Sjenko je napisao/la:
Zdravo Tolteq, nisam pisao jučer na večer, zato što je bila subota, a ja još uvijek imam život izvan foruma pa ono. Dobro citirao si mi dio unutrašnjeg ognja. To je sve točno, to je don juan provjerio bla bla. To ne znači da je unutra napiano sve o izazivačima. Energija naguala nije sve što im treba. Sjeti se da ih se Don Juan bojao i zazirao od njih. Julian i Lujan su ih volili i Izazivač ih je naučio puno položaja koji su ostalim ratnicima bili nedostupni. Tko zna što je sve Izazivač naučio Carlosa nakon što je Juan otišao. Dok je Juan bio živ nije bilo spominjanja magičnih pokreta. Kad je umro preko pola Carlosovih radionica je bilo bazirano na pokretima. Don Juan je govorio da su novi vidioci odbacili tehnike i rituale svake vrste, te da takve vježbe pripadaju starim vračevima. Šta su pokreti nego repetitvno ponavljanje jednih te istih radnji. Moje osobno iskustvo s pokretima je da su mi povisili razinu energije ali su me činili agresivnim i nisam mogao spavati.
Tražiš moje iskustvo sa izazivačima, nije baš nešto spektakularno... U sanjanju sam vidio bića koja izgledaju kao ljudi/kukci kako izvode pokrete slične tensegrityu, glas mi je rekao da su to izazivači smrti i da se maknem ako mi je život mio. Nadaj se da ih nećeš sresti jer mi se sve čini da nećeš dobro završiti.
Zdravo druze Sjenko, drago mi je bas da pricamo o necem ozbiljnome, da se vise ja i moj dobrotvor Nagual, carobnjak, vidioc i majstor pokretanja skupne don Promatrac ne prcamo bezveze iz dosade. Imam i ja drustveni zivot, al ovo mi je nekako iznad svega, drustveni zivot dojde i ode a ovo mi mozda i ostane.
Izazivc smrti nije opasan, to je jedan stari vidovnjak koji je uspio tisucama godina opstati.
Don Huan je sve drzao sa rezervom, takav ratnik se i treba biti, netreba uzeti sve zdravo za gotovo i samo tako povjerovati. Pa gle, svakako mislim da se i Carlos drzao don Juanovih nacela, pa zabogu on je ucio od don Juana i sve sta ga je don Juan naucio ja mislim da mu se jako zapeklo. Sto se tice tensegritya, to nije nista drugo do obnavljanja energetskog tijela, tvojeg, mojeg, svacijeg zato ti se i energetska razina povisila. Prisutni forumas don Karlos ti je isto tako negdje objasnio da tensegretyem razbijas koru koja ti se godinama stvara na svjetlosnom jajetu.
E sad, ja osobno neznam tko je nagual yuku, ali ne mislis li mozda da je to netko tko je od letaca dobio upute pa tako prenesao svijetu da ne rade tensegrity. Ucimo don Huanovo znanje preneso nam ga je Kastaneda, cijeli zivot su dali za to znanje i sad odjedamput vjerujemo nekakvom neprovjerenom nagualu yuku. Ok, ja ne velim ta je on los ili tako nesto, al treba to sve drzati sa veeeelikim oprezom i ne uzimati zdravo za gotovo.
Heh, pokreti nisu pokretanje jednih te istih radnji, bar ne meni koliko sam shvatio.
Kad radim 1/13 seriju svaki drugacije rade pogotovo kad radim "walk in the nature" padnem u neki jebeni trans, pozitivan naravno.
Mene ne cine agresivnim, i sanjam od 3-5 opakih snova tokom noci, pomice mi se svjesnost u sanjanju, sve sam svjesniji.
Pa gdje je don Juan rekao da su novi vidioci odbacili pokrete, ako mozes
daj neki citat iz knjige da nebude rekla kazala.
Kolko sam ja cito don Juan je negdje reko da su im pokreti bili za dobro jutro ko nama ispijanje salice kave. Pa tako tokom dana tu i tamo, ali bez stvaranja navike, i tocno tolko sati, tocno ta serija pa svaki dan, vec kad im je zatrbalo kad ih je tijelo trazilo.
Pa cito si valjda magicne pokrete, cito si i susreti sa nagualom, i u jednoj i u drugoj knjizi se opisuje velika vaznost magicnih pokreta.
Ja ipak vjerujem don Juanu, Castanedi bez obzira sta oni odlucili vjerujem da je ispravno nego nekom nepoznatom nagualu Yuku koji se bazira na nicm drugom nego na njihovom znanju. Dobro znas sta su letaci i sta mogu, ko ti garantira da naguala Yuku nisu izmanipulirali i zaveli i dali mu nesto sto mu teba da ti to sve tako kaze. Kak ti znas da nagual Yuku nije sa letacima sklopio savez ?
Bez uvrede, svako samo od nas iznosi svoje misljenje, al jako mi je drago da si se ukljucio u raspravi da nisi samo aktivni promatrac kao sto si bio.