niki je napisao/la:
Ne možeš samo tako doć ljudima bez ikakvih papira,ičega,i očekivat da ti vjeruju..
Ja mogu. I iskreno receno, davno me prestalo muciti da li mi ljudi vjeruju ili ne. Neki ljudi ce mi vjerovati samo zato sto ja to kazem. Neki ljudi mi nece vjerovati, ma sto ja rekao, ma kome ja to rekao. I dalje se to svodi na vjerovanje...
Pored toga, kada smo kod Crohnove (moja bolest, moje zadovoljstvo...), trebala bi znati puno vise o toj bolesti, pa da shvatis kako si sada rekla nesto sto se moze opisati svakakvim rijecima, a ja cu upotrijebiti rijec neupucenost u bolest. Crohnova bolest se moze dijagnosticirati godinama. Doslovno se moze godinama traziti sto je covjeku, slati ga psihijatrima, jer se sumnja da simulira, jer eto, na slikama (rendgenskim, MRI, CAT i slicno) sve izgleda predivno, krvna slika moze, a i ne mora pokazivati upale (a to bas i nije znak da imas Crohna, ako imas upalu u tijelu...) i da sada ne duzim, recimo da je Crohnova bolest koja se jako tesko dijagnosticira. Ja sam imao nazalost nesrecu da se moja bolest lako dijagnosticirala i da nisam isao psihijatrima, jer sam imao fizicka ostecenja (zapamti fizicka ostecenja... poslije ce ti dobro doci, ako ces ikome pricati o MMSu) koja su bila sasvim lijepo vidljiva na rendgenskim slikama (a bila bi i na drugim, da je imalo smisla ici na te pretrage).
I sada, zasto su fizicka ostecenja interesantna? Zato sto netko tko nema ruku, jednostavno nema ruku. To vidis, ako pogledas. Pa i ja imam problema jos uvijek, bas zato sto su meni jako lako i brzo dijagnosticirali da se radi o Crohnu (iako sam ja godinama imao problema, ali eto, nije stislo bas tako jako da sam otisao doktorima). I sada da odem na rendgen, pogodi sto bi vidjeli? Ne bas da nemam ruku, ali bi vidjeli stenoze koje su bile prisutne i prije. Ne bas tako uske, ali sigurno su tu, osjecam ja jos neke probleme... Pa zatim imamo i gubitak crijevnih resica (opet pricamo o fizickom ostecenju) koji takoder utjece na zdravlje i slicno...
Crohnova bolest je upravo zato nezgodna za dokazati da ju imas i da ju nemas. Ali dobro, pustimo sada to...
Ajmo mi na RA (reumatoidni artritis), pa cemo ti opet ponoviti kljucnu rijec, fizicka ostecenja. Ako znas (a izgleda da ne znas) fizicka ostecenja koja nastaju su upravo to, fizicka ostecenja. Vecina bolova dolazi upravo zbog toga sto su zglobovi i kosti osteceni, iskrivljeni, nisu onakvi kakvi bi trebali biti...
Da malo citas o MMSu, mozda bi uocila pricu da MMS ubija patogene. Nista drugo. Samo ubije patogene. A fizicka ostecenja? Sto s njima? Njih tijelo i tako popravlja onako kako moze. Ako imas ranu, zdrava si osoba, onda ce ti rana zarasti bez problema, a ovisno o nekim faktorima, oziljak mozda i ne bude vidljiv, a opet, mozda i bude. Ovisi o tezini fizickog ostecenja, tj. rani. A ako nemas ruku, bez brige, ni s MMSom ti nova nece narasti.
Da jos jednom ponovim, MMS ubija patogene, a tijelo sanira fizicka ostecenja.
I to je sva mudrost. Ostalo, koristi od MMSa, pa to ovisi koliko rano pocnes. Recimo, zapustaj neku bolest ("lijecenjem" alopatskom medicinom jako lijepo zapustas bolest) i pusti da nastanu mnoga fizicka ostecenja. Nece ti MMS puno pomoci. A mozda i hoce, ovisno o prirodi fizickih ostecenja.
E sad, ajmo mi malo i o reportazama... Mozda ces vidjeti reportazu. Pa evo, u Na rubu znanosti je javno receno da MMS lijeci svinjsku gripu. I koloidno srebro, jasno. Pa imas i tu emisiju. A biti ce jos toga, sve vise i vise. Ali, da li ces ti tome povjerovati? Ne znam, znam samo da je lako sumnjati, ali je lako i vjerovati. Ovisno o tebi.