Sada je: pon maj 05, 2025 9:02 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: čet jan 21, 2010 8:41 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:

Cini mi se da je to standardna pojava koja se redovno javlja na forumu, kada su u pitanju sve znacajne teme, ne samo kod Kastanede. Narocito se aktivira kada je "atmosfera" na forumu pozitivna ili neka rasprava postane "produktivna" tj. kada vise ljudi raspravlja o znacajnim stvarima sa mogucnoscu dolaska do nekog "odgovora".

Pazi, ne tvrdim da ono što ti ovdje spominješ jest apsolutno nemoguće no možda je spomenuto driftanje na nebitne budalaštine jednostavno način na koji većina ljudskih bića funkcionira a priori, sama po sebi, bez uplitanja mrskih "stranih sila". Kako je neko jednom rekao "uz ovakve prijatelje, kome trebaju neprijatelji?"

Između odabira raznih teorije zavjere i urođene ljudske gluposti uvijek biram potonje.
Odgovor kojeg spominješ i kojeg sam gore pobojao kao takav ne postoji. On je individualan i vezan je za svakog ponaosob. I isključivo je stvar pojedinca, njegove unutranje energije i onostranog. I nema te sile koja te može spriječiti u njegovu dohvaćanju, osim sebe samog.

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 9:13 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Aragorn je napisao/la:

Cini mi se da je to standardna pojava koja se redovno javlja na forumu, kada su u pitanju sve znacajne teme, ne samo kod Kastanede. Narocito se aktivira kada je "atmosfera" na forumu pozitivna ili neka rasprava postane "produktivna" tj. kada vise ljudi raspravlja o znacajnim stvarima sa mogucnoscu dolaska do nekog "odgovora".

Pazi, ne tvrdim da ono što ti ovdje spominješ jest apsolutno nemoguće no možda je spomenuto driftanje na nebitne budalaštine jednostavno način na koji većina ljudskih bića funkcionira a priori, sama po sebi, bez uplitanja mrskih "stranih sila". Kako je neko jednom rekao "uz ovakve prijatelje, kome trebaju neprijatelji?"

Apsolutno se slazem. Ali kada se razmislja o ovakvim pitanjima mislim da treba uzeti u obzir da se ovim temama i ucestvovanjem na forumima slicnim ovom bavi jako mali broj ljudi u poredjenju sa "masom" koja nema takva interesovanja. Manji broj ljudi, od kojih se vecina moze nazvati "tragaocima" po difoltu podrazumeva i mogucnost za vece i individualnije uplitanje "stranih sila". To uplitanje se naravno vrsi uvek preko nas samih i nasih a priori osobina, i u tom smislu je vecina sadrzaja ovog foruma posvecena upravo prepoznavanju mehanizma tog uticaja i radu na sebi. U stvari, rekao bih da je to mozda sustina.

Citat:
Između odabira raznih teorije zavjere i urođene ljudske gluposti uvijek biram potonje.
Odgovor kojeg spominješ i kojeg sam gore pobojao kao takav ne postoji.

Slazem se, zato i stoji pod navodnicima, zbog toga sto se ne moze tumaciti bukvalno.

Citat:
On je individualan i vezan je za svakog ponaosob. I isključivo je stvar pojedinca, njegove unutranje energije i onostranog.

Slazem se.

Citat:
I nema te sile koja te može spriječiti u njegovu dohvaćanju, osim sebe samog.

Slazem se, ali mislim da ima "sile" koja te moze usporiti ili produziti put, naravno preko sebe samog.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 10:10 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Alcy1 je napisao/la:
Aragone, informacije koje smatras da su istinite i koje nemozes provjeriti, a to ukljucuje i metafiziku i alternativne nauke, se nazivaju slijepo vjerovanje, sto jako odgovara vecini onih koje nazivate manipulatori.

Da li bi mogla da stavis citat ili vec nesto gde sam napisao da smatram da su te informacije istinite?

Citat:
Dakle koja je razlika izmedju mene i tebe u ovoj prici, pa gledajmo ovako, ja nisam napala niti tebe niti decaka - to je razlika

Zasto mislis da sam ja napao tebe?

Pa ispričavam se ako sam krivo interpretirala tvoj odgovor koji se nadovezao na qvotani decakov tekst. Uzimajuci u obzir da je virtualna komunikacija dosta ogranicavajuca jer fali ona dimenzija kojeg covjeka gledas osobno dok se izrazava, nadam se da neces zamjeriti.

Nisam rekla da su istinite, no rekla sam da ukoliko se nemogu provjeriti da prestavljaju fantaziju. Vecina metafizickih tvrdnji proizlazi iz nekog iskustva, koje je subjekt dozivio. Kako ga je dozivio ovisi takodjer i o njegovoj interpretaciji. No, da ne duzim, to iskustvo je realno za njega, kako god da ga je dozivio. To nije nesto sto je procitao i razmisljao o tome, analiza je dosla naknadno.Kako ga je analizirao isto trebamo uzeti u obzir da nije zakljucak zasnovan zbog nekog mentalnog programa. Ono sto zelim reci, da sve sto je puka teorija trece, četvrte, pete strane, koja nastaje jednakim nacinom kako se odvija igra pokvarenog telefona, su teorije, pretpostavke, fantaziranja. Postoje ljudi koji se zabavljaju sa slusanjem takvih prica i pretpostavkama, no neki znaju blago receno zastraniti, neki znaju isto koristiti u manipulativne svrhe kreirajuci oko sebe krug istomisljenika sto je jednako stvaranju zida oko sebe. (p.s.- zato i imam ovaj signature) Ono sto je po mojem misljenju bitno je da ljudi ne brzaju sa zakljucima, da se ne fasciniraju sa pricama "efektima" (isti princip je koristen u akcion filmovima - puno efekata bez price = masovna hipnoza = $$prodan film od 2 sata u kojem se zapravo ništa ne dešava, osim što se izaziva adrealinsko lucenje = napetost), zato sami napomenula na početku priče sa decakom da se pažnja treba usmjeriti na doživljavanje (iskustvo) nego na teoriju (igru pokvarenog telefona i samovaznosti).

Uglavnom, glavno da se razumijemo :toothy2:

"Ljudi koji mrze to su najpre glupaci, zatim kukavice, ali nikad heroji." def. Hater = a person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Vrh

PostPostano: pet jan 22, 2010 9:27 am 
Početnik

tolteq je napisao/la:

@Acy
Vis, kak te neciji pimpek naveo da napokon nesto pises na nekom kvalitetnom forumu a ne na onoj svojoj svastari,... :mrgreen:

@tolteq

evo i ja malo navratila i neke stvari pročitala pa se pitam, a što ti imaš sa pimpekom mog muža :?:
Ne razumijem, jel možeš malo objasniti? :?

Vrh

PostPostano: pet jan 22, 2010 12:04 pm 
Član foruma

medo brundo je napisao/la:

@tolteq

evo i ja malo navratila i neke stvari pročitala pa se pitam, a što ti imaš sa pimpekom mog muža :?:

Hahahahahahahaha :notworthy: :notworthy: :thumbup: :twisted:

Vrh

PostPostano: sub jan 23, 2010 2:56 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:

@Acy
Vis, kak te neciji pimpek naveo da napokon nesto pises na nekom kvalitetnom forumu a ne na onoj svojoj svastari,... :mrgreen:

@tolteq

Medo, Brundo, ne ponasaj se ludo..... La la la, kao je lep ovaj svet, ovde trava onde pimpek...

Vrh

PostPostano: ned jan 24, 2010 11:33 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Medo, Brundo, ne ponasaj se ludo..... La la la, kao je lep ovaj svet, ovde trava onde pimpek...

Čini mi se kako te ova negativnost veseli...

Vrh

PostPostano: ned jan 24, 2010 12:49 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Dečak je napisao/la:

To je zato što je jeo posle ponoći. Tamo na metafizici izgleda imaju i švedski sto. Onda valjda ovde dođe na desert, onako probuđen, jel.

EDIT:
Obrazloženje
Kada je prvi put došao, odmah se pohvalio kako on voli da jede, i rekao je da će jesti tu, iz ovog lonca. To je otprilike izgledalo ovako:
„Zdravo, ja sam Dečak i jako volim da jedem. Ješću tu kod vas.“
Niko se nije ni bunio, još mu je i trpeza bila postavljena. I taman je seo za sto i tu i tamo počeo da žvaće po koji zalogaj, kad, valjda mu je nešto zastalo u grlu, ili mu nije to bilo po ukusu ili jednostavno nešto drugo (možda creva ili slične pošasti)...Onda je rekao kako više neće da jede kod nas, kako je našao bolji restoran i kako je, navodno, došao samo da promeša i protrese sastojke u ovom loncu. Mislim, neko bi se i uvredio. Šta fali ovde, ima i ovde ukusnih zalogaja? Recimo, tolteq- čorba. Takve nema u celoj Galaksiji. Ali ne...Ni da čuje za ovu kuhinju. Kuvar je ceo dan bio u depresiji, zaključao se u kupatilo i plakao. Izvukli smo ga jedva iz kupatila, pri čemu nam je pomogao miris pržene slaninice, kao i sama slaninica. I taman se nastavilo sa kuvanjem u loncu, kad eto ti njega opet. I šta sad čovek da misli? Te oće da jede, te neće da jede, pa sad onda opet oće. Mislim, ne znam. Zato kažem da mora da je došao po desert.

Vrh

PostPostano: ned jan 24, 2010 1:48 pm 
Član foruma

zahir je napisao/la:

To je zato što je jeo posle ponoći. Tamo na metafizici izgleda imaju i švedski sto. Onda valjda ovde dođe na desert, onako probuđen, jel.

EDIT:
Obrazloženje
Kada je prvi put došao, odmah se pohvalio kako on voli da jede, i rekao je da će jesti tu, iz ovog lonca. To je otprilike izgledalo ovako:
Niko se nije ni bunio, još mu je i trpeza bila postavljena. I taman je seo za sto i tu i tamo počeo da žvaće po koji zalogaj, kad, valjda mu je nešto zastalo u grlu, ili mu nije to bilo po ukusu ili jednostavno nešto drugo (možda creva ili slične pošasti)...Onda je rekao kako više neće da jede kod nas, kako je našao bolji restoran i kako je, navodno, došao samo da promeša i protrese sastojke u ovom loncu. Mislim, neko bi se i uvredio. Šta fali ovde, ima i ovde ukusnih zalogaja? Recimo, tolteq- čorba. Takve nema u celoj Galaksiji. Ali ne...Ni da čuje za ovu kuhinju. Kuvar je ceo dan bio u depresiji, zaključao se u kupatilo i plakao. Izvukli smo ga jedva iz kupatila, pri čemu nam je pomogao miris pržene slaninice, kao i sama slaninica. I taman se nastavilo sa kuvanjem u loncu, kad eto ti njega opet. I šta sad čovek da misli? Te oće da jede, te neće da jede, pa sad onda opet oće. Mislim, ne znam. Zato kažem da mora da je došao po desert.

Interesantan način viđenja stvari. Inače osobno ne volim nikog osuđivati, ali sve mi se čini da i nisi tako daleko od istine... 8)

Vrh

PostPostano: ned jan 24, 2010 2:36 pm 
Član foruma

nema potrebe za napadanjem ikoga. Ja osobno volim dresuru na razini, kad nisi "dobar" dobijes po njusci, kad si "dobar" dobijes keks :mrgreen: Ako netko ima u sebi vec urodjeno da je "zlocest" ne treba ga bockat pa govorit aha, vidis da si "zlocest", tako se bas ne popravlja, a sebe stavljas u poziciju da i tebe netko lupi po njusci jer to radis :wink:

"Ljudi koji mrze to su najpre glupaci, zatim kukavice, ali nikad heroji." def. Hater = a person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Vrh

PostPostano: ned jan 24, 2010 4:54 pm 
Početnik

zahir je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
Dečak je napisao/la:

EDIT:
Obrazloženje

Nisam htjela neku negativnost baciti, dapače mislim da je ima podosta ovdje, jednostavno sam ono pročitala i eto došlo mi je da postavim pitanje, neko će to shvatiti da sam dodala još ulja na vatru no to mi nije bila namjera, a najmanje da nekog navedem da se pretvori u zločestog gremlina poslije ponoći.

Vrh

PostPostano: ned jan 24, 2010 10:38 pm 
Član foruma

Nisam htjela neku negativnost baciti, dapače mislim da je ima podosta ovdje, jednostavno sam ono pročitala i eto došlo mi je da postavim pitanje, neko će to shvatiti da sam dodala još ulja na vatru no to mi nije bila namjera, a najmanje da nekog navedem da se pretvori u zločestog gremlina poslije ponoći.

Ti kao njegova zena imas opravdano da postavis takvo pitanje 8) dapace, nije to neka negativnost, i mene bi to mucilo da mi bivsi frend od muza prica o njegovom pimpeku :mrgreen: ... mislim da se toltek nije stavio u poziciju kako bi se njegova zena osjecala da netko prica o njegovom pimpeku

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 2:45 pm 
Moderator

A jel moguće da se "nekoj" ženi pokrene sjećanje na snove us pomoć penisa?

Šalim se, nije bitan penis i spol, može penis ili p...., samo da je ljubavi spojene sa seksualnom energijom.

Ne bilo kako, nego mora biti nešto više svjesnosti u jednom od partnera, pa onda spajanje preko seksa.... da se probude energetski centri i to...
Seks tu valjda služi da se partneri otvore više nego mogu u normalnim okolnostima i za još nešto energije, a i prisjećanje na svoje svjetlosno biće.

Ima o tome u Donosiocima Novog Svitanja tu na metafizici jedno tumačenje... kako i otkud to.
I zbilja tako ispada, barem kao jedno moguće tumaćenje.

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 6:31 pm 
Član foruma

Nisi ti ništa negativnog napravila. Naime neki drugi faktori su se već pobrinuli da bude "negativnosti", dok se opet neki treći faktori zbog toga vesele. Ti si samo postavila svoje pitanje koje je na mjestu :)

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 8:19 pm 
Član foruma

Ovde je potrošeno mnooooooogo energije koja bi bila korisnija u buđenju iz sanjanja.

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 8:50 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Ovde je potrošeno mnooooooogo energije koja bi bila korisnija u buđenju iz sanjanja.

A da ti nama kažeš kak da se mi lijepo probudimo iz sanjanja, ili možda pošalješ koji dvdić?

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 10:06 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Dečak je napisao/la:

A da ti nama kažeš kak da se mi lijepo probudimo iz sanjanja, ili možda pošalješ koji dvdić?

A to , je mala moja, rock and roll...

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 11:46 pm 
Član foruma

:mrgreen: zanimljivo mi je kako nam stalno brka spolove, tebe zove zenom a mene muskim :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 11:50 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
A to , je mala moja, rock and roll...

Nego šta :thumbup:

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 12:08 am 
Član foruma

Alcy1 je napisao/la:
:mrgreen: zanimljivo mi je kako nam stalno brka spolove, tebe zove zenom a mene muskim :mrgreen:

Tako je, izvini molim te čoveče i ženo. Najzad jedinstvo. Raj. Hvala. Zbogom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.