Sada je: uto maj 06, 2025 10:28 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 846 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: MMS - Miracle Mineral Supplement
PostPostano: uto sep 15, 2009 10:47 pm 
Član foruma

violetta je napisao/la:
Ovde na nasim prostorima svi bi da se obogate preko noci i na tudjoj nesreci. :|

Sad, moram priznati da ne znam kako je drugdje, ali u Hrvatskoj ima i onih koji se ipak ne bogate na ljudskoj nesreci. Recimo, 2dcl (200ml) se moze kupiti za 80Kn, uz to se dobiju i kapaljke, nesto limunske, sto treba usporediti s recimo $20 za 4oz (112ml), pa na to postarina, pa na to sve eventualno carina i PDV (do 300Kn ne bi trebala ici carina i PDV, ali opet, nikada se ne zna, mozda je bas danas vas "sretan" dan, a i ovisi koliko toga kupite). Jasno, ne nagovaram ja nikoga, ali tvrdnja da se bas svi zele obogatiti ne stoji. Nisu svi Pendic (mmsDoc ovdje) i ne prodaju svi 20ml (ne 2L) za 30 eura (sto jeste "malko" skupo).

A jos bolje ako netko ima neku vezu koja mu moze nabaviti klorit po koliko se prodaje za kemijsku industriju koja ga ustvari i trosi na hektolitre.

Vrh

PostPostano: sri sep 16, 2009 7:48 am 
Član foruma

Znaš kako kažu... "Čast izuzecima"
:roll:
U pravu si... možda bi ispravna tvrdnja bila da "većina želi da se obogati..."
:wink:

Ako se ne varam, kuna-euro je 7:1?
znači 80kn je oko 11€?
Gde ima da se naruči ovo što pominješ?

Vrh

PostPostano: sri sep 16, 2009 11:04 am 
Administrator

U vezi s ovom temom, mislim da je bitno napomenuti da je u Biltenu br. 6, Vol. 1, Jim Humble preporučio jedan prilično drugačiji režim uzimanja MMS-a, od onih koji su prije bili sugerisani.

Navodno, bez obzira na to koliko se kapi MMS-a unese u organizam u okviru jedne doze, on se tamo ne može zadržati duže od 1.5 sata. S tim u vezi, novi tretman podrazumijeva 2 kapi svakih 1.5 do 2 sata u toku od nekih 8-10 sati dnevno (naravno, pripremljeno sa jabukovim sirćetom ili limunskom kiselinom/sokom u omjeru 1:5; nakon što se sačeka 3 minute, u čašu se dodaje 1.5 – 2 dl obične vode). U slučaju AIDS-a, prema ovom novom režimu, preporučuju se 3 kapi MMS-a svakih sat vremena tokom nekih 8-10 sati. (Ukoliko virus AIDS-a ne nestane nakon 3 sedmice, doza se povećava.)

Kod ovakvog uzimanja MMS-a, mučnina se navodno ne javlja, niti se on osjeti u vodi (što je bio glavni razlog za dodavanje jabukovog ili nekog drugog soka.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri sep 16, 2009 9:51 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Kod ovakvog uzimanja MMS-a, mučnina se navodno ne javlja, niti se on osjeti u vodi (što je bio glavni razlog za dodavanje jabukovog ili nekog drugog soka.

Tu metodu ja zovem "sto cesce po manje", nesto drugaciju savjetujem svima (iako ih malo prakticira), sam ju koristim i mogu reci da je zaista superiorna starom nacinu uzimanja po svim parametrima osim organizacijskog. Treba puno vise energije i vremena da se MMS uzima svaki sat, mora se sve nositi sa sobom i mora se biti sposoban to uzimati svaki sat. Dobro, ne mora bas svaki, ali se treba nastojati uspjeti svaki sat uzeti.

Inace, ja mislim da je moja varijanta i bolja od Humbleove, ja predlazem da se pocne s jednom kapi, ide do 6 kapi, naravno, pricamo o 6 kapi svaki sat. I cisto uz put budi receno, oci mi je otvorio korisnik s Galaksije, a o tome sam puno vise pisao na forum.hr-u. I drago mi je sto je i Humble i ljudi oko njega to prihvatio, jer je stvarno puno korisnije i efikasnije kada se MMS uzima svako malo.

Okus je laksi za podnijeti, ali puno vaznije je to da se patogeni brze i efikasnije ubijaju. :)

Vrh

PostPostano: uto sep 22, 2009 12:04 pm 
Član foruma

Hvala vam za info - pokusacu da nabavim iz inostranstva.

Vrh

PostPostano: pon sep 28, 2009 4:19 pm 
Član foruma

MMS1 and MMS2 Vs. Ozone and Hydrogen Peroxide

http://jimhumble.biz/biz-ozonecontrast.htm

Introducing Miracle Mineral Solution Two (MMS2)

http://jimhumble.biz/biz-mms2intro.htm

Vrh

PostPostano: uto sep 29, 2009 8:54 pm 
Početnik

Možda če neko da malo opiše, da i mi razumijemo. ;)

Vrh

PostPostano: uto sep 29, 2009 10:59 pm 
Član foruma

tester je napisao/la:
Možda če neko da malo opiše, da i mi razumijemo. ;)

MMS2 je kalcium hipoklorit Ca(ClO)2. Trebalo bi ga biti u svakoj robnoj kuci koja drzi opremu za bazene. Trazis ili kalcium hipoklorit, ili pak ovu kemijsku formulu na pakovanju. Uzmes sto cisce (70+%) i onda ga uzimas s dosta vode, vrlo malo njega. Humble spominje kapsule velicine nula. Ne znam koliko je to, ali vrlo malo. Po mom razmisljanju i prema tome da je hipoklorna kiselina slaba, ne treba ti kapsula, samo uzmes vrlo malo toga. I uzimas 3-5x dnevno ili cak i vise u slucaju raka. I mozes uzimati s MMSom.

To je ono najbitnije, kako se uzima i sto se uzima. Stvar je jefitna, ja cu isto pogledati kod sebe sto se nudi i posto. Relativno je jeftino...

Ako netko zna koliko bi to stalo u kapsulu velicine nula, volio bih znati?

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 10:42 am 
Član foruma

Imas ovdje velicine. http://www.spicediscounters.com/linkcapsules.html
i ovdje http://www.erowid.org/archive/rhodium/pdf/gelcap.sizechart.pdf

Size Zero ima ove dimenzije: 21.7 mm duljina, 7.6 mm promjer, 708,738078 miligrama

Size Zero ima duljinu oko 0.85 inch (veca od Size One), a Size One ima duljinu oko 0.76 inch,
(manja od Size Zero), a kod Humlea je obrnuto (slika ispod) , tako da bi ovo sve uzeo sa rezervom!

slika,

Sto se tice samog MMS-a, imam ga preko godinu dana i koristio sam ga jedno vrijeme
da ga isprobam na sebi, pa da ga dam odredjenim osobama oboljelim od bolesti navedenih
da pomaze u lijecenju, no mogu reci da nisam primjetio rezultate njegovog djelovanja.
Koristio sam ga po uputama i dosao do 7 kapi (kod viroze i gripe), no nije bilo rezultata.
Dali je to individualna stvar, pa ne djeluje kod mene, neznam.

Posto se vecinom u ovoj temi govorilo o cijeni i dobavljacima MMS -a, reklamiralo ovog ili ongo,
postavljala su se pitanja dali pomaze kod ove ili one bolesti (ja sam isto postavio, no nazalost
osoba kojoj sam dao je umrla jer je bolest bila u uznapredovalom stanju), zamolio bi sve ovdje
koji su koristili MMS da iznesu konkretno odgovore dali im je pomogao ili nije!

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 2:44 pm 
Član foruma

Uzimala sam ga u dva navrata, u razmaku od mesec dana. Oba puta sam se, nakon 10-tak dana, razbolela. Jaka glavobolja, bolovi u misicima i kostima, kasalj, temperatura. Nesto kao grip. To je bilo negde u 4. i 5. mesecu prosle godine.

Predpostavljam da sam napravila par gresaka:

nisam prethodno, prosla ciscenje organizma i

verovatno, nisam pila dovoljno tecnosti,

tako da su toxini odjednom grunuli i doveli do "bolesti".

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 3:25 pm 
Član foruma

Ja sam pila MMS prije par mjeseci i jos par puta poslije toga jednom dva puta kad sam osjetila kao da me hvata neka prehlada.
To prvi put sam pila sve do 15 -20 kapi dnevno , pocela sam 1+1, pa 2+2 , 3+3 ...itd..nekim danima sam pila samo jednom dnevno , uveche , nisam znala kakvu cu reakciju imati pa nisam htjela prije nego sto idem na posao da pijem.
Ne znam da li su te kapi manje sto sam pila, kapala sam direktno iz bochice koja ima svoju kapaljku , to je ono pakovanje 4oz , chini mi se da sam negdje prochitala da se moze kapati direktno iz toga i da je ta velichina OK , medjutim posto mi je bilo samo jednom malo muka , 10 min otprilike i to kad sam rucala kod nekog drugog , razmisljam se da su te kapi bile male.
E sad ne znam da li mi je pomoglo za nesto, osjecala sam da imam vishe energije i lice mi je bilo potpuno chisto, uglavnom dosadilo mi se da pijem pa nisam htjela vise od 20 kapi dnevno , nesto mi je intuitivno reklo da mi je dosta.
E sad nekako se pogodilo dok sam to pila i nekoliko dana prije nego sto sam pocela da sam jela mahom samo svjeze voce i povrce, i mozda je to razlog sto nisam imala muchninu, nego samo taj dan kad sam se najela svega i svachega kod nekog drugog.
I poslije tih par puta kad sam popila 7-10 kapi odjednom nisam nista posebno osjetila, u smislu mucnine, itd..kao sto sam rekla gore nisam sigurna oko velicine kapi.

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 3:40 pm 
Član foruma

Ja nisam uzimao MMS, ali ono što me je dovelo u rebus, jeste to da na dosta slika i iz knjige, a mislim i po sajtovima, je urađena fotomontaža, neki likovi ubačeni i takve stvari. Zašto bi radio uopšte tako nešto Jim? :?:

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 6:03 pm 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Ja nisam uzimao MMS, ali ono što me je dovelo u rebus, jeste to da na dosta slika i iz knjige, a mislim i po sajtovima, je urađena fotomontaža, neki likovi ubačeni i takve stvari. Zašto bi radio uopšte tako nešto Jim? :?:

Mozes li nac te slike pa da svi to prokomentiramo?

Gram prakse vrijedi više od tone teorije.

"Budi promjena koju želiš vidjeti." Mahatma Gandhi

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 7:18 pm 
Član foruma

Gordan je napisao/la:
Imas ovdje velicine. http://www.spicediscounters.com/linkcapsules.html
i ovdje http://www.erowid.org/archive/rhodium/pdf/gelcap.sizechart.pdf

Size Zero ima ove dimenzije: 21.7 mm duljina, 7.6 mm promjer, 708,738078 miligrama

Puno hvala na informaciji, to je ono sto mi treba. Dakle, doza bi bila svakako negdje oko pola grama, ili malo vise. Da se ne pretjeruje. Sto je odgovor na moje pitanje. :thumbup:

E sada, tebe zanima da li je nekome pomoglo. Ovo je kako je to bilo sa mnom, tema je zivlja, dosta ima i napada, ali ako te zanima, pogledaj: http://www.forum.hr/showthread.php?t=412447

Ja sam taj link vec dao. Ima dosta ljudi koji su se javili, ali svakako da nema dovoljno, tj. ja bih volio da ih je vise, puno vise. Najcesci sindrom koji ja znam, ljudima je ili neugodno sto su bolesni, ili im je neugodno sto se lijece alternativnom metodom, da valjda netko ne bi pomislio da su cudaci, sto li. Dobro, ja to ne mislim, pa ne mogu znati sto je to s njima i zasto, ali ti mogu reci da prema onom sto znam iz osobnog iskustva, ima jos ljudi kojima je pomoglo. Recimo, moj otac je imao atipicni konjuktivitis, koji je dobio za vrijeme pregleda ociju, cekao je zbog straha 3 dana da pocne s MMSom, sto je imalo za posljedicu da je lijecenje trajalo 12 dana (mjesto 4-5 tjedana kako je doktorica u hitnoj prognozirala). Ja sam siguran da bi trajalo puno krace da je poceo uzimati MMS odmah, prvi dan nakon pocetka konjuktivitisa, ali znas kako je, strah i sumnja su odgodila uzimanje.

Inace, to stalno pricam, MMS moze ubiti patogene. A fizicka ostecenja, to ce morati sanirati tijelo, tempom koji to moze.

Ti kazes da nisi imao rezultata kod gripe. Pa, tu imas vise problema. Ako si lijecio samo gripu, nju ustvari neces brzo izlijeciti dok ti je tijelo puno patogena. Zato sto MMS ne razlikuje patogene i ti ne mozes lijeciti samo gripu. Ti moras ubijati sve patogene redom. Dakle, MMS ne moze ubijati samo ono sto ti zelis maknuti. On ubija sve patogene koji su u tvom tijelu. I naravno, dok ih ubija se i trosi.

Kao posljedica toga, ti imas dojam da se nisi izlijecio od gripe. Inace, koju si metodu primjenio? Onu iz knjige, do 3. izdanja, ili pak onu koju nazivam sto cesce po manje? Ova druga je daleko superiornija, kako sto se tice herxheimera, tako i sto daje puno brze rezultate, pogotovo kod virusnih oboljenja.

I moras znati da sasvim drugacije izgleda kada si cist i kada onda krenes lijeciti gripu ili bilo sto drugo. Kao sto ces vidjeti na temi o MMSu na forum.hr-u, ja se lijecim 2 dana. Prvi dan je "zesci", zato sto se tada borim s patogenima. Drugi dan, to je zato sto zelim biti siguran da sam sve pobio. Jedanput sam uzimao MMS zesce samo prvi dan. Nakon toga sam dva dana bio miran, te su se opet vratili simptomi bolesti. Naravno, morao sam ponoviti ciscenje, nesto je prezivjelo. U svakom slucaju, kako uzimam dva dana zesce, jos nista nije prezivjelo u treci dan. Ali opet, i to mozda moze biti individualno, pa ne mogu tvrditi da ce tako biti bas sa svima. Ali sa mnom jeste tako.

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 7:23 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:
nisam prethodno, prosla ciscenje organizma i

Ma, ti si vjerojatno radila sve ok. MMS jeste ciscenje organizma od patogena. Ovo sto ti spominjes, osjecaj da si bolesna, to je herxheimer, on je ustvari normalan, iako izuzetno neugodan. Ustvari, ne mora biti bas tako jako neugodan, zavisi koliko daleko odes u njega. Ono sto trebas znati, simptomi mogu biti razni, ali ih je najlakse opisati kao mucninu, povracanje, proljev, osjecaj da si bolestan, bolovi u svim dijelovima tijela.

Kada pobijes sve patogene, ne mozes imati herxheimera, ma koliko uzela MMSa (jasno, u razumnim granicama, da netko ne bi mislio da moze "trgnuti" litru MMSa).

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 9:39 pm 
Član foruma

hybrid je napisao/la:
Vicke_bg je napisao/la:

slika

sa http://www.omegalan.info/humble_fotke.htm

slika

slika

IMa i knjizi, ali to me mrzi da tražim po netu. Ako neko može da objasni ili bar da potvrdi da li jesu ili nisu fotomontaža, bilo bi kul :D

Vrh

PostPostano: sri sep 30, 2009 10:02 pm 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:

Ma ne bi takvo nesto radio fini skromni cikica. Pa bas je kao Deda Mraz, ko mu ne bi odoleo. Pa cak mu samo ime kaze "Humble", "Skromni Dzim".

Verovatno bi odgovor na pitanje fotomontaze i to zanimljivo na slikama gde je "Skromni Jovo" u Africi, bio da su fotografije za stampu sredjivali njegovi africki prijatelji, koji eto nisu bas toliko vicni tome pa je zato malo amaterski ispalo. Ali oni su to sve iz ljubavi i zahvalnosti radili.

Ti uporedi, raspitaj se, informisi, pa proceni sam.

Vrh

PostPostano: čet okt 01, 2009 8:58 am 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
hybrid je napisao/la:
Vicke_bg je napisao/la:

slika

sa http://www.omegalan.info/humble_fotke.htm

slika

slika

IMa i knjizi, ali to me mrzi da tražim po netu. Ako neko može da objasni ili bar da potvrdi da li jesu ili nisu fotomontaža, bilo bi kul :D

Da, slike ne izgledaju bas uvjerljivo.
Al ako pocnes citat knjigu vidjet ces da stavlja dosta adresa, brojeva telefona,... I cijelo vrijeme pise da skeptici mogu to provjeriti, npr. nazvati taj broj i provjeriti dali je on stvarno bio tamo itd.

Gram prakse vrijedi više od tone teorije.

"Budi promjena koju želiš vidjeti." Mahatma Gandhi

Vrh

PostPostano: čet okt 01, 2009 11:03 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Vicke_bg je napisao/la:

Ma ne bi takvo nesto radio fini skromni cikica. Pa bas je kao Deda Mraz, ko mu ne bi odoleo. Pa cak mu samo ime kaze "Humble", "Skromni Dzim".

Verovatno bi odgovor na pitanje fotomontaze i to zanimljivo na slikama gde je "Skromni Jovo" u Africi, bio da su fotografije za stampu sredjivali njegovi africki prijatelji, koji eto nisu bas toliko vicni tome pa je zato malo amaterski ispalo. Ali oni su to sve iz ljubavi i zahvalnosti radili.

Ti uporedi, raspitaj se, informisi, pa proceni sam.

Ne znam da li je ovo ironično napisano, pa neću da ulazim u dublju raspravu...

hybrid je napisao/la:
Da, slike ne izgledaju bas uvjerljivo.
Al ako pocnes citat knjigu vidjet ces da stavlja dosta adresa, brojeva telefona,... I cijelo vrijeme pise da skeptici mogu to provjeriti, npr. nazvati taj broj i provjeriti dali je on stvarno bio tamo itd.

Pročitao sam knjigu i iskreno ne sumnjam u delotvornost MMS-a, i ako ga nisam probao, ali čemu onda ovakve slike? TO mi jedino nije jasno...

Vrh

PostPostano: čet okt 15, 2009 12:41 am 
Član foruma

Poslednja stranica teme je premestena u temu "medjusobno chatanje clanova" na podforumu "sve ostalo".

Posto su neki clanovi izneli svoja iskustva u primeni MMS-a, mozda bi to mogli uraditi opet ovde ali van konteksta rasprave u okviru koje su iskustva iznesena, odnosno rasprave zbog koje je stranica premestena pod "sve ostalo".

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 846 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.