Dreammer Nordijanac je napisao/la:
Dobro - htio bi da napravim malu refleksiju na moje iskustvo - ali prvo da pitam, je li to ovde uopšte dozvoljeno, ili je zabranjeno?
Mislim da u ovom slucaju nece biti dozvoljeno jer koliko se meni cini, ti si zapoceo temu o tvom ucescu na cassiopaea forumu da bi se u stvari "pozalio" na tretman tamo, sto mislim da nije "ispravan" princip. To bi znacilo kao da si ti dosao ovde da "njima iza ledja" analiziras i kritikujes a oni ne mogu da odgovore na to. To mozda moze da prodje na nekom drugom forumu ali ovde ne moze. Ukoliko su ti se zamerli, kao sto se cini da jesu, to onda, ili raspravi sa njima ili otvori svoj blog, sajt pa pisi koliko i sta hoces. Sa druge strane cini se da nisi shvatio koncepciju galaksija foruma. Zbog toga sto nemamo stroga pravila moze se steci utisak da svako moze pisati sta hoce, medjutim nije tako. Ako vise obratis paznje na "sticky" topice, uocices kakvog se "pravca" manje-vise drzimo.
Inace, procitao sam topice na cass forumu o kojima sve vreme pricas, i ono sto sam mogao da primetim jeste da se ceo tok diskusije ne podudara sa onim sto ti opisujes ili "analiziras" ovde. Sta vise, mislim da su tamo bili vrlo strpljivi i uctivi sa tobom, a ti u ni jednom trenutku nisi pokazao da se bar trudis da razmislis o sustini koju su ti pisali. Mozda to nisi dobro shvatio zbog jezicke barijere, tj. engleskog jezika, pa mozda ne bi bilo lose da procitas i na nasem jeziku.
Citat:
Uvjek dobijem samo savjete: idi pa ćitaj Wave itd .... hmp?? Ćitao sam da znanje je resnica i sviejtlo ali ako ja to kažem, slijede komentari da prićam konfuznosti.... Mislim, da je stvar suviše indoktrinirana i žao mi je za to.... Ali to je moje iskustvo možda nemam pravo.
Zašto tako naterali su me kao, citat (Laura): kao prvo odmah kad si došao ovdje, pokušaš da nas ućiš nešto. Mi to ne trebamo i ne želimo... ako oćeš da ućiniš ovo, ajde idi pa napravi si svoj forum."
Molim da nije ovaj citat razumjen loše ...... pa ipak, problem?
Evo na primer ova tvoja interpretacija, u kojoj ti "citiras" Lauru u kojoj ti ona porucuje da napravis svoj forum. Iskreno govoreci, meni je neverovatno da si ti tako protumacio ono sto ti je rekla a onda se jos ovde pozivas na to kao na neku "nepravdu". Ovo bi bi pravi citat na koji se ti pozivas:
Citat:
Let me also add that if you are here to "teach," please make sure that what you want to teach is congruent with the principles of this forum. Otherwise, go start your own forum.
MIslim da slobodno mogu reci da je ocigledno u kojoj meri je tvoja interpretacija ovog citata subjektivna i daleko od onoga sto ti je ona rekla. Samo na osnovu ovog primera je jasno da imas potrebu da ovde "lecis" svoj povredjeni "ponos", i da ubedjus sebe, ubudjujuci druge, kako cinis "ispravnu" stvar. Cak i ako nisi dobro razumeo taj citat zbog engleskog jezika, mogao si da se potrudis da ga ispravno prevedes pre nego sto krenes da pises svoje wishfultinking interpretacije.
Citat:
..... ali izgleda da Feni od Cs ne podnose kritiku ili sopstvenu misaonu snagu odnosno analiziranje tema (pa ćak i ako to prihvate, treba da praktikuješ njihovu terminologiju) ?
Isto tako je i ova tvoja interpretacija "cudna" s obzirom na ono sto su ti pricali. Ono sto je meni cudno jesto to sto se sve vreme pozivas na nekakvu "otvorenost" i zalis se ovde iskrivljenm intepretacijama, a nije ti ni u jednom trenutku palo na pamet da razmislis o cemu su ti pricali. Nije stvar u tome da moras da praktikujes njihovu terminologiju, nego je cilj da te sto vise ljudi razume i shvati o cemu pricas. Tvoja terminologija je samo tvoja i jedino je ti mozes razumeti na "pravi" nacin, cilj je da se "sustina" koju si ti prepoznao kod njih na formu iskaze na sto univerzalniji nacin kako bi ljudi mogli da shvate. Na tebi je bilo da prilagodis vlastitu terminologiju, koja samo tebi znaci, terminima koje ce razumeti siri sloj ljudi, i da tako prezentujes "sustinu" za koju valjda smatras da si prepoznao. Tvoja ne-mogucnost da to uvidis, i tvoje ponasanje kao da ocekujes da bi "vecina" trebala da se prilagodi tvojim licnim terminima, zajedno sa tvojim iskrivljenim interpretacijama onoga sto su oni rekli, vec dovoljno govore o tvojoj "egocentricnosti". Isto tako i tvoji porivi da se zaista ponasas kao ucitelj, a da pritom ne slusas druge takodje govore u prilog tome.
Jos jedna stvar zbog koje si ti verovatno najvise povredjen jeste ta sto su ti tamo skrenuli pazju da je vrlo moguce da je tvoj kontakt sa "vanzemaljcima nordijcima" u stvari manipulacija OPS 4D snaga. Koliko sam mogao da primetim, postavili su ti prilicno racionalna pitanja, a nisu te napali. U sustini, ono sto su ti oni rekli povodom toga kazem ti i ja, odnosno ista pitanja i dalje stoje, bez obzira sto se tebi ne svidjaju neki od mogucih odgovora na njih.
Dreammer Nordijanac, nadam se da si razumeo sta sam hteo reci ovim postom, ali ipak cu ponoviti jos jednom krace i jasnije.

Sva pitanja koja su ti postavili na cass forumu, i sve ono na sta su ti tamo skrenuli paznju vezano za tvoja iskustva, isto tako stoji i ovde na ovom forumu. Razlika je u tome sto mi nismo "strogi" u tome i tolerisemo puno vise "forumske buke", ali i ta tolerancija ime svoje granice kada su u pitanju principi.