(48056)
Evo, ispunjavam svoje obečanje.
ISTINA VEZANA ZA 21/22. 12. 2012.
I.
Kako mnogi znanstvenici a i neznanstvenici nude svoja saznanja vezana za datum iz naslova, to sam i ja odlučio da vas upoznam s nekim mojim saznanjima (do kojih sam došao nakon 21. godine istraživanja) koja mogu dati odgovor na pitanje zašto svakih 13.000 godina dolazi do većih klimatski promjena na Zemlji, a šta više i u prostoru Solarnog sistema.
Velik broj ljudi smatra da je čovjek kriv za stanje u kojem se je našla Zemlja.
Donekle i jeste, ali ne u tolikoj mjeri koliko mnogi iznose u svojim objavama.
Da se razumijemo, ja zasad nemam namjeru detaljno pisati o tome šta će se dešavati prije i poslije 2012., jer mnogi su već objavili svoje spoznaje i saznanja vezanih za tu godinu, već želim da iznesem svoju studiju koja je vezana za prelazak Sunca iz jedne strane galaktičke ravnine u drugu – što će se svakako, na svoj način, odraziti na kompletan Solarni sistem i svega koje će u tom momentu bivstvovati u tom Sistemu.
Da bi prelazak bolje shvatili pogledajte ovu sliku 1 (slobodni prikaz):
Periodični prikaz položaja kompletnog Sunčevog sistema u našoj Galaksiji
slika 1

Dakle na slici se vidi da Sunce mijenja položaj iz jedne u drugu ravninu, posmatrajući ih prema središnjoj ravnini diska Galaksije.
Svakako moram navesti da teorija tih promjena nije nova, ali moja teorija se ne slaže ni sa jednom objavljenom teorijom od svih onih koje sam mogao naći na internetu.
Tako se na primjer ne slaže ni s teorijom koja je objavljena na ''the Proiect Horizon''.
Istina, po toj teoriji Solar sistem mijenja ravnine Galaksije - što je prikazano na slici 2 (koja se nalazi u sklopu
http://www.youtube.com/watch?v=GUtPRyXgO0A)
slika 2
No, po meni, kretanje Solarnog sistema koje je prikazano na slici 2 nema logičnu podlogu da se po prikazanom odvijaju kretanja s jedne strane na drugu od središnje ravnine Galaksije, jer nema tih sila koje bi mogle djelovati na Sistem da putuje kao što je prikazano na toj slici.
Također ni ova slika 3 koja je objavljena na jednom blogu ne odgovara stvarnosti:
slika 3

Naime ne mijenjaju samo Zemlja i ostale planete u Solarnom sistemu ravnine Galaksije, već ravnine mijenja Sunce sa svojim planetama, zajedno s Kuiperovim pojasom.
No već i sami podaci koji se nalaze na crtežu pokazuju da se ovo ponuđeno od autora ne može prihvatiti kao ozbiljna teoretski moguća postavka.
Prema tome da vidimo kako se stvarno odvija prelazak.
Treba da znate da vanjska ''ljuštura'' (mnogima poznata kao Oortov oblak) ne mijenja središnju ravninu Mliječne staze, već se od prve faze stvaranja centar tog oblaka konstantno nalazi u središnjoj ravnini Galaksije.
Kako možda ima onih koji ne znaju da Solarni sistem s Kuiperovim pojasom nije kompletan Sunčev sistem, to treba da saznaju da taj kompletan Sistem tvore: Solarni sistem (dakle Sunce i pripadajuća mu nebeska tijela), Kuiperov pojas i Oortov oblak.
Prava dva sistema imaju formu diska, dok Oortov oblak ima oblik lopte.
Što se tiče Oortovog oblaka - 1950. godine je nizozemac Jan H. Oort iznio doktrinu, da oko našeg Solarnog sistema i Kuiperovog pojasa postoji sferni oblak (koji je po njemu dobio naziv Oortov oblak).
Postojanje tog oblaka je prihvatljivo.
Naročito meni koji sam postavio jednu novu teoriju Postanka ''svijeta'' - i to od momenta ''buđenja'' Majke prirode i Stvoritelja.
Naime ti Entiteti su zaslužni da je od pratvari ili pramaterije stvorena Prva trodimenzionalna, dakle materijalna čestica (Supstancija postanka) – nakon čega je ta čestica djelovala da se stvori Osnovna materijalna čestica koja zastupa Stvoritelja (vidi sliku 7) - koja je svojim kretanjem kroz ne-prostor djelovala da se u tom ne-prostoru stvore čestice antimaterije.
Od tih čestica je stvorena Prva crna rupa, a zatim druga – da bi od strane tih crnih rupa bila konstruktivno formirana Prva galaksija – i konačno, da bi u centru te galaksije bio formiran Prvi zvjezdani sistem - nakon čega su bili stvoreni uslovi da u tom sistemu dođe do Velikog praska-a – kada su stvorene čestice materije, koje su, usput, postale ''novi građevni materijal'' za crne rupe...
(Jasno, čitav ovaj proces će biti objavljen u knjizi na kojoj sada radim).
Što se tiče samog ne-prostora – taj ne-prostor ljudi nazivaju kozmos, svemir, univerzum...
Dakle po Oort-ovoj teoriji oko našeg Solarnog sistema postoji sferni oblak kometskih jezgri na udaljenosti od oko 50 000 *AJ od Sunca koji sadrži stotine milijarda potencijalnih kometa.
(Primjedba: *AJ je oznaka za astronomsku jedinicu (engl. Astronomical Unit, AU) koja je jednaka prosečnoj udaljenosti Zemlje od Sunca.
Danas prihvaćena mera za AJ je 149.597.870.691 metara (približno 150 miliona kilometara).
Dakle na slikama 4 i 5 možete vidjeti od jednog broja znanstvenika prihvaćenu ovu teoretsku pretpostavku kompletnog Sunčevog sistema.
slika 4
slika 5

No odmah vam moram reći da po mojim saznanjima to nije prava slika kompletnog Sistema.
Naime saznat ćete da se Solarni sistem ne nalazi u središtu Oortovog oblaka, kao što je to prikazano na slikama 4 i 5.
(Napomena: slika 5 je promijenjena 10. 1.
Slika koja je bila ranije postana se odnosi na pravi položaj Solarnog sistema u Oortovom oblaku.
Slika i opis te slike kasnije više) Dakle i po meni taj taj sferni ''oblak'' postoji, koji je i formiran od strane dva energetska kanala (slika 6).
Ta dva energetska kanala su u stvari veoma važna jer njihova je uloga bila da se u prostoru ''0'' (prikazanoj na slici 6) stvori Solarni sistem s Kuiperovim prstenom, a po stvaranju materijalnih vrijednosti u tom prostoru, da se u Sistemu gravitacijskim silama održava balans pri kretanju planeta i ostalih ''nebeskih'' tijela, koja se nalaze u tom sistemu i koja su vezana za taj Sistem.
To i jeste razlog da su Solarni sistem i Kuiperov prsten izgrađeni u formi diska.
slika 6
No, podatak koji je dat za udaljenost od oko 50 000 AJ od Sunca nije točan, i to iz razloga koji će biti vidljiv na slici (?) koja prikazuje moje viđenje kompletnog Sunčevog sistema.
Eto, to bi bio uvod u moju studiju, koja je vezana za kompletni Sunčev sistem, i za kretanje tog Sistema u galaksiji Mliječni put, odnosno Kumova slama.
Kažem da je taj Sistem izgrađen iz tog razloga što ni po kojoj zdravoj logici nije mogao da bude izgrađen igrom slučaja, odnosno da je nastao samoizgrađivanjem.