Sada je: pon maj 05, 2025 7:39 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: sub mar 06, 2010 11:40 pm 
Član foruma

može li neko da kaže šta će se tačno dogoditi te 2012 i kako će se to odraziti na čovjekovu svijest kao i na realitet u kojem živimo? pošto "laž" i manipulacija trenutno vladaju ovim svijetom u svakoj njegovoj pori, da li možemo očekivati da se stvari promjene sa 2012 ili tako nešto?

Vrh

PostPostano: sub mar 06, 2010 11:53 pm 
Član foruma

Uskost je napisao/la:
može li neko da kaže šta će se tačno dogoditi te 2012 i kako će se to odraziti na čovjekovu svijest kao i na realitet u kojem živimo? pošto "laž" i manipulacija trenutno vladaju ovim svijetom u svakoj njegovoj pori, da li možemo očekivati da se stvari promjene sa 2012 ili tako nešto?

može.
klikni na stranicu br.1 na ovoj temi i čitaj slova redom.
isto možeš napraviti kada ti padnu na pamet još neka pitanja o kojima se na ovom forumu raspravlja.

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 6:15 am 
isključen/a

zelenozubi:
Citat:

Ra materijal:
Ispitivač: Ovo je veoma važna tačka. Upotrebio sam pogrešnu reč. Ono što sam hteo da kažem je da verujem da entitet ne mora biti svestan Zakona Jednog da bi prešao sa trećeg na četvrti denzitet.

Ra: Ja sam Ra. To je tačno.
Pozdrav.

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 12:08 pm 
Član foruma

Uskost je napisao/la:

Nitko ti nemoze sa sigurnoscu reci sta ce se tocno desiti ni sutra, a kamoli 2012 godine!

Mozes mjenjat samo jednu stvar u ovom svjetu........sebe! Tj, ne dozvoliti da laz i manipulacija vladaju tobom, i nadati se, da ce u konacnici bit dovoljno nas koji cemo reci ne lazima i manipulaciji, i tako pokrenit promjene!

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 2:09 pm 
Član foruma

hvala ljudi, čitao sam dosta od prve stranice, ali me čisto zanimalo vaša mišljenja o tome kako će se to sve odraziti na društvo u kojem živimo. da li je moguća neka revolucija, ili je možda ona već u toku, i kako će izgledati život posle? slažem se da čovjek ne mora biti svijestan (u smislu posjedovanja znanja) da bi "zadovoljio" uslove za prelazak na veće realitete sve što treba je "ljubav" ali ona sveopšta i sve vremena koju ima tako malo ljudi, mada to možemo nazvati i svijest, ovdje je igra riječi u pitanju kako kome više paše. ja osjećam da je internet neka vrsta revolucije i jedina svijetla tačka trenutno na svijetu koja nas možda može kolektivno osloboditi jer šta je ova komunikacija nego duhovnost ili zakon jednog? komuniciramo bez nekih jasnih identiteta kroz ove signale koji putuju ko zna kakvim kablovima, možda bi se moglo reći da komuniciramo sami sa sobom?

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 3:53 pm 
Član foruma

Uskost je napisao/la:
... možda bi se moglo reći da komuniciramo sami sa sobom?

Uglavnom.
:love9:

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 10:59 pm 
Početnik

pozdrav

neznam jesam li na pravoj temi ali sam citao nesto na http://www.wingmakers.com/ i djeluje interesantno, da li je jos neko imao priliku da cita ove materijale i kakva su misljenja?

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 12:08 am 
Član foruma

juzni krst je napisao/la:
zelenozubi:
Citat:

Ra materijal:
Ispitivač: Ovo je veoma važna tačka. Upotrebio sam pogrešnu reč. Ono što sam hteo da kažem je da verujem da entitet ne mora biti svestan Zakona Jednog da bi prešao sa trećeg na četvrti denzitet.

Ra: Ja sam Ra. To je tačno.
Pozdrav.

Upravo to.Nemora čovjek bit svjestan dosta stvari i preći će na OPD/4d, jer ovdje ima dosta stvari koji su samo nama natuknute i kroz nekoliko crta objašnjene što mi trebamo kroz dugi niz godina jos proučavati i učiti, a za ovaj iduci korak kojeg mi pravimo jest da kompletno promjenimo sebe, srušimo nametnute slike izgradimo slike temeljene na logici razumu i znanju, da reduciramo OPS komponente svijesti, razvijemo OPD, da se razvijemo kao snažne OPD individue, a toga je jako puno polazeći od najobičnijeg razgovora, odnosa prema zivotu dok hodas prirodom, vrijednostima koje gajimo, nacinu percipiranja, da ono što sada kontroliramo u sebi, da postane naša opća osobina, vrijednost itd itd ima toga previše.
Dosta se ljudi u procesu buđenja počinje zamarati i nekim manje bitnim stvarima, neću reć glupostima, ali prikladna usporedba bi bila "imaš traktor a ideš kopat baštu motikom" što bi opet mogla biti jedna od caka malih sivih ili malo većih ljuskastih. <- zadnja teza je nevezana za temu

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 7:49 pm 
Član foruma

već dugi niz godina intuitivno osjećam kao da se nalazim u nekom zatvoru. kao da sam ograničen, zatvoren i da trebam čekati na ponovno oslobađanje. naizgled bez ikakvog vidljivog razloga živim kao i svi normalni ljudi, ali duboko se osjećam zarobljenim, kao da je ovaj sadašnji realitet pakao i da trebam ćutati i čekati da on prođe. i sve što vrijeme ide čini mi se da je stanje gore i gore kao da se približavamo kolektivno nekoj ivici provalije. ne znam osjeća li još neko ovakvo što? da li je moguće da je tamo krajem 80-tih, a posebno oko 2000-te godine počela neka era "zla" ili tako nešto, i da još traje, pošto ja tako nešto intuitivno osjećam? ili sam umislio nešto. možda stvarno ima nešto u toj 2012, nešto što nećemo naizgled ni primjetiti a desiće se neke promjene.

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 7:57 pm 
Ja bi samo nadodao da pazis sa mijenjanjem sebe. To moze stvorit kontra produkt da sebe pocnes omalavozavat sto bi takodjer znacilo manje volit. Zahebana je to misija i nije nimalo al nimalo jednostavna no da jedina u koliko zelis osvijestit samoga sebe u ovosvijetnom izdanju.

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 8:06 pm 
Uskost je napisao/la:
već dugi niz godina intuitivno osjećam kao da se nalazim u nekom zatvoru. kao da sam ograničen, zatvoren i da trebam čekati na ponovno oslobađanje. naizgled bez ikakvog vidljivog razloga živim kao i svi normalni ljudi, ali duboko se osjećam zarobljenim, kao da je ovaj sadašnji realitet pakao i da trebam ćutati i čekati da on prođe. i sve što vrijeme ide čini mi se da je stanje gore i gore kao da se približavamo kolektivno nekoj ivici provalije. ne znam osjeća li još neko ovakvo što? da li je moguće da je tamo krajem 80-tih, a posebno oko 2000-te godine počela neka era "zla" ili tako nešto, i da još traje, pošto ja tako nešto intuitivno osjećam? ili sam umislio nešto. možda stvarno ima nešto u toj 2012, nešto što nećemo naizgled ni primjetiti a desiće se neke promjene.

Ja to takodjer osjecam vec dugi niz godina no koliko sam ja uspio shvatit to ne mora znacit zlo. Covijek se boji bilo kakvih temeljitih promjena te iz istog razloga automatski postavlja stit kroz strah. Opusti se. Dosao si tu naucit nesto, ono sto si dosao naucit odlucio si prije nego li si stupio nogom u ovu realnost. Pogrijesit neces ako slusas sebe no da bis mogao kvalitetno slusat sebe prerasuda se moras oslobodit ako vec nisi.

Da li u 2012 ili nekoj drugoj ne mora znacit. Ono sto ja osjecam je gadnu promjenu u ovom zivotu. Ta promjena moze biti bilo sta. Vjerovatno nesto slicno i ti osjecas. Zbog te stvari osjecas ovaj zatvor jer si postao svjestan stvari koje smatras da su mogle biti bolje no taj zatvor si sam stvorio oko sebe. Nije ti ga svijet stvorio niti akcije istog.

Mi zapravo i zivimo u paklu. Taj pakao nije svijet vec mi sami. Premalo mozga koristimo a previse informacija podsvijesno lunjaju i ne znaju kako izac na povrsinu. Svako tvoje novo saznanje stvori tisuce kombinacija a ti svjesno si svjestan svega nekolicine. Te informacije odispod se skupljaju i stvaraju bombu. Zato je jako dobro opustit se i ne razmisljat o takvim stvarima. Rijesenje ces tesko nac, trazit ga treba al ne treba to uzet kao nesto sto definitivno trebas shvatit u ovoj realnosti :)

U drugu ruku mozda svi mi koji imamo takve osjecaje osjecamo to zbog nase moguce skorasnje transformacije. Uf ostao sam bez memorije... Previse lol

Nadam se da ti je pomoglo nesto od ovog. Pozz :)

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 8:33 pm 
Član foruma

osobno mislim da će internet odigrati najveću ulogu u buđenju ljudi, a možda je internet i ključ svega toga jednog novog buđenja, ovo je sasvim jedna nova dimenzija u ljudskom razvoju. kud ćeš veće duhovnosti od ovog, inteligencije bez jasnih identiteta (egoizma) komuniciraju putem signala koji putuju frekfencijskim kanalima bez ikakvih ograničenja i razmjenjuju najdublje misli? ovdje nije bitno jesam li ja iz crne gore ti iz rijeke, neko iz sarajeva, već ovdje vlada zakon jednog? sasvim je moguće da oni kojima ne odgovara probuđena ljudska svijest, ograniče internet ili ga sasvim ukinu u narednim godinama a možda im tada već bude kasno.

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 9:32 pm 
Uskost je napisao/la:
osobno mislim da će internet odigrati najveću ulogu u buđenju ljudi, a možda je internet i ključ svega toga jednog novog buđenja, ovo je sasvim jedna nova dimenzija u ljudskom razvoju. kud ćeš veće duhovnosti od ovog, inteligencije bez jasnih identiteta (egoizma) komuniciraju putem signala koji putuju frekfencijskim kanalima bez ikakvih ograničenja i razmjenjuju najdublje misli? ovdje nije bitno jesam li ja iz crne gore ti iz rijeke, neko iz sarajeva, već ovdje vlada zakon jednog? sasvim je moguće da oni kojima ne odgovara probuđena ljudska svijest, ograniče internet ili ga sasvim ukinu u narednim godinama a možda im tada već bude kasno.

Da. Cuj ja i nebi bas odbio ideju underground interneta. Doduse cak mi se i svidja. Ovaj je postao previse komercijalan te izmanipuliran.

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 10:55 pm 
Član foruma

noxten je napisao/la:
Uskost je napisao/la:

Da. Cuj ja i nebi bas odbio ideju underground interneta. Doduse cak mi se i svidja. Ovaj je postao previse komercijalan te izmanipuliran.

Ali je lakse dostupan, i vise ljudi moze da mu pristupi!

Vrh

PostPostano: uto mar 09, 2010 8:48 pm 
Član foruma

noxten je napisao/la:

Ja to takodjer osjecam vec dugi niz godina no koliko sam ja uspio shvatit to ne mora znacit zlo. Covijek se boji bilo kakvih temeljitih promjena te iz istog razloga automatski postavlja stit kroz strah. Opusti se. Dosao si tu naucit nesto, ono sto si dosao naucit odlucio si prije nego li si stupio nogom u ovu realnost. Pogrijesit neces ako slusas sebe no da bis mogao kvalitetno slusat sebe prerasuda se moras oslobodit ako vec nisi.

Da li u 2012 ili nekoj drugoj ne mora znacit. Ono sto ja osjecam je gadnu promjenu u ovom zivotu. Ta promjena moze biti bilo sta. Vjerovatno nesto slicno i ti osjecas. Zbog te stvari osjecas ovaj zatvor jer si postao svjestan stvari koje smatras da su mogle biti bolje no taj zatvor si sam stvorio oko sebe. Nije ti ga svijet stvorio niti akcije istog.

Mi zapravo i zivimo u paklu. Taj pakao nije svijet vec mi sami. Premalo mozga koristimo a previse informacija podsvijesno lunjaju i ne znaju kako izac na povrsinu. Svako tvoje novo saznanje stvori tisuce kombinacija a ti svjesno si svjestan svega nekolicine. Te informacije odispod se skupljaju i stvaraju bombu. Zato je jako dobro opustit se i ne razmisljat o takvim stvarima. Rijesenje ces tesko nac, trazit ga treba al ne treba to uzet kao nesto sto definitivno trebas shvatit u ovoj realnosti :)

U drugu ruku mozda svi mi koji imamo takve osjecaje osjecamo to zbog nase moguce skorasnje transformacije. Uf ostao sam bez memorije... Previse lol

Nadam se da ti je pomoglo nesto od ovog. Pozz :)

Mislim da je krivo opustit se i ne radit nista. Svi oni koji to "nesto" osjecaju, imaju unutarnji filter, odnosno znaju koje informacije su smece. A mislim da ni ne bi dosli do nekih spoznaja da ih nije nesto "povuklo" da to otkriju, ili bi neki rekli da se sjete, kako god.

Vrh

PostPostano: uto mar 09, 2010 9:10 pm 
Član foruma

Večeras repriza na HRT1

« HRT 1 » Utorak 09.03.2010
23:30 Drugi format: Kult interneta i globalno zaglupljivanje
S tisuću stranica teksta i nekoliko kilograma ideja Hrvatska već godinama ima svog glasnika za Europu. O "Europskom glasniku" kao utočištu za kritičko promišljanje suvremenih fenomena, krizi znanja, kultu interneta i problemu globalnog zaglupljivanja govore Dražen Katunarić i Srećko Horvat.

http://tv.mediaking.hr

Vrh

PostPostano: čet mar 11, 2010 9:38 am 
Član foruma

Uskost je napisao/la:

mislim da je internet već odigrao ključnu ulogu,
kad pogledam nazad-koliko sam knjiga skinuo s neta,
zadnjih pola godine pročitao sam ih tonu, koliko me ovaj forum dizao i spuštao....
Da nema toga, kako bi sam dolazio do zaključaka?
Pitao za savijet, usmjerenje?

Vrh

PostPostano: čet mar 11, 2010 2:12 pm 
Član foruma

2.znam je napisao/la:
zadnjih pola godine pročitao sam ih tonu, koliko me ovaj forum dizao i spuštao....

ovo isto mogu reći za sebe!

:love3:

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 9:16 pm 
Član foruma

aamon je napisao/la:
2.znam je napisao/la:

ovo isto mogu reći za sebe!

Slažem se djelomično sa ovim.
Internet je postao mjesto za razmjenu ogromnog broja informacija. Međutim ne trebamo ni zaboraviti brojne zloupotrebe... hoću reči svaku informaciju koju dobijemo trebamo dobro analizirati i pokušati provjeriti, a ne prihvatiti zdravo za gotovo.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 8:09 pm 
Član foruma

TaoOm je napisao/la:
...hoću reči svaku informaciju koju dobijemo trebamo dobro analizirati i pokušati provjeriti, a ne prihvatiti zdravo za gotovo...

Pa normalno!

Pri tome vjeruješ Sebi i svome osjećaju za Istinu.

I tako raste znanje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.