galaksija je napisao/la:
Sofija je napisao/la:
Pojam “zli car i njegovi arkoni” (zrcalna sfera) kao izvor svih religioznih opsjena je jedna od temeljnih stvari o kojima Rijckenborgh govori! To je jasno nakon uvida u bilo koju njegovu knjigu, čak mnogo jasnije nego što o tome govore Moravjev, Uspenski, Gurdjiev, Castaneda, Krishnamurti, Nisargadata... koje inače izuzetno cijenim.
Ne znam zašto ali imam neki utisak da će rozenkrojceri biti među onima koji će "zlog cara i njegove arkone" dočekati kao oslobodioce kad dođe vrijeme za to. Doduše, oni ih vjerovatno neće nazivati tako, nego će to prije biti u smislu - "pomoćnika u našoj evoluciji".
Dragi Galaksija!
Ne razumijemo se jer pod terminom rozenkrojcer ne mislimo na isto.
Za tebe je to, izgleda, pripadnik tajnog društva koji zloupotrebljava duhovno znanje da bi stekao neku ovozemaljsku korist i prednost nad drugima koji to znanje ne posjeduju te manipulirao njima. On istovremeno na sve moguće načine pokušava izvrnuti istinsku spoznaju (gnozu) odnosno znanje koje bi tragatelje moglo osloboditi. Žednima nudi sol. Obzirom da zloupotrebljava gnostičke snage karakterizira ga OPS kvaliteta.
Za mene je to, naprotiv, prototip pripadnika ljudske vrste (istinski čovjek) koji na temelju unutarnjeg uvida i gnostičkog zračenja koji dolaze iz dubine njegovog duhovnog bića zauzima potpuno drugi stav prema svijetu i čovječanstvu no što ga ima rulja. Percipira svijet gnostičkim očima i vidi stvari onakvima kakve jesu kao i uzroke koji su do toga doveli. Pri tome nema nikakve materijalne, egoistične ili ovosvjetovne interese, jer ovaj svijet grube materije (ovo vibracijsko područje) nije njegov dom. On je ovdje samo prolaznik i ne misli se zadržavati dulje no što mora. Istovremeno predstavlja opasnost za gospodare ovoga svijeta i njihov "vampirski posao" jer je "kliconoša" koji bi mogao još nekoga zaraziti već samim svojim prisustvom, pošto nosi u sebi klicu istinskoga života. On je heretik kojeg su gospodari ovoga svijeta oduvijek nemilosrdno proganjali upravljani OPS silama, kao što se antivirusni program bori protiv bilo čega što bi narušilo integritet (Matrix) sustava.
Malo o simbolici:
Prastari gnostički simbol ruže na križu simbolizira mjesto rasplamsanog gnostičkog dodira u srcu koje oplemenjuje cijelo biće i uspostavlja čvrstu OPD orjentaciju. To nije stvar vjere niti želje već istinske stvarnosti. Stanje njegova bića može biti inspirativno, iako je, nažalost, neprenosivo. Na početku gnostičkog puta smo bolno sami.
Čovječanstvo se dijeli na one koji u svojim grudima čuvaju tu ružu i one koji ju nemaju. To su adamični i predadamični čovjek. Razlog što je ovaj svijet takav kakav jest je upravo u tome što adamični čovjek spava, a njegov ružin pupoljak je još uvijek u latentnom stanju. Zato ovo nije svijet adamičnog čovjeka već predadamičnog. Ali kako se koji adamični tip čovjeka budi, ništa ga više ne može zadržati u ovome svijetu. Odvaja se od prolaznoga dijela svoga bića poput tereta i izranja na površinu mora iluzija. Pri tome tragateljima ostavlja znakove pored puta, baš kao što su mnogi prošli isti proces prije njega, a na čije je tragove nailazio.
Dakle kriterij da li je netko rozenkrojcer Galaksijinog tipa ili tipa koji sam maloprije opisala nije u tome što on o sebi misli, niti da li pripada ili ne nekoj duhovnoj školi ili tajnom društvu, već u tome da li se je u njegovom sustavu dogodilo (ili događa) alkemijsko vjenčanje, aktiviranje latentnog duhovnog principa i kvalitativna promjena cijelog njegovog bića koja omogućuje buđenje (širenje) svijesti i egzistenciju u stvarnome svijetu.
Ne obraćam pažnju na lažne rozenkrojcere. Kod prelaska praga oni će se morati suočiti sa strašnim pogledom meduze - istinom.
Ali zapažam tragove pored puta onih istinskih rozenkrojcera, a vodi me prasjećanje, intuicija i duhovna inteligencija, podržani gnostičkim zračenjem iz mojih grudiju.
Pozdrav svim istinskim tragateljima!
Sofija