niki je napisao/la:
"Dakle, ne da jacamo imunitet, vec samo ubijamo patogene drugim sredstvima, pored naseg imuniteta. Sve stvari koje "jacaju" imunitet to ne rade. Jer se imunitet ne moze na taj nacin jacati. "
Ma pored čega,pa ništa ne postoji samo po sebi!!! Ispada da med prođe pored našeg imunološkog sustava i ubija patogene???
Izgleda da tebi problem prave pojmovi...Možda ovaj tvoj rad nešto i govori,al se ti krivo koristiš riječima,pa te se ne razumije...
Da, to je ono sto se meni svida, kada netko procita nesto, pa razmisli i onda napise nesto sto stoji i sto je istina.
A sto se tice pojmova, ja mislim da ljudi kolokvijalno koriste rijeci koje ustvari znace nesto sasvim drugo i onda dolaze u sukob sami sa sobom, jer se stvari podrazumijevaju. Recimo, svakako da ti mozes pojacati onaj imunitet koji imas. Jer, stvar je sljedeca, da ja jos malo o tome:
Svatko ima svoj imunitet, koji je za njega kada je na maksimumu na 100%, ali to je njegovih 100%. I on jasno da moze biti manje od 100%. Ali da napomenem, njegovih 100%.
A to sto zelim reci, moj i tvoj imunitet su razliciti. Ako bi pricali o nekih "objektivnih" 100%, ti bi mozda imala 86%, a ja bih imao recimo 23%. Sto znaci da se ti mozes nositi s jako puno bolesti, a ja s jako malo.
E sad, tvoj imunitet moze pasti na tvojih 10%, sto bi znacilo da je na cca "objektivnih" 8.5%, a ako ja imam svoj imunitet na mojih 95%, moj je onda na "objektivnih" 22%. I tada ja imam jaci imunitet nego ti, jer je tvoj jako nizak.
Ok, to je dakle ono na sto mozes utjecati i sigurno da postoje stvari koje mogu utjecati na tvoj trenutacni imunitet. Reduciranje stresa, vjezbanje, unos svih hranjvih tvari koje trebas (necu sada ulaziti u to sto je to konkretno, svatko i tako ima svoje videnje) i ostalo. Ali i dalje ne mozes svoj maksimum od "objektivnih" 86% dignuti vise od 86%. To je zato sto imas izvjesne genetske predispozicije koje si razvila do tog stupnja u tijeko svog djetinjstva.
Ono sto neki ljudi vole reci, mozes dignuti svoj imunitet i to koristeci to i to i tebi ce imunitet biti bolji. I imaj na umu da se moja rasprava odnosi upravo na ono sto je Sovac tvrdio, da ja mogu nemati problema s bolestima, samo da pocnem raditi stvari na ispravan nacin. A on pri tome misli da je sve moguce, da mogu mijenjati i moj "objektivni" imunitet. A ja kazem da ne mozes. I da mozes uvesti "drugi imuntet", sredstva koja sama po sebi ubijaju patogene. Sto se lako dokazuje.
Slazem se i da neka sredstva mogu djelovati istovremeno na vise stvari (sve djeluje kompleksno, na toliko nivoa da je nemoguce imati nesto sto djeluje samo na jednu stvar i na nista drugo) i da med, srebro i neke stvari mogu ubijati i patogene direktno, a i da mogu preko drugih mehanizama jacati oslabljeni imunitet.
Ali dobro, ja svijet izgleda gledam malo kompleksnije i tvrditi nekome da moze bez problema biti zdrav bez obzira na sto, bez uzimanja u obzir njegovu povijest bolesti, genetiku, okolinu... ne treba ni komentirati, zato i odustajem od detaljnih objasnjavanja sto mislim. Tko razumije, razumije, tko ne, niti ja, niti ta osoba necemo nista dobiti objasnjavanjem.