Uskost je napisao/la:
već dugi niz godina intuitivno osjećam kao da se nalazim u nekom zatvoru. kao da sam ograničen, zatvoren i da trebam čekati na ponovno oslobađanje. naizgled bez ikakvog vidljivog razloga živim kao i svi normalni ljudi, ali duboko se osjećam zarobljenim, kao da je ovaj sadašnji realitet pakao i da trebam ćutati i čekati da on prođe. i sve što vrijeme ide čini mi se da je stanje gore i gore kao da se približavamo kolektivno nekoj ivici provalije. ne znam osjeća li još neko ovakvo što? da li je moguće da je tamo krajem 80-tih, a posebno oko 2000-te godine počela neka era "zla" ili tako nešto, i da još traje, pošto ja tako nešto intuitivno osjećam? ili sam umislio nešto. možda stvarno ima nešto u toj 2012, nešto što nećemo naizgled ni primjetiti a desiće se neke promjene.
Ja to takodjer osjecam vec dugi niz godina no koliko sam ja uspio shvatit to ne mora znacit zlo. Covijek se boji bilo kakvih temeljitih promjena te iz istog razloga automatski postavlja stit kroz strah. Opusti se. Dosao si tu naucit nesto, ono sto si dosao naucit odlucio si prije nego li si stupio nogom u ovu realnost. Pogrijesit neces ako slusas sebe no da bis mogao kvalitetno slusat sebe prerasuda se moras oslobodit ako vec nisi.
Da li u 2012 ili nekoj drugoj ne mora znacit. Ono sto ja osjecam je gadnu promjenu u ovom zivotu. Ta promjena moze biti bilo sta. Vjerovatno nesto slicno i ti osjecas. Zbog te stvari osjecas ovaj zatvor jer si postao svjestan stvari koje smatras da su mogle biti bolje no taj zatvor si sam stvorio oko sebe. Nije ti ga svijet stvorio niti akcije istog.
Mi zapravo i zivimo u paklu. Taj pakao nije svijet vec mi sami. Premalo mozga koristimo a previse informacija podsvijesno lunjaju i ne znaju kako izac na povrsinu. Svako tvoje novo saznanje stvori tisuce kombinacija a ti svjesno si svjestan svega nekolicine. Te informacije odispod se skupljaju i stvaraju bombu. Zato je jako dobro opustit se i ne razmisljat o takvim stvarima. Rijesenje ces tesko nac, trazit ga treba al ne treba to uzet kao nesto sto definitivno trebas shvatit u ovoj realnosti

U drugu ruku mozda svi mi koji imamo takve osjecaje osjecamo to zbog nase moguce skorasnje transformacije. Uf ostao sam bez memorije... Previse lol
Nadam se da ti je pomoglo nesto od ovog. Pozz