Sada je: ned maj 04, 2025 7:09 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: uto nov 24, 2009 10:16 am 
Moderator

Kad se na javi shvati da stvarnost nije kruta, onda se i u snu to shvati.
Svijet nije nimalo nalik onome što gledamo, mi stvaramo svoj svijet od sirove bezlične energije.
Kad se to tjelesno osjeti na javi, počne se čovjek to isto zapitkivati u snu. I tad su jako dobre šanse da se desi "sanjanje". Onda se dešavaju čuda, kao što su izleti skupne točke da se osjeti vibracijska sila, itd...

Otud ono da se čovjek treba koliko-toliko osvjestiti na javi, da bi se mogao osvjestiti u snu.
U snu je lakše jer radimo sa nekakvim rezervnim tijelom pa nismo u tolikoj opasnosti.
Manje je straha za postojanje nego u fizikalnosti.

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 10:34 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Kad se na javi shvati da stvarnost nije kruta, onda se i u snu to shvati.
Svijet nije nimalo nalik onome što gledamo, mi stvaramo svoj svijet od sirove bezlične energije.
Kad se to tjelesno osjeti na javi, počne se čovjek to isto zapitkivati u snu. I tad su jako dobre šanse da se desi "sanjanje". Onda se dešavaju čuda, kao što su izleti skupne točke da se osjeti vibracijska sila, itd...

Otud ono da se čovjek treba koliko-toliko osvjestiti na javi, da bi se mogao osvjestiti u snu.
U snu je lakše jer radimo sa nekakvim rezervnim tijelom pa nismo u tolikoj opasnosti.
Manje je straha za postojanje nego u fizikalnosti.

:notworthy:

Ipak me netko cuje kaj velim.... i onda to fino sroci sa rijecima,...

:love3:

:-)

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 10:39 am 
Moderator

Ma ne bi ja mogo bez tebe tolteq.

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 10:55 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Pa, ipak te moj post naveo na to,... il mozda nije,... kolko god se ti sprdo iz toga... ?! :rofl
Pa bi doso bi i bez bilo koga do toga, mozda prije mozda kasnije,...

:hello2:

Eh, vis, posto sam se ja ispiso iz vase druzine da se stapam sa tobom, tvojom zenom, infinitijem u nesto bezlicno,...fali vam cetvrti..... kaj ne?
Pa mi je sinulo da pitate donKarlosa mozda bi on htio biti cetvrta karika u lancu....

Ma, samo, prijedlog,....mozda vam se svidi... :-k

:hello2:

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 10:58 am 
Moderator

Ma kojojm mojom ženom? Ako sam napisao "žena", ne znači da je to moja supruga. :roll:

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 11:34 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ma kojojm mojom ženom? Ako sam napisao "žena", ne znači da je to moja supruga. :roll:

:rofl ...jer zna supruga da ju varas, da sanjas sa drugom,...
jesi preuzeo odgovornost suteci o tome...?

Nemrem si zamisliti, tebe, infinytia i tu "zenu" kak se stapate,.... :rofl

:thumbup:

Ok, nebum nikom rekel,... :-#

:rofl

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 11:48 am 
Moderator

Pa ja tu vrst družine nisam zamislio kao nekontrolirani seks između svih članova.
Nisam gurao penis ni u koga ni išta slično. Nema to veze sa seksom iako se može i to desiti.

Kako ti zamišljaš to stapanje?

I naravno... ko kaže da šutim??
Mislim da će biti najbolje da naše supruge izmjene iskustva, kako je biti s nekim ko se "stapa" okolo. Samo da iskopam način komunikacije. :)

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 1:39 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
I naravno... ko kaže da šutim??
Mislim da će biti najbolje da naše supruge izmjene iskustva, kako je biti s nekim ko se "stapa" okolo. Samo da iskopam način komunikacije. :)

Pa da, sm peri :rofl :rofl ... al ne odgovaram za posljedice,.. :rofl

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 1:49 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Kako ti zamišljaš to stapanje?

Ja ga ne zamisljam, dogodilo mi se da sam sreo kompatibilno bice o cemu se tamo i prica i kad je napisan onaj post jednostavno sam se sjetio toga.

Osjecaj je neopisiv, koda si sam ti sa druge strane i jos nesto vece, upotpunjenije nekako na isti nacin cudno i prijatno.

Dogodio se neočekivani i nepojmljivi talas simpatije.

Nebi opsirno o tome, nije za forum, jer je osoba bila iz drzavne uprave a ja sam zajebo nesto a ona me je izvukla iz govna, mada smo se tek upoznali i mada joj je posao da me jos dublje gurne i zakopa u ta ista govna.

Poslije toga se vise nismo nikad vidjeli...

Al sad bar znam kaj se trazi,.. :thumbup:

Znaci da se samo takve osobe mogu spjiti i onda se moze dobiti ono nesto živiorganizam koji poseduje sposobnosti koje nisu ljudske.

Što tonal bliži idealnoj svetlosti zasvoj tip, on ispoljava sve superiorniji nivo svesnosti.”
“Kada se idealni obrasci sretnu oni se sjedine. Osećanjaprivlačnosti među ljudskim bićima se mogu objasniti kaorezultat stapanja njihovih energetskih karakteristika. Obično je takvo stapanje nepotpuno ali ponekad se dogodineočekivani i nepojmljivi talas simpatije ‐ vidovnjaci bi reklida je došlo do čina energetskog upotpunjavanja. “
“Ratnici družine se sjedinjavaju na takav način da njihovi odnosi stvaraju najpovoljnije rezultate u smislu sticanja iakumuliranja moći.”“Teško je pronaći specifična svetlosna tela koja sudostupna za zadatak naguala; obično se nalaze tonali koji sudeformisani životom u svetu. Ali kada je nagual sposoban dasastavi svoju družinu, energija njegovih ratnika će se ujediniti.Oni žrtvuju svoju individualnost zarad uzvišenog cilja ipovratak njihovoj prijatnoj izdvojenosti više nije moguć, to biza njih značilo jedino smrt. Može se reći da družina nije
sastavljena od individua, već je pre svega jedinstveni, živiorganizam koji poseduje sposobnosti koje nisu ljudske.”

...to je to kad se fragmenti znanja slazu i onda se upotpune i dobije se cijela slika necega, nek samo komadic fali bez potpune slike nema znanja, ... moze neko objasnjavati i ovako i onako al ako ne pikne tocno di treba u tocno taj dio slagalice nista od tog necega sto objasnjava, ...

Znaci ako jedan pici sumom a drugi drumom onda nista od toga,...al ako i jedan i drugi pice sumom pa je malo jedan dva koraka ispred pa malo drugi, ma kolko god staza bila duga jedan drugog vuku ili poticu prema cilju i tako se nadopunjavaju dok ne dojdu do cilja, onda je to to....

:occasion5:

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 2:47 pm 
Moderator

Meni to tvoje osim citata zvuči više ko živiorgazam, a ne živiorganizam.
I kad si naišao na odlomak iz knjige, onda je željno razmišljanje proradilo i pretvorilo tu u nepojmljivo biće.
Nepojmljivo biće se stvara iz cijele družine a ne samo od tebe i komplementarnog bića.

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 3:17 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Meni to tvoje osim citata zvuči više ko živiorgazam, a ne živiorganizam.
I kad si naišao na odlomak iz knjige, onda je željno razmišljanje proradilo i pretvorilo tu u nepojmljivo biće.
Nepojmljivo biće se stvara iz cijele družine a ne samo od tebe i komplementarnog bića.

Slično tako mi se čini da je tvoja "čahura" kukuljica koju si napravio na malom dijeliću tonala i misliš da je ono okolo toplo meko - nagual. A kad ono, to nije ni N od Naguala, već samo zavaravanje i uljuljkanost u svoje JA, to jest tvorevinu tvojeg razuma. Samozadovoljstvo i narcisoidnost.

I unutar te kukuljice je tišina, nitko te ne napada, jer nema ni zašto. Letač savršeno zadovoljan i jede ti seksualnu energiju. Otud i "tišina"! Jelda?
Ta kukuljica se još zove i ogledalo samorefleksije, i ti ne vidiš van toga.

Kladim se da su ti seksualne navike takve da svako malo moraš dati energije letaču usprkos svim čajevima. I onda nemaš energije za razbijanje kontinuiteta unutar tog ogledala.

Pa ja neznam kako ti to vidis, medjutim to sve kaj si ti reko je toje zeljeno misljenje, .... imas pravo na njega, kaj cu ti ja,...

Bio si sigurno u sto slucaja, kad neko sjedne kraj tebe, kraj nekog se osjecas nervozno, kraj nekog odbojno jedva cekas da zbrises, kraj nekog se osjecas pola pola, kraj nekog emotivno, kraj nekog se zaljubis na izgled,.. itd,... al jesi kad dozivio kad kraj nekog sjednes koda sednes sam kraj samog sebe,...i odjedamput se to pocinje nekako stapati, upotpunjavati mada nista ne govoris toj osobi..... energije se nekao pocu odmah prepoznavati i stapati... sto nema momentalno veze sa onim zadatkom naguala di se vise takvih istih energija stapa u jedno....

Znaci u tom citatu se isto veli kakav je osjecaj kad nekog takvog sretnes, sta se dogadja, jer samo takve osobe skupa su sposobne za bezlicno stapanje.....

Sto je recimo kod tebe i mene nemoguce, jer vratimo se onoj sumi, ti stalno pokusavas kopati grabice ispred mene da me usporis, i ispred onih kojima nemozez utisnuti svoje misljenje bio ono krivo ili pravo, misleci da im pomazes pri tome, il s vec radis, sta ja znam, dok hodamo po istome putu... a to se dogadja zato jer su nase energije razlicite,... nisi ti tome kriv, nisam ja, nije niko,...jednostavno je to tako....

.”“Teško je pronaći specifična svetlosna tela koja sudostupna za zadatak naguala; obično se nalaze tonali koji sudeformisani životom u svetu. Ali kada je nagual sposoban dasastavi svoju družinu, energija njegovih ratnika će se ujediniti.

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 3:32 pm 
Moderator

Pa ako si sa mnom očekivao onakvo stapanje ko sa ženom iz državne uprave onda te moram razočarati. To se neće dogoditi! :) :mrgreen:
A grabice ne kopam. Samo ti tu i tamo stavim mostić da ne padneš u jame koje si kopaš. I to samo onda kad me ti svjesno ili nesvjesno pozoveš.

Ja sam pričao o sanjanju zajedno sa nekim drugim i sposobnosti da se suzi tonal i prepusti svoja percepcija nekom drugom da gleda kroz tebe. Da se bude medij... provodnik.
To nije to tvoje stapanje.

A to što si ti doživio je prekrasno iskustvo, nema tu dileme.

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 4:15 pm 
Član foruma

Citat:
Pa ako si sa mnom očekivao onakvo stapanje ko sa ženom iz državne uprave onda te moram razočarati. To se neće dogoditi! :) :mrgreen:

Zasto bi ja to ocekivao, do nedavno nisam ni nista o tome znao,... tek nedavno su se djelici tog znanja spojili u jedu cjelinu....u jednu puzlu na slici...

Citat:
Samo ti tu i tamo stavim mostić da ne padneš u jame koje si kopaš.

Pa, kao sto rekoh, svako ima pravo na svoje misljenje tako i ti,...

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 5:02 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Pa, ipak te moj post naveo na to,... il mozda nije,... kolko god se ti sprdo iz toga... ?! :rofl
Pa bi doso bi i bez bilo koga do toga, mozda prije mozda kasnije,...

Auuu, jel ovo samovažnost?
Jel to neko priča kako je on odgovoran za tuđe spoznaje?

CCCc, don Huan nam sasvim nešto drugo priča o spoznajama.

A tolteq nam je ''Mućke'' serija all-in-one.
Pali se na osobnu korist ko Delboy, a bome i na žene u službenim odorama ko Rodney. :mrgreen:

No, ima još nešto šta se prepoznaje...

Dao mi je primer efekta koji nastaje kada se lične brige
umešaju u čarobnjakov zadatak.
“Kratko vreme pošto sam započeo svoju obuku, iako niko
nije tražio da to učinim, ponudio sam don Huanu pomoć u
sastavljanju nove družine. Kad god bi neka lepa devojka
obratila pažnju na mene ja bih u njoj video svoje energetski
komplementarno biće i pokušavao da je ‘utrapim’ don
Huanu, veličajući njene kvalitete.”
“Isprva su ratnici to uzeli kao šalu. Ali, malo po malo, to
im je dojadilo i jednog dana, kada sam doveo moju novu
‘nagual ženu’ da im je predstavim, nisam mogao da ih
pronađem. Oni su se svi odselili iz kuće. Osećaj usamljenosti
mi je pomogao da povratim trezvenost.”

Torres

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 5:35 pm 
Član foruma

Pa, ipak te moj post naveo na to,...
[/quote]

Citat:
Auuu, jel ovo samovažnost?
Jel to neko priča kako je on odgovoran za tuđe spoznaje?

Pa neznam jer samovaznost, najvjerojatnije mozda je, al ne tim tonom i tolko ogromna kako ti mislis....
...samo sam tako reko....

Citat:
CCCc, don Huan nam sasvim nešto drugo priča o spoznajama.

Pa niko ne vei da je to neka spoznaja, sam sam reko da ga je moj post naveo na to....pa sta tu ima tako lose....

Opet ne slusas, sjedi, jedan,... :rofl

No, ima još nešto šta se prepoznaje...

Dao mi je primer efekta koji nastaje kada se lične brige
umešaju u čarobnjakov zadatak.
“Kratko vreme pošto sam započeo svoju obuku, iako niko
nije tražio da to učinim, ponudio sam don Huanu pomoć u
sastavljanju nove družine. Kad god bi neka lepa devojka
obratila pažnju na mene ja bih u njoj video svoje energetski
komplementarno biće i pokušavao da je ‘utrapim’ don
Huanu, veličajući njene kvalitete.”
“Isprva su ratnici to uzeli kao šalu. Ali, malo po malo, to
im je dojadilo i jednog dana, kada sam doveo moju novu
‘nagual ženu’ da im je predstavim, nisam mogao da ih
pronađem. Oni su se svi odselili iz kuće. Osećaj usamljenosti
mi je pomogao da povratim trezvenost.”

Pa super, slicno sam ti i napiso tamo negdje, procitaj bolje, da kad netko sjedne kraj tebe mozes se i zaljubiti,...al to nije to.... o tome ti sad pricas...

Eh, i kaj je bilo sa tom zadnjom,.... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri nov 25, 2009 10:29 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Bonsai je napisao/la:
Meni se jednostavno u snu dogodi da jesam svjesna iako nisam svjesna kako je do toga došlo :-k

Pa vis, to i mene buni,.. upravo to isto mi se dogadja i tamo sam svjestan a da nisam ni svjestan tog preokreta kako je doslo do toga, samo se porobudim i picim koda je ova stvarnost, koda ni ne spavam,...

... i što radiš ... prepustiš se, kreiraš ... ili?

Vrh

PostPostano: sri nov 25, 2009 10:40 am 
Član foruma

Bonsai je napisao/la:

...pa prepustim se, prepustim se da se dogadjaj dogadja sam po sebi... recimo, isto ko i u sadasnjem trenutku jednostavno se prepustim nekom dogadjaju, nisam svjestan ni sad na javi da sam u biti svjestan....

Na javi treba postati svjestan svoje svjesnosti, pa kad se to pretoci tamo, onda je to sanjanje....ono sanjanje o kojem don Huan prica...

Vrh

PostPostano: sri nov 25, 2009 11:03 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Bonsai je napisao/la:

...pa prepustim se, prepustim se da se dogadjaj dogadja sam po sebi... recimo, isto ko i u sadasnjem trenutku jednostavno se prepustim nekom dogadjaju, nisam svjestan ni sad na javi da sam u biti svjestan....

Na javi treba postati svjestan svoje svjesnosti, pa kad se to pretoci tamo, onda je to sanjanje....ono sanjanje o kojem don Huan prica...

Da razumjem o čemu govoriš.

Iz neke svoje prakse čini mi se da sam se u lucidnim snovima nalazila u dvije najčešće situacije ili da se nalazim svjesna u praznoj scenografiji sna (bez ljudi i objekata) i da mogu sama kreirati san u smjeru svojih misli, ili da se nalazim svjesna u nekom snu koji teče neovisno o meni....

Vrh

PostPostano: sri nov 25, 2009 11:56 am 
Član foruma

Bonsai je napisao/la:

Iz neke svoje prakse čini mi se da sam se u lucidnim snovima nalazila u dvije najčešće situacije ili da se nalazim svjesna u praznoj scenografiji sna (bez ljudi i objekata) i da mogu sama kreirati san u smjeru svojih misli, ili da se nalazim svjesna u nekom snu koji teče neovisno o meni....

Da, i meni se to znalo dogadjat, vjerujem da nismo jedini...
Vjerujem da se samo sanjanje postepeno razvija, skupna se seli mic po mic,.. samo je bitno da je prisutna volja svaki dan, da preraste u nacin zivota a ne da je samo zelja...

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 5:34 pm 
Član foruma

Ma vi ovdje možete sastaviti neku sanjalicu ili knjigu sličnog sadržaja,ali o Toltečkog načina tu nema baš ništa.Pa uzmite knjigu Umijeće sanjanja pa idite step by step pa čete vidjeti da je to savim drugi put od vašega.Osviještavanju snova predhodi cijeli niz postupaka da bih se poćela skupljati moč,kao osnova svih postupaka ,pa i sanjanja.Vi ovdje izmišljate instant prečace i skraćene postupke,a toga nema u Toltečkom načinu.Umijeće sanjanja je kruna postizanja moči i nije trivijalno postizanje jakih snova.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.