Citat:
Ako više ne djeluješ iz ega nego iz čiste Suštine, čime se onda braniš kada te "napadnu" ?
Ne osecam se napadnuto.
Citat:
Ti meni djeluješ kao da si otkrio neku novu religiju - ili oživio staru - pa sada s pozicije tog izvanrednog otkrića pokušavaš rastumačiti laicima o čemu se radi i što treba pa da i oni "to" dožive...
Tebi izgleda.
Citat:
Dokle god imaš tijelo, imaš i ego.
Nisam rekao da nemam ego.
Citat:
A da i ne spominjem da onaj tko dospije na taj nivo ne da više ne može ući u sukobe
Zasto ti ista izgleda kao sukob?
Java
Citat:
koje nisi podvrgao onoj tvojoj čuvenoj analizi
Promenio sam nacin analize. Mozda odatle nesporazum u recima, terminima.
Citat:
Ne mislim da si ti dezinformator niti mislim da si neiskren niti da su tvoja iskustva nešto nevrijedna.
Znam da ne mislis.
Citat:
nego što si olako uveo taj termin i formulisao rečenicu koji govori da ću sebe vidjeti u svjetlu duha i to ako to mogu. Ako ne mogu, kako oda doći do spoznaje o sebi? Meni je takva formulacija netačna. Svako dolazi do spoznaje na svoj način.
Apsolutno tacno da svako dolazi do necega na svoj nacin. Mozda je stvar u tome koju pozadinu ko ima, iz koje krece, pa odatle nesporazum.
Citat:
Znači po toj formulaciji potreban mi je duh ili šta već, koji me obasjava da bih vidjeo, odnosno spoznao sebe.
Tako si ti shvatio.
Citat:
Da ponovim, ne slažem da se duh može izjednačiti sa dušom ili Suštinom.Takođe se ne slažem ni sa formulacijama ''Ako mozete da vidite sebe u svetlu duha'' i ''jer duh jeste ljubav''.Ukoliko bi se zanjenilo sa duša...''Ako mozete da vidite sebe u svetlu duše''...opet se ne bih složio jer dušu neodvajam od sebe a ''jer duša jeste ljubav'' e tu ću reči ok...tad smo na istoj vibraciji Rudaru.
Pa zameni termine kako ti odgovara.

Mozda cemo se bolje razumeti.
Citat:
Ono sto ce vas zaista uciniti vrednim ljubavi (hm,

) , nije rad na sopstvenim slabim tackama (
meni je potrebno raditi na njima da bi bio svjesniji ), vec njihovo prihvatanje (da bi ih onda mogao prihvatiti).
Ja nisam rekao da ne moze tako.
Citat:
Rudaru, da se objasnim.... nemam sposobnost nikakvog viđenja u svjetlu ičeg, niti sebe mogu vidjeti (osjetiti, pojmiti, spoznati) u svjetlu duha (suštine, duše, itd) koji jeste ljubav.
Ako ti kazes da nemas, onda nemas. To je tvoja projekcija i realnost. Ili ti samo koristis drugacije reci za to sto mozes.
Citat:
Evo kako to vidim iz moje sadašnje tačke. Ja (suština, duša,...) jesam ljubav i mogu biti ljubav kad sam prisutan i kad imam dovoljno energije da budem.
I kada si toga svestan, po meni znaci da to "vidis". Da li ovako ili onako, ali ja za to koristim rec vidim, a ti da si svestan. Zar nije isto?
Citat:
Znači radom do ljubavi
Moze. Ispiras crnu kosulju.

Bice ona bela.
Citat:
Meni nije lako biti svjestan.
Jako je crna kosulja.
Citat:
Međutim, ako bih bio okupan u svjetlu ''sa strane'', bio bih vrlo oprezan i postavio bih sebi milion pitanja i bio vrlo oprezan sa tim ''obasjavanjima''.
To "sa strane" nisam ja izmislio, nego ti.
Citat:
Moje iskustvo je drugačije od tvog što ne znači da sam u pravu i da su moje spoznaje sveto pismo.
Ok. Ja nisam rekao da ti nisi u pravu u vezi tvog iskustva.
Citat:
Ti si doživjeo sebe na jedan način i sada pokušavaš da riječima dočaraš i baš je teško.Zato što je teško prenijeti spoznaju samo na ovakav način (riječima)
Meni se desilo da su mi neke stvari prosle ispred nosa, nekoliko puta. I drugi su to videli i govorili mi, ali ja sam bio "oprezan i sumnjicav". Kada sam procitao nesto, shvatio sam sta su mi pricali. Iz jedne recenice. E jedino zbog toga pisem ove recenice, koje govore o Ljubavi. Mozda neko procita bas tu jednu, pa skonta, kao ja. Ne radim to iz zelje da sprovodim neko novo ucenje. I da, znam da je tesko recima. Pa procitao sam par knjiga i ni jedna recenica mi nije uradila to sto je bas ona jedna. Ne zato sto oni prethodni nisu znali, nego sam ja bio "oprezan i sumnjicav". (zatvoren)
Citat:
ja ti postavljam pitanja i postaviću ti ih još milion jer ćeš se ti truditi da mi odgovoriš

a tim trudom ćeš da iskristališeš ono što hoćeš prenijeti odnosno ispoljiti riječima. Bićeš jasniji a samim tim dijalog će bolje teći.Ka tebi gajim lubav

iako ponekad nije tako

(kada nisam prisutan). SADA jesam.
Pa nije to problem, ali ja nisam imao nameru da tebi objasnjavam, nego samo da pisem ono sto sam procitao ili shvatio.
Vidi sta je Sophia napisala:
Citat:
Rudar, ispoljava svoje shvatanje ljubavi i ja ga sasvim razumijem, sto ima da objasnjava i chemu kad ionako svatko razumije i osjeca drugacije.
Kad god covjek pokusava da se ukalupi u nesto, pa bilo to i prakticna gnostika veze svoju sopstvenu volju a priroda Duha je sloboda , sloboda da se ispolji po svojoj individualnosti, jednoj i jedinoj i svatko drugi je unikat , jedan i neponovljiv.
Mozda si previse zaglavio u tu prakticnu gnostiku. Kazu da je muski um logican i skeptican. Mozda je to razlog nesporazuma. Ovo sto ja pisem nije logicno niti postoji prakticna nastava za to. Dozivis i to je to.
Citat:
Vidjeo si Me pa onda i znaš zašto insistiram
Mislim da ti nisi video Sebe onako kako sam te ja video. Trebalo bi da je Tebi ovo mnogo jasnije. Kada Jesi, onda ne teras mak na konac. Ili sada nisi.
Citat:
Probao sam da primjenim ono pravilo u komunikaciji ''Da ali...'' na izjavu koju je napisao Rudar (izjava mi pravi problem a ne Rudar).Znači, nije bilo dijaloga kad je Rudar to napisao niti je napisano kao odgovor nekome da bi se pravilo primenilo direktno.Volim Vas jeste jedno DA koje uopšte nije upitno, to jeste tako, Rudar nas Voli a onda dolazi ali...i izjava ''ne volim vas'' koja je, po meni, lažna izjava jer kad se Voli nema ''ali'' sa negacijom ka ičemu, niti prema ličnostima niti prema ljubavi iz nižih centara.Jednostavno, po meni, to je samo jedana nespretna formulacija koja je zbog svoje nespretnosti lažna.Možda Rudar ima neke ''repove'' kojih se hoće otarasiti takvom formulacijom
Ma, Prijatelju, ta formulacija nije lazna, nego je ja ne znam napisati onako kako bi i ti video kako hocu nesto sasvim jednostavno da kazem. Ili me samo jebuckas.
Citat:
Eto, baš sam dosadan sa ovim istjerivanjem maka na konac
Jer to radis ti, a ne Ti.
Sigma
Citat:
Al' da kupis, mozes, ako imas s cime.
Naravno. A ko kaze da nemamo? Radjamo se s tim. Kad smo mala deca znamo i imamo cime, a posle zaboravimo. Samo treba da se setimo.
Od toga se Mi sastojimo. Samo od toga.
charleston
Citat:
Ti meni djeluješ kao da si otkrio neku novu religiju - ili oživio staru - pa sada s pozicije tog izvanrednog otkrića pokušavaš rastumačiti laicima o čemu se radi i što treba pa da i oni "to" dožive...
Tebi izgleda.