flow je napisao/la:
Mimi je napisao/la:
Ako netkom nije vrijeme za buđenje, pa makar i ne bio OP, možeš se ti postaviti na trepavice u objašnjavanju, takvom to neće pomoći. Čak bi mu moglo i odmoći.
Onom tko je spreman za buđenje i ne treba se ništa previše objašnjavati. Njega samoga goni impuls iznutra.
što bi to vama značilo buđenje?
mene to zanima iz posta u post postavljam isto glupavo pitanje i nikako da dobijem konkretan odgovor.
jesi ti probuđen/a i što to konkretno tebi znači u životu?
Buđenje se može odnositi na više toga.
Kao prvo to predstavlja prije svega spoznaja samoga sebe. Odnosno, spoznaja tko smo mi zapravo i zašto smo uopće na ovome svijetu i koje sile vladaju ovim svijetom i nama samima. Ako si gledao film Matrix, buđenje može biti onaj trenutak kad Neo ugleda istinsku sliku Zemlje i shvati da je on u biti u dobro organiziranom Matrixu i da ništa nije kako mu se nekad činilo.
Onda čovjek počinje tražiti izlaz iz te situacije, i proba na sve načine, ali uviđa da je i on sam dio matrixa, i da Matrix iz Matrixa sam sebe ne može izvući.
I onda čovjek shvati da u njemu ipak ima zrno nečega što je Istinsko, što nije od Matrixa, što 'nije od ovoga svijeta'. To zrno ne da mu mira jer ono želi proklijati.To je ono 'kraljevstvo Božje u nama'- I tad on shvaća da to 'zrno' mora rasti, a da se on kao osobnost mora smanjivati i potpuno utopiti u njemu. Ali to nije jednostavno, jer u našem biću postoje veliki otpori, a organski portali ovdje su samo manji problem koji su tu da bi održali Matrix.
Ako me pitaš što to meni znači u životu- SVE mi znači, jer sam shvatila da je to JEDINI razlog zašto sam ovdje.
Naravno, to izgleda jako apstraktno. To izgleda kao ludost za svačiji um. Zato i kažu da je taj Put bezuman. Ali kad shvatimo da naš um i nije uistinu naš um, onda za to više ne hajemo, jer nas vodi nešto drugo.
Da li sam ja probuđena? Mislim da buđenje traje cijeli život. Mogu samo reći da sam budnija nego prije nekoliko godina-definitivno. Potpuno je probuđen onaj u čijem biću nema više ni traga stare osobnosti, i čije mjesto je zauzela potpuno nova osobnost. Kakva je to nova osobnost, naša stara osobnost ne može ni zamisliti.
Naravno, kao što već rekoh, to ne možeš nikome objasniti, taj uvid može doći samo iz dubine tvog bića.