- NUĐENJE HRANE ISUSU Priča se svodi na prethodne stavove oko deljenja hrane i ponudama, makar i ne bile realne, kako inače propovedaju Vede, ali koja nije u saglasnosti sa, meni poznatim stavovima hrišćana oko bespotrebnosti i besmisla ponude hrane njihovom obožavanom bogu, t.j. sinu božjem, Isusu, u smislu da to njemu nije potrebno. Ok… …idemo negde…planine…ne uspevam da vidim jasno, ali kao da vidim Isusov lik, na nebu, iznad...ili kao slika...nije on realan već dvodimenzionalan...ne možemo da priđemo mnogo...to jeste Isus, ali kao da je njegova slika zalepljena za nebo...kao da ima neki sloj… ne možemo da se približimo...njegova šaka je moje veličine (tela*)…ali sam u nivou njegove glave…ali on deluje i dalje kao slika. “A da ga vidiš, celog?” pitam…aha, sad smo se spustili na zemlju i njegove noge kreću od zemlje…i mi smo ispod…malo je iznad zemlje, ne dodiruje nogama… “Ok, kažem, ponudi mu hranu…onako kako ti osećaš, pa će, posle, anđeo da ti pomogne, kako treba”…,…na stolu je jedna pogača i jedna jagoda…ne znam da li da mu ponudim jagodu ili testo…a Isus kao da gleda u pravcu jagode…a meni se više jede jagoda od testa…kao da je meni važnija…i shvatio sam da, onda, to ponudim njemu…znam da ću to da izgubim, ali, ipak, prvi put nudim hranu…(kao može toliko velika žrtva, da T. izgubi jedinu jagodu koja mu se sviđa, jer prvi put nudi, a sledeći put…razmisliće, dooobro…*)…(smeh…)…samo sam stavio na dlan i podigao, a on isplazio jezik, do zemlje i nije me ni konstatovao i progutao…a ja- ništa…ja ostadoh bez jagode…a ja mislio da će da mi se zahvali…nije shvatio da je to žrtva sa moje strane…ja nemam nikakvo zadovoljstvo što sam to uradio…nemam taj lični doživljaj da sam ja tu nešto bitan…mogao je to da uzme i sa tola…a plus sam se i žrtvovao…,…u međuvremenu se Isus okrenuo prema meni i rekao:”ŠTA SI TI OČEKIVAO, DA ĆU DA SIĐEM SA NEBA, ZBOG TEBE I JEDNE JAGODE???”…dooobro…ovo mi je ipak značilo, jer je svestan da sam ja to uradio, ali malo mi deluje hladno, nezainteresovan ili zauzet nekim svojim mislima…(smeh…)…”Možda čak deluje malo šizofreno?”- kaže anđeo…pa, stvarno…bez mimike, stvarno deluje malo…sad sam uzeo tu lepinju i podigao uvis i tako sam i ja odskočio od zemlje i krenuo ka gore…nije me ona povukla…ja nju kontrolišem…sam sam…sad sam u nivou njegove glave…sad je on pomerio pogled, ali ne gleda u mene nego kroz mene…i samo otvorio usta, kao deca kad se hrane, da samo ubacim unutra…ceo je kao slika, nepokretan i samo- pokazuje prstom na otvorena usta…(smeh)…ali, ne deluje kao da je gladan…Pitam (T. kaže da pita*) : jel ja to dajem njemu zato što je gladan? Jer- nije!…A, zašto mu daješ?…(smeh…)…zato što, to mi je rekao anđeo, BOLJE DA HRANIM NJEGA, NEGO ONOG SVOG DEMONČIĆA, U STOMAKU …jer ja HRANU UVEK MORAM DA DELIM SA NEKIM, HTEO TO ILI NE …ako je ne podelim sa njim, onda to dobijaju moji demoni, tako da se ne opterećujem s tim što on to ne doživljava posebno, jer to ne radiš zbog njega već zbog sebe… “A šta ako T. više voli da hrani demone?…jeste, jer će oni biti nezadovoljni, oni jako izražavaju i zadovoljstva i nezadovoljstva, a Isus to ne pokazuje, a demon, što se više raduje hrani, više će da bude razočaran kad je ne bude dobio…kreće da me šutira u želudac, kad je nezadovoljan…kaže da ja stalno uzimam hranu i za svog demona, deo te hrane mora da ode i njemu, to je nešto nužno, a PONUDA ISUSU JE DEO TVOJE ODLUKE… “A, SAD, PONUDI HRANU SVOM ANĐELU”- kažem ja...,… “Kako sam mu dao celu pogaču…on je odmah podelio na pola i meni vratio polovinu…i time sam, istovremeno, u tom trenutku, dobio hranu…i ja sam ponuđen, istovremeno…prijatno”…,…”A- jagodu?”…,…bio je malo bezobrazan i stavio je u usta i rekao da odgrizem pola i time bi smo se poljubili, a to nije mi prijatno…onda je pregrizao i pružio mi polovinu i rekao: “Ti baš ne znaš da se zabavljaš”? “Pitam- da li je Isus tako hladan zbog T. ili…”…pa, on, u stvari, shvatio sam da to jeste i moja predstava zbog njegovih slika koje sam gledao, gde ima taj polusetan izgled i na raspeću i ljudi imaju najčešče sliku o Isusu kao na krstu…i u toj situaciji i malo je neprijatno gledati ga u tom kontekstu i toj situaciji…ali na “Tajnoj večeri” i tu ima isto takav pogled, malo distanciran od drugih…nemam tako prisan odnos, ali sad mi je delovao bliži, kad je to pričao…nešto mi je, ipak, pričao i dobio i tu treću dimenziju…nije više samo kao slika…i- smanjio se, nije tako veliki…bliži smo, po veličini…izgleda da sam ja porastao, a nije se on smanjio…sad je vic:”ne sme dugo da se ovako ponaša, mora da ide na novo slikanje”…kao da pozira, stalno, kao neka obaveza…bitno je da postoje njegove slike i mnogo više ljudi gleda slike nego što čita Bibliju…ali ne uživa u tome…nekako mi ga je,sad, malo žao…”Ne znaš koliko meni treba da se popnem na krst i dugo poziram…i mora tužnu facu da napravi i dosadilo mu…hteo bi da bude nasmejan, na nekim slikama… Ali ja mislim da sam neozbiljan, sa Isusom…”Pitaj anđela, da li treba ozbiljnije…,…ma, jok, ja sam ok…anđeo je skroz čudan, od kad sam mu ponudio hranu kao da se zaljubio u mene…i svidelo mi se…i hrana je bila drugačija, topla i pušila se…a ona je bila hladna…baš je ukusna, ali jagoda je bila ukusna, tako mi je izgledalo i Isusu… (* objašnjenje: jedenje, zajedno sa disanjem, predstavlja našu najčešću razmenu sa prirodom. Zato je izuzetno bitno- kako to radimo. Za disanje smo odavno zaboravili, da obavljamo svesno i ispravno. Smatramo da to znamo i umemo, a niko se nije ugušio, umro, zbog nepravilnog disanja. Čak to radimo, uglavnom ili uvek- nesvesno. To je ok, jer bi nam bilo potrebno mnogo više svesti o tome, a samim tim i energije. Zato to radi neki demon u nama. Ali, ipak postoji i nauka o disanju, neke vrste joge to rade, koje to proučavaju i daju dobre rezultate. Potpunije disanje, zdravije, ispunjenije enrgijom, samim životom. To znaju oni kojima je veoma bitno da se tako izrežavaju: pevači, duvači, ronioci…nije svrha ove knjige da vas uputi u ovo, samo da napomenem da i tako nešto postoji i dolazi, to znanje, od negde, sa Istoka, uglavnom. Sa jedenjem je slično, mada o tome imamo više svesti i znanja. I prihvatamo savete, pogotovo za dijete ili recepte, za spremanje hrane. Zato na ovom polju, sigurno, možemo mnogo da poboljšamo svoj život, čak i sami. Izborom zdravije hrane, raznovrsnije, sa raznim BOJAMA, začinima, ukusima…ali i deljenjem hrane, kako reče anđeo. Ponudama. Ovo daje još višu dimenziju konzumiranju i ne šteti nikome. A može samo da obogati. To znaju oni koji to rade. O tome je puno pisano, pa ne bih, sada. Treba uneti ljubav, u kupovinu, odabir, spremanje i ponudu. Prema nekome koga najviše volite, ali poželjno je i bogu. Onda to ima neki poseban, izuzetan, šmrnc….Poseban savet, za čišćenje od bilo koje veće negativne energije: napravite neko jelo od mleka ili mlečnih proizvoda. Najobičnije…i to ponudite božanstvima. Onda to jedite, sa bližnjima. To je najjednostavniji “ritual” bele magije, za čišćenje. Ako ste na selu i ako je velika frka, poprskajte se kravljom mokraćom. Možda ne znate koliko ovo deluje i antiseptički i za čišćenje od zlih sila. Raspitajte se. i nemojte da špekulujete zašto su, negde, krave svete životinje.)
|