao/la:
Dobro - htio bi da napravim malu refleksiju na moje iskustvo - ali prvo da pitam, je li to ovde uopšte dozvoljeno, ili je zabranjeno?

Mislim da u ovom slucaju nece biti dozvoljeno jer koliko se meni cini, ti si zapoceo temu o tvom ucescu na cassiopaea forumu da bi se u stvari "pozalio" na tretman tamo, sto mislim da nije "ispravan" princip. To bi znacilo kao da si ti dosao ovde da "njima iza ledja" analiziras i kritikujes a oni ne mogu da odgovore na to. To mozda moze da prodje na nekom drugom forumu ali ovde ne moze. Ukoliko su ti se zamerli, kao sto se cini da jesu, to onda, ili raspravi sa njima ili otvori svoj blog, sajt pa pisi koliko i sta hoces. Sa druge strane cini se da nisi shvatio koncepciju galaksija foruma. Zbog toga sto nemamo stroga pravila moze se steci utisak da svako moze pisati sta hoce, medjutim nije tako. Ako vise obratis paznje na "sticky" topice, uocices kakvog se "pravca" manje-vise drzimo.

Inace, procitao sam topice na cass forumu o kojima sve vreme pricas, i ono sto sam mogao da primetim jeste da se ceo tok diskusije ne podudara sa onim sto ti opisujes ili "analiziras" ovde. Sta vise, mislim da su tamo bili vrlo strpljivi i uctivi sa tobom, a ti u ni jednom trenutku nisi pokazao da se bar trudis da razmislis o sustini koju su ti pisali. Mozda to nisi dobro shvatio zbog jezicke barijere, tj. engleskog jezika, pa mozda ne bi bilo lose da procitas i na nasem jeziku.

Citat:
Uvjek dobijem samo savjete: idi pa ćitaj Wave itd .... hmp?? Ćitao sam da znanje je resnica i sviejtlo ali ako ja to kažem, slijede komentari da prićam konfuznosti.... Mislim, da je stvar suviše indoktrinirana i žao mi je za to.... Ali to je moje iskustvo možda nemam pravo.

Zašto tako naterali su me kao, citat (Laura): kao prvo odmah kad si došao ovdje, pokušaš da nas ućiš nešto. Mi to ne trebamo i ne želimo... ako oćeš da ućiniš ovo, ajde idi pa napravi si svoj forum."
Molim da nije ovaj citat razumjen loše ...... pa ipak, problem?

Evo na primer ova tvoja interpretacija, u kojoj ti "citiras" Lauru u kojoj ti ona porucuje da napravis svoj forum. Iskreno govoreci, meni je neverovatno da si ti tako protumacio ono sto ti je rekla a onda se jos ovde pozivas na to kao na neku "nepravdu". Ovo bi bi pravi citat na koji se ti pozivas:
Citat:
Let me also add that if you are here to "teach," please make sure that what you want to teach is congruent with the principles of this forum. Otherwise, go start your own forum.

MIslim da slobodno mogu reci da je ocigledno u kojoj meri je tvoja interpretacija ovog citata subjektivna i daleko od onoga sto ti je ona rekla. Samo na osnovu ovog primera je jasno da imas potrebu da ovde "lecis" svoj povredjeni "ponos", i da ubedjus sebe, ubudjujuci druge, kako cinis "ispravnu" stvar. Cak i ako nisi dobro razumeo taj citat zbog engleskog jezika, mogao si da se potrudis da ga ispravno prevedes pre nego sto krenes da pises svoje wishfultinking interpretacije.

Citat:
..... ali izgleda da Feni od Cs ne podnose kritiku ili sopstvenu misaonu snagu odnosno analiziranje tema (pa ćak i ako to prihvate, treba da praktikuješ njihovu terminologiju) ?

Isto tako je i ova tvoja interpretacija "cudna" s obzirom na ono sto su ti pricali. Ono sto je meni cudno jesto to sto se sve vreme pozivas na nekakvu "otvorenost" i zalis se ovde iskrivljenm intepretacijama, a nije ti ni u jednom trenutku palo na pamet da razmislis o cemu su ti pricali. Nije stvar u tome da moras da praktikujes njihovu terminologiju, nego je cilj da te sto vise ljudi razume i shvati o cemu pricas. Tvoja terminologija je samo tvoja i jedino je ti mozes razumeti na "pravi" nacin, cilj je da se "sustina" koju si ti prepoznao kod njih na formu iskaze na sto univerzalniji nacin kako bi ljudi mogli da shvate. Na tebi je bilo da prilagodis vlastitu terminologiju, koja samo tebi znaci, terminima koje ce razumeti siri sloj ljudi, i da tako prezentujes "sustinu" za koju valjda smatras da si prepoznao. Tvoja ne-mogucnost da to uvidis, i tvoje ponasanje kao da ocekujes da bi "vecina" trebala da se prilagodi tvojim licnim terminima, zajedno sa tvojim iskrivljenim interpretacijama onoga sto su oni rekli, vec dovoljno govore o tvojoj "egocentricnosti". Isto tako i tvoji porivi da se zaista ponasas kao ucitelj, a da pritom ne slusas druge takodje govore u prilog tome.

Jos jedna stvar zbog koje si ti verovatno najvise povredjen jeste ta sto su ti tamo skrenuli pazju da je vrlo moguce da je tvoj kontakt sa "vanzemaljcima nordijcima" u stvari manipulacija OPS 4D snaga. Koliko sam mogao da primetim, postavili su ti prilicno racionalna pitanja, a nisu te napali. U sustini, ono sto su ti oni rekli povodom toga kazem ti i ja, odnosno ista pitanja i dalje stoje, bez obzira sto se tebi ne svidjaju neki od mogucih odgovora na njih.

Dreammer Nordijanac, nadam se da si razumeo sta sam hteo reci ovim postom, ali ipak cu ponoviti jos jednom krace i jasnije. :) Sva pitanja koja su ti postavili na cass forumu, i sve ono na sta su ti tamo skrenuli paznju vezano za tvoja iskustva, isto tako stoji i ovde na ovom forumu. Razlika je u tome sto mi nismo "strogi" u tome i tolerisemo puno vise "forumske buke", ali i ta tolerancija ime svoje granice kada su u pitanju principi.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 10:18 am 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Ni meni nije jasno na osnovu cega se moze doneti zakljucak da je ocigledno da kas. nisu ono za sta se predstavljaju? Na primer, ja bih mogao da kazem da je meni ocigledno da jesu to za sta se predstavljaju, i mislim da se to vidi kroz cele transkripte, sto naravno ne znaci da sam u pravu.

Imamo iste argumente iz kojih izvodimo suprotne zaključke.
Ne mislim da se kroz cijele transkripte vidi da su Kasiopejci to za što se predstavljaju (6D OPD, mi iz budućnosti) - baš suprotno, u transkriptima nisam našla niti jednu jedinu rečenicu, ideju ili misao do koje se ne bi moglo doći i najobičnijom spiritističkom seansom na Ouija ploči.
Možeš li mi, molim te ukazati na takvu ako sam ju propustila i arumentirati zašto misliš da je nemoguće da se radi o informacijama do kojih nije moguće doći i seansom prizivanja mrtvih ili od nekih 4D OPS/OPD entiteta?

Da se razumijemo, nemam ništa protiv Laure i transkripata, samo ne bih baš dala ruku u vatru da su Kasiopejci to za što se predstavljaju, a ti pazi da se ne opečeš!

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 11:39 am 
Početnik

Prijatni pozdrav svima!

Hvala Ti puno na analizi!

Neću da idem dalje u tom pravcu - nije mi cilj pisati "wishfulthinkinga" (dobar termin) - a što manje ići u pravac nasprutno sa opštim i temeljnim zakonima ovog foruma. To nije moj cilj.

Moja namera je izdvojiti problem komunikacije i prihvatanja nekih novih poruka ili opšte: svih poruka kroz naočala, koje treba na nosimo da posmatramo informacije u topiču zakona, što je to STS i STO i taćno ovdje u tom radu primamo informacije o Cs-nauci.

Pa da - nikako nisam ispravan u tome, kako da Vama to dovoljno dobro izdvojim i još više: iznad toga stoji i moj "subjektivni cirkus" koji i mani i vama kad ćitate postove, otežuju da razumjemo ono prvo gore, što oćem da naglasim i taćno ovdje ja oćem, da naućim komunicirati/reagirati bolje i dobro, kao što sam reagirao i kao sam i pisao ovdje. Bio sam iskren i oću da idem pravim putom dalje naprijed.

Ova sociologija podrazumjevanja i tumaćenja Cs u moj vlastiti osobiti stav može, da ide u pravcu taških zabluda i predrasuda - a taćno to ja ne želim i oćem izbegniti (na pravi naćin internalizirati).

I ja ne sumnijem u pravo u ućenju Cs - ali da, i ja kažem i ovdje postoji opasnost od manipulacije (@Sofija).

Alki neću da primjetim stav, da "samo" Laura-feni znaju ovu suštinu i da samo oni imajo "pravo" da propisuju svoj autoritet. Oću da kažem samo ovo: što neki sude i predrasude drugima 8nije bitno, da meni ili Vama ili kome) - isti kriteriji valjaju i za njih, isti kriteriji valjaju za ćitav univerzum. Ako neko ne može da primjeti ovaj stav i naljuti se i slićno - meni je sumnivo. Volim ove "igre" sa špigelom (kako kažete: ogledalo? "mirror")

Svako može da napravi si sam svoj sopstveni stav prema principu i selekciji, koje informacije njemu su STS ili STO jer samo tako ide iskreno dalje prema Istini.

Eto - to je moja refleksija ....

Ne znam, da li sam bio baš jasan:
hm .... pokušat ću da Vama kažem, da su i naši sopstveni stavovi i ponašenje na osnovu primljenih visoko selektivnih poruka samo dio jedne "Više" iluzije ili još tako: Svako ućenje i praksa može da nas zarobljava dubljije i donese nam laž i prevaru i ponekad i ja imam stav, da Cs može biti to. Ipak nismo još u 6-D i mom sopstvenim iskustvima izpod 6-D materija, pa i ako je vrlo suptilna i ćak i u 6-D, može da je "kontaminirana".

Da li je poznato, do kojeg stepena i D postoji karma?

Ja imam svoje iskustvo o tome ali nije mi jasno, kako nekvi tekstovi ovo tumaće. Pogledat ću veze izmedju Cs i karme ali postoje još i druge veze, koje zarobljavaju vlastiti entitet Svijetlosti.

Prijatni pozdrav i budite dobro!

D.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 3:53 pm 
Moderator

Moja namera je izdvojiti problem komunikacije...

Pozdrav Dreamer Nordijanac. Problem komunikacije je obrađen na jednom drugom topiku. Klikni >>>> OVDJE

Iako je taj model koji nam je prezentovao Om izuzetno kompleksan, smatram da bi svako ko počinje sa izlaganjem na forumu trebao da ga pročita, barem da se donekle upozna sa tim problemom komunikacije.

Sve najbolje :hello2:

Interesantno je to što si rekla Sofija. Za Kasiopski experimen jeste korištena najobičnija Ouija ploča u najobičnoj ''spiritističkoj seansi'' kojoj je pristupljeno kao experimentu. Možda griješim no za sada ne vidim kako to može biti argument niti za niti protiv validnosti identiteta Kasiopejaca. Kasiopski eperiment jeste najobičnija ''spiritistička seansa'' po metodi ali otkad se po metodi mjeri sadržaj? Ispada da nas Kasiopejci lažu jer skrivaju svoj identitet - može biti da su ''mrtvi'' ili drugi entiteti ...Da li na toj liniji razmišljanja mogu da tvrdim da je Moravljevova ''Gnostika'' isto tako laž jer Kasiopejci upućuju na izučavanje tog djela ? Da li saznanje o Organskim Portalima koji nam Kasiopejci prenose znači da Gurđijefovo učenje o adamičnim i preadamičnim ljudima takođe pogrešno? Da nastavim dalje?

Malo mi to ne pije vode, mislim to što tvrdiš... :mrgreen:

Sve najbolje :hello2:

:read: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 4:33 pm 
Član foruma

Treba samo razmisliti o jednostavnom zakonu privlacenja u Univerzmu, slicno privlaci slicno...ili kako vibriramo to i privlacimo /prizivamo....i kako ta Laura zraci i cijela njena grupa, koga je to ona mogla kontakirati sa Ouija pločom ???
Da li bi se Istina ikada predala nekome na takav nacin i nekome koji nije dovoljno svjestan niti duhovno probudjen da ima odgovornosti sta da radi sa Istinom, i sama Istina koliko god da je istina moze biti opasna u rukama nezrelih.
Radije se radi o manipulaciji o kojoj se i prica , kazem ti nesto interesantno sto se desava u ovoj materijalnoj kreaciji kako te zavode i manipuliraju ali ti u taj paket poturim i xx% lazi , manipuliram te dok ti otkrivam da si manipuliran , tipicno za sve spiritističke seanse.
Naravno sve se to moze citati , proucavati...ima raznih puteva ...sve dok se ne usvoji kao neka nova Biblija.....i interesantan je u smislu koliko smo okruzeni raznim uticajima koji nas uvlace u svoje dimenzije, relanosti, sta god da su..i od onog ko nas manipulira moze se svasta nauciti.
Vjerovati da su "Kasopejci mi iz buducnosti " je ravno vjerovanju djeteta da postoji Djeda Mraz.
Sebe iz buducnosti moze svatko "kanalisati" kroz samog sebe kad sazru te unutarnje energije ali ta saznanja nikada nece nikad ni objavljivati a niti mahati kao nekom istinom jer se ona tice individualnog puta i nema znacaja za drugu osobu , svatko ima svoj put.
Naravno , ovo je samo misljenje , tako vidim ...

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 5:27 pm 
Htio bi se nadovezati ovdje na Sophiu, nešto što mi je palo na pamet prije neki dan. Transkripte sam počeo polako čitati iz početka ne bi li steko bolju sliku o čemu je riječ i kako se uopće došlo do informacija. Manipulacija se često spominje, opasnost od iste kao i mogućnost da i oni sami budu izmanipulirani.
U sesiji od 10.12.1994. dotakli su se bringersa i Barbare. Ispada da je tada ona već izgubila kontakt s pravim Pledijcima, koji su prema njihovim navodima isto bili oni (C's) ali iz druge točke vremena/prostora.
E sad ne znam u kojem periodu je Barbara dobivala bringerse, ali pretpostavljam da unutar okvira od 10-tak godina. U toj istoj sesiji su najavili Lauri njihovu slijedeću točku u vremenu/prostoru a to je Lav (Leo).
Danas smo u 2010. i moje pitanje je slijedeće: ima li tko informacije da li je Laura u zadnjih x godina postavila pitanje C's jesu li možda oni Leo's? Ako su C's na početku biti i visokopouzdani izvor, ako znamo da do manipulacije može doći u bilo kojem trenutku postavlja se pitanje na koji način i s kojom sigurnošću Laura može reći da su i kontakti zadnjih godina pouzdani? Val ide, "nervoza" i očekivanja ljudi koji ih prate će vjerujem rasti a istovremeno povećava se i šansa da ključne informacije koje bi tek trebale stići budu potpune dezinformacije i moguće fatalne (za tvrde sljedbenike).

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 5:45 pm 
Član foruma

prasimix je napisao/la:
Htio bi se nadovezati ovdje na Sophiu, .....

jako zanimljiv post, zapravo oba dva....
Nesto tu ima, i to treba istjerat na vidjelo

Sophia, daj reci otvoreno sta mislis o opcenito cijelim transkriptima

Usput, i kako ti zvuci ovaj post od prasimixa?

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 6:05 pm 
Početnik

Zdravo svima!

Kad Vas ćitam, jako sam zadovoljan, jer vidi se, da autori zaista traže i izpitavaju suštinu staze do Istine. Ali, kao što sam već izdvoio problem komunikacije ( i to - tako moj sobstveni problem vidim ja sa Css) ali svaka komunikacija treba da ima barem 90% (primjer) istog razumevanja jezika (pojmov).
Kad je u pitanju vlastito iskustvo - i izmjena tog u komunikaciji, ja ovdje sam prvi primjer za težkoće u ovoj situaciji.
Mislim, da u stvari nije tako bitno, dali imamo tehniku Ouije, sanjanja, seansi ili bilo nećeg drugog.... Bitno je to, kako da mi sredimo ovaj "organizovani red" i kako strukturiramo našo percepciju. Nije bitno, ako mislimo, da Istino dosu nama Cs, ili neko drugi. I mi ovdje, naš jezik i naš ljudski lik, vrlo je relativan i promenljiv.
Tako mislim, da nazivi, propisi i oblik ućenja nije tako absolutno elementaran uslov, nego naše razumijevanje i osobni, lićni stav odnosno praksa, to je naglašeno.

Ali što ima iznad ovog?
Što je absolutni i pravi stav na samospoznajnom putu?
Kako prihvatiti vlastita iskustva i kako slijediti/posmatrati neko ućenje, (školu,frakciju ...) da ne donose nama novih iluzija wishfulthinkinga?

Dali su moja izlaganja samo - obićne predrasude iluzionističkog uma?
Što je naše pravo i neobhodno, i što nije to?

Koja svrha pruža se, dogadja se iznad toga i zašto, koji je principi pružaju i determiniraju?

I ja slažem se, da sam imao osobito iskustvo sa mojim bićem u prihodnosti. Ali stav na Cs prema tome nije bio pozitivan, jer uopšte valja, da smo samo izmanipulirani od 4-D STS bića.

Ja mislim, da to nije tako. Ipak znam, što sam uradio, znam kde sam bio, znam zašto sam tamo bio, i znam što sam tamo radio.

Ali moje iskustvo je suprotno od Laurinog i od bilo kojeg takvog novodobnog "gurua" koji propagiraju svoje ućenje (to mi nikad nije cilj i ne bude mi to!):
ja sam trebao sam u skladu i sa harmonijom naših nižih razina svijesti ono ućenje zaboraviti, jer ovdje ne može da ni pod razno da postoji. Ni nijednog bića u našem 3-D koji mogao bi ukoćiti i progutati onaj kvalitet, koji postoji tamo u 6 ili u 7-D. To nije moguće barem mojim iskustvom to nije.
Ali postoje stavovi, postoje ućenja i obrazovanja ili tehnike, kojim možemo da se približujemo onome stavu, koji nose u sebi zraka Istine i Lući. To postoji ovdje ali više od toga ne može. Možda taj zakon suština je manipulacije.

Prijatno svima!

D.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 6:29 pm 
Član foruma

Ali što ima iznad ovog?
Što je absolutni i pravi stav na samospoznajnom putu?
Kako prihvatiti vlastita iskustva i kako slijediti/posmatrati neko ućenje, (školu,frakciju ...) da ne donose nama novih iluzija wishfulthinkinga?
D.

jako dobro!
Kvragu, Dream, ovakvu recenicu sam ja trazio u svakom od onih mojih prijasnjih postova, da bi je ti tu sada ispalio sa ovakvim hrvatskim :rotfl: :thumbup:

Nemoj se trosit previse u obzirnosti, reci sta mislis, i pravi OPD ti NIKAD nece zamjerit, vjeruj SEBI, to je "ono iznad" i konacna potvrda. Koja ne mora biti zavrsna, i najcesce i nije, ali to je onda ona PRAVA promjena misljenja, jer si je sam spoznao.
Ili se sjetio. Mozda se svi mi trebamo samo sjetit

A sad idem gledat hokej
Zig Zag! :occasion5:

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 6:31 pm 
Član foruma

boristurk je napisao/la:
prasimix je napisao/la:
Htio bi se nadovezati ovdje na Sophiu, .....

jako zanimljiv post, zapravo oba dva....
Nesto tu ima, i to treba istjerat na vidjelo

Sophia, daj reci otvoreno sta mislis o opcenito cijelim transkriptima

Usput, i kako ti zvuci ovaj post od prasimixa?

Zanimljivo pitanje je ustvari zasto to tebe zanima? Zasto bi ti da znas Sofijino ili prasimixovo misljenje?

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 6:39 pm 
Član foruma

Sophia je napisao/la:
Vjerovati da su "Kasopejci mi iz buducnosti " je ravno vjerovanju djeteta da postoji Djeda Mraz.

Gde si ti procitala da si ti kasiopejac iz buducnosti? Kasiopejci iz buducnosti su Laura i to je sve. Na engleskom "you" je i jednina i mnozina. Ne secam se da negde pise "Mi smo Sophia iz buducnosti".

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 6:41 pm 
Član foruma

Moja namera je izdvojiti problem komunikacije...

..... Već dugo nisam bio tako direktan ali istovremeno iskren. Možda pa traže taćno ovu reakciju??

wooooooow :shock:
koliko dugo,jel' se moze znati?
kukash ovde danima kako gde god se pojavish te sputavaju i neko ti onemogucava normalnu komunikaciju a kazesh da vec dugo nisi bio tako direktan,ali (pazi sad) ali istovremeno i iskren
mozda je koren tvojih problema u komunikaciji upravo u tome shto levelujesh iskrenost pa gradacija ide od:
chim zinem lazem
pa onda malo iskren,
pa josh malo,
pa iskren kakav nisam bio od proshlog petka,
pa iskren kakav "..... Već dugo nisam bio "
pa iskren u p.m.
pa iskren u 3p.m.
...
u vezi problema u komunikaciji na tom drugom forumu,
/od kojeg pokushavash da na ovom forumu napravish temu i nastavish Misiju(btw,nema potrebe da ti ukazujem koliko je bezveze na jednom forumu se tuzakati zbog tretmana na nekom sasvim drugom forumu,osim ako si mladji od 13 god. ili se po prvi put upoznajesh sa forumima i internetom kao sredstvom komunikacije);/
,zanimljivo je da si postao iskren "kakav Vec dugo nisi bio" tek kad se tvoja samovaznost osetila napadnutom,tu je Ego neumoljiv,kad misija pochne da pokazuje prve znake katastrofe,Ego putem nametnutih misli aktivira trigere koji se dozivljavaju putem veoma bolnih(opet po samovaznost) emotivnih reakcija
zato ti i postovi na bilo kojoj temi i na bilo kom forumu imaju atmosferu kukanja i naricanja-
ja,ja,ja,.....joj,joj,joj,.... ja,ja,ja,.... joj,joj,joj.......................................
samovaznost i sebezaljenje su lice i nalichje jedne iste pare
kako god okrenesh
sve je to EGO
. Možda pa traže taćno ovu reakciju??

biti iskren i direktan je temelj dobre komunikacije
zar ne "trazish" i ti isto od svog sagovornika - da bude iskren i direktan :?:
Pozdrav
:love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.