promatrač je napisao/la:
Meni to tvoje osim citata zvuči više ko živiorgazam, a ne živiorganizam.
I kad si naišao na odlomak iz knjige, onda je željno razmišljanje proradilo i pretvorilo tu u nepojmljivo biće.
Nepojmljivo biće se stvara iz cijele družine a ne samo od tebe i komplementarnog bića.
Slično tako mi se čini da je tvoja "čahura" kukuljica koju si napravio na malom dijeliću tonala i misliš da je ono okolo toplo meko - nagual. A kad ono, to nije ni N od Naguala, već samo zavaravanje i uljuljkanost u svoje JA, to jest tvorevinu tvojeg razuma. Samozadovoljstvo i narcisoidnost.
I unutar te kukuljice je tišina, nitko te ne napada, jer nema ni zašto. Letač savršeno zadovoljan i jede ti seksualnu energiju. Otud i "tišina"! Jelda?
Ta kukuljica se još zove i ogledalo samorefleksije, i ti ne vidiš van toga.
Kladim se da su ti seksualne navike takve da svako malo moraš dati energije letaču usprkos svim čajevima. I onda nemaš energije za razbijanje kontinuiteta unutar tog ogledala.
Pa ja neznam kako ti to vidis, medjutim to sve kaj si ti reko je toje zeljeno misljenje, .... imas pravo na njega, kaj cu ti ja,...
Bio si sigurno u sto slucaja, kad neko sjedne kraj tebe, kraj nekog se osjecas nervozno, kraj nekog odbojno jedva cekas da zbrises, kraj nekog se osjecas pola pola, kraj nekog emotivno, kraj nekog se zaljubis na izgled,.. itd,... al jesi kad dozivio kad kraj nekog sjednes koda sednes sam kraj samog sebe,...i odjedamput se to pocinje nekako stapati, upotpunjavati mada nista ne govoris toj osobi..... energije se nekao pocu odmah prepoznavati i stapati... sto nema momentalno veze sa onim zadatkom naguala di se vise takvih istih energija stapa u jedno....
Znaci u tom citatu se isto veli kakav je osjecaj kad nekog takvog sretnes, sta se dogadja, jer samo takve osobe skupa su sposobne za bezlicno stapanje.....
Sto je recimo kod tebe i mene nemoguce, jer vratimo se onoj sumi, ti stalno pokusavas kopati grabice ispred mene da me usporis, i ispred onih kojima nemozez utisnuti svoje misljenje bio ono krivo ili pravo, misleci da im pomazes pri tome, il s vec radis, sta ja znam,
dok hodamo po istome putu...
a to se dogadja zato jer su nase energije razlicite,... nisi ti tome kriv, nisam ja, nije niko,...jednostavno je to tako....
.”“Teško je pronaći specifična svetlosna tela koja sudostupna za zadatak naguala; obično se nalaze tonali koji sudeformisani životom u svetu. Ali kada je nagual sposoban dasastavi svoju družinu, energija njegovih ratnika će se ujediniti.