Sada je: ned maj 04, 2025 11:55 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: ned jan 03, 2010 2:06 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Zdravo Tolteq, nisam pisao jučer na večer, zato što je bila subota, a ja još uvijek imam život izvan foruma pa ono. Dobro citirao si mi dio unutrašnjeg ognja. To je sve točno, to je don juan provjerio bla bla. To ne znači da je unutra napiano sve o izazivačima. Energija naguala nije sve što im treba. Sjeti se da ih se Don Juan bojao i zazirao od njih. Julian i Lujan su ih volili i Izazivač ih je naučio puno položaja koji su ostalim ratnicima bili nedostupni. Tko zna što je sve Izazivač naučio Carlosa nakon što je Juan otišao. Dok je Juan bio živ nije bilo spominjanja magičnih pokreta. Kad je umro preko pola Carlosovih radionica je bilo bazirano na pokretima. Don Juan je govorio da su novi vidioci odbacili tehnike i rituale svake vrste, te da takve vježbe pripadaju starim vračevima. Šta su pokreti nego repetitvno ponavljanje jednih te istih radnji. Moje osobno iskustvo s pokretima je da su mi povisili razinu energije ali su me činili agresivnim i nisam mogao spavati.

Tražiš moje iskustvo sa izazivačima, nije baš nešto spektakularno... U sanjanju sam vidio bića koja izgledaju kao ljudi/kukci kako izvode pokrete slične tensegrityu, glas mi je rekao da su to izazivači smrti i da se maknem ako mi je život mio. Nadaj se da ih nećeš sresti jer mi se sve čini da nećeš dobro završiti.

Zdravo druze Sjenko, drago mi je bas da pricamo o necem ozbiljnome, da se vise ja i moj dobrotvor Nagual, carobnjak, vidioc i majstor pokretanja skupne don Promatrac ne prcamo bezveze iz dosade. Imam i ja drustveni zivot, al ovo mi je nekako iznad svega, drustveni zivot dojde i ode a ovo mi mozda i ostane. :)
Izazivc smrti nije opasan, to je jedan stari vidovnjak koji je uspio tisucama godina opstati.
Don Huan je sve drzao sa rezervom, takav ratnik se i treba biti, netreba uzeti sve zdravo za gotovo i samo tako povjerovati. Pa gle, svakako mislim da se i Carlos drzao don Juanovih nacela, pa zabogu on je ucio od don Juana i sve sta ga je don Juan naucio ja mislim da mu se jako zapeklo. Sto se tice tensegritya, to nije nista drugo do obnavljanja energetskog tijela, tvojeg, mojeg, svacijeg zato ti se i energetska razina povisila. Prisutni forumas don Karlos ti je isto tako negdje objasnio da tensegretyem razbijas koru koja ti se godinama stvara na svjetlosnom jajetu.

E sad, ja osobno neznam tko je nagual yuku, ali ne mislis li mozda da je to netko tko je od letaca dobio upute pa tako prenesao svijetu da ne rade tensegrity. Ucimo don Huanovo znanje preneso nam ga je Kastaneda, cijeli zivot su dali za to znanje i sad odjedamput vjerujemo nekakvom neprovjerenom nagualu yuku. Ok, ja ne velim ta je on los ili tako nesto, al treba to sve drzati sa veeeelikim oprezom i ne uzimati zdravo za gotovo.

Heh, pokreti nisu pokretanje jednih te istih radnji, bar ne meni koliko sam shvatio.
Kad radim 1/13 seriju svaki drugacije rade pogotovo kad radim "walk in the nature" padnem u neki jebeni trans, pozitivan naravno.
Mene ne cine agresivnim, i sanjam od 3-5 opakih snova tokom noci, pomice mi se svjesnost u sanjanju, sve sam svjesniji.
Pa gdje je don Juan rekao da su novi vidioci odbacili pokrete, ako mozes daj neki citat iz knjige da nebude rekla kazala.
Kolko sam ja cito don Juan je negdje reko da su im pokreti bili za dobro jutro ko nama ispijanje salice kave. Pa tako tokom dana tu i tamo, ali bez stvaranja navike, i tocno tolko sati, tocno ta serija pa svaki dan, vec kad im je zatrbalo kad ih je tijelo trazilo.

Pa cito si valjda magicne pokrete, cito si i susreti sa nagualom, i u jednoj i u drugoj knjizi se opisuje velika vaznost magicnih pokreta.

Ja ipak vjerujem don Juanu, Castanedi bez obzira sta oni odlucili vjerujem da je ispravno nego nekom nepoznatom nagualu Yuku koji se bazira na nicm drugom nego na njihovom znanju. Dobro znas sta su letaci i sta mogu, ko ti garantira da naguala Yuku nisu izmanipulirali i zaveli i dali mu nesto sto mu teba da ti to sve tako kaze. Kak ti znas da nagual Yuku nije sa letacima sklopio savez ?

Bez uvrede, svako samo od nas iznosi svoje misljenje, al jako mi je drago da si se ukljucio u raspravi da nisi samo aktivni promatrac kao sto si bio.

:occasion5:
:thumbup:

:-)

Vrh

PostPostano: ned jan 03, 2010 3:28 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Zdravo druze Sjenko, drago mi je bas da pricamo o necem ozbiljnome, da se vise ja i moj dobrotvor Nagual, carobnjak, vidioc i majstor pokretanja skupne don Promatrac ne prcamo bezveze iz dosade. Imam i ja drustveni zivot, al ovo mi je nekako iznad svega, drustveni zivot dojde i ode a ovo mi mozda i ostane. :)
Izazivc smrti nije opasan, to je jedan stari vidovnjak koji je uspio tisucama godina opstati.
Don Huan je sve drzao sa rezervom, takav ratnik se i treba biti, netreba uzeti sve zdravo za gotovo i samo tako povjerovati. Pa gle, svakako mislim da se i Carlos drzao don Juanovih nacela, pa zabogu on je ucio od don Juana i sve sta ga je don Juan naucio ja mislim da mu se jako zapeklo. Sto se tice tensegritya, to nije nista drugo do obnavljanja energetskog tijela, tvojeg, mojeg, svacijeg zato ti se i energetska razina povisila. Prisutni forumas don Karlos ti je isto tako negdje objasnio da tensegretyem razbijas koru koja ti se godinama stvara na svjetlosnom jajetu.

E sad, ja osobno neznam tko je nagual yuku, ali ne mislis li mozda da je to netko tko je od letaca dobio upute pa tako prenesao svijetu da ne rade tensegrity. Ucimo don Huanovo znanje preneso nam ga je Kastaneda, cijeli zivot su dali za to znanje i sad odjedamput vjerujemo nekakvom neprovjerenom nagualu yuku. Ok, ja ne velim ta je on los ili tako nesto, al treba to sve drzati sa veeeelikim oprezom i ne uzimati zdravo za gotovo.

Heh, pokreti nisu pokretanje jednih te istih radnji, bar ne meni koliko sam shvatio.
Kad radim 1/13 seriju svaki drugacije rade pogotovo kad radim "walk in the nature" padnem u neki jebeni trans, pozitivan naravno.
Mene ne cine agresivnim, i sanjam od 3-5 opakih snova tokom noci, pomice mi se svjesnost u sanjanju, sve sam svjesniji.
Pa gdje je don Juan rekao da su novi vidioci odbacili pokrete, ako mozes daj neki citat iz knjige da nebude rekla kazala.
Kolko sam ja cito don Juan je negdje reko da su im pokreti bili za dobro jutro ko nama ispijanje salice kave. Pa tako tokom dana tu i tamo, ali bez stvaranja navike, i tocno tolko sati, tocno ta serija pa svaki dan, vec kad im je zatrbalo kad ih je tijelo trazilo.

Pa cito si valjda magicne pokrete, cito si i susreti sa nagualom, i u jednoj i u drugoj knjizi se opisuje velika vaznost magicnih pokreta.

Ja ipak vjerujem don Juanu, Castanedi bez obzira sta oni odlucili vjerujem da je ispravno nego nekom nepoznatom nagualu Yuku koji se bazira na nicm drugom nego na njihovom znanju. Dobro znas sta su letaci i sta mogu, ko ti garantira da naguala Yuku nisu izmanipulirali i zaveli i dali mu nesto sto mu teba da ti to sve tako kaze. Kak ti znas da nagual Yuku nije sa letacima sklopio savez ?

Bez uvrede, svako samo od nas iznosi svoje misljenje, al jako mi je drago da si se ukljucio u raspravi da nisi samo aktivni promatrac kao sto si bio.

:occasion5:

Čitao sam sve, samo mi se čini da je Carlos odabrao drugačiji put nakon što je Don Juan otišao. Ne zna se tko je Dreamways ali isto tako se ne zna tko su svi ostali ljudi koji pišu po svim ostalim forumima na ovom svijetu osim ako sami ne otkriju tko su :) Ne vjerujem ja njemu jer je to on, nego zato što intuitivno osjećam da je u pravu oko nekih stvari, dok mi se Carlosovi pokreti nisu nikad sviđali. Oko Izazivača Smti si u krivu, postoji ih više i imaju znanja koja mi ne možemo zamisliti. Opasni su, moćni, bešćutni i pragmatični, totallna suprotnost današnjem čovjeku. O njima se ne zna puno zato što oni to ne žele. Ako ćeš išta imati s njima oni će doći tebi.

Imaš pravo, ratnik treba sve uzeti sa rezervom, pa isto tako treba uzeti i samo učjenje don Juana, način na koji ga je Carlos nastavio, magične pokrete i Dreamwaysov forum.
:rofl

Jednostavno imam osjećaj da su pokreti nešto kao instant boost i da nisu prirodni. Oni oslobađaju energiju skorenu u rubovima en. ljuske, stvaraju namjeru za sanjanje, povećavaju osobnu moć, pa čak i ometaju rad strane instalacije, ali jednostavno nešto ne valja kod njih, pa uzmite ih sa rezervom.

Što se veze Dreamwaysa i Letača tiče, da izmanipuliran je, ali svi smo i Carlos i Juan su bili, svaki čovjek dok živi u ovom svijetu je pod njihovom utjecajem. Ne znam za šta su letači sve sposobni, nitko to ne zna, sumnjam da je njima stalo do sklapanja pakta sa bilo kim od nas, nit im je to potrebnoi. To su učinili jednom i sumnjam da moraju opet dok mi taj pakt poštujemo. Mi smo od tada za njih stoka, bi ti sklopio pakt sa kravom :rofl

Vrh

PostPostano: ned jan 03, 2010 4:11 pm 
Član foruma

Mislim da pokreti koje sam pronadjes u sanjanju nisu losi. Al mozda se i varam, za sada ne cine nista lose.

Vrh

PostPostano: ned jan 03, 2010 5:06 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Čitao sam sve, samo mi se čini da je Carlos odabrao drugačiji put nakon što je Don Juan otišao.

Jednostavno imam osjećaj da su pokreti nešto kao instant boost i da nisu prirodni. Oni oslobađaju energiju skorenu u rubovima en. ljuske, stvaraju namjeru za sanjanje, povećavaju osobnu moć, pa čak i ometaju rad strane instalacije, ali jednostavno nešto ne valja kod njih, pa uzmite ih sa rezervom.

U knjigi pise da je samo jedan izazivac smrti, od kud ti to da ih ima vise, sa istoga foruma ili ?

Kakav je to Karlos drugaciji put odabrao, ja vidim da se on istoga drzi kaj mu je don Juan objasnjavo... na koji nacin drugaciji put ?

Gle, stvar je jednostavna, prosta ko pasulj, mislim da su pokreti ispravna stvar osjecam to kad ih radim pa i posljije te radje, ja cu ostati pri pokretima a ti nemoj.. :rofl

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 4:44 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Ako ćeš išta imati s njima oni će doći tebi.

Eh vidis, sad sam se sjetio jednog dogadjaja prije cca. godine i pol a isti sam opisao negdje na nekom forumu, mozda bas i na ovom al da ne trazim pokusat cu ponovo opisat.

Tako jednog ljepog dana odem ja iz stana, :rofl ( koja rima ), bio sam cijeli dan negdje, vracajuci se navecer doma, sparkam auto i sa parkiralista vidim svjetlo u stanu.
Hm, nemoguce da sam ga ostavio, al nema veze rekoh, valjda je ostalo goriti.
Odkljucam vrata, kad, ti vrapca, na podu vidim onako neke vlazne tragove, hm, dojdem u kuhinju, kad, ti vrapca, knjiga koja je stajala na 2 metra visokoj polici, samo jedna, i nema sanse da opadne sama od sebe, jedino da je nekako skocila, na pod, na plocice, kad, ti vrapca, kako je bila na podu iz nje ispale novcanice "meksicki pezosi" koje sam dobio od jednog pomorca, onako.
Hm, ja sav u cudu, cudim se toj knjizi i tom padu, kad, ti vrapca, vidim na frizideru obrise tragova, istih mokrih tragova na djelovima di je frizider bio prasnjav. Kisa vani nije padala pa neznam od kud bi mogla biti ta vlaga.
Kljuc niko nema, provalnici nisu, jer bi nesto uzeli... hm.

Kad sam to stavio na jedan, neki, forum, neko mi je rekao da imam "stanara".
Mada sam bio sav u cudnom cudu,..

Medjutim od onda vise nisam imao nista takvo, slicno.

:shock:

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 11:42 am 
Član foruma

Pa ovako. Sam Don Juan je rekao da postoje više vračeva koji su živi. Sjeti se onog događaja kad su Juan i Genaro poveli Carlosa da sretne one vračeve koji su zakopani u Zemlji. Oni su isto izazivači smrti i treba im energija da bi zatvorili svoju pukotinu. Samo su to napravili drugačije od onog koji je surađivao sa Juanovom lozom. Ja sam ti rekao odakle mi, sreo sam ih u sanjanju kao grupu, čuo sam šta nam je glas u sanjanju rekao (u tom snu nisam bio sam). Kasnije sam na onom forumu našao opis isti onakav kakav sam ja vidio i potvrdu da su to oni. Dreamways opisuje i druge "vrste" izazivača kakve ja nisam sreo.

Što se Carlosa tiče on je besprijekorno obavio zadatak koji mu je Juan (Duh preko njega) namjenio. Taj zadatak je bio da raširi znanje po cijelom svijetu. Kad je to učinio mogao je sam izabrat kako će i šta će dalje kao i svi Naguali prije njega. Nije prvi put da je Nagual odabrao drugačiji put. Svatko ima svoj put srca. Nakon toga više i nije mogao slijediti Juanovo način jer je bio trozubi nagual. Nije mogao povesti svoju grupu u slobodu i na kraju je nestao (službena verzija rak jetre :D) i ostavio ih na cjedilu. Ono što je napravio je to da je previše ljudi uzeo pod svoje okrilje ponajviše putem cleargreena i tensengrity seminara, a nije ih mogao provesti do slobode te ih na kraju ostavio da se sami snalaze . Imam osjećaj da bi se Carlosa moglo naći među izazivačima smrti u drugoj pažnji... Ako ništa ovo je moje mišljenje.

Što se tiče tvog događaja Tolteq, nemam pojma šta ti je bilo u stanu :-k

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 12:58 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Pa ovako. Sam Don Juan je rekao da postoje više vračeva koji su živi. Sjeti se onog događaja kad su Juan i Genaro poveli Carlosa da sretne one vračeve koji su zakopani u Zemlji. Oni su isto izazivači smrti i treba im energija da bi zatvorili svoju pukotinu. Samo su to napravili drugačije od onog koji je surađivao sa Juanovom lozom. Ja sam ti rekao odakle mi, sreo sam ih u sanjanju kao grupu, čuo sam šta nam je glas u sanjanju rekao (u tom snu nisam bio sam). Kasnije sam na onom forumu našao opis isti onakav kakav sam ja vidio i potvrdu da su to oni. Dreamways opisuje i druge "vrste" izazivača kakve ja nisam sreo.

Što se Carlosa tiče on je besprijekorno obavio zadatak koji mu je Juan (Duh preko njega) namjenio. Taj zadatak je bio da raširi znanje po cijelom svijetu. Kad je to učinio mogao je sam izabrat kako će i šta će dalje kao i svi Naguali prije njega. Nije prvi put da je Nagual odabrao drugačiji put. Svatko ima svoj put srca. Nakon toga više i nije mogao slijediti Juanovo način jer je bio trozubi nagual. Nije mogao povesti svoju grupu u slobodu i na kraju je nestao (službena verzija rak jetre :D) i ostavio ih na cjedilu. Ono što je napravio je to da je previše ljudi uzeo pod svoje okrilje ponajviše putem cleargreena i tensengrity seminara, a nije ih mogao provesti do slobode te ih na kraju ostavio da se sami snalaze . Imam osjećaj da bi se Carlosa moglo naći među izazivačima smrti u drugoj pažnji... Ako ništa ovo je moje mišljenje.

Što se tiče tvog događaja Tolteq, nemam pojma šta ti je bilo u stanu :-k

Hm, zanimljivo pricas al gle, postoji jedno cijelo poglavlje u knjigi posveceno "izazivacu smrti" sve je ljepo opisano. Ovi koji su bili zakopani nisu izazivaci smrti, jer samo izazivac smrti je znao dopelat skupnu tocku do tog polozaja da je opstao. Ovi stari vracevi koji su tamo bili zakopani su bili zarobljeni sami u sebi na neki nacin, oni nisu bili takvi kao izazivac smrti.

Ja svasta srecem u snovima, indijance u grupama, vidim im lica, nesto mi pokusavaju govoriti, sve je kristalno cisto ko i na javi cak i bolje ali nemogu razaznat sto. Gledaju me u oci, vidim im nekakvu dubinu u ocima, za sad jos nista lose nisam stekao o njima.

Ja ne zelim konstatirati nista, jednostavno glas u ljevom uhu mi govori da je tensegrity ispravna stvar. Do sad sam radio samo 1/13 seriju ove godine cu ici dalje.

Eh da, danas sam se bas necega sjetio, u zadnjih godinu dana imam opake snove, svaku noc promjeni mi se po dva tri pa nekad i pet sasvin realnih snova kao da sam ovdje.
Primjecujem da mi i mic po mic dolazi svjesnost i da ce mi se ove godine dogoditi taj preokret kad ce mi biti svejedno jer sam u snu ili na javi.
Pa mi je sinulo da su mi se ti snovi poceli radjati od kad sam poceo pokrete jer pokrete sam i poceo raditi prije godinu dana.

Ja vidim da bi se nas dva trebali sresti na nekoj pivi :occasion5: pa popricati o svemu, al samo ako svecano obecas da me neces tuci. Jer ako si gledo "kara te kid", dobro znas da mi starci mozemo sa hvataljkama za rizu muvu ufatit. Jer ako me napadnes, bojim se da cu ti tim istim hvataljkama ( uvjek ih nosim ) morati smole iz nosa cupati, a to opako boli.
Imam crni pojas 3 dan u cupanju smola iz nosa, hvataljkama za rizu, naravno.

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 2:43 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:

Hm, zanimljivo pricas al gle, postoji jedno cijelo poglavlje u knjigi posveceno "izazivacu smrti" sve je ljepo opisano. Ovi koji su bili zakopani nisu izazivaci smrti, jer samo izazivac smrti je znao dopelat skupnu tocku do tog polozaja da je opstao. Ovi stari vracevi koji su tamo bili zakopani su bili zarobljeni sami u sebi na neki nacin, oni nisu bili takvi kao izazivac smrti.

Ja svasta srecem u snovima, indijance u grupama, vidim im lica, nesto mi pokusavaju govoriti, sve je kristalno cisto ko i na javi cak i bolje ali nemogu razaznat sto. Gledaju me u oci, vidim im nekakvu dubinu u ocima, za sad jos nista lose nisam stekao o njima.

Ja ne zelim konstatirati nista, jednostavno glas u ljevom uhu mi govori da je tensegrity ispravna stvar. Do sad sam radio samo 1/13 seriju ove godine cu ici dalje.

Eh da, danas sam se bas necega sjetio, u zadnjih godinu dana imam opake snove, svaku noc promjeni mi se po dva tri pa nekad i pet sasvin realnih snova kao da sam ovdje.
Primjecujem da mi i mic po mic dolazi svjesnost i da ce mi se ove godine dogoditi taj preokret kad ce mi biti svejedno jer sam u snu ili na javi.
Pa mi je sinulo da su mi se ti snovi poceli radjati od kad sam poceo pokrete jer pokrete sam i poceo raditi prije godinu dana.

Ja vidim da bi se nas dva trebali sresti na nekoj pivi :occasion5: pa popricati o svemu, al samo ako svecano obecas da me neces tuci. Jer ako si gledo "kara te kid", dobro znas da mi starci mozemo sa hvataljkama za rizu muvu ufatit. Jer ako me napadnes, bojim se da cu ti tim istim hvataljkama ( uvjek ih nosim ) morati smole iz nosa cupati, a to opako boli.
Imam crni pojas 3 dan u cupanju smola iz nosa, hvataljkama za rizu, naravno.

Eto Totlti sad si me zbunio i otvorio sam unutrašnju vatru, 15 poglavlje "Izazivači smrti" gdje je opisan susret Carlosa, Juana i Genara sa drevnim vidiocima koji su zakopani u zemlju. Tu Juan kaže da su drevni vidioci otkrili različite načine da bi promjenili oblik svoje pukotine i izdržali nalete kotrljajuće sile. Svi oni su izazivači smrti samo što su koristili različite da prežive. Ovi su recimo iskopirali oblik saveznika, tj. namjestili svoju točku u takav položaj koji im je omogućio takvo postojanje. Izazivač smrti koji je surađivao sa Nagualima Juanove loze je samo koristio drugačiji položaj. Caka je u tome što su oni stalno morali održavati taj položaj spojne točke, tj. on im je morao postati osnovni položaj točke, kao što je nama ovaj svijet. Da bi održali taj položaj treba im energija, kao i za svaki drugi. Zato je onaj Juanov izazivač smrti razmjenjivao energiju sa Nagualima, dok su ovi zakopani u Zemlji napadi prolaznike i krali energiju. Ono što ja mislim da pokreti rade je da šalju praktičarevu energiju izazivačima smrti koji su napravili pokrete, tako oni održavaju svoj položaj i zatvaraju pukotinu, a u isto vrijeme mjenjaju praktičarev osnovan položaj u isti onaj koji sami izazivači koriste.

Kažeš da uz pomoć pokreta si uspio postati svjestan sebe u sanjanju. To ima logike jer da bi uopće mogao doći do izazivača smrti i postati im dostupan za regrutaciju, moraš moći svjesno sanjati i imati isti položaj točke kao oni da bi ih uopće mogao percipirati, a kasnije i komunicirati s njima.

Ja ne vježbam pokrete, a također kako vrijeme prolazi, kako radim na sebi, na svojoj svijesti, tako počinjem svjesno sanjati. Pokreti nisu neophodni, olakšavaju stvari, čine i se kao prečac koji jednostavno nije ispravan.

Što se pive tiče, rado bi te upozno, kad budeš u ZG javi se, pa bi mogli sva trojica otić na pivu :) Neću te napadat, ja sam dobro dijete, a i strah me za moju nosnu smolu :rofl

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 3:39 pm 
Početnik

Imam pitanje.
Da se razumemo, nisam odmakao skoro uopste u sanjanju. Osim pokreta koje sam radio samo mesec dana ni njih nisam radio redovno. Ovde u ovom postu i u jos nekima sam procitao razna iskustva vezana za sanjanje i u svima se spominje menjanje snova, ucestalost snova, itd. Neki kazu da su jos uvek kod skakanja iz sna u san ili kod uspostavljanja kontrole nad snovima. Sve ovo mi je jasno jer sam citao i u CC knjigama o toj proceduri. Ovo je bio kratak uvod za moje pitanje.
PITANJE:
Detalj prvog iskustva (tada nisam procitao UMECE SNEVANJA) - legao sam da spavam i zasmetalo mi je sustanje sa radija (kao kad nema stanice). Onda sam ukapirao da radio nisam ni palio i otvorio oci bez pomeranja tela. Sustanje se pretvorilo u vristanje kao iz nekog horor filma. Nisam mogao da maknem telo, video sam sve ispred sebe i OSETIO STRAH kakav nisam ni blizu u zivotu. Video sam i svog brata kako spava na krevetu pored sasvim normalno. E sad, telo je samo proradilo posle jezivog naprezanja da se mrdnem. Nesto je setalo od donjeg dela kicme prema glavi i to me prepalo opasno. Kada sam se "probudio" samo mi je sve postalo normalno. Zvukovi i setanje su nestali ali TOK MISLI JE OSTAO SASVIM U KONTINUITEU + ono sto sam video nije se nista promenilo, kao da su oci bile sasvim budne sve vreme? Isto sam video i razmisljao samo sto je telo proradilo.
Zasto nisam imao san bilo kakav? Menjanje snova, trazenje ruku, bilo sta?
Detalj drugog iskustva, tada sam procitao UMECE SANJANJA. Isto sam lezao na stomaku, u trenutku sam osetio da se ceo krevet trese? Pomislio sam da je zemljotres pa sam otvorio oci. Video sam bratov krevet koji sam dodirivao laktom i ukapirao da se njegov krevet ne trese? E tad sam se usrao od straha u trenutku. Pogledao sam svoj dlan i pokusao da pomerim mali prst. Nema sanse. Onda je usledio onaj zivotinjski strah i prisustvo necega sto je islo od donjeg dela kicme opet ka glavi (ne znam zasto ali meni je licilo na veliku macku po razmisljanju). Opet sam se probudio uz odluku da se probudim a ne okrenem. Nekako sam se setio da se usmerim na tacku u sred stomaka i probudio se. Ono sto sam gledao u svojoj sobi i ono o cemu sam razmisljao nije se prekinulo - samo sam imao osecaj kao da mi telo izranja iz vode ali sve sa glavom i ocima je normalno radilo (osim sto sam sada svoju siluetu video i sa plafona u krevetu- ne telo vec samo obris kao da gledam u svoju senku kako lezi?) i suzene perspektive (kao da imam ram od maglice oko rupe kroz koju sam gledao ocima iz tela na krevetu?)
Treci put sam na poslu u dremezu samo prepoznao osecaj da je nesto tu u sobi....kao kicmom da sam osetio? Posto je to jedinstveno osecanje nisam imao sumnju sta je u pitanju...strah i prisustvo.
Jedino iskustvo koje se razlikuje je kada sam poceo da sanjam nesto sto mi se nije svidelo jer nisam jos zaspao samo sam prepoznao taj strah u kicmi otvorio sam oci i pokusao da pomerim mali prst. Ok sve je radilo pa sam zatvorio oci - onda se samo nastavio san pa sam otvorio oci, pa sam bio u sobi i tako sam se igrao nekoliko puta "tamo-vamo" dok nisam zaspao....strah je bio tu samo u blazoj formi a ja sam imao neku sigurnost jer sam stalno otvarao oci da vidim da je soba tu i pomerao prste da potvrdim da imam kontrolu i da li radi telo.
Moje pitanje je zasto nikada kada mi se to desilo nisam zaspao?!? Svaki put sam bio budan i gledao svojim ocima svoju sobu osim sto nisam mogao da se pomeram. Misli i vidokrug (oci su mi otvorene sve vreme) nisu se menjali osim sto telo proradi?!? Sta je to sto mi se sunja po ledjima i na sta toliko panicim onako zivotnjskim strahom iz kicme? Zasto nemam snove i da ih pokusam menjati pa da uspostavim neku kontrolu nad snovima pa tek onda da mi nesto dolazi? Gde gresim?
Inace kada sam se bavio intenzivno borilackim vestinama se to desavalo, kada pokusavam da se usmerim na sredisnju tacku jer mi je to trebalo za treninge- tada se desavalo da onako usput razmisljam o kastanedinim knjigama pred spavanje...
Uvek kada sam na stomaku sa nadlanicama pored glave.
Da li vam nije problem da mi ukazete na greske i posavetujete kako da se postavim i ako moze neko da mi razjasni malo sta se desilo tada ako ima predstavu?
Zasto imam posetioca a da nisam zaspao - zasto se uvek nesto trese - zasto nikad nista ne vidim osim onoga sto treba da jeste u sobi a uplasim se kao lud?
HVALA unapred.

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 3:48 pm 
Moderator

Teraj to đubre koje te plaši od sebe!
Pokaži da si muško i oteraj ga u tri p. m., onako jako odlučno.
Uhvati ga sa čime god znaš, sa voljom... drži ga dok ne izgubi snagu.
To đubre ti neda dalje, vjerovatno ti je čuvar da ne spoznaš nešto dalje.

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 3:52 pm 
Moderator

Iskopiraj namjeru iz prošlog posta i tako se postavi. :twisted:

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 5:12 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Teraj to đubre koje te plaši od sebe!
Pokaži da si muško i oteraj ga u tri p. m., onako jako odlučno.
Uhvati ga sa čime god znaš, sa voljom... drži ga dok ne izgubi snagu.
To đubre ti neda dalje, vjerovatno ti je čuvar da ne spoznaš nešto dalje.

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

Niko ga ne plasi, to je on, njegov drugi ja... energetsko tijelo...

Promatrac, popravil si mi dan, boli me trbuh od smjeha,... :rofl :rofl :rofl :rofl

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 5:13 pm 
Moderator

To nije za tebe, ti radi svoje.

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 6:04 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Eto Totlti sad si me zbunio i otvorio sam unutrašnju vatru, 15 poglavlje "Izazivači smrti" gdje je opisan susret Carlosa, Juana i Genara sa drevnim vidiocima koji su zakopani u zemlju. Tu Juan kaže da su drevni vidioci otkrili različite načine da bi promjenili oblik svoje pukotine i izdržali nalete kotrljajuće sile. Svi oni su izazivači smrti samo što su koristili različite da prežive. Ovi su recimo iskopirali oblik saveznika, tj. namjestili svoju točku u takav položaj koji im je omogućio takvo postojanje. Izazivač smrti koji je surađivao sa Nagualima Juanove loze je samo koristio drugačiji položaj. Caka je u tome što su oni stalno morali održavati taj položaj spojne točke, tj. on im je morao postati osnovni položaj točke, kao što je nama ovaj svijet. Da bi održali taj položaj treba im energija, kao i za svaki drugi. Zato je onaj Juanov izazivač smrti razmjenjivao energiju sa Nagualima, dok su ovi zakopani u Zemlji napadi prolaznike i krali energiju. Ono što ja mislim da pokreti rade je da šalju praktičarevu energiju izazivačima smrti koji su napravili pokrete, tako oni održavaju svoj položaj i zatvaraju pukotinu, a u isto vrijeme mjenjaju praktičarev osnovan položaj u isti onaj koji sami izazivači koriste.

Kažeš da uz pomoć pokreta si uspio postati svjestan sebe u sanjanju. To ima logike jer da bi uopće mogao doći do izazivača smrti i postati im dostupan za regrutaciju, moraš moći svjesno sanjati i imati isti položaj točke kao oni da bi ih uopće mogao percipirati, a kasnije i komunicirati s njima.

Ja ne vježbam pokrete, a također kako vrijeme prolazi, kako radim na sebi, na svojoj svijesti, tako počinjem svjesno sanjati. Pokreti nisu neophodni, olakšavaju stvari, čine i se kao prečac koji jednostavno nije ispravan.

Što se pive tiče, rado bi te upozno, kad budeš u ZG javi se, pa bi mogli sva trojica otić na pivu :) Neću te napadat, ja sam dobro dijete, a i strah me za moju nosnu smolu :rofl

Hm, neznam bas nesto mi ne stima u tvojoj prici jer gle, cijela jedna knjiga je napisana da bi se postalo svjestan u snovima, znas i sam, UMJETNOST SANJANJA, po tome po tvojoj prici nas don Huan i tjera tamo de izazivaci smrti zive.
Velis i sam da je Kastaneda poslije krenuo nekim svojim putom, ajmo reci da je to i istina, ali kako znas kojim putom je krenuo nagual.yuku.dreamways,....
U prvu si ima ih vise, ali ovaj jedan je bio drugaciji od onih tmurnih:

»Postoji još jedan izazivač smrti«, rekao je odsečno, »koji uopšte ne liči na onu četvoricu koje si video, i gotovo se ne razlikuje od običnih ljudi sa ulice. On je ostvario ovajjedinstven podvig tako što je bio sposo­ban da svoj otvor po želji otvara i zatvara.«

»Stari vidovnjak koga je nagual Sebastijan otkrio 1723. godine je taj izazivač smrti«, nastavio je. »Taj dan mi smatramo za početak naše loze, novi početak. Taj izazivač smrti, koji je na zemlji već stotinama godi­na, promenio je živote svih naguala koje je upoznao, neke mnogo temeljitije nego druge. I on je sreo svakog pojedinog naguala naše loze od tog dana 1723

Eh, vidis, po toj prici Kastaneda nije mogao ici svojim putom jer to je bio i njegov izazivac smrti jer i Kastaneda je bio u toj lozi, kraj te loze.

Dobro, ko zna, ljudi zastrane, tesko da cemo i ikad znati istinu, jebiga, letaci, izazivaci smrti, ovi, oni, saveznici, ne saveznici, bakraci razni..... jednom rijecju, moremo se jebati, ako te se ne docepa letac jer si besprekoran nedas mu energiju stedis, al onda stedis za izazivaca smrti, jer si fino ustedio ovu od letaca i svjetlis, tesko da ces biti neprimjetan tamo u mraku...kad te sretne u snovima,...mljac,...mljac,...mljac... :mrgreen:

Ma posto ste vi dvojica, jeftiniji su troskovi, Promatrac zna put, pa dojdite ovdje, ja cu upaliti rostilj i ostalo,.. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 6:06 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
To nije za tebe, ti radi svoje.

Bezveze plasis covjeka... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 6:10 pm 
Početnik

Cekajte ljudi - razumite da sam pocetnik u svemu ovome. Sta je taj gost na kraju, moje drugo ja koje se rasteze oko mene ili cuvar, nesto sa strane?????
Molim da mi malo razlozite svoje misljenje detaljnije tako da kad opet dodje imam sa cim uporediti i zakljuciti. Bez uvrede sto trazim i pitam - hocu da saznam.
Kako da ga zgrabim voljom? Pa ja nista i ne vidim a osecam to samo tamo gde mi je van vidokruga i dohvata- na kicmi.
Ako je opet moje energetsko telo u pitanju sta onda da radim i kako?
Zakljucite da sam glup ili bilo sta, ne smeta mi. Samo mi posvetite malo detaljnije redove slova...
HVALA!

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 6:21 pm 
Član foruma

Tohei je napisao/la:
Zasto nisam imao san bilo kakav? Menjanje snova, trazenje ruku, bilo sta?
Detalj drugog iskustva, tada sam procitao UMECE SANJANJA. Isto sam lezao na stomaku, u trenutku sam osetio da se ceo krevet trese? Pomislio sam da je zemljotres pa sam otvorio oci. Video sam bratov krevet koji sam dodirivao laktom i ukapirao da se njegov krevet ne trese? E tad sam se usrao od straha u trenutku. Pogledao sam svoj dlan i pokusao da pomerim mali prst. Nema sanse. Onda je usledio onaj zivotinjski strah i prisustvo necega sto je islo od donjeg dela kicme opet ka glavi (ne znam zasto ali meni je licilo na veliku macku po razmisljanju). Opet sam se probudio uz odluku da se probudim a ne okrenem. Nekako sam se setio da se usmerim na tacku u sred stomaka i probudio se. Ono sto sam gledao u svojoj sobi i ono o cemu sam razmisljao nije se prekinulo - samo sam imao osecaj kao da mi telo izranja iz vode ali sve sa glavom i ocima je normalno radilo (osim sto sam sada svoju siluetu video i sa plafona u krevetu- ne telo vec samo obris kao da gledam u svoju senku kako lezi?)

Izlaz tvoje svjesti iz tjela, tvoj drugi ja je izasao van.
Ta tresnjava je vibrirajuca sila, to je sila koja drzi cjeli svemir na okupu takodjer spaja tvoje energetsko i fizicko tijelo i to je normalno da se dogadja jer se razdvajaju ta dva tijela.
Nemoras se brinuti izvana se vibracija ne vidi, ti izvana i dalje mirno lezis, ti valovi i tresnja se dogadja unutra, u tvom energetskom tijelu.
Zivotinjski strah je prisutan, naravno, jer upoznajes nepoznato nesto sto nikad nisi osjetio.
To se osjeca po kicmi kad ulazis i izlazis, ja sam imo osjecaj koda mi neko naljeva svjest u tijelo koje je u tom trenu "zamrznuto" i kako svjest ulazi opet se pocinje ajmo reci "odmrzavati". To su prvi koraci kad se vidis kako lezis, kasnije mozes ici kud zelis, kretati se, van, bilo kud, samo za to treba dosta susa da bi se odrzao vani duze.

Radi samo na svojem drugom ja,..

Zadnja izmjena: tolteq; pon jan 04, 2010 6:29 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 6:25 pm 
Član foruma

Tohei je napisao/la:
Cekajte ljudi - razumite da sam pocetnik u svemu ovome. Sta je taj gost na kraju, moje drugo ja koje se rasteze oko mene ili cuvar, nesto sa strane?????

Ma pusti Promatraca, baulja bezveze,... :rofl
Netrebas nikog terati, nema nikog, to si ti, tvoja svjest, tvoje en tijelo, drugi ti...

sam se opusti i uzivaj,...

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 6:45 pm 
Moderator

Slušaj Tojteka, on ima letača za dvojnika, sve je isto, kundajini, čahuja, naguaj, tijelo, jetač....
jadi pokjete u wc da ga ne vidi žena i da mu se sabije energetsko telo od prdeža... :mrgreen:

Ima tek normalne snove gdje misli da je u stvarnosti (što je normalno za ljude) i već je šaban, čarobnjak. Doživio je jedva ITI i ništa drugo i sad misli da je to sve što se može.
U tišini je jer ima butelju na telu umjesto glave, no butelja je probušena pa mora stalno doljevati da ostane u tišini.

Jejv ON! NAMERA!

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 6:50 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Slušaj Tojteka, on ima letača za dvojnika, sve je isto, kundajini, čahuja, naguaj, tijelo, jetač....
jadi pokjete u wc da ga ne vidi žena i da mu se sabije energetsko telo od prdeža... :mrgreen:

Ima tek normalne snove gdje misli da je u stvarnosti (što je normalno za ljude) i već je šaban, čarobnjak. Doživio je jedva ITI i ništa drugo i sad misli da je to sve što se može.
U tišini je jer ima butelju na telu umjesto glave, no butelja je probušena pa mora stalno doljevati da ostane u tišini.

Jejv ON! NAMERA!

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

Pere te ovaj kojeg teras voljom, a.... joooj,.. :rofl nemrem vise, trbuh me boli,... :rofl
daj nemoj molim te, ubit ces me smjehom,....

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.