Sada je: sri maj 14, 2025 5:45 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Regresija i hipnoza
PostPostano: pon aug 31, 2009 12:09 am 
Član foruma

zanimljiv video...

Vrh

PostPostano: čet okt 08, 2009 4:47 pm 
Član foruma

Ljudi...
bavim se regresijama, regresoterapijom...mislim, rekao bih, nehipnotickom...
i drago mi je da sam, na ovom forumu, procitao dosta interesantnih stvari...
samo napred...pozdrav
:shock: :D

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 1:04 pm 
Član foruma

Za neke koji stoje iza toga da je covjekova svijest u hipnozi uspavana, i da je to neko nesvjesno stanje:

"Svjesni um nije nesvjestan tijekom hipnoze. Da jest, klijent ne bi mogao razumljivo razgovarati s hipnotizerom." (Michael Newton)

Izvadio sam citat Newtona, jer je nekima ocito bitan izvor informacije, a ne i sama informacija, pa eto...

I jos jedno pitanje, Oni koji kazu da ima razlike izmedju hipnoticke i nehipnoticke regresije, neka je objasne... Za mene je to isto, jer svi koje sam pitao a koji se bave "hipnotickom-nehipnotickom" regresijom su mi opisali slicne ili poptpuno iste metode, rezultati su isti, sve je u biti isto... Mislim da je termin nehipnoticka r. nastao da bi ljudi lakse prihvatili, jer je Hipnoza jako gruba rijec, i pogresno interpetirana u svijetu, kao i sama hipnoza pogotovo u filmovima...

I inace oni koji rade "nehipnoticku" regresiju, imaju nesto protiv Hipnoze, a izgleda nisu svjesni da rade isto... Bar po onom sto sam iz raznih upita vidio..

Bavim se Hipnozom i nikad mi te stvari nisu bile jasne, cak ljude koje bih isto ovo upitao, poceli bi se svadjati samnom, cak ne zele ni da pricaju o tome, oni stoje iza toga, "moja tehnika za regresiju je nehipnoticka"

Sophia:

Sa duznim postovanjem prema tebi:
Ovaj tekst koji si navela, ne znam do kojeg je autora, ali je u velikom djelu odraz nedovoljnog znanja, ili nekog njegovog nezadovoljstva... Neko ko je samo jendom prisustvovao hipnotickoj seansi, vise mu ne treba niko niti kakva literatura da ga ubjedi u suprotno od toga da je svijest budna.
I svako ima, naravno, pravo da pise sta hoce, no ja navodim svoje misljenje, i autor tog teksta je malo pobrkao loncice oko nekih stvari.

Citiram:

"Ovdje vjerujem nece biti potrebno da ponudim detaljno objasnjenje sta termin "hipnoza" znaci ili kako netko moze inducirati ovo abnormalno stanje u kojem ce necija volja i svjesnost uspava."

Ne mogu vjerovati... Naprosto ne mogu, volja i svijest uspavani ??? Neko ko piše o hipnozi da tako nešto napiše? Taj nikad nije prisustvovao izgleda Hipnotickoj indukciji, vec nekom totalno lijevom ritualu.
Nisam stigao ranije ovaj tekst da procitam, ali sad sam se sokirao.
Kada se klijentu odstrani karmicki uzrok neke bolesti ili psihicke neprijatnosti sto je jako bitno, nema nista lose u tome da se putem hipnoze podsvijest reprogramira da se ubrza proces, recimo ako je u pitanju bilo manjka samopouzdanja. Dakle rijesili smo uzrok, tek sad je eticki raditi dodatnu tehniku koja ubrzava iscjeljenje.

Vidite samo sta je Newton uspio pomocu hipnoze, u koje svrhe ju je iskoristio, meni je fascinantno...

Glupo je da neko blati nesto o cemu je vidio preko filmova, negdje malo procitao, mozda prisustvovao nekom ljevom ritualu itd....

ŠOKANTNO !!!!!!

Moje mišljenje: HIPNOZA JE DOBRA TEHNIKA, AKO SE ISKORISTI U DOBRE SVRHE, I AKO SE DJELUJE ETICKI !!!

Lijep pozdrav

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 3:00 pm 
Član foruma

Dragi Amire,

bas me je zainteresovao tvoje tekst... i vrlo sam raspolozen da razmenimo misljenja... mada se izvinjavam, momentalno sam u vrlo... zurbi... ali, nstavice mo...
ja NEMAM POJMA STA JE HIPNOZA... i posto se ti, time bavis... bas bih voleo da saznam... ako moze, naravnp, princip... i slicnost/razlike sa nehipnotickom regresijom... ako je ima, uopste...
zato cu, na brzinu, da iznesem svoj nacina rada...nehipnoza...
PRAVNIM PUTEM...
DAKLE, kada osoba dodje kod mene... da se VRATIMO... KROZ SECANJE... U UZROK NEKOG, RECIMO - PROBLEMA, da ne govorim o drugim stvarima koje ja radim... a, vezano i za usavrsavanja i td... dakle, samo o problemima...
osoba sedne, ili legne, opusti se... cak i bez moje pomoci... i ja SAMO POSTAVLJAM PITANJA... ne kao novinar, koji bi, na neki nacin nametnuo... nego... u smislu... CEGA SE SECAS......, STA VIDIS... STA SE ODGADJA... GDE, JE TO, ev... S KIM SI... ITD...
i, osoba meni ODGOVARA... CEGA SE SECA... onda, kada smo kod neke situacije... a seca se samo NECEGA... pokusavam da se film - razvija... jer su neke stvari... mozda otisle dublje u zaborav... da osoba pogleda na stranu... levo - desno... itd... t.j. da povrti, ev... vise informacija...
to ide do DETINJSTVA... ovog zivota...
i, samim secanjem - se RAZOTKRIVA UZROK KASNIJEG PROBLEMA...
e, sada nastupa MALI PRAVNIK... ukoliko ne moze da se resi CEO problem... onda nastaje DIJALOG... TRIJALOG... SA SECANJIMA... INSTRUKCIJA, t.j. PROGRAMIMA...TAKOZVANIM ZABRANAMA... ILI PROKLETSTVIMA... po sistemu... NIKAD NE SMES... AKO TO URADIS... BICE OVAKO... ILI SAME NAREDBE, tipa: TI SI OVAKAV... KAO TVOJ OTAC... ILI MAJKA...ILI, nesto drugacije, ali po principu: NECU DA TE VOLIM AKO BUDES TAKAV, kao sto ja zelim, ali hocu ako budes... ovakav....
znaci - slucaj se resava - PRAVNIM PUTEM... sa TRAZENJEM ODOBRENJA... ZA, po njihovom SUDU - PREKRSAJ, koji, sa sobom nosi i odredjenu KAZNU, koja je TAJ PROBLEM TOG COVEKA...
ZNACI... PRAVNIM PUTEM... JEL MOZE OVAKO, AKO NE, A KAKO MOZE, U KOJIM USKOVIMA... KADA... S KIM...
TO JE ODCINJAVANJE PROKLETSTVA...
iSLOBADJANJE kako kazes, klijenta, OD PRESUDE, T.J. KAZNE...
osoba je SVE VREME SVESNA SVIH GLASOVA... I SEBE... I ONIH IZ GLAVE... NAJCESCE OD RODITELJA...
AKO POSTOJ SLUCAJ... da DEFINITIVNO NE MOZE... NIKADA... NESTO...onda se, na drugi nacin, USTANOVI DA TA OSOBA, KOJA JE DALA TAKAV IMPEDUS... PROKLETSTVO... -LAZE...!!! sa DOKAZIMA... DA JE SLAGALA, a kad je slagala, barem JEDNOM, onda je ceo slucaj OPTUZBE... NA KLIMAVIM NOGAMA... I GUBI SNAGU... I MOC...
toliko, za sada, da ne idem u prosle zivote... ev. i druge stvari, sa realizacijma drugih vrsta...
JEL OVO HIPNOZA... ili nije... ne znam, ali ti ces da kazes...
licno, NEMAM AMA BAS NISTA PROTIV HIPNOZE, kad i ne znam sta je...
samo iz nekih prica... ili filmova...
pozdrav
:D :D

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 4:31 pm 
Član foruma

Dragi Alex,

Ev, sve sto si rekao se meni cini ok, mislim nacin i smjer pitanja... Da li osoba samo zatvori oci i odmah krenes sa pitanjima?

Znaci osobi kazes, legni, ili sjedni, zatvoti oci, i krenu pitanja? Ako je tako, tu nema hipnoze, i to je zaista onda nehipnoticko vraćanje, onda se to moze nazvati nehipnotickim. Jer su to samo sjecanja, dakle osoba ne vidi zive slike, vec samo ima sjecanja.

Inace , ako si rekao zatvori oci, osjecaj se lagano, otvori pa opet zatvori i opusti se jos vise, opusti ruku nogu itd... i nakon toga postavljao pitanja, onda je to valjda Hipnoza... dakle bilo koja tehnika fizicko-mentalnog opustanja zatvorenih ociju ako je upotrebljena, moze se smatrati hipnozom, pa bilo koja regresija nastala iza te tehnike, moze se reci da je hipnoticka regresija, i osoba u regresiji vidi zive slike, odnosno ponovo dozivljava proslost, naravno ako je osoba postigla dobar stupanj opustenosti.

Dosta sam cuo neke "ucitelje", i citao o njima da govore kako rade vjezbe opustanja po pola sata i onda rade nehipnoticku regresiju, i jos na to sve nehipnoticku regresiju u prosle zivote, pa sa ovim sto sam gore napisao nema veze s vezom, jer rijetki su koji se sjecaju proslih zivota bez hipnoze, cak i ti rijetki su u nekom visem stanju svijesti, valjda probudjene osobe.

Pa alex, samo zbog toga sam pitao, i to sto si ti napisao, je, ako nema tehnike fizickog i mentalnog opustanja-koja dovodi do promjene stanja svijesti, ocito nehipnoticka regresija

Pa ti se tu izvinjavam, dakle stvar je u tome sto su mi ljudi pricali o nehipnotickoj regresiji isto kao da pricaju o hipnotickoj, to me zaista bunilo... Sad vec ima nekog smisla.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 9:07 pm 
Član foruma

Dragi Amire,

ja ne tvrdim da sam, bas, 100 posto ono sto bi trebalo da bude... ako se tice nehipnoze... t.j, nisam savrsen, ne u smislu da je nehipnoza savrsena... vec ja kao osoba... koja tvrdi da tako radi... dakle, priznajem, moguce je, ako sam te dobro razumeo sta je hipnoza... da se desi, nekada... i takozvana NAREDBA... na primer, ne znam... kad kazem osobi: Pa, dobro... uzmi, sada, taj hleb i daj ga, ponudi - svom andjelu... da vidimo sta ce da bude... u smslu RAZVOJA NEKOG DOGADJAJA, posto ja to radim sa andjelima... ili, recimo, kada osoba hoce da zna: KO SAM JA... t.j. ko je ona... pa mu andjeo kaze... ok, sad cu da ti pokazem jednu predstavu... STO CE RECI... JASNO... DA ANDJEO REZIRA JEDNU PREDSTAVU... ZA NJEGA, t.j tu osobu... u kojoj je ta osoba i POSMATRAC, ALI I DEO PREDSTAVE, T.J. - GLUMAC...
ne znam gde je ta ostra crta... GRANICA... izmedju hipnoze i nehipnoze... SADA SI ME INSPIRISAO NA MNOGA PITANJA... jer, ako bismo uzeli da kazem, umesto: MOZES DA SEDNES... i pokazem mu krevet... ili i cak... IZVOLI, SEDI... I POKAZEM NA MESTO... da li je i to hipnoza ili ne...??? Jer sam osobu NAVEO... na odedjeno mesto... a ona bi, mozda, htela da sedne u moju fotelju...
takodje, pitam se... da li je hipnoza, u tom slucaju... i MESTO... koje je kod mene... SA SVOM MOJOM ENERGIJOM... kakva god da je... pa i MOJA BLIZINA... sa, takodje, mojom, nekakvom, energijom... jer onda dolazi i do toga... da ta osoba ULAZI U MOJ PROSTOR I MOJU ENERGIJU... koja, sigurno je da, nekako, deluje... kao kad udjes, na primer, u jedan kafic sa jednom vrstom glasne muzike... ili u tihi restoran...
ne znam da li me razumes... zato bih hteo da polemisemo... ne da bih ja tebe ubedio... ili pobedio... ili bio u pravu... jednostavno me to zanima, jer kapiram da se bavis hipnozom, i da to znas sta je i kako je...
dakle, sad ja branim tvoj stav... nehipnoza bi bila ako bi bio neutralan teren, neka priroda... bez blizine ljudi... i ja udaljen oko 5 metara... da ne deluje moja energija... i, naravno... da se ne izdaju ZAPOVESTI... ves samo - DOZVOLE... mozes to... ako zelis... smes, itd...
naravno, kod mene osobe sednu ili legnu, po zelji... i piam ih... ali i PITANJE TIPA NEUTRALNO... MOZE, SVOJIM INTENZITETOM, ILI AKCENTOM, opet da bude, nekako... hipnoticki... t.j. da navodi... na prmer: JEL HOCES... ovo ili ono... moze da ima energiju, u smislu... pozitivne ili negativne... kao PREPORUKA...
dakle, mislim da ima interesantnih stvari za razmatranje...
ali, naravno, postoji nekakav ODNOS... da ti, stvarno... hoces da ta osoba... SAMA OSETI I DOZIVI - ONO STO ONA ZELI...jer, kakav bi bio smisao...
i da sama oseti i dozivi - sta joj se svidja a sta ne... da to PROZIVI... I IMA, kao SVOJE ISKUSTVO, a ne moje...
sto se tice PROSLIH ZIVOTA... koje si dotakao... ja verujem u reinkarnaciju, proucavam Vede skoro 30 godina... ali NE MOGU DA TVRDIM DA JE TO ISTINA... MOGU SAMO DA - VERUJEM... isto to po pitanju odredjene osobe... ja je pitam: STA VIDIS... i ona mi prica - sta vidi... i... sta cuje... u vezi sa, recimo, odredjenom ULOGOM, koja bi, po kostimu... itd... mogla da bude NJEGOV PROSLI ZIVOT... i kada ga/je pitam da li je to neki prosli zivot... sta osecas... osoba odgovara da oseca da jeste... ALI, MISLIM, DA NIJE POENTA U ISTINI... da li jeste ili nije... VEC U SMISLU I REALIZACIJI... sta oseca i zasto se tako oseca... u odnosu... mozda sa nekom drugom osobom... ili dogadjajem...
naravno, sve ovo moze da bude ILUZIJA... ili HIPNOZA... nekog viseg bica... ALI, ok, daje rezultate...
dakle, koliko ja razumem RAZLIKU... je da osoba nesto dozivi, iskusi... licno... ili ne... gde, u tom slucaju, hipnotizer... preuzima POTUNU ODGOVORNOST... pa, tako i POSLEDICE....
inace, radim r.t. od 91. godine... na ovaj nacin... a 94. godine sam imao izdanje knjige Dr. Brianna Weissa: MNOGI UCITELJI, MNOGI ZIVOTI... koja mi je posebno bila interesantna, jer je osoba vodeci svetski strucnjak U HIPNOZI... i regresijama... i hirurgiji... dekan na Majami univers. itd... jer opisuje seanse, sa hipnozom... ali i RAD SA ANDJELIMA... koje i ja upraznjavam... dakle, preporucujem tu knjigu... a postoji izdanje, hrvatsko, sa slicnim nazivom... od 2004.g. cini mi se...
p.s. ne znam je li dozovoljeno samoreklamiranje, pa ne bih postavio link na deo knjige koju pisem, sa seansama... ali, svako moze da ode na google... i ukuca moje ime i r.t. i naci ce, na oglasibalkan... deo te knjige... ili moze da mi se javi... da posaljem na mejl...
u svakom slucaju... ovde sam radi RAZMENE ISKUSTAVA...
pozdrav
:D

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 8:03 pm 
Član foruma

Amire, mislim da covjek koji je napisao tekst koji sam prevela je vrlo dobro znao o chemu je prichao i prije Engleskog teksta sam navela ime autora i knjige.
Pitanje je da li ti razumijes sto se stvarno desava u nevidljivom suptilnom polju tokom hipnoze ili naprosto ne zelis da vjerujes da ima istine u svemu tome i da hipnoza nije neka djecija igra nego da u odredjenim situacijama moze da privuce i razne parazite kao i trajnu vezanost i uticaj izmedju hipnotiziranog i hipnotizera.
Sve ono sto se desava covjeku tokom zivota ostavlja trajne otiske u astralnim poljima i ljudi tokom hipnoze vide necije druge otiske i onda to povezuju sa svojim proslim zivotima. Ostaje otisak i osobe koja je umrla pa odredjeni entiteti koriste taj otisak i materijalizuju se kao ta osoba nekoj drugoj osobi uz pomoc energije te osobe. Tako neki vjeruju da su vidjeli nekoga tko je vec umro...a u stvari samo im je pokupljena energija ...itd...
Covjek ni u "budnom" stanju ne moze da razluci sto je stvarnost a sto iluzija a sto mu se to desava u hipnotiziranom stanju???
Sto se tice hipnoze u terapeutske svrhe mislim da nije problem uopce razumjeti sto je covjek htio reci i tesko shvatiti da kad netko pobijedi nesto sopstvenom voljom da je to trajna pobjeda i da je nesto ucinio dobro za sebe, tako se jaca Duh.
Neke lose osobine koje se otklone hipnozom se u principu ponovo vracaju jer nije otklonjen uzrok nego samo navika koja je dosla kao posljedica uzroka ,i kad neko drugi nesto za nas uradi onda mi licno nismo postigli nikakav napredak.
U ovom zivotu se jaca volja kroz sopstveno savladjivanje teskoca i sto se vise teskoca savlada sopstvenim naporom nasa prava priroda i njen potencijal dolazi sve vise do izrazaja, i ona je vrlo jednostavna i nema u njoj nista misticno, niti se istine nalaze po nekim skrivenim dimenzijama prizivanjem /kontaktiranjem ovih ili onih bica, to su zaobilaznice kojima ljudi podlijezi da bi im drugi dali odgovore i rijesili probleme a takvog kredita nema, uglavnom vodi u jos vecu konfuziju.
Da li ima hipnotizera koji znaju sto rade, mozda ima ali vjerujem da ih je jako malo , mnogo je vise onih sto se igraju i sa sobom i drugima, naravno ne mora znaciti da to rade iz losih namjera, radije iz neznanja.
Kad su u pitanju prosli zivoti vjerujem da ce covjek naci odgovor i na to pitanje kad svijest sazri u njemu da i takav odgovor dobije, i kad postigne snagu volje i savrsenstvo u ovom trenutnom zivotu koji svjesno/nesvjesno zivi ,a da ce mu tamo neki regresivni hipnotizer dati prave odgovore kad jos nije vrijeme
stiglo, tesko.
Kroz samorazvoj i jednu iskrenost prema sebi se postepeno i otvaraju nesvjesni slojevi licnosti i covjek vremenom pocinje bolje razumjeti sebe i otkrivati uzroke odredjenih obrazaca u djelovanju i ponasanju i sve je bolji pristup tim zakopanim slojevima tako da na jedan prirodan i spontan nacin se covjek oslobadja.
Naravno, sto tko radi u svom zivotu , cime se bavi, sto kome predlaze to je njegova odgovornost i izbor, ovo je samo moje misljenje, ne mislim organizirati pokret za borbu protiv hipnoze, samo mislim da treba se o svemu preispitivati za svoje dobro, bilo da covjek planira da ga netko hipnotizira ili on nekog drugog hipnotizira ili pak predlaze nekome hipnozu bez poznavanja dobro osobe i kakve to posljedice mogu imati na tu osobu.

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 12:26 am 
Početnik

Nehipnoticka regresija se ustvari vrsi na jako plitkom "hipnotickom" stanju,u alfa stanju,dok se kod hipnoze ide u dublja stanja.
Zato nehipnoticka regresija traje jaako dugo,po 4-5 sati,i cesto ljudi ne mogu na prvoj seansi uopste da se regresiraju.

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 2:05 am 
Član foruma

Emilli2 je napisao/la:
...
Zato nehipnoticka regresija traje jaako dugo,po 4-5 sati,i cesto ljudi ne mogu na prvoj seansi uopste da se regresiraju.

Draga Emili2,

odgovoricu ti na tvoju p.p
ovde samo ukratko... kod mene,za 4-5 sati, sto sam radio nekoliko puta... racunam kao CELODNEVNE SEANSE... za ljude koji putuju izdaleka... pa da se obavi NIZ stvari, odjednom...
sto neko rece, na jednom drugom forumu, i sa MENU- jem, sa posebnim cenama, za svaku narucenu uslugu:
- kontakt sa nadjelom... ali da se ne zezam, sa cenama...
- druzenje sa njim... nekoliko razlicitih... REALIZACIJA...
- putovanjca u prosle zivote... jedan do dva, najbitnija
- odnosi sa svim najblizima: roditelji, supruznici, deca
- posao... inspiracije, kao i odnosi sa saradnicima
- resenje najbitnijih problema
- inspiracije... zivotne, radne... razne
- putovanje na odmor. po izboru... Egipat i obilazak piramida... ili Maje...
- po zelji i na jednu planetu...
- otvaranje chakri
- aktiviranje DNK, zakrzljalih kanala...
- SPA centar, sa tri magicne vode... za lecenje, lepotu, podmladjivanje, ciscenje
- ciscenje od crne magije, energetski... ta osoba,
- ciscenje... najblizih...
- ciscenje prostora u kome zivi osoba, sve sobe, skeniranje...i ciscenje...
- pitanja i odgovori, obicno do desetak, raznih..
itd... dakle... ima dosta toga...

tako da obicna seansa traje oko sat i po, dva, koliko znam i kod vecine drugih...
i, obicno, regresija USPEVA, skoro svaka... 98 posto... ODMAH i kontakt sa ANDJELOM...
za bliza obavestenja moze se pogledati knjiga, deo knjige koju pisem... lako je naci na google... regresoterapija... andjeo cuvar...
dakle, jednostavno, lako, BEZBOLNO... i uspesno...
pozdrav

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 2:13 pm 
Član foruma

evo da dodam jos nesto, mozda jasnije
gledao sam video, gore, koji je Villy postavio... gledao neka druga videa... slusao seanse...
moram da priznam da je i meni tako bilo i izgledalo, pre 18 godina... sporo, natezanje, nekada mucno, bolno... kao IZVLACENJE... zuba... sa spiskom nepotrebnih informacija... i malo smaranja...
ok, i to je deo NECIJE KARME... i neciji nacin da se dodje do rezultata...

naravno, kada se radi sa ravnima i nivoima koji su, za nas ljude, ipak presiroki...
zato je, valjda i logicno, rad sa i uz POMOC - ANDJELA... mnogo jednostavniji metod...

pogotovo danas kada nije nikakva novost ili ludilo... da ljudi imaju razne kontakte sa drugim bicima... racunajuci i Chaneling... ili astralne projekcije... jer je i vreme, t.j. okolnosti i mogucnosti... su unapredjene... jace, intenzivnije...
i, o tome se i pise, sve vise i sve slobodnije...
naravno, uz sve to je neophodno i ZNANJE, ali i ISKUSTVO...

zato sam napomenuo VELIKU RAZLIKU - raditi SAM, ili UZ POMOC NEKOG VISE RAZVIJENOG ENTITETA... dakako - skroz razvijenog... kao VODICA I ZASTITNIKA...
a, mi se ucimo... od njega, a ne na svojim greskama i karmickim eksperimentima...

tako da, ono sto sam napisao, za trajanje regresije... vazi za PRVU seansu, prvo vidjenje, PRVI KONTAKT SA ANDJELOM... PRVI ZAGRLJAJ... PRVI RAZGOVOR, OCI U OCI...

i, to, u najduzem slucaju moze da potraje... dok se to ne postigne... najvise do pola sata... jednostavno samo trazenjem nacina... i puta... sa nekim...
posle PAUZE... ili na DRUGOJ SEANSI... ovaj kontakt se ostvaruje za 2 - MAKSIMALNO 5 MINUTA... zajedno sa sve opustanjem... i dalje se nastavlja... sa andjelom, po svim pitanjima... dakle nema natezanaja...
jer ima PUNO POZITIVNE ENERGIJE, suptilne... koje PODIZU coveka... i daju JASNU SLIKU... bez potrebe NAPREZANJA...

naravno, treba napomenuti i da je MISIJA Andjela, ili NJIHOVA SLUZBA BOGU... I NAMA... da nam POMOGNU... samim tim sto su se spustili na nas nivo... cekajuci da se nasa svest, kao i znanje - OKRENE, KA NJIMA... i Bogu... KAKO BI, KONACNO... USPOSTAVILI VEZU
i poveli nas...

pozdrav

:love3:

:love11:

:angel4:

Vrh

PostPostano: uto jan 19, 2010 6:18 pm 
Član foruma

any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. it takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction.

(einstein)

drugim rjechima, trudio sam se chitati i razumjeti o chemu se ovdje lamentira ali bez uspjeha. svaka vam chast.

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 8:50 pm 
Član foruma

prijatelji, evo opisa dela jedne seanse sa regresoterapije koju sam uradio...
nadam se da ce se nekome svideti... ili inspirisati... zasusret sa svojim andjelom...
nekima ce, naravno, ovo da izgleda kao sci - fi... ali, svejedno... dobra zabava...

VEOMA SKRACEN TEKST SA SEANSE SA Z:

…PROLAZIM KROZ TUNEL…izlazim sa druge strane…vidim jedno OKO, koje me posmatra…ali je u svetlosti…a ja sam, kao u zenici tog oka…ja gledam to oko i kao da smo se stopili…lepo mi je…prijatno…ono nesto osmatra, levo i desno…neke predele…ali tamne predele, kao planine, neke ljude, neke siluete…NESTO SE TU DOGADJA, ali daleko…taj predeo je dosta taman, dosta mraka ima…Jel hoces da pridjes blize, da vidimo sta ima, o cemu se radi? Ako je opasno, ti mi reci, pa necemo da idemo dalje…ne, nije opasno, samo je nekako tamno, mracno, ne vidim bas lepo..Ok, kazem, hajde da pridjemo blize, zajedno, da pogledamo izbliza…moze, evo sad sam tu, dole, vidim neku osobu, nazirem je, kao da je u senci…sedi, zamisljen je, kao… i skroz tuzan…ne gleda nista okolo, nista ga ne zanima, samo njegove tuzne misli…stala sam ispred njega i on je podigao glavu prema meni. Primetio me je i, odjednom se, nekako, promenio…smeje se, ali je jos tuzan…Ok, kazem, pitaj ga da li mozete da razgovarate…kaze da mozemo…Pa, upoznajte se, da vidimo sta ce da bude…Kaze da je tuzan jer me je strasno dugo CEKAO. Kaze da se mi poznajemo, odavno, i da je zato tako tuzan. Jer me je cekao, da se ponovo vidimo. Koliko dugo, pitam…mnogo, mnogo dugo, ne jedan zivot, kao da je proteklo hiljade godina…a sad je srecan sto sam sa njim, ponovo. On je tuzan i usamljen, u tom mraku, kao i ja, sve ovo vreme, nas prvi bliski susret, neizmerna radost sto smo se, konacno, upoznali…suze…zagrljaj…,MOJ ANDJEO!!!
…Sad je ustao i posao negde…ja idem za njim…nesto mi pokazuje, neko uze…i sad smo na nekim stepenicama i tu ima vise svetlosti…vidi se druga strana, na svetlu…kao da smo na jednom delu, gde je veliki mrak, a onda je provalija, a sa druge strane je drugi deo, nekakva priroda, osvetljena, zelena…i kaze mi da predjemo na drugu stranu…i daje mi uze…kaze da ce da stavi uze izmedju ova dva dela, ova dva kao posebna sveta, posebna ostrva…i da ja treba da predjem na drugu stranu, pomocu tog uzeta…i ja sam pocela da idem, prelazim, rukama se drzim…on mi pomaze…kaze mi da moram malo i sama da se potrudim, da ce on da mi pomogne da predjem na drugu stranu, ali da moram sama nesto da uradim, da se potrudim, da on to vidi da zaista to hocu…sve je ok, ja napredujem i on je tu, pored mene i daje mi svoju ljubav i podrsku,
dosla sam do polovine…gledam na jednu i drugu stranu…vidim, sada, lepo i drugu stranu, detalje, planine, sume, svetlo je, lepo, privlacno, lepe su boje…uporedjujem, jer sam na sredini, podjednako udaljena…A sta ako padnes u provaliju, pitam, ako se pustis ili ne izdrzis dalje?..pa, preletecu na drugu stranu, sad umem da letim, necu da padnem, a i on je tu, pored mene…on mi kaze da bih svakako presla na drugu stranu…ok, idemo dalje…sad prelazim, skroz, na drugu stranu… spoznala sam svetliju stranu, PRESLA SAM, OVDE JE SASVIM NOVI SVET, NOVI OSECAJ, DOZIVLJAJ, ...
…DARUJE MI PRSTEN! MAGICNE MOCI. On je od zlata, ima drago kamenje u obliku kruga, osecam prenos pozitivne enrgije na mene…izuzetno je lep…Andjeo ima krila koja su svilena i duginih boja, sav je u raskosi i sjaju, svecano obucen u belu odoru…,… pauza…

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 8:59 pm 
Član foruma

a, evo i nastavka... specijalno za zenski svet...

Nastavak…3 MAGICNE VODE…
Andjeo me ceka na livadi, sad je obucen svecano, ali u crvenu odoru…raduje mi se i ja njemu, sav je nasmejan. Dolazimo do vodopada koji se kupa u suncevoj svetlosti, svuda okolo je pozitivna energija, oseca se u vazduhu miris prirode, cvrkut ptica, cvece, u daljini muzika…IDEMO DO IZVORA MAGICNE VODE, gde sede vile, sumska bozanstva, koje se razigrano smeju i uzivaju u suncu…igraju se, blazeno, bezbrizno, veselo…pozivaju me da dodjem da se okupam u toj magicnoj vodi…ja im se zahvaljujem…andjeo je tu pored mene…srecna sam…on nece da se kupa…dok se kupam osecam magican izvor te vode na mome telu, koza mi blista i svetluca, osecam se magicno, lepo, zenstveno i blistavo…kako spolja tako i iznutra…ta voda mi tece kroz krunsku chakru, prolazi kroz moje unutrasnje bice…
…Zatim ja i andjeo prelazimo recicu, letimo i dolazimo do neke sume.Jedan putic poplocan ciglom nas vodi do neke pecine. Ta pecina ima prolaz, osecam pomalo strah…andjeo mi kaze slobodno da udjem…ja ulazim i nailazim na termalni izvor, koji je tirkizno plave boje. Skidam se i ulazim u vodu, bas mi prija, energetski mome telu…osecam se bas opusteno…andjeo mi kaze da TA VODA IMA LEKOVITE MOCI, da je dobra za moje zdravlje. Isto tako osecam da ta voda prolazi kroz centar moga unutrasnjeg bica…,…i…zatim, na kraju, dolazimo ponovo do tog vodopada. Andjeo mi kaze da je OVA VODA ZA PROCISCENJE OD NEGATIVNE ENERGIJE. Dolazim ispod tog vodopada, sa mene se spira sva negativna energija i prljavstina, kako spolja tako i iznutra. Andjeo mi kaze da TA VODA, SA TRI IZVORA, IMA MAGICNE MOCI ZA LEPOTU, ZDRAVLJE I PROTIV NEGATIVNE ENERGIJE…pitam da li moze da ponese kuci po malo od sve tri ove vode? Andjeo kaze da moze i vec je i spremio, nesto narandzasto, pomesao je sve tri vode i daje mi to… Andjeo mi kaze da tu vodu vizualiziram uvek kad se kupam u narandzastoj boji i ta voda ima lekovitu moc…
…i kaze da je to NJEGOVA KREACIJA I DA JE TO I DAR, ZA TEBE (za mene, alexa). Da mozes da koristis pri regresoterapiji, jer ce maksimalno da deluje, i da treba da se zahvalim…naravno, odmah sam se zahvalio, najponiznije, i Z. i njenom andjelu….ovo sve ne moze da se opise recima, kako se lepo osecam, isceljena, napunjena pozitivnom energijom, koza, spolja, iznutra,…znas, ovo je fantasticno…Ok, onda idem, odmah, da napravim reklamu za NOVI SPA – CENTAR….ona se smeje, pa, da ovo je nesto posebno… Pitam andjela da li treba da se doda i masaza i salon za podmladjivanje…Andjeo kaze da ne treba, sve se vec nalazi u ova tri izvora…

p.s. izvinjavam se sto nisam cesce u prilici da se druzim, sa vama... i sa opisima sa svojih seansi... jer sam zauzet pisanjem na podforumu:
predana sluzba bogu iz ljubavi... na sajtu objave.com...
gde opisujem i svoj seanse... one bitnije i novije, sa objasnjenjima...
pa vas sve pozivam da to posetite... saznacete mnogo vise i o simbolima i o putovanjima kroz vreme i prostor... resavanju raznih problema, inspiracija i realizacija..
naravno, ukoliko bude interesovanja, povremeno cu se pojavljivati i ovde... barem sa nekim delom neke seanse... u skladu sa predstojecim globalnim promenama

ukoliko postoje nekakva pitanja vezana za moj rad i seanse r.t. budite slobodni i napisite...
svaka saradnja je DOBRODOSLA...!!!

pozdrav

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 10:57 pm 
Član foruma

30. DEVOJČICA M.K, 16 GODINA, PRVA SEANSA

Ova seansa je snimana, tonski, od početka, pa, uz saglasnost devojčice i roditelja, možete i da ćujete tačno kako je protekla i kako protiče ova seansa, pogotovo što je to prva seansa.
Došla je po nagovoru majke, sa kojom sam radio pre oko godinu dana. Prvi razred, problemi sa školom, matematikom, strahovi, često se svađa, ne oseća da ima prijatelja, nezaštićena, …
OK, radimo. Upoznata je kako to ide i napisala pitanja- teme, koje je zanimaju.
“Pošli smo….letim…kao da imam krila, u stvari imam krila…letim visoko…sviđa mi se, nekako je skroz opušteno, laka sam…idemo da nađemo anđela…dolazim do neke velike crkve…ulazim unutra…da ga nađem…vidim njegovu sliku…gore, sa leve strane…to je on…ali je to samo slika…nije stvarno…,…a zašto je to potrebno- pitam…pa da znam kako izgleda…pa da ga tražim dalje…,…je li to crkva poznata,ova u gradu?…nije, to je neka crkva gde se okupljaju anđeli, drugačija, ali vrlo liči…letim dalje i kao da stižem do nekog dvorca…kapija…,…jeli otvorena, jel možeš da uđeš?..,…aha, ulazim i on me čeka, ispred vrata….kaže da dođem…,…kako izgleda? –pitam…pa, kao na slici, mlad je, ima lepu dugački kosu, ima krila, kao nešto belo obučeno, i dole…,…pozdravio me…ali je ona žensko,…ok, kako se osećaš?…pa lepo, prijatno…kaže da uđem, hoće nešto da mi kaže…,…ok, uđi…,…pauza…šta kaže?…,…kaže da moram više da poštujem roditelje…da se ne ponašam, prema njima lepo…da pazim šta pričam, jer ih ponekad vređam…,…kako?…pa kažem majci, na primer da je veštica i ona se naljutila…to nije lepo…ok, pitaj anđela kako da ti pomogne, kako to da realizuješ, da bude bolje…,…kaže da će sad da mi pokaže, da ja uđem u telo majke i da vidim kako se ona oseća…tužna je i razočarana…misli da je sve uradila najbolje, za mene a sada ne zna šta je pogrešila i zašto sam joj to rekla…oseća kao da nije dobra majka, a ne zna zašto…,…ok, a kako bi bilo da joj kažeš nešto lepo? Kako će da se oseća…,…evo, rekla sam joj: ti si brižna majka…i odmah se promenila…hoće nešto lepo da mi spremi,… neke kolače…drago joj je…i ja se osećam bolje…,…tako smo radili razmenu i sa ocem i sa bratom, koga voli da naziva majmunom i …,…

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 10:58 pm 
Član foruma

29. CRNA RUPA i RUKA KOJA VUČE NA DOLE

Prva njena seansa. Žena, tridesetak godina,majka…ima čest osećaj kad zatvori oči ili to sanja, kao da je iznad provalije, u mraku, kao na mesečini, i oseća da je neko hvata, neka jaka ruka i vuče na dole, u provaliju…grozan osećaj, strah…Ovo radimo pre kontakta sa anđelom, ja sa njom.
-“Ok, idemo u tu situaciju…sad si tamo, na vrhu, i pričaš mi šta vidiš i osećaš…”
“Pa,• uvek isto…kao i pre…ne mogu da se pomerim i osećam da me neko hvata, od pozadi, kao ruka, i da me vuče u provaliju.”
Jel se nekad desilo da te je odvukla• ili samo dotle, taj strah i posle se prekida?
“Pa, ne mogu dalje…strašno• je, opasno…”
“Ok, kako se sada, osećaš, sada radimo seansu, je li strah• isti, manji, svejedno…?”
“Nije svejedno, osećam veliki strah, ali i ne• toliki kao pre, onako kao između, ali dosta jako…”
Ok, jel možeš da se• okreneš, da vidiš tu ruku, ništa nije strašno, na seansi si i ako je prevelika frka, možeš da se vratiš, pa ćemo polako ili nećemo, ako se mnogo bojiš i sada.”
“Evo, okrenula sam se…vidim šaku, veliku, ogromnu, i dlakavu, ružnu,• kao od neke životinje…velike nokte…samo taj deo, dalje je mrak, ne vidim ništa…”
“Jel možeš da ga uhvatiš za ruku?•
Mogu…evo uhvatila sam…,…Ok, ajmo polako da se kao vereš, po njegovoj ruci, da ti ideš, sada, ka njemu, do lica, da vidimo kako izgleda…,…on je dole, u toj provaliji…idem polako ka njemu, ali kao da ima ogromnu ruku, beskonačno dugačku…, ok, idemo do kraja…,..pa sad sam došla do dna provalije, vidim mu lice, neko grozno čudovište, ali oči su mu, nekako, čudne, kao da je slep, onako skroz mutne…ne plašim se, sada, uopšte, ne osećam da može i da hoće da mi uradi bilo šta loše…čak mu nisam ni interesantna, nekako, kao da se- isključio…kao da je neka mašina i jednostavno se isključio…kao da je to trebalo da uradi, da me povuče dole u provaliju, i sada je završio taj posao i kao mašina, isključio se…interesantno…,…ok, šta ima dole, u provaliji?…pa mračno je, ali nešto nazirem, neke kanale, kao male tunele…izgleda da ima nekog, osećam to…kao da tu neko živi, puno njih…i osećaju da sam tu, ali se ne pojavljuju, kao da se kriju, od mene…ne plašim se, ali osećam da mi nije ovde mesto…,…ok, izlazimo…
Kasnije mi je ta žena otkrila• da je dugo godina bila padobranac, pa je možda ostao neki strah da joj se ne otvori padobran…ko će ga znati, nismo to pitali, bitno je da tog straha više nema.

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 10:58 pm 
Član foruma

2. CISCENJE OD CRNE MAGIJE

ZENA M.TRIDESETAK GODINA, IMA PROBLEMA U BRAKU, CRNU MAGIJU, PRED RAZVODOM
Predoseca da ima nekakve crne magije, jer je senzitivna i oseca kao nekakve senke koje prelecu po sobi. Muz je totalno protivan, kao posednut…
SEANSA:
Ok, idemo da vidimo o cemu se radi. Sa andjelom, naravno….
- Vidim neku kucu, u daljini. Andjeo je sa mnom i idemo zajedno ka njoj. Stojimo pred kapijom i vidim neku zenu, stariju, ima sedu kosu. Nesto radi. Sva je u crnom, kao da joj je neko umro. Ali nije tuzna, zauzeta nekim poslom. Nesto radi pored cesme….sad vidim jednu rodjaku, dolazi sa druge strane. One se poznaju, pricaju nesto. Odlaze u kucu…pitam: jel se ona, ta zena, bavi crnom magijom?..pa, da…to sto je nesto radila, kao da je nesto uradila, nesto necisto…i daje mojoj rodjaki…da ova uradi nesto lose, meni, mom muzu, kuci…Ok, da vidimo sta je to, sta joj to daje…pa neku flasu, sa vodom…pitam: jel u tome nekakva negativna energija?…jel moze da vidi, da joj andjeo pokaze sta je unutra, kao da odskenira…pa, pokazuje mi, vidim nekog demona, malog, sa krilima, ima velike nokte iii…strasno je nervozan!…ok, kazem, idemo da preskocimo vreme, malo, da vidimo sta ce biti, sta radi ta rodjaka sa tom vodom…pa, stavlja je na prag kuce i u hranu…u tanjir…za vas, pitam…da, za mene i muza..ok, i kako to deluje?…Vidim tog demona, koliko je negativan, mali je ali je strasno nervozan, u astralu je, ne dodiruje nas, i to deluje jako da se mi stalno samo svadjamo…i hoce, muz, da se razvede, on je sav crn, ne zna gde se nalazi, sta mu se desava…ok, hajde da vidimo kako to da regulisemo…pitaj andjela, sta je najbolje da uradimo sa tim demonom. Da ga eliminisemo, vratimo toj rodjakinji ili onoj starijij zeni…Andjeo kaze da ga vratimo u flasu i da ga odnesemo nazad, onoj starijoj zeni, ali da on, demon, ostane u flasi…ok, kazem, on ce da ti pomogne…evo, stavio ga je nazad u flasu i odneli smo flasu onoj zeni, nazad, on pripada njoj….Ok, jel to sve, pitaj andjela…Da, to je sredjeno…
- …A da odskeniramo, sada, kucu, u kojoj zivis, da vidimo ima li u kuci jos demona, crne magije, ili mesta sa negativnom energijom, da se ocisti, kad se vratis kuci da to bude sredjeno i pozitivno….i da skratim pricu..nema demona, vise, ali ima jake negativne energije iz jedne sobe, iz ormara, od nekih starih stvari, koje su donete odavno…kazem da vidi tacno koje su to stvari pa da se to izbaci iz kuce…kaze da ne moze, jer ta osoba koja zivi u toj sobi je pod tim uticajem i nece da dozvoli to. Ok, pitam da pita andjela kako to da se regulise, jer kako je rekla, ta energija, losa, ipak zraci po celoj kuci…pa da stavis sliku vodopada, na taj zid, iza kojeg je njegova soba i da meditiras kako ta voda polako ispira taj negativan uticaj. Tako ce da se zastiti ostali deo kuce, ali ta soba i nece bas…ona mora, nekad, posebno da se ocisti…

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 11:00 pm 
Član foruma

.2. JA SAM DELFIN U TELU AJKULE

Probali smo prvo kao punjenje energijom odlazak na more. Plaža, sunce, slana voda, šetanje po plićaku, bućkanje u vodi. Onda je ona plivala, jer joj, posebno, treba plivanje. A zima je, ovde nema zatvorenog bazena.Što zbog tela i mršavljenja, a sve ovo i zbog izgleda, bubuljica, da malo pocrni (naravno, kako reče anđeo, ljudi u ovo ne veruju, da može regresoterapijom i da se pocrni ili izleče bubuljice, dotera koža...kao da je telo stvarno na moru, ALI I TO MOŽE, malo dužim tretmanom). Onda sam joj rekao da gnjura, što duže i dublje, pa smo prešli, zbog neke posebne realizacije na ribe.
Prvo je bila ajkula. Opasna, velika, kao mnogo vrti perajima, ali je i usamljena. Nema ni puno riba u njenoj blizini. Ali, oseća se jaka, moćna, kao ranije realizacija sa lavom...i ništa. Onda sam joj rekao da bude DELFIN i da uporedi. Kao delfin joj se mnogo svidelo. Bila je- SREĆNA! Neverovatno koliko je opuštena i ima i društvo, druge delfine i ribe, nije usamljena.A posebno što se igra, skače, izvodi razne akrobacije, oseća svoju nežnu kožu i telo, lakoću, bezbrižnost.Bukvalno ne samo vrlo zadovoljna, već upravo- srećna. Onda smo uradili jednu posebnu meditaciju: da bude delfin, iznutra, ona, ali da bude, ujedno, i sa telom ajkule, spolja.
"Delujem nekako opasno...ali sam dobra...ima više riba...osećam kao da sam...delujem zastrašujuće...ko me ne zna...ali kad počne da priča sa mnom vidi da sam pozitivna, dobra, vesela...lepo je...ne sme neko da me baš...da me zeza..."
Raymišljam,... mnoge devojke, danas, vole da budu ajkule. Opasne. Ali više kao odbrana. Ne znaju da je mnogo bolja varijanta ova, unutra delfin, srećna, zadovoljna, ispunjena, a samo spolja, za neke osobe, ajkula. Jer samo ajkula i nije baš neki užitak, nije potpun užitak.
I ovo je priča o razdvajanju i spajanju, dva sveta.

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 11:03 pm 
Član foruma

Seansa 2: “KO SAM JA?”

Posle nekoliko dana od prethodne seanse, T. je ponovo došao da radimo nekakve realizacije. Prethodno smo malo razgovarali o trenutnim interesovanjima i šta bi želeo, otprilike ili tačno, da realizuje…počeli smo…
Prvo je bilo pitanje; Ko sam ja?
“Približavam se toj kući i prvi put vidim da ima i dvorište, cveće, trava, lepa, zelena…i vidim prozor, u prizemlju i anđeo mi pokazuje rukom da uđem…na druga vrata, iz dvorišta, a ne na glavna (prvi put), kao nešto važno se dešava, da požurim da vidim…i ušao sam…(smeh…), a on gleda neku fudbalsku utakmicu na tv-u. i pored ima flašu piva i dve čaše i nazdravlja…za mene…sad je ugasio tv i tu se stvorio buket, neko cveće, umesto tv-a,… kao to je ono cveće iz bašte, ubrano za mene,… da ponesem sa sobom!”
“Jeli to neki specijalni događaj, pa taj poklon? – pitam. “ Kao neka Nova godina i neki novi početak, za T., pa mi to poklanja…sad smo nazdravili, ali to je vino a ne pivo…i on očekuje da ja probam”. “A- ti ne piješ? “Ma, pijem malo…sad ću da probam…i probao sam i PROGUTAO, i sad sam se našao u nekom prostoru, na livadi i osećam mirise, lepe…tog cveća…On se spušta…u nekom svetlošću, sa neba…doneo je novu bocu i dve čaše i rekao: “Ovo će mo da ostavimo za posle”…i rekao je: “Sada da pitam, šta smo hteli”. I seo sam preko puta njega, za taj sto.

Iako je prvo dogovoreno pitanje za T. bilo:”Ko sam ja”,bilo je razgovora i oko pitanja STRAHA OD BOGA i u vezi sa hrišćanstvom, koji je meni prenaglašen i bespotreban ili obeshrabrujući, po sistemu: kako možeš nekoga da voliš ako imaš strah od njega…ali postoji odeljak i u Bhagavad Giti, gde se Krishna pokazuje Arđuni u svom kosmičkom, materijalnom, obliku, sa mnoštvom živih bića i rajskih, ali i paklenih, koji nije Arđuni ni prijatan, čak ga se, u tom trenutku i bojao…
OK, idemo…
T. je podigao glavu ka nebu…i sad je nebo izgubilo plavu boju i postale su raznobojne nijanse i …,…ne mogu da sagledam sve te nijanse…vrti mi se u glavi od tolike…a na jednom kraju je nešto kao da usisava…kao vrtlog na gore…i sve se okreće oko njega…tamo ne bih smeo da priđem, u taj vrtlog…kao da usisava a sa druge strane je izlaz…kao da bi me to usisalo u sebe…imam strah da uđem…”.
“Ok, a sa anđelom, zajedno? Sa njim, da priđeš barem bliže?…(smeh…)…ispustio me, ali kao i da sam prošao kroz to i izašao u obliku kocke…i sad sam pao pored njega…i nije mi tesno, iako je kocka mala, nego mi je smešno…nije bilo tako strašno…
“Šta je poenta ove priče?- pitam anđela. On pokazuje T.-u…uhvatio me za obe ruke i pomera me…i sad ne osećam ni strah…čak me je pustio…jednom rukom me drži…a ako bi…se ja tu našao sam, imao bih jaki strah. Ali sad više ne, jer sam došao sa njim i sledeći put me ne bi bio više strah…poenta je POVERENJE U NJEGA…NISAM SAM!!!
“A kako je to u hrišćanstvu?”- pitam.
“Ali T. JE HRIŠĆANIN!…ovo nema veze samo sa hrišćanstvom…i oni to mogu…ne svi, pojedinci…malo je hladnije u hrišćanstvu…taj odnos ozmeđu osobe koje te drže za ruku i…i tamo postoje osobe koje MOGU DA TE ODVEDU…DA TI PRUŽE RUKU, ali su, nekako, više udaljeni jedni od drugih, hladnije je…
“A zbog čega”? pitam.
(Smeh….)…”Vidiš da sam ja obučen u šortcu a sveštenik stoji pored, u mantiji…NJEMU JE HLADNO!…više se oblače sveštenici…više stavljaju…posvećuju pažnju…ne svom telu, već oblačenju…više obraćaju pažnju na sebe…NE MOGU DA PRUŽE RUKU NA ISTOM NIVOU…kao anđeo i prijatelj…već više pružaju ruku…kao autoritet…ali OČEKUJU VIŠE NEKI PONIZNI STAV svojih sledbenika”…

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 11:05 pm 
Član foruma

Ok, idemo na prvo pitanje: KO SAM JA?

“Rekao mi je da sednem u jedno pozorište i on će da pokaže jednu predstavu koja je odgovor na to pitanje…sad se zavesa razmačinje, na sceni je jedan sto i jedna stolica..i pored je neka kofa, kao da tu stoji, jer gore prokišnjava tavanica,… ne sada...i ulazi stariji čovek sa štapom u ruci...i šutne tu kofu…jer mu je smetala da prođe do stolice …i sad je seo i- podmladio se!…i- počeo da se obraća publici…priča i pravi se da je bitan…a pritom u publici sam samo ja, a ja ga ništa ne čujem, samo gestikulira…i sad je izvadio svesku, kao školski dnevnik i…kao da proziva- prisutne. I iako niko nije prisutan, on beleži kao da su tu…a mene ne proziva…jel je moguće da sam ja tako usamljen!?…sad tako razmišljam…sad se poklonio:”Hvala na pažnji…vidimo se”…e, sad se pojavila neka devojka i skočila na sto i počela da igra trbušni ples…ali i dalje niko nije došao da je gleda…sad se pojavilo dete, malo…koje ima loptu…i onaj šešir, cilindar, skoro veliki kao dete…i…nekako ne sme da pusti tu loptu, iako je došao da se igra…čvrsto je drži…ali razmišlja, šta bi sve mogao da sa tom loptom da uradi…da je baci, šutne…ali se boji da je ne izgubi, ako ode daleko…sad ja imam želju da ustanem i da se popnem tamo i igram se sa njim, jer je tužno…ne sme da se igra…ustao sam…primetio sam i ono dvoje, iza kulisa…gledaju to dete kao njihovo, brižno…i kao da i njihova sudbina zavisi od toga šta će to dete da uradi…neku promenu, jer oni ništa ne mogu da urade, promene…ja vidim u glavi šta bi dete želelo da uradi…ideju…da mi baci loptu…ali to ne radi…a sad sam ja poželeo, stavio do znanja da ću da mu vratim loptu…da se ne boji…ali i dalje ne uspevam da ga…ne znam kako da mu priđem…pozvao sam anđela da pomogne…(smeh…)…i…on je pokušao da mu otme loptu, ali ne može…ovako, na silu…sad je uzeo šešir i skroz ga je poklopio, sakrio, da bi mu lopta ispala, ali je dete, opet, loptu uvuklo pod šešir.
Onda me pita anđeo:”Jel ti hoćeš da mu otmeš loptu?”…a ja sam ustao, ne da bi se igrao, nego jer se oseća tužno…ne moram da se igram sa njim, u stvari, SAMO DA SAM- PORED!…Rekao mi je da ga pustim da se sam igra a da ja budem tu- pored…i ja sam stao i on je uzeo,jednom je udario loptu o pod, kao košarka…i sad se nasmejao…kao da mi je DA SE MALO SPUSTIM, njegove visine da budem, i da kleknem, i malo se i savijem, jer sam veći… i on je krenuo da lupka loptom…i sad smo, polako krenuli ka 2. delu pozornice, prošli smo s jednog kraja na drugi, onako polako…i, odjedanput sala se napunila, dok smo prolazili…ali klinac to ne primećuje,ali ja sam se iznenadio i hteo da ustanem jer sam bio u čudnom položaju, klečeći, ali ne bi bilo fer prema detetu…sad mi, čak, i dao loptu, a ja sam ubacio u koš…i- pogodio…i- aplauz se čuo, u sali…(smeh….)…i sad su prišli ono dvoje i čestitali mi, kao:”Odlična predstava!”, kao da sam ja glumac a ne oni…

…Sto je bio postavljen, pun hrane i ona flaša koju je doneo anđeo, onu drugu…opet sam nazad, sa onom ženom, trbušnom plesačicom, idemo kod nje, da je vidim…a ja neću…ona čak i ne izgleda nešto privlačno, debela je…mnogo…ja vidim kako igra…on (anđeo) kaže da je malo posmatram…kako igra i kako pokreće kukove… i malo me začikava, anđeo, da li ja znam tako da igram…i tera me da zavrnem majicu, da mi se vidi stomak, a malo sam se nagojio…rekao mi, ako se plašim da imam veliki stomak, samo da ga uvučem, kao on…ali, onda mu se glava nadula i izašao oblak, kao kocka, a unutra je nešto mutno…razbio sam to i unutra su dva mala klovna,… dva mala demona, ispravlja me anđeo…(smeh…)…ja sam hteo da kažem klovna a on je rekao demona, jer izgledaju kao klovnovi…prvi je sav umazan, jede neki sladoled, a drugi je kao da leži na ležaljci i ljulja se…sklopljene su mu ruke iza glave…i onaj ga ponudio sladoledom a ovaj kaže:” Jel si lud, pa da se ugojim! (jer ne radi ništa i lakše će da se ugoji)…a prvi jede toliko halapljivo da je to neka aktivnost kojom se troši…ni jedan ni drugi nisu debeli, ali su mali, kao pod lupom, jedva se vide…kaže da moram da ga uvučem (stomak*), ali ja ne uspevam tako, da ispljunem tu kocku, meni dođe do dijafragme i neće gore…Ja pitam, da li T. voli da zadrži…a anđeo odgovara potvrdno. I anđeo pita T. koji je veći demon? …Onaj koji ne jede, onaj drugi je nasmejan i nudi drugom, a ovaj je odbojan prema prvome…pa- da, da,… kaže anđeo…,….moj problem nije hrana, nego NEAKTIVNOST…a anđeo odgovara: PROBLEM JE I HRANA, AKO SE NE DELI SA DRUGIMA…ne mora realno, može samo da se ponudi…a kako da to uradi?…

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 11:06 pm 
Član foruma

- NUĐENJE HRANE ISUSU
Priča se svodi na prethodne stavove oko deljenja hrane i ponudama, makar i ne bile realne, kako inače propovedaju Vede, ali koja nije u saglasnosti sa, meni poznatim stavovima hrišćana oko bespotrebnosti i besmisla ponude hrane njihovom obožavanom bogu, t.j. sinu božjem, Isusu, u smislu da to njemu nije potrebno.
Ok…
…idemo negde…planine…ne uspevam da vidim jasno, ali kao da vidim Isusov lik, na nebu, iznad...ili kao slika...nije on realan već dvodimenzionalan...ne možemo da priđemo mnogo...to jeste Isus, ali kao da je njegova slika zalepljena za nebo...kao da ima neki sloj… ne možemo da se približimo...njegova šaka je moje veličine (tela*)…ali sam u nivou njegove glave…ali on deluje i dalje kao slika. “A da ga vidiš, celog?” pitam…aha, sad smo se spustili na zemlju i njegove noge kreću od zemlje…i mi smo ispod…malo je iznad zemlje, ne dodiruje nogama…
“Ok, kažem, ponudi mu hranu…onako kako ti osećaš, pa će, posle, anđeo da ti pomogne, kako treba”…,…na stolu je jedna pogača i jedna jagoda…ne znam da li da mu ponudim jagodu ili testo…a Isus kao da gleda u pravcu jagode…a meni se više jede jagoda od testa…kao da je meni važnija…i shvatio sam da, onda, to ponudim njemu…znam da ću to da izgubim, ali, ipak, prvi put nudim hranu…(kao može toliko velika žrtva, da T. izgubi jedinu jagodu koja mu se sviđa, jer prvi put nudi, a sledeći put…razmisliće, dooobro…*)…(smeh…)…samo sam stavio na dlan i podigao, a on isplazio jezik, do zemlje i nije me ni konstatovao i progutao…a ja- ništa…ja ostadoh bez jagode…a ja mislio da će da mi se zahvali…nije shvatio da je to žrtva sa moje strane…ja nemam nikakvo zadovoljstvo što sam to uradio…nemam taj lični doživljaj da sam ja tu nešto bitan…mogao je to da uzme i sa tola…a plus sam se i žrtvovao…,…u međuvremenu se Isus okrenuo prema meni i rekao:”ŠTA SI TI OČEKIVAO, DA ĆU DA SIĐEM SA NEBA, ZBOG TEBE I JEDNE JAGODE???”…dooobro…ovo mi je ipak značilo, jer je svestan da sam ja to uradio, ali malo mi deluje hladno, nezainteresovan ili zauzet nekim svojim mislima…(smeh…)…”Možda čak deluje malo šizofreno?”- kaže anđeo…pa, stvarno…bez mimike, stvarno deluje malo…sad sam uzeo tu lepinju i podigao uvis i tako sam i ja odskočio od zemlje i krenuo ka gore…nije me ona povukla…ja nju kontrolišem…sam sam…sad sam u nivou njegove glave…sad je on pomerio pogled, ali ne gleda u mene nego kroz mene…i samo otvorio usta, kao deca kad se hrane, da samo ubacim unutra…ceo je kao slika, nepokretan i samo- pokazuje prstom na otvorena usta…(smeh)…ali, ne deluje kao da je gladan…Pitam (T. kaže da pita*) : jel ja to dajem njemu zato što je gladan? Jer- nije!…A, zašto mu daješ?…(smeh…)…zato što, to mi je rekao anđeo, BOLJE DA HRANIM NJEGA, NEGO ONOG SVOG DEMONČIĆA, U STOMAKU …jer ja HRANU UVEK MORAM DA DELIM SA NEKIM, HTEO TO ILI NE …ako je ne podelim sa njim, onda to dobijaju moji demoni, tako da se ne opterećujem s tim što on to ne doživljava posebno, jer to ne radiš zbog njega već zbog sebe…
“A šta ako T. više voli da hrani demone?…jeste, jer će oni biti nezadovoljni, oni jako izražavaju i zadovoljstva i nezadovoljstva, a Isus to ne pokazuje, a demon, što se više raduje hrani, više će da bude razočaran kad je ne bude dobio…kreće da me šutira u želudac, kad je nezadovoljan…kaže da ja stalno uzimam hranu i za svog demona, deo te hrane mora da ode i njemu, to je nešto nužno, a PONUDA ISUSU JE DEO TVOJE ODLUKE…
“A, SAD, PONUDI HRANU SVOM ANĐELU”- kažem ja...,… “Kako sam mu dao celu pogaču…on je odmah podelio na pola i meni vratio polovinu…i time sam, istovremeno, u tom trenutku, dobio hranu…i ja sam ponuđen, istovremeno…prijatno”…,…”A- jagodu?”…,…bio je malo bezobrazan i stavio je u usta i rekao da odgrizem pola i time bi smo se poljubili, a to nije mi prijatno…onda je pregrizao i pružio mi polovinu i rekao: “Ti baš ne znaš da se zabavljaš”?
“Pitam- da li je Isus tako hladan zbog T. ili…”…pa, on, u stvari, shvatio sam da to jeste i moja predstava zbog njegovih slika koje sam gledao, gde ima taj polusetan izgled i na raspeću i ljudi imaju najčešče sliku o Isusu kao na krstu…i u toj situaciji i malo je neprijatno gledati ga u tom kontekstu i toj situaciji…ali na “Tajnoj večeri” i tu ima isto takav pogled, malo distanciran od drugih…nemam tako prisan odnos, ali sad mi je delovao bliži, kad je to pričao…nešto mi je, ipak, pričao i dobio i tu treću dimenziju…nije više samo kao slika…i- smanjio se, nije tako veliki…bliži smo, po veličini…izgleda da sam ja porastao, a nije se on smanjio…sad je vic:”ne sme dugo da se ovako ponaša, mora da ide na novo slikanje”…kao da pozira, stalno, kao neka obaveza…bitno je da postoje njegove slike i mnogo više ljudi gleda slike nego što čita Bibliju…ali ne uživa u tome…nekako mi ga je,sad, malo žao…”Ne znaš koliko meni treba da se popnem na krst i dugo poziram…i mora tužnu facu da napravi i dosadilo mu…hteo bi da bude nasmejan, na nekim slikama…
Ali ja mislim da sam neozbiljan, sa Isusom…”Pitaj anđela, da li treba ozbiljnije…,…ma, jok, ja sam ok…anđeo je skroz čudan, od kad sam mu ponudio hranu kao da se zaljubio u mene…i svidelo mi se…i hrana je bila drugačija, topla i pušila se…a ona je bila hladna…baš je ukusna, ali jagoda je bila ukusna, tako mi je izgledalo i Isusu…
(* objašnjenje: jedenje, zajedno sa disanjem, predstavlja našu najčešću razmenu sa prirodom. Zato je izuzetno bitno- kako to radimo. Za disanje smo odavno zaboravili, da obavljamo svesno i ispravno. Smatramo da to znamo i umemo, a niko se nije ugušio, umro, zbog nepravilnog disanja. Čak to radimo, uglavnom ili uvek- nesvesno. To je ok, jer bi nam bilo potrebno mnogo više svesti o tome, a samim tim i energije. Zato to radi neki demon u nama. Ali, ipak postoji i nauka o disanju, neke vrste joge to rade, koje to proučavaju i daju dobre rezultate. Potpunije disanje, zdravije, ispunjenije enrgijom, samim životom. To znaju oni kojima je veoma bitno da se tako izrežavaju: pevači, duvači, ronioci…nije svrha ove knjige da vas uputi u ovo, samo da napomenem da i tako nešto postoji i dolazi, to znanje, od negde, sa Istoka, uglavnom. Sa jedenjem je slično, mada o tome imamo više svesti i znanja. I prihvatamo savete, pogotovo za dijete ili recepte, za spremanje hrane. Zato na ovom polju, sigurno, možemo mnogo da poboljšamo svoj život, čak i sami. Izborom zdravije hrane, raznovrsnije, sa raznim BOJAMA, začinima, ukusima…ali i deljenjem hrane, kako reče anđeo. Ponudama. Ovo daje još višu dimenziju konzumiranju i ne šteti nikome. A može samo da obogati. To znaju oni koji to rade. O tome je puno pisano, pa ne bih, sada. Treba uneti ljubav, u kupovinu, odabir, spremanje i ponudu. Prema nekome koga najviše volite, ali poželjno je i bogu. Onda to ima neki poseban, izuzetan, šmrnc….Poseban savet, za čišćenje od bilo koje veće negativne energije: napravite neko jelo od mleka ili mlečnih proizvoda. Najobičnije…i to ponudite božanstvima. Onda to jedite, sa bližnjima. To je najjednostavniji “ritual” bele magije, za čišćenje. Ako ste na selu i ako je velika frka, poprskajte se kravljom mokraćom. Možda ne znate koliko ovo deluje i antiseptički i za čišćenje od zlih sila. Raspitajte se. i nemojte da špekulujete zašto su, negde, krave svete životinje.)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.