Sada je: pon maj 05, 2025 8:29 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pon aug 17, 2009 8:56 am 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Top_Secret je napisao/la:
Arbitrium Liberum je napisao/la:
Pa to "izravnim" kontaktom i jeste to sto je klimavo.

Kanaliziranje preko Ouija ploče nije klimavo?

Naravno da jeste, medjutim puno manje nego "izravno" kanaliziranje, jer kod izravnog osoba sluzi samo kao medijum u nekoj vrsti transa, i nema nikakvu kontrolu nad onim sto izlazi iz price, sto ostavlja puno vecu mogucnost manipulacije. Kanaliziranje preko Ouija ploce je manje podlozno takvoj maipulaciji jer su osobe koje primaju informaciju pri "cistoj svesti" i ima ih vise, sto u praksi znaci da sto je grupa veca koja kanalizira to ima i vise "pogleda" na na ono sto izlazi, pa je samim tim i mogucnost manipulacije manja. Pri tome, u tom celom procesu nema promenjenih stanja svesti, nego ploca sluzi kao medijum, u stvari, moze se reci bukvalno kao "telefon".

Pozdrav

Ne znam gdje sam napisao da je Collier dobio informacije kanaliziranjem, bilo izravnim, neizravnim ili kojim god. Kada sam rekao izravnim kontaktom, mislio sam baš to -kontaktom, lice u lice.

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: ned aug 23, 2009 6:01 pm 
Član foruma

Citat:
P: Kako se zoveš?
O: Mucpeor.
P: Da li si sa druge planete?
O: Vanzemaljac, iz vaše perspektive, da.
P: Kako se zove vaša grupa?
O: Corsas.
P: Od kuda ste?
O: Kasiopeja ( sazvježđe ).
P: Gdje je to?
O: Blizu Oriona.

Znaci imaju Ime? Imajuci na umu da mi smo jedina vrsta na ovoj planeti koja se identifikuje preko imena nije li malo cudno da
neka bica iz viseg nivoa svesti jos uvek nisu prevazisla potrebu identifikacijom imenima. To vazi i za sve njihove kostelacije planete itd.
Ah da to je da bih nama bilo lakse.. "Razumeti".
Citat:
P: Možete li nam reći kakva je vaša okolina?
O: Prekomplicirano zasad.
P: Pa dajte nam neki pogled na njega.
O: Što je pogled?

Sta? Odjednom ne razume sta je to pogled. Sobzirom da je razumeo mnogo kompleksnija pitanja i to bice "Zna" mnogo o nama kako to
da mu nije jasno sada ovo pitanje? I pogotovo zasto neke stvari postaju odjednom "Prekomplicirane" za objasnjenje? Da se taj "Prekomplicirano"
ne koristi mozda kao paravan od mogucih pogresnih izjava gde bi buduca otkrica mogla da demantuju odgovor i ceo transkript?
"Zasad" stoji za: cekajte da budemo sigurni sta pricamo pa ce mo vam reci. Naravno stvari koje se vise ne mogu potvrditi sa sigurnoscu kao sve
njihove price o Hristu i datumima mogu tu lupati koliko im je volja.
Citat:
P: Koji je planet opisan u nekoliko knjiga kao pustinja s velikim paucima s nogama velikim kao trupci drveta?
O: Uzuli.
P: Da li je netko od nas bio ikad otet od strane velikih paukova?
O: Nitko nije.
P: Zašto su onda ljudi vidjeli taj planet?
O: To je jedan planet od ZR 4.
P: Što je ZR 4?
O: Zeta Reticuli 4. Tamo su 7 planeta. Četvrti planet.

"pustinja s velikim paucima s nogama velikim kao trupci drveta"!!! ... "Zeta Reticuli 4" .. pitanje je sada na vama:
Da li su star trek i naucna fantastika namerno stvorena da prikriju istinu o svim tim stvorenjima, ili da je to holiwoodsko
visedecenijsko krojenje ljudskog mentalita da se navikne na ideju nove religije (Ove) gde ideja boga kao svemocnog se
zamenjuje sa Entitetima visih denziteta i vanzemaljcima koji su nas stvorili.
Stvaranje nove globalne religije je u toku.. a new age nije ta.
Citat:
P: S kojom ste vi grupom?
O: Federacija. Između mnogih.

Znaci koliko god napredni isti su ko mi. Imaju federacije, unije i sta, god gde bice kao individuo nema mira od celokupne zajednice
koja zahteva od njega da bude deo sistema. Potrazite malo pojam "Federacija" sta znaci a bice viseg nivoa koje kaze Federacija bez
dodatnog objasnjenja valjda smatra pod "Federacijom" isto sto i mi.
Citat:
P: Da li ima bilo koji način da spriječimo otmice od strane Orionaca?
O: Ne.
P: Zašto?
O: To bi utjecalo na univerzalni zakon o slobodnoj volji i opredjeljenju prema sebi.
P: Ali mi ne želimo da nas se otima. Možemo li o zaustaviti?
O: Ne baš. Oni imaju više moći od vas.
P: Onda zašto nam vi ne možete pomoći?
O: Umješali bi se u prirodan napredak vaše rase kao i njihove. Židovi su nas već zvali da ih spasimo i nismo mogli. I starosjedioci vaše zemlje su nas zvali i nismo ih mogli spasiti od vaše rase; ne možemo ni ovo zaustaviti. To je prirodan napredak, vidite?

"Umješali bi se u prirodan napredak vaše rase kao i njihove"?
Zasto onda uopste komuniciraju sa nama? Ne remete li nam i tako nas prirodni tok evolucije? Zasto nas informiraju o "Istini" i situaciji kada to ne bi trebalo. Zasto uopste pricaju sve samo nekoj maloj skupini ljudu koja bi trebal preneti svo to znanje na druge. Zar to ne bi bilo remecenje nase evolucije?
Ovde bi dodao jednu kratku pricu koju sam dobio preko maila:
LEPTIR
Jednoga dana , pojavio se maleni otvor na cauri. Covek je sedeo i gledao kako se leptir nekoliko sati muci da bi izvukao svoje slabasno telo kroz taj maleni otvor. Onda je leptir prestao da se pomera. Cinilo se da ne moze dalje. Zato je covek odlucio da pomogne leptiru: uzeo je makaze i rasekao cauru.
Leptir je sa lakocom izasao ali je imao krhko telo i smezurana krila.
Covek je nastavio da posmatra leptira, ocekujuci da ce svakog trenutka krila otvoriti , povecati i rasiriti, kako bi podrzala leptirovo telo i osnazila ga. Medjutim, nista se nije dogodilo! Leptir je ceo svoj zivot proveo puzeci okolo sa slabasnim telom i nerazvijenim krilima. Nikada nije poleteo.
Covek uprkos svojoj ljubaznosti i dobrim namerama nije razumeo da je poteskoce kroz koje je leptir morao proci izlazeci iz caure osmislio Bog, kako bi krv iz tela leptira potekla u krila i kad se oslobodi caure da bude spreman da leti.
Ako neko sad pomisli:" Pa eto zasto nam oni ne mogu pomici" onda je stvarno ....(Necu dalje da ne bih vredjao).
Citat:
P: Za što koriste našu energiju i tijela?

O: Da kreiraju novu rasu. Njihova izumire.

P: Dakle, oni samo uzmu ljude i ubiju ih,i što onda naprave?

O: Razrežu ih.

P: Da li umru?

O: Maksimalna količina energije i materije se desi za vrijeme tog načina tranzicije.

P: Drugim rječima, kažete da im polagana i bolna smrt omogućuje najviše onoga što žele? To je totalno bolesno.

O: Pitali ste za istinu. Vi kažete da je to bolesno, ali to je skoro krajnji oblik opredjeljenja prema sebi ( OPS ).

Ovo je tehnika zastrasivanja od strane nepoznatog. Stim se ubedjeni ljudi u to nece odvajati od celokupnog nadmetnutog "Znanja" da ne
bi rizikovali da budu "Svareni" od Zlih bica. Ko ovde nije jos povezao stvar kao sa samo jos jednom drugacijom manipulativnom idejom
kao sto je do sada bio Pakao i Raj i kazna neposlusnih na "Znanje" onda nek pocne sad rasmotriti tu mogucnost.
Citat:
P: Gdje je nabavio taj novac?
O: Boca Raton.
P: Kako ga je pribavio?
O: Lukava investicija.
........................................
P: Da li je to posao koji bi trebala prihvatiti ili da se koncentrira na marketing?
O: Ima nekoliko mogućnosti.
P: Da li će moći nešto napraviti u marketingu?
O: Vrlo vjerojatno.
P: Da li da prihvati posao ili koncentrira na marketing?
O: Kombinira.

Obratite paznju na celi ovaj idiotski razgovor. Znaci bice vise svesti sugerise kako da neka osoba postupi u okviru naseg bolesnog drustva.
Jos gore od svega u pitanju je marketing. Sta je marketing nego manipulacija? Marketing je lazirati, pumpati, predstaviti neki produkt u
boljem svetlu za masu. Sama istina Produkta i da bukvalno ne postoji jedan jedini industrijski produkt koji ne steti coveku na neki nacin
zar nije cudno da joj Vanzemaljac Ne govori nista u vezi toga da je totalno skrenuka spameti.Zasto? Jednostavno.
Ova religija je potrebna ljudima koji ce obavljati poslove u okviru sistema i samo za njega... nesto kao mravi.
Tim omogucava da svi delovi sistema (ljudi) obavljaju svoje funkcije a da se ne odalje od opsteg pojma religije to jest sicanje znanja i svesti.
To znanje i svest naravno im sam sistem nudi.
Potrebno je da sve funkcionise, da robovi ostanu mali ali da misle da su slobodni, pametni i veliki ... veliki kao bog.
Tehnioke porobljavanja "lancima" su se vekovima pokazale inefikasne. Manipulacijom preko religije je dostigla svoju odredjenu funkcionalnost
ali ne potpunu. Uvek je bio veliki problem kako porobiti celo svet ali istovremeno drza tiga pod kontrolom.
Visevekovnim studiranjem materije doslo je do mozda napokon idealnog resenja.
Citat:
P: Da li su oni nešto napravili da bi izazvali emocionalni krah kod njega?
O: Oni to uvijek čine.

Ne... niste vi nikada potpuno krivi.. krivi su oni krivi su drugi pod njihovim uticajem, prokleti nevernici i prenosioci negativne energije tih entiteta.
Govori vam kao ne treba nikada da skrenete sa "puta".
Sretan put
Citat:
P: Možete li biti precizniji?
O: Prestani voljeti toliko novac.

S obzirom da je novac zapravo samo jedno nase psihocko stanje i da realno ne postoji sem u materijalnom obliku nekih sarenih papirica
zasto se toliko uzviseno bice ne izjasni malo bolje.
"Prestani voljeti toliko novac." izjava je vesto zamaskiran nacin da se sacuva sistem vrednosti koji trenutno eliti omogucava moc.
Ko je razumeo razumeo je.
Citat:
P: Tko je bio Isus od Nazaretha?
O: Napredan duh.
............................
P: Koja je bila "zvijezda" koja je pokazivala prorocima...
O: Svemirski brod.
P: Koja vrsta svemirskog broda?
O: Matični.

Sad da ne navodim sve izjave naseg "svetoga necega" u vezi Isusa. Ovde se zapravo pravi prelaz koji ce biti prihvatljiv za veci deo mase. Prelaz na
ideju da je Isus u stvari nevanzemaljsko bice itd. Prica se nadovezuje na Isusa jer ima mnogo logika prepravljenih ovde bas is biblije. Istina koje vesto
maskiraju celu manipulaciju.
Citat:
P: Da li "isisavaju" moje emocije?
O: Da.
P: Da li je to za naše dobro?
P: Da li su oni "loši momci" koji to rade?
P: Ima li načina da nekako "odspojimo" ta isisavanja energije?
O: Zadržite kanaliziranje i meditirajte.
P: Što može kanaliziranje učiniti da prekinemo to isisavanje?
O: Informira.

Opet se vracamo na neodredjeno znanje i informaciju. Podrazumevajuci kao sve ovo istinitom informacijom ostale ce se dopuniti .. recimo citajuci.
Kako ce mo onda sa odredjenim zabacenim plemenima po Amazonu i drugim koji nemaju pristup "nasem Zanju". Oni su prepusteni isisavanju
energije? Da ih necemo mozda naterati da "Znaju" da bi spasili njih i i nas samih od sirenja negativne energije neznanja?Mozda vam je promaklo to da vecina negativne energije je uvek bila nasa iz civilizovanih predela punih znanja. Ako malo potrazite ili pogledate
okolo videcete da ljudi pripadnici "zabacenih plemena" imaju vecu gostoljubivist od bilo koga na ovoj strani. Hooliwood je ucino njih na vase oci da
izgledaju kao divljaci. Kako to da zive u mnogo pozitivnijem svetlu od nas a nemaju svo to "Znanje"?
Citat:
P: Ima li neke specijalne snage ili naprednog u molitvi u ime Isusa?
P: Dakle, ako on nije umro i oslobodio svoj duh na zemaljskom planu ( nivou ), kako je dao on tu snagu?
O: Oni koji mole idu k njemu.
P: I što on radi kad čuje molitve onih koji mole?
O: Određuje njihovu potrebu u odnosu na pozadinu individualnog duševnog razvoja.
P: Kažete da kada se osoba moli Isusu, da on radi neku vrstu izbora, da li je to točno?

Molim vas ne prelazite u krajnosti gluposti. Mada je glupost beskrajna.
Ovde ima isto posebno objasnjenje mada sam se vise smorio.
Citat:
P: Da li Lizzardi planiraju preuzeti našu planetu?
P: Da li planiraju spustiti se i to napraviti otvoreno?
O: Blizu.
P: Da li koriste stvari kao posjedovanje formi mračnih energija da bi imali kontrolu?
P: Koje ostale grupe imaju za saveznike?
O: Orionce.
P: Koliko je članova u toj Orion/Lizzard grupi?
O: 16.
P: Tko su dobri momci? Vi kažete da su Kasiopejci dobri momci. Tko još?
O: Pleiadeans ( Pledijci ) i mnogi drugi.
P: Koliko?
P: Da li su strane jednake ( balansirane )?

Znaci Lizardi Orijonci se bore jednakoim snagama protiv federacije i to sve samo za nas. Da li je iko uocio ovde
totalni manjak pomene prorode. Znaci mi smo ipak visa rasa od ostaloga na ovoj planeti.. Pa da naravno.
Citat:
O: Lažna osobnost mora umrijeti da bi se otkrilo svoje srce.
P: (D) Dobro, kako se mogu pomaknuti u tom pravcu?
O: To se ne može učiniti ako si sam. Ti znaš proceduru prilično dobro, samo si malo sramežljiv na početku.

"To se ne može učiniti ako si sam" ah ma nemoj! Znaci ako ja necu da imam posla sa svima vama necu se pomaknuti u pravom pravicu?
Konformizam, istomisljenje, histericno verovanje neke zajednicke ideje... one prave ce me osloboditi?
Nije li ovo samo nacin drzanja svih ovca na okupu?
..............
Ima tu mnogo toga a da sad uzmem svaku recenicu da objasnjavam ne pada mi na pamet. Proveo sam i suvise vremena gubeci se u
ove gluposti u mesto da naucim recimo kako da gajim steviju ili nesto u vezi biljaka i prorode uopste.
Sad cu da vam dam jedno licno prorocanstvo: (Ne mora niko da mi veruje i bolje ...bice vas manje na kraju a ja se veoma slazem sa tom idejom
da ves trebamo filtrirati)
Narednih godina.. Kada .. Neodredjeno.. :mrgreen: , vlada i javni mediji ce iscenirati i kao priznati prisutnost vanzemaljaca. To ce biti javno i razvuci ce
se odredjeno vreme dok ti vanzemaljci kobajage ne odu. Ta bica necete nikada videti naravno. Sve ce biti jedna velika sarena laza medija.
Cilj? Stvaranje nove Religije...
Sve ce se kockice poklopiti. Naravno taj puzle je vec odavno napravljen. Promena religije nije brz proces.
Vanzemaljci.. Neidintifikovani leteci objekti, sve ce se potvrditi na jedno. Proces izrade nove generacije je zapoceo vec decenijama.
Mada pocetna ideja nije bila ta.. to je bio samo nacin skrivanja vojnih tajni. Sve jedno je evoluiralo u ideju danasnjice.
To ce biti cista medijska kampania ubedjivanja mase u lazi. Bice tu i "Izjava Vanzemaljaca"... A znate sa cime ce se te izjave poklopiti i
dalje u medijima forsirati?
Nova religija ce se postepeno lepiti na um ljudi koji preko raznih predhodnih izvora kao Kasiopejski Transkripti.. ce naci odgovore za sve.
Obratite paznju na holiwoodsku ulogu u svemu tome...
Dobrodosli u novi Globalni svet gde necete naci mira od zaludjenih budala... Jebiga moramo svi pratiti postavljeni sablon ako se hocemo
"Osloboditi"...
Meni je zao kako nisu mene stavili kao rukovodeci organ manipulacije masama... Kako bi vam jb*o Majku... ubedio bi vas da je univerzum stvorem kao eskrement jednog bozanskog bica... :blob: Stvarno steta, zahvalite se bogu sto ja ne rukovodim ovim svetom.

Vrh

PostPostano: ned aug 23, 2009 6:25 pm 
isključen/a

Danmagorez
Citat:
Sad cu da vam dam jedno licno prorocanstvo: (Ne mora niko da mi veruje i bolje ...bice vas manje na kraju a ja se veoma slazem sa tom idejom

Jesi li i ti neki prorok ili si osnovao sektu, a još bolje je ako si vidovit. Gdje bi mogao da se učlanim i kolika je članarina - pod pretpostavkom da bude sve tačno što govoriš, inače moraš pare vratiti nazad.

Vrh

PostPostano: ned aug 23, 2009 6:27 pm 
Član foruma

Ovo je besplatno prorocanstvo.. ne trebas mi nista, samo cekaj..
Jedini sektasi ste vi ovde sa ovakvim transkriptima nove gobalne religije

Vrh

PostPostano: ned aug 23, 2009 6:30 pm 
isključen/a

Danmagorez
Citat:
Ovo je besplatno prorocanstvo.. ne trebas mi nista, samo cekaj..

Gledaj da me ne izostaviš, jer sam ti se vjerovatno javio među prvima. Znaš i sam da smo "raja" Poz.

Vrh

PostPostano: ned aug 23, 2009 6:32 pm 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
Narednih godina.. Kada .. Neodredjeno.. :mrgreen: , vlada i javni mediji ce iscenirati i kao priznati prisutnost vanzemaljaca. To ce biti javno i razvuci ce
se odredjeno vreme dok ti vanzemaljci kobajage ne odu. Ta bica necete nikada videti naravno. Sve ce biti jedna velika sarena laza medija.
Cilj? Stvaranje nove Religije...
Sve ce se kockice poklopiti. Naravno taj puzle je vec odavno napravljen. Promena religije nije brz proces.
Vanzemaljci.. Neidintifikovani leteci objekti, sve ce se potvrditi na jedno. Proces izrade nove generacije je zapoceo vec decenijama.
Mada pocetna ideja nije bila ta.. to je bio samo nacin skrivanja vojnih tajni. Sve jedno je evoluiralo u ideju danasnjice.
To ce biti cista medijska kampania ubedjivanja mase u lazi. Bice tu i "Izjava Vanzemaljaca"... A znate sa cime ce se te izjave poklopiti i
dalje u medijima forsirati?
Nova religija ce se postepeno lepiti na um ljudi koji preko raznih predhodnih izvora kao Kasiopejski Transkripti.. ce naci odgovore za sve.
Obratite paznju na holiwoodsku ulogu u svemu tome...
Dobrodosli u novi Globalni svet gde necete naci mira od zaludjenih budala... Jebiga moramo svi pratiti postavljeni sablon ako se hocemo
"Osloboditi"...
Meni je zao kako nisu mene stavili kao rukovodeci organ manipulacije masama... Kako bi vam jb*o Majku... ubedio bi vas da je univerzum stvorem kao eskrement jednog bozanskog bica... :blob: Stvarno steta, zahvalite se bogu sto ja ne rukovodim ovim svetom.

poznata wec odawno stwar. projekt bluebeam:

prwi link
drugi link

Vrh

PostPostano: ned aug 23, 2009 10:30 pm 
Administrator

Citat:
Proveo sam i suvise vremena gubeci se u ove gluposti u mesto da naucim recimo kako da gajim steviju ili nesto u vezi biljaka i prorode uopste.

Što je za nekog "glupost", a što nije - to ovisi o percepciji promatrača! Dakle, ako misliš da ti to neće pomoći - imaš prostrani web, pa odluči što je tebi važno i što ćeš čitati, ili ćeš uzgajati neke biljke. Tvoj izbor.

A diskusiju o transkriptama imamo na jednoj drugoj temi ( Kasiopejci i predrasude ), pa ako netko želi nastavti - neka to učini tamo.

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pon aug 24, 2009 10:14 am 
Član foruma

ewo da kazem nesto sto mi pada na pamet unatrag par mjeseci ali wise onako occasionally, a i moderatori su premjestili owaj krajnji dio "Kasiopejskih transkripata" u za to prikladan topic.
dakle negdje sam tu na owom forumu procitao da je istinitost (?) transkripata 60%. je li to objektiwno ili subjektiwno widjenje neznam, no sto god da je wodi me do sljedeceg pitanja. bolje receno wise njih:

1. sto je sa ostalih 40% (lazi?). da li je to proizwod neznanja tih entiteta? kako mogu ne znati swe a oni su mi iz buducnosti?
2. ili je mozda proizwod (namjerne) lazi?
3. swe zajedno?
4. mi sanjamo owo swe, a da nismo ni swjesni te se usput igramo... :angel4:

sto god da je od owe prwe tri mogucnosti, automatski dowodi u pitanje tih famoznih 60% istine. dobro, neki ce reci da je mozda i ta brojka (60%) puno, no neka je i mali dio istinit to jos uwijek ostawlja sumnju da se pitamo zasto se to radi. na temelju cega cemo (izgleda OPET subjektiwno) temeljiti sto je a sto nije od tih informacija istina odnosno laz.

om je jucer postao odlican tekst o kontejnerima pa da samo zaljepim dio jer odgowara uz owo:

Tekstovi o kontajniranoj svijesti imaju svoj smisao ako su kroz rekapitulaciju i introspekciju proživljeni. Radi se o vlastitom odnosu prema svojim shvatanjima, ubjeđenjima, stavovima i ponašanju. To podrazumjeva vlastiti zaključak o samom sebi, da znanje koje posjeduje ta ličnost

- nije konačno,
- ograničeno je intelektualnim kapacitetom,
- ograničeno je civilizacijskim normama,
- i što je najvažnije, proisteklo je na potpuno nebitnim i najčešće neistinitim osnovnim pojmovima.

Smisao takve svjesnosti zatvara usta svakoj prepirci svađi ili dokazivanju nečega.

moram priznati da nisam wecinu transkripata procitao, no ono sto jesam ostawlja dojam da ti entiteti odgowaraju sa welikom sigurnoscu da je to swe sto gowore - istina. s obzirom da su oni mi iz buducnosti, neznam kakwa im korist od namjerno iznesenih neistina. mozda swe u swrhu da mislimo swojom glawom, a ne da nam informacije budu serwirane na pladnju. ali opet, zar nam ih wec ne serwiraju putem kanaliziranja? a mozda da nas zadrze na owom niwou jer oni nisu OPD nego OPS koji samo glume da su OPD? ili mozda oni stwarno iznose istinu ali mi zbog nasih subjektiwnih razmisljanja, sumnja i strahowa ne zelimo prihwatiti takwo nesto za istinu? samo razmisljam (na glas)...

ako netko ima "wezu" da kontaktira s njima direktno ili preko druge/trece/cetwrte ruke, neka im proslijedi nekoliko owih pitanja. reda radi... :glasses7:

no, i da dobijem odgowor da je istina swe sto gowore, sumnja bi i dalje bila tu. jebiga...
:love3:

Vrh

PostPostano: pon aug 24, 2009 10:39 am 
Član foruma

Citat:
moram priznati da nisam wecinu transkripata procitao

sami cs u nekoj seansi su se tako izrazili. to zavisi od ekipe koja je prisutna kanalziranju, tako da samo jedna osoba koja je prisutna može utjecati na izvornost materijala u velikoj mjeri, pa i dovesti do nemogućnosti održavanja seanse.

Vrh

PostPostano: pon aug 24, 2009 10:49 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
sto god da je od owe prwe tri mogucnosti, automatski dowodi u pitanje tih famoznih 60% istine. dobro, neki ce reci da je mozda i ta brojka (60%) puno, no neka je i mali dio istinit to jos uwijek ostawlja sumnju da se pitamo zasto se to radi. na temelju cega cemo (izgleda OPET subjektiwno) temeljiti sto je a sto nije od tih informacija istina odnosno laz.

U sustini sumnja uvek mora postojati jer je to ono sto nam pomaze da sagledamo stvari iz vise uglova. Sta je "istina" ili sta nije moramo sami za sebe zakljuciti i opet se oslanjati na nase subjektivno vidjenje. Mozda je jedini nacin da povezemo neke stvari sa drugim informacijama i vidimo sta od toga ima "primenljivu vrednost" u svakodnevnom zivotu. Inace, navodno je tacno 71% transkripata, koliko se ja secam, a o tome sta bi moglo biti tacno, odnosno koji bi "kriterijum" bio za utvrdjivanje tacnosti je tema koja je obradjena u materijalu "Adventures With Cassiopaea".
http://www.cassiopaea.com/cassiopaea/adventures001.htm
Licno mislim da je cinjenica da tu ima dosta netacnosti, jedan od razloga zasto se taj materijal ne moze uzeti "zdravo za gotovo" ili kao neko "sveto pismo" nego je potrebno razmisljati i razmisljati.

Citat:
1. sto je sa ostalih 40% (lazi?). da li je to proizwod neznanja tih entiteta? kako mogu ne znati swe a oni su mi iz buducnosti?

Navodno ceo taj proces "kanalisanja" zavisi od licne frekvencije ljudi koji ucestvuju u tome. A posto smo mi po difoltu OPS bica, to bi u praksi znacilo da je i deo te OPS frekvencije takodje prisutan nekada u manjoj nekada u vecoj meri, sto omogucava delimicnu ili vecu "korupciju" kanala, sto rezultira nekim informacijama koje su neistinite ili zabluda i koje dolaze iz OPS izvora koji se trude da "korumpiraju kanal" sto je vise moguce.

Citat:
moram priznati da nisam wecinu transkripata procitao, no ono sto jesam ostawlja dojam da ti entiteti odgowaraju sa welikom sigurnoscu da je to swe sto gowore - istina. s obzirom da su oni mi iz buducnosti, neznam kakwa im korist od namjerno iznesenih neistina.

Da, i ja mislim otprilike isto. Ali treba imati u vidu da te neistinite informacije u transkriptima navodno ne iznose kasiopejci neko OPS snage koje se trude da korumpiraju informacije, a sto je omoguceno nekom OPS frekvencijom nekoga od onih koji ucestvuju u kanalisanju.

Citat:
mozda swe u swrhu da mislimo swojom glawom, a ne da nam informacije budu serwirane na pladnju. ali opet, zar nam ih wec ne serwiraju putem kanaliziranja?

Da, ali samo ono sto ih se pita i samo na nacin koji nije krsenje slobodne volje onih sto pitaju, sto se vidi po nekim odgovorima kada oni ne zele da daju direktan odgovor "na tanjiru" nego idu "izokola" ne bi li oni koji "kanalisu" sami mogli da shvate odgovore na svoja pitanja.

Citat:
ili mozda oni stwarno iznose istinu ali mi zbog nasih subjektiwnih razmisljanja, sumnja i strahowa ne zelimo prihwatiti takwo nesto za istinu? samo razmisljam (na glas)...

Po meni, sve opcije dolaze u obzir. :angel4:

Inace, preporuka je da se transkripti citaju zajedno/uporedo sa wave serijom, jer su u stvari neka od ovih znacajnih pitanja obradjena tamo.

Citat:
sami cs u nekoj seansi su se tako izrazili. to zavisi od ekipe koja je prisutna kanalziranju, tako da samo jedna osoba koja je prisutna može utjecati na izvornost materijala u velikoj mjeri, pa i dovesti do nemogućnosti održavanja seanse.

Upravo tako! :)
Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon aug 24, 2009 5:37 pm 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
Citat:
P: Kako se zoveš?
O: Mucpeor.
P: Da li si sa druge planete?
O: Vanzemaljac, iz vaše perspektive, da.
P: Kako se zove vaša grupa?
O: Corsas.
P: Od kuda ste?
O: Kasiopeja ( sazvježđe ).
P: Gdje je to?
O: Blizu Oriona.

Znaci imaju Ime? Imajuci na umu da mi smo jedina vrsta na ovoj planeti koja se identifikuje preko imena nije li malo cudno da
neka bica iz viseg nivoa svesti jos uvek nisu prevazisla potrebu identifikacijom imenima. To vazi i za sve njihove kostelacije planete itd.
Ah da to je da bih nama bilo lakse.. "Razumeti".

Da imaju imena, mada ako nastavis sa citanjem videsec da njima imena ne znace nista posebno nego su samo referenca zbog "familijarizovanja" sa nasim 3D misaonim konceptima kojima su imena znacajna. Mada nije jasno na kakvu konstalaciju planeta mislis, Kasiopeja je sazvezdje u kojoj se nalazi supernova preko koje se navodno uspostavlja "kanal komunikacije" izmedju 3. i 6. denziteta.

Citat:
Citat:
P: Možete li nam reći kakva je vaša okolina?
O: Prekomplicirano zasad.
P: Pa dajte nam neki pogled na njega.
O: Što je pogled?

Sta? Odjednom ne razume sta je to pogled. Sobzirom da je razumeo mnogo kompleksnija pitanja i to bice "Zna" mnogo o nama kako to
da mu nije jasno sada ovo pitanje? I pogotovo zasto neke stvari postaju odjednom "Prekomplicirane" za objasnjenje? Da se taj "Prekomplicirano"
ne koristi mozda kao paravan od mogucih pogresnih izjava gde bi buduca otkrica mogla da demantuju odgovor i ceo transkript?
"Zasad" stoji za: cekajte da budemo sigurni sta pricamo pa ce mo vam reci. Naravno stvari koje se vise ne mogu potvrditi sa sigurnoscu kao sve
njihove price o Hristu i datumima mogu tu lupati koliko im je volja.

Pitanje "Sta je pogled" se odnosi na potrebu da oni koji pitaju preciziraju svoja pitanja. Prekomplicirano znaci to sto i znaci, a to je da oni koji pitaju nemaju dovoljno znanja da bi im se moglo za sada objasniti to. Ukoliko nastavis sa citanjem videces da je i na to pitanje na odredjen nacin odgovoreno. Sto se tice stvari kao price o Isusu Hristu, tu niko od nas ne moze reci ni da li lupaju ni da li su u pravu, pa u tom smislu na to ne treba gledati kao na istinu nego na materijal za azmisljanje, sto inace vazi za vecinu transkripata.

Citat:
Citat:
P: Koji je planet opisan u nekoliko knjiga kao pustinja s velikim paucima s nogama velikim kao trupci drveta?
O: Uzuli.
P: Da li je netko od nas bio ikad otet od strane velikih paukova?
O: Nitko nije.
P: Zašto su onda ljudi vidjeli taj planet?
O: To je jedan planet od ZR 4.
P: Što je ZR 4?
O: Zeta Reticuli 4. Tamo su 7 planeta. Četvrti planet.

"pustinja s velikim paucima s nogama velikim kao trupci drveta"!!! ... "Zeta Reticuli 4" .. pitanje je sada na vama:
Da li su star trek i naucna fantastika namerno stvorena da prikriju istinu o svim tim stvorenjima, ili da je to holiwoodsko
visedecenijsko krojenje ljudskog mentalita da se navikne na ideju nove religije (Ove) gde ideja boga kao svemocnog se
zamenjuje sa Entitetima visih denziteta i vanzemaljcima koji su nas stvorili.
Stvaranje nove globalne religije je u toku.. a new age nije ta.

Po tvojoj logici ispada da o vanzemaljcima, drugim planetama i svemu sto je van nase planete ne treba uopste pricati i da je pozeljno praviti se da se Univerzum okrece oko nas. Tim pre sto se ovo sto si citirao moze shvatiti kao cista fikcija, odnosno informacija koja se ne moze proveriti niti koja ima neki dublji znacaj. Ako pazljivo nastavis sa citanjem mozda ces primetiti da se umesto Boga ne stavljaju nikakvi vanzemaljci a narocito ne entiteti iz visih denziteta, cak napotiv, ukazuje se na manipulaciju vanzemaljaca sa viseg denziteta koji imaju zelju da ih se posmatra kao Boga.

Citat:
Citat:
P: S kojom ste vi grupom?
O: Federacija. Između mnogih.

Znaci koliko god napredni isti su ko mi. Imaju federacije, unije i sta, god gde bice kao individuo nema mira od celokupne zajednice
koja zahteva od njega da bude deo sistema. Potrazite malo pojam "Federacija" sta znaci a bice viseg nivoa koje kaze Federacija bez

Postoji dodatno objasnjenje, medjutim da bi se ono naslo potrebno je procitati malkice vise. Nisu Kasiopejci ti koji imaju "federaciju" niti se za njih moze vezati bilo kakav sistem tog tipa. Mozda bi to bilo jasnije kada ne bi vadio po jednu recenicu iz konteksta kako bi potvrdio licni stav. Receno je da su oni u kontaktu sa "federacijom" koja se nalazi na 4. denzitetu i koja je OPD frekvencije, isto kao sto su u kontaktu i sa ljudima iz 3D, medjutim to ih ne cini delom te "federacije".

Citat:
Potrazite malo pojam "Federacija" sta znaci a bice viseg nivoa koje kaze Federacija bez

Da to znaci to, a ti potrazi malo koja je razlika izmedju pojmova federacija i unija, i na koji se to nacin moze povezati sa OPD/OPS konceptom.

Citat:
Citat:
P: Da li ima bilo koji način da spriječimo otmice od strane Orionaca?
P: Zašto?
O: To bi utjecalo na univerzalni zakon o slobodnoj volji i opredjeljenju prema sebi.
P: Ali mi ne želimo da nas se otima. Možemo li o zaustaviti?
O: Ne baš. Oni imaju više moći od vas.
P: Onda zašto nam vi ne možete pomoći?
O: Umješali bi se u prirodan napredak vaše rase kao i njihove. Židovi su nas već zvali da ih spasimo i nismo mogli. I starosjedioci vaše zemlje su nas zvali i nismo ih mogli spasiti od vaše rase; ne možemo ni ovo zaustaviti. To je prirodan napredak, vidite?

"Umješali bi se u prirodan napredak vaše rase kao i njihove"?

Da, stvar je u tome da nasa rasa ima lekcije koje mora nauciti, a mesanje u to bi znacilo mesanje u te lekcije. U tom kontekstu su spomenuli i Jevreje i to da im nisu mogli pomoci da ne bi smetali njihovom ucenju lekcija. Prema kasiopejcima, one ljudske duse koje su bile medju Jevrejima za veme holokausta u dugom sv ratu su same kive za to sto im se desilo, navodno su te iste duse bile nekakvi nadzonici sa Atlantide kada su i "zaradili" takvu karmu, a "ciscenje" te karme spada u lekcije koje moraju nauciti.

Citat:
Zasto onda uopste komuniciraju sa nama? Ne remete li nam i tako nas prirodni tok evolucije? Zasto nas informiraju o "Istini" i situaciji kada to ne bi trebalo.

Mozda je to jedan od razloga zasto oni insistiraju da mi sami razmisljamo i dolazimo do odgovora, i zasto su njihovi odgovori cesto nepotpuni i dvosmisleni. Mozda se na taj nacin ne mesaju direktno u nas prirodni tok evolucije nego nam samo sugerisu kako sami da se razvijamo. Inace ako obratis paznju na citat koji si komentarisao primetices da oni ne kazu da ne bi trebalo da nas informisu o "istini" nego da nam ne mogu pomoci kada su u pitanju otmice, odnosno ne smeju da se u to direktno mesaju, a prenosenje informacija i ne spada u takvo direktno mesanje.

Citat:
Zasto uopste pricaju sve samo nekoj maloj skupini ljudu koja bi trebal preneti svo to znanje na druge. Zar to ne bi bilo remecenje nase evolucije?

Kako inace mislis da bi to mogli reci svima istovremeno? Preko kojeg "medijuma" je tako nesto uopste moguce a da to ne bi bilo kontrolisano od strane "kontrolnog sistema"? Mislim da se upravo ovakav vid prenosenja informacija moze smatrati kao "ne-remecenje" nase evolucije za razliku od toga kada bi neko javno stao na neki gradski trg i pricao to isto svima. Licno mislim da upravo ovaj nacin prenosenja informacija kao sto rade kasiopejci znaci ne mesanje u "evoluciju" ljudi, jer oni ljudi koji su na odredjeni nacin "spremni" za te informacije obicno i dodju do njih svojom "potragom za dusom" dok oni drugi zive svakodnevnim zivotom ne interesujuci se za bilo sta sto izlazi iz okvira tog svakodnevnog zivota.

Citat:
Citat:
P: Za što koriste našu energiju i tijela?

O: Da kreiraju novu rasu. Njihova izumire.

P: Dakle, oni samo uzmu ljude i ubiju ih,i što onda naprave?

O: Razrežu ih.

P: Da li umru?

O: Maksimalna količina energije i materije se desi za vrijeme tog načina tranzicije.

P: Drugim rječima, kažete da im polagana i bolna smrt omogućuje najviše onoga što žele? To je totalno bolesno.

O: Pitali ste za istinu. Vi kažete da je to bolesno, ali to je skoro krajnji oblik opredjeljenja prema sebi ( OPS ).

Ovo je tehnika zastrasivanja od strane nepoznatog. Stim se ubedjeni ljudi u to nece odvajati od celokupnog nadmetnutog "Znanja" da ne
bi rizikovali da budu "Svareni" od Zlih bica. Ko ovde nije jos povezao stvar kao sa samo jos jednom drugacijom manipulativnom idejom
kao sto je do sada bio Pakao i Raj i kazna neposlusnih na "Znanje" onda nek pocne sad rasmotriti tu mogucnost.

Mislim da se ovo citirano ne moze porediti sa "rajem i paklom", zato sto se pakao i raj odnose na konacne/definitivne kategorije i odnose se na "mesto" na koje ide neka "dusa" u zavisnosti da li postuje zahteve religijske doktrine, dok se ovaj citat koji si citirao odnosi na materijalna tela i nema veze sa onim "sto se desava kasnije sa dusom". Druga stvar je ta sto je uopste pitanje koliko je sve to tacno.

Citat:
Citat:
P: Gdje je nabavio taj novac?
O: Boca Raton.
P: Kako ga je pribavio?
O: Lukava investicija.
........................................
P: Da li je to posao koji bi trebala prihvatiti ili da se koncentrira na marketing?
O: Ima nekoliko mogućnosti.
P: Da li će moći nešto napraviti u marketingu?
O: Vrlo vjerojatno.
P: Da li da prihvati posao ili koncentrira na marketing?
O: Kombinira.

Obratite paznju na celi ovaj idiotski razgovor. Znaci bice vise svesti sugerise kako da neka osoba postupi u okviru naseg bolesnog drustva.

U ovom slucaju bice vise svesti odgovara na pitanja koja postavljaju bica nize svesti koja zive u OPS 3D realitetu i koja sama smisljaju koja ce pitanja postaviti.

Citat:
zar nije cudno da joj Vanzemaljac Ne govori nista u vezi toga da je totalno skrenuka spameti.Zasto? Jednostavno.

Nije cudno, jer bice vise svesti pazi da ne krsi slobodnu volju onog koji pita. Inace Kasiopejci nisu vanzemaljci u smislu da su sa druge planete, jer oni nemaju klasicnu planetu, oni su "vanzemaljci" u smislu da ne zive na planeti zemlji, ali inace i ne zive na nekoj planeti na nacin na koji mi percipiramo planete jer su oni energetska bica, bez materije. Posto vidim da si se zainteesovao da kritikujes onda procitaj i ostatak transkipata, gde ces naci puno situacija u kojima kasiopejci skrecu paznju da im se postavljaju trivijalna pitanja ovog tipa, sto ugrozava i "protok kanala". Kod novijih sesija je to postalo uobicajeno jer valjda i ti ljudi vise "znaju" pa im se skretanjem paznje da su to glupa pitanja vise ne krsi slobodna volja.

Citat:
Ova religija je potrebna ljudima koji ce obavljati poslove u okviru sistema i samo za njega... nesto kao mravi.

Moguce, pod predpostavkom da to preraste u neku religiju. Licno mislim da je uspostavljanju neke buduce religije daleko potrebnije ucesce ljudi sa psihopatoloskim ispadima kakve na pimer imas ti, sa svojim pricama "metak u celo" ili strategijama vrsenja atentata snajpeom na pripadnike elite, ljude koji ce zapravo obaviti poslove u okviru sistema i samo za njega na pocetku dok se taj sistem tek bude formirao.

Citat:
Tim omogucava da svi delovi sistema (ljudi) obavljaju svoje funkcije a da se ne odalje od opsteg pojma religije to jest sicanje znanja i svesti.

Moguce je da gesim, jer to je ipak subjektivno vidjenje, medjutim mislim da si upravo ti jedan od ljudi na koje se moze primeniti ova tvoja izjava.

Citat:
Citat:
P: Da li su oni nešto napravili da bi izazvali emocionalni krah kod njega?
O: Oni to uvijek čine.

Ne... niste vi nikada potpuno krivi.. krivi su oni krivi su drugi pod njihovim uticajem, prokleti nevernici i prenosioci negativne energije tih entiteta.

Mislim da to nije tacno, sto bi i sam uvideo da si procitao vise od ovog kao i druge materijale. "Oni to uvek cine", ali najveca "krivica" je na nama jer smo mi ti koji im to "dozvoljavamo". O toj temi se radi u celoj Gnostici, Gudjijevu i slicnim materijalima.

Citat:
Citat:
P: Tko je bio Isus od Nazaretha?
O: Napredan duh.
............................
P: Koja je bila "zvijezda" koja je pokazivala prorocima...
O: Svemirski brod.
P: Koja vrsta svemirskog broda?
O: Matični.

Sad da ne navodim sve izjave naseg "svetoga necega" u vezi Isusa. Ovde se zapravo pravi prelaz koji ce biti prihvatljiv za veci deo mase. Prelaz na
ideju da je Isus u stvari nevanzemaljsko bice itd. Prica se nadovezuje na Isusa jer ima mnogo logika prepravljenih ovde bas is biblije. Istina koje vesto
maskiraju celu manipulaciju.

Kakvih istina? Odakle ti uopste ideja da se bilo sta iz biblije o Isusu moze smatrati istinom, pa da bi se sad ta istina mogla upotrebiti kako bi se maskirala cela "manipulacija"? Ni za ovaj citat iz tanskripata se nikako ne moze reci da je istina, jer jednostavno to ne mozemo tacno znati. Mislim da gresis da se tu pravi prelaz koji ce biti prihvatljiv za veci deo mase jer mislim da ce ta "masa" tesko prihvatiti da je Isus bio boziji sin isto koliko i svi ljudi, jer se to totalno kosi sa bazicnim "postulatom" Hriscanstva. Sa druge strane svako ko je prosao kroz "religijsku pricu" i ko objektivno posmatra "gnostiku", uglavnom sam dodje do zakljucaka koji se kose sa religijskim doktrinama.

Citat:
Citat:
P: Da li "isisavaju" moje emocije?
P: Da li je to za naše dobro?
P: Da li su oni "loši momci" koji to rade?
P: Ima li načina da nekako "odspojimo" ta isisavanja energije?
O: Zadržite kanaliziranje i meditirajte.
P: Što može kanaliziranje učiniti da prekinemo to isisavanje?
O: Informira.

Opet se vracamo na neodredjeno znanje i informaciju. Podrazumevajuci kao sve ovo istinitom informacijom ostale ce se dopuniti .. recimo citajuci.
Kako ce mo onda sa odredjenim zabacenim plemenima po Amazonu i drugim koji nemaju pristup "nasem Zanju". Oni su prepusteni isisavanju
energije?

Ne, to sto mi nemamo uvida u to sta se dogadja u nekim amozonskim zajednicama ne znaci da i tamo ne postoji neka vrsta tradicije, mozda usmenog predanja, lokalnog "mudraca" ili ko zna cega. To ne mora biti receno istim recima, ali sustina moze biti totalno ista. Iz licnog iskustva znam da sam do dosta principa o kojima je rec u tanskriptima i sam dosao ranije iskljucivo svojim iskustvom, opazanjem i razmisljanjem. U tom smislu ne vidim da je ne moguce da se to isto desava u nekim totalno izolovanim sredinama kao sto je Amazon, tim pre ako ne postoje drugi izvori informacija kao sto je internet.

Citat:
Da ih necemo mozda naterati da "Znaju" da bi spasili njih i i nas samih od sirenja negativne energije neznanja?

Mislim da nikoga necemo terati ni na sta, je svako moze "spasiti "samo sam sebe, odnosno niko nas i ne moze "spasiti" nego sami sebe. Za mene licno bi u prakticnom smislu to znacilo da ne idem na neke druge tematske forume na internetu i tamo "spasavam" nekoga, nego onaj koga to zanima moze doci na ovaj forum, i informisati se, kao sto ti ucestvujes ovde. Po toj logici bi bilo ispravno i da onaj koga to ne zanima i ne ucestvuje.

Citat:
Ako malo potrazite ili pogledate
okolo videcete da ljudi pripadnici "zabacenih plemena" imaju vecu gostoljubivist od bilo koga na ovoj strani

U sustini to ne mozemo znati dok se licno ne uverimo u gostoljubivost, kako tih plemena tako i ljudi sa foruma "uzivo".

Citat:
Citat:
P: Ima li neke specijalne snage ili naprednog u molitvi u ime Isusa?
P: Dakle, ako on nije umro i oslobodio svoj duh na zemaljskom planu ( nivou ), kako je dao on tu snagu?
O: Oni koji mole idu k njemu.
P: I što on radi kad čuje molitve onih koji mole?
O: Određuje njihovu potrebu u odnosu na pozadinu individualnog duševnog razvoja.
P: Kažete da kada se osoba moli Isusu, da on radi neku vrstu izbora, da li je to točno?

Molim vas ne prelazite u krajnosti gluposti. Mada je glupost beskrajna.

Kao i uvek.

Citat:
Citat:
P: Da li Lizzardi planiraju preuzeti našu planetu?
P: Da li planiraju spustiti se i to napraviti otvoreno?
O: Blizu.
P: Da li koriste stvari kao posjedovanje formi mračnih energija da bi imali kontrolu?
P: Koje ostale grupe imaju za saveznike?
O: Orionce.
P: Koliko je članova u toj Orion/Lizzard grupi?
P: Tko su dobri momci? Vi kažete da su Kasiopejci dobri momci. Tko još?
O: Pleiadeans ( Pledijci ) i mnogi drugi.
P: Koliko?
P: Da li su strane jednake ( balansirane )?

Znaci Lizardi Orijonci se bore jednakoim snagama protiv federacije i to sve samo za nas. Da li je iko uocio ovde
totalni manjak pomene prorode. Znaci mi smo ipak visa rasa od ostaloga na ovoj planeti.. Pa da naravno.

Sta si u stvari hteo da kazes ovime? Od cega to na planeti smo mi visa rasa? Koliko sam upoznat na planeti Zemlji su jedino ljudska bica koja zive na tzv 3. nivou svesnosti. Zivotinje imaju svesnost 2. denziteta pa se i ne mogu bas porediti na taj nacin sa ljudima, isto kao sto se i ljudi ne mogu tako porediti sa onima na 4D.

Citat:
Konformizam, istomisljenje, histericno verovanje neke zajednicke ideje... one prave ce me osloboditi

Ne moze te niko drugi osloboditi, osim ti sam sebe.

Citat:

Moguce, cini se da je kroz istoriju bila standarda praksa da se neka nova smislena ideja prvo opovrgava, a kada to nadalje nije moguce, tu se pojavljuju predatori/manipulatori koji onda tu ideju "izopacuju" i prave novu religiju, koja u sustini nikada nije nova nego samo nova varijacija iste manipulacije. Tako da ko zna, mozda ce se to desiti i sa ovim. Sa druge strane svako ko objektivno proucava taj materijal moze shvatiti da se oko toga ne moze praviti religija na kakve smo navikli jer sami principi koji se prezentuju ne mogu graditi "religiju" kako bi se to smatralo prema danasnjem pojmu "religija".

Citat:
Jedini sektasi ste vi ovde sa ovakvim transkriptima nove gobalne religije

Moguce, medjutim postavlja se pitanje zasto onda i dalje ucestvujes ovde i pricas sa nama ako smo sektasi? Podseticu te da, na primer, nisam ja "dosao na tvoja vrata" i krenuo da te ubedjujem u to, nego si ti dosao na forum koji se bavi time. To je velika razlika, koja podrazumeva razlicite principe. Sa druge strane meni bi bilo mnogo vise iznenadjujuce da si ti izneo neki drugaciji stav od ovoga. S obzirom da smo od tebe do sada mogli procitati zaista puno ozbiljnih psihopatoloskih ispada koji prelaze granicu uobicajenog isfustriranog coveka i dodiruju psihopatologiju, sasvim je logicna i u sledu toga ova tvoja "analiza", kao i celo tvoje misljenje. Iskeno govoreci, vise bih se "zabrinuo" da je tvoje misljenje suprotno od onog koga si izneo.

Danmagorez, sigurno si primetio da smo ovde vrlo tolerantni na tvoje psihopatoloske izjave tipa "metak u celo, ubistva drugih ljudi, planiranja atentata" i slicnih poremecenih misaonih koncepata, zbog cega bi do sada verovatno bio izbacen sa vecine foruma, medjutim i nasa tolerancija ima svojih granica.

Moje neko subjektivno misljenje je da individue kao sto si ti odlicno idu na ruku svetskoj eliti/patokratiji u ostvarivanju njihovih ciljeva. Mozemo samo zamisliti koliko ima takvih osoba koje su i cak spremne da "likvidiraju" pripadnike elite, a koje ce posluziti u pravo vreme kako bi se naslo opravdanje za neke nove totalitarne mere kontrole kada ce zaista biti neophodno za njih da "guse slobodu govora" i onih koji ne misle isto. Otprilike slican scenarijo kao sa napadom 11 septembra, u smislu, zasto bi izmisljali nepostojece teroriste kada imaju individue vec predvidjene/programirane za to, tipa "bombas samoubica". Naravno, njih ce ukloniti posle obavljenog posla, ali ce dati i "opravdanje" da bi ucutkali sve one koji razmisljaju drugacije.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub sep 12, 2009 4:21 pm 
Član foruma

Pošto se susrećem s mišljenjem da je ovo što se prezentira na ovm forumu kao neka 'nova religija', a pošto dobro poznajem religije, usudio bih se usporediti i iznijeti što zahtijevaju religije i usporediti to s kasiopejcima, plejadancima i sl. materijalima. Negdje se spominje se i 'kasiopejski kult'...

Koji su bitni principi na kojima se zasnivaju religije:

-zahtijeva vjeru u nešto što je 'određeno', te naravno u više Biće ili bića
-podrazumijeva obrede (znači vrijeme i novac)
-inzistira na molitvi (komunikaciju s nekim višim bićem...)
-nameće držanje pravila (što se smije, a što ne, kako živjeti)
-daje određenu sliku svijeta/stvarnosti
-ima autoritete koje i poštuje iznad svega (sveci, vođe)
-zahtijeva poslušnost iznad svega...
-zahtijeva posvetu, potpuno predanje života i podređivanje "istini"
-čitanje i držanje se određene "svete knjige" u kojojoj je istina i samo istina...

Sve vjere i kršćanstvo to imaju, a ova, kako neki kažu 'religija novog doba' nema ništa od toga...

-vjera se ne zahtijeva, osim kritičko razmišljanje i ako me uvjerava, mogu slobodno u to vjerovati, ako želim (nema 'moraš to vjerovati, da bi se spasio', kao uvjet)
-obreda nema, a ni novca koji bi trebalo davati za nešto...
-molitve nema, osim određenih tehnika, po volji
-nema pravila, osim raznih informacija, pa se mogu uzeti u obzir, ako se hoće
-sliku svijeta daje, ali uz varijacije, po želji
-autoritete ima, ali im se slobodno može vjerovati ili ne... dok u religiji se to mora... ako netko ima sumnje, masa (drugi) ga prisiljavaju da i on povjeruje (manipulacija)
-nema poslušnosti, sve je dopušteno
-ne treba se posvećivati isključivo tome, sloboda
-čitanje i držanje se određenih materijala da, ali to je isto, po volji (hoćeš ili nećeš, kako hoćeš). No tu nitko ne govori da je to isključiva i jedina istina...

Tako da između religija u pravom smislu riječi i ovoga, ne vidim nikakve povezanosti, a čak ni sličnosti... osim fanatizma, koji neki mogu ispoljavati, a to nitko ne određuje, nego se spontano događa, u ovisnosti o čovjeku...
Pa ja tu ne vidim nikakav kult, sektu, ni vođe, ni sljedbenike - nego samo ljude koji nešto ozbiljno traže i razmišljaju... U svakom slučaju ne treba 'sve staviti na jednu kartu'.... U mom slučaju ne želim čitavo slobno vrijeme posvetiti čitanju Laurinih transkripata! To bi bilo jedina sličnost religijama - da svoje slobodno vrijeme 'žrtvujem' proučavanju 'svetih spisa'. Ja ipak volim širinu i čuti više mišljenja i opcija.

Vrh

PostPostano: čet mar 11, 2010 6:52 pm 
Moderator

boristurk:
Citat:
... Mislim da je Ra materijal dosta konkretniji od Kas. experimenta, zbog ispitivaca. Sta vise idem dalje, sve mi se manje dopada Laura i njezina grupa. Jos uvijek se zgrazaju na neke stvari, pitaju u sustini, vec godinama ista pitanja na koje su milijun puta dobili jasni odgovor. Jer zgrazanje, ili cudjenje nije nista drugo nego osuda i predrasuda, a barem bi oni trebali vise nauciti, koliko im ovi jadni ponavljaju puta, a oni nikako da shvate:)

Hval boristurk na podršci, slično mislimo :D .... i dobro nam došao :occasion5:

Kako je u textu spomenut termin ''predrasuda'' i Kasiopejci nekako mi je ova tema najpogodnoja za nastavak priče
:mrgreen: . U stvari... prebacio sam nas na ovu temu jer nisam znao gdje bi (zbog specifičnosti pitanja i odgovora)

Jack je u pravu - razvodnjavaju se teme...nekad ne mogu da odolim skretanju u :offtopic: :mrgreen:

Ra materijal jeste konkretniji i cjelovit je u onome što opisuje ali nije potpun što se tiče mnogih drugih pojava, događanja i informacija koje je Elkins, hajde da kažem - preskočio. Koliko mi je poznato on nije mogao isprva da se suoči sa nekim iskazima koje mu je prezentovao RA. Poslije kad je shvatio (suočio se) donio je odluku da je bitnije da se bavi ''teorijom'' a tu je Ra-materijal izuzetno jak i koherentan. Ostale dijelove Elkins nije istraživao zbog te odluke da se posveti ''teoriji'' . Ra ne dotiče mnoge teme koje su itekako objašnjeni u Kas. exp. U mnogim dijelovima Ra i Kas. exp se nadovezuju jedan na drugi što je i prirodno (isti je izvor-6 denzitet OPD ). Nisam primjetio da ova djela protivreče jedan drugom. Postoji još nešto - Kas. exp. teče i danas a ljudi učestvuju u njemu uče. Situacija je slična sa ponovljenim lekcijama iz života. Zamisli na okupu 10 jedinki koje imaju određene lekcije i sebe sa njima ( a ti si prešao te lekcije ) ali si tu i slušaš tih deset jedinki. Da li bi ti smetala njihova pitanja? Da li bi ti smetalo njihovo ne napredovanje ( kao što si napomenuo-osuda i iščuđavanje )? Da li bi direktno pokušao da ih mijenjaš? Iako mnoga poglavlja Kas. exp. znaju biti pravo naporna zbog dubioznih pitanja učesnika ili filozofskih ''kobasica'' kad se Laura naoštri - odgovori su ti koji me privlače jer mi daju predstavu o principima OPD (npr. uči-podučavaj... jer i učitelj uči kroz učenika). Kontam da se na ovakav način (ponavljanjem) ispituje i validnost konekcije/veze sa entiteom. Sto se Laure tiče kontam da ona pokušava preko Cs-a (direktnim iskustvom) potaći njenu grupu na konkretniji rad i potaći ih na razmišljanje svojom glavom. Mislim da ona generalno odlično stoji sa meta-materijom ali je šarolika ekipa oko nje. Otud i ponavljanja. Sa Elkinsom nije bila takva situacija. On je bio fokusiran na srž učenja i koliko mi je poznato nije pravio nikakvu grupu oko sebe. Zbog toga nije imao potrebu za ponavljanjem.

Ah da...većina tih ljudi koji ušestvuju u Kas. exp. dolazi iz Amerike, a znamo da su amerikanci ograničeni ( hehe, samo se šalim .Ovo je da budem on topic :angel4: ...ma više zbog balansa između parnoje i smisla za humor :mrgreen: ).

:hello2:

Vrh

PostPostano: pet mar 12, 2010 6:29 am 
Član foruma

Java je napisao/la:
Hval boristurk na podršci, slično mislimo :D .... i dobro nam došao :occasion5:

Hvala :D

Ra ne dotiče mnoge teme koje su itekako objašnjeni u Kas. exp. U mnogim dijelovima Ra i Kas. exp se nadovezuju jedan na drugi što je i prirodno (isti je izvor-6 denzitet OPD ). Nisam primjetio da ova djela protivreče jedan drugom.

U potpunosti se slazem. Nisam ja to uopce sporio, ta dva izvora govore jednu te istu stvar, zapravo ima nesto sta mi je zapelo u oko, i sta mi se bas ne podudara, bar ovako na prvi pogled.... To sam "pohranio", da tako kazem za daljnju "obradu" kad i ako se ukaze prilika...
Ali ovo ostalo je prakticki isto. Sa tim da napomenem, da mene zanima prvenstveno, smatram da je u ovoj stvari to najbitnije; prelazak, ili skok, ili val, kako ga vec nazvali, i sve popratno vezano uz to.

Kas. odnosno Laura se zna puno gubiti u pitanjima oko 3-denzitetnih "postavki" kojih, ako cemo tako, ima beskonacno i na svih njih dobiti odgovor, odnosno prokljuviti sve nacine manipulacije, i na sve teorije zavjere dobit odgovor je samo daljnje crpljenje energije i skretanje sa puta koje zapravo nije potrebno ako si jednom usvojio koncept.
Sad, slazem se sa tobom da je njezina grupa taj promjenjujuci faktor, i da se velikim dijelom zbog toga stvari ponavljaju jer ljudi uce. Ali ima u dosta situacija kada Laura sama, onako spontano, cini mi se, reagira na neku njihovu konstataciju kao da je prvi put cula za tako nesto....A mislim da to ne mozemo, kao sta kazes, pripisat testiranju validnosti konekcije.
Eto, tu sam samo napravio bio distinkciju izmedju ta dva izvora. Ima tu jos nesto sta mi je pospjesilo nekakav osjecaj da nije mozda toliko otvorena uma kao sta se predstavlja (ovo mi mozda malo pregrubo zvuci, ali eto...)
Izmjenio sam dvije poruke sa njom neki dan, i to mi je samo nekako utvrdilo to zapazanje. Na temi indigo djeca cu stavit, jer se o tome radi pa pogledaj tamo, misljenje dobrodoslo.

Toliko od mene, kao sova sam, ne znam sta mi je danas... :mrgreen:

Idem bar sat vremena odspavat, sad mi je tek san dosao na oci

Vrh

PostPostano: ned mar 14, 2010 5:18 pm 
Član foruma

Ma ta Laura je meni, u najmanju ruku, sumnjiva osoba!
Ponekad mi djeluje kao čisti dezinformator!
Pa, dobro! Jeste li ikada imali dojam čitajući kasiopejce da baš ona naj-naj-naj važnija pitanja koja vam se sama nameću i koja biste logično pitali kasiopejce - Laura jednostavno preskoči!?! 8)

(ne trebate ovo komentirat, ali se, molim vas, zapitajte barem duboko u sebi!)

Vrh

PostPostano: ned mar 14, 2010 8:42 pm 
Član foruma

@aamon: I agree.

Vrh

PostPostano: ned mar 14, 2010 10:14 pm 
Član foruma

+1
nije dovoljno bit dobronamjeran/a.
treba bit i na nivou.

Vrh

PostPostano: ned mar 14, 2010 10:44 pm 
Početnik

Ljiepi pozdrav svima ovdje!
Ovdje sam nov i već sam napisao, da ne mogu da nadjem ovaj thread - pa sada našao sam ga.

htio sam da Vama linkujem moja izlaganja na Cs-forumu i takisto i odgovore od ostalih članova:
http://www.cassiopaea.org/forum/index.php?topic=16689.0

Ali kao prvo važna napomena: nije mi cilj sada nekva razprava o tome, ne želim da bilo ko ima sada "osnovu" za naše predrasude o bilo kojem fenu od Cs. I ja ostat ću tamo na forumu, i ja sam samo ćovjek koji se ući.

Ali, kao izgleda - imam problem sa komunikacijom ili bolje, sa praksom terminologije kod Cs.
To je zapravo razlog zašto linkujem taj forum i što oćem da vama kažem:

Nemojte vjerovati nekim, koji vama kažu, da ćitaju "textove od Resnice" ili sljede njezin put potom ćitanja svih svetih spisova kao i tekstova Cs....
Ako sa time samo jaćamo svoj ego i ogranićenja i tako ne možemo primjetiti nekvu drugo tumaćenje, koje izlagaju nama drugi i kod toga imaju malo drugćiju verziju vog izlaganja - nemojte zatvoriti vrata takvim ljudima!

Samo moj maleni savijet .... Resnica vrlo je velika i duboka (ćitaj moje jedno iskustvo na Cs-forumu kao jedan od množine ovakvih ili slićnih iskustva) - u svakom slućaju može da nama se "odkriva" samo treba da joj smo spremni da je primjetimo.

Predrasudjevanje donosi nama samo jaće i loše robovanje i ništa drugo i svako osobito iskustvo važno je: nemojte zaboraviti svoj lastni identitet, ili vrijednost svojih vlastitih iskustva jer jedino u ovoj korici nalazi se potencial za Vaš/sobstveni poredak.

Vrlo mi je opet žao, da i kao na Cs i ovdje sam poćeo pisati kao da vas nešto ućim, što znate već sami. Možda pa ipak nekome pomogne ovaj tekst i tako napravio sam nešto pozitivno - to je i moj cilj ovdje... :)

Budite mi dobro, ostanite sretni i ćuvajte svoju svietlost!! :)
D.N.

Edit.: napomena: ne znam kako da Vama kažem drugćije - ali: svako ućenje koje dozvoljava Vama i Vaš sobstveni stav prema njemu/ koje Vama ne pokušava da Vama "pere mozak"/ koje pokušava da gradi Vaš lik i snagu na osnovom toga, što već znate i donosi Vama harmoniju, je dobro i pravo ućenje. Ovdje je bitna karakteristika učenja po principu STO, otvorenosti prema drugima, ovakvo ućenje Vama nešto donosi i ne manipulira Vas.
Takav je i moj stav do ljudi kod Cs-foruma i prema Vama, do svih bića i ljudi. Ali vidim, da ovdje ima dosta granica, ili problema, to mi je vrlo žao, pošto ne znam da kažem na bolji naćin.
Lep pozdrav! :)

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 12:11 am 
Član foruma

aamon je napisao/la:
Ma ta Laura je meni, u najmanju ruku, sumnjiva osoba!
Ponekad mi djeluje kao čisti dezinformator!
Pa, dobro! Jeste li ikada imali dojam čitajući kasiopejce da baš ona naj-naj-naj važnija pitanja koja vam se sama nameću i koja biste logično pitali kasiopejce - Laura jednostavno preskoči!?! 8)

(ne trebate ovo komentirat, ali se, molim vas, zapitajte barem duboko u sebi!)

Ja sam bio na tragu takvog neceg, ali imam dojam da nije bas blagonaklono primljeno to moje zapazanje.

Nego, cuj: daj mi malo reci, zasto si cijelo vrijeme toliko pozitivan? :angel4:

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 1:11 am 
Početnik

Pozdrav svima!

Hvala Ti za odziv - baš malo sam u konfuznosti zbog nekih informacija na Cs i "od" Cs ... i pošto sam nov u UFO-logiji, zanima me što misle i drugi. Više "glava" moći će da zna "više" ali mislim da je komunikacija i otvorenost prema drugima zapravo i cilj traganja za iskustvom resnice (istine ili tajne univerzuma).

Nisam uvjek tako pozitivan (ipak živim u "3-D reality" i ćesto moraš da se i hrabro zaštitiš ali ako radi se o stvarnim i važnim temama, mislim da imam tažku odgovornost na samopouzdanju i na zakonu harmonije - barem pokušavam u tome).

Pa da, ako ste proćitali moja iskustva na Cs-u, uvjek je bio moj stil u komunikaciji u mojim vizijama bezgranićna pozitivnost i harmonija prema svima, ali istovremeno i potpuna odvojenost (kontrola svijesti i snage odnosno volje) ili bolje: nedostupnost do manipulatora STS sa višeg dimenziteta - nisu ovdje samo manipulatori od 4-D, kojih se plaše sledbenici Laure i slićni, na višim dimenzijama manipulatori mogu da su vrlo fini i lukavi i subtilniji ..... pa tamo ideš naprijed istinito samo ako si jako harmonićan i snažan i "čist" u sebi......
Mogu da Vama kažem da zaista stepeni izmedju 4-D i 6-D znaće ništa drugo nego bezkonačne viježbe u igri potrage za harmonijom, jer bića sa kodom STS bombardiraju te svojom iluzivnom pojavom i fintama .... tako da budeš svijestan samo jednom: u svakom biću vidiš samo jednu istu manifestaciju Jednog Kreatora sa odredjenom poruku, koju izpunjavaju ove manifestacije razlićitih bića. trebaš da se ućiš kako svi smo jedna velika medjusobno saokupljena familija .... I dobit ćeš lekcije, da naućiš ovaj stav. Naravno: od 4-D i "na gore" ovi entiteti i odnosi dješavaju se mentalnom planu i tako možeš bez težkoća da odvojiš svoju percepciju i ostaneš i nadalje u dugokom miru. Tek onda možeš da ideš naprijed zajedno sa potpuno čistim harmoničnim bićima iz 6-D - ("kuririma" - kao što je npr. egipatski Horus) - mislim da oni zapaze te već kad si u 5-D ali tamo nije njihov vlastiti svijet i tamo ne mogu da ti pomogne, nemaju programa za takav stav i oni onda prate te do Vrata u 7-D jer kao što sam već napisao u Cs: tamo izza Vrat djeluje jedino 100% ispravna harmonija puna ljubavi, bezgrajne sreće i slićno i od nje radjaju se novi univerzumi.... tvoj dolazak zapečaten je i takisto i izlaz kroz ova Vrata ali kod ili ključ znaju samo bića tamo, nije tebi na dohvatu ruke... kao paralelu uzimam priću o tehtanju tvog srca u egipatski knigi mrtvih i sudbinu. Poništenje tvoje karme i bezgranićna harmonija u tebi ti je ulaznica na putovanju naprijed i kroz Vrata u 7-D pa ćak i nazad jer moći će da se ti desi da dobiješ jedan specialni zadatak na osnovi tvoje sobstvene želje, koja dovodi te nazad ovdje i ispuni ti se i opet pristaneš ovdje.

Lahu noć svima!!

D.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.