Sada je: pon maj 05, 2025 5:46 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: pon jan 25, 2010 1:04 am 
Član foruma

Izvoli dragi prijatelju nešto što mi je stiglo iz centra naše galaksije, na krilima leptira:

RADOST

Ja imam golicanje u palčevima
i to mi dozvoljava da plešem na ulici.
U mom stomaku imam kikotanje
što mi omogućava da grlim sve koje vidim.
Ja imam Izvor u mom srcu
koji izliva ljubav u svet.
Ja poznajem radost Duha
i zbog toga se smejem u sebi.
Ja se radujem životu
i zbog toga slavim svetlost.

------------------------------------------

DEČAK

Ja zovem dete, koje JA JESAM
da bi uzelo moju ruku i učilo me radosti.

Ja zovem dete, koje JA JESAM
da bi me učilo radosti otkrivanja
u svim svetovima u kojima JA JESAM.

Ja uzimam moju ruku i plešem
s matricama galaksije.
Ja otvaram moje srce i pevam
s matricama majstorstva.

JA JESAM dete, koje JA JESAM
i budim sve što mogu biti
Ja budim, JA JESAM.

-----------------------------------------------

BUĐENJE

Ja osećam bockanje u mojim leđima.
Ja osećam težinu u mojim ramenima.
Ja osećam kako se moja krila šire.

Ja čujem zov vetra
i pripremam se za let.
Ja mirišem slobodu na nebu.
Ja dotičem prag čuda
pritom se polako uzdižem.

Ja volim osećaj lebdenja.
Ja poznajem uzbuđenje ronjenja.
Ja osvjetljavam nebo sa svetlima dok letim
kada ljubim lice Duha.

-------------------------------------------------

SMEH

Neki kažu, smeh je najbolji lek.
Neki kažu, smeh je protivotrov zlu.

Neki kažu, smeh je gubitak vremena.
No ja ti kažem, smeh je u potpunosti BOŽANSKI.

Na ovoj planeti živi veliko mnoštvo ozbiljnih ljudi
oni jednostavno ne razumeju kosmički vic.

I neki provode čitav svoj život u ozbiljnom naporu
oko onog što oni nazivaju božanskom istinom.
Ali ja sam od Duha čuo jedan vic ...
Smejanje je istina –
a poenta je ljubav.

--------------------------------------------------

AURORA

Otvori srce za svečanost
otvori svoj duh za otkrivanje.
Otvori telo, otvori svoju svetlost
za cilj Duha.
Misija je gotovo ispunjena –
ostvari to!

Mistične misije
trebaju magične vizije.
Otvorena, divlja srca
oslobađaju magično dete.
Mi plešemo prema kući –
ostvari to!

Naše ekstatično pravo na rođenje
ispunjeno je milošću i radošću.
Svemir je oblikovan kroz
magično dete.
Dotakni novo jutro –
ostvari to!

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 1:28 am 
Član foruma

štete što je bong ostao bez materijala za duvanje! :D

taman sam se udubio u ovo slatko razmatranje.... hm...! :roll:

ipak, hvala na trudu!

:love3:

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 1:32 am 
Član foruma

Na početku pozdrav. Već dvije godine pratim Forum, nikad se nisam javljala,dosta sam naučila, oslobodila sebe mnogih okova, ma sve se to nadovezivalo , jer se sve te godine pitam i pitam, knjiški moljac od devete godine, ali očito je tek sad vrijeme da saznam. tek sam sad spremna.

interesantno, kad sam nekad bila pred zidom, često sam na forumu nailazila na odgovore, napr. nešto mi nije jasno, odem do neke teme, pregledavam forum, čitam stare teme, netko drugi je već prije postavio "moje" pitanje, slijede odgovori, a među njima nađem ono što mi treba, ali najvažnije zakačim se za jednu rečenicu ili mi samo bljesne neka misao, što me odvede tko zna gdje, upali se žarulja

ovih dana sam završila sa čitanjem "Sudbine duša", i danas naletim na ovo. Nisam još čitala "Akasha zapise", treba mi sve ovo što čitam u zadnje vrijeme malo odležati, ne znam ništa o ovoj ženi iz teksta, niti je reklamiram, ne zanima me predviđanje budućnosti, nego su mi interesantni neki navodi. o kraju ciklusa, što to zapravo znači laički rečeno, itd.

VEćina nas ovdje to svejedno i zna, ali žena je to jednostavno objasnila; što bi bio zapravo val. za čovjeka koji nema nikakvo predznanje o tome

nego, smatrate li da mi, kao što žena veli, sa ovih područja gdje većina ljudi želi da susjedu krepa krava, možemo postići napredak za sve podizanjem svijesti? Ne želim se uhvatiti toga što je rekla, jer imam svoje mišljenje o proročanstvima, nego, vidite li oko sebe, svatko u svojoj zemlji koja je svaka specifična na svoj način, u vezi ograničenja, dogme i ispiranja mozga, (ali opet, sve je to isto), napredak kod bližnjih ?

http://www.balansenergie.com/?strana=parapsihologija

Iskreno, ja baš i ne (Hr), ali mi se sviđa što vidim puno ljudi ovdje. nešto se događa, počelo je i traje

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 1:39 am 
Član foruma

Samo tako je napisao/la:
Dečak je napisao/la:
Ekhart Tolle o 2012. Prevedeno na nas jezik, biser!

http://www.youtube.com/watch?v=30unfEzjeHM

Titlovanje bi bilo mnogo elegantnije rješenje, pogotovo kad se radi o nekome poput Tollea. Imaš li original?

Slažem se s tobom. Ja nisam preveo taj video, to je uradio neko koga ne poznajem. Samo sam prosledio link.

Što se tiče originala, trebalo bi da je ovde negde:

http://www.eckharttolletv.com/

Eto tako. :glasses7:

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 2:19 am 
Član foruma

Mama Huanita:

Citat:
...nego, smatrate li da mi, kao što žena veli, sa ovih područja gdje većina ljudi želi da susjedu krepa krava, možemo postići napredak za sve podizanjem svijesti? Ne želim se uhvatiti toga što je rekla, jer imam svoje mišljenje o proročanstvima, nego, vidite li oko sebe, svatko u svojoj zemlji koja je svaka specifična na svoj način, u vezi ograničenja, dogme i ispiranja mozga, (ali opet, sve je to isto), napredak kod bližnjih ?

Mislim da je ovo vrlo važno pitanje. Ono što ja primećujem je paradoksalna reakcija većine ljudskih bića na talas energije koji već više godina deluje iz centra galaksije. Kako silina i frekvencija tog talasa raste, svest većine ljudi opada! Postoji neka jaka sila koja se opire talasu buđenja i to čini sa takvom snagom da ljude spušta čak ispod onog nivoa svesnosti na kome su bili pre nego je taj talas pristigao na planetu i počeo svoje delovanje. Ta protivna sila nije ljudskog porekla.

Međutim, frekvencija i snaga kosmičkog talasa postepeno raste i silama otpora je sve teže da blokiraju njegovo dejstvo. Kada snaga talasa dostigne kritični nivo tj. razinu, sile otpora će se raspasti kao kula od karata. Taj trenutak sloma je ono što će se u stvari dogoditi 2012. god. ili tu negde oko te godine. Kad više ne bude bilo snage otpora, svi ljudi će biti potpuno zahvaćeni talasom buđenja, naglim i trenutnim skokom svesnosti. Oni koji ne budu spremni, a to je čini mi se većina, umreće od šoka.

To je kao kada gnjurac koji je bio na velikoj dubini naglo izroni na površinu pa mu eksplodiraju pluća, oči, krvni sudovi... To je poznato kao efekat dekompresije. Zato moraju postepeno i u etapama da izranjaju, da se privikavaju na promenu pritiska, kao bi sačuvali život. Taj efekat ili zakon važi i za energiju svesnosti. Nagli skok ubija.

Živeli.

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 11:09 am 
Član foruma

Citat:
To je kao kada gnjurac koji je bio na velikoj dubini naglo izroni na površinu pa mu eksplodiraju pluća, oči, krvni sudovi... To je poznato kao efekat dekompresije. Zato moraju postepeno i u etapama da izranjaju, da se privikavaju na promenu pritiska, kao bi sačuvali život. Taj efekat ili zakon važi i za energiju svesnosti. Nagli skok ubija.

tu bi se mogla dodat još jedna analogija s ronjenjem.
poznato je da ako se ide na dah, tj.uzme zrak u pluća i drži, možeš ići na dubinu koju god hoćeš. izroniš bez zaustavljanja.
ako roniš s bocama onda treba radit dekompresiju s postupnim izanjanjem.
prevedeno, ako sagledavaš svijet svojim snagama nisi ugrožen, ako ideš drogom ili nekim pomoćnim sredstvima, na tankom si ledu.

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 12:34 pm 
Član foruma

Niti ima vala ,niti ima čovječanstva.

Ima samo tebe,i tvog preogromnog izmotavanja od suočenja sa sobom.

Kad ti jesi,eto ti vala/talasa,

a kad nisi ,kao što nisi,onda uvijek nešto čekaš.

Ili si OVDJE i SADA ili NIGDJE i NIKADA.

ko drukčije kaže -kleveće i laže.....drugi drug!

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 12:57 pm 
Član foruma

kud je otišla ova tema... promovira se droga i pričaju gluposti... ](*,)

možda je vrijeme da se tema zaključa na jednu godinu?

:love12:

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 1:07 pm 
Član foruma

nogard, nisi pažljivo pročitao što sam napisao.
napisao sam da ronjenje ( promjena svijesti ) može biti posljedica čovjekova osobnog duha ,snage i spremnosti za to.
kao kontra opciju sam napisao da se kod izazivanja promjene svijesti pomoću pomagala kao npr. droga, krije puno veće opasnosti, iako izgleda kao prečica.
dakle baš suprotno od onog što ti zaključuješ.
a s druge strane bilo je na ovom forumu toliko napisa pa i navijanja za upotrebu droge, pa nisam primjetio neki tvoj post protiv toga, iako to možda nisi pratio pa onda ok.
treba malo promislit prije napada ne nekog, ponovo pročitat.

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 1:44 pm 
Član foruma

MonteChristo je napisao/la:
nogard, nisi pažljivo pročitao što sam napisao.

jesam, tvoj post je korektan. shvatit će oni na koje se odnosi. makar nije niti njima bilo upućeno nego moderatorima...

Citat:
a s druge strane bilo je na ovom forumu toliko napisa pa i navijanja za upotrebu droge, pa nisam primjetio neki tvoj post protiv toga

do sada sam se suzdržavao. ne želim dalje ići off topic.

:love12:

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 1:48 pm 
Nitko od nas nista nezna. S toga rec da je nesto lose ili dobro, apsurdno je. Biljke se koriste u smislu opijata od kad postoji covjecanstvo i sad ces ti doci i reci kako je lose jer zasto? Svijet ti je rekao da je marica losa? Da su gljive lose? Za koku i ostalo to se slazem, to nije prirodno no ovo sto je prirodno kako to moze biti lose kad se eoinma vec koristi?

I kako je rekao nogard, ova tema je otisla u onu stvar. No i bas se nema nakon 68 stranica i sta rec o 2012 vise. Anayway nebitno

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 1:56 pm 
Član foruma

svaka tema mora malo otić sa strane, jer to daje i širinu izraza. bitno je da je vezano uz okosnicu, a ovo je vezano.
onda bi bila dovoljna i anketa: da li će se dogodit, ili se već događa dolazak vala. odgovoriti sa da ili ne, i ako je da zašto da ako ne, zašto ne.
promjena svijesti je vezana uz temu.
vidiš, ja sam napisao pomagalo i onda naveo droga kao primjer. to nije bio bunt protiv marice, niti je to uopće bitno.
bit mog posta je da tko očekuje/priželjkuje promjenu bilo koje vrste, a naročito dolazak vala, mora biti spreman i imati snage da je doživi. u ovom slučaju "preživi".

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:21 pm 
Član foruma

MonteChristo je napisao/la:
Citat:

tu bi se mogla dodat još jedna analogija s ronjenjem.
poznato je da ako se ide na dah, tj.uzme zrak u pluća i drži, možeš ići na dubinu koju god hoćeš. izroniš bez zaustavljanja.
ako roniš s bocama onda treba radit dekompresiju s postupnim izanjanjem.
prevedeno, ako sagledavaš svijet svojim snagama nisi ugrožen, ako ideš drogom ili nekim pomoćnim sredstvima, na tankom si ledu.

Ovo je pogled sa površine mora. Ili plaže. Stvar je u tome da smo mi davno izgubili taj početni udah pre zaranjanja, i on više ne deluje, ali sećanja na tu izgubljenu snagu izrabljuju i zloupotrebljavaju DREVNI. Zato i stiže kosmički talas "vazduha" , kao neki gnjurac koji ti u mračnim dubinama ponudi svoju "disaljku" dok postepeno ne isplivaš. Avaj, neki ne žele prihvatiti tu pomoć, jer dišu "na škrge". A te "škrge" su silovanje ljudske prirode, jer naša priroda nije u skladu sa načinom koji nas uslovljava da živimo u dubokim i niskim frekvencijama "ONOGA ŠTO JESTE, SADA I OVDE".

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:32 pm 
Član foruma

kokoraos je napisao/la:
Niti ima vala ,niti ima čovječanstva.

Ima samo tebe,i tvog preogromnog izmotavanja od suočenja sa sobom.

Kad ti jesi,eto ti vala/talasa,

a kad nisi ,kao što nisi,onda uvijek nešto čekaš.

Ili si OVDJE i SADA ili NIGDJE i NIKADA.

ko drukčije kaže -kleveće i laže.....drugi drug!

A kad Nisi kao što nisi, ipak JESI jer da Nisi onda ne bi ni pisao o svojoj, pretpostavljam tibetanskoj, dezintegraciji na ovom forumu. Onaj koji NIJE ne pojavljuje se ovde gde JESMO.
Po tebi, JA je jedino što jeste. Individualizam napuhan do krajnjih granica. Ali kada ti se tvoji bližnji budu popeli na glavu i slomili je, onda verujem da ćeš PRIMETITI da si deo organizma a ne izdvojena ćelija.

Živ bio.

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:40 pm 
Član foruma

Bit ovog foruma je sloboda izrazavanja, odn. mogucnost svakog da iznese svoje misljenje o necemu(ukoliko ne vrijedja ostale) koliko god ono bilo u suprotnosti sa drugima.

E sad ovdje vidim da su neki ljudi uvjereni da ce se desiti ta spasonosna 2012 i svako proturjecje povlaci z asobom izjave kako doticnima nisu bas sve na broju i kako nisu u pravu.

Pitanje za takve:
Zasto ste vi uvjereni da ce se ista desiti 2012?
Zasto ste uvjereni da ce to nesto sto bi se trebalo desiti biti dobro?
Zasto mislite da cete vi biti zahvaceni time?
Zasto mislite da se vi ponasate pozitivno?
Da li mislite da ste zasluzili da predjete u visi denzitet?
Sto ako je to sve jos jedna zavjera odn. sto ako su oni navukli nas na to pa imaju dosta prostora za manipulaciju pomocu toga?

Jednostavno mi neide u glavu to sto donosi taj val i nemogu se samo tako pomiriti s tim, a jos vise ocekivati nesto od njega

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:44 pm 
Član foruma

A slučajno sam primetio da ovde neki koriste METAFIZIČKI forum kako bi dokazivali ispravnost svoje slike o sebi u ogledalu koju su načinili svojim umom u nedostatku pametnijeg posla. Jalov posao...Predlažem da um načini sliku o kosmosu. Sve je bolje od definicaja samog sebe. [-X

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:47 pm 
Član foruma

Decace zasto si ti toliko siguran u to sto pricas?

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:51 pm 
Član foruma

Hrvoj je napisao/la:
Bit ovog foruma je sloboda izrazavanja, odn. mogucnost svakog da iznese svoje misljenje o necemu(ukoliko ne vrijedja ostale) koliko god ono bilo u suprotnosti sa drugima.

E sad ovdje vidim da su neki ljudi uvjereni da ce se desiti ta spasonosna 2012 i svako proturjecje povlaci z asobom izjave kako doticnima nisu bas sve na broju i kako nisu u pravu.

Pitanje za takve:
Zasto ste vi uvjereni da ce se ista desiti 2012?
Zasto ste uvjereni da ce to nesto sto bi se trebalo desiti biti dobro?
Zasto mislite da cete vi biti zahvaceni time?
Zasto mislite da se vi ponasate pozitivno?
Da li mislite da ste zasluzili da predjete u visi denzitet?
Sto ako je to sve jos jedna zavjera odn. sto ako su oni navukli nas na to pa imaju dosta prostora za manipulaciju pomocu toga?

Jednostavno mi neide u glavu to sto donosi taj val i nemogu se samo tako pomiriti s tim, a jos vise ocekivati nesto od njega

Zašto ti postavljas toliko pitanja? Pitaj svoje srce, iliti osećaj, intuiciju, 66-to čulo itd, itd...

Sve je ovo znak velikog straha.

Od čega??

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:52 pm 
Član foruma

Citat:

možda da se vratis na početak teme i procitas ispočetka? Tamo se dubioznije a u isto vrijeme jednostavnije raspravljalo o temi. Samo preporucam jer se izgubila nit u ovih 5 godina.

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 4:57 pm 
Član foruma

Hrvoj je napisao/la:
Decace zasto si ti toliko siguran u to sto pricas?

Hrvoj, a zašto si ti totalno siguran da sam ja siguran u ono što PIŠEM?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 15 gostiju.