Sada je: pon maj 05, 2025 7:16 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: uto jan 26, 2010 12:14 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:

Tako je, izvini molim te čoveče i ženo. Najzad jedinstvo. Raj. Hvala. Zbogom.

Meni ne trebaju tvoje isprike :)

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 12:26 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Dečak je napisao/la:

Tako je, izvini molim te čoveče i ženo. Najzad jedinstvo. Raj. Hvala. Zbogom.

Meni ne trebaju tvoje isprike :)

Meni ne trebaju tvoji zaključci i "mišljenja". Ono što mi treba je tvoja PAŽNJA. Hvala ti.

Živ bio.

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 12:30 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:

Meni ne trebaju tvoji zaključci i "mišljenja". Ono što mi treba je tvoja PAŽNJA. Hvala ti.

Živ bio.

Fascinantno, ne treba ti moja interpretacija stvari, to ti je i onako nebitno jer si ti budan :D , tebi u stvari treba moja pažnja, ti fina?

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 12:47 am 
Član foruma

Da prijatelju, treba mi tvoja PAŽNJA tako da bi neki koji prate ovu temu primetili aberacije uma.

Hvala ti na školskom primeru!

Samo nastavi!

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 1:14 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Da prijatelju, treba mi tvoja PAŽNJA tako da bi neki koji prate ovu temu primetili aberacije uma.

Hvala ti na školskom primeru!

Samo nastavi!

U jebote aberaciju, nebi čovjek reko, daj mi reci molim te definiciju aberacije.

Nema na čemu, uvijek rado pomažem budnim ljudima u provođenju njihovog cilja koji im je dao sam DUH u borbi protiv DREVNIH.

AURORA

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 1:21 am 
Moderator

Aberacija uma je AURORA uma u borbi protiv drvenih.

Wikipedija:
Aberacija svjetlosti je u astronomiji prividna promjena položaja nebeskog tijela koje se javlja kao posljedica rotacije Zemlje oko Sunca i oko svoje osi, kombiniranog s brzinom širenja svjetlosti u medijima različitoga indeksa loma.

Aberacija Sunca:
Prilikom promatranja sa Zemlje, Sunčeva svjetlost ili svjetlost s bilo kojeg drugog nebeskog tijela ima aberaciju. Sunčevoj svjetlosti treba oko 8,3 minuta da stigne do Zemlje. Dok svjetlost putuje, Zemlja se okreće oko Sunca, pa promatraču na Zemlji izgleda da da Sunce pomaklo. Ta prividna promjena položaja Sunca se zove aberacioni kut i iznosi oko 20 lučnih sekundi. Ova vrijednost je nazvana konstantnom aberacije. Aberacija se mijenja u toku godine između svoje najveće vrijednosti od 20"83 (2.siječnja) do svoje najmanje vrijednosti od 20"14 (2.srpnja). Na ovaj način Sunce se nalazi za 8,3 minuta u budućnosti, što je ujedno i vrijeme koje treba svjetlosti da stigne do naših očiju.

Aberaciju Sunca i brzinu rasrostiranja svjetlosti otkrio je O. Remer na pariškoj zvjezdarnici pri opažanju Jupiterovog satelita prilikom ulaska u sjenku Jupitera.

Zadnja izmjena: promatrač; uto jan 26, 2010 1:24 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 1:23 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Aberacija uma je AURORA uma u borbi protiv drvenih.

Interesantno zapažanje al nama ne trebaju tvoji zaključci.

Dečak je napisao/la:

Meni ne trebaju tvoji zaključci i "mišljenja". .

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 6:08 am 
Moderator

Što si tako opak Sjenko?
Ja se šalim, ništa nisam zaključio pošto nemam kapaciteta da zaključim nešto takvo.
Eventualno mogu ovako naći citat neki.

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 8:22 am 
Član foruma

http://www.youtube.com/watch?v=ShTm8MnUAjo

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 9:03 am 
Moderator

Jel neko razmišljao o tome da je sanjajuće tijelo možda naše jako blisko simultano postojanje, sa kojim smo se uspjeli prisnije spojiti i surađivati.
Zato se i treba prilično osvjestit prvo da mogli gostovati u tom drugom biću koje je opet na neki svemirski način "jedan od ja".
To biće je nefizičko po prirodi i dosta naprednije od nas tu... pa u slučaju prijateljstva, budi fleksibilan u postojanju i udri brigu na veselje, ugosti se u novo tijelo i budi ta energija. :)
:angel4:

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 11:23 am 
Član foruma

ima logike! :love3:

"Ljudi koji mrze to su najpre glupaci, zatim kukavice, ali nikad heroji." def. Hater = a person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 11:55 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Što si tako opak Sjenko?
Ja se šalim, ništa nisam zaključio pošto nemam kapaciteta da zaključim nešto takvo.
Eventualno mogu ovako naći citat neki.

Pa zašto je gospodin probuđeni Dečak reko da mu ne traju naši zaključci i "mišljenja" nego PAŽNJA. Eto vidiš ako budni to kaže mi jadni spavači nemamo šta nego poslušati.

Leptir u centru galaksije je tako naredio u ostalom.

AURORA

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 12:02 pm 
Član foruma

zaključci i "mišljenja" = PAŽNJA :mrgreen:

"Ljudi koji mrze to su najpre glupaci, zatim kukavice, ali nikad heroji." def. Hater = a person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 12:15 pm 
Član foruma

Alcy1 je napisao/la:

Jooooj Alcy, niš ti ne kužiš jer nisi budna [-X

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 6:27 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Alcy1 je napisao/la:

Jooooj Alcy, niš ti ne kužiš jer nisi budna [-X

ako se ja probudim vi necete postojati :-k

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 6:35 pm 
Početnik

Aragorn je napisao/la:

Apsolutno se slazem. Ali kada se razmislja o ovakvim pitanjima mislim da treba uzeti u obzir da se ovim temama i ucestvovanjem na forumima slicnim ovom bavi jako mali broj ljudi u poredjenju sa "masom" koja nema takva interesovanja. Manji broj ljudi, od kojih se vecina moze nazvati "tragaocima" po difoltu podrazumeva i mogucnost za vece i individualnije uplitanje "stranih sila". To uplitanje se naravno vrsi uvek preko nas samih i nasih a priori osobina, i u tom smislu je vecina sadrzaja ovog foruma posvecena upravo prepoznavanju mehanizma tog uticaja i radu na sebi. U stvari, rekao bih da je to mozda sustina.

Mislim da je pravo pitanje za cim tragamo. Ako je nase traganje usmereno na borbu protiv licne samorefleksije onda mozemo sebe i nazvati TRAGACEM. U suprotnom je potrebno potraziti neki dugi izraz za ono sta radimo.

Traganje i jeste odnos naseg Ja i "stranih sila" u koji mozemo strpati svasta. Cak i samo nama nepoznati deo nase licnosti, entitete u koliko smo ih svesni ili samo verujemo u njih, sudbinu, duh /moze i sveti duh ako niste zadovoljni nasim domacim DonHuanovskim/ ili bilo šta drugo...

Slozio bih se sa Aragornom da je prepoznavanje mehanizama naseg ponasanja sustinski vazna a sa kim i u kakvim okolnostima to saznajemo je samo stvar nase licne predispozicije i sticaj trenutne okolnosti.

Prepoznavanje, proucavanje i savladavanje tih Ego mehanizama je pre svega racionalna stvar a ne stvar tehnika koje nam se podmecu kao resenje.

Jos kada teoriju sprovedemo u praksi uuuu :love3:

Vrh

PostPostano: sub jan 30, 2010 1:07 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Sada ti mogu reći samo da su energetski centri na telu kod neprobuđenog čoveka u obliku spiralnog levka i ima ih 7, a kod probuđenog u obliku lopte. Moji centri su kuglasti i sijaju poput sunca. A pojave se i još nekoliko centara na svetlosnom telu, tj. aktiviraju se pošto ranije nisu bili u upotrebi.

Na koji nacin ti to vidis kod sebe?
Kako bih ja to kod sebe mogao vidjeti?

Dali se taj osjecaj odrazava i na fizickom tijelu kao neko peckanje bol unutar utrobe ili sl.?

Vrh

PostPostano: sub jan 30, 2010 5:04 pm 
Član foruma

white deer je napisao/la:
Dečak je napisao/la:
Sada ti mogu reći samo da su energetski centri na telu kod neprobuđenog čoveka u obliku spiralnog levka i ima ih 7, a kod probuđenog u obliku lopte. Moji centri su kuglasti i sijaju poput sunca. A pojave se i još nekoliko centara na svetlosnom telu, tj. aktiviraju se pošto ranije nisu bili u upotrebi.

Dali se taj osjecaj odrazava i na fizickom tijelu kao neko peckanje bol unutar utrobe ili sl.?

Baci pogled ovde ako želiš. radi odgovora.

viewtopic.php?f=7&t=147&p=81639#p81639

:wink: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub jan 30, 2010 5:34 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
white deer je napisao/la:
Dečak je napisao/la:

Baci pogled ovde ako želiš. radi odgovora.

viewtopic.php?f=7&t=147&p=81639#p81639

:wink: :mrgreen:

Kod mene su npr. u obliku konusnog trougla sa sfericnom osnovom i bojom zuto-zimzelenog moskvicha :mrgreen:

Astralwalker, vratio si nam se a nisi se ni pozdravio =D> =D> :angel4:

Nadam se da se ni ovaj put neces dugo zadrzavati . . . vidis, imamo pametnija posla nego da citamo mastovite proizvode tvog neuroticnog uma.

:hello2:

Vrh

PostPostano: sub jan 30, 2010 7:19 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum ako imaš pametnijeg posla, zakaj mu onda odgovaraš na postove? Malkice si kontradiktan. :mrgreen:

Fascinira me ta ljudska potreba da kazes drugom biću da ga nevolis i ide ti na zivce - samo je malo apsurdno kad to drugo biće nit ne poznas. Zapravo netko sa strane bi lako došao do zaključka da onome kojem smeta to drugo biće ima neki problem koji pokušava raširit na cijeli svijet oko sebe.
Dakle Arbitrium Liberum, evo ti prilike, i reci nam što te muci, zasto si ljut?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.