lone_bird je napisao/la:
Aragorn je napisao/la:
Cini mi se da je to standardna pojava koja se redovno javlja na forumu, kada su u pitanju sve znacajne teme, ne samo kod Kastanede. Narocito se aktivira kada je "atmosfera" na forumu pozitivna ili neka rasprava postane "produktivna" tj. kada vise ljudi raspravlja o znacajnim stvarima sa mogucnoscu dolaska do nekog "odgovora".
Pazi, ne tvrdim da ono što ti ovdje spominješ jest apsolutno nemoguće no možda je spomenuto driftanje na nebitne budalaštine jednostavno način na koji većina ljudskih bića funkcionira
a priori, sama po sebi, bez uplitanja mrskih "stranih sila". Kako je neko jednom rekao "uz ovakve prijatelje, kome trebaju neprijatelji?"
Apsolutno se slazem. Ali kada se razmislja o ovakvim pitanjima mislim da treba uzeti u obzir da se ovim temama i ucestvovanjem na forumima slicnim ovom bavi jako mali broj ljudi u poredjenju sa "masom" koja nema takva interesovanja. Manji broj ljudi, od kojih se vecina moze nazvati "tragaocima" po difoltu podrazumeva i mogucnost za vece i individualnije uplitanje "stranih sila". To uplitanje se naravno vrsi uvek preko nas samih i nasih
a priori osobina, i u tom smislu je vecina sadrzaja ovog foruma posvecena upravo prepoznavanju mehanizma tog uticaja i radu na sebi. U stvari, rekao bih da je to mozda sustina.
Citat:
Između odabira raznih teorije zavjere i urođene ljudske gluposti uvijek biram potonje.
Odgovor kojeg spominješ i kojeg sam gore pobojao kao takav ne postoji.
Slazem se, zato i stoji pod navodnicima, zbog toga sto se ne moze tumaciti bukvalno.
Citat:
On je individualan i vezan je za svakog ponaosob. I isključivo je stvar pojedinca, njegove unutranje energije i onostranog.
Slazem se.
Citat:
I nema te sile koja te može spriječiti u njegovu dohvaćanju, osim sebe samog.
Slazem se, ali mislim da ima "sile" koja te moze usporiti ili produziti put, naravno preko sebe samog.
Pozdrav