Sada je: pon maj 05, 2025 12:55 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbi i Hrvati
PostPostano: sub aug 01, 2009 4:38 am 
Administrator

Čovjek se u nižim razvojnim fazama svog bića/svijesti obično poistovjećuje sa svojom familijom, zavičajem u kojem je rođen, gradom, religijskom grupom, ideologijom, nacijom, rasom, državom…

- pogledaj tekst: Život u kontejnerima

…u jednoj naprednijoj fazi, on će se identifikovati sa ovom planetom i čovječanstvom uopšte.

Ta faza počinje s izgradnjom ‘magnetnog centra’ (ili povezivanjem s njegovim "istinskim Ja"/suštinom) dok ovdje to ‘poistovjećivanje’ nema isti ‘kvalitet’ kao ono u nižim fazama jer sada čovjek gradi svoju – individualnost, tako da se prema svemu ovome odnosi sa stanovišta svog individualnog bića a ne pripadnika/dijela neke grupe (u smislu kao što to u nižim fazama ide zajedno i sa dijeljenjem tzv. "grupne svijesti"). S tim u vezi, moglo bi se reći da će takva jedna osoba više da se ‘identifikuje’ sa čovječanstvom uopšte i ovom planetom na način da se postavlja zaštitnički prema njima i pomaže im u skladu sa svojim mogućnostima, dok sebe ne vidi ni na koji način superiornom.

- pogledaj tekst: Izlaz iz kontejnera

…u narednoj, višoj fazi, ljudsko biće će se identifikovati sa ovom našom galaksijom…, pa onda s ovim univerzumom... itd.

Naravno, ovo bi važilo za individue sa pozitivnom suštinom jer u suprotnom slučaju, entropičnost suštine ne dozvoljava individualizaciju (ona dijeli grupnu OPS svijest/”hive consciousness”) i ekspanziju bića (tu se biće može da “širi” samo do one granice na kojoj će da implodira zbog preovladavanja “centripetalnih” sila.)

**

Samo bavljenje konceptima tipa Srbin/Hrvat i trošenje energije na to, već nam pruža neku indikaciju u vezi s tim: "đe smo mi - đe je Europa". #-o

Pozdrav

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 12:03 am 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Čovjek se u nižim razvojnim fazama svog bića/svijesti obično poistovjećuje sa svojom familijom, zavičajem u kojem je rođen, gradom, religijskom grupom, ideologijom, nacijom, rasom, državom…

Samo bavljenje konceptima tipa Srbin/Hrvat i trošenje energije na to, već nam pruža neku indikaciju u vezi s tim: "đe smo mi - đe je Europa". #-o

Dobro napisano da je sve to suvišnje trošenje energije na bavljenje kocepata srbin-hrvat.
Po meni problem u svemu tome je sam monetarni sustav koji ljude kontrolira i ne dopušta im da misle i razmišljaju. Nacionalna i vjerska selekcija se radi na nivou cijelog društva kod kojeg su temelj obitelji koje nesvjesno prenose sliku sustava na svoju djecu i onda ta djeca na svoju djecu i tako u beskonačno ili dok se sutav ne promijeni ili ne raspane.
Sustav je tako napravljen da samo određeni tipovi ljudi mogu doći na određene ključne funkcije, moraju biti inteligentni, podobni i umno besvjesni. Samo takvi ljudi mogu provesti zahtjeve sustava.
U ratu logore nisu vodili niti smišljali obični ljudi već doktori! Bolesne metode mučenja i načini samog ophođenja su detaljno smišljeni i pomno isplanirani.
Kad spojite monetarni sustav sa religijskim sustavom (koji je jedan od temeljni stupova monetarizma) i cenzuriranim medijskim sustavom te tri komponente čine najjače manipulatorno oružje pod kojim gotovo svatko mora pokleknut.
Nacionalizam, patriotizam, mržnja prema onima koji nisu dio toga sustava su produkt tog oružja.
Mi kreiramo sliku ljudi na temelju komponenti koje nam je ugradio monetarni sustav a ne na temelju ljudskih vrijednosti u tu je cijeli problem i zato se to neće riješit nikada. To se rješi jednostavno ili se svi stave po jedan sustav (EU) ili se postojeći sustavi mjenjaju koji će ljudima omogućit da izbace iz glave te monetarne karakteristike, no to traje nekoliko koljena to se narod ne pročisti.
Ne postoji srbin-hrvat postoji čovjek koji ti je spreman pomoći kad si dolje, koji te poštuje i cijeni bez obzira na porijeklo ili boju, koji će ti reći u lice stvari koje ti nisu dobre i da ti neće zabit nož u leđa zbog svojih nekih ideala ili interesa.

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 12:22 am 
Moderator

galaksija je napisao/la:

Kontejner unutar kontejnera, pored kontejnera, na kontejneru...cijelo jedno skladište:

Java je napisao/la:
Imam Srpske, Hrvatske i Crnogorske korijene a geografski moji preci dolaze iz Dalmacije, Crne Gore, Bosne te Like, a prapostojbina mojeg plemena (tj. po prezimenu,muškoj lozi) je Hercegovina.Moji roditelji sebe smatraju geografski i kulturno vojvođanima a ja sebe hercegovcem sa primjesama svega ostalog (znači gdje je ko od nas odrastao). Poslije sam shvatio da ne pripadam niti jednoj naciji nego kulturi, odnosno jeziku, kako štokavici tako i čakavici. I to je jedina pripadnost. Ovo shvatanje me je dosta oslobodilo.

i još his-story kao finalni kontejner u ovoj koloni skladišta...

Dosta nije isto kao i do kraja ili u potpunosti. Pa da zasučem rukave...

svima vama ljudi jedan :kiss:
Hvala

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 4:20 am 
Član foruma

mikeš je napisao/la:
Dobro napisano da je sve to suvišnje trošenje energije na bavljenje kocepata srbin-hrvat.
Po meni problem u svemu tome je sam monetarni sustav koji ljude kontrolira i ne dopušta im da misle i razmišljaju. Nacionalna i vjerska selekcija se radi na nivou cijelog društva kod kojeg su temelj obitelji koje nesvjesno prenose sliku sustava na svoju djecu i onda ta djeca na svoju djecu i tako u beskonačno ili dok se sutav ne promijeni ili ne raspane.
Sustav je tako napravljen da samo određeni tipovi ljudi mogu doći na određene ključne funkcije, moraju biti inteligentni, podobni i umno besvjesni. Samo takvi ljudi mogu provesti zahtjeve sustava.
U ratu logore nisu vodili niti smišljali obični ljudi već doktori! Bolesne metode mučenja i načini samog ophođenja su detaljno smišljeni i pomno isplanirani.
Kad spojite monetarni sustav sa religijskim sustavom (koji je jedan od temeljni stupova monetarizma) i cenzuriranim medijskim sustavom te tri komponente čine najjače manipulatorno oružje pod kojim gotovo svatko mora pokleknut.
Nacionalizam, patriotizam, mržnja prema onima koji nisu dio toga sustava su produkt tog oružja.
Mi kreiramo sliku ljudi na temelju komponenti koje nam je ugradio monetarni sustav a ne na temelju ljudskih vrijednosti u tu je cijeli problem i zato se to neće riješit nikada. To se rješi jednostavno ili se svi stave po jedan sustav (EU) ili se postojeći sustavi mjenjaju koji će ljudima omogućit da izbace iz glave te monetarne karakteristike, no to traje nekoliko koljena to se narod ne pročisti.
Ne postoji srbin-hrvat postoji čovjek koji ti je spreman pomoći kad si dolje, koji te poštuje i cijeni bez obzira na porijeklo ili boju, koji će ti reći u lice stvari koje ti nisu dobre i da ti neće zabit nož u leđa zbog svojih nekih ideala ili interesa.

Svaka cast na tvome rezonovanju, upravo tako u globalu funkcionise kompletan sistem koji danas mi zivimo.

Ja se samo pitam, zasto se ljudi tako sporo ili bolje receno nikako ne trijezne kad je upitanju opijum zvani religija?
Nemogu da svatim da su ljudi u tolikom broju i toliko naivni da nemogu svatiti svu zabludu i dogmu koju im nudi religija.
Strasno je dug perod te manipulacije i mogu razumjeti da je to bilo moguce u sustavu kada je informisanost i pismenost bila bukvalno nikakva ali danas kada je nemoguce naci nepismena covjeka i sa ovako brzim i ekspresnim informacijama koje je danasnje covjecanstvo postiglo vise je nego zalosno koliko malo ljudi je svjesno svoje svijesti i osobenosti.
Zasto ljudi vise vjeruju u dogmu i bajke nego sebi licno??????????

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 9:09 am 
Član foruma

miki90 je napisao/la:
Ja se samo pitam, zasto se ljudi tako sporo ili bolje receno nikako ne trijezne
kad je upitanju opijum zvani religija?

mozda jer im je drago sto pripadaju nekom od kontejnera. sto se mogu razlikowati od drugih, sto mogu (ako je potrebno) goworiti kontra i osudjiwati pripadnike drugih kontejnera. a i zato sto su lijeni da razmisljaju. jako...

miki90 je napisao/la:
Strasno je dug perod te manipulacije i mogu razumjeti da je to bilo moguce u sustavu kada je informisanost i pismenost bila bukvalno nikakva ali danas kada je nemoguce naci nepismena covjeka i sa ovako brzim i ekspresnim informacijama koje je danasnje covjecanstvo postiglo vise je nego zalosno koliko malo ljudi je svjesno svoje svijesti i osobenosti.

e pa danas se drugaciji nacini manuipulacije koristi (uz onaj religijski/nacionalni/rasni). bolje receno jos nas se wise zaludilo s potrebom da budemo netko i nesto - da budemo widjeni, zgodni, pametni, uspjesni, priwlacni, seksi, bogati, popularni (samo upalite tw...).

welika wecina ljudi uopce NEMA INTERESA da saznaju neke (nowe) stwari i/ili bar da preispitaju te aktualne "istine". zasto? jer su lijeni razmisljati i ne zele gubiti wrijeme u wremenu kada je wrijeme==nowac. a i te "teorije zawjere su pokusaji pojedinaca da ubiju wrijeme jer ni sami neznaju sto bi sa sobom". sta se moze, izgleda da tako mora biti...
:love3:

p.s. ooo, widim da sam na 666 postu. i jos sam ziw... :toothy2:

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 11:41 am 
Član foruma

Citat:
welika wecina ljudi uopce NEMA INTERESA da saznaju neke (nowe) stwari i/ili bar da preispitaju te aktualne "istine". zasto? jer su lijeni razmisljati i ne zele gubiti wrijeme u wremenu kada je wrijeme==nowac. a i te "teorije zawjere su pokusaji pojedinaca da ubiju wrijeme jer ni sami neznaju sto bi sa sobom". sta se moze, izgleda da tako mora biti...
:love3:

Ne samo da nemaju interesa već ne žele! Nemogu to objasnit valjda im je suđeno. Kad krenem nekome govorit bilo o čem ne želi to slušat, kaže mi joj s čim se ti opterećuješ idi u grad i zbari neku.
Jednostavno ne žele ni čut o ničem, o drugačijim pogledima na neki događaj, situacije ili bilo šta.ono šta se kaže na večernjim vijestima državne televizije je svetinja i u to nediraj, ako je neki doktor rekao da je gripa opasna i umireš ako se ne cijepiš sutradan će biti kolona ljudi koji lete da se cijepe i da nekome idem reć da je cjepljenje štetno, svi bi se smijali i rekli šta si ti neki doktor? Moralo bi pola ljudi u selu umrijeti da bi netko povjerovao a onda bi bilo kasno. Isti scenarij se dogodio židovima u 2. svj. ratu kad su odbijali uzeti oružje u ruku i buniti se, samo su govorili nas čuva bog, kad su ih počeli stavljat u vagone kao stoku nisu se bunili tek kad su ušli u plinsku komoru onda su digli ruke i mi bi se pobunili, sad je kasno gospodo trebali ste misliti na početku.
Želim reći da je nekima kao suđeno da se nešto dogodi ili su toliko institucionalizirani (monetarizirani) da jednostavno samo hoće svoju plačicu i boli ga briga za druge.

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 4:20 pm 
Član foruma

mikeš je napisao/la:
Isti scenarij se dogodio židovima u 2. svj. ratu kad su odbijali uzeti oružje u ruku i buniti se, samo su govorili nas čuva bog, kad su ih počeli stavljat u vagone kao stoku nisu se bunili tek kad su ušli u plinsku komoru onda su digli ruke i mi bi se pobunili, sad je kasno gospodo trebali ste misliti na početku.

Isto to se i dogadja sa svima nama danas. Trju nas i trujemo mi sami nas vazduh, vodu i hranu. Vise maltene ne postoji jedna namirnica koju mozes kupiti u marketu a da je kako je priroda stvorila.. sve je preradjevina u nasu propast. Uz to smo sve vise suzeni zakonima koji nam ogranicavaju slobodno kretanje i odabir kakav bi zivot hteli ziveti i po kojim principima.
Mi isto polako hodamo u tu gasnu komoru i ne cinimo nista...
Nase buduce generacije ce nam biti "veoma zahvalne" sto nismo ucinili nista, jer smo bili previse zauzeti da "Budimo nasu svest".. kao sto i mi mozemo biti zahvalni nasim precima sto su samo trpili i gledali svoja posla i ostavili nam ovo u cemu danas zivimo.

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 6:29 pm 
Član foruma

Imponuje saznanje da ima ljudi koji razmisljaju i rezonuju isto ili slicno like Mikes, Danmagorez, Bad.ass, da ne nabrajam ostale koji se mogu susresti na ovim stranicama.

Ja bih istakao cinjenicu da je nas svijet vjerovatno proporcijalno podijeljen na one duhovne i bezduhovne a dovoljna je cinjenica da se mnogi ne libe uciniti stvari koje nebi ovi drugi ni u krajnjim mislima.
To je jako velika podjela i razlika medzu ljudima i tu razliku je nemoguce prepoznati drugacije nego po djelima.
Dodamo li da mnogi nisu u mogucnosti prepoznati granicu izmedzu stvarnih potreba i egoizma/pohlepe tad je neminovnost ovakvog stanja neizbjezna i realna posljedica.

Ovakvi smo zahvaljujuci religiskim metodama edukacije i usmjeravanja.

Meni licno je velika statifikacija samo saznanje metoda manipulacije pa i kada ih nemogu izbjeci ili sprijeciti velika je pomoc biti svjestan da si pod uticajme iste.
Mnogima ce biti zalosni moji pokusaji razbijanja fame sa manipulacijama ali je ovo jedini
moguci nacin da se istina prosiri na sire slojeve drustva i tako razoblici svi moguci oblici manipulacije.
Jeste da se medzu masom ljudi cesto osjecam kao covjek izgubljen u pustinji nimalo me ne cini nesretnim i nespokojnim naprotiv ovakvo saznanje me cini jos hrabrijim i sretnijim jer vjerujem da sam na najboljem putu koji danasnji covjek moze da slijedi.
Meni je u sadasnjosti sadrzana buducnost a sutrasnjost samo kao vizija.

Vrh

PostPostano: sub aug 08, 2009 10:52 am 
Član foruma

Srbi i Hrvati su vjerovatno jedan te isti narod. Govorimo potpuno isti jezik, a sve u svemu SVE JE JEDNO. Sva sranja koja su se dešavala kroz istoriju su rezultat gluposti i neznanja

Vrh

PostPostano: sub aug 08, 2009 12:50 pm 
Član foruma

miodragm2 je napisao/la:
Srbi i Hrvati su vjerovatno jedan te isti narod. Govorimo potpuno isti jezik, a sve u svemu SVE JE JEDNO. Sva sranja koja su se dešavala kroz istoriju su rezultat gluposti i neznanja

Da... samo uopštenije... svi smo mi jedan narod... cela planeta...

:wink:

Hheh :cry: ... gledao sam juče malo televizije... i smešno je to što se tamo može videti... zapravo žalosno...
Koliko se samo potencira svo ono zlo koje je učinjeno... sa rečima "da se ne zaboravi"... Bez obzira na konkretne narode... uopšteno govoreći...
Da se ne zaboravi stradanje našeg naroda
da se ne zaboravi teror učinjen od strane nacista
da se ne zaboravi zlo koje su "nam" Šiptari učinili
da se ne zaboravi šta su nam Srbi radili
da se ne zaboravi kakva su zla Hrvati činili...

A nigde se ne govori o tome da ne treba ni da zaboravimo kakvo je zlo naš narod nekome drugome činio... koje licemerje...

Ma dajte ljudi... hoće li neko tome stati na put... zar će se slobodno emitovati takve stvari...
Treba da zovemo i bombardujemo žalbama televizije koje to rade... Pa sve dok oni misle da to slobodno prloazi, da svi gutaju, nastaviće da nas hebu u mozak...
Pa oni nam decu uče ovome... ugrađuju im u svest neprijatelja koji za njih nikada i nije postojao... ali taj mentalni inplantant će odraditi svoj posao kad tad.... i na koj način svejedno...
Pa setimo se šta smo voleli da se igramo kao klinci... ratova... borili se imaginarno protiv Nemaca... Turaka... bili učeni da ih mrzimo....
Puko sam danas... dosadio mi je ovaj svet...
Sva ta glupost koja njime vlada...
Ako već moramo da imamo nekog protiv koga ćemo biti, borimo se onda protiv zidova.... glavom...

Vrh

PostPostano: sub aug 08, 2009 4:13 pm 
Član foruma

baki je napisao/la:
Ma dajte ljudi... hoće li neko tome stati na put... zar će se slobodno emitovati takve stvari...

He he.. Nista se ne sekirak skinucu ih ja jedan po jedan snajperom.. :angel4:
Pa da vidimo sta ce prodane kurve da emituju..
Salim se (Valjda) ... naravno. :D

Vrh

PostPostano: pon aug 24, 2009 5:27 am 
Početnik

FearLess je napisao/la:
Onog dana kad su se ljudi pocele dijeliti na narode, nacije i narodnosti pocela je i ta mrznja nije to jedinstveno za Balkanske narode.

FearLess, pročitaj privatne poruke!
Izvinjavam se što se ovako obraćam čovjeku, molio bih modove da ne brišu poruku.

Vrh

PostPostano: pon sep 21, 2009 6:55 pm 
Član foruma

mikeš je napisao/la:
Želim reći da je nekima kao suđeno da se nešto dogodi ili su toliko institucionalizirani (monetarizirani) da jednostavno samo hoće svoju plačicu i boli ga briga za druge.

Danas su velika većina ljudi,pogotovo mlađe generacije odgojene pod utjecajem medija prvenstveno američkih filmova postali sociopati tj.oni koji gledaju samo svoj mali uski sebični interes(a,kad gledaš samo njega,onda ni ne vidiš dalje od istog!),a to je ono što Matrici odgovara. :twisted:

Što se tiče same teme,u najkraćim crtama,Srbima i Hrvatima je bila u interesu te potrebi i nužnosti Jugoslavija,imajući u vidu sličan jezik i mentalitet kao i povijest te zemljopisni položaj te izmiješanost jednih i drugih,naprosto smo upućeni jedni na druge i ne možemo se riješiti jednih drugih(nažalost,volimo se dijeliti po raznim osnovama,ne samo kvazinacionalnim ](*,) nego i na zemljopisnim koji su kudikamo vjerodostojniji od ovih malo prije spomenutih) nikako sve i da hoćemo :mrgreen:

Nije uzalud u svjetskim enciklopedijama pojam Balkan sinonim za podjelu,a balkanizirati rasparčati homogenu cjelinu na heterogene dijelove. :rofl

Jednom riječu,"udreni smo u glavu" dobar dio naših balkanjerosa. :tongue:

Nažalost,mnogo ekstrema i sa jedne i sa druge strane imalo je drugačije stavove,a kad se tome pribroje neki drugi strani faktori,dobili smo što smo dobili. :^o

Citat:
Povezanost slike sa tekstom

Sveti Jura(Đorđe)ubija zmaja(zmiju,sotonu)

http://www.serbia-money.ru/ru/view_phot ... a1real.jpg

Proročanstvo

http://www.duhovnaizgradnja.com/stranic ... monaha.htm

Vrh

PostPostano: uto sep 22, 2009 9:15 am 
Član foruma

FerdinandTheBull je napisao/la:
Ima li Coca-Cole bez Pepsi - Cole?
Ima li Zvezde bez Partizana?
Ima li Dinama bez Hajduka?
Ima li Srbije bez Hrvatske?

To je jedna vesto fabrikovana marketinska kompeticija... Gospoda vladari znaju kako se vlada... Moras uvek imati plave i crvene identifikacione grupne kapice...

U ovom slucaju identifikacione kapice su pravoslavne ii katolicke... Tako ih mozes zavadjati i miriti bezbroj puta, kada ti se prohte ii kada interesi nadodju...

Vladika Sabacko - Valjevski se sada voza u Audiu A8 po svojoj eparhiji, brat bratu , taj auto kosta oko 150 000 evra (dok narod gladuje)... Odakle mu? Popovi njegove eparhije su pred rat snimili pojanje srpskih rodoljubivih pesama koje su se prodavale u tirazimo od stotina hiljada i vrtele svuda... Covek je mason - teski ... Dobio je nalog od svoje loze da podgreva nacionalnu netrpeljivost...

Hajde sada pozivam hrvatske forumase da mi daju slican primer iz svog dvorista... Recimo, sta im je na misi govorio Velecasni... Voleo bih da cujem, kako su oni ispunjavali svoje naloge...

Mogli bi ovako da nadjemo na stotine primera... Ja sam naveo samo jedan...

E, ajde da se sada vratimo na temu :offtopic: ...pusti sad zloupotrebu i greh SAMO NEKIH svestenika - nisu svi koji se deklarisu kao vernici "vuci u ovcijoj kozi". Tema je suvise delikatna da bi je je ispljuvali svojim frustracijama i gnevom...LJUBAVI BRATE, LJUBAVI I OPRASTANJA NAM TREBA... :love4:

Vrh

PostPostano: uto sep 22, 2009 9:21 am 
Član foruma

Srbi i Hrvati ne postoje

Vrh

PostPostano: uto sep 22, 2009 10:53 am 
Član foruma

Top_Secret je napisao/la:
Srbi i Hrvati ne postoje

prwa pametna danas... :angel4:

Vrh

PostPostano: čet okt 08, 2009 3:44 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
Top_Secret je napisao/la:
Srbi i Hrvati ne postoje

prwa pametna danas... :angel4:

Da, tako na koncu i ispada. Obzirom da sam i sama izmješana, a bila u ovom ratu (promatrala!), sve što kažem bit će iz vlastitog iskustva. Činjenica je da EU mora postojati. Ne radi nas koji se ovdje dopisujemo, već radi onih koji nam sve to rade, a budite sigurni da oni ne razmišljaju rade li to Hrvatu ili Srbinu. I kad su ovo zakuhali nije im to bilo važno. Obzirom da sam sigurna da nismo svi jednaki, mislim na nas koji živimo ovdje na ovom planetu, vjerujem da nas dobro zajebavaju. Nismo svi s istog mjesta došli, ali ostaje činjenica da smo odabrali biti ovdje - sada! Baš kao i oni. I što sada? Postoji međutim ono nešto, nešto što je jače od njih, a to je da mi koji kužimo što nam se dogodilo ne mrzimo! Teško je to objasniti onima koji su gledali smrti u oči, ali moguće je. Poznajem jako puno "ratnika" iz ovog rata koji nikada nisu mrzili "neprijatelja". Učinili su ono što se očekivalo, ubili da ne budu ubijeni, oni ili njihova obitelj. I sad kad iz tog ugla gledate, teško je u takvom trenu reći - umrijet ću, neću reagirati! Vjerujte mi takvih duhovnjaka nije bilo. Mislim da ih povijest ne bilježi. Bilo je onih koji su se sakrivali, da ne bi ratovali, ali nisu stajali pred metkom i čekali. Nije važno o kojoj se strani radi, ova situacija može biti na obje. Većina je odabrala obranu! Ili napad, ali vjerujući da je obrana! Zašto sve ovo pišem? Zato što znam da smo uvučeni u zajeb. Činjenica je da ako vjerujemo da postoji dobro i zlo, moramo biti svjesni toga da se zlo bori, a Dobro jednostavno Jest. Ono nema tendenciju borbe, barem ne na ovaj način. To će na žalost. mnogi vrlo teško shvatiti, ali vi vjerujem hoćete. Primjera za to imamo u obje zemlje. Sve afere tiču se zlih, oni se stalno bore, pogledajte bolje! Ali vratimo se temi. I što sad učiniti s onima koji su ubijali s obje strane? Oprostiti? Ja im nemam što opraštati, jer ako tako idem promatrati stvari dođem iznova samo do jednog zaključka: a tko sam ja da sudim? Ne znam što bih učinila na njihovu mjestu. Činjenica je i da su i na jednoj i na drugoj strani u tom vrtlogu negativne energije, bez obzira što je među njima bilo onih koji su "morali" biti na tom mjestu, uživala sva ona vjerovali ili ne - "ljudska bića" - koja su željela ubijati, ali to nema veze s nacionalnošću, već s ljudskim karakterom i dušom. I sve to zajedno je upravo ono što oni koji to potiču žele. Nisam jugonostalgična, no, sjetite se Juge, jako se dobro sjećam tog doba. Ne pamtim ga po lošemu, dapače, pamtim ga po bezbrojnim dobrim koncertima Zabranjenog pušenja, Električnog orgazma, Discipline kičme, Idola, Lačnog Franza, Buldožera, Filma....Svi smo znali uživati u dobrome. Nismo bili gladni, a i tad su nas krali. I razmišljajući o tom dobu shvatim da smo bez obzira što netko rekao, svi mi u Jugi bili jako vezani. Bila je to jedna energija koja nikako nije dozvoljavala nekome poput ovih danas da prodre u nju i nametne nam nešto drugo. I tad smo živjeli u kavezu, ali boljem od ovog danas. Nismo bili gramzivi, nismo željeli više. Bila je to vrlina, ali i naš put u propast. Činjenica je da oni koji nas jebu ništa ne rade preko noći, vjerojatno je i to bila kontrolirana faza. Nakon te faze u kojoj smo bili dobro, a mislili da nismo, došla je ona u kojoj nam se nakon rata, kad su nas dobro sjebali psihički i fizički, činilo da je ponuda kredita u bankama jedini način kako ćemo zalječiti rane. Možda vam to zvuči glupo, ali upravo je većina ljudi objeručke prihvatila "poboljšati" svoje živote i opremiti ih onime što im u biti nije niti trebalo. Danas su zbog toga u situaciji da nemaju posao, niti stan jer su ga izgubili, otela im banka. Što želim reći: da ne duljim, sve je to razvojna faza onoga što na koncu ima samo jedan cilj, a taj nije da se vi i ja osjećamo ugodno i dobro, zdravo i sigurno, a najmanje - slobodno! No ima nešto što nam može pomoći, upravo ova spoznaja da ništa od toga nismo odabrali, ali jebi ga, prihvatili smo. Postoji ona Istina da je početak i kraj svega u nama. Ta odgovornost razmišljanja i djelovanja, ono što oni koji nas vode nemaju, to je u nama. To je naša snaga i naše oružje. I znam da sam rekla da se Dobro ne bori, ostajem pri tome, ali to ne znači da ne trebamo biti informirani i razmišljati svojom glavom. I preuzeti odgovornost za ono što činimo. Neću nikome suditi osim samoj sebi. Zato prihvaćam odgovornost i zato ne prihvaćam kredite i živim vrlo vrlo skromno. I? Živa sam! I ne hranim banke. Borite se, ne oružjem, borite se na način: nemojte šutjeti, nemojte mrziti - oni to žele!, svu svoju energiju utrošite u pričanju s prvim susjedom koji vas vjerojatno "na prvu" ne razumije. Ali budite mudri, imajte poslanje. Evo vam primjera, oni odluče: sad nećemo ratovati, ali sjebat ih možemo pandemijama, lijekovima, hranom, GMO sranjima. Ratujte - učinite nešto da se to ne dogodi. Da bi to učinili, nikada nemojte podcjeniti onog kojem se obraćate, nađite način da informacija koju imate dođe do njega - s ljubavlju. Mislim na onog susjeda kojem ništa neće biti jasno kad mu kažete da nam truju hranu ili ga zamolite da se ne cijepi jer i vi već znate da nakon toga uvijek završi u bolnici. To je ona fora, ako znam da nešto s cjepivom ne valja, jebote educirat ću cijelu svoju ulicu! Sve ću ih upoznati s problemom, možda se neće cijepiti! O tome pričam. Pustite prošlost, u nju se vraćaju čarobnjaci, ali znaju kako po njoj hodati! Ljubite i pričajte, a sutra ćete možda veselo skakutati s čarobnjacima po toj usranoj prošlosti kojom nas truju. I da za kraj, Hrvatica sam, ali to ne znači da tebe ne mogu ljubiti! I ne znači da neću sve što mogu učiniti kako bih raskrinkala moju braću Hrvate koji su zli i služe onima, ili jesu oni!

S ljubavlju svima, Alf

Vrh

PostPostano: pon okt 12, 2009 3:05 pm 
Početnik

RaubRitter je napisao/la:
..na nekom mestu pročitah nešto još daleke 90-te u osvit građanskog rata kako postoji neka crkva da li u nemačkoj ili austriji,ne sećam se, gde iznad vrata piše ''Sačuvaj nas bože Kuge,Srba i Hrvata".

Da to onda nije bila neka Muslimanska crkva? :rofl
Svi se susjedi mrze.Proklet je covjek. :)
Pogotovu kad drugi nanjuse tu mrznju i onda ubace kost da se koljemo.
NWO - Michael Parenti debunks New World Order and U.S. war on Yugoslavia
Interesantan video.
Ima 8 dijelova,pa ako vam se gleda,izvolite. :)

P.S
Pronasao sam video u komadu. :)

Vrh

PostPostano: čet okt 15, 2009 2:52 pm 
Član foruma

suluda tema...
kakvi srbi i hrvati?
gdje na covjeku pisae da je srbin ili hrvat?
nacija je izmisljotina, i preporucio bih kljucanje teme, al svak je djelom programiran pa osjeca neku privrzenost ka "svojima" a zapostavlja onu pravo dimenziju covjeka: ljudskost...

al ako cemo odgovarat u stilu tolerantne 3D osobe, onda bih odgovorio niz činjenica...
mentalitet / kroz godine izgradjen zbog utjecaja opsovaca i vanzemaljaca/, cesti ratovi /uzrokovani 4d ops-ovcima i hibridima reptilima itd/ koji su od rusije i austro ugarske cinili svasta na ovim prostorima, reptili medju nama na vlasti, mind-affecting doktatorskih vodja bivse i raspadom bivse jugoslavije koji su pod utjecajem reptila, malen nivo tolerantnosti i svijesti...
u svakom slucaju odgovor je uvijek isti, reptili i ostala bica kojima smo hrana...

mi ne zivimo svoj zivot, vec je kreiran i isplaniran, savaka akcija se nadgleda i kontrolira i svako pogresno skretanje nas lupaju po prstima i tako ostajemo na istom, ubiti mi se borimo da ne zivimo zivot koji sada zivimo...
sto prije napustimo razmisljanja koja si ti sad postavio tj pitao, to bolje, jer nepostoje srbi i hrvati postoje dobri i losi ljudi i reptili koji njima upravljaju ...

netko je rekao:
kako bi bio svijet lijep kad bi ratove vodili samo oni ljudi koji su ga zapoceli...
tako nesto u tom kontekstu

Vrh

PostPostano: pet okt 16, 2009 12:37 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
kakvi srbi i hrvati?
gdje na covjeku pisae da je srbin ili hrvat?

Na dokumentima \:D/

Anyway, ako je netko gledao utakmicu Hrvatska-Srbija do 21. godine, onda je mogao primjetiti da se "naši" beče iz svega glasa: "za dom spremni", "ubi, ubi srbina"... itd...

Ovdje je po mom mišljenu najviše kriv sustav koji tako nešto dozvoljava, trebalo bi uvest robiju za uzvike mržnje...
I ako je netko gledao film Metastaze, a pitanje ko nije, ljudi su se tolko ufurali u taj film da počinju serkit na isti način ko u filmu.

BTW u potpunosti se slažem sa Judziin-om
Neki od nas su samo Kozmopolitani!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.