Sada je: pet maj 09, 2025 12:41 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 2:55 pm 
Član foruma

Citat:
...što misliš da li može netko imati toliko jako razvijenu ''maštu'' da bi u detalje mogao izmisliti stvari koje netko drugi može iskustveno potvrditi?

Ne samo da mislim da je to moguće već sam i sam to iskustveno potvrdio.
Mislim da sam to već napisao.

Citat:
misliš da je npr. Tolkin Gospodare prstenova izvukao samo iz bujne mašte? ili [b]možda postoje paralelni svjetovi, životi i dimenzije?

Može biti i jedno i drugo i treće i četvrto.

Jedino sam siguran da ne znam što bi moglo biti istina od svega toga što si navela.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 4:19 pm 
Administrator

Citat:
Bilo bi dobro i prebaciti tamo sve postove o Castanedi, ako može.

Mogu, ali onda moram copy-paste i onda tamo postovi više neće biti pod vašim imenima...

Najbolje je da svatko svoj ( ako to želi tamo ) - copy i tamo ode na temu o Castanedi i paste kao odgovor. Onda će tamo biti identičan post i glasit će na toga tko ga je i napisao. I onda se vrati ovdje i može izbrisati svoj post ( ili mogu i ja ako već bude tamo, da se ne duplira ).

Svi će onda biti sretni i zadovoljni... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 7:51 pm 
Početnik

Citat:
Mislim da cilj buđenja ne bi trebale biti nikakve 'praktične sposobnosti'. Naravno da te 'praktične sposobnosti' idu uz buđenje, ali istinski probuđeni ne drži puno do njih. Onaj tko čezne za tim sposobnostima, nikad ne može postati istinski probuđen. To su okultisti, poput Crowleya na primjer. Takvi se i te kako drže svoga ega i hoće ugrabiti za sebe ono što im ne pripada, niti im može pripasti.

ego, ne ego. vjerujem kako postoje probuđene osobe s egom, štoviše, sigurna sam :wink:
hoću reći da iako cilj buđenja ne bi trebale biti praktične sposobnosti, one u biti jesu znak probuđenosti. ako izostanu one, nema buđenja. tada postoje samo ljudi koji pričaju bez temeljne podloge raznorazne pričice i kvazi filozofske premise, smatraju se probuđenima, prosvijetljenima, slobodnima i kako već.

Također, buđenje ne bi trebalo ostati samo na ideji,' misaonoj strukturi', dobro si primjetila.

Citat:
Nitko se ne može vlastitom voljom ili manipulacijom probuditi.

otom - potom. :wink:

Citat:
Mislim da je velika zamka prije vremena umisliti da smo probuđeni.
:wink:

svakako. 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 11:50 pm 
Administrator

Citat:
Mimi,nemoj mi vređati mačka.
On je budan.
Zato se i raspištoljio ovih dana

Tako je... heheeh!

Hej, ljudi... pa što ovo nije tema Organski Portali, a ne Buđenje?!? Mislim da je Buđenje na jednoj drugoj temi tu na forumu... http://www.galaksija.com/forum/viewtopic.php?t=347

HVALA svima koji prate teme...

Premjestite te koje nisu u odgovarajućim temema sa copy-paste i ikasnije izbrišete ove iste ovdje gdje ne pašu po temi. ( Pohvala letaču Chaos-engine što je ovo napravio ! Stavio je postove o Castanedi u odgovarajuću temu. Lijep primjer za ostale... )

Da se ne mješaju teme unutar tema...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 25, 2005 8:30 am 
Član foruma

Citat:

ego, ne ego. vjerujem kako postoje probuđene osobe s egom, štoviše, sigurna sam :wink:
hoću reći da iako cilj buđenja ne bi trebale biti praktične sposobnosti, one u biti jesu znak probuđenosti. ako izostanu one, nema buđenja. tada postoje samo ljudi koji pričaju bez temeljne podloge raznorazne pričice i kvazi filozofske premise, smatraju se probuđenima, prosvijetljenima, slobodnima i kako već.

Ma ego uvijek postoji dok god si u ovome tijelu. Uvijek se može pasti, dok god smo u vezi s ovim 'denzitetom'. Pitanje je koliko si ti vezan za taj ego i koliko si u biti ti taj ego.
Probuđeni ima 'praktične sposobnosti', ali 'praktične sposobnosti' mogu imati i neprobuđeni i zato treba biti oprezan.

Citat:
Citat:
Nitko se ne može vlastitom voljom ili manipulacijom probuditi.

otom - potom. :wink:

'Praktične sposobnosti' se mogu dobiti svojom voljom, to da. Ako netko čezne samo za 'praktičnim sposobnostima' teško da će se probuditi.

Za potpuno buđenje mi svoju uobičajenu volju moramo prepustiti jednoj drugoj volji koja se u nama rađa idući Putem. 'Budi volja Tvoja'. :wink:

p.s.mačak sorry :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 27, 2005 11:12 pm 
Član foruma

pozdrav svima!
novi sam ovdje i vec neko vrijeme se bavim proucavanjem ovakvih stvari. neke stvari koje sam ovdje procitao znam i od prije al neke su mi potpuno nove kao recimo to da 50% ljudi nema dusu sto mi je jako tesko vjerovat. sa idejom o organskim portalima nisam se nikad sreo, evo ovdje prvi put i nesto mi govori da ima nes u tome al mi je tesko povjerovat u taj omjer evo i zasto: imam 3 brata,sestru,mamu,tatu,najuza familija mi je isto poveca ,pa su mi to i moji dragi prijatelji hocu reci ljudi koje volim za koje se brinem ak im se nes dogadja sto je normalno.e sad ja bi po onom sto sam tu procitao trebao zakljucit kak pola njih nema dusu pa prema tome klupo je da trosim vrijeme na njih naravno kad bi znao koji su ti doticni,jel.isto tak sam procito da je glupo uopce razmisljat ko je ko sto mi je malo opet cudno,s obzirom na ovo sto sam napisao u prethodnoj recenici. pa sad ak mi moze neko dat neki svoj komentar na to.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 12:17 am 
Administrator

Pozdrav, Pluton!

Gle, za sve treba malo vremena da se "slegne". Kad pročitaš neku novu stvar, percepcija iste može biti jako različita. Tako da kasnije kad sve to malo legne skupa, iskristaliziraju se stvari i izađu na vidjelo.

Ne treba se ničim opterećivati. Ako su tvoji/moji/bilo čiji najdraži OP-i, to ne mijenja stvar drastično. Samo se naučiš da ne dozvoljavaš da ti "piju" energiju. naravno, ako ti to odlučiš. Ne znači nužno da su oni "loši" ili nešto u tom svjetlu. Svatko je podložan manipulaciji, a više oni koji NE ZNAJU metode manipuliranja ( a i ostale stvari vezane uz to ).

Možda nije omjer ploa-pola, niti nije nužno da su SVI oko tebe OP-i. Možda baš nisu. U stvari to i nije bitno ako znaš metode zaštite od cicanja energije. A to ne uključuje nikakve negativnosti prema njima, već dapače, svojom pozitivom utičeš na njih. Nekad je to vrlo težak posao, ali ne treba niti:
- Tko tebe kamenom, ti njega kruhom
- Tko tebe kamenom, ti njega metkom.
Obično je rješenje negdje između, ali najbolje rješenje je da do toga uopće ne dođe. Tvoja pronicljivost i svijest će odrediti kako ćeš ti reagirati. Prema svima, a ne samo najbližima.

Savjet: polako pročitaj mnogobrojne tekstove tu na forumu ( a i šire ), pa sve malo preispitaj u sebi... pa zaključi mnogo stvari SAM. To je shema kako možeš izlučiti istinu iz mnogih stvari.

Ako što treba, pitaj slobodno, tu smo svi, pa ćemo pomoći ako zatreba.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 12:34 am 
Član foruma

hvala na datom odgovoru.
e sad ako bi mi moga reci nesto vise kak da se zastitim od tog sisanja energije jerbo imam osjecaj da meni sisu i to gadno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 9:16 am 
Član foruma

Pluton, ne zamjeri, malo ću se našaliti...
sišu te jer im otkrivaš cice. Pokrij cice, i neće više 8)

Prvo što primijetimo jesu "negativci" koji iscprljuju "pozitivce". Navikli smo da poštujemo žrtvu i veličamo njezine pozitivne osobine. Poštujemo mit žrtve i požrtvovnog junaka kojem nakon teških muka slijedi slava i kraljevstvo.
"Negativci" iscrpljuju jer im to "pozitivci" dozvoljavaju. KAd bi "pozitivci" prestali s dozvoljavanjem, tada bi i "negativci" lakše shvatili da to tako ne ide.
Međutim, ulovljeni u ulogu "pozitivca", sami (više ili manje svjesno) pothranjujemo "negativce" da ostanu negativni. Kako bi mi bili pozivni kad ne bi bilo negativnih? Lako je u društvu lošeg momka ispasti fini dečko. Kad se loši dečko okrene protiv tebe i opali ti ćušku, nemoj se buniti. Dobio si što si tražio...

Dakle, najprije treba promotriti tu svoju "pozitivnost", pa se onda suočiti s tuđom "negativnošću".

Svaki novčić ima i drugu stranu, pa tako i ovaj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 9:37 am 
Početnik

opet to sisanje...
ccc.
moram se ponoviti
svi ljudi daju i uzimaju energiju
to je normalno.

a i nisu sve energije jednake.
evo meni je najveći problem trenutno što mi ljudi beskompromisno doniraju svoju negativnu energiju.
a stalno mi šalju. stalno stalno. da ne povjeruješ.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 10:39 am 
Član foruma

ma kaj bi zamjerio na sali,iz sale sam i naj vise shvatio.ubiti sam tip koji se jako voli smijat i cak to kaj mi ovi uzmu mislim da to nekad nadoknadjujm smjehom.
budem malo razmotrio to kaj si napisala bez obzira kaj sam pokkuso im okrenut ledja al evo ti odma drugog ispred mene.zbinja pokusao jesam al nikad konkretni rezultati od svega toga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 1:39 pm 
Član foruma

Sto se tice Gospodara Prstenova-po meni najbolje knjige ''fantazije'' ikada napisane, mislim da ona mozda ima svoje korijene i u stvarnosti. Ima neke analogije....Ali o tome cu otvoriti posebnu temu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 3:50 pm 
Član foruma

flow
Citat:
opet to sisanje...
ccc.
moram se ponoviti
svi ljudi daju i uzimaju energiju
to je normalno.

To je normalno za one koji nemaju nekih vecih pretenzija u ovom zivotu i ciji je smisao zivota samo zabava.

Za one koji od zivota traze nesto vise, shvate da im je za to vise potrebna energija. Zato je nastoje sto vise sakupit, pa im bas i nije normalno kad vide da ih drugi zderu.

Citat:
a i nisu sve energije jednake.
evo meni je najveći problem trenutno što mi ljudi beskompromisno doniraju svoju negativnu energiju.
a stalno mi šalju. stalno stalno. da ne povjeruješ.

Nemoj zezat?!
Ajde dobro vjerujem ti. Bitno da ti energiju ne uzimaju, a negativnu uvijek mozes proslijedit dalje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 3:54 pm 
Član foruma

pluton:

Po meni najjednostavniji nacin za prepoznat OP je zagledat mu se u oci. Jasno mozes primijet razliku u ocima OP i osobe s dusom. Oci OP su uglavnom bez sjaja, izgledaju mrtvo i mehanicki. Kod osobe s dusom vidi se neka zivost i inteligencija.

NIKAD ne okreci ledja parazitima. Isprovociraj svog parazita, ako su mu oci i dalje tupe imas OP ispred sebe.

Takodjer mislim da bi se OP mogao primijetit po auri, ako je ti mozes brzo i precizno sagledat.

Prema OP nemaj milosti, rjesavaj ih se kako god znas, ako treba budi gad veci od njih. Sa parazitima s dusom mozes probat rijesit stvari na "pozitivan" nacin, ako ne ide isto ih eliminiras iz zivota, tj. kidas veze sa njima.

Uglavnom ako STVARNO zelis napredovat, naci ces nacin da se rijesis parazita.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 4:44 pm 
Član foruma

slazem se s tobom chaos engine[/b][/i][/u][/list][/list][/quote]

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 8:57 pm 
Početnik

što se tiče mene i energije, imam je za cijelu legiju 'organskih portala' (naravno ukoliko postoje) i za sve ostale ljude kojima je potrebna, ako je uzmu od mene, neće mi nedostajatu ne brini . :lol:
izvora energije ima dovoljno a svaki 'razvijeniji' pojedinac daje svoju energiju.
da ima više vrsta energije. i svaka osoba ima svoju vlastitu crtu, boju, whatever. i svaki osjećaj ima svoju energiju.

a jel ti vidiš toliko precizno aure da vidiš razliku?
vjerujem da bi se to dalo uočiti, ako ništa drugo, onda kada netko uzima nečiju energiju, ili se energije spajaju, mijenja mu se boja
u biti me zanima koliko temeljiš svoje razmišljanje na iskustvu da me tako bezočno pljuješ.

:lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 11:09 pm 
Član foruma

pa ljudi ja se držim onoga, kako bi .. babo atif rekao :D

u koga se vidi, 90% je tačno!!!.... ostalo prepustimo polarnom sistemu da realizira slučaj ...ima organskih portala, da nisu rođeni tako, to je posljedica njihovih stavova prema realizaciji samoga sebe u "istini"
dolazi do stagnacije i u hranjenju sistema i osobe večinom kod primitivnog slučaja počimje da dnk realizuje se u makrosistem, pa se počimju dimenzije da se kreiraju...a to je sistem koji ja znam

al imajosh jedna vrsta
to su rođeni organskih portala koji služe sistemu matrixa i programiranja
kod kojih podsvijest radi na pronalaženju emocionalnih kandidata na realiziranju vampirizma!!.. a ovo važi i za točku 1

To bi bilo kod slučaja Amera i samog mehanizma kojeg se može nači svugdi,,josh Hvala Bogu jedinoo smo mi živi..i nesmjemo se dati tim Vandalima da nas unište :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

I Moramo da znamo da postoje zakoni hijarhije..i ako nam je taj stao na put to ne treba dramatizirati nego kroz svest samoga sebe realizirati Istinu u nešto više!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 28, 2005 11:52 pm 
Član foruma

chaos engine je napisao/la:
pluton:

Po meni najjednostavniji nacin za prepoznat OP je zagledat mu se u oci. Jasno mozes primijet razliku u ocima OP i osobe s dusom. Oci OP su uglavnom bez sjaja, izgledaju mrtvo i mehanicki. Kod osobe s dusom vidi se neka zivost i inteligencija.

NIKAD ne okreci ledja parazitima. Isprovociraj svog parazita, ako su mu oci i dalje tupe imas OP ispred sebe.

Takodjer mislim da bi se OP mogao primijetit po auri, ako je ti mozes brzo i precizno sagledat.

Prema OP nemaj milosti, rjesavaj ih se kako god znas, ako treba budi gad veci od njih. Sa parazitima s dusom mozes probat rijesit stvari na "pozitivan" nacin, ako ne ide isto ih eliminiras iz zivota, tj. kidas veze sa njima.

Uglavnom ako STVARNO zelis napredovat, naci ces nacin da se rijesis parazita.

Apsolutno se slažem.
Jedino, dodala bih, da osim kidanja veza s parazitima (ima za to jednostavnih tehnika, ima knjiga "Kidnje veza" od Philis Cristal, a ima i tehnika iz šamanizma jako jednostavnih za naučiti, ali nisam sigrna da bi bilo o.k. ovdje to opisivati...Uglavnom, da skratim, svodi se na to da ritualno, aktivnostima, pokretima i vizualizacijama simbolički kidaš vezu s određenom osobom, koja se time kida i u stvarnosti)
Dakle, osim kidanja veza s iscrpljivačima, treba na sebi očisti onaj dio koji te iscrpljivače privlači. U protivnom, čim se riješiš jednog, nalijepi se novi iste vrste. Najjednostavnije je,. po meni, to čistiti tehnikom Ogledalo.
Već sam bila obećala da ću je opisati, ali, mislim da ne treba. Ima opis na www.indigo-svijet.hr pa da ne ponavljam..koga zanima, tamo ima...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 29, 2005 2:06 am 
Član foruma

ma gdje.... molim te ipak to prebaci na forum......da li je to možda ovo

". Vizualiziraš veliku gumenu loptu duginih boja, a sebe staviš u središte tako da lopta bude veća od tebe raširenih ruku. Kroz loptu prolazi pozitivna energija, svi napadi se odbijaju od gumene lopte i šalješ ih izvoru na iscjeljenje ( možeš i vratiti pošiljaocu)
Meditacija "Pješčani sat" koja je opisana u knjizi "kidanje veza", Phillis Cristall, slično..zamisliš sebe kako si u ogoromnom pješčanom satu u njegovom donjem dijelu. Odozgo dotiče Božanska energija a stijenke te štite.
"Valjak", ako osjećaš jače napade..zamisliš sebe u valjku s poklopcima s gornje i donje strane.
Meidtaacija iz B. Brennan..Zamisliš da je tvoja aura od teflona, od materijala za kojeg se ništa ne lijepi nego sve sklizne. Centriraš se tako da malo saviješ koljena, noge raširene u širini kukova i pogled usmjeriš iza sebe u svoje pete. Djeluje trenutno kod izravnih napada, kad se nađeš u nekoj "gužvi", ali i prije nego li izađeš u novi dan, dobro je napraviti bilo koju od ovih meditacija( vizualizacija), ili kad osjetiš potrebu. "
"Kidnje veza" od Philis Cristal imam tu knjigu doma i primjenjivao sam neke od tehnika neke su ok., ali se ne slažem sa njenim staviom da treba kidati veze u obitelji više sam za transformaciju toksičnih veza Brenanica piše u svojim knjigama da takav način može stvoriti velik problem...potražiti ću tekst pa prenesem......vrlo uspješni u tansformacijama takvih vezanosti su šamani sa Havaja Hune
ima dobar tehnika Hoponopono za parazite koje zapravo privlače kod nas naša negativna osjećanja (ljutnja,strah,mržnja, ljubomora...)
1Stvorite u duhovnom oku sliku ,praćenu osjećajina svake osobe sa kojom se ne osjećate usaglašeni koja vas iritira iz bilo kog razloga.....
2U imaginaciji stvorite malu pozornicu ispred sebe i malo ispod sebe na nju postavite tu osobu
3 Iznad svoje glave stvorite zamislite beskonačni izvor ljubavi i izlječenja kao malo blistavo sunce. Zanislite da vam se vrh glave otvara i pustite da energija izlječenja teče prema dolje i ispunjava vam cijelo tijelo i kad ga je ispunilač zamislite i osjetite da se preliva iz oblasti srca ka osobi ka osobi na pozornici. Uživite se u ideju da tu osobu ta energija liječi i uzdiže.
4 Kad osjetite da je lječenje obavljeno do kraja u svojoj mašti obavite kratak razgovor s tom osobom, oprostite joj sve što joj zamjerate i nek ona oprosti vama.
5Ako se radi o trenutnom lošem odnosu zamislite da udišete tu osobu u sebe i da je asimilarete, a ako je odnos iz prošlosti zamislite da osoba lebdeći odlazi sa pozornice pri čemu postoji vidljiva veza između vas. Kad se udalji zamislite da rukom presjecate vezu koja vas je spajala.

test uspješnog završetka procesa: DA li možete vidjeti u imaginaciji (ili u životu) ili misliti o njoj a da pri tom ne osjećate negativna osjećanja , ako osjećate imalo ponoviti proces......

uzeto iz knjige od Slavinskog Peat....
mislim da što je osoba cjelovitija i razvijenija takvi joj paraziti prve manje problema, treba krenuti od sebe kao što je rečeno svi karadu energiju samo se neki naviknu na to pa ih se moraš otresat sa sebe.....
naravno uvijek postoji palica i bič :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 29, 2005 5:55 am 
Član foruma

Stavljen prikaz rekapitulacije, shamanske tehnike za kidanje parazitskih
veza, brisanje osobne povijesti i vracanje izgubljene energije.

http://galaksija.com/forum/viewtopic.php?p=7827#7827

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.